Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η IBM παρουσιάζει νέες υπηρεσίες Smart Cloud, προσφέροντας στις επιχειρήσεις έλεγχο του cloud

Image representing IBM as depicted in CrunchBaseImage via CrunchBaseΗ IBM (NYSE: IBM) παρουσίασε πρόσφατα τις πλέον εξελιγμένες υπηρεσίες και λογισμικό cloud της αγοράς, σχεδιασμένα εξαρχής για επιχειρηματικούς πελάτες. Οι νέες υπηρεσίες και δυνατότητες IBM SmartCloud εισάγουν ανεπανάληπτες επιλογές, ασφάλεια και φορητότητα, καθώς οι επιχειρήσεις μεταφέρουν κρίσιμες δραστηριότητες στο cloud και το χρησιμοποιούν ως πλατφόρμα για επιχειρηματικές δραστηριότητες.    

Η IBM σχεδιάζει να παρέχει υποστήριξη για περίπου 200 εκατομμύρια χρήστες έως το τέλος του 2012, καθώς οι πελάτες μεταφέρουν βασικές εφαρμογές και διαδικασίες στο IBM SmartCloud. Ειδικότερα, η IBM παρουσιάζει τα εξής:

- IBM SmartCloud Application Services – Μια νέα πλατφόρμα ως υπηρεσια (Platform-as-a-Service) που θα παρέχει στις επιχειρήσεις την εξοικονόμηση κόστους και χρόνου ενός περιβάλλοντος cloud για ένα μεγάλο εύρος επιχειρηματικών εφαρμογών, διατηρώντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο ελέγχου και ασφάλειας ως προς την υλοποίηση και την πρόσβαση.

- IBM SmartCloud Foundation – Ένα νέο χαρτοφυλάκιο καινοτομικού λογισμικού που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να υλοποιούν σε σύντομο χρόνο και να ελέγχουν περιβάλλοντα cloud εντός των δικών τους firewalls.

- IBM SmartCloud Ecosystem – Νέες υπηρεσίες από συνεργάτες της IBM και ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού (ISV) για να βοηθηθούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις/ πελάτες να υιοθετήσουν μοντέλα cloud και να διαχειρίζονται εκατομμύρια συναλλαγές που βασίζονται σε cloud. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες τους, σε τομείς τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους όσο οι τράπεζες, οι τηλεπικοινωνίες, οι υπηρεσίες υγείας και η διακυβέρνηση, να δημιουργήσουν τα δικά τους cloud ή να αξιοποιήσουν με ασφάλεια τις υπηρεσίες SmartCloud της IBM. 
 
  Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της IBM όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 500 επικεφαλής από το χώρο των επιχειρήσεων και από τα τμήματα πληροφορικής, μόνο το 33% είχαν υλοποιήσει κάτι περισσότερο από ένα πιλοτικό cloud, αλλά αυτός ο αριθμός αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί κατά τα επόμενα τρία έτη.  Έως το 2015, το 40% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι το cloud θα επιφέρει «σημαντικές αλλαγές» και το 30% δήλωσαν ότι το cloud θα προωθήσει την επινόηση επιχειρηματικών μοντέλων και τη δημιουργία ροών εσόδων.  
  
Από την έρευνα προκύπτει σαφώς ότι οι επιχειρήσεις διακρίνουν την αξία του cloud, αλλά αντιμετωπίζουν ένα μοναδικό σύνολο προκλήσεων σε σχέση με την ασφάλεια, την αξιοπιστία, τα πρότυπα και τον έλεγχο, προκειμένου να διευρύνουν πραγματικά τη χρήση του cloud πέρα από τον τομέα της πληροφορικής και το virtualization των data center.

«Οι επιχειρήσεις είναι πολύ πιο συντηρητικές, διότι τα έσοδα, η φήμη και η αλυσίδα εφοδιασμού τους σχετίζονται στενά με την απόδοση και την ασφάλεια της υποδομής τους,» δήλωσε ο Erich Clementi, Senior Vice President της IBM.  «Η επικέντρωση των προσπαθειών μας με το SmartCloud θα αποδώσει τα οφέλη αυτού του μοντέλου κατά τρόπο που υποστηρίζει τις επιχειρηματικές υπηρεσίες, αξιοποιεί τις υπάρχουσες επενδύσεις και ανοίγει νέους δρόμους για παραγωγικότητα και καινοτομία.»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...