Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Microsoft εναντίον Google....η μάχη των τιτάνων στη κομισιόν!

Προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Google κατέθεσε σήμερα η Microsoft, κατηγορώντας... την ότι κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, παρεμποδίζει τον ανταγωνισμό εις βάρος των καταναλωτών και επιχειρεί να μπλοκάρει την δημιουργία εναλλακτικών λύσεων στην αγορά, σαμποτάροντας τους ανταγωνιστές της.

Ο κολοσσός των διαδικτυακών αναζητήσεων βρίσκεται ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο υπό επίσημη διερεύνηση από την Κομισιόν, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η Google έχει παραβιάσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Η εν λόγω έρευνα είχε διαταχθεί μετά τις καταγγελίες που υπέβαλαν τρεις εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Η Nokia Siemens Networks παρουσιάζει το Liquid Radio

The Nokia Siemens Networks logo created by Mov...Image via Wikipedia
Μια νέα αρχιτεκτονική σχεδίαση για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, η οποία παρουσιάστηκε από τη Nokia Siemens Networks στη διεθνή έκθεση CTIA Wireless 2011, έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει την ευρυζωνική χωρητικότητα του δικτύου εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Με την ονομασία Liquid Radio, η συγκεκριμένη προσέγγιση επιτρέπει μεγαλύτερη οικονομία στη χρήση των πόρων του δικτύου μέσω του μοιράσματος και της επανακατανομής της χωρητικότητας, βάσει της ζήτησης από μέρους των χρηστών. Η Nokia Siemens Networks ανακοίνωσε επίσης το καινοτόμο Flexi Multiradio Antenna System, ως τμήμα της αρχιτεκτονικής Liquid Radio. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα αρχίσει την εφαρμογή της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής δικτύων μέσα στο 2011.
«Τα υγρά δεν περιορίζονται, ρέουν και γεμίζουν κάθε κενό, κάθε χώρο διαθέσιμο», δήλωσε ο Thorsten Robrecht, Ηead of Network Systems Product Management, της Nokia Siemens Networks. «Με τον ίδιο τρόπο η αρχιτεκτονική μας Liquid Radio, απελευθερώνει από τις δεσμεύσεις των παραδοσιακών ευρυζωνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να ικανοποιήσει τις διακυμάνσεις της κίνησης του δικτύου που δημιουργείται από τους ίδιους τους χρήστες».  
Στην καρδιά του συστήματος Liquid Radio της Nokia Siemens Networks βρίσκεται η δυνατότητα ανταπόκρισης στην κυμαινόμενη ζήτηση που εμφανίζουν τα σημερινά δίκτυα, με μια τεχνική που ονομάζεται «baseband pooling» . Αυτή η προσέγγιση συγκεντρώνει τους πόρους οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να εκτελέσουν τις λειτουργίες τους όλοι οι σταθμοί βάσης, και που είναι κοινές για όλους τους σταθμούς βάσης, σε μια συγκεκριμένη κεντρική περιοχή. Το baseband pooling βοηθά στην επίτευξη μιας οικονομικότερης κατανομής των πόρων σε μια ευρεία γεωγραφική περιοχή.
Το Flexi Multiradio Antenna System της Nokia Siemens Networks βασίζεται σε τεχνολογία active antenna (ενεργής κεραίας) η οποία συνδυάζει τμήματα της κεραίας και του πομπού σε μια λειτουργική κλειστή κατασκευή η οποία περιλαμβάνει επίσης ενισχυτές ισχύος, ξεχωριστούς για κάθε στοιχείο της κεραίας. Η ενεργή κεραία επιτρέπει την δημιουργία δέσμης (beamforming) –εστιάζοντας σε μια συγκεκριμένη ζεύξη και κατευθύνοντάς την προς έναν συγκεκριμένο χρήστη– αλλά επιτρέπει και την διαχείριση πολλαπλών τεχνολογιών από μία μονάδα. Σε συνδυασμό με άλλα επίπεδα κάλυψης(micro, pico και macro site configurations), η δημιουργία δέσμης μας επιτρέπει να κατευθύνουμε την χωρητικότητα ακριβώς εκεί όπου υπάρχει ζήτηση από τους χρήστες, κερδίζοντας έτσι μέχρι και 65% επιπλέον χωρητικότητα για το δίκτυο.
Το σύστημα Flexi Race, (ο συνδυασμός κεραίας και τμημάτων του πομπού) είναι το επόμενο επαναστατικό βήμα στην υπόθεση της μείωσης του μεγέθους, της λεγόμενης μικροσκοπικοποίησης. Θα αποτελέσει το βασικό στοιχείο για την κατασκευή των ενεργών κεραιών της επόμενης γενεάς, και μελλοντικών προϊόντων, όπως κυψελών της τάξης των micro και pico. Χάρη στο μικρό του μέγεθος, οι μονάδες Flexi Race είναι εφοδιασμένες με πρόσθετα έξυπνα χαρακτηριστικά και δυνατότητες διαβάθμισης, απαραίτητα για τέτοιου είδους εφαρμογές.   
Με το μοναδικής  ευρύτητας πακέτο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών και προϊόντων,  η Nokia Siemens Networks βοηθά τους παρόχους να δημιουργήσουν ενοποιημένα ετερογενή δίκτυα. Αυτή η λύση μειώνει την πολυπλοκότητα της διαχείρισης και επιτρέπει την συνδεσιμότητα των διαφορετικών επιπέδων του δικτύου σε ένα ενοποιημένο δίκτυο και μια εξίσου ενοποιημένη εμπειρία του χρήστη. Αυτό έγινε πραγματικότητα χάρη στις δυνατότητες των δικτύων SON (Self Organizing Networks) και τη διαρκή εξέλιξή τους.   
«Προβλέπουμε  να υπάρχει αύξηση της ζήτησης  για χωρητικότητα δικτύου μέχρι  και 1 GB ανά χρήστη, ανά ημέρα [1]»,  δήλωσε ο Robrecht. «Αυτό δεν απαιτεί μόνο ουσιαστική επένδυση στο δίκτυο, αλλά και έναν μοναδικό συνδυασμό σταθμών βάσης για την κάλυψη ευρείας περιοχής, συμπληρωματικά με σημεία WiFi και μικρές κυψέλες της τάξης των micro, pico και femto. Η αρχιτεκτονική Liquid Radio της Nokia Siemens Networks διασφαλίζει το ότι οι υφιστάμενες επενδύσεις στο δίκτυο θα αξιοποιηθούν πλήρως, και το ότι οι μελλοντικές επενδύσεις θα αποβούν ανταποδοτικές, καλύπτοντας το κόστος για την υποστήριξη των σημερινών πιεστικών προκλήσεων, όπως η συντήρηση και μετάβαση του GSM, η εξέλιξη του 3G και η εισαγωγή στην αγορά του LTE και του LTE-Advanced».  
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Εργαστήρι της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Το Labs.OpenGov.gr είναι μια δράση στο πλαίσιο της Ανοιχτής Διακυβέρνησης, που αποσκοπεί να φέρει στο προσκήνιο τις δημιουργικές ιδέες, τους ανθρώπους και τους τρόπους να εισαχθεί η καινοτομία στις σχέσεις του πολίτη με το δημόσιο.

Επιδιώκει να γίνει κόμβος επικοινωνίας και βήμα διαλόγου ώστε να αποκτήσουν νέα διάσταση, συμμετοχική και αποκεντρωμένη, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δημόσιων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Στόχος του είναι να έρθουν στο προσκήνιο οι δημιουργικοί πολίτες της χώρας που είτε ως ανεξάρτητα πρόσωπα είτε ως μέλη φορέων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα θέλουν και μπορούν να καινοτομήσουν. Και μέσα από τις δραστηριότητες του να αξιοποιηθούν οι γνώσεις, οι δεξιότητες, οι εμπειρίες και το μεράκι που διαθέτουν οι δημιουργικοί πολίτες της χώρας, οι σημερινοί και οι αυριανοί χρήστες των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Το Labs.OpenGov.gr συντονίζεται από την Ομάδα για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τις Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Γραφείου του Πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της Ανοικτής Διακυβέρνησης.

http://greekinnovation.blogspot.com/2011/03/labsopengov.html

H Lenovo και η WestNet ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία

Lenovo logoImage via WikipediaH Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) και η WestNet Distribution Α.Ε. ανακοίνωσαν σήμερα τη στρατηγική σχέση που δημιουργεί η νέα τους συνεργασία, η οποία αποτελεί τόσο για τη Lenovo όσο και για τη WestNet Distribution, μία μοναδική ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η Lenovo έχοντας ως βασική προτεραιότητα την έντονη παρουσία της στο κανάλι διανομής, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια, επενδύει σε νέο συνεργάτη Διανομής, θέτοντας γερά θεμέλια για σταθερή ανάπτυξη. Η WestNet Distribution, η οποία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της διανομής, έχει ήδη δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά, ενώ, παράλληλα, προσφέρει ένα πακέτο λύσεων που περιλαμβάνει την διανομή και την αντιπροσώπευση προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, μεγάλων εταιριών της παγκόσμιας αγοράς. Από τον Oκτώβριο του 2005 που ξεκίνησε την λειτουργία της, η διείσδυση της εταιρίας στην αγορά ήταν άμεση και επιτυχής, καταγράφοντας από τα πρώτα της βήματα μέχρι και σήμερα, έναν μεγάλο αριθμό επιτυχημένων συνεργασιών που διαρκώς αυξάνεται.

Με αφορμή την συμφωνία συνεργασίας με την WestNet Distribution ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης, Γενικός Διευθυντής της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο δηλώσε «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την επέκταση του καναλιού Διανομής μας στην Ελλάδα. Τα προϊόντα της Lenovo και στις τρεις βασικές κατηγορίες της αγοράς (καταναλωτικό κοινό, μικρές-μεσαίες επιχειρήσεις και corporate πελάτες) προσφέρουν καινοτομία και προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας. Η Lenovo θα συνεχίσει να επενδύει σε νέες αγορές και να διευρύνει συνεχώς το προϊοντικό της μείγμα. Κρίνουμε ότι η νέα αυτή συνεργασία θα δώσει νέα δυναμική στο κανάλι μας και θα αυξήσει σημαντικά τη διείσδυση των προϊόντων μας στην αγορά».

