Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η Samsung ανάμεσα στις πέντε πρώτες εταιρείες στον κόσμο που ανταποκρίνονται στις κλιματικές αλλαγές

Taken at the 2009 Consumer electronics show, L...Image via Wikipedia
Η Samsung κατέλαβε την 1η θέση στον τομέα της Πληροφορικής και την 4η θέση  γενικότερα στη λίστα του οργανισμού Carbon Disclosure Leadership  
Η Samsung Electronics κατέλαβε την 4η θέση παγκοσμίως στη λίστα του Carbon Disclosure Leadership. Στη λίστα CDLI εντάσσονται εταιρείες της FTSE Global Equity (Global 500) που επιδεικνύουν την πιο επαγγελματική προσέγγιση όσον αφορά την εταιρική διακυβέρνηση και τις πρακτικές που εφαρμόζουν για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. 
Η εταιρεία βρέθηκε στην υψηλότερη θέση ανάμεσα στις Ασιατικές εταιρείες στην κατάταξη της CDLI και στην υψηλότερη θέση στην κατηγορία της Πληροφορικής, ανάμεσα σε τέσσερις εταιρείες. Παράλληλα, η Samsung αξιολογήθηκε με βαθμό επίδοσης ‘Α’ ανάμεσα σε επιλεγμένες εταιρίες που πληρούσαν τις προδιαγραφές για να ενταχθούν τόσο στη λίστα CDLI όσο και στη νέα λίστα της CDP, CPLI (Carbon Performance Leadership Index). Η CPLI βοηθά στην αξιολόγηση των εταιρειών που λαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη μείωση των εκπομπών ρύπων σε παγκόσμιο επίπεδο και επιδεικνύουν στρατηγική προσέγγιση, διακυβέρνηση και επικοινωνία με τα κοινά τους σύμφωνα με τις επιταγές του Carbon Disclosure Project (CDP).

Η υπεροχή  της Samsung και στις δύο αξιολογήσεις αντικατοπτρίζει την επιτυχία της πρωτοβουλίας PlanetFirst™, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2009 και αποτελεί τη δέσμευση της εταιρείας να καθιερωθει ως η πιο φιλική προς το περιβάλλον εταιρεία στον κόσμο μέχρι το 2013. Στο πλαίσιο του PlanetFirst™, η Samsung επένδυσε 1,01 τρις γουόν Κορέας (περίπου 865 εκατομμύρια δολάρια) το περασμένο έτος, σε ενέργειες που στόχο είχαν την προστασία του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων της κατασκευής φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, της δημιουργία "πρασίνων" μονάδων παραγωγής, της ανάπτυξης ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών και της χρήσης οικολογικών υλικών.

 
Από το πρώτο  εξάμηνο του 2010, η Samsung έχει μειώσει κατά 31% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της σε σχέση με το 2008. Ως εκ τούτου, η Samsung αναμένεται να ξεπεράσει το δεδηλωμένο στόχο του PlanetFirst™, τη μείωση δηλαδή κατά 50% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2013. Παράλληλα, η εταιρεία υποβλήθηκε σε έλεγχο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε 39 μονάδες παραγωγής της, που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο από την Samil-PricewaterhouseCoopers. Επιπλέον, τα νέα προϊόντα της Samsung καταναλώνουν κατά 16% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008, μια μείωση 9,6 εκ. τόνων έμμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Ιούνιο 2010. 
 «Είμαστε ικανοποιημένοι που η δέσμευση της Samsung για τη βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα συνεχίζει να αναγνωρίζεται από την αξιολόγηση της CDP και η φετινή μας βελτίωση είναι μια απόδειξη της δέσμευσής μας. Οι επενδύσεις και οι στόχοι μας για το 2013 αποτελούν τους πιο φιλόδοξους του κλάδου και προσπαθούμε καθημερινά να προσεγγίσουμε το στόχο μας, να αποτελέσουμε μία από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον εταιρείες του κόσμου σε τρία χρόνια», δήλωσε ο Park Sangbum, Senior Vice President και επικεφαλής του CS & Environment Center της Samsung.

Ο δείκτης CDLI, που συντάχθηκε από την PricewaterhouseCoopers (PwC) για λογαριασμό της CDP, αποτελεί ένα εργαλείο αξιολόγησης για τους θεσμικούς επενδυτές. Μόνο το 10% από τις 500 εταιρείες του δείκτη FTSE περιλαμβάνονται στην CDLI, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτές οι εταιρείες έχουν ένα σημαντικά υψηλότερο σημείο αναφοράς και μια ισχυρότερη δέσμευση για την πρόληψη των αλλαγών του κλίματος. Η νέα CDPL συμπληρώνει την υπάρχουσα λίστα, αξιολογώντας τις εταιρίες για τη δράση που αναλαμβάνουν με όφελος τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών και τον περιορισμό τους κίνδυνου της κλιματικής αλλαγής.  
«Οι εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στη νέα λίστα της Carbon Performance Leadership διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο όσον αφορά τη δέσμευσή τους να διαχειριστούν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Οι εταιρείες που διαχειρίζονται και μειώνουν τις εκπομπές αερίων, μεγιστοποιούν την ευελιξία των δραστηριοτήτων τους και αξιοποιούν τις ευκαιρίες, προετοιμάζοντας καλύτερα τη θέση τους στη νέα οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, στην οποία οδηγούμαστε», δήλωσε ο Paul Dickinson, Διευθύνων Σύμβουλος της Carbon Disclosure Project. 
Το Global 500 Report είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: www.cdproject.net.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...