Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Games: Ξόδεψε μια περιουσία για… εικονικό αντικείμενο

Τα περιστατικά με «καμένους» που ξοδεύουν τρελά λεφτά για εικονικά αντικείμενα σε παιχνίδια, συνεχίζονται.

O περήφανος Κινέζος που μπορείτε να δείτε παραπάνω, ξόδεψε 16.000 δολάρια για να αποκτήσει ένα… σπαθί στο MMORPG (τι άλλο θα ήταν;) πολεμικών τεχνών Age of Wulin που διαδραματίζεται στην Αρχαία Κίνα.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Κίνα: Τρένο... βολίδα ταχύτητας 500 χλμ/ώρα

Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να θυμίζει αρχαίο κινεζικό σπαθί, αλλά οι ταχύτητές του παραπέμπουν περισσότερο σε... σφαίρα.

Το Σαββατοκύριακο, ο κρατικός όμιλος CSR Corp έκανε, στην επαρχία Σαντόνγκ στα ανατολικά, τα αποκαλυπτήρια τρένου, η ταχύτητα του οποίου μπορεί να αγγίξει και τα 500 χιλιόμετρα την ώρα.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σε λειτουργία το «κινεζικό GPS» Beidou

Χαρακτηρίζεται η κινεζική απάντηση στο αμερικανικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS. Όπως επιβεβαίωσε το Πεκίνο, από την Τρίτη το Beidou βρίσκεται σε λειτουργία στέλνοντας δεδομένα τοποθεσίας, χρόνου και πλοήγησης στην Κίνα και στις «γύρω περιοχές», σύμφωνα με εκπρόσωπο του συστήματος, και διευκολύνοντας τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις να απεξαρτηθούν από αντίστοιχες ξένες τεχνολογίες.
Οι Κινέζοι εργάζονταν πάνω στο σύστημα από το 2000, ενώ μόλις στις αρχές του μήνα έθεσαν σε τροχιά το δέκατο δορυφόρο του Beidou. Aλλοι έξι δορυφόροι θα ταξιδέψουν στο διάστημα έως το 2012 προκειμένου το σύστημα να επεκταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της Ασίας. Απώτερος στόχος είναι 35 δορυφόροι να προσφέρουν παγκόσμια κάλυψη έως το 2020.
Παρότι το σύστημα πιστεύεται ότι δεν είναι τόσο ακριβές όσο το GPS, η πρόοδος που έχει επιτύχει η Κίνα στο συγκεκριμένο κλάδο από το 2009, φαίνεται πως προκαλεί θαυμασμό αλλά και ανησυχία.
«Αν και η Κίνα έχει πολύ δρόμο μπροστά της έως ότου αποκτήσει συνεχή στρατηγική κάλυψη σε πραγματικό χρόνο -ακόμη και σε θαλάσσιο περιβάλλον σε περιφερειακό επίπεδο- διαθέτει πλέον συχνή και αξιόπιστη κάλυψη στατικών στόχων και τουλάχιστον μια βασική ικανότητα να εντοπίζει, να ακολουθεί και να στοχεύει σκάφη στη θάλασσα», γράφουν σε πρόσφατη έκθεσή τους στην Επιθεώρηση Στρατηγικών Μελετών οι Έρικ Χαγκτ και Μάθιου Ντέρνιν.
«Βάσει δυνατοτήτων και μόνο, με ένα διαστημικό αναγνωριστικό σύστημα ως ραχοκοκαλιά, η Κίνα αποκτά ξεκάθαρα μεγαλύτερη ικανότητα όχι μόνο να αμυνθεί έναντι εισβαλλόντων αεροπλανοφόρων, αλλά και να κάνει χρήση ισχύος.»
Το Beidou, που σημαίνει Μεγάλη Aρκτος, υπόσχεται στους χρήστες του αξιόπιστα δεδομένα προσδιορισμού θέσης με ακρίβεια 10 μέτρων, ταχύτητας με ακρίβεια 0,2 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και συγχρονισμού ρολογιών με ακρίβεια 0,02 εκατομμυριοστών του δευτερολέπτου. Ο κινεζικός στρατός θα έχει πρόσβαση σε ακόμη πιο αξιόπιστα δεδομένα, κάτι ωστόσο που οι δημιουργοί του συστήματος υποβαθμίζουν προτιμώντας να τονίζουν τα οφέλη του Beidou για το ευρύ κοινό.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της China Aerospace Science and Technology Corp. που το ανέπτυξε, το «κινεζικό GPS», το οποίο είναι συμβατό με τα υπόλοιπα μεγάλα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης, θα προσφέρει στους πολίτες δωρεάν υπηρεσίες που, όπως και στην περίπτωση του GPS, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω εφαρμογών διαθέσιμων στο εμπόριο.
Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Πρόστιμο 900 χιλ. ευρώ στην Apple για αντιμονοπωλιακές τακτικές στην Ιταλία

