Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

14ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών InfoCom World


Το 14ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών  InfoCom World (www.info-com.gr) θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, της ΕΕΤΤ, της ΕΕΚΤ, του ΣΕΚΕΕ, του IEEE, του e-TEE, της ΕΜηΠEΕ, και του GSA.
Το InfoCom World, διοργανώνεται από τη Smart Press και αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση στη ΝΑ Ευρώπη στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, αποτυπώνοντας τις ραγδαίες εξελίξεις που φέρνει η ευρυζωνικότητα και η συνεχιζόμενη σύγκλιση των τεχνολογιών Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Μedia.

Η φετινή διοργάνωση θα έχει ως κεντρικό θέμα «It’s a Connected World: Connecting business & opportunities», θεωρώντας ότι η διασύνδεση οποιασδήποτε συσκευής, οπουδήποτε και οποτεδήποτε (anytime, anywhere, any device), δεν αποτελεί σήμερα μόνο τεχνολογικό, αλλά και κοινωνικό ζητούμενο.

Πέρα από τη φωνή, η οποία τείνει να γίνει απλώς μια ακόμα «εφαρμογή», τα δεδομένα -από το απλό mail ως το απαιτητικό live video streaming- θα δοκιμάσουν τις νέες ενσύρματες ή ασύρματες «λεωφόρους»  επικοινωνίας, ενώ παράλληλα εντάσσουν  το cloud στο portfolio των υπηρεσιών τους. 

Οι ενότητες που θα αποτελέσουν  τον κορμό της διοργάνωσης  είναι:

1η Ενότητα
Υποδομές: BYOD – Bring Your Own Data
To μέλλον είναι ψηφιακά διασυνδεμένο  με το παρόν, μέσα από πολλά  και διαφορετικά δίκτυα, τα οποία  ωστόσο, μιλούν την ίδια γλώσσα.
Μόνο λύσεις με υψηλή σχέση κόστους - απόδοσης μπορούν να σπάσουν το φράγμα της επιφύλαξης και να περάσουν από το χαρτί στην πράξη. Ποιες  είναι αυτές; Τι ανάγκες καλούνται  να καλύψουν; Τι ευκαιρίες προσφέρονται και ποια είναι τα όρια του εφικτού, είναι τα θέματα που θα διερευνηθούν στη συγκεκριμένη ενότητα. Πάροχοι υποδομών δικτύων, αλλά και υποδομών υπηρεσιών θα τοποθετηθούν στα συγκεκριμένα ερωτήματα.

2η Ενότητα
Everything as a Service!
EaaS: Οτιδήποτε μετατρέπεται σε πληροφορία μπορεί να γίνει υπηρεσία και οτιδήποτε γίνεται υπηρεσία, μπορεί να γίνει κτήμα όλων. To enterprise mobility, η ασφάλεια αλλά και το cloud είναι μερικά μόνο από τα θέματα που διαμορφώνουν τους άξονες συζήτησης στην συγκεκριμένη ενότητα, αλλάζοντας τα δεδομένα με την καινοτομία, τη χρηστικότητα και φυσικά το ανταποδοτικό όφελος που κάθε υπηρεσία προσφέρει.

3ηΕνότητα
Επιχειρηματικό περιβάλλον: Καινοτομία και εξωστρέφεια
Το περιβάλλον της χώρας δεν  είναι ιδιαίτερα «φιλικό» για  τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις και παραμένει «απρόθυμο» να αγκαλιάσει νέες προσπάθειες.
Οι προσκεκλημένοι αυτής της  ενότητας θα αναλύσουν, ο καθένας  από τη δική του οπτική γωνία τις  δυνατότητες για ελαχιστοποίηση του εσωτερικού “country risk”, την ενθάρρυνση
της εξωστρέφειας και της επιχειρηματικότητας.

CEO’s Summit
Οικονομία και Τηλεπικοινωνίες: Λειτουργώντας στα όρια!
Οι επικεφαλής των τηλεπικοινωνιακών  εταιριών της χώρας καλούνται  να επανατοποθετηθούν σε θεμελιώδη  ζητήματα, τα οποία άπτονται της  λειτουργίας των οργανισμών που  διοικούν, όπως η συνεχιζόμενη μείωση της ρευστότητας, τα εργασιακά, η  μείωση των τελών τερματισμού  και περιαγωγής, η υλοποίηση δικτύων  υψηλών ταχυτήτων, ενώ οι κάθε λογής  συνέργειες και συνεργασίες, έχουν  ανέβει πλέον πολύ ψηλά στη λίστα  των προτεραιοτήτων τους. Οι ηγέτες της αγοράς μιλούν για το μέλλον της!

