Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

H Samsung «εκθρόνισε» τη Nokia

Κι όμως οι Κορεάτες κατάφεραν να «εκθρονίσουν» τους Φινλανδούς! Σύμφωνα με αναφορά της iSuppli, η Samsung αντιπροσωπεύει πλέον το... 29% των αποστολών κινητών στον κόσμο, έναντι του 24% που κατείχε πέρυσι, με το αντίστοιχο μερίδιο αγοράς της Nokia να πέφτει στο 24%, από 30% που ήταν το περασμένο έτος.

Στην τρίτη θέση, ανάμεσα στους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, βρίσκεται η Apple, η οποία αναμένεται να έχει το 10% των αποστολών μέσα στο 2012 (από 7% το 2011), ενώ ακολουθούν η ZTE με 6%, και η LG με 4%.

Η επιτυχία της Samsung φαίνεται ότι οφείλεται στην ικανότητα της εταιρείας να προσελκύει ένα διευρυμένο κοινό, προσφέροντας ποικιλία κινητών τηλεφώνων, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως βρίσκεται στην πρώτη θέση των αποστολών και ανάμεσα στους κατασκευαστές smartphones, όπου το μερίδιο της έχει απογειωθεί στο 28% έναντι 20% την προηγούμενη χρονιά, με την Apple, την HTC και τη RIM να ακολουθούν.

Η Nokia φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τις απώλειες αυτές, λόγω της μετάβασης από το λειτουργικό Symbian στα Windows Phone, οι πωλήσεις των οποίων δεν έχουν έως τώρα ικανοποιήσει (κάτι που αναμένεται ίσως να ανατραπεί εν μέρει με τη διάθεση των Windows Phone 8).

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της iSuppli, πάντως, συνολικά, οι αποστολές smartphones σε όλο τον κόσμο προβλέπεται να αυξηθούν κατά 35,5% φέτος, ενώ οι συνολικές αποστολές κινητών κατά μόλις 1%.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...