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντίνος Βερύκιος, διευθύνων σύμβουλος της WestNet Distribution, δήλωσε: «Για εμάς η νέα συνεργασία με τη Lenovo αποτελεί την απόδειξη ότι η WestNet Distribution, επιλέγει για συνεργάτες της επώνυμα και αξιόπιστα εμπορικά σήματα, που μπορούν να ωφελήσουν έμπρακτα και να αναπτύξουν το κανάλι των συνεργατών της. Ακόμη και στις παρούσες δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που συναντάμε στην ελληνική αγορά, εμείς επιλέγουμε να προχωράμε δυναμικά στην διεύρυνση του προϊοντικού μας μείγματος. Στόχοι μας παραμένουν, η προσέλκυση νέων συνεργατών που χρειάζονται, περισσότερο από ποτέ, την αξιοπιστία της WestNet Distribution, καθώς και η παροχή όλο και περισσότερων αξιόπιστων προϊόντων και λύσεων στο ήδη υπάρχον κανάλι των συνεργατών μας. Η νέα αυτή συνεργασία, πιστεύουμε ότι θα δώσει την δυνατότητα κι ευκαιρία στους συνεργάτες μας να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα και οι λύσεις της Lenovo».
Enhanced by Zemanta

H ΙΒΜ Ελλάς βράβευσε Eμπορικούς της Συνεργάτες

Image representing IBM as depicted in CrunchBaseImage via CrunchBaseΗ IBM (NYSE: IBM), κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αφιερωμένης στους Εμπορικούς της Συνεργάτες στην Ελλάδα και τη Κύπρο, βράβευσε τις εταιρείες/συνεργάτες της με τις υψηλότερες επιδόσεις και παρουσίασε τη συνολική πορεία της ΙΒΜ που φέτος κλείνει 100 χρόνια λειτουργίας παγκοσμίως.

Οι εμπορικοί συνεργάτες ενημερώθηκαν για τα προγράμματα που η ΙΒΜ έχει σχεδιάσει γύρω από την ανάπτυξη του Δικτύου Συνεργατών καθώς και για τα προϊόντα αλλά και τις νέες τεχνολογικές υπηρεσίες που υλοποιούνται μέσω των Εμπορικών Συνεργατών της. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και τα βραβεία 3 κατηγοριών: Το Βραβείο “Outstanding Performance in 2010”, το Βραβείο “Retail Store Solutions Top Performer in 2010 ” & το Βραβείο “Tier-2 Top Performer in 2010”.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη κατηγορία, “Outstanding Performance in 2010”, βραβεύτηκε η εταιρία Cosmos Business Systems S.A. για την περιοχή της Ελλάδας και η NewCytech Business Solutions Ltd για την περιοχή της Κύπρου. Επιπλέον, για την περιοχή της Ελλάδας βραβεύτηκαν η Singular Logic S.A. στην κατηγορία, “Retail Store Solutions Top Performer in 2010”, καθώς και οι εταιρείες Active Computers S.A. και IT Open Solutions S.A. στην κατηγορία, “Tier-2 Top Performer in 2010”.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο τους εορτασμού της Εκατονταετηρίδας, η ΙΒΜ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την εταιρεία, τις αξίες της και τον στρατηγικό της προσανατολισμό καθώς και τη μακροχρόνια πορεία της, που χαρακτηρίζεται από τεχνολογική καινοτομία και επιχειρηματικό μετασχηματισμό. Μέσα στα σχέδια της εταιρείας είναι να προβάλλει την εκατοστή επέτειο από την ίδρυσή της, με πρωτοβουλίες που καλύπτουν ολόκληρο το έτος και περιλαμβάνουν μια σειρά ενεργειών σε παγκόσμιο επίπεδο.

O Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της ΙΒΜ Ελλάς Α.Ε., κ. Σπύρος Πουλίδας, δήλωσε σχετικά: «Στην ΙΒΜ θεωρούμε ότι μία από τις προτεραιότητές μας είναι και η άριστη συνεργασία με τους Εμπορικούς μας Συνεργάτες για την υλοποίηση σύνθετων έργων με επίκεντρο τη στρατηγική της εταιρείας γύρω από τη δημιουργία ενός «Εξυπνότερου Πλανήτη». Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε εξίσου σημαντική την ενημέρωση των συνεργατών μας για τις δράσεις που σχεδιάζουμε, όσο και τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών προς όφελος των πελατών μας».
Enhanced by Zemanta

Google vs Apple.....η συνέχεια!!

Απ'ό,τι φενεται η “μάχη” των αμερικανικών κολοσσών της πληροφορικής Google και Apple συνεχίζεται με τη πρώτη να θέλει  να “χαλάσει” την αυτοκρατορία την οποία “έχτισε” σε ελαχιστα χρόνια η Apple!


Το γνωστό σε όλους τους λάτρεις των Macs, iPod και iPhones, iTunes, πρόκειται να αποκτήσει πολύ σύντομα έναν αντίπαλο made in Google ονόματι Google Music μέσω του οποίου ο χρήστης θα μπορεί να αγοράσει τα αγαπημένα του μουσικά κομμάτια και να τα “φορτώσει” στο Smartphone του ή απλά να φτιάξει μία Playlist με τα αγαπημένα τραγούδια στον υπολογιστή του!!

Τις τελευταίες μέρες όπως έγινε γνωστό, η Google μιλάει με τις μεγάλες δισκογραφικές εαιρίες τακτοποιόντας τις τελευταίες γραφειοκρατικές διαδικασίες πρίν το λανσάρισμα του νέου της Player το οποίο άνθρωποι της εταιρίας είπαν πως είναι ήδη έτοιμο και αναμένεται να κυκλοφορίσει πρός το τέλος του έτους.

http://techmaniaks.blogspot.com/
Enhanced by Zemanta

MailOnBoard από την Otesat-Maritel

Η Otesat-Maritel διαθέτει μία νέα υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το MailOnBoard, για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ του πλοίου και της εταιρίας.

Το MailOnBoard είναι μία εύχρηστη και χαμηλού κόστους υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω των δορυφορικών συστημάτων Inmarsat, Iridium και VSAT. Διαθέτει ισχυρό μηχανισμό συμπίεσης του μεταφερόμενου όγκου μεταξύ ξηράς-πλοίου και πλοίου-ξηράς που μειώνει το μέγεθος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας έως και 90% ελαττώνοντας σημαντικά το κόστος επικοινωνίας της εταιρίας. Η υπηρεσία επίσης παρέχει φιλοξενία εταιρικών domain name (corporate domain name hosting), λειτουργεί μέσω διαδικτύου σε απλό PC πάνω στο πλοίο με dial-up ή ευρυζωνική σύνδεση, ενώ υποστηρίζει επικοινωνία με τη χρήση των MS Outlook, Outlook Express, Mozilla Thunderbird ή άλλων SMTP/POP3 client.

Με το MailOnBoard ο χρήστης μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει e-mail αυτόματα, με ή χωρίς συνημμένα αρχεία, καθώς και να διαθέτει μοναδικό λογαριασμό e-mail για κάθε πλοίο. Το αρχείο εγκατάστασης του λογισμικού στο πλοίο είναι μικρού μεγέθους (1.17Mb σε zip μορφή) και μπορεί να αποσταλεί μέσω e-mail ή CD. 

Το MailOnBoard παρέχει τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης μέσω διαδικτύου σε ένα φιλικό προς τον χρήστη Web Interface, παρέχοντας πλήρη διαχείριση των επικοινωνιών των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων των πλοίων όπως πχ, δημιουργία μαύρων και λευκών λιστών e-mail διευθύνσεων, εφαρμογή κανόνων ασφαλείας, παραμετροποίηση του όγκου των εισερχόμενων και εξερχόμενων e-mail και αναλυτική καταγραφή του όγκου πριν και μετά τη συμπίεση, αυτόματη προώθηση e-mail και προσθήκης λέξεων εντοπισμού στο θέμα, καθώς και δυνατότητα εξαγωγής χρήσιμων δεδομένων σε αρχείο Excel.

Όλες οι επικοινωνίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πραγματοποιούνται με ασφάλεια αφού προστατεύονται από τις Anti-Spam και Anti-Virus υπηρεσίες που διαθέτει η Otesat-Maritel μέσω του δικτύου της.

Ανταποκρινόμενη στις πολλαπλές και διαφορετικές ανάγκες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των πελατών της, η Otesat-Maritel προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο των e-mail υπηρεσιών της μία νέα λύση, το MailOnBoard, παραμένοντας σταθερή στην στρατηγική της να παρέχει ποιοτικές και αξιόπιστες λύσεις δορυφορικών επικοινωνιών παγκοσμίως, σε ανταγωνιστικές τιμές.

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Netbook και Tablet PC σε μία συσκευή

Η Dell παρουσιάζει το Inspiron Duo, το πρώτο netbook της αγοράς που μεταμορφώνεται στιγμιαία σε ένα πλήρες tablet PC με προχωρημένο design και αυξημένες δυνατότητες.

Το Inspiron Duo διαθέτει μια μοναδική σχεδιαστική καινοτομία που του επιτρέπει να μεταμορφώνεται στιγμιαία από ένα ισχυρό netbook σε ένα πλήρες tablet PC. Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζει την αμεσότητα ενός tablet PC με τη λειτουργικότητα ενός netbook. Το πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο διευκολύνει στο μέγιστο την πληκτρολόγηση ενώ η οθόνη αφής δίνει άμεσο έλεγχο σε όλες τις λειτουργίες της συσκευής με ένα άγγιγμα.