Παράλληλες ενότητες

Hi-Tech & Social Company:
The Unlimited Power of «click»
Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για  τη βελτίωση των χαρακτηριστικών  απόδοσης μιας επιχείρησης, τόσο εσωτερικά, όσο και στο περιβάλλον της  αγοράς. Ωστόσο υπάρχουν πολλά ερωτήματα που θα διερευνηθούν στο πλαίσιο αυτής της ενότητας, όπως:
  • Έχουν τη δυνατότητα οι μικρές επιχειρήσεις στο χώρο του e-business να ανταγωνιστούν τους γίγαντες του είδους;
  • Μπορούν όλες οι επιχειρήσεις να γίνουν «e» ή «m»;
  • Πόσο μεγάλη είναι η απόσταση από το «like» στο «want»;
  • Η επιχείρηση υπάρχει. O κόσμος το ξέρει;
Ψηφιακή Τηλεόραση
TV Everywhere: Το θεώρημα  των πολλαπλών οθονών!
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η  τηλεόραση έχει χάσει την «παραδοσιακή»  της θέση στο σαλόνι του σπιτιού, καθώς όλο και περισσότερο  συγκλίνει με το Internet και την ψηφιακή  τεχνολογία, κάτι που οδηγεί στα  επόμενα βήματα όπως η παροχή και  διανομή περιεχομένου και διαδραστικές υπηρεσίες.
  • Θα δοθούν οι δυνατότητες στα ελεύθερα κανάλια να δημιουργήσουν συνδρομητικές υπηρεσίες;
  • Θα δημιουργηθούν συνέργιες;
  • Θα επιβιώσουν και τα δύο συνδρομητικά μοντέλα;
  • Πως θα είναι η τηλεόραση του μέλλοντος;
  • Ποιοι είναι τελικά οι ανταγωνιστές;
  • Ποιος είναι ο ρόλος του περιεχομένου;
  • Πως διαμορφώνεται το τοπίο μετά την ολοκλήρωση του ψηφιακού χάρτη.
Change Makers World
Μία ενότητα αφιερωμένη στη νέα  γενιά, την καινοτομία, τις νέες ιδέες  και τα startups.
H παλιά και η νέα γενιά  των Change Makers συναντιώνται, αλλάζουν ιδέες, απόψεις και εμπειρίες και αναζητούν τις λεπτομέρειες της διαδρομής, που οδηγεί από την ιδέα στην επιχειρηματικότητα.

TETRA World
Το πρώτο συνέδριο InfoCom αφιερωμένο στο TETRA. Εξειδικευμένοι ομιλητές θα αναφερθούν στις εξελίξεις του συστήματος, τις προοπτικές του, τα θέματα συμβατότητας, αλλά και στις προοπτικές της αγοράς, τόσο στα δίκτυα για την δημόσια ασφάλεια, όσο και τα ιδιωτικά που πρόσφατα έκαναν την εμφάνισή τους.

InfoCom Academy
Παρουσίαση από την Νίκη Κουλούρη, δύο τρίωρων εκπαιδευτικών σεμιναρίων για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και μετά τη θεωρία οι ενδιαφερόμενοι χωρίζονται σε ομάδες και αναπτύσσουν τις ικανότητες τους πάνω σε συγκεκριμένα projects. Τα θέματα που καλύπτονται είναι:

What the Google we have to do?
H προσέγγιση των πελατών, του  customer care και του customer service "με τον τρόπο της Google", συνιστά μία νέα προσέγγιση και αλλάζει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.
Ποιες όμως είναι οι συγκεκριμένες  αλλαγές;  Τι αλλάζει στις πωλήσεις; Τι αλλάζει στο marketing; Ποιες είναι οι προκλήσεις, οι νέοι τρόποι σκέψης, τα καινούργια ήθη και οι ευκαιρίες που αναδύονται και κυρίως πως μπορεί κανείς να επωφεληθεί από αυτές.

Action - Achievement – Accomplishment –Amazement: Everything start with beta!
Όλοι γνωρίζουν ότι ‘beta’ είναι οι δοκιμαστικές εκδόσεις των προγραμμάτων λογισμικού. Αυτό συνήθως εξασφαλίζει μία σειρά από πλεονεκτήματα.
Τι σημαίνει η προσέγγιση "life is beta". Πόσο πιο εύκολη μπορεί να κάνει την επαγγελματική και την προσωπική ζωή μας και πόσο αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας; Πως η χρήση N.L.P μπορεί να οδηγήσει μέσα από την ανατροφοδότηση στο επιθυμητό αποτέλεσμα;
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...