Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Από τα Ζωνιανά η κυβερνοεπίθεση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Επικαλούμενος στοιχεία που έλαβε από Εργαστήριο Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι οι χάκερ που επιτέθηκαν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στις αρχές Απριλίου έδρασαν μέσω διακομιστή στα Ζωνιανά της Κρήτης.

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσιάστηκαν τα μέλη του Συλλόγου που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υπενθύμισε ότι ο ΙΣΘ είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ότι το σύστημα δεν είναι ασφαλές.

Σύμφωνα με στοιχεία που έλαβε πριν από τρεις ημέρες από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το σύστημα δέχτηκε τις περισσότερες επισκέψεις από το κρητικό χωριό και όχι από την Αθήνα ή κάποια άλλη μεγάλη πόλη.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επέμεινε ότι το σύστημα, το οποίο λειτουργεί μέσω του Διαδικτύου, παραμένει ευάλωτο σε ηλεκτρονικές εισβολές, στις οποίες μπορούν να διαρρεύσουν τα προσωπικά στοιχεία των ασφαλισμένων.

Η προσφυγή του Συλλόγου «εκδικάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και οι υπεύθυνοι της ΗΔΙΚΑ ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι το σύστημα είναι ασφαλές. Η δίκη πήρε αναβολή».

»Λίγο πριν το Πάσχα διαπιστώθηκε ότι οι χάκερ μπαινόβγαιναν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και όχι μόνο έγραψαν ενάμισι εκατομμύριο συνταγές αλλά και είχαν πρόσβαση στα στοιχεία 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και 60.000 γιατρών».

»Από το υπουργείο Υγείας είπαν ότι αναχαίτισαν την επίθεση των χάκερ. Γελοιοποιήθηκαν όμως. Πώς αλλιώς εξηγείται το ότι ζήτησαν να αλλάξουν οι κωδικοί των γιατρών; Και μένουν αναπάντητα τα εξής ερωτήματα: Γιατί άφησαν ανοιχτό το σύστημα ; Τι διασύνδεση έχουν με αυτούς που αφήνουν ανοιχτό το σύστημα; Και γιατί έδωσαν 24 εκατομμύρια για ένα σύστημα που έμεινε επίτηδες ανοιχτό;» είπε ο κ Εξαδάκτυλος.

Σχολιάζοντας την κυβερνοεπίθεση την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «συμφέροντα» που σαμποτάρουν το σύστημα. «Οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται στον τομέα της υγείας προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις. Και ενέργειες όπως οι παραβιάσεις του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που καταγράφηκαν, μαρτυρούν και τα μεγάλα συμφέροντα που υπάρχουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση, η επίθεση είχε δρομολογηθεί μέσω υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Nεα VAIO της σειράς E 14P από τη Sony

Αυτήν την άνοιξη, όλοι θα μπορούν να εκφράζουν το προσωπικό τους στυλ με τα VAIO της σειράς E 14P – τα notebook της Sony με οθόνη 35,5 εκ. (14”) που κατασκευάστηκαν για να κάνουν την καθημερινή χρήση υπολογιστή πιο έξυπνη και πιο εύκολη.

Είτε, βρίσκεστε στο σπίτι ή στο πανεπιστήμιο, είτε κάθεστε σε κάποιο καφέ τα νέα VAIO της σειράς E 14P ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα με το ήπιο και διακριτικά δυναμικό σχεδιασμό του. Κυκλοφορεί σε τρία μοντέρνα χρώματα – λευκό, μαύρο ή ροζ – ενώ η λεπτομέρεια που κερδίζει είναι το χρώμα γύρω από την άκρη του notebook, το καπάκι, το touchpad και το πληκτρολόγιο.

Το ηχείο με δακτύλιο από αλουμίνιο τονίζει περαιτέρω την κομψή και μοναδική του εμφάνιση.

Το πληκτρολόγιο φωτίζεται εσωτερικά (backlit) και διαθέτει άνετο σχεδιασμό και εύχρηστο πληκτρολόγιο με διακριτά διαστήματα για να πληκτρολογείτε χωρίς λάθη ακόμα και τη νύχτα. Υπάρχει επίσης ένας αισθητήρας φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου, ο οποίος αυτόματα χαμηλώνει τη φωτεινότητα της οθόνης, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η μεγάλη σε μέγεθος επιφάνεια τύπου "multi-gesture" επιτρέπει να κάνετε click εύκολα χωρίς περιορισμούς από κάποιο κουμπί. Υπάρχει αρκετός χώρος για πλοήγηση σε σελίδες, επεξεργασία φωτογραφιών και άλλα, χρησιμοποιώντας μόνο τα ακροδάχτυλα σας κάνετε κινήσεις όπως: κυλήστε, χτυπήστε ελαφρά, αγγίξτε στιγμιαία, κάντε ζουμ και περιστρέψτε.