Η αλλαγή από netbook σε tablet PC γίνεται στιγμιαία περιστρέφοντας απλά την οθόνη και κλείνοντας το καπάκι του netbook. Το Inspiron Duo είναι ιδανικό για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ψυχαγωγία και την εργασία αλληλεπιδρώντας με μια συσκευή πλούσια σε χαρακτηριστικά και καινοτομίες. Ταινίες, μουσική, φωτογραφίες, social networks αλλά και η πρόσβαση στα email και στα αρχεία σας είναι ένα κλικ μακριά.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Συνεργασία Alcatel-Lucent με China Mobile

China MobileImage by wasabicube via FlickrΣανγκάη, 29 Μαρτίου 2011 – Η Alcatel-Lucent (Euronext Paris και NYSE: ALU) ανακοίνωσε ότι η κινεζική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας China Mobile την επέλεξε να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο πιλοτικό δίκτυο τέταρτης γενιάς 4G TD-LTE του κόσμου, το οποίο θα εγκατασταθεί στην Κίνα. Η επιλογή έγινε μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των δοκιμών ανάμεσα σε εξοπλισμό διαφόρων κατασκευαστών (ΙΟΤ), οι οποίες είχαν ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2010, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφοριών της Κίνας (ΜΙΙΤ) και της China Mobile. Η Alcatel-Lucent Shanghai Bell, επικεφαλής του ομίλου Alcatel-Lucent στην Κίνα, είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το βασικό αυτό στάδιο των δοκιμών και προχωρά στην εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου (end-to-end) δικτύου LTE στην πόλη της Σαγκάης, το οποίο θα αποτελεί τμήμα του πιλοτικού δικτύου της China Mobile που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτεταμένη δοκιμή της τεχνολογίας 4G TD-LTE.

Το πιλοτικό δίκτυο TD-LTE καλύπτει 6 μεγάλες κινεζικές πόλεις, και συγκεκριμένα τη Σαγκάη, το Χάνγκζου, τη Νάντζινγκ, το Γουάνγκζου, το Σέντσεν και τη Ζιαμέν, ενώ στη λίστα προστέθηκε πρόσφατα και το Πεκίνο. Στο πλαίσιο της ευρείας αυτής δοκιμής της τεχνολογίας τέταρτης γενιάς η China Mobile θα μπορεί να προσφέρει στους συνδρομητές της κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας, όπως αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ανάλυσης, 3D gaming, μεταφορά αρχείων (FTP) και Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας. Επίσης, θα δώσει τη δυνατότητα δοκιμών σε νέες βιομηχανίες που συμμετέχουν στην ανάπτυξη εφαρμογών LTE, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και άλλοι κλάδοι από το οικοσύστημα του πρωτοποριακού πρόγραμμα ng Connect, το οποίο εγκαινίασε η Alcatel-Lucent πριν από δύο χρόνια.

Ο κ. Rajeev Singh-Molares, πρόεδρος της Alcatel-Lucent στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού δήλωσε τα εξής: “Πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα της Alcatel-Lucent το οποίο ενισχύει σαφώς την ηγετική θέση της εταιρείας στην Κίνα και την παγκόσμια πρωτοπορία της στην τεχνολογία LTE. Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε στην China Mobile την πιο προηγμένη λύση LTE για τη δημιουργία του μεγαλύτερου πιλοτικού δικτύου TD-LTE στον κόσμο, ώστε να καταδειχτεί το πόσο ώριμη και οικονομική είναι η πρόταση της Alcatel-Lucent αναφορικά με το TD-LTE, το οποίο αναδεικνύεται σε ολόκληρο τον κόσμο ως το κυρίαρχο πρότυπο για τις τεχνολογίες TDD τέταρτης γενιάς. Οι επιτυχημένες δοκιμές ΙΟΤ με τους προμηθευτές τερματικών δείχνουν ακόμη πιο εμφατικά την προσήλωση μας στη δημιουργία ενός ανοικτού οικοσυστήματος TD-LTE, το οποίο θα αποτελέσει ισχυρό κρίκο στην παγκόσμια αλυσίδα αξίας της τεχνολογίας LTE.”

Οι δοκιμές, οι οποίες έγιναν στις συχνοτικές περιοχές των 2.3GHz και 2.6GHz και αφορούσαν κάλυψη εντός και εκτός κτιρίων, βασίστηκαν στην κορυφαία εμπειρία της Alcatel-Lucent γύρω από την τεχνολογία LTE, ώστε να χρησιμοποιηθεί μια ολοκληρωμένη λύση στην οποία περιλαμβάνονταν σταθμοί βάσης LTE (eNodeBs), και δίκτυο μεταγωγής (Evolved Packet Core - EPC). Η λύση της Alcatel-Lucent πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές ΙΟΤ με τερματικά δύο μεγάλων κατασκευαστών.

Η Alcatel-Lucent αποτελεί βασικό συνεργάτη της China Mobile στα προγράμματα TD-LTE και την εξέλιξη των ασύρματων δικτύων επόμενης γενιάς. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης 2010 στη Σαγκάη, η Alcatel-Lucent συνεργάστηκε με την China Mobile για τη δημιουργία του πρώτου μεγάλης κλίμακας πιλοτικού δικτύου TD-LTE, το οποίο προσέφερε προηγμένες υπηρεσίες κινητών επικοινωνιών, όπως μεταξύ άλλων, το Ίντερνετ πολύ υψηλής ταχύτητας και η ψηφιακή τηλεόραση υψηλής ανάλυσης (HDTV).

Πιο πρόσφατα, στο συνέδριο Mobile World Congress, η Alcatel-Lucent και η China Mobile συνεργάστηκαν με την Audi, και παρουσίασαν μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για χρήση σε αυτοκίνητα, οι οποίες λειτούργησαν χωρίς πρόβλημα μέσω ενός δικτύου το οποίο συνδύαζε τις τεχνολογίες TDD και FDD, ώστε να εξασφαλίζεται καθολική κάλυψη και να είναι εφικτή η δημιουργία ενός κοινού περιβάλλοντος LTE που καλύπτει και τα δύο modes. Η Alcatel-Lucent και η China Mobile συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός δικτύου radio επόμενης γενιάς με βάση το πρωτοποριακό lightRadio της Alcatel-Lucent, μια καινοτόμο τεχνολογία που βοηθά τα ασύρματα δίκτυα να προετοιμαστούν ώστε να ανταπεξέλθουν στην εκρηκτική αύξηση της ζήτησης για ευρυζωνικές ασύρματες επικοινωνίες, και ταυτόχρονα κάνει τα δίκτυα πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Μέχρι στιγμής 12 πάροχοι, μεταξύ των οποίων δύο από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, έχουν επιλέξει την Alcatel-Lucent για την ανάπτυξη εμπορικών δικτύων τέταρτης γενιάς, ενώ παράλληλα η εταιρεία εμπλέκεται σε περισσότερες από 60 δοκιμές σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 13 πιλοτικά LTE TDD σε επτά χώρες, γεγονός που εδραιώνει την ισχυρή ηγετική θέση της Alcatel-Lucent στην τεχνολογία LTE.
Enhanced by Zemanta

Πρόστιμο 1 εκ. δολάρια σε ιστοσελίδα για downloads των Beatles!

Ένα αστρονομικό ποσό καλείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του BlueBeat.com, ο οποίος διέθετε μέσω της ιστοσελίδας μουσική προς αγορά, χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει την σχετική άδεια από τις δισκογραφικές εταιρίες!

Η ιστοσελίδα πούλησε 67.000 τραγούδια των Beatles, Coldplay και άλλων καλλιτεχνών, προς 0.25 cents το καθένα. Έτσι μεγαθήρια της μουσικής βιομηχανίας όπως οι EMI, Capitol και Virgin μύνησαν τον Hank Risan, ο οποίος θα πρέπει να καταβάλει το ποσό του 1.000.000$.

Όπως αναφέρει το BBC, τα πνευματικά δικαιώματα παραβιάστηκαν οπότε όλα ήταν αναμενόμενα. Αντίθετα ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας δήλωσε πως δεν παραβίασε κανένα νόμο και πως χρησιμοποιούσε μια "ψυχο-ακουστική προσομοίωση" για να κάνει τα κομμάτια ξεχωριστά! Αυτό απορρίφθηκε από το δικαστήριο καθώς τα τραγούδια αγοράστηκαν από CD.

hit-channel.com
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Πέθανε ο πρωτοπόρος για το ίντερνετ Πωλ Μπάραν

The World in 100 Years / Die Welt in 100 Jahre...Image by Ars Electronica via FlickrΟ Αμερικανός επιστήμονας, Πωλ Μπάραν, του οποίου το έργο την δεκαετία του 60 βοήθησε να ανοίξει το δρόμο για το διαδίκτυο, πέθανε σε ηλικία 84 χρονών.

Ο Μπάραν σκέφτηκε την ιδέα της δημιουργίας δικτύων επικοινωνίας ανθεκτικές στην επίθεση ή την κίνηση κυμάτων μέσω διάσπασης των δεδομένων που αποστέλλονται μέσω αυτών σε κομμάτια.

Η πρωτοποριακή εργασία του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο στρατιωτικής έρευνας στον Ψυχρό Πόλεμο.

Αργότερα θα διαμορφωνόταν η βάση του ακαδημαϊκού δικτύου Arpanet που οδήγησε τελικά στο διαδίκτυο.

Ο κ. Μπαράν έθεσε για πρώτη φορά την ιδέα της κοπής δεδομένων και χρησιμοποιώντας ένα κατανεμημένο σύστημα κόμβων να τα διαβιβάζει, κατά την εργασία του στη Rand Corporation τη δεκαετία του 1960

Στην αρχική σύλληψη του, ο κ. Μπαράν δήλωσε ότι το σύστημα θα λειτουργήσει με αυτό που αποκάλεσε «καυτή πατάτα-δρομολόγησης».

