Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Δεκτή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η Επίκαιρη Ερώτηση Πιπιλή για το Ηλεκτρονικό Έγκλημα.

Την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την άμεση ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των πράξεων Διεθνών Οργανισμών που αφορούν γενικότερα στο έγκλημα στον Κυβερνοχώρο ανακοίνωσε το πρωί κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης της Βουλευτού Α’ Αθηνών της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κος Κ. Καραγκούνης.

Στην ερώτησή της η Βουλευτής ήταν σαφής: Εάν και πότε θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση το σχέδιο νόμου της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που κατατέθηκε στον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, μετά από δική του εντολή, το Νοέμβριο του 2011 με αντικείμενο το ηλεκτρονικό έγκλημα, την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων καθώς και των διατάξεων που αφορούν στις περιπτώσεις αναγκαίας άρσης απορρήτου.

Όπως τόνισε η Βουλευτής «η τύχη του σ/ν αγνοείται αν και αφορά σε ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα όπου οι μορφές του ηλεκτρονικού εγκλήματος πολλαπλασιάζονται με θύματα πολίτες και ειδικότερα παιδιά».

Αφού εξήρε την πρωτοβουλία της Βουλευτού να θέσει το θέμα ο κος Καραγκούνης είπε μεταξύ άλλων ότι όντως υπήρξε καθυστέρηση στο να έρθει αυτό το σ/ν στη Βουλή αλλά ότι θα έρθει την επόμενη εβδομάδα μαζί με την Συνθήκη της Βουδαπέστης.

Σύμφωνα με τη Φωτεινή Πιπιλή αν και η Συνθήκη εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών το 2001, η Ελλάδα έως και σήμερα, 11 χρόνια μετά, δεν την έχει ενσωματώσει στο Δίκαιό της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός συμπεριέλαβε απαντώντας στη Βουλευτή την πρόθεση του Υπουργείου να ενσωματώσει και το πρόσθετο πρωτόκολλο της Συνθήκης σχετικά με την ποινικοποίηση πράξεων ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσεως που διαπράττονται μέσω συστημάτων υπολογιστών.

Παραμένει πάντως αναπάντητο το ερώτημα της Βουλευτού αν τελικά ισχύει το ΠΔ47/2005 που καθιστά το διαδίκτυο απόρρητο ή η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε σύμφωνα με την οποία στο Διαδίκτυο δεν υφίσταται απόρρητο καθώς δημοσιεύονται τα πάντα σε κοινή θέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...