Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ασάνζ: «Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών γνώριζε ότι ήταν πλεκτάνη οι κατηγορίες σε βάρος μου»

Julian Assange, from Wikileaks, at the SKUP co...
 (Photo credit: Wikipedia)

Ακρως αποκαλυπτικός ο ιδρυτής της Wikileaks, Τζούλιαν  Ασάνζ εμφανίστηκε σε ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό, στον οποίο παραχώρησε συνέντευξη χθες βράδυ κατά την οποία διάβασε μηνύματα της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών που δείχνουν ότι θεωρούσε πως οι κατηγορίες για βιασμό το 2010 που του απαγγέλθηκαν από τις σουηδικές αρχές ήταν κατασκευασμένες.

Σε μήνυμα του Σεπτεμβρίου του 2012 αναφερόταν ότι : «Προσπαθούν να τον συλλάβουν με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση. Είναι σίγουρα παγίδα που έστησαν σε βάρος του και στον πλέον κατάλληλο χρόνο μετά το σκάνδαλο με τις αποκαλύψεις από τις υποκλοπές».

Ο Ασάνζ που βρίσκεται εδώ και 11 μήνες στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, ζήτησε από τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών όλα τα μηνύματα που τον αφορούν και έλαβε όσα δεν ήταν απόρρητα.

Σε αυτά, πάντως, υπάρχουν κυρίως συνομιλίες και σχόλια μεταξύ υπαλλήλων της υπηρεσίας και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την πλεκτάνη, που υποστηρίζει πως στήθηκε σε βάρος του ο Ασάνζ.

«Υπολογίζει να μείνει άλλους 6 με 12 μήνες στην πρεσβεία του Ισημερινού» έγραφε ένα άλλο μήνυμα με ημερομηνία Αυγούστου 2012.

«Νομίζει ότι η Σουηδία θα αποσύρει τις κατηγορίες ή το αίτημα έκδοσης. Ομως δεν πάει, έτσι. Είναι τρελός. Είναι ένας υπέρμετρα, αισιόδοξος τρελός» γράφει το μήνυμα της βρετανικής υπηρεσίας.

Επισήμως η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών επιβεβαίωσε τα μηνύματα και την αυθεντικότητά τους, αποσαφήνισε, ωστόσο ότι αφορούν σχόλια και συζητήσεις μεταξύ των υπαλλήλων της και σε καμία περίπτωση δεν απηχούν απόψεις ή θέσεις της υπηρεσίας.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...