Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Πιστοποίηση εγκαταστάσεων Epson ως Διεθνές Κέντρο Ελέγχων του προγράμματος ENERGY STAR®

Η Seiko Epson Corporation ("Epson," TSE: 6724) ανακοίνωσε ότι το EMC Testing Group (Κέντρο Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας) της που βρίσκεται στα γραφεία Hirooka (Shiojiri, Nagano Prefecture, Ιαπωνία) απέκτησε πιστοποίηση ISO/IEC17025 ηλεκτρικών μετρήσεων. Σε αυτή τη βάση, πιστοποιήθηκε, επίσης, ως ανεξάρτητο κέντρο ελέγχου για το διεθνές πρόγραμμα ENERGY STAR*1 από τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA).

Το εργαστήριο Epson EMC Testing Group ιδρύθηκε το 1996 για τον έλεγχο της συμβατότητας με τα ηλεκτρομαγνητικά πρότυπα*2. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία να ελέγχει κεντρικά την ασφάλεια των προϊόντων της και να εξασφαλίζει τη συμβατότητα τους με τα πρότυπα EMC.

Στις ηλεκτρικές μετρήσεις, το Testing Group πιστοποιήθηκε επίσης με ISO/IEC 17025 με βάση τα κριτήρια για διαχείριση ποιότητας και τεχνικές δυνατότητες. Αυτό οδήγησε και στην ανάδειξη του σε εργαστήριο αναγνωρισμένο από τον EPA, ένα από τα τέσσερα αντίστοιχα εργαστήρια εγκατεστημένα στην Ιαπωνία.

Με την εγκατάσταση του εργαστηρίου εντός της εταιρείας, η Epson μειώνει το χρόνο πιστοποίησης των προϊόντων, ολοκληρώνει εσωτερικά τη διαδικασία και θέτει ακόμα υψηλότερους στόχους στην ποιότητα προϊόντων και περιβαλλοντική προστασία.

Πάντα με γνώμονα την περιβαλλοντική προστασία, η Epson θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στα πρότυπα του διεθνούς προγράμματος ENERGY STAR και άλλων διεθνών περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

*1 Σύμφωνα με τα βασικά πρότυπα μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας για εξοπλισμό γραφείου, τα προϊόντα που ανταποκρίνονται σε αυτά μπορούν να φέρουν τη σήμανση ENERGY STAR. Τον Ιανουάριο 2011, η διαδικασία πιστοποίησης άλλαξε και απαιτείται πλέον έλεγχος και πιστοποίηση από ανεξάρτητο φορέα σε εγκαταστάσεις που αναγνωρίζονται από τον EPA (για προϊόντα που απευθύνονται στην αγορά της Βόρειας Αμερικής). Η πιστοποίηση ISO/IEC 17025 για μετρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την πιστοποίηση του εργαστηρίου.

2 Υπάρχουν πρότυπα που διασφαλίζουν ότι η ηλεκτρονική παρεμβολή των συσκευών δεν επηρεάζει άλλες ηλεκτρονικές συσκευές ή το ανθρώπινο σώμα και αντίστοιχα δεν επηρεάζεται η λειτουργία των ηλεκτρονικών συσκευών από άλλες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...