Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Στ. Χόκινγκ: Μονόδρομος η εποίκηση άλλων πλανητών

Η αποίκηση άλλων πλανητών είναι η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας, υποστηρίζει ο διάσημος φυσικομαθηματικός Στίβεν Χόκινγκ, τονίζοντας ότι το ανθρώπινο είδος κινδυνεύει μακροπρόθεσμα με εξαφάνιση από ένα μεγάλο φάσμα τρομερών απειλών.
«Το ανθρώπινο είδος δεν πρέπει να έχει όλα τα αυγά του σε ένα καλάθι - ή μάλλον σε ένα πλανήτη», επισημαίνει ο διακεκριμένος Βρετανός επιστήμονας, ο οποίος ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος στην ιστοσελίδα του φόρουμ «Big Think», σύμφωνα με τον ξένο Τύπο. Ο Χόκινγκ απεύθυνε έκκληση στην ανθρωπότητα να μην είναι εσωστρεφής και, αντίθετα, να επεκταθεί στο διάστημα τους επόμενους δύο αιώνες, καθώς απειλείται η ίδια η ύπαρξή της.
«Εισερχόμαστε σε μια ολοένα πιο επικίνδυνη περίοδο της ιστορίας μας. Ο πληθυσμός μας και η χρήση των πεπερασμένων φυσικών πόρων του πλανήτη μας αυξάνονται εκθετικά, παράλληλα με την τεχνική ικανότητά μας να αλλάζουμε το περιβάλλον προς το καλό ή το κακό», τονίζει, εκτιμώντας ότι δύσκολα η ανθρωπότητα θα αποφύγει κάποια καταστροφή τα επόμενα 100 χρόνια, πολύ περισσότερο δε τα επόμενα χίλια ή ένα εκατομμύριο χρόνια.
«Αν θέλουμε να επιβιώσουμε πέρα από τον επόμενο αιώνα, το μέλλον μας βρίσκεται στο διάστημα», σημειώνει ο Χόκινγκ εξηγώντας το λόγο για τον οποίο τάσσεται υπέρ των επανδρωμένων με ανθρώπους διαστημικών πτήσεων και ενάντια στις αποκλειστικά μη επανδρωμένες αποστολές. «Ο γενετικός μας κώδικας περιέχει εγωιστικά και επιθετικά ένστικτα, τα οποία στο παρελθόν αποτέλεσαν πλεονέκτημα για την επιβίωσή μας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...