Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ο οργανισμός National Marrow Donor Program® θα επιταχύνει τις μεταμοσχεύσεις με τη χρήση λογισμικού ανάλυσης της IBM

Image representing IBM as depicted in CrunchBaseImage via CrunchBaseΗ IBM (NYSE: IBM) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο οργανισμός National Marrow Donor Program® (NMDP) υιοθέτησε το λογισμικό ΙΒΜ WebSphere Lombardi Business Process Management (BPM), με σκοπό να επισπεύσει το απαιτούμενο χρόνο αντιστοίχισης πληροφοριών για την εύρεση των κατάλληλων δοτών σε ασθενείς που πρέπει να προβούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Ο οργανισμός NMDP χρησιμοποιεί λογισμικό της IBM που ενσωματώνει προηγμένες μεθόδους ανάλυσης για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας αντιστοίχισης δεδομένων, μέσω της αυτόματης σύγκρισης εκατομμυρίων φακέλων με δεδομένα σε εθνικό επίπεδο. Οι συγκεκριμένοι φάκελοι περιλαμβάνουν στοιχεία για τον δότη, τη γεωγραφική τοποθεσία και στοιχεία για τον λήπτη ασθενή. Ο σκοπός του εν λόγω έργου είναι να μειωθεί δραστικά ο χρόνος που απαιτείται για μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών, ο οποίος σήμερα εκτείνεται, κατά μέσο όρο, στις 96 ημέρες.

Ο οργανισμός NMDP εκτιμά ότι σε ετήσια βάση, μόνο στις ΗΠΑ, έως και 10.000 ασθενείς θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ανάλογες μεταμοσχεύσεις.

«Πολλοί από αυτούς τους ασθενείς χρειάζονται επειγόντως μεταμόσχευση για την αντιμετώπιση μιας πολύ σοβαρής ασθένειας», δήλωσε ο Jeffrey W. Chell, M.D., διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού NMDP. «Προσδοκούμε ότι η νέα σουίτα λογισμικού θα μειώσει σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για μια μεταμόσχευση. Με αυτόν το τρόπο, περισσότεροι ασθενείς θα υποβληθούν στη μεταμόσχευση που χρειάζονται, στο χρόνο που τη χρειάζονται».

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του οργανισμού NMDP αποτελεί ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα του πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι προηγμένες μέθοδοι ανάλυσης στον τομέα της υγείας για την άντληση δεδομένων με νέους τρόπους και για την ευθυγράμμιση διαδικασιών», δήλωσε ο Dan Pelino, επικεφαλής του τομέα υγείας και βιοεπιστημών της IBM. «Νέες προσεγγίσεις στην ανάλυση των δεδομένων ασθενών βελτιώνουν τις ιατροφαρμακευτικές αγωγές και επηρεάζουν την έρευνα. Η IBM έχει προβεί σε σημαντικές επενδύσεις στον τομέα ανάλυσης δεδομένων κατά τα περασμένα χρόνια και έχει εφαρμόσει αυτή την τεχνογνωσία στον κλάδο της υγείας με αποτελέσματα που κυριολεκτικά σώζουν ζωές».

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών ή ομφαλοπλακουντιακού αίματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πολύ σοβαρών ασθενιών που σχετίζονται με παθήσεις του αίματος, του ανοσοποιητικού συστήματος ή με γενετικές νόσους. Ο οργανισμός NMDP επί του παρόντος διευκολύνει περισσότερες από 5.000 μεταμοσχεύσεις ετησίως χρησιμοποιώντας μη συγγενείς δότες ή μονάδες ομφαλοπλακουντιακού αίματος. Ο οργανισμός NMDP διαχειρίζεται το εθνικό μητρώο Be The Match Registry® το οποίο περιλαμβάνει περισσότερους από 8 εκατομμύρια δυνητικούς δότες και περισσότερες από 160.000 μονάδες ομφαλοπλακουντιακού αίματος. Επιπλέον, συνεργαζόμενο με διεθνή μητρώα, ο οργανισμός παρέχει πρόσβαση σε συνολικά 14 εκατομμύρια δυνητικούς δότες διεθνώς.