Το έργο έγινε ως μέρος ενός σχεδίου για να κρατήσει τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών που λειτουργούν ακόμη και αν ένα μεγάλο μέρος τους μπορούσε να χτυπηθεί από ένα πρώτο κύμα πυρηνικής επίθεσης.

Το σύστημα μπορούσε καλύτερα να αντέξει σε μια υποτιθέμενη επίθεση επειδή ακριβώς έλειπε ένα κομβικό σημείο μέσω του οποίου όλα τα στοιχεία ή τα μηνύματα είχαν περάσει.

Το έργο αυτό βρήκε νέο ενδιαφέρον κατά την διάρκει του Αrpanet ενός δικτύου που αποσκοπούσε στην ενίσχυση των Αμερικανών επιστημόνων και η οποία έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου ίντερνετ.

Συνεισφορές από τον Βρετανός επιστήμονας Ντόναλντ Ντέιβις οδήγησαν σε ιδέες του κ. Μπαράν για την προσαρμογή σε μια τεχνολογία γνωστή ως μεταγωγή πακέτων. Αυτά τα δεδομένα κόβουν σε μικρά κομμάτια τα οποία στη συνέχεια αποστέλλονται σε όλο το δίκτυο.

«Ο Πωλ δεν φοβήθηκε να πάει σε κατευθύνσεις σε αντίθεση με ό, τι όλοι οι άλλοι σκέφτηκαν ότι ήταν το σωστό ή το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει» δήλωσε στους New York Times o Vinton Cerf, ένας από τους πατέρες του Ίντερνετ και επιστήθιος φίλος του Baran

Ο Μπαράν πέθανε στο σπίτι στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια από επιπλοκές που προκλήθηκαν από καρκίνο του πνεύμονα.

«Ήταν ένας άνθρωπος με πολύ υπομονή», δήλωσε ο γιος του Ντέιβιντ Μπαράν.

Πρόσθεσε ότι ο πατέρας του είχε πρόσφατα δείξει ένα έγγραφο γραμμένο το 1966, με το οποίο σκεφτόταν για το τι οι άνθρωποι θα κάνουν με τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών στο μέλλον.

«Εκθέτει επίσης την ιδέα ότι μέχρι το έτος 2000 οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν σύνδεση των δικτύων για ψώνια και ειδήσεις,» είπε. «Ήταν μια απολύτως τρελή ιδέα περιθωριακών».
Enhanced by Zemanta

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Εξαντλήθηκε το iPad 2 στην Ελλάδα

Image representing iPad as depicted in CrunchBaseImage via CrunchBaseΜέσα σε λίγα λεπτά από την έναρξη της επίσημης κυκλοφορίας του εξαντλήθηκε το iPad 2 και στην Ελλάδα.

Η δημοφιλής «ταμπλέτα» της Apple, που ήδη έχει εξαντληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες «έκανε φτερά» από τα ράφια των καταστημάτων από την πρώτη κιόλας ημέρα που εμφανίστηκε στη χώρα.

Μάλιστα, τόσο μεγάλη ήταν η ζήτηση ώστε πολλοί ενδιαφερόμενοι δεν κατάφεραν να το προμηθευτούν, παρά το γεγονός ότι είχαν κάνει προκράτηση για να το αγοράσουν.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, η μεγάλη ζήτηση, αλλά και ο ελάχιστος αριθμός των συσκευών που ήρθαν τελικά στην Ελλάδα οδήγησαν στην άμεση εξάντληση.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα έρθει η επόμενη παραλαβή του iPad 2 στην Ελλάδα.tanea
Enhanced by Zemanta

Πιστοποιητικά με ένα... κλικ

Το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (e-goverment), το οποίο έχει καταρτίσει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι.Ραγκούσης και αναμένεται να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες προς ψήφιση στη Βουλή, φέρνει επανάσταση στις συναλλαγές των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες.

 Μία απο τις καινοτομίες είναι και η σύσταση Κεντρικής Διαδικτυακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω της οποίας θα ανταλλάσσουν πληροφορίες όλες ανεξαιρέτως οι δημόσιες υπηρεσίες και θα «πιστοποιούνται» τα φυσικά πρόσωπα με την Κάρτα του Πολίτη, οι ρυθμίσεις για την οποία θα έλθουν αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στη Βουλή.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πανελλήνιος διαγωνισμός ψηφιακής επιχειρηματικότητας

DSC_4339Image by Ajaest via Flickr Το e-nnovation 2011 είναι Πανελλήνιος διαγωνισμός ψηφιακής επιχειρηματικότητας-καινοτομίας για φοιτητές. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από το εργαστήριο ELTRUN του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομικότητα στο χώρο του διαδικτύου και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό εμπόριο.


http://greekinnovation.blogspot.com/2011/03/e-nnovation-2011.html

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Υπολογιστής από τον Μινωικό πολιτισμό

Ένας ερευνητής από την Κρήτη, υποστηρίζει πως ο πρώτος υπολογιστής, λειτούργησε στον Μινωικό πολιτισμό...

Ο κ. Μηνάς Τσικριτζής, μάλιστα, ισχυρίζεται πως τον έχει θέσει σε λειτουργία και πως μετά από μια ολική σεληνιακή έκλειψη που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου του 2010, ανακάλυψε πως μπορούν να προβλεφθούν όλες οι εκλείψεις που θα συμβούν μέχρι το 2018.

Πρόκειται για έναν ακτινωτό κύκλο, που φέρει πάνω του τα σύμβολα του Ηλίου και της Σελήνης. Σύμφωνα με τον ερευνητή, η ανακάλυψη λογίζεται πως έγινε 1.400 χρόνια πριν την ανακάλυψη του μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Ο ακτινωτός κύκλος, εκτιμάται πως είναι η «μήτρα» του υπολογιστή. Έχει 25 τριγωνικές ακτίνες, που η καθεμία ισοδυναμεί με ένα 15νθήμερο. Εσωτερικά ο κύκλος χωρίζεται από δύο ημικύκλια που έχουν 29 και 30 χαράξεις αντίστοιχα. Έτσι συμβολίζονται δύο σεληνιακοί μήνες 29 και 30 ημερών.

Από τη μελέτη του επιστήμονα, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στο «Εθνος», υπολογίζεται πως ο «υπολογιστής» βοηθούσε τους Μινωίτες να προβλέπουν και να καταγράφουν τις εκλείψεις της σελήνης και του Ήλιου. Μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί και σαν ρολόι, αλλά και σαν όργανο προσδιορισμού γεωγραφικού πλάτους.

Ταινίες βασισμένες σε παιχνίδια

Τα τελευταία χρόνια πολλά από τα videogames αποτέλεσαν μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τις κινηματογραφικές εταιρείες. 
 
Σε αυτό συνέβαλε η πιθανή αναγνωρισιμότητα του παιχνιδιού, το πρωτότυπο σενάριο και η δομή του. Σίγουρα πολλοί από εσάς παίζοντας κάποιο παιχνίδι θα είπατε "αυτό είναι κρίμα να μη βγει σε ταινία".

Πράγματι, πολλά παιχνίδια αναβίωσαν στη μεγάλη οθόνη άλλοτε ικανοποιώντας τους φαν τους και άλλοτε απογοητεύοντας τους.

Διαγωνισμός Ανάπτυξης Web GIS Εφαρμογών

WWW's "historical" logo, created by ...Image via WikipediaΟ 1ος Πανελλήνιο​ς Φοιτητικός Διαγωνισμό​ς Ανάπτυξης Web GIS Εφαρμογών με τον ArcGIS απευθύνεται σε φοιτητές H/Y Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και στοχεύει στην ενθάρρυνση και προβολή της νεανικής καινοτομίας στον τομέα των γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών.

Η διοργάνωση θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τις καλύτερες ιδέες / πρωτότυπες εφαρμογές που αναδεικνύουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών με αναφορά τον πολίτη, τις επιχειρήσεις και το κοινωνικό σύνολο, μέσω εφαρμογών γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών για το διαδίκτυο. Το χρηματικό έπαθλο του διαγωνισμού ανέρχεται σε 2.000 ΕΥΡΩ.

Το λογισμικό διατίθεται δωρεάν για 1 έτος στους διαγωνιζόμενους από την Marathon Data Systems, μαζί με βοήθεια για θέματα τεχνικής φύσεως. Οι εφαρμογές μπορούν να αναπτυχθούν με τεχνολογίες: Javascript, Flex, Silverlight/WPF, .NET, Java.

http://greekinnovation.blogspot.com/2011/03/web-gis.html΄

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

«Φρένο» στην Google για τα e-books

Η συμφωνία ανάμεσα στην Google, τους εκδότες και τους συγγραφείς για την ψηφιοποίηση και online δημοσίευση εκατομμυρίων βιβλίων... μπλοκαρίστηκε από αμερικανικό δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι παραχωρεί υπερβολική εξουσία στην αμερικανική εταιρεία, «φρενάροντας» έτσι το φιλόδοξο σχέδιό της για τη δημιουργία της μεγαλύτερης στον κόσμο ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης και του σχετικού ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου.

Η Google έχει ήδη ψηφιοποιήσει εκατομμύρια βιβλία και τα έχει καταστήσει διαθέσιμα στο Διαδίκτυο, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της e-books. Όμως ένα δικαστήριο της Νέας Υόρκης, που επί περίπου ένα χρόνο εξέτασε την υπόθεση, έκρινε ότι η συμφωνία με τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, παρέχει στην εταιρεία υπερβολικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Reuters και Γαλλικό. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

E-shop.gr: 13 επιτυχημένα χρόνια ανάπτυξης και καινοτομίας!

Τον 13ο χρόνο επιτυχημένης πορείας κλείνει φέτος η e-shop.gr που παρ’ όλη την δύσκολη οικονομική συγκυρία συνεχίζει να αναπτύσσεται, κερδίζοντας συνεχώς μερίδιο αγοράς έναντι του ανταγωνισμού της.

