Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

«Κρίσιμο» κενό ασφάλειας αφήνει τα iPhone και iPad ευάλωτα σε επιθέσεις

Το τηλέφωνο είναι ευάλωτο σε μολυσμένα αρχεία PDF.Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών προειδοποιεί για μια «κρίσιμη αδυναμία» στο λειτουργικό σύστημα iOS που θα επέτρεπε σε χάκερ να υποκλέψουν τα αποθηκευμένα δεδομένα από τις συσκευές iPhone, iPad και iPod Touch, ή να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό...

Η εκπρόσωπος της Apple Μπίθαν Λόιντ δήλωσε ότι η εταιρεία γνωρίζει το πρόβλημα και σκοπεύει να το διορθώσει με αναβάθμιση λογισμικού, την οποία όμως δεν διευκρίνισε πότε θα διαθέσει.

Οι δημοφιλείς συσκευές της Apple, εξήγησαν οι Γερμανοί ερευνητές, μπορούν να δεχθούν επίθεση όταν ο χρήστης κλικάρει μολυσμένα αρχεία PDF.

H κερκόπορτα στο iOS έγινε αρχικά αντιληπτή από χάκερ που προσπαθούσαν να «ξεκλειδώσουν» (jailbreak) το iPhone ώστε να μπορούν να εγκαταστήσουν στο τηλέφωνο το δικό τους λογισμικό, παρακάμπτοντας τους (διαβόητα αυστηρούς) περιορισμούς της Apple.

Είναι μια πρακτική που ακολουθούν πολλοί χρήστες, παρόλο που δυνητικά δημιουργεί προβλήματα ασφάλειας.

Η αλήθεια είναι ότι οι σημερινές φορητές συσκευές σπάνια δέχονται επιθέσεις, στο μέλλον όμως θα μπορούσαν να γίνουν αγαπημένος στόχος των χάκερ, δεδομένου ότι περιέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες όπως τηλεφωνικούς αριθμούς και κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...