Τα νέα VAIO της σειράς E 14P, με την ολοκαίνουργια λειτουργία Gesture Control σάς επιτρέπουν να αλληλεπιδράτε με τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας απλές κινήσεις χεριών. Απλώς κρατήστε σηκωμένο το χέρι σας μπροστά από τη web camera και κινήστε το προς τα αριστερά ή τα δεξιά για να περιηγηθείτε σε ιστοσελίδες ή στη δική σας συλλογή φωτογραφιών. Τραβήξτε το χέρι σας προς τα κάτω για να σταματήσετε τη μουσική ή το slideshow, ή για να ρυθμίσετε την ένταση της μουσικής με κινήσεις "περιστροφής". Η λειτουργία Gesture Control υποστηρίζεται από το Windows® Media Player, τον Internet Explorer® 9, το PowerPoint® και το PowerDVD.

 Υπάρχει ακόμη ενσωματωμένη HD web camera με τεχνολογία Exmor for PC για πιο ζωντανή και καθαρή εικόνα στις βιντεοδιασκέψεις. Οι φίλοι και οι συγγενείς σας θα σας απολαμβάνουν με καθαρή, λεπτομερή εικόνα με υψηλή αντίθεση και πλούσια χρώματα, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό, εκεί όπου οι άλλες web cameras δυσκολεύονται και δίνουν θαμπές εικόνες.

Εκτός από την όμορφη εμφάνιση, τα νέα VAIO της σειράς E 14P σάς χαρίζουν καθαρό και κρυστάλλινο ήχο, ανάλογα της εμφάνισής τους. Οι τεχνολογίες xLOUDTM και Clear PhaseTM της Sony ανεβάζουν τα επίπεδα της έντασης, χωρίς αλλοίωση του ήχου, στις ταινίες και τα παιχνίδια, εκεί όπου ο ήχος έχει μεγάλη σημασία. Μπορείτε, επίσης, να γυρίσετε στο Dolby® Home Theatre® V4 για πλούσιο ήχο, σαν να βρισκόσασταν στην αίθουσα του κινηματογράφου – είτε ακούτε από τα ενσωματωμένα ηχεία, είτε από το εξωτερικό μεγάφωνο ή τα ακουστικά.

Είτε, βρίσκεστε στη δουλειά, είτε έξω για διασκέδαση, τα νέα VAIO της σειράς E 14P έχουν σχεδιαστεί για να εξοικονομεί ενέργεια και να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε περισσότερο. Η μπαταρία διαρκεί μέχρι και 7 ώρες1, γι' αυτό και θα έχετε αρκετό χρόνο να κρατάτε σημειώσεις κατά τη διάρκεια των διαλέξεων στο πανεπιστήμιο, αλλά και για να σερφάρετε μετά στο Internet.

Τα υβριδικά γραφικά χρησιμοποιούν αποκλειστική μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) για απαιτητικές εφαρμογές όπως παιχνίδια, βίντεο και για επεξεργασία φωτογραφιών. Για λιγότερο έντονες εργασίες, το VAIO σβήνει αυτόματα την αποκλειστική GPU για να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η μπαταρία διαρκεί ακόμα περισσότερο χάρη στην οθόνη VAIO και τους επεξεργαστές που είναι ενεργειακά αποδοτικοί, καθώς και στον ενσωματωμένο οδηγό οπτικού μέσου που πέφτει σε μηδενική κατανάλωση ενέργειας όταν δεν χρησιμοποιείται.

Σας πιέζει ο χρόνος; Με το νέο Rapid Wake + Eco, θα είστε έτοιμοι σε λίγα λεπτά. Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας βάζει τα νέα VAIO της σειράς E 14P σε κατάσταση «βαθύ ύπνου» και κρατά ασφαλή όλα τα δεδομένα σας για δέκα ημέρες2. Ανοίξτε το καπάκι του υπολογιστή και σε μερικά δευτερόλεπτα θα βρείτε όλα τα αρχεία σας όπως τα είχατε αφήσει.

Σε περίπτωση που η μπαταρία του κινητού σας τελειώσει όσο βρίσκεστε εκτός σπιτιού, μην ανησυχείτε, τα νέα VAIO της σειράς E 14P γίνονται και φορτιστής «εκτάκτου ανάγκης» για το smartphone σας, εάν δεν έχετε πρόσβαση σε πρίζα ρεύματος. Συνδέστε το τηλέφωνό σας μέσω του USB για να το φορτίσετε, ακόμα και όταν ο υπολογιστής σας είναι κλειστός ή σε λειτουργία sleep.

Η οργάνωση, η επεξεργασία και το μοίρασμα των συλλογών σας προσφέρουν πλέον ακόμα μεγαλύτερη διασκέδαση με τα VAIO της σειράς E 14P. Το PlayMemories Home της Sony που διατίθεται, χωρίς επιπλέον χρέωση, σας επιτρέπει να ρετουσάρετε τις φωτογραφίες και τα βίντεοκλιπ σας και να φτιάχνετε τις δικές σας ταινίες ακόμα και με περιεχόμενο 3D, με μεγάλη ευκολία.

Τα ολοκαίνουργια VAIO της σειράς E 14