Η οριζόντια ανάπτυξη σε νέες προϊοντικές κατηγορίες που ξεκίνησε από τα μέσα του 2010 αγκαλιάστηκε από το καταναλωτικό κοινό και έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην εταιρεία που συνεχίζει να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση πάνω από 5,000 παραγγελίες.

Πιο συγκεκριμένα, η είσοδος της e-shop.gr στην αγορά των φωτοβολταϊκών συστημάτων, αποτέλεσε μια έξυπνη κίνηση με άμεση θετική ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό. Από τις πρώτες μέρες ανακοίνωσης της ενέργειας εκατοντάδες καταναλωτές εκδήλωσαν στην e-shop.gr το ενδιαφέρον τους για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, ενώ οι υλοποιήσεις των πρώτων έργων έχουν ήδη προγραμματιστεί για τον Μάρτιο.

Τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς σύντομα θα μπορούμε να προμηθευόμαστε ακόμη περισσότερα προϊόντα από το e-shop.gr. Η εταιρεία αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να ανακοινώσει μια σειρά από στρατηγικές συνεργασίες που στόχο έχουν να ικανοποιήσουν το πελατολόγιο της σε ακόμη περισσότερες ανάγκες του.

Η e-shop.gr με τον τρόπο αυτό εκμεταλλεύεται έξυπνα την υπάρχουσα υποδομή της, τις άρτια οργανωμένες διαδικασίες αλλά και το πανελλαδικό δίκτυο εξυπηρέτησης που έχει αναπτύξει για να βρίσκεται κοντά στους πελάτες της για κάθε τους ανάγκη. Αντίστοιχα το καταναλωτικό κοινό μπορεί να απολαμβάνει χαμηλές τιμές σε μια ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων πάντα σε συνδυασμό με τους ταχύτατους ρυθμούς παράδοσης και την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η εταιρία προέβη σε ουσιαστική αναδιάρθρωση μέσα στο 2010 πετυχαίνοντας μειώσεις κόστους της τάξεως του 20%. Ήδη από τους πρώτους 2 μήνες του 2011 οι στρατηγικές αυτές επιλογές δείχνουν τα πρώτα θετικά τους αποτελέσματα, ενισχύοντας τα οικονομικά της μεγέθη και φέρνοντας την σε θέση να αναμένει άνοδο του κύκλου εργασιών για το 2011 τουλάχιστον κατά 10%.

Η e-shop.gr αντιστέκεται σθεναρά στις προκλήσεις των καιρών και αντιμετωπίζει ενεργά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα με έξυπνες επιχειρηματικές κινήσεις και ανάπτυξη. Αυτονόητο είναι δε ότι η πραγματική εικόνα της e-shop.gr έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αβάσιμες και παραπλανητικές αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα και στόχο έχουν να αμαυρώσουν την εικόνα μιας ευρέως αναγνωρίσιμης, εδραιωμένης και αξιόπιστης ελληνικής εταιρείας.

Φρένο στον ΟΤΕ για το Δίκτυο Νέας Γενιάς από την ΕΕΤΤ

Φρένο στην ανάπτυξη από τον ΟΤΕ του Νέας Γενιάς Δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης, VDSL, επιχειρεί να βάλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ, επιβάλλοντας προσωρινά μέτρα κατά της εταιρίας στην παροχή υπηρεσιών χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η οποία κατά την ΕΕΤΤ βασίζεται στη «Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη ρυθμιζόμενη πρόσβαση σε δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς», τα προσωρινά μέτρα κρίθηκαν αναγκαία προκειμένου:

- Να αποφευχθεί κάθε χρονικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ΟΤΕ.

- Να διασφαλισθεί η αποτελεσματική πρόσβαση και για τους εναλλακτικούς παρόχους σε κοστοστρεφείς τιμές, εγκεκριμένες από την ΕΕΤΤ.

- Να προστατευθούν οι τελικοί χρήστες, πελάτες του ΟΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων.

- Να υπάρξει ασφάλεια, διαφάνεια και σταθερότητα στην εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου.

Ειδικότερα, η Απόφαση Προσωρινών Μέτρων της ΕΕΤΤ υποχρεώνει τον ΟΤΕ:

- Να απέχει για διάστημα 6 μηνών από τη διάθεση λιανικών υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης που αντιστοιχούν στις προαναφερθείσες υπηρεσίες χονδρικής.

- Να δημοσιεύει πληροφορίες για τους όρους παροχής, την τεχνική περιγραφή και τις τιμές διάθεσης των ανωτέρω υπηρεσιών.

- Να παράσχει Χονδρική Ευρυζωνική Πρόσβαση και Χρήση Ειδικών Ευκολιών Δικτύου.

- Να λάβει μέτρα για τον περιορισμό των παρεμβολών λόγω λειτουργίας xDSL συστημάτων του ΟΤΕ με χρήση οπτικών ινών μέχρι την καμπίνα.

Από την πλευρά του ΟΤΕ δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού μελετούν την απόφαση της ΕΕΤΤ.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Οκτώβριο ο ΟΤΕ προχωράει στην ανάπτυξη ενός νέου Δικτύου Πρόσβασης Νέας Γενιάς, το οποίο θα παρέχει στους τελικούς χρήστες ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Το δίκτυο αυτό αναπτύχθηκε στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου και στην ουσία αντικαταστάθηκε μέρος του δικτύου χαλκού από το Κέντρο του ΟΤΕ της περιοχής έως τα ΚΑΦΑΟ, από οπτικές ίνες. Με το νέο αυτό δίκτυο επιτυγχάνονται αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 50 Mbps Download και 5 Mbps Upload.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

H ΙΒΜ κορυφαίος προμηθευτής server παγκοσμίως,

Image representing IBM as depicted in CrunchBaseImage via CrunchBaseΗ IBM (NYSE: IBM) πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ανακτά την πρώτη θέση στα έσοδα από τις πωλήσεις των servers, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με την εταιρία IDC. Παράλληλα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Gartner(1), ανέκτησε και την πρώτη θέση ως κορυφαίος προμηθευτής server κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία IDC ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η IBM ήταν ο κορυφαίος προμηθευτής server, με βάση τα έσοδα, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, με μερίδιο αγοράς 37,4%. Η IBM αύξησε τα έσοδά της από πωλήσεις servers κατά 21,9%, κερδίζοντας δύο μονάδες μεριδίου αγοράς κατά το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την IDC.

Παράλληλα με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη συνολική αγορά server, η IBM ήταν επίσης πρώτη στην αγορά UNIX, αυξάνοντας τα έσοδά της κατά 12%, και επομένως η IBM κατέχει μερίδιο αγοράς 53,9%, σύμφωνα με την IDC.

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Gartner(1), η IBM ανέκτησε την πρώτη θέση ως κορυφαίος προμηθευτής server κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, αποκτώντας μερίδιο αγοράς 35,5%. Η IBM ξεπέρασε σε επιδόσεις όλους τους προμηθευτές κατά το τρίμηνο, αυξάνοντας τα έσοδα κατά 26% και κερδίζοντας 2,8 μονάδες μεριδίου αγοράς, σύμφωνα με την Gartner.

Στην έκθεση της Gartner διαπιστώνεται επίσης ότι η IBM κατείχε την πρώτη θέση στην αγορά για server UNIX, με μερίδιο αγοράς που φτάνει σχεδόν το 42% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Η IBM αύξησε τα έσοδά της από συστήματα UNIX κατά 9,9%, σύμφωνα με την Gartner.

Τέλος, η IBM, σύμφωνα με την IDC, εξακολούθησε να ηγείται της αγοράς για server αξίας άνω των $250.000, επιτυγχάνοντας μερίδιο εργοστασιακών εσόδων 69,1% για το τρίμηνο, με κορυφαίο σύστημα το mainframe System z. Αυτή είναι η ταχύτερη τριμηνιαία αύξηση εσόδων που έχει αναφέρει ποτέ η IDC για mainframe της IBM, καθώς τα συστήματα με τη λειτουργική πλατφόρμα z/OS αντιστοιχούσαν, κατά το 4ο τρίμηνο του 2010, στο 11,3% του συνόλου των εσόδων από server.
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Δύο Έλληνες επιστήμονες ανατρέπουν τα δεδομένα στη Νανοτεχνολογία

Στην εποχή της νανοτεχνολογίας, ενός όρου ή μιας επιστήμης καλύτερα, άγνωστης για τους περισσότερους από εμάς, δύο Έλληνες καινοτόμοι, οι επιστήμονες στον τομέα της νανοτεχνολογίας Ιωάννης Αραμπατζής και Βασίλης Θεοχαράκης, ανατρέπουν τα δεδομένα και απογειώνουν την Ελλάδα προσφέροντας στη χώρα διεθνείς διακρίσεις σε ό,τι αφορά την καινοτομία στον τομέα της πράσινης δόμησης. Εμπνευστές και δημιουργοί της ελλαδικής εταιρείας νανοτεχνολογίας, NanoPhos AE, οι Ιωάννης Αραμπατζής και Βασίλης Θεοχαράκης, βραβεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2008 από τον ίδιο τον...
πρόεδρο της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, για την καινοτομία των προϊόντων τους, αποσπώντας το 1ο βραβείο καινοτομίας στην έκθεση 100% Detail, του Λονδίνου. Στο παλμαρέ των διακρίσεών τους συναντάμε τις βραβεύσεις στη World Expo 2010 της Σανγκάης και στη Διεθνή Έκθεση Οικοδομικών Υλικών BIG5, του Ντουμπάι…

Αφόρητο κρύο το χειμώνα, μαυρίλα και υγρασία στους τοίχους, μύκητες στα πατώματα, μούχλα στα κεραμίδια, μικροοργανισμοί στους χώρους υγιεινής, ακαθαρσίες στα μάρμαρα ή στα πλακάκια και λεκέδες. Την απάντηση στα καθημερινά αυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, φαίνεται να την έχουν οι δύο Ελλαδίτες επιστήμονες -μέσω των προϊόντων της εταιρείας τους- η οποία αξιοποιεί τα ευρήματα της νανοτεχνολογίας, δημιουργώντας και εξάγοντας προϊόντα που αδιαβροχοποιούν και προστατεύουν τις επιφάνειες.

