Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αγωγή κατά του Twitter κατέθεσαν οι αρχές πολιτείας στη Βραζιλία

Image representing Twitter as depicted in Crun...
Image via CrunchBase
Αγωγή κατά της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Twitter και των χρηστών του κατέθεσε η δικαιοσύνη της Βραζιλίας, σε μία προσπάθεια να εμποδίσει τη διάδοση μηνυμάτων που ειδοποιούν για σημεία ελέγχου της αστυνομίας.

Η αγωγή κατατέθηκε από τον εισαγγελέα της πολιτείας Γκόιας, με αίτημα «την άμεση ανάκληση των λογαριασμών όσων ειδοποιούν για τη θέση των ραντάρ και το οριστικό κλείσιμο των λογαριασμών όσων διαδίδουν πληροφορίες για την ημέρα, την ώρα και τον τόπο των αστυνομικών ελέγχων».

Πολλές πολιτείες στη Βραζιλία έχουν θεσπίσει έναν αυστηρό νόμο «νηφαλιότητας» με μηδενική ανοχή σε όσους συλληφθούν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ. Αρκετοί οδηγοί χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες δημοσιεύονται προειδοποιήσεις και πληροφορίες για τις τοποθεσίες και τις ώρες των αστυνομικών ελέγχων.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η συμπεριφορά αυτή συνιστά «μία άμεση επιβουλή κατά της ζωής και της ασφάλειας». Οι εισαγγελικές αρχές της πολιτείας υπενθυμίζουν επίσης πως 55.000 άνθρωποι στη Βραζιλία χάνουν τη ζωή τους σε ετήσια βάση σε τροχαία ατυχήματα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...