English: The logo for Apple Computer, now Appl...
Image via Wikipedia
Ο αμερικανικός όμιλος πληροφορικής Apple καταδικάστηκε σε πρόστιμο 900.000 ευρώ από τις ιταλικές αρχές για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας διότι δεν πρόσφερε δύο χρόνια δωρεάν εγγύηση στα προϊόντα της, όπως ανακοίνωσε η ιταλική Αρχή Διασφάλισης της Ανταγωνιστικότητας και της Αγοράς.

Τα σημεία πώλησης προϊόντων Apple και ο ιστότοπος της εταιρείας «δεν ενημέρωναν επαρκώς τους καταναλωτές για το δικαίωμά τους να λαμβάνουν δωρεάν υποστήριξη για δύο χρόνια σύμφωνα με τον νομοθεσία για τους καταναλωτές», αναφέρει η ιταλική υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Οι πληροφορίες που έδινε η Apple «ωθούσαν τους καταναλωτές να υπογράψουν ένα επιπλέον συμβόλαιο (και να πληρώσουν για την παροχή υποστήριξης) για διάστημα που εν μέρει κάλυπτε αυτό της δωρεάν νόμιμης εγγύησης», προσθέτει η Αρχή, η οποία ζήτησε από την Apple να αναρτήσει την καταδικαστική απόφαση στον ιστότοπό της.

Η Apple θα πρέπει να σταματήσει «τις παράνομες εμπορικές της πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών» και να ενημερώσει την Αρχή Διασφάλισης της Ανταγωνιστικότητας και της Αγοράς για τα μέτρα που θα λάβει για να εφαρμόσει την απόφαση.
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Γυαλιά- οθόνες ετοιμάζει η Google

Γνωστός αμερικανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι στα εργαστήρια του γίγαντα του διαδικτύου κατασκευάζεται ένας τύπος γυαλιών που θα λειτουργούν ως οθόνη. 

Τα γυαλιά αυτά θα προβάλλουν εικόνες, κείμενα και βίντεο στον χρήστη ενώ θα είναι διάφανα ώστε να μπορεί να παρακολουθεί όσα προβάλλει η οθόνη έχοντας ταυτόχρονα ελεύθερο το οπτικό του πεδίο.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

GO! Digi-mobile από τον Όμιλο GLOBO

Η πιο ολοκληρωμένη πρόταση της αγοράς για την αξιοποίηση του προγράμματος
Digi-mobile
Την πιο ολοκληρωμένη πρόταση της αγοράς με επίκεντρο  τον GO!Enterprise Server παρέχει ο Όμιλος GLOBO, κορυφαίος στο χώρο επιχειρηματικού λογισμικού και ολοκληρωμένων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, για την αξιοποίηση της επιδοτούμενης δράσης Digi-mobile.  
Το πρόγραμμα  Digi-mobile που έχει προκηρύξει η εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. (ΨΗΦ.ΕΝ. Α.Ε.), είναι ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα το οποίο ενισχύει επιχειρήσεις για την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc). Απευθύνεται στη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού επιχειρείν, ήτοι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι υφιστάμενες οικονομικές μονάδες, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται στο 70% της αξίας του έργου, με μέγιστο ύψος προϋπολογισμού τα 10.000€.  
Στην καρδιά της πρότασης της GLOBO είναι ο GO!Enterprise Server (goenterpriseserver.com), που έχει αναπτυχθεί εξολοκλήρου από αυτήν και αποτελεί τη σύγχρονη επαγγελματική λύση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην παγκόσμια αγορά. Ο GO!Enterprise Server είναι μία δυναμική, εύχρηστη και αποδοτική λύση για κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που επιθυμεί να είναι διαρκώς σε επαφή με τους εργαζομένους, την αγορά, τους πελάτες και γενικά με όλες τις εργασιακές δραστηριότητες, καθώς διαθέτει πολύπλευρες δυνατότητες διασύνδεσης των επιχειρησιακών πληροφοριών με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα και κινητή συσκευή (iPhone, Android, Blackberry, Windows Mobile, J2ME και WAP κτλ).
Ουσιαστικά, ο GO!Enterprise Server αποτελεί τον «θεμέλιο λίθο», πάνω στον οποίο η επιδοτούμενη μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να προσεγγίσει ολιστικά το enterprise mobility και να αναπτύξει την ψηφιακή στρατηγική της μέσα από καινοτόμες εφαρμογές, προς όφελος της εμπορικής της δραστηριότητας.
Ο Όμιλος GLOBO και η θυγατρική εταιρεία PROFITEL Communications παρέχουν εξελιγμένα προϊόντα λογισμικού και υπηρεσιών στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, των τηλεπικοινωνιών και του ηλεκτρονικού επιχειρείν . Με επίκεντρο τον GO!EnterpriseServer, έρχονται να δώσουν την πλέον ολιστική Β2Ε πρόταση της αγοράς, παρέχοντας τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τη δράση Digi-mobile προς όφελος της αναπτυξιακής τους πορείας.
Enhanced by Zemanta

Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στο Facebook

Απαντώντας στη μεγάλη ανάγκη των χρηστών του Facebook να γνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιούν τον ιστοχώρο με ασφάλεια αποφεύγοντας τους πιθανούς κινδύνους, η δράση Saferinternet.gr δημιούργησε αναλυτικό 48-σέλιδο οδηγό, ενημερώνοντας για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ελέγχουμε και να ρυθμίζουμε την πρόσβαση στα δεδομένα μας μέσα από τις οθόνες του Facebook. Ο οδηγός αφορά στη νέα μορφή του προφίλ – το χρονολόγιο – που σύντομα θα έχουν όλοι οι λογαριασμοί του Facebook, καθώς και στις νέες ρυθμίσεις του λογαριασμού και του απορρήτου μας. Δίδονται απλές οδηγίες χρησιμοποιώντας τις οθόνες του ιστοχώρου, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τις ρυθμίσεις και τις δυνατότητες ασφαλούς χρήσης.

Ο οδηγός δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή έδρα του Facebook στην Ιρλανδία."

http://allnewsgr.blogspot.com/2011/12/facebook.html
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: 3 φοιτητές εξαπάτησαν ηλεκτρονικα τράπεζα και άρπαξαν 300.000 ευρώ

Περισσότερα από 300.000 ευρώ αποκόμισαν τρεις φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι εισέβαλαν στο λογισμικό γνωστής τράπεζας, αλλάζοντας την ισοτιμία νομισμάτων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία που έκανε πρόσφατα η Διεύθυνση Ασφάλειας της τράπεζας στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία, κατά τη διάρκεια του εσωτερικού ελέγχου στις διαδικασίες συναλλαγματικής ισοτιμίας, διαπιστώθηκε παρέμβαση στα λογισμικά υπολογιστικά συστήματα ισοτιμιών, που είχε ως επακόλουθο την οικονομική βλάβη της περιουσίας της.

Από την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία τους και την περασμένη Παρασκευή συνελήφθησαν οι δύο από τους  τρεις φοιτητές στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Merry Sony Christmas @ The Mall Athens

Κάθε  εβδομάδα 2 τυχεροί  κερδίζουν μια  τηλεόραση KDL-40HX720 ή ένα Blu-ray player BDP-S480! 
 
Αυτά τα Χριστούγεννα…είναι Sony και στον 3ο όροφο του The Mall Athens σας περιμένουμε σε μια μοναδική χριστουγεννιάτικη γιορτή γεμάτη εκπλήξεις! Ζήστε τη συναρπαστική εμπειρία του Διαδικτύου και του 3D στη μεγάλη οθόνη, γνωρίστε τη Sony Internet TV και πάρτε μέρος σε εντυπωσιακά happenings και μοναδικούς διαγωνισμούς!

Από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι  και τις 31 Ιανουαρίου, η Sony σας περιμένει στο The Mall Athens, όπου θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τα πάντα για διαδικτυακές δυνατότητες των προϊόντων Sony, να απολαύστε εντυπωσιακά happenings, να κερδίσετε μικρά και μεγάλα δώρα και να μπείτε στο μεγάλο διαγωνισμό Home Entertainment! 