Ανάμεσα στη φυσική και τη χημεία, τα μικρά και μεγάλα σωματίδια, πίσω από τους δύο αυτούς καινοτόμους ανθρώπους, τον Βασίλη Θεοχαράκη και τον Ιωάννη Αραμπατζή, βρίσκεται μια εξάχρονη σπουδαία πορεία, μια διαρκής διαδρομή αναζήτησης στον τομέα της νανοτεχνολογίας. «Αυτό που κάνουμε, είναι μέσω του δικού μας ερευνητικού κέντρου ν’ ανακαλύπτουμε καινούρια υλικά, ώστε να δώσουμε λειτουργικότητα και μια χροιά στα υλικά που χρησιμοποιούνται στην οικοδομή με πολύ απλό τρόπο», εξηγεί στη «Σ» ο κ. Αραμπατζής, σημειώνοντας πως υπάρχουν υλικά με τα οποία μπορεί κανείς, βάφοντας απλώς τις διάφορες επιφάνειες, να πετύχει θερμομόνωση, εξοικονομώντας ενέργεια και μαζί… αρκετά ευρώ από το λογαριασμό για τον ηλεκτρισμό. Όλα αυτά, χάρη πάντα στη νανοτεχνολογία. «Εκμεταλλευόμενοι το πολύ μικρό μέγεθος των συγκεκριμένων σωματιδίων, την ιδιότητά τους να μπορούν να διώχνουν το νερό και ν’ απορροφούν την ακτινοβολία, αξιοποιώντας τις αυτοκαθαριζόμενες αντιβακτηριδιακές και θερμομονωτικές τους ιδιότητες, φτιάχνουμε υλικά που μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε σπίτι».

Όπως λέγει στη «Σ» ο Βασίλης Θεοχαράκης, η εταιρεία ξεκίνησε στο Λαύριο το 2005. «Βρισκόμαστε στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου, που είναι στο αρχαίο ορυχείο… και πολλές φορές αρκετοί στο εξωτερικό ξαφνιάζονται για το γεγονός ότι σε μια χώρα σαν την Ελλάδα και σε μια περιοχή σαν το Λαύριο, μπορεί κανείς να καινοτομήσει. Αυτή τη στιγμή, τα προϊόντα μας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 25 χώρες, αρχίζοντας από την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ινδία, τη Σαουδική Αραβία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις σκανδιναβικές χώρες, το Μεξικό, την Αφρική, δηλαδή σε πολύ ώριμες και απαιτητικές αγορές, σε όλες τις ηπείρους», υπογραμμίζει ο κ. Θεοχαράκης. Για να τονίσει ότι μέσα από αυτή τη διαδρομή και οι ίδιοι μαθαίνουν περισσότερα, δημιουργώντας καινούρια υλικά, με αποτέλεσμα να κερδίζουν κάθε φορά και μεγαλύτερες διακρίσεις.

Στις 6 του περασμένου Νοέμβρη, το πρωτοπόρο θερμομονωτικό χρωμάτων, SurfaPore ThermoDry, βραβεύτηκε στη Σαγκάη για τη συμμετοχή του στο ZED (Zero Energy Development) Pavilion της World Expo 2010. Το υλικό επιλέχθηκε ως πρότυπο για τα νέα ενεργειακά κτίρια της Κίνας, καθώς προστίθεται σε οποιοδήποτε κοινό ακρυλικό χρώμα, μετατρέποντάς το σε θερμομονωτικό, εξοικονομώντας ενέργεια. «Η τριπλή δράση του SurfaPore ThermoDry, δηλαδή η αντανάκλαση της θερμικής ακτινοβολίας, η αποτροπή μεταφοράς της θερμότητας και η αδιαβροχοποίηση συμβάλλει στην προστασία των επιφανειών και στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Συγχρόνως, αποτρέπει το φαινόμενο της συμπύκνωσης υδρατμών, αποτρέποντας την ανάπτυξη μαυρίλας και μυκήτων στους τοίχους. Η αποτελεσματικότητα του προϊόντος έχει πιστοποιηθεί από διεθνείς φορείς και στην Ελλάδα από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», επισήμανε ο κ. Αραμπατζής.

Το μοναδικό υλικό στην κατηγορία του, το SurfaShield C, βραβεύτηκε με το βραβείο GAIA (Γαία) στη Διεθνή Έκθεση BIG5 του Ντουμπάϊ στις 21 Νοεμβρίου, για την ικανότητά του να μετατρέπει πορώδεις επιφάνειες, όπως τοίχους και τσιμέντο, σε αυτοκαθαριζόμενες και αντιβακτηριδιακές. Το SurfaShield C ενεργοποιείται απλά από τo περιβάλλον φως και καθαρίζει ρύπους και βακτήρια που επικάθονται στην τροποποιημένη επιφάνεια. «Αυτό δεν είναι πολύ σημαντικό μόνο επειδή διατηρεί τα κτίρια καινούρια, αλλά κάθε φορά που θέλουμε να καθαρίσουμε ένα κτίριο, πέρα από το κόστος, χρησιμοποιούμε και πολλά χημικά», υπέδειξε ο κ. Αραμπατζής. Η συγκεκριμένη βράβευση συνιστά εθνική επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην έκθεση BIG5 συμμετέχουν περισσότεροι από 2250 εκθέτες απ’ όλο τον κόσμο και είναι η μεγαλύτερη της Μέσης Ανατολής. Τα βραβεία GAIA έχουν ως σκοπό να αναδείξουν «πράσινα» δομικά υλικά που προστατεύουν το περιβάλλον. Η επιλογή είναι ιδιαίτερα αυστηρή και γίνεται από καταξιωμένο πάνελ κριτών, που περιλαμβάνει ακαδημαϊκούς, πολιτικούς μηχανικούς, περιβαλλοντολόγους και άλλους έμπειρους επιστήμονες. «Τα υλικά που είναι πιο δημοφιλή είναι τα SurfaPore, τα οποία απλώς περνά κανείς σε μια επιφάνεια ή αν έχει πρόβλημα υγρασίας, αδιαβροχοποιώντας το τσιμέντο, την ταράτσα του, ή μετατρέποντας τα μάρμαρά του ώστε να μη λεκιάζουν, κάτι που διευκολύνει τον καταναλωτή. Το 50% των προβλημάτων που λύνουν τα υλικά τώρα, είναι απλά και καθημερινά», τόνισε ο Βασίλης Θεοχαράκης.

Ο τελικός καταναλωτής βλέπει μόνο ένα υλικό

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ παίρνει συστηματικά αρκετές διακρίσεις, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Αραμπατζή, οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιούν υψηλή τεχνολογία για να λύσουν καθημερινά προβλήματα, όπως για παράδειγμα αδιαβροχοποίηση, προστασία από βακτήρια, λεκέδες, ρύπους και προβλήματα θερμομόνωσης. «Όλα αυτά τα προβλήματα με πολύ απλό τρόπο επιλύνονται χάρη σε αυτά τα προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Γιατί τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Ιάπωνας και η Νορβηγίδα νοικοκυρά στο σπίτι της», σημείωσε κ. Αραμπατζής. «Μπορέσαμε να επεκταθούμε σε όλες αυτές τις χώρες, γιατί η χρήση των υλικών, αν και υπάρχει όλη αυτή η πολυπλοκότητα με τα σωματίδια κτλ, είναι πολύ απλή. Ο τελικός καταναλωτής βλέπει μόνο ένα υλικό, το οποίο είναι οικολογικό και μπορεί να το χρησιμοποιήσει από μόνος του», εξήγησε.
Στην Κύπρο τα προϊόντα είναι διαθέσιμα από το 2007 και σύμφωνα με τον κ. Αραμπατζή, θεωρούν την αγορά της χώρας μας ισοδύναμη με την αγορά της Ελλάδας. Οποιοδήποτε καινοτόμο προϊόν βγει στην αγορά, δοκιμάζεται αρχικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο, και μετά οπουδήποτε αλλού. Αυτό, όπως δηλώνει, συμβαίνει, επειδή μπορούν ευκολότερα να παίρνουν ιδέες για την ανάπτυξη καινούριων προϊόντων. «Η αμεσότητα είναι πολύ καλή στην κυπριακή και ελληνική αγορά, οπότε είναι ταχύτερη και η ανάπτυξη νέων προϊόντων. Με τους συνεργάτες μας στην Κύπρο είμαστε άμεσα συνδεδεμένοι. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, μας βοηθάνε να αφουγκραζόμαστε καλύτερα την αγορά», κατέληξε.

Πανευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

ΠΟΛΥ πριν δημιουργηθεί η εταιρεία NanoPhos, οι δύο επιστήμονες κέρδισαν το Πανευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρηματικότητας στη Στοκχόλμη. «Πρώτα κερδίσαμε και μετά ξεκίνησε η εταιρεία», ανέφερε ο κ. Θεοχαράκης, υποδεικνύοντας ότι η κυριότερη βράβευση που έχουν κερδίσει ήταν το 2008, όταν στα πλαίσια των καινοτόμων εταιρειών της Ελλάδας και της Κύπρου διοργανώθηκε μια εκδήλωση, όπου ξεχώρισαν τρεις καινοτόμες εταιρείες. Μια από αυτές, η NanoPhos, η οποία βραβεύτηκε για την καινοτομία των προϊόντων της από τον πρόεδρο της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, αποσπώντας το 1ο βραβείο καινοτομίας στην έκθεση 100% Detail του Λονδίνου. «Βασικά ήρθε ο Μπιλ Γκέιτς στην Ελλάδα για έξι-οκτώ ώρες και ζήτησε ο ίδιος να γίνει η διαδικασία», σημείωσε ο κ. Θεοχαράκης.

