Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

H ΙΒΜ κορυφαίος προμηθευτής server παγκοσμίως,

Image representing IBM as depicted in CrunchBaseImage via CrunchBaseΗ IBM (NYSE: IBM) πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ανακτά την πρώτη θέση στα έσοδα από τις πωλήσεις των servers, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με την εταιρία IDC. Παράλληλα, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Gartner(1), ανέκτησε και την πρώτη θέση ως κορυφαίος προμηθευτής server κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία IDC ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η IBM ήταν ο κορυφαίος προμηθευτής server, με βάση τα έσοδα, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, με μερίδιο αγοράς 37,4%. Η IBM αύξησε τα έσοδά της από πωλήσεις servers κατά 21,9%, κερδίζοντας δύο μονάδες μεριδίου αγοράς κατά το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την IDC.

Παράλληλα με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη συνολική αγορά server, η IBM ήταν επίσης πρώτη στην αγορά UNIX, αυξάνοντας τα έσοδά της κατά 12%, και επομένως η IBM κατέχει μερίδιο αγοράς 53,9%, σύμφωνα με την IDC.

Σύμφωνα με νέα έκθεση της Gartner(1), η IBM ανέκτησε την πρώτη θέση ως κορυφαίος προμηθευτής server κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, αποκτώντας μερίδιο αγοράς 35,5%. Η IBM ξεπέρασε σε επιδόσεις όλους τους προμηθευτές κατά το τρίμηνο, αυξάνοντας τα έσοδα κατά 26% και κερδίζοντας 2,8 μονάδες μεριδίου αγοράς, σύμφωνα με την Gartner.

Στην έκθεση της Gartner διαπιστώνεται επίσης ότι η IBM κατείχε την πρώτη θέση στην αγορά για server UNIX, με μερίδιο αγοράς που φτάνει σχεδόν το 42% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Η IBM αύξησε τα έσοδά της από συστήματα UNIX κατά 9,9%, σύμφωνα με την Gartner.

Τέλος, η IBM, σύμφωνα με την IDC, εξακολούθησε να ηγείται της αγοράς για server αξίας άνω των $250.000, επιτυγχάνοντας μερίδιο εργοστασιακών εσόδων 69,1% για το τρίμηνο, με κορυφαίο σύστημα το mainframe System z. Αυτή είναι η ταχύτερη τριμηνιαία αύξηση εσόδων που έχει αναφέρει ποτέ η IDC για mainframe της IBM, καθώς τα συστήματα με τη λειτουργική πλατφόρμα z/OS αντιστοιχούσαν, κατά το 4ο τρίμηνο του 2010, στο 11,3% του συνόλου των εσόδων από server.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...