Κάθε εβδομάδα, δύο τυχεροί κερδίζουν μια τηλεόραση Sony BRAVIA KDL-40HX720 ή Blu-ray player BDP-S480! 

Αυτά τα Χριστούγεννα, η Sony έχει ετοιμάσει για εσάς μια μοναδική γιορτή με πολλά happenings: Ζήστε από κοντά την εμπειρία μια φωτογράφισης μόδας, αναζητήστε τον Άγιο Βασίλη και τους φίλους του τα ξωτικά για να φωτογραφηθείτε παρέα και ελάτε στο VAIO Christmas party με Guest DJ τον Θέμη Γεωργαντά!  

Μerry Sony Christmas
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


Παρασκευή 16/12 έως Τρίτη 31/01
Sony Internet TV!
Μάθετε τα πάντα  για τις διαδικτυακές δυνατότητες  των προϊόντων Sony από το έμπειρο προσωπικό της Sony και δύο τυχεροί κερδίζουν κάθε εβδομάδα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου μια τηλεόραση KDL-40HX720 ή ένα Blu-ray BDP-S480!

Πέμπτη 15/12 & Παρασκευή 16/12
12:00-20:00
Σάββατο 17/12 & Κυριακή 18/12
11:00 – 19:00


Xplod Christmas!
Ανακαλύψτε την εμπειρία πλοήγησης και πολυμέσων της SONY για τη διασκέδασή σας μέσα στο αυτοκίνητο, πάρτε μέρος στο διαγωνισμό και κερδίστε πλούσια δώρα!

Δευτέρα 19/12 έως Πέμπτη 22/12
14:00 – 20:00 

Music Roll…..with Sony!
Μπείτε στο ρυθμό  των Χριστουγέννων δοκιμάζοντας τον απόλυτο μουσικό ήχο Sony μέσα από τα νέα SONY WALKMAN®.
Αναζητήστε το ενημερωτικό  φυλλάδιο και μάθετε τα πάντα για  τον φορητό ήχο της Sony!

Παρασκευή 23/12
17:00 – 20:00
Merry fashion shooting Christmas!
Μια διαφορετική φωτογράφιση μόδας στις χιονισμένες Ελληνικές βουνοκορφές θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε στον 3ο όροφο του The Mall Athens. Ελάτε να δοκιμάσετε νέα φωτογραφικά προϊόντα Sony και να μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε μοναδικές φωτογραφικές μηχανές και ψηφιακές κορνίζες Sony!!!


Σάββατο 24/12
11:00 – 16:00
 

Christmas Photo family day…
Ελάτε να δείτε από  κοντά τον Άγιο Βασίλη και τους φίλους του τα ξωτικά και να φωτογραφηθείτε μαζί τους! Πάρτε μαζί σας την  αναμνηστική φωτογραφία για το τζάκι  σας και μπείτε στην κλήρωση για  να κερδίσετε μοναδικές φωτογραφικές μηχανές και ψηφιακές κορνίζες Sony!
Τρίτη 27/12 έως Σάββατο 31/12
VAIO Christmas party!
H Sony ανεβάζει τα vibes! Ελάτε να δείτε από κοντά τα τελευταία SONY VAIO και…. την Παρασκευή 30/12 είστε καλεσμένοι στο VAIO Christmas party με
Guest DJ τον Θέμη Γεωργαντά
Κερδίστε ένα laptop Sony VΑΙΟ, δηλώνοντας συμμετοχή στο διαγωνισμό της Sony μαζί με άλλα πλούσια δώρα!
Enhanced by Zemanta

Στο διαδίκτυο Tούρκοι καίνε τον Παρθενώνα

Πέρα από κάθε όριο προκαλεί ένα παιχνίδι στρατηγικής στο διαδίκτυο, με τον τίτλο eRepublik. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι πολίτες επιλέγουν μια  υποθετική χώρα –η οποία όμως αναλογεί πρακτικά σε μια πραγματική χώρα που υπάρχει στην περιοχή- και από εκεί και πέρα ξεκινούν το ατέρμονο ταξίδι στον κόσμο της εναλλακτικής ανοησίας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Ποιες μορφές διαδικτυακής απάτης συναντώνται συχνότερα;

Οι συνηθέστερες μορφές διαδικτυακής απάτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας,είναι οι ακόλουθες:
 
