Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Πρωτοφανές: «Συμμαχία» Google, Microsoft, Yahoo!, Facebook, Twitter - Σε τι συμφωνούν

Οι Google, Microsoft, Facebook, Yahoo! και Twitter συνασπίζονται για πρώτη φορά. Αιτία της «συμμαχίας» η εναντίωση στο πρόγραμμα δεδομένων επικοινωνίας που προσπαθεί να εφαρμόσει η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Image representing Yahoo! as depicted in Crunc...
Image via CrunchBase
Σε επιστολή τους, που δημοσίευσε ο Guardian, αναφέρουν ότι η παρακολούθηση των email και της συμπεριφοράς των Βρετανών πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο, που προτείνει η Μέι, «είναι δαπανηρή για να εφαρμοστεί και άκρως αμφιλεγόμενη».

Oι Google, Microsoft, Facebook, Yahoo! και Twitter επισημαίνουν ότι δεν θα συνεργαστούν εθελοντικά και τονίζουν ότι το «βασικό σκεπτικό» της Μέι να δημιουργήσει μία νέα τάξη πραγμάτων, η οποία θα απαιτεί από τις διαδικτυακές εταιρείες που βρίσκονται στο εξωτερικό να αποθηκεύουν τα προσωπικά δεδομένα όλων των Βρετανών χρηστών έως και 12 μήνες, έχει «δυνητικά σοβαρές αρνητικές συνέπειες».

Image representing Google as depicted in Crunc...
Image via CrunchBase
Η επιστολή, με ημερομηνία 18 Απριλίου, αποτελεί μέρος μιας σειράς εμπιστευτικών συνομιλιών ανάμεσα στο υπουργείο Εσωτερικών και τις ιδιωτικές εταιρείες. Οι τελευταίες επισημαίνουν ότι το πρόγραμμα δεδομένων επικοινωνίας της υπουργού, ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, θέτει σε κίνδυνο τη θέση της Βρετανίας ως κορυφαίο ψηφιακό έθνος καθώς και τον ηγετικό ρόλο της στην προώθηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο.

Και προσθέτουν ότι ανοίγει την πόρτα σε «έναν χαώδη κόσμο», όπου κάθε χώρα προσπαθεί να προωθήσει αντιφατικές απαιτήσεις από τις εταιρείες σε ευαίσθητους τομείς, όπως η συλλογή και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων.

Image representing Facebook as depicted in Cru...
Image via CrunchBase
Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι ελπίζει στην εθελοντική συνεργασία των μεγάλων εταιρειών του διαδικτύου. Ωστόσο, αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει ότι σε ακραίες περιπτώσεις θα εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν τα λεγόμενα «μαύρα κουτιά», ώστε να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα από υπηρεσίες που έχουν τη βάση τους στο εξωτερικό, όταν τα δεδομένα αυτά περνούν μέσω του βρετανικού δικτύου επικοινωνιών.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...