Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε το φετινό Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» της Microsoft

Image representing Microsoft as depicted in Cr...
Image via CrunchBase

Εκπαιδευτικοί από περισσότερες από 80 χώρες συγκεντρώθηκαν στο Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» στην Πράγα


Με σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τη δέσμευση της Microsoft να συνεχίσει την υποστήριξη του προγράμματος «Συνεργάτες στη Μάθηση», αλλά και με τη βράβευση των πιο καινοτόμων εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε και φέτος το ετήσιο Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» που έλαβε χώρα στην Πράγα, από τις 28 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 500 από τους πιο καινοτόμους δασκάλους, εκπαιδευτικούς ηγέτες και κυβερνητικούς επισήμους από 80 χώρες.

Από την Ελλάδα, παρευρέθηκαν στο Φόρουμ, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Ράμμος από το 26ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, οι διευθυντές από τα συστεγαζόμενα 26ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία Αχαρνών, που αναδείχθηκαν φέτος ως Microsoft Pathfinder School, οι διευθυντές του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, που έχουν κατακτήσει το επίπεδο Microsoft Mentor School, ενώ συμμετείχε και Έλληνας κριτής στις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μετά από πρόσκληση της Microsoft Corp.

Η διοργάνωση του Παγκόσμιου Φόρουμ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πρωτοβουλίας «Συνεργάτες στη Μάθηση» της Microsoft, η οποία έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το Παγκόσμιο Φόρουμ φιλοξενεί κάθε χρόνο και την τελική φάση του Διαγωνισμού των Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών και του Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων με τη συμμετοχή των δασκάλων, οι οποίοι ξεχώρισαν μέσα από διαγωνισμούς που διοργανώθηκαν ανά χώρα, με πάνω από 250.000 συμμετέχοντες παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Φόρουμ η Microsoft ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να συνεχίσει να υποστηρίζει την εκπαίδευση με μία πενταετή, ύψους 250 εκ. δολαρίων ανανέωση του προγράμματος «Συνεργάτες στη Μάθηση», ανεβάζοντας τη συνολική επένδυση της Microsoft στο πρόγραμμα στα 750 εκ. δολάρια σε διάστημα 15 ετών. Η Microsoft στοχεύει στο να αναπτύξει την κοινότητα «Συνεργάτες στη Μάθηση», από τα 20 στα 75 εκατομμύρια καθηγητών παγκοσμίως έως το 2018, καθώς και να συνεχίσει να προετοιμάζει τους μαθητές για τη μεταβαλλόμενη παγκόσμια αγορά εργασίας. Επίσης σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα αυτό πέρα από τις 119 χώρες που συμμετέχουν αυτή τη στιγμή με μια συνεχή έμφαση στην εκπαιδευτική κοινότητα, τα αναπτυσσόμενα δίκτυα και επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς να μοιραστούν καινοτομίες και να μάθουν ο ένας από τον άλλο.

Μια επιπλέον σημαντική ανακοίνωση που έλαβε χώρα αφορούσε την ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων επένδυση σε δράσεις με στόχο την εξασφάλιση της πρόσβασης στις ψηφιακές τεχνολογίες νέων και εκπαιδευτικών σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Η δέσμευση αυτή επισφραγίστηκε με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με τους εξής κορυφαίους ανθρωπιστικούς οργανισμούς: World Vision Inc., British Council, SOS Children’s Villages International, Catholic Relief Services, Plan Ltd. International Rescue Committee. Βασικός στόχος των συγκεκριμένων συνεργασιών θα είναι η εκπαίδευση των δασκάλων στις ψηφιακές τεχνολογίες και η απόκτηση από πλευράς μαθητών των απαραίτητων δεξιοτήτων που θα τους διευκολύνουν στην αναζήτησης εργασίας. Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας YouthSpark της Microsoft, μέσω της οποίας η εταιρία αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ευκαιρίες για 300 εκατομμύρια νέους παγκοσμίως.

Το Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» ολοκληρώθηκε με την απονομή των 2012 Global Forum Educator Awards.

Collaboration
1. US – Doing business in Birmingham
2. Singapore - Impactful Online Service Learning
3. Germany - Creating Fairytale-Radioplays

Knowledge building
1. Northern Ireland – Infinity Architecture
2. Malaysia - The Journalist,
3. Lebanon - The Warak Warak Method

Beyond the classroom
1. Jordan – Glimmer of Hope
2. Canada – little hands big world
3. Brazil – Ecoweb
3. UK - The Hit Squad

Cutting edge use of ICT
1. UK - Kodu in The Klassroom
2. US, “LYNC”ing Distance Learning Math Classes to Blind and Visually Impaired Students
3. Australia - Playing. Designing. Learning. Using Games and Project-Based Learning to Develop Creative, Innovative and Independent Learners

Teacher as a change agent
1. Pakistan - Aqua Crunch
2. Nigeria – Rescue Mission
3. Cyprus - Online and Community-Based Research on Recycling Practices

Educators Choice
1. Portugal - Oratio Classroom
2. Macedonia – Fun, Education, Stop Motion Animation
3. US – What’s up Egypt

Υπογραμμίζεται ότι μέσω της πρωτοβουλίας «Συνεργάτες στη Μάθηση», η οποία ξεκίνησε το 2003, περισσότεροι από 210 εκατομμύρια εκπαιδευτικοί και μαθητές από 119 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: http://www.microsoft.com/education/ww/partners-in-learning/Pages/global-forum-2012.aspx
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...