Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Έκθεση “Journey To Seven Light Bay” της Mariko Mori στο Adobe Museum

mariko-mori-40
Image by markhoekstra via Flickr
Το Adobe Museum of Digital Media (AMDM) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της πολυαναμενόμενης έκθεσης Journey To Seven Light Bay, της καλλιτέχνιδας Mariko Mori, υπό την επιμέλεια του Tom Eccles, Executive Director, Bard College Center for Curatorial Studies.
Η έκθεση Journey To Seven Light Bay αποτελεί το νεότερο πόνημα της Mariko Mori, η οποία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην κατάρριψη των ορίων της τέχνης και της τεχνολογίας. Αυτό το ψηφιακό project μεταφέρει τους επισκέπτες του Adobe Museum of Digital Media (AMDM) στο γαλήνιο νησί Miyako της Okinawa στην Ιαπωνία. Εκεί, η Mori έχει τοποθετήσει το πρώτο μέρος του μνημειώδους έργου της, Primal Rhythm, το οποίο αποτελείται από τη σύνθεση μίας δέσμης ηλιακού φωτός και μίας φεγγαρόπετρας, η οποία αλλάζει χρώμα ανάλογα με τις παλιρροιακές κινήσεις της ακτής. Η πρώτη φάση του Primal Rhythm, την παραγωγή του οποίου την επιμελείται το Mariko Mori’s Faou Foundation, θα εγκαινιασθεί στην Ιαπωνία κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 22 Δεκεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση του Sun Pillar.
Η Mariko Mori δήλωσε, «Το project στην Ιαπωνία επεκτείνεται στη ψηφιακή του μορφή μέσα από το AMDM, αφού γίνεται πλέον προσβάσιμο σε ένα ευρύ κοινό, παγκοσμίως».
Η καλλιτεχνική φιλοσοφία της Mori προωθεί την απόκτηση μεγαλύτερης συναίσθησης για το φυσικό κόσμο. Σύμφωνα με τη Mori, «Αυτό το έργο είναι σχεδιασμένο ώστε να ενώσει το ουράνιο με το επίγειο. Θα είναι μία διαρκής απόδειξη, που αποτίει φόρο τιμής στη φυσική ομορφιά όσων μας περιτριγυρίζουν».

Σχετικά με τη Mariko Mori
H Mariko Mori (γεννημένη το 1967 στην Ιαπωνία) είναι μία φημισμένη καλλιτέχνιδα, η δουλειά της οποίας φιλοξενείται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχοντας σπουδάσει σε Τόκυο, Λονδίνο και Νέα Υόρκη, η Mori έχει αναγνωριστεί για την interactive δημιουργία της, WAVE UFO, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Kunsthaus Bregenz στην Αυστρία το 2003. Αυτή η δημιουργία της, παρουσιάσθηκε στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη και στη Γένοβα, ενώ το 2005 συμπεριλήφθηκε στη Biennale της Βενετίας. Παρουσιάσθηκε επίσης στο Oneness, μία έρευνα για το έργο της Mori, που φιλοξενήθηκε στο Μουσείο του Groniger, στην Ολλανδία, ενώ ταξίδεψε και στο Aros Aarhus Kunstmuseum και στο Pinchuk Art Center, στην Ουκρανία. Η έκθεση ταξίδεψε επίσης στο Centro Cultural do Banco do Brazil of Brasilia στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Σάο Πάολο.Οι μνημειώδεις δημιουργίες της Mori έχουν εκτεθεί σε διάσημα μουσεία σε όλο τον κόσμο, ενώ η ίδια έχει βραβευθεί πολλές φορές, έχοντας λάβει μεταξύ άλλων το Menzione d’Onore από τη 47η Biennale της Βενετίας το 1997, για το έργο της Nirvana, και το βραβείο Japanese Art το 2001, από το Japan Cultural Arts Foundation.

Σχετικά με το Adobe Museum of Digital Media (AMDM)
To Adobe Museum of Digital Media, είναι ένα μοναδικό στο είδος του online μουσείο και ένας interactive χώρος, που έχει σχεδιασθεί ώστε να διατηρεί και να προβάλλει εξαιρετικά έργα ψηφιακών μέσων, και να παρέχει ένα forum για το πως τα ψηφιακά μέσα επηρεάζουν την κουλτούρα και την κοινωνία. Το AMDM είναι ανοικτό 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο και προσβάσιμο από παντού, ενώ οι επισκέπτες του χρειάζεται απλά να εγγραφούν δωρεάν ως μέλη του. Το AMDM εγκαινιάσθηκε τον Οκτώβριο του 2010 με την έκθεση The Valley, η δημιουργία της οποίας είχε ειδικά ανατεθεί στον Αμερικανό καλλιτέχνη Tony Oursler. Τις εκθέσεις τις επιμελούνται κορυφαίες προσωπικότητες της τέχνης, της τεχνολογίας και των media, οι οποίοι εναλλάσσονται μέσα στη χρονιά. Το ιστορικό των εκθέσεων είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.adobemuseum.com.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...