Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

15ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής και Media InfoCom World

Για 15η συνεχή χρονιά, το Infocom World, το συνέδριο-θεσμός στην αγορά Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Media, θα ανοίξει τις πύλες του την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Divani-Caravel.

Με οκτώ θεματικές  ενότητες σε 11 αίθουσες και 21 workshops θα καλύψει όλο το φάσμα των εξελίξεων, τόσο από την πλευρά της τεχνολογίας, όσο και από την πλευρά της αγοράς.
Ειδικά φέτος, που  το ζητούμενο είναι αν η χώρα θα βρει την έξοδο από την κρίση, ο τίτλος «Digital Grecovery: The Data Highway», αντιπροσωπεύει την παραδοχή ότι ο δρόμος για την αναδιάρθρωση των δομών των επιχειρήσεων και του κράτους αλλά και την ανακατεύθυνση της οικονομίας, είναι ψηφιακός.

Το InfoCom World, αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση σχετικά με ψηφιακές τεχνολογίες στη Ν.Α. Ευρώπη, με περισσότερους από 3.500 συνέδρους. Καταγράφει και αποτυπώνει με επιτυχία την πορεία, αλλά και τη σύγκλιση των αγορών Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Media, και φέτος αναμένεται να δώσει την ευκαιρία σε συνέδρους και ομιλητές να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό διάλογο για το μέλλον των συγκεκριμένων αγορών, μέσα από τον κοινό παρονομαστή των ψηφιακών δεδομένων.

Το cloud, οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές και η ψηφιακή μετάβαση σε συνδυασμό με την επιχειρηματικότητα και την άμεση επίδραση τους στην πραγματική οικονομία, δημιουργούν μια ποικιλία θεμάτων συζήτησης, όχι πλέον στο επίπεδο του προβληματισμού, αλλά των λύσεων.

Οι κύριες ενότητες οι οποίες θα αποτελέσουν τον πυρήνα της φετινής διοργάνωσης, θα είναι οι εξής:

Beyond voice: Data only!, όπου το λόγο θα έχει η παγκόσμια τάση για την υιοθέτηση του Cloud κάτω από τις διάφορες εκφάνσεις και εφαρμογές του (IaaS, PaaS, SaaS, Big Data, managed services)

Υποδομές: Πόσα δίκτυα; Πόσες τεχνολογίες; Η έννοια των τηλεπικοινωνιακών υποδομών εμφανίζεται σε διάφορες μορφές και υλοποιήσεις. Όλα όμως καταλήγουν στη σχέση κόστους-απόδοσης, τόσο για τον πάροχο, όσο και τον πελάτη. Θα μπορούσε η πολυτυπία να ενταχθεί κάτω από έναν κοινό φορέα διαχείρισης; Είναι βιώσιμο ένα τέτοιο μοντέλο;

Grecovery & Επιχειρηματικότητα: Business unusual! Υπάρχουν ελληνικές εταιρίες που με γνώμονα την εξωστρέφεια δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό εξάγοντας τεχνογνωσία, ενώ τελευταία διαφαίνεται, επίσης, η τάση, πολυεθνικές εταιρίες, οι οποίες βλέπουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό να τοποθετούνται στρατηγικά στη χώρα.

CEO Summit: Οι CEO’s των εταιριών που διαμορφώνουν τις τηλεπικοινωνιακές εξελίξεις στην Ελλάδα συναντιούνται σε μία ανοιχτή συζήτηση με θέματα, το ρυθμιστικό, την Ευρωπαϊκή πολιτική για της τηλεπικοινωνίες, τις προοπτικές του οικονομικού κλίματος και την αλληλεπίδραση με τις τηλεπικοινωνίες, παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους σχετικά με το φορολογικό καθεστώς, τη βιωσιμότητα των υφιστάμενων επενδύσεων, καθώς και τις εκτιμήσεις τους για την πραγματοποίηση νέων.

Στο πλαίσιο  του 15ου Infocom World θα διεξαχθούν πολλές και εξίσου ενδιαφέρουσες παράλληλες ενότητες όπως:

Omni TV. Η επόμενη μέρα της τηλεόρασης είναι σήμερα! Πως διαμορφώνεται σήμερα το τηλεπικοινωνιακό προϊόν, κάτω από την πίεση της οικονομικής κρίσης και του ανασχεδιασμού του τηλεοπτικού χάρτη;

Ποιες είναι οι τεχνολογικές προσεγγίσεις που μπορούν να οδηγήσουν την  τηλεθέαση στην επόμενη μέρα της  επιλογής περιεχομένου και της διαδραστικότητας.

Change Makers: Startup & Innovation. Η άλλη Ελλάδα! Στην ενότητα αυτή φιλοδοξούμε να αποδείξουμε ότι, όπου οι φρέσκες ιδέες συναντούν ανθρώπους γεμάτους αγωνία να κάνουν πράξη το όνειρό τους, εκεί γεννιέται η καινοτομία.

Cloud & Social Co: Αλλάξτε με τη δύναμη της Τεχνολογίας!  Οι 750.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων και αθροιστικά περίπου το 60% του ΑΕΠ, χρειάζονται λύσεις που θα τους επιτρέψουν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό, μειώνοντας παράλληλα τα λειτουργικά τους κόστη.

Think Big: ICT 4 Big Players! Every business is digital business. Στη συγκεκριμένη ενότητα ειδικοί του χώρου θα παρουσιάσουν τις προκλήσεις αλλά και τις τεχνολογικές λύσεις του μετασχηματισμού των μεγάλων επιχειρήσεων σε ποικιλία τομέων όπως: enterprise mobility, IT security, Cloud, Business continuity κ.α.

InfoCom Academy Workshops: Στο πλαίσιο των παραλλήλων εκδηλώσεων εξειδικευμένοι εισηγητές θα παρουσιάσουν σειρά σεμιναρίων με θέματα που περιλαμβάνουν: digital marketing, social media, High Tech HR, AdWords, IT Security, broadband, e-journalism, storytelling, κατασκευή mobile applications, startups, επιχειρηματικότητα κ.α. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και χορηγείται σχετική βεβαίωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.info-com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...