Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Βουλγαρία : «Δεν θα επικυρώσουμε την ACTA»

 Η Βουλγαρία δεν θα επικυρώσει τη διεθνή συνθήκη ACTA κατά της πειρατείας, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της χώρας Τράιτσο Τράικοφ.

Οι αρμόδιες αρχές της Βουλγαρίας υπέγραψαν την εμπορική συμφωνία καταπολέμησης της παραποίησης στις 26 Ιανουαρίου και επρόκειτο να τη θέσουν προς επικύρωση από το κοινοβούλιο της χώρας.


Ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Τράικοφ, στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα προταθεί η απόσυρση της Βουλγαρίας από τη συνθήκη.

«Η Βουλγαρία θα σταματήσει όλες τις διαδικασίες επικύρωσης της συμφωνίας» υπογράμμισε ο κ. Τράικοφ.

Ο Βούλγαρος υπουργός προέβη σ' αυτές τις δηλώσεις ύστερα από διαδηλώσεις πολιτών που αντιτίθενται στην εφαρμογή της, σε 15 πόλεις ταυτόχρονα, το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Πολιτών κατά της ACTA, η συμφωνία περιορίζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των απλών χρηστών του διαδικτύου, όπως την ελευθερία της έκφρασης και του διαμοιρασμού της πληροφορίας.

Η ACTA δεν προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά τα εμπορικά, υποστηρίζουν όσοι αντιτίθενται στην εφαρμογή της συμφωνίας στη Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...