Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Το πρώτο ενιαίο δίκτυο κινητής, σταθερής και ευρυζωνικού Internet στην Ελλάδα από τη WIND

 «Δημιουργούμε έναν νέο τρόπο να δεις την επικοινωνία.
Σαν σύνολο, σαν ένα».
Το πρώτο ενιαίο δίκτυο τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα για παροχή υπηρεσιών κινητής & σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού Internet δημιούργησε η WIND.  
Με την  αναβάθμιση και ενσωμάτωση των υποδομών σταθερής τηλεφωνίας και Internet της πρώην Tellas στο υφιστάμενο δίκτυο κινητής  τηλεφωνίας της εταιρείας, η WIND Ελλάς σήμερα είναι ο μοναδικός εγχώριος πάροχος τηλεπικοινωνιών με ενιαίο δίκτυο για όλες τις υπηρεσίες επικοινωνίας.  
To ενοποιημένο δίκτυο της WIND Ελλάς μπορεί να προσφέρει σε κάθε χρήστη τη δυνατότητα επικοινωνίας με υψηλό βαθμό ευελιξίας, κάλυψη και εγγυημένη ποιότητα, σύμφωνα με τις ανάγκες και επιλογές του συνδρομητή, είτε αφορούν την κινητή, τη σταθερή ή το Internet. Βασίζεται σε μία ενιαία αρχιτεκτονική με χαρακτηριστικά την ευελιξία, την αξιοπιστία και την απλότητα. Είναι μία υποδομή, μία πλατφόρμα, για όλες τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.  
Για τη δημιουργία των υποδομών αυτών η WIND έχει από την ίδρυση της ως σήμερα υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 2€ δις., ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά επενδυτικά προγράμματα στη χώρα μας.  
Το εθνικό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο κορμού βασίζεται σε υποδομές οπτικών ινών, πολυσημείων LMDS και μικροκυματικών ζεύξεων. Συνολικά το ενιαίο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της εταιρείας αξιοποιεί 4.000 χλμ. οπτικών ινών, μεταξύ των οποίων και υποβρύχια καλώδια για τοπική και διεθνή διασύνδεση, καθώς και 30.000 χλμ. μικροκυματικής τεχνολογίας.  
Προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες φωνής και δεδομένων με τη χρήση εξελιγμένων λογισμικών και πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης ενώ διαθέτει υπερεπαρκή χωρητικότητα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σε περιόδους υψηλής ζήτησης (πχ. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά κλπ) διοχετεύοντας αυτόματα τις κλήσεις στο κοντινότερο ελεύθερο κέντρο. 
Η μετάδοση του σήματος στην κινητή τηλεφωνία  πραγματοποιείται μέσω των σταθμών βάσης που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε γωνιά της χώρας ενώ οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού Internet προσφέρονται στους συνδρομητές μέσω Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (LLU) με χρήση προηγμένης τεχνολογίας (DSLAM/MSAN).  Επιπλέον, για την κάλυψη των αυξημένων τηλεπικοινωνιακών αναγκών μεγάλων εταιρικών πελατών η WIND παρέχει και υπηρεσίες Fiber to the Building (FTTB).  
Η κάλυψη για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας & ασύρματου Internet αγγίζει το 100% πανελλαδικά για την τεχνολογία 2ης γενιάς (GSM) ενώ ξεπερνά το 80% στην 3η γενιά (UMTS 
Επισημαίνεται ότι η WIND έχει εγκαταστήσει 350 σταθμούς βάσης σε περιοχές της παραμεθορίου (σύνορα με Αλβανία μέχρι Βουλγαρία και τις περιοχές που συνορεύουν με Τουρκία), πάνω από 500 σταθμούς βάσης για την κάλυψη των κύριων εθνικών οδικών αρτηριών ενώ 120 σταθμοί έχουν εγκατασταθεί σε παράκτιες περιοχές για επίτευξη κάλυψης σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Στα δε νησιά του Αιγαίου έχουν τοποθετηθεί 475 σταθμοί. 
Η κάλυψη για υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού Internet φτάνει το 70% των εγκατεστημένων τηλεφωνικών γραμμών σε όλη τη χώρα, με 250 συν-εγκαταστάσεις σε τηλεπικοινωνιακούς κόμβους που καλύπτουν Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ακόμη 80 πόλεις σε 48 νομούς. 
Η επικοινωνία  για το πρώτο ενιαίο δίκτυο κινητής, σταθερής και Internet στην Ελλάδα, προς τους καταναλωτές πραγματοποιείται με διαφημιστική καμπάνια σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα και κύριο μήνυμα «Δημιουργούμε έναν νέο τρόπο να δεις την επικοινωνία. Σαν σύνολο, σαν ένα» 
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το νέο ενοποιημένο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της WIND  είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς με τον συνεχή εκσυγχρονισμό του η λειτουργία του απαιτείχαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας κατά 30%, περιορίζοντας το ενεργειακό αποτύπωμα της εταιρείας.  

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...