Κυριακή 1 Απριλίου 2012

H Symantec Απέκτησε την εταιρεία Nukona

Image representing Symantec as depicted in Cru...
Image via CrunchBase

Mε Στόχο να Βοηθήσει τις Επιχειρήσεις να Ενστερνιστούν την Τάση “Bring Your Own Device”


Η εταιρεία Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) ανακοίνωσε ότι υπέγραψε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Nukona, Inc., προμηθευτή mobile εφαρμογών διαχείρισης (MAM). Η εξαγορά εμπλουτίζει το portfolio φορητών εταιρικών λύσεων της Symantec, περιλαμβάνοντας μία cross-platform λύση προστασίας φορητών εφαρμογών, με στόχο να βοηθήσει τους IT οργανισμούς να προστατεύσουν και να απομονώσουν τα εταιρικά δεδομένα και τις εφαρμογές σε εταιρικές και προσωπικές συσκευές. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και υπόκειται στο συνήθη νομικό έλεγχο. Οι οικονομικοί όροι της εξαγοράς δεν είναι ανακοινώσιμοι σε αυτή τη φάση.

Η εξαγορά της Nukona ήρθε σε συνέχεια της εξαγοράς της εταιρείας Odyssey Software, κορυφαίο προμηθευτή διαχείρισης φορητών συσκευών (MDM) από την Symantec. Η Odyssey παρέχει τα θεμέλια για την καταγραφή και διαχείριση όλων των απαραίτητων settings των συσκευών, σε μία ευρεία γκάμα από πλατφόρμες, ενώ η Nukona παρέχει μία πρωτοποριακή προσέγγιση που βοηθά τις επιχειρήσεις να διανέμουν, προστατεύουν και ελέγχουν απρόσκοπτα τις εφαρμογές τους και τα δεδομένα τους χωρίς να απαιτείται η διαχείριση των συσκευών. Με την προσφορά MDM και MAM σε διάφορες πλατφόρμες, η Symantec θα δώσει τη δυνατότητα στους CIOs να συναινέσουν στην υιοθέτηση των φορητών συσκευών και των διαφόρων εφαρμογών που τις συνοδεύουν, από στελέχη που έχουν εντρυφήσει στην τεχνολογία και επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές που κατέχουν ήδη. Η Symantec θα βοηθήσει τους πελάτες να προστατεύσουν τις εταιρικές κρίσιμες φορητές εφαρμογές και δεδομένα τους, ενώ διαχειρίζονται και προστατεύουν με συγκεκριμένες πολιτικές ασφάλειας, που περιλαμβάνουν την πιστοποίηση των χρηστών, το encryption ευαίσθητων αρχείων, την αποτροπή απώλειας δεδομένων και το επιλεκτικό σβήσιμο εταιρικών δεδομένων. Αυτές οι εξαγορές ενισχύουν περαιτέρω την ηγετική θέση της Symantec στο enterprise mobility, παρέχοντας αναβαθμισμένες δυνατότητες για προστασία φορητών συσκευών, εφαρμογών και δεδομένων.

“Καθώς η υιοθέτηση φορητών συσκευών και εφαρμογών συνεχίζει να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, μία από τις βασικότερες προκλήσεις για τους πελάτες είναι η προστασία και διαχείριση των υπαρχόντων εφαρμογών, δεδομένων και περιβαλλόντων αυτών των συσκευών ,” είπε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Manager της Symantec Hellas. “H εξαγορά της Nukona θα μας βοηθήσει να απευθυνθούμε στις τάσεις ‘Consumerization of IT’ και ‘Bring Your Own Device’, συμβάλλοντας στην προστασία και στην απομόνωση των εταιρικών δεδομένων και εφαρμογών είτε σε εταιρικές ή σε προσωπικές φορητές συσκευές.”

Η Symantec επεκτείνει τις δυνατότητες διαχείρισης φορητών εφαρμογών και συμπληρώνει το MDM portfolio με την εξαγορά της Nukona

Μέσω των δυνατοτήτων της Nukona για προστασία και έλεγχο των iOS, Android and HTML5 εφαρμογών, η Symantec θα αντιμετωπίσει τα βασικά προβλήματα του διαχωρισμού των εταιρικών και προσωπικών δεδομένων χωρίς να περιορίζει την εμπειρία του χρήστη ή την υιοθέτηση των εφαρμογών. Με την ασφαλή διανομή και διαχείριση φορητών εφαρμογών και περιεχομένου, οι πελάτες της Symantec θα μπορούν να επιλύσουν τυχόν ανησυχίες που είχαν σχετικά με την απώλεια εταιρικών δεδομένων, τα encryption και authentication έχοντας τον έλεγχο ανά εφαρμογή για εταιρικές ή BYOD συσκευές.

Πέρα από τις παραδοσιακές αποκλειστικές λύσεις της, η προσέγγιση της Symantec επεκτείνεται στην προστασία των εφαρμογών – είτε σε native ή σε web περιβάλλον – μέσω ενός επιπέδου διαχείρισης που επιτρέπει στο ΙΤ να εφαρμόζει πολιτικές ασφάλειας χωρίς να απαιτούνται αλλαγές στις εφαρμογές, ή εμπλοκή στις προσωπικές εφαρμογές. Επιπρόσθετα, η ευελιξία των cloud-based και των on-prem εταιρικών app stores θα βοηθήσει στην παροχή ενός απρόσκοπτου και διαβαθμισμένου τρόπου για την ανάπτυξη φορητών εφαρμογών. Η ασφαλής βιβλιοθήκη περιεχομένου της Nukona επιτρέπει την προστασία και το synchronization των αρχείων, χωρίς το ρίσκο της απώλειας δεδομένων.

Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτης της Symantec με τίτλο State of Mobility Survey, ο μέσος όρος κόστους για περιστατικά που αφορούν σε φορητές συσκευές επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων της διαρροής δεδομένων, την ζημία στο brand, την έλλειψη παραγωγικότητας και την έλλειψη της εμπιστοσύνης του πελάτη κυμάνθηκε ετησίως σε USD $429,000 για τις επιχειρήσεις. Παρόλο το ρίσκο, υπάρχει μία ανοδική τάση στους οργανισμούς για τις φορητές εφαρμογές, με το 71% των επιχειρήσεων να βρίσκονται τουλάχιστον στο στάδιο συζητήσεων για την ανάπτυξη mobile εφαρμογών και το ένα τρίτο να έχουν θέσει σε εφαρμογή mobile applications. Επιπρόσθετα, το 59% των επιχειρήσεων εμπιστεύεται τις φορητές συσκευές για line-of-business εφαρμογές, το οποίο είναι ένα ακόμη σημάδι ότι το mobility έχει εξελιχθεί σε μία γενικότερη τάση. Ο μέσος όρος των περιστατικών σε φορητές συσκευές των επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://go.symantec.com/Nukona_Odyssey.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...