α) Χρεώσεις της πιστωτικής κάρτας πολιτών μέσω του διαδικτύου για αγορές, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν από τους ίδιους.
 •  Στις περιπτώσεις αυτές, κάποιος κακόβουλος χρήστης του διαδικτύου δημιουργεί μια πλασματική ιστοσελίδα και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να συγκεντρώνει στοιχεία κι αριθμούς πιστωτικών καρτών χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι έχοντας εξαπατηθεί, νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιο διαδικτυακό κατάστημα και κάνουν τις αγορές τους.
 •  Επιπλέον, αρκετές είναι οι περιπτώσεις όπου επιτήδειοι καταφέρνουν να αποκτούν φυσική πρόσβαση στα στοιχεία πιστωτικών καρτών πολιτών τα οποία εν συνεχεία χρησιμοποιούν σε διαδικτυακές αγορές, καθώς για τις αγορές αυτές δεν είναι απαραίτητη η φυσική κατοχή της πιστωτικής κάρτας, παρά μόνο τα στοιχεία αυτής.
 •  
 • H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Ενα iPhone 4S αξίας 9,4 εκατομμυρίων δολαρίων

Το iPhone 4S με το που έκανε ντεμπούτο στην αγορά έσπειρε τον ενθουσιασμό στους φανατικούς οπαδούς του, οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν ένα σχετικά μεγάλο ποσό για να το αποκτήσουν. 
 
Για τους πιο απαιτητικούς όμως που μπορούν να διαθέσουν αστρονομικά ποσά κυκλοφόρησε και ένα άλλο μοντέλο του iPhone 4S του οποίου η τιμή ούτε λίγο, ούτε πολύ αγγίζει τα 9,4 εκατομμύρια δολάρια. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκινάει η αλλαγή στην εμφάνιση του Facebook

O Sam Lessin, στέλεχος της εταιρείας του Facebook, επιβεβαίωσε, ότι η νέα εμφάνιση της υπηρεσίας με την υποστήριξη του Timeline, ξεκινάει να προσφέρεται στο κοινό της Νέας Ζηλανδίας και σύντομα θα επεκταθεί η αλλαγή και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Διεθνής απάτη μέσω Ιντερνετ στημένη στα Πατήσια

Διεθνές κύκλωμα με «έδρα» την Ελλάδα το οποίο εξαπατούσε χρήστες του Ιντερνετ λέγοντας τους ότι δήθεν κέρδισαν μεγάλα χρηματικά ποσά από κληρονομιές ή συμμετοχή σε διεθνή τυχερά παιχνίδια εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν πέντε άτομα και αναζητούνται άλλοι τρεις.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες χρηστών του διαδικτύου ότι άγνωστα άτομα τους έστελναν παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα (e - mail) και τους ζητούσαν χρήματα προκειμένου να γίνει εκταμίευση μεγάλων χρηματικών ποσών που δήθεν είχαν κερδίσει. Σε μια περίπτωση 58χρονος ανέφερε πως τον Μάρτιο του 2010 έλαβε e - mail στο οποίο αναφέρονταν από άτομο το οποίο ισχυριζόταν ότι ο πατέρας του, στην Ακτή Ελεφαντοστού της Αφρικής, τον είχε ορίσει ως μοναδικό κληρονόμο χρηματικού ποσού ύψους 11.500.000 δολαρίων, υπό τον όρο να τα επενδύσει εκτός της επικράτειας της Αφρικής.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα ο αποστολέας ζητούσε από τον παραλήπτη την συνδρομή του προκειμένου να μεταφερθούν τα χρήματα της κληρονομιάς σε δικό του τραπεζικό του λογαριασμό, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να τα εκταμιεύσει, υποσχόμενος ως αμοιβή σημαντικό χρηματικό ποσό.
 

Εκτεθειμένες οι προσωπικές εικόνες χρηστών του Facebook

Εξαιτίας ενός κενού ασφαλείας του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει, να κατεβάσει και να κοινοποιήσει ...φωτογραφίες τρίτων. Μάλιστα για να αποδείξει τον ισχυρισμό του, ένας χρήστης του φόρουμ δημοσίευσε φωτογραφίες του ίδιου του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg.

Σύμφωνα με αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ, στις φωτογραφίες των μελών στις οποίες θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση, συμπεριλαμβάνονται και όσες είναι κρυμμένες η μη δημόσιες!

Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση του χαρακτηριστικού «Αναφορά Περιεχομένου» του Facebook, το οποίο χρησιμοποιείται για να κρατήσει το site κοινωνικής δικτύωσης καθαρό και να αφαιρούνται τυχόν επιβλαβείς εικόνες, μηνύματα ή γενικότερα ακατάλληλο περιεχόμενο.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Έκθεση “Journey To Seven Light Bay” της Mariko Mori στο Adobe Museum

mariko-mori-40
Image by markhoekstra via Flickr
Το Adobe Museum of Digital Media (AMDM) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της πολυαναμενόμενης έκθεσης Journey To Seven Light Bay, της καλλιτέχνιδας Mariko Mori, υπό την επιμέλεια του Tom Eccles, Executive Director, Bard College Center for Curatorial Studies.
Η έκθεση Journey To Seven Light Bay αποτελεί το νεότερο πόνημα της Mariko Mori, η οποία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην κατάρριψη των ορίων της τέχνης και της τεχνολογίας. Αυτό το ψηφιακό project μεταφέρει τους επισκέπτες του Adobe Museum of Digital Media (AMDM) στο γαλήνιο νησί Miyako της Okinawa στην Ιαπωνία. Εκεί, η Mori έχει τοποθετήσει το πρώτο μέρος του μνημειώδους έργου της, Primal Rhythm, το οποίο αποτελείται από τη σύνθεση μίας δέσμης ηλιακού φωτός και μίας φεγγαρόπετρας, η οποία αλλάζει χρώμα ανάλογα με τις παλιρροιακές κινήσεις της ακτής. Η πρώτη φάση του Primal Rhythm, την παραγωγή του οποίου την επιμελείται το Mariko Mori’s Faou Foundation, θα εγκαινιασθεί στην Ιαπωνία κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 22 Δεκεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση του Sun Pillar.
Η Mariko Mori δήλωσε, «Το project στην Ιαπωνία επεκτείνεται στη ψηφιακή του μορφή μέσα από το AMDM, αφού γίνεται πλέον προσβάσιμο σε ένα ευρύ κοινό, παγκοσμίως».
Η καλλιτεχνική φιλοσοφία της Mori προωθεί την απόκτηση μεγαλύτερης συναίσθησης για το φυσικό κόσμο. Σύμφωνα με τη Mori, «Αυτό το έργο είναι σχεδιασμένο ώστε να ενώσει το ουράνιο με το επίγειο. Θα είναι μία διαρκής απόδειξη, που αποτίει φόρο τιμής στη φυσική ομορφιά όσων μας περιτριγυρίζουν».

Σχετικά με τη Mariko Mori
H Mariko Mori (γεννημένη το 1967 στην Ιαπωνία) είναι μία φημισμένη καλλιτέχνιδα, η δουλειά της οποίας φιλοξενείται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχοντας σπουδάσει σε Τόκυο, Λονδίνο και Νέα Υόρκη, η Mori έχει αναγνωριστεί για την interactive δημιουργία της, WAVE UFO, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Kunsthaus Bregenz στην Αυστρία το 2003. Αυτή η δημιουργία της, παρουσιάσθηκε στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη και στη Γένοβα, ενώ το 2005 συμπεριλήφθηκε στη Biennale της Βενετίας. Παρουσιάσθηκε επίσης στο Oneness, μία έρευνα για το έργο της Mori, που φιλοξενήθηκε στο Μουσείο του Groniger, στην Ολλανδία, ενώ ταξίδεψε και στο Aros Aarhus Kunstmuseum και στο Pinchuk Art Center, στην Ουκρανία. Η έκθεση ταξίδεψε επίσης στο Centro Cultural do Banco do Brazil of Brasilia στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Σάο Πάολο.Οι μνημειώδεις δημιουργίες της Mori έχουν εκτεθεί σε διάσημα μουσεία σε όλο τον κόσμο, ενώ η ίδια έχει βραβευθεί πολλές φορές, έχοντας λάβει μεταξύ άλλων το Menzione d’Onore από τη 47η Biennale της Βενετίας το 1997, για το έργο της Nirvana, και το βραβείο Japanese Art το 2001, από το Japan Cultural Arts Foundation.

