Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ασφαλής χρήση νέων τεχνολογιών…για όλους

Με σειρά δράσεων και εκδηλώσεων συνεχίζει και το 2012 η WIND Ελλάς την εκστρατεία «kids@safety: Internet, Κινητό και Παιδί» για την ασφαλή χρήση του κινητού και του διαδικτύου από τα παιδιά και τους εφήβους:  
  • Αφετηρία  για το 2012 είναι η υποστήριξη του 1ου Συνεδρίου στην Ελλάδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο που διοργανώνουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις 8 Φεβρουαρίου με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Στο συνέδριο συμμετέχει με ομιλία του ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND, ο οποίος θα αναφερθεί στη σημαντική διείσδυση που έχει το Internet στα παιδιά και τους εφήβους τονίζοντας ότι ασφάλεια δεν είναι η απαγόρευση, αλλά η γνώση. Παράλληλα, θα παρουσιάσει τα εργαλεία και τις ενημερωτικές δράσεις που έχει αναπτύξει η WIND με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για την ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών. Υπενθυμίζεται ότι η WIND από το 2011 υποστηρίζει τις ενημερωτικές ημερίδες που διοργανώνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε όλη την Ελλάδα.
  • Η δεύτερη δράση που συμμετέχει η WIND στο πλαίσιο της εκστρατείας «kids@safety» θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στις 17/02. Πρόκειται για Ημερίδα ενημέρωσης γονέων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
 Οι δράσεις της εκστρατείας «kids@safety» για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς θα ολοκληρωθούν με:
  • την υποστήριξη ειδικής έκδοσης της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου) με κεντρικό θέμα το cyber bullying (ηλεκτρονικός εκφοβισμός), καθώς και
  • την ολοκλήρωση της πανελλαδικής έρευνας που διεξάγει η ΜΚΟ Ν.Ε.Ο.Ι. διερευνώντας τις στάσεις και συμπεριφορές των νέων σε ότι αφορά στην ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Στη συνέχεια - και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012 - η WIND έχει προγραμματίσει ομιλίες και εκδηλώσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια με στόχο να προσεγγίσει όσο γίνεται περισσότερους γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά, σε μία προσπάθεια να γίνει κατανοητό ότι η ασφαλής χρήση των νέων τεχνολογιών προϋποθέτει συνεχή και ορθή ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...