Το λογισμικό IBM WebSphere Lombardi προσφέρει στους οργανισμούς τη δυνατότητα να αναπροσαρμόζουν άμεσα τις επιχειρησιακές διαδικασίες τους, με στόχο την υποστήριξη ξαφνικών και μεταβαλλόμενων αναγκών — ιδιαίτερα για όσους οργανισμούς βασίζονται σημαντικά στη συνεργασία για την ολοκλήρωση μιας εργασίας ή ενός έργου. Ως αποτέλεσμα, ο οργανισμός NMDP είναι σε θέση να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες ελέγχου, εξαλείφοντας την ανάγκη για πολύπλοκες και χρονοβόρες τεχνικές παρεμβάσεις και επιτρέποντας στο προσωπικό να εστιάσει την προσοχή του στους φακέλους που ανταποκρίνονται στα κριτήρια συμβατότητας.


Η IBM συνεργάζεται με εταίρους και πελάτες για τη δημιουργία ενός πιο έξυπνου και πιο διασυνδεδεμένου συστήματος υγείας που στόχο έχει την παροχή βελτιωμένης ιατρικής περίθαλψης, με λιγότερα σφάλματα και την πρόβλεψη και πρόληψη των ασθενειών για την λήψη σωστότερων αποφάσεων. Η IBM παρέχει υποστήριξη στους μεγαλύτερους φορείς υπηρεσιών υγείας των ΗΠΑ, όπως είναι οι οργανισμοί Mayo, Kaiser, UPMC, Duke University Health System και Geisinger Health System, με ένα μεγάλο εύρος τεχνολογικών και επιχειρησιακών λύσεων. Τα εν λόγω έργα καλύπτουν ένα φάσμα δραστηριοτήτων: από τη διασύνδεση ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων μεταξύ ιατρών, νοσοκομείων και φαρμακείων έως τη βελτίωση της περίθαλψης και τον περιορισμό του κόστους, την επίσπευση της ιατρικής έρευνας με τη χρήση εξελιγμένων εργαλείων ανάλυσης για τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας των φαρμάκων, αλλά και την υποστήριξη της γονιδιωματικής έρευνας για τη διαμόρφωση μιας εξατομικευμένης ιατρικής περίθαλψης.

Πληροφορίες για τον οργανισμό National Marrow Donor Program (NMDP)
Πρωτοπόρος στον τομέα μεταμόσχευσης μυελού και ομφαλοπλακουντιακού αίματος από μη συγγενείς δότες, ο οργανισμός National Marrow Donor Program (NMDP) έχει ως στόχο να εξασφαλίζει ότι όλοι οι ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση έχουν πρόσβαση σε αυτήν τη σωτήρια θεραπεία Στον εν λόγω μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος έχει την έδρα του στη Μινεάπολις, έχει ανατεθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, μέσω του προγράμματος C.W. Bill Young Transplantation Program, η διαχείριση του εθνικού μητρώου που είναι δημοσίως γνωστό ως Be The Match Registry. Το συγκεκριμένο μητρώο αποτελεί για τα κέντρα μεταμοσχεύσεων και τους ασθενείς ένα ενιαίο σημείο πρόσβασης σε δότες μυελού και σε μονάδες ομφαλοπλακουντιακού αίματος. Ο οργανισμός διευκολύνει επίσης τις μεταμοσχεύσεις σε διεθνές επίπεδο, παρέχει υποστήριξη σε ένα παγκόσμιο δίκτυο νοσοκομείων, κέντρων αιμοδοσίας, δημόσιων τραπεζών ομφαλικών μεταμοσχευμάτων, εργαστηρίων και κέντρων στελέχωσης, διεξάγει έρευνα και παρέχει εκπαίδευση και υποστήριξη σε ασθενείς, δότες και επαγγελματίες του τομέα της υγείας. Ο NMDP έχει διευκολύνει περισσότερες από 40.000 μεταμοσχεύσεις από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία του, το 1987. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την τοποθεσία www.marrow.org.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους η IBM βοηθά τους πελάτες και τους συνεργάτες της να λαμβάνουν πιο έξυπνες και πιο γρήγορες αποφάσεις στον τομέα της υγείας και να βελτιώνουν της επιχειρησιακή τους απόδοση, επισκεφθείτε την τοποθεσία: http://www.ibm.com/smarterhealthcare

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...