Σχετικά με το Adobe Museum of Digital Media (AMDM)
To Adobe Museum of Digital Media, είναι ένα μοναδικό στο είδος του online μουσείο και ένας interactive χώρος, που έχει σχεδιασθεί ώστε να διατηρεί και να προβάλλει εξαιρετικά έργα ψηφιακών μέσων, και να παρέχει ένα forum για το πως τα ψηφιακά μέσα επηρεάζουν την κουλτούρα και την κοινωνία. Το AMDM είναι ανοικτό 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και προσβάσιμο από παντού, ενώ οι επισκέπτες του χρειάζεται απλά να εγγραφούν δωρεάν ως μέλη του. Το AMDM εγκαινιάσθηκε τον Οκτώβριο του 2010 με την έκθεση The Valley, η δημιουργία της οποίας είχε ειδικά ανατεθεί στον Αμερικανό καλλιτέχνη Tony Oursler. Τις εκθέσεις τις επιμελούνται κορυφαίες προσωπικότητες της τέχνης, της τεχνολογίας και των media, οι οποίοι εναλλάσσονται μέσα στη χρονιά. Το ιστορικό των εκθέσεων είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.adobemuseum.com.
Enhanced by Zemanta

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Νέος προβολέας Epson HD-Ready 3LCD με iPod/iPhone/iPad docking station

Η Epson, παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά προβολέων, δημιουργεί τον πρώτο HD-Ready 3LCD home cinema προβολέα με iPod docking station.Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να κατεβάζουν εφαρμογές ή συνημμένα βίντεο αλλά απλά να συνδέουν τις συσκευές iPod, iPhone ή iPad στο docking station.
Με ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία 10W, ο MG-850HD μπορεί να αναπαράγει μουσική, βίντεο και φωτογραφίες, καθώς και τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες που έχει ο χρήστης στο iTunes, σε μεγάλη κινηματογραφική οθόνη μέχρι και 300 ίντσες. Επιπλέον, διαθέτει δυνατότητες σύνδεσης και με παραδοσιακές συσκευές Blu-ray, DVD, υπολογιστή, τηλεόραση και κονσόλες παιχνιδιών.
Αξιοποιώντας όλες τις πρόσφατες τεχνολογίες της Epson, ο προβολέας εξασφαλίζει υψηλό White και Colour Light Output στα 2,800 lumens και λόγο αντίθεσης 3,000:1, για εικόνες ποιότητας ακόμα και στο φως της ημέρας. Η τεχνολογία Epson 3LCD εγγυάται καθαρές και φωτεινές εικόνες που δεν κουράζουν τα μάτια.
Η λειτουργία plug and play επιτρέπει στους χρήστες να στήνουν και να χρησιμοποιούν τον προβολέα εύκολα και γρήγορα. Ανεξάρτητα με τη γωνία του εκτυπωτή, οι χρήστες μπορούν να ευθυγραμμίσουν την προβολή για να έχουν την καλύτερη δυνατή εικόνα με την εύχρηστη οριζόντια ρύθμιση τραπεζίου.  
Βασικά  χαρακτηριστικά        
 • Εμπειρία μεγάλης οθόνης HD-Ready 720p
 • iPod docking station*
 • Εξαιρετική ποιότητα εικόνας με τεχνολογία Epson 3LCD
 • Συνδεσιμότητα με DVD/Blu-ray players, set-top boxes και κονσόλες παιχνιδιών με ποικίλες θύρες εισόδου
 • Λόγος αντίθεσης 3,000:1 για βαθύτερο μαύρο χρώμα
 • White και Colour Light Output στα 2,800 lumens
 • Χειροκίνητη οριζόντια και αυτόματη κάθετη διόρθωση τραπεζίου
 • Χερούλι για εύκολη μεταφορά
 • Μενού φιλικό προς το χρήστη για εύκολη πλοήγηση
 • 2 ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία 10W
 • Διάρκεια λάμπας 5,000 ωρών
 • 5 colour modes (Auto, Dynamic, Living Room, Cinema, Game) και 4 audio modes (Standard, Vocal, Music, Movie)
 • Είσοδος μικροφώνου (mono)
 • 1.2 χειροκίνητο ζουμ/ focus φακού
* Συμβατό με iPod Touch (1ης, 2ης, 3ης και 4ης γενιάς), iPod nano (3ης, 4ης και 5ης γενιάς), iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPad και iPad 2
Enhanced by Zemanta

Σφυρίξτε στο ταξί από το... κινητό!

