Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΟ ΦΟΡΗΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗ  SONY

Η Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) ανακοίνωσε σήμερα το νέο της φορητό σύστημα ψυχαγωγίας επόμενης γενιάς (με την κωδική ονομασία NGP) που θα προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας εν κινήσει. Το NGP θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2011.

Το NGP σχεδιάστηκε έτσι ώστε να προσφέρει μια ασύγκριτη εμπειρία διαδραστικής ψυχαγωγίας, η οποία είναι εφικτή μόνο στο PlayStation®. Το νέο σύστημα προσφέρει έναν επαναστατικό συνδυασμό της πλούσιας gaming εμπειρίας με την κοινωνική δικτύωση, μέσα στον πραγματικό κόσμο. Προκειμένου να το επιτύχει αυτό, η SCE αξιοποιεί την εμπειρία της, τόσο από το PSP® (PlayStation®Portable), όσο και από το PlayStation®3 (PS3®).

Το βαθύ και διαισθητικό gaming αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό του DNA του PlayStation και το NGP είναι η νεότερη υλοποίηση αυτού του οράματος. Εξοπλισμένο με τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω Wi-Fi και 3G δικτύων και διάφορες εφαρμογές, το NGP θα προσφέρει στους χρήστες αμέτρητες ευκαιρίες να «συνδεθούν», να «ανακαλύψουν», να «εξερευνήσουν», να «μοιραστούν» και να «παίξουν» με φίλους όπου κι αν βρίσκονται. Μια σειρά χαρακτηριστικών της συσκευής προσφέρουν μια αυθεντική και άκρως πρωτοποριακή εμπειρία φορητής ψυχαγωγίας επόμενης γενιάς.


Εκπληκτική OLED οθόνη και επαναστατικό Περιβάλλον Χρήστη (User Interface)

Το NGP διαθέτει μια πανέμορφη multi-touch οθόνη 5 ιντσών τεχνολογίας OLED. Ο πανίσχυρος επεξεργαστής (CPU) και ο επεξεργαστής γραφικών (GPU) σε συνδυασμό με την OLED απεικόνιση εξασφαλίζουν πλούσια και ολοζώντανα γραφικά -πρωτοφανή σε φορητά συστήματα ψυχαγωγίας, τόσο αναφορικά με games όσο και με άλλο περιεχόμενο. Το νέο σύστημα ενσωματώνει μια μοναδική επιφάνεια αφής (pad) τεχνολογίας multi-touch στην πίσω πλευρά του, ενώ συνδυάζοντας και την εμπρόσθια οθόνη αφής επιτρέπει στους χρήστες την απευθείας αλληλεπίδραση με τα παιχνίδια, μέσω τρισδιάστατων κινήσεων των δακτύλων («άγγιξε, άρπαξε, ακολούθησε, σπρώξε, τράβα»).

Εκπληκτικός οβάλ σχεδιασμός και «δίδυμοι» αναλογικοί μοχλοί

Κληρονομώντας τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία του PSP, το NGP υιοθετεί ωοειδείς σχεδιαστικές γραμμές (Super Oval Design), οι οποίες δημιουργήθηκαν ώστε η συσκευή να ταιριάζει άψογα στα χέρια των χρηστών. Για πρώτη φορά, ένα φορητό σύστημα ψυχαγωγίας θα εξοπλιστεί με δύο αναλογικούς μοχλούς, κάτι το οποίο θα επιτρέψει σε μια ευρύτερη γκάμα ειδών παιχνιδιών να μεταφερθεί σε φορητή πλατφόρμα.
LiveArea™

Κάθε τίτλος του NGP θα διαθέτει το δικό του «χώρο» (“LiveArea™”) όπου οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία διασκέδασης και με άλλους παίκτες. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο διαθέσιμο από τη SCE και συνεργαζόμενες εταιρείες ανάπτυξης και παραγωγής μέσω του PlayStation®Network. Επιπρόσθετα, οι κάτοχοι του NGP θα μπορούν να παρακολουθούν το “Activity”, το οποίο ανανεώνεται διαρκώς με τα επιτεύγματα των χρηστών, που παίζουν το ίδιο παιχνίδι, ενώ παράλληλα μπορούν να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο μεταξύ τους.

Near

Η SCE θα προσφέρει επίσης υπηρεσίες εντοπισμού θέσης στο NGP, ως αναπόσπαστο τμήμα των λειτουργιών που αξιοποιούν το PlayStation Network. Η νέα εφαρμογή “Near,” αναπτύχθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη υπηρεσία και το δίκτυο και θα είναι προεγκατεστημένη στο σύστημα, προκειμένου οι χρήστες να γνωρίζουν ποιοι φίλοι τους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και το παίζουν. Οι χρήστες μπορούν να συναντήσουν εικονικά τους φίλους τους, αλλά και νέους παίκτες, ανεξαρτήτως του τίτλου που παίζουν, κοινοποιώντας απλώς τις πληροφορίες των παιχνιδιών σε διάφορες χωροχρονικές διαστάσεις.
Νέο μέσο παιχνιδιού

Το NGP υιοθετεί ένα νέο μέσο, μια μικρή κάρτα μνήμης τύπου flash, ειδικά σχεδιασμένη για τους τίτλους του NGP. Αξιοποιώντας τη λειτουργία της flash μνήμης, στην πρωτοποριακή αυτή κάρτα μπορεί να αποθηκευτεί το πλήρες παιχνίδι, επιπλέον περιεχόμενο του παιχνιδιού αλλά και τα saves. Στο μέλλον, η SCE θα προσφέρει μεγαλύτερης χωρητικότητας κάρτες παιχνιδιών με flash μνήμη, επιτρέποντας στις εταιρείες ανάπτυξης να αποθηκεύουν περισσότερα δεδομένα, με στόχο την κυκλοφορία πλουσιότερων και πιο διαισθητικών τίτλων.

Το NGP θα διαθέτει επίσης, δύο κάμερες (μία στην εμπρόσθια και μία στην πίσω όψη), τρεις αισθητήρες κίνησης, γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο και ηλεκτρική πυξίδα –όλα τους σχεδιασμένα, ώστε να επιτρέψουν στους χρήστες να απολαύσουν έναν κόσμο ψυχαγωγίας, άμεσα συνδεδεμένο με μοναδικές εμπειρίες της «πραγματικής» ζωής.

Το PlayStation®Suite (PS Suite), το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα θα συνεργάζεται εξίσου «στενά» με το NGP. Θα προσφέρει gaming περιεχόμενο σε φορητές συσκευές με λειτουργικό Android™ και φυσικά στο NGP. Έτσι, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση όχι μόνο σε ολοκαίνουριο περιεχόμενο, αλλά και σε ορισμένες από τις πιο casual εμπειρίες που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά των κινητών τηλεφώνων. Η SCE θα υποστηρίξει ιδιαίτερα δυναμικά το NGP ενόψει του λανσαρίσματος της απόλυτης φορητής πλατφόρμας ψυχαγωγίας και θα επεκτείνει όσο το δυνατό περισσότερο την αγορά του φορητού gaming.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...