Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Παρουσίαση Βιβλίου του Μιχάλη Βαφόπουλου «Πώς θα ζήσω με το διαδίκτυο;» στον ΙΑΝΟ

Η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο και τον ΙΑΝΟ, παρουσιάζουν το βιβλίο «Πώς θα ζήσω με το διαδίκτυο;» του Μιχάλη Βαφόπουλου, Adjunct Professor , National Technical University of Athens, School of Electrical & Computer Engineering. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 01.04.2013, ώρα 18:00 (Σταδίου 24, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν : η κα Μυρσίνη Ζορμπά, Πρόεδρος του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και πρώην Ευρωβουλευτής, ο κος Μάνος Σερρέλης, Ειδικός Ασφάλειας Πληροφοριών και ο κος Πέτρος Πολυχρόνης, Παιδοψυχίατρος, Θεραπευτής Οικογένειας, Δ/ντής Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.).

Η εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική και επίκαιρη, εφόσον όπως όλοι γνωρίζουμε το Διαδίκτυο βρίσκεται πλέον παντού. Στο σχολείο, στο έγκλημα, στη διασκέδαση, στον εκφοβισμό, στην ενημέρωση, στην εργασία, στην απάτη, στην κυβέρνηση και στον θάνατο. Βρίσκεται στο κινητό. Στα χέρια μας. Στα χέρια των παιδιών και των φίλων, των δασκάλων και των συνεργατών μας. Είναι παντού, είναι πολύπλοκο και αντιφατικό. Το να είσαι σήμερα γονιός, δάσκαλος ή επαγγελματίας απαιτεί να διαχειρίζεσαι πρωτόγνωρες ισορροπίες και νέες δεξιότητες. Οι έτοιμες συνταγές δεν λειτουργούν αποτελεσματικά, διότι το Διαδίκτυο επηρεάζει σχεδόν κάθε υφή της ύπαρξής μας και αλλάζει σαν αστραπή. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την online διαβίωση και τα κύρια συστατικά της. Δεν αρκεί μόνο η συμβουλή «μέχρι δύο ώρες στο Διαδίκτυο και ο υπολογιστής σε κεντρικό σημείο». Γιατί μπορεί να μην φτάνει ο χρόνος ή να είναι καταστροφικά άφθονος. Γιατί τα παιδιά μας είναι στο Διαδίκτυο από το κινητό του συμμαθητή τους. Και από οπουδήποτε αλλού θελήσουν.

Το βιβλίο αυτό εστιάζει στα βασικά σημεία για το Διαδίκτυο που θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε γονιός, ο δάσκαλος και ο χρήστης. Με απτά παραδείγματα, οι αναγνώστες, διαβάζοντας το βιβλίο, θα συνειδητοποιήσουν τι μπορούν να πάθουν και τι να κάνουν στη ζωή τους με το Διαδίκτυο μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και δημιουργικότητας.

Το βιβλίο του Μιχάλη Βαφόπουλου «Πώς θα ζήσω με το διαδίκτυο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Xinis Education Festival 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε απευθείας με το Mediterranean College (Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα) ,τηλεφωνικά στο 210 8899600 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 -21:00 και Σάββατο 10:00 -14:00), ή επισκεφθείτε το www.medcollege.edu.gr.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...