Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αποσύρθηκε η τελευταία έκδοση του Mozilla Firefox

Η τελευταία έκδοση του προγράμματος πλοήγησης στο διαδίκτυο Firefox αποσύρθηκε από τον δημιουργό του λογισμικού, το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Mozilla και μάλιστα μόλις μια μέρα μετά την κυκλοφορία του, επειδή εντοπίστηκε σοβαρό κενό ασφάλειας, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν κακόβουλοι χάκερ.

Ο Firefox χρησιμοποιείται από περισσότερους από 450 εκατ. χρήστες παγκοσμίως και μαζί με τον Internet Explorer και τον Google Chrome, αποτελούν τους ευρύτερα διαδεδομένους browsers.

Οι χρήστες που είχαν σπεύσει να αναβαθμιστούν στην τελευταία έκδοση 16 του Firefox, σύμφωνα με τη Mozilla, θα πρέπει να επανέλθουν στην προηγούμενη έκδοση 15, ωσότου κυκλοφορήσει το σχετικό «μπάλωμα» που θα κλείνει το κενό, κάτι που αναμένεται σύντομα.

Σύμφωνα με τη Mozilla πάντως, μόνο «ένας περιορισμένος αριθμός χρηστών έχει επηρεαστεί», ενώ πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι χάκερ ήδη εκμεταλλεύονται το κενό».

Η «τρύπα» ασφάλειας επιτρέπει σε κακόβουλους διαδικτυακούς τόπους να εντοπίζουν ποιές ιστοσελίδες είχε επισκεφτεί προηγουμένως ο χρήστης.

Ο Firefox 16 αποσύρθηκε προσωρινά ως επιλογή από την ιστοσελίδα της Mozilla από όπου οι χρήστες «κατεβάζουν» το λογισμικό πλοήγησης. Μόλις η νέα διορθωμένη έκδοση κυκλοφορήσει, οι χρήστες θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε αυτήν. Μέχρι τότε και για προληπτικούς λόγους, μπορούν να «κατεβάσουν» την παλαιότερη έκδοση Firefox 15.0.1.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...