Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Οι ηγέτες της αγοράς μιλούν για την κρίση και την έξοδο από αυτήν στο 12ο Info-ComWorld

Με το κορυφαίο επίπεδο ομιλητών, που το έχει καθιερώσει ως το σημαντικότερο θεσμό στην αγορά των ΤΠΕ, διεξάγεται και φέτος το Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-ComWorld (www.info-com.gr). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου είναι«Ψηφιακή Ελλάδα: στο σταυροδρόμι της ευρυζωνικής ανάπτυξης» και σε αυτό θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους, τόσο η πολιτική και θεσμική ηγεσία της χώρας, όσο και οι σημαντικότεροι παράγοντες και φορείς της αγοράς.

Ειδικότερα, στην καταληκτική ενότητα, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Aναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Σπύρος Βούγιας και ο πρώην Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης. H κεντρική ομιλία της ενότητας θα γίνει από τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Λεωνίδα Κανέλλο, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του κ. Guido Kerkhoff, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom και υπεύθυνου για τις δραστηριότητες του ομίλου στην Ευρώπη, για τον τρόπο που ο μεγάλος τηλεπικοινωνιακός κολοσσός αντιμετωπίζει την κρίση. Τις κεντρικές ομιλίες θα κλείσει ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει τη συνεισφορά του κλάδου των κινητών επικοινωνιών στο ΑΕΠ, την απασχόληση και στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας και την αξιοποίηση του ως μοχλό ανέλκυσης της παραγωγικότητας και των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Τις αντοχές της αγοράς και τις προοπτικές της για την έξοδο από την κρίση θα αναλύσουν σε συζήτηση κορυφαία στελέχη του χώρου, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Μιχάλης Τσαμάζ, ο γενικός διευθυντής λειτουργιών της Vodafone, Δαμιανός Χαραλαμπίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής, o διευθύνων σύμβουλος της hellas online, Αντώνης Κεραστάρης, o διευθύνων σύμβουλος της Cyta, Φώτιος Σαββίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της On Telecoms, Γρηγόρης Αναστασιάδης. Συντονιστής στην διεξοδική συζήτηση που θα γίνει μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της αγοράς είναι ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Accenture.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναμένεται να είναι και οι υπόλοιπες ενότητες του φετινού συνεδρίου, το οποίο θα ξεκινήσει τις εργασίες του με χαιρετισμό του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου που θα προλογίσει ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης, καθώς και μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα μελέτης για την οικονομική συγκυρία στον κλάδο ΤΠΕ, την πορεία της ευρυζωνικότητας στη χώρα, καθώς και ενδεχόμενες ευκαιρίες που προκύπτουν από την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάκαμψη του κλάδου.

Στους κεντρικούς ομιλητές περιλαμβάνονται ακόμη ο κ. Σωκράτης Κάτσικας, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην ενότητα «Ψηφιακή Τηλεόραση: Η ώρα των αποφάσεων», όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς και παράγοντες της αγοράς που εμπλέκονται στη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος καίρια ζητήματα που ζητούν την άμεση λήψη αποφάσεων, όπως η κατανομή συχνοτήτων, η αναδιανομή φάσματος, το ψηφιακό μέρισμα, τα πάρκα κεραιών κ.λπ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης, η τοποθέτηση του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού, κ. Αντώνη Μαρκόπουλου, στην ενότητα «Ψηφιακή Ελλάδα: Το cloud computing και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα», όπου σημαίνοντα στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και όχι μόνο, θα αναλύσουν τα πλεονεκτήματα της προσέγγισης του cloud computing στην παροχή υπηρεσιών.

Επιπλέον, για πρώτη φορά εφέτος, η πρώτη ενότητα «Η επόμενη γενιά των δικτύων υποδομών», θα διεξαχθεί υπό τη μορφή συζήτησης, συγκεντρώνοντας όλους τους επικεφαλής των κορυφαίων κατασκευαστών υποδομών στη χώρα μας, σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα δίκτυα νέας γενιάς και τις προοπτικές τους.

Τέλος, για μία ακόμη χρονιά, θα υπάρξουν και παράλληλες ειδικές ενότητες στο πλαίσιο του Info-Com World. Στις παράλληλες ενότητες πρόκειται να συζητηθούν δύο από τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν την αγορά και την κοινωνία: το Green ICT, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος είναι πλέον πολύ ψηλά στην ατζέντα τόσο των καταναλωτών όσο και των εταιρειών του κλάδου, και οι εξελίξεις στον δυναμικά αναπτυσσόμενο χώρο των Smartphones & Appstores, καθώς τα «έξυπνα» κινητά και τα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών, εκτιμάται ότι θα κυριαρχήσουν στο επόμενο τεχνολογικό «κύμα».

Οι εργασίες του 12 ου Συνεδρίου Info-ComWorld θα κλείσουν και φέτος με την απονομή των Info-ComWorld Awards, όπου για άλλη μια χρονιά θα βραβευθούν τα ηγετικά πρόσωπα της αγοράς, καθώς και οι εταιρείες που ξεχώρισαν με την καινοτομία, την αναπτυξιακή τους πορεία και την εξωστρέφειά τους.


Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.info-com.gr.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...