Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Top 8: Κορυφαία δωρεάν προγράμματα!

Tα δωρεάν προγράμματα είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες εφευρέσεις για όσους ασχολύνται "μανιακά" με την τεχνολογία. Επεξεργασία φωτογραφιών και ήχου, προστασία από ιούς, browwsing, αναπαραγωγή διαφόρων βίντεο είναι κάποιες από τις βασικές υπηρεσίες που όλοι θέλουμε να έχουμε και όταν αυτά είναι και εντελώς δωρεάν ακόμα καλύτερα
Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε κάποια από αυτά τα δωρεάν προγράμματα που μας έχουν ξελασπώσει αρκετές φορές.

Επεξεργασία φωτογραφιών: Picasa-Gimp
Για όσους δεν θέλουν ν αγοράσουν το Photoshop το Gimp είναι σίγουρα η καλύτερη εναλλακτική επιλογή. Προσφέρει λεπτομερειακή επιδιόρθωση κάθε εικόνας, υποστηρίζει βασικές επεξεργασίες εικόνας, όπως η αλλαγή μεγέθους, υποστηρίζει το φωτομοντάζ συνδυάζοντας πολλαπλές εικόνες.
Μια άλλη καλή επιλογή για όσους δεν θέλουν επαγγελματικό αποτέλεσμα είναι το Picasa. To Picasa είναι δημιούργημα της Google και μέσα από την χρήση δεκάδων φίλτρων κάνει τις φωτογραφίες σας να δείχνουν εντυπωσιακές. Επίσης σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε με τους φίλους σας κοινά άλμπουμ, όπου θα μοιράζεστε φωτογραφίες σας.

Συμπίεση αρχείων: 7-zip
Το 7-zip δημιουργεί συμπιεσμένα αρχεία σε μορφή 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 και TAR. Επιπλέον δεν υποστηρίζει μόνο τα εμπορικά format, όπως τα rar και ace. Σημαντικό πλεονέκτημα του προγράμματος, είναι ότι στο δικό του φορμάτ (7z), προσφέρει μεγάλο ποσοστό συμπίεσης και εξίσου μεγάλες ταχύτητες συμπίεσης /αποσυμπίεσης. Υποστηρίζει και την ελληνική γλώσσα.

Media Players: VLC-Com
Θεωρούνται οι πιο "δυνατοί" free media players. Ο VLC είναι ισχυρός, γρήγορος και παίζει τα πάντα από αρχεία και δίσκους. Υποστηρίζει ακόμα και Webcams και streaming και φυσικά υποστηρίζει τα περισσότερα codecs, όπως ΜPEG-2, H.264, DivX, MPEG-4, το WebM και WMV.  Από την άλλη το Com, αναπαραγάγει πολλά και διαφορετικά κωδικοποιημένα είδη αρχείων βίντεο, στα οποία περιλαμβάνονται τα AVI, MPEG, DivX, XviD, WMV, ASF και DAT. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ξεχωριστούς codecs, μιας και διαθέτει το δικό του codec σύστημα για να παίζει τα πάντα.

Anti-spyware: Spybot
To Spybot θεωρείται ένα από τα καλύτερα anti-spyware. Μπορεί και ανιχνεύει και να απμακρύνει από τον υπολογιστή σας κάθε spyware. Eξασφαλίζετε έτσι η προστασία του υπολογιστή σας από κάθε online διαρροή προσωπικών στοιχείων. Έτσι θα χαίρεστε τον υπολογιστή σας χωρίς να διατρεχει οποιοδήποτε κίνδυνο.

Επεξεργασία ήχου- ηχογράφηση: Audacity
Το Audacity σας επιτρέπει να ηχογραφήσετε ζωντανό ήχο από μικρόφωνο ή μίκτη, να ψηφοποιήσετε ηχογραφήσεις από κασσέτες, δίσκους βινυλίου, ή μίνιντισκ, να ηχογραφήσετε από μικρόφωνο, είσοδο γραμμής (line) ή άλλες πηγές, να φτιάξετε πολυκάναλες ηχογραφήσεις «σβήνοντας» τα υπάρχοντα κανάλια ήχου, να εξαγάγετε αρχεία ήχου και να τα επεξεργαστείτε και ένα σωρό ακόμα λειτουργιών.

Antivirus: AVG Anti-Virus Free Edition 2013 
Παρόλο που πρόκειται για δωρεάν πρόγραμμα, προσφέρει προστασία ενάντια στους ιούς, στο spyware, στα rootkits και το spam, ενώ περιλαμβάνει και το αποκαλούμενο LinkScanner, ένα επιπλέον στρώμα προστασίας, το οποίο ελέγχει τα αποτελέσματα αναζήτησης και τα Web links για το κατά πόσον είναι ασφαλή. Επιπλέον, το συγκεκριμένο anti-virus δεν επιβαρύνει τον υπολογιστή σας.

Πιο γρήγορο Internet: TCP Optimizer
Το ΤCP Optimizer σας προσφέρει αξεπέραστα γρήγορο internet. Απλά ανοίγετε το πρόγραμμα, επιλέγετε την ταχύτητα που έχετε βάσει συμβολαίου (π.χ 12 mbps), τσεκάρετε τα optimal settings, κάνετε apply changes και είστε έτοιμοι. Βέβαια, θα χρειαστείτε και την υποστήριξη ενός εξίσου γρήγορου browser.

Web browser: Chrome 
Θεωρείται από τους πιο γνωστούς και καλούς web browser. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι το λιτό περιβάλλον χρήσης αλλά και η ταχύτητα του. Τα εμφανή κουμπιά στο παράθυρό του είναι τα απολύτως απαραίτητα για το browsing στα web sites, απελευθερώνοντας έτσι πολύτιμο χώρο, για την προβολή του περιεχομένου του site.
http://whos.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...