Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η Symantec εξαγοράζει την Clearwell Systems

 Η εταιρεία Symantec Corp. (σύμβολο στο χρηματιστήριο Nasdaq: SYMC) ανακοίνωσε τη σύναψη οριστικής συμφωνίας για την απόκτηση της εταιρείας Clearwell Systems, μία αναγνωρισμένη ηγέτιδα στην αγορά eDiscovery. Η εξαγορά της Clearwell θα συνδυάσει τις κορυφαίες λύσεις eDiscovery, archiving και backup, έτσι ώστε η Symantec να παρέχει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης της πληροφορίας. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Symantec θα αποκτήσει την Clearwell σε τιμή αγοράς σχεδόν 390 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα υπάρχοντα πάγια της Clearwell που ανέρχονται περίπου στα 20 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία υπόκειται σε έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Η Symantec αποκτά την Clearwell Systems – συνδυάζοντας κορυφαίες λύσεις archiving και eDiscovery

“Καθώς η πληροφορία συνεχίζει να αυξάνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς, η μεγαλύτερη πρόκληση για τους πελάτες είναι η προστασία, διαχείριση και η δημιουργία backup αυτής της πληροφορίας, καθώς και η δυνατότητα κατηγοριοποίησης και αναζήτησής της με αποτελεσματικό τρόπο. Η εξαγορά της Clearwell και της κορυφαίας electronic discovery λύσης που διαθέτει θα ενισχύσει περαιτέρω την δυνατότητα της Symantec να διαθέτει την κατάλληλη πληροφορία, στα κατάλληλα άτομα, την κατάλληλη στιγμή, μειώνοντας το συνολικό κόστος και ελαχιστοποιώντας το ρίσκο” είπε ο κ. Αθανάσιος Βαβάτσικος, Country Manager της Symantec Ελλάδος.

Η λύση eDiscovery της Clearwell συμπληρώνει και αναβαθμίζει τις δυνατότητες της λύσης Enterprise Vault της Symantec, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη end-to-end λύση eDiscovery. Η υπάρχουσα ενσωμάτωση του Enterprise Vault στην eDiscovery Πλατφόρμα της Clearwell δίνει τη δυνατότητα στη Symantec να παρέχει σε IT χρήστες και νομικούς βελτιστοποίηση και μείωση κόστους, χρόνου και ρίσκου, στους αντίστοιχους πόρους της πληροφορίας, όπως τα email, desktop, file servers, backups και το cloud.

Αυτή η εξαγορά θα επεκτείνει την αγορά που απευθύνεται η Symantec και θα εδραιώσει την εταιρεία ως κορυφαία στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά λογισμικού eDiscovery, η οποία σύμφωνα με την Gartner, κινείται ανοδικά με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 14%, ενώ αναμένεται να φθάσει τα 1.7 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 20141. Επιπρόσθετα, n συγκεκριμένη εξαγορά αναμένεται να δημιουργήσει μελλοντικές συνέργιες cross-sell και ενοποιήσεις προϊόντων στον τομέα backup της Symantec, αξιοποιώντας τα Symantec NetBackup, Data Loss Prevention και Data Insight.

Οι επιχειρήσεις καλούνται να υιοθετήσουν πιο τυποποιημένες διαδικασίες διαχείρισης της πληροφορίας, έτσι ώστε να επιτύχουν μείωση κόστους και ρίσκου που σχετίζεται με νομικά θέματα. Σύμφωνα με την Gartner, εντός του 2012, οι εταιρείες χωρίς στρατηγική διαχείρισης της πληροφορίας και τις αντίστοιχες τεχνολογικές λύσεις archiving, θα δαπανήσουν ένα τρίτο περισσότερο από τον προϋπολογισμό τους από εκείνες που διαθέτουν λύσεις archiving περιεχομένου.2 Οι Symantec και Clearwell, είναι σε θέση να προσφέρουν μαζί στους πελάτες την δυνατότητα να διαχειρίζονται και να αναζητούν proactively και reactively την πληροφορία με αυξημένη ταχύτητα, αποδοτικά και να είναι σε θέση να διαβαθμίζουν αυτήν την πληροφορία στις εγκαταστάσεις τους ή στο cloud, μειώνοντας σημαντικά τα κόστη και το ενδεχόμενο ρίσκο.
Η Symantec αναμένει αυτή η συναλλαγή να εμφανιστεί στα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή ως 1 και μισό cent το οικονομικό έτος 2012. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Clearwell θα ενσωματωθεί στο τμήμα Information Management της εταιρείας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.symantec.com/Clearwell
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...