Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Πρόστιμο 900 χιλ. ευρώ στην Apple για αντιμονοπωλιακές τακτικές στην Ιταλία

English: The logo for Apple Computer, now Appl...
Image via Wikipedia
Ο αμερικανικός όμιλος πληροφορικής Apple καταδικάστηκε σε πρόστιμο 900.000 ευρώ από τις ιταλικές αρχές για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας διότι δεν πρόσφερε δύο χρόνια δωρεάν εγγύηση στα προϊόντα της, όπως ανακοίνωσε η ιταλική Αρχή Διασφάλισης της Ανταγωνιστικότητας και της Αγοράς.

Τα σημεία πώλησης προϊόντων Apple και ο ιστότοπος της εταιρείας «δεν ενημέρωναν επαρκώς τους καταναλωτές για το δικαίωμά τους να λαμβάνουν δωρεάν υποστήριξη για δύο χρόνια σύμφωνα με τον νομοθεσία για τους καταναλωτές», αναφέρει η ιταλική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Οι πληροφορίες που έδινε η Apple «ωθούσαν τους καταναλωτές να υπογράψουν ένα επιπλέον συμβόλαιο (και να πληρώσουν για την παροχή υποστήριξης) για διάστημα που εν μέρει κάλυπτε αυτό της δωρεάν νόμιμης εγγύησης», προσθέτει η Αρχή, η οποία ζήτησε από την Apple να αναρτήσει την καταδικαστική απόφαση στον ιστότοπό της.

Η Apple θα πρέπει να σταματήσει «τις παράνομες εμπορικές της πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών» και να ενημερώσει την Αρχή Διασφάλισης της Ανταγωνιστικότητας και της Αγοράς για τα μέτρα που θα λάβει για να εφαρμόσει την απόφαση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...