Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Χάνουν έδαφος οι υπολογιστές: Αυξάνονται οι χρήστες που σερφάρουν μέσω tablet και smartphones

Η τεχνολογία προχωρεί, αφήνοντας πίσω της τα παλαιότερα επιτεύγματα. Τρανό παράδειγμα η σταδιακή «εγκατάλειψη» των επιτραπέζιων υπολογιστών, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι χρήστες επιλέγουν πλέον να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο, μέσω των smartphone και των tablet τους...


Σε έρευνα που πραγματοποίησε η Focus Bari, για την χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε πως τον Δεκέμβριο του 2013 έχει πέσει η χρήση μέσω υπολογιστών, αλλά και laptop, ενώ αυξήθηκε κατακόρυφα η χρήση μέσω του κινητού τηλεφώνου και των tablet.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα και τα στοιχεία της Focus Bari, η χρήση του laptop για «σερφάρισμα» έχει πέσει στο 61% από το 74% του Ιουνίου, ενώ η χρήση σταθερού υπολογιστή έχει πέσει από το 53% στο 52%.

Από την άλλη η χρήση κινητού τηλεφώνου για πλοήγηση στο διαδίκτυο ανέβηκε στο 39% από το 33%. Η χρήση tablet/iPad για περιήγηση στο διαδίκτυο αυξήθηκε ελάχιστα από το 8% στο 9%.

Ακόμη, η γενική χρήση tablet και ipad αυξήθηκε κατά 0.4%, από το 6,3% στο 5,9%, ενώ 197.000 άτομα (103.000 άνδρες και 93.000 γυναίκες) δηλώνουν πως σκοπεύουν να αγοράσουν tablet pc τον επόμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...