Τι είναι η Νανοτεχνολογία

Νανοτεχνολογία είναι ο κλάδος της επιστήμης που έχει ως σκοπό να δημιουργήσει σωματίδια ύλης, τα οποία είναι πολύ μικρά σε μέγεθος – συνήθως 100 νανόμετρα ή μικρότερα. Ένα νανόμετρο (nm) είναι ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου (10-9 m). Για ν’ αντιληφθεί κανείς το σχετικό μέγεθος ενός νανόμετρου προς το μέτρο, μπορεί να φανταστεί το εξής: Αν η γη είναι όσο ένα μέτρο, τότε το νανόμετρο είναι όσο ένα μήλο. Όταν ένα κοινό υλικό μικραίνει σε επίπεδο νανοκλίμακας, τότε παρουσιάζει πρωτότυπες και μοναδικές ιδιότητες, σε σχέση με τα μόρια ή τα ευμεγέθη, κλασικά υλικά όπως τα γνωρίζουμε.

Έτσι, αναπτύσσουμε μοναδικές εφαρμογές με όχημα τη νανοτεχνολογία, με σκοπό να εφαρμοστούν στην καθημερινότητα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον τελικό χρήστη, γνώσεις ή υψηλό κόστος. Σε τελική ανάλυση, πρόκειται για μια νέα επιστήμη, η οποία στα επόμενα χρόνια θ’ ανατρέψει τα πάντα στην καθημερινότητά μας. Η νανοτεχνολογία σήμερα εφαρμόζεται:

*Στην Ιατρική με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς σε λίγο καιρό ασθένειες, που μέχρι πρόσφατα ήταν ανίατες, θα καταπολεμηθούν.
*Στο Διάστημα για προστασία των διαστημικών σταθμών.
*Στην πληροφορική, όπου νέες γενιές επεξεργαστών κατασκευάζονται και θα ανατρέψουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα.
*Σε καταναλωτικά προϊόντα, τα οποία απευθύνονται στο ευρύ κοινό, με στόχο να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη και ασφαλέστερη.
*Στα επόμενα χρόνια τα πάντα στη ζωή μας, από το ψωμί μέχρι τα πιο πολύπλοκα αντικείμενα, θα περιέχουν στοιχεία νανοτεχνολογίας.

http://www.sigmalive.com
Enhanced by Zemanta

Για πρώτη φορά ένα ολόκληρο κανονικό ποδήλατο... τυπώθηκε από εκτυπωτή!

Η συνεχώς βελτιούμενη τεχνολογία εκτύπωσης τρισδιάστατων αντικειμένων έκανε ένα ακόμα εντυπωσιακό βήμα εξέλιξης, καθώς Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν το... πρώτο στον κόσμο ποδήλατο, που δεν βγήκε από κάποια εργοστασιακή γραμμή παραγωγής, αλλά... εκτυπώθηκε με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Οι επιστήμονες, της εταιρίας EADS (European Aeronautic Defence and Space) στο Μπρίστολ, σχεδίασαν το ποδήλατο στον κομπιούτερ και στη συνέχεια το έστειλαν σε ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή, που έκανε όλη τη δουλειά "ψεκάζοντας", αντί για μελάνη, αλλεπάλληλα στρώματα σκόνης λιωμένου νάιλον, ώσπου να δημιουργηθεί ένα κανονικό ενιαίο ποδήλατο.

Τα επί μέρους μέρη του ποδηλάτου, όπως οι ταχύτητες, τα πεντάλ και οι ρόδες, που στα συμβατικά ποδήλατα παράγονται σε διαφορετικά εργοστάσια και έπειτα συναρμολογούνται, στη συγκεκριμένη περίπτωση "τυπώθηκαν" κατευθείαν σε ένα ενιαίο τελικό προϊόν. Τα εξαρτήματα αυτά απλώς ενσωματώνονται διαδοχικά μέσω της "εκτύπωσης" στο ποδήλατο.

Η όλη καινοτομική διαδικασία αποκαλείται "μεταποίηση προσθετικών στρωμάτων" και το πρώτο τυπωμένο ποδήλατο πήρε την ονομασία "Airbike", σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ". Το ποδήλατο μπορεί, μάλιστα, να τυπωθεί με βάση τις εξατομικευμένες προδιαγραφές κάθε υποψήφιου αγοραστή και δεν χρειάζεται τη συνηθισμένη συντήρηση.

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής, εκτός από σκόνη νάιλον, μπορεί να δεχτεί ως πρώτη ύλη άλλου είδους πλαστικό, ενισχυμένο με άνθρακα, ή μέταλλο, όπως το τιτάνιο, ο χάλυβας και το αλουμίνιο. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, μετά το σχεδιασμό του προϊόντος με το κατάλληλο πρόγραμμα λογισμικού CAD (Computer-Aided Design), διαχωρίζει το τρισδιάστατο σχέδιο σε πολλά επί μέρους στρώματα δύο διαστάσεων και μια ακτίνα λέιζερ χρησιμοποιείται για να λιώσει τη "μελάνη" (πρώτη ύλη σε μορφή σκόνης) και να της δώσει το επιθυμητό σχήμα. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο για κάθε διαδοχικό στρώμα, που προσθέτει, έτσι, και ένα νέο χαρακτηριστικό στο προϊόν.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του εκτυπωτή, η πρωτοποριακή μέθοδος χρησιμοποιεί περίπου το ένα δέκατο των υλικών που θα χρειαζόταν ένα συμβατικό ποδήλατο, κάνοντας έτσι σημαντική εξοικονόμηση πρώτων υλών. Η τεχνολογία, εκτός από ποδήλατα, αναμένεται να αξιοποιηθεί σε διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές, όπως στην αεροδιαστημική, την παραγωγή μηχανών κ.ά.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός Άντι Χόκινς, «οι δυνατότητες της νέας μεθόδου είναι τεράστιες. Είναι μια τεχνολογία που μπορεί να αλλάξει τους κανόνες του παιγνιδιού. Η ομορφιά της έγκειται στο ότι πολύπλοκα σχέδια μπορούν να παραχθούν χωρίς πρόσθετο κόστος. Το λέιζερ μπορεί να χαράξει οποιοδήποτε σχήμα επιθυμεί κανείς».
Enhanced by Zemanta

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Μέσω YouTube ψάχνουν αγνοούμενους στην Ιαπωνία...

Image representing YouTube as depicted in Crun...Την υπηρεσία βίντεο YouTube επιστράτευσε η Google για να βοηθήσει τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία να βρουν τους συγγενείς τους.

Η ιστοσελίδα φόρτωσε στο δίκτυο βίντεο των θυμάτων της καταστροφής, που ζητούν πληροφορίες για τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας τους από τα οποία δεν έχουν νέα.

Τα βίντεο αυτά, που συνήθως διαρκούν λιγότερο από ένα λεπτό, γυρίστηκαν στα καταφύγια και είναι διαθέσιμα μέσω του δικτυακού τόπου youtube.com / shousoku. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Η Dell εδραιώνει την επιτυχία της

Dell LogoImage via Wikipedia
Στον τομέα των προϊόντων για καταναλωτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σε λιγότερο από δύο χρόνια η Dell κατάφερε να αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων στα προϊόντα για καταναλωτές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Consumer & Small Medium Business - CSMB) εδραιώνοντας σε έναν ακόμα τομέα την επιτυχημένη παρουσία της σε Ελλάδα και Κύπρο. Παρά τη φθίνουσα πορεία της συνολικής αγοράς και τις οικονομικές συγκυρίες, η Dell ενίσχυσε σημαντικά τις πωλήσεις της σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων ενώ χαρακτηριστική είναι η αύξηση στους φορητούς και σταθερούς υπολογιστές. Η Dell διεύρυνε σημαντικά την πελατειακή της βάση δημιουργώντας μία εκτεταμένη βάση οικιακών χρηστών που απολαμβάνουν την κορυφαία ποιότητα των Dell υπολογιστών και του Dell Service.

Η επιτυχημένη πορεία της Dell στον τομέα του Consumer Small Medium Business παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους του τύπου, στο χωριό Τσαγκαράδα του Πηλίου, από την Πέγκυ Αντωνάκου, Dell CSMB General Manager SEE, και τον Eric Day, Dell CSMB Channel Marketing Director, σε κοινή συνέντευξη τύπου με την Intel Hellas την οποία εκπροσώπησε ο Νίκος Παναγιωτίδης, Intel Hellas Business Development Manager.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρίας η θεαματική πορεία της Dell στην Ελληνική αγορά οφείλεται σε 4 παράγοντες:

Μεγάλη γκάμα προϊόντων: Η Dell διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, η οποία απευθύνεται στο σύνολο των καταναλωτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα προϊόντα διαχωρίζονται σε 4 μεγάλες οικογένειες, τα Dell Inspiron, τα Dell Vostro, τα Dell XPS και τα Alienware με χαρακτηριστικά και τιμές που καλύπτουν όλες τις ανάγκες.

Μοναδικό service και αξιοπιστία: Η Dell νιώθει σίγουρη, όσο καμία άλλη εταιρεία στον κόσμο, για την αξιοπιστία των προϊόντων της και προσφέρει στους καταναλωτές μία από τις 2 μοναδικές εγγυήσεις:
- Dell Collect and Return: 2 χρόνια εγγύηση επισκευής με δωρεάν παραλαβή και παράδοση στο χώρο του καταναλωτή
- Dell Next Business Day: 2 χρόνια εγγύηση επισκευής με επίσκεψη την επόμενη εργάσιμη ημέρα στο χώρο του καταναλωτή


Καινοτομία σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες: Η Dell επενδύει στην καινοτομία και προσφέρει πρωτοποριακά καταναλωτικά προϊόντα που είναι μοναδικά στο είδος τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το Adamo XPS με το λεπτότερο αλουμινένιο σώμα στον κόσμο, τα laptops και desktops Alienware που ξεχωρίζουν για το σχεδιασμό και τις επιδόσεις τους προσφέροντας την απόλυτη εμπειρία gaming και τα Dell Streak που αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη νέα τάση των tablet PC.


