Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Χάκερ ετών 13 εντόπισαν οι αστυνομικοί στην Αθήνα

Μπροστά σε έναν χάκερ ηλικίας 13 ετών βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό μελών της ομάδας, με την ονομασία Greek Hacking Scene (G.H.S), που ενέχεται σε μεγάλο αριθμό διαδικτυακών «εισβολών» σε ιστοσελίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί το τελευταίο εξάμηνο άλλα έξι μέλη της ίδιας ομάδας. Για τον 13χρονο σχηματίσθηκε δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθη, καθώς είχαν παρέλθει τα όρια του αυτοφώρου.

Την Δευτέρα διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του ανήλικου, παρουσία εισαγγελέα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο ανήλικος δράστης με ειδική τεχνική υφάρπαζε κωδικούς από προφίλ χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Σε άλλες κατ' οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη, Χαλκίδα παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 30 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές, 4 ρούτερ, 2 σέρβερ, 7 usb stick, πολλά cd, καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Κατά την προκαταρκτική διερεύνηση των αντικειμένων διαπιστώθηκε ψηφιακά ότι τα άτομα αυτά, με τη μέθοδο των διαδικτυακών «εισβολών», πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Proton Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α., καθώς και άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...