Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Διεθνής απάτη μέσω Ιντερνετ στημένη στα Πατήσια

Διεθνές κύκλωμα με «έδρα» την Ελλάδα το οποίο εξαπατούσε χρήστες του Ιντερνετ λέγοντας τους ότι δήθεν κέρδισαν μεγάλα χρηματικά ποσά από κληρονομιές ή συμμετοχή σε διεθνή τυχερά παιχνίδια εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν πέντε άτομα και αναζητούνται άλλοι τρεις.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες χρηστών του διαδικτύου ότι άγνωστα άτομα τους έστελναν παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα (e - mail) και τους ζητούσαν χρήματα προκειμένου να γίνει εκταμίευση μεγάλων χρηματικών ποσών που δήθεν είχαν κερδίσει. Σε μια περίπτωση 58χρονος ανέφερε πως τον Μάρτιο του 2010 έλαβε e - mail στο οποίο αναφέρονταν από άτομο το οποίο ισχυριζόταν ότι ο πατέρας του, στην Ακτή Ελεφαντοστού της Αφρικής, τον είχε ορίσει ως μοναδικό κληρονόμο χρηματικού ποσού ύψους 11.500.000 δολαρίων, υπό τον όρο να τα επενδύσει εκτός της επικράτειας της Αφρικής.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα ο αποστολέας ζητούσε από τον παραλήπτη την συνδρομή του προκειμένου να μεταφερθούν τα χρήματα της κληρονομιάς σε δικό του τραπεζικό του λογαριασμό, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να τα εκταμιεύσει, υποσχόμενος ως αμοιβή σημαντικό χρηματικό ποσό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...