Ανώτερη εμπειρία Dell: Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 600.000 εργαζόμενοι βιώνουν ήδη στον εργασιακό τους χώρο την εμπειρία υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας των προϊόντων Dell. Η θετική εμπειρία τους αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για την ανώτερη ποιότητα και την αξιοπιστία Dell και το καλύτερο εφόδιο της εταιρείας όταν απευθύνεται στον καταναλωτικό τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Νέα προϊόντα

Το 2011, η Dell σκοπεύει να συνεχίσει τη δυναμική της ανάπτυξη στην Ελλάδα και την Κύπρο με όχημα τα νέα καινοτομικά προϊόντα όπως:
το Dell Inspiron Duo, που μεταμορφώνεται από netbook σε tablet με μία κίνηση,
τα Dell Inspiron Switch, με χρωματιστά καπάκια που αλλάζουν και προσαρμόζονται στο laptop και το κάνουν πραγματικά μοναδικό,
το Dell Vostro V130, ένα μοναδικής αντοχής προϊόν για μικρομεσαίες επιχειρήσεις,
τα Dell XPS 15 & 17 με μοναδικό ήχο χάρη στα ενσωματωμένα ηχεία και Subwoofer της JBL,
το tablet Dell Streak 7 με κορυφαία χαρακτηριστικά σε όλους τους τομείς και,
το smartphone Dell Venue Pro.

Η στρατηγική συνεργασία της Dell με την Intel εγγυάται την ενσωμάτωση της τελευταίας γενιάς επεξεργαστών 2nd Generation Intel Core στα νέα προϊόντα Dell που θα κυκλοφορήσουν στην Ελληνική αγορά τους επόμενους μήνες.
Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Διαθέσιμος από σήμερα ο Internet Explorer 9

Internet Explorer 9Image via WikipediaΟ Internet Explorer 9, η τελική έκδοση του νεότερου προγράμματος περιήγησης της Microsoft, είναι από σήμερα διαθέσιμος δωρεάν, μέσω του Διαδικτύου. Πρόκειται για έναν ταχύτερο browser, ο οποίος δίνει βαρύτητα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, στις εφαρμογές και στα πολυμέσα.

Ο Internet Explorer 9, ο οποίος είναι διαθέσιμος για «κατέβασμα» σε 40 γλώσσες -μεταξύ αυτών και στα Ελληνικά- έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του Windows 7, του πιο πρόσφατου λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Οι χρήστες μπορούν να τον «κατεβάσουν» και να τον εγκαταστήσουν, από τον ιστότοπο www.beautyoftheweb.com.

Η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του νέου browser, σε μια αγορά με βασικούς ανταγωνιστές τον Mozilla Firefox και τον Google Chrome, έγινε στο συνέδριο SXSW Interactive στο Τέξας των Η.Π.Α.

Ο Internet Explorer 9, με περισσότερες από 40 εκατομμύρια λήψεις της δοκιμαστικής (beta) έκδοσής του, χρησιμοποιείται σε υπολογιστές με Windows 7, σε ποσοστό ανώτερο του 2%.

Ήδη περισσότεροι από 250 μεγάλοι ιστότοποι σε όλο τον κόσμο, και στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν τον νέο browser.

Συνολικά, τουλάχιστον ένα δισ. ενεργοί χρήστες του Διαδικτύου κάνουν χρήση των νέων υπηρεσιών.

«Ο νέος browser σχεδιάστηκε με στόχο αφενός να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των σύγχρονων χρηστών του Διαδικτύου για υψηλές ταχύτητες, ευκολία στη χρήση, ποιοτική εμφάνιση των ιστοσελίδων και αξιοπιστία, και αφετέρου να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες των PC, φέρνοντας τα ίδια τα sites στο “προσκήνιο”. Είμαστε σίγουροι ότι οι χρήστες θα απολαύσουν μια εντελώς διαφορετική και ανανεωμένη εμπειρία χρήσης του Διαδικτύου», δήλωσε η Κική Καρακατσάνη, Windows Client Marketing Manager της Microsoft Ελλάς.

«Σήμερα, το Διαδίκτυο μπορεί να “ξεκλειδώσει” τις δυνατότητες και τις επιδόσεις των καλύτερων PC μέσω των Windows και του Internet Explorer 9», τόνισε ο Dean Hachamovitch, αντιπρόεδρος του Windows Internet Explorer της Microsoft.

Οι ιστοσελίδες στο «προσκήνιο»

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Internet Explorer 9 είναι σχεδιασμένος με τρόπο ώστε να φέρνει τις ιστοσελίδες στο «προσκήνιο» μέσα από τα Windows 7, προσφέροντας μια συναρπαστική εμπειρία πλοήγησης.

Λειτουργίες όπως τα Pinned Sites και η JumpList επιτρέπουν στους χρήστες την τοποθέτηση των ιστοσελίδων απευθείας στο Windows 7 Taskbar, σαν να επρόκειτο για εφαρμογές, και στη συνέχεια την εύκολη διεκπεραίωση εργασιών που σχετίζονται με αυτές τις ιστοσελίδες, όπως είναι ο έλεγχος των εισερχομένων, η αλλαγή μουσικού σταθμού, η αποδοχή μιας πρόσκλησης ενός φίλου ή, ακόμα, και η παρακολούθηση έκτακτων ειδήσεων.

«Αυτό που ενδιαφέρει τους χρήστες είναι οι ιστοσελίδες, όχι ο browser. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Internet Explorer 9 αναπτύχθηκε με στόχο να δίνει στις ιστοσελίδες τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο browser είναι το “θέατρο’” και οι ιστοσελίδες που επισκέπτονται οι χρήστες είναι η ‘”παράσταση’“, και αυτό είναι που ο Internet Explorer 9 προβάλλει πολύ καλύτερα – τις αγαπημένες ιστοσελίδες των χρηστών», δήλωσε ο Ryan Gavin, Senior Director του Windows Internet Explorer της Microsoft.

Σύμφωνα με την Microsoft, ο νέος Internet Explorer αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική του σύγχρονου hardware ενός υπολογιστή με Windows, βελτιώνοντας συνολικά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα αποτελεί τον μόνο browser με πλήρη hardware acceleration για HTML5, χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες του επεξεργαστή της κάρτας γραφικών (GPU). Με τη χρήση της GPU, ο Internet Explorer 9 «ξεκλειδώνει» το 90% των δυνατοτήτων του υπολογιστή, οι οποίες παρέμεναν έως σήμερα ανεκμετάλλευτες.

Βελτιωμένη προστασία και ασφάλεια

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ο Internet Explorer 9 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να εξασφαλίσει στους χρήστες την ασφαλέστερη δυνατή πλοήγηση, διαθέτοντας μια πλήρη σειρά από ενσωματωμένες τεχνολογίες ασφάλειας, προστασίας των προσωπικών δεδομένων και αξιοπιστίας.

Το κακόβουλο λογισμικό (malware), αποτελεί τον Νο 1 κίνδυνο για την online ασφάλεια και ο Internet Explorer 9 προσφέρει τον πρώτο Download Manager με ενσωματωμένη προστασία από κακόβουλο λογισμικό, μέσω του SmartScreen. Έρευνες δείχνουν ότι ο Internet Explorer 9 μπλοκάρει το 99% επιθέσεων malware που προορίζονται για ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗ WIND ΕΛΛΑΣ

H WIND Ελλάς ανακοινώνει ότι ο κ. David Meneghello αναλαμβάνει από 4/4/2011 καθήκοντα Γενικού Εμπορικού Διευθυντή στην εταιρεία.

Ο David Meneghello έρχεται στην WIND Ελλάς έχοντας συνολικά 28 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας από τα οποία τα 12 αφορούν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Στη διάρκεια της καριέρας του έχει αναλάβει με επιτυχία θέσεις αυξημένης ευθύνης σε σημαντικές ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, όπως οι Vodafone και Τelenor, τόσο στην Ευρώπη σε χώρες όπως Τσεχία και Σερβία, όσο και στην Ασία.

Ειδικότερα, από το 2006 ο κ. D. Meneghello εργάστηκε στον Όμιλο τηλεπικοινωνιών Telenor, ως Chief Marketing Officer, επικεφαλής των Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Εξυπηρέτησης Πελατών στη Σερβία (2006) και στην Ινδία (2009). Η τελευταία θέση που κατείχε ήταν αυτή του Γενικού Διευθυντή στην εταιρεία MCP, θυγατρική της Telenor ASA, με κύριο αντικείμενό της τις ασύρματες τηλεπικοινωνιακές λύσεις.


Ως Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της WIND Ελλάς, ο David Meneghello θα έχει στην ευθύνη του το Μάρκετινγκ, την Επικοινωνία και τις Πωλήσεις για το σύνολο των προϊόντων και των υπηρεσιών Κινητής, Σταθερής & Internet της εταιρείας, καθώς επίσης και το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τους εταιρικούς πελάτες WIND.

Ο κ. D. Meneghello κατέχει πτυχίο καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο British Columbia του Βανκούβερ, Καναδά.

“Καλωσορίζω τον David στην ομάδα μας. Η πολύχρονη εμπειρία του στις τηλεπικοινωνίες σε διεθνές επίπεδο θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων μας και την επιτυχή διαχείριση των προκλήσεων μιας αγοράς που χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ολοένα και πιο απαιτητική» δήλωσε σχετικά ο κ. Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς. «Έχοντας την πλήρη στήριξη των μετόχων μας και μια δυνατή ηγετική ομάδα, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να εδραιώσουμε τη WIND στην αγορά ως τον μοναδικό τηλεπικοινωνιακό πάροχο με ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας σε σταθερή, κινητή & Internet», επεσήμανε ο κ. Ζαρκαλής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...