Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Αποσύρθηκε το ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks

Αποσύρθηκε τελικώς το ένταλμα σύλληψης κατά του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks, που εξειδικεύεται στην δημοσίευση εμπιστευτικών εγγράφων, Τζούλιαν Ασάνγκε, από τις σουηδικές αρχές καθώς δεν επιβεβαιώθηκε η κατηγορία του βιασμού που του είχαν απαγγείλει.
"Η γενική εισαγγελέας Έυα Φινέ αποφάσισε ότι ο Τζούλιαν Ασάνγκε δεν είναι πια ύποπτος για βιασμό. Δεν είναι πια καταζητούμενος. Η Έυα Φινέ δε θα προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις σήμερα", ανέφερε η εισαγγελία στην ιστοσελίδα της.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Κάριν Ροζάντερ, είχε δηλώσει ότι "ο Τζούλιαν Ασάνγκε καταζητείται για δύο διαφορετικές υποθέσεις, η μία να είναι κατηγορία για βιασμό και η δεύτερη για παρενόχληση".
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η κατηγορία για παρενόχληση εξακολουθεί να τον βαρύνει.
Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να αποκαλύψει ποια είναι η δεύτερη κατηγορία που τον βαραίνει.
Σύμφωνα με το σουηδικό περιοδικό Expressen, ο 39χρονος Αυστραλός Ασάνγκε, που την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν στη Σουηδία, καταζητείται επίσης για επίθεση εναντίον μίας γυναίκας.
Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου στη Στοκχόλμη, ο ιδρυτής της WikiLeaks είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να δημοσιεύσει περίπου 15.000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.
Με ανακοίνωσή τους στο επίσημο ιστολόγιο της WikiLeaks, η ομάδα χαρακτηρίζει μη σοβαρές τις κατηγορίες, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον Τζούλιαν Ασάνγκε και τονίζει οτι όσο εκείνος θα προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του, το site θα συνεχίσει να αποκαλύπτει και να δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...