Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Φρένο στον ΟΤΕ για το Δίκτυο Νέας Γενιάς από την ΕΕΤΤ

Φρένο στην ανάπτυξη από τον ΟΤΕ του Νέας Γενιάς Δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης, VDSL, επιχειρεί να βάλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ, επιβάλλοντας προσωρινά μέτρα κατά της εταιρίας στην παροχή υπηρεσιών χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η οποία κατά την ΕΕΤΤ βασίζεται στη «Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη ρυθμιζόμενη πρόσβαση σε δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς», τα προσωρινά μέτρα κρίθηκαν αναγκαία προκειμένου:

- Να αποφευχθεί κάθε χρονικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ΟΤΕ.

- Να διασφαλισθεί η αποτελεσματική πρόσβαση και για τους εναλλακτικούς παρόχους σε κοστοστρεφείς τιμές, εγκεκριμένες από την ΕΕΤΤ.

- Να προστατευθούν οι τελικοί χρήστες, πελάτες του ΟΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων.

- Να υπάρξει ασφάλεια, διαφάνεια και σταθερότητα στην εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου.

Ειδικότερα, η Απόφαση Προσωρινών Μέτρων της ΕΕΤΤ υποχρεώνει τον ΟΤΕ:

- Να απέχει για διάστημα 6 μηνών από τη διάθεση λιανικών υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης που αντιστοιχούν στις προαναφερθείσες υπηρεσίες χονδρικής.

- Να δημοσιεύει πληροφορίες για τους όρους παροχής, την τεχνική περιγραφή και τις τιμές διάθεσης των ανωτέρω υπηρεσιών.

- Να παράσχει Χονδρική Ευρυζωνική Πρόσβαση και Χρήση Ειδικών Ευκολιών Δικτύου.

- Να λάβει μέτρα για τον περιορισμό των παρεμβολών λόγω λειτουργίας xDSL συστημάτων του ΟΤΕ με χρήση οπτικών ινών μέχρι την καμπίνα.

Από την πλευρά του ΟΤΕ δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού μελετούν την απόφαση της ΕΕΤΤ.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Οκτώβριο ο ΟΤΕ προχωράει στην ανάπτυξη ενός νέου Δικτύου Πρόσβασης Νέας Γενιάς, το οποίο θα παρέχει στους τελικούς χρήστες ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Το δίκτυο αυτό αναπτύχθηκε στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου και στην ουσία αντικαταστάθηκε μέρος του δικτύου χαλκού από το Κέντρο του ΟΤΕ της περιοχής έως τα ΚΑΦΑΟ, από οπτικές ίνες. Με το νέο αυτό δίκτυο επιτυγχάνονται αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 50 Mbps Download και 5 Mbps Upload.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...