  Ονομάζεται Taxibeat και κάνει ό,τι ακριβώς μαρτυρεί το όνομά του: πιάνει τον «παλμό» των ταξί που κινούνται στην περιοχή και στη συνέχεια προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα της επιλογής κούρσας.

Πρόκειται για άλλη μία επιτυχημένη εφαρμογή, με ελληνική υπογραφή, η οποία με τη βοήθεια των έξυπνων κινητών έρχεται να εκσυγχρονίσει τον τρόπο με τον οποίο βρίσκαμε ταξί ως σήμερα.

«Η ιδέα για το Taxibeat γεννήθηκε πριν από έναν χρόνο, όταν μια παρέα ψάχνοντας για ταξί σκέφθηκε ότι στην υπηρεσία χαρτών του iPhone θα μπορούσαν να εμφανίζονται τα κοντινά ταξί, όταν τα χρειαζόμαστε» λέει στο «Βήμα» ο κ. Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής του Taxibeat.
 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Στέλνετε μηνύματα στον ύπνο σας;

Στο υπερβολικό άγχος αποδίδεται το φαινόμενο «sleep texting»
Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ήταν ότι την ώρα που κοιμάται κανείς είναι πολύ πιθανό να υπνοβατεί ή ακόμα και να παραμιλάει. Τώρα όμως επιστήμονες κάνουν λόγο και για μια άλλη διαφορετική συνήθεια που έχει κάνει την εμφάνιση της και που ,όπως ισχυρίζονται, αποδίδεται στο άγχος που έχουμε στη διάρκεια της ημέρας. Το νέο αυτό φαινόμενο ονομάζεται «sleep texting» ή με πιο απλά λόγια πληκτρολόγηση μηνύματος ενώ κοιμόμαστε. Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτό το σύνδρομο στέλνουν μηνύματα σε φίλους και συναδέλφους ενώ κοιμούνται χωρίς να αντιλαμβάνονται το παραμικρό.
Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα ύπνου δρ Ντέιβιντ Κάνινγκτον από το Κέντρο Διαταραχών Υπνου της Μελβούρνης στην Αυστραλία, αρκετοί ασθενείς δηλώνουν ότι έχουν ζήσει τέτοιες σουρεαλιστικές στιγμές στον ύπνο τους κατά τις οποίες έστελναν ασυνάρτητα μηνύματα σε φίλους και συγγενείς.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Βόλτα στα μουσεία της Ευρώπης από το σαλόνι μας

Ένα παράθυρο με πρόσβαση σε περισσότερα από 600.000 έργα τέχνης, που εκτίθενται στα πιο σημαντικά μουσεία και γκαλερί της Ευρώπης …-όπως το μουσείο του Λούβρου και η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου- ανοίγει η LG σε συνεργασία με την PureScreens, γαλλική εταιρεία παραγωγής περιεχομένου ήχου και εικόνας.

Η εφαρμογή Museum είναι ειδικά βελτιστοποιημένη για απεικόνιση και θέαση στις τηλεοράσεις LG Cinema 3D Smart TV, προσφέροντας περισσότερα από μία απλή streaming συλλογή καλλιτεχνικών εικόνων. Το Museum οργανώνει σε εικονικές εκθέσεις 600.000 έργα τέχνης από περίπου 200 ευρωπαϊκά μουσεία και γκαλερί, με κεντρικό θέμα έναν καλλιτέχνη, μία συλλογή ή ένα συγκεκριμένο θέμα. Το διαθέσιμο καλλιτεχνικό υλικό περιλαμβάνει αριστουργήματα φημισμένων δημιουργών, όπως οι Ντα Βίντσι, Ρενουάρ και Βαν Γκογκ.

H ΣYNEXEIA   ΕΔΩ

Laptop και WiFi εχθροί της γονιμότητας

Πρόβλημα στην αντρική γονιμότητα προκαλεί η χρήση laptop, η οποία καταστρέφει... το ανδρικό σπέρμα.

Αρκετές επιστημονικές έρευνες είχαν ενοχοποιήσει τη … θερμότητα που εκπέμπεται κατά τη χρήση των φορητών υπολογιστών για καταστροφή του σπέρματος.

Όμως, η νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Fertility and Sterility», βάζει στο «παιχνίδι» ακόμη έναν εχθρό: την ακτινοβολία που εκπέμπεται από το wifi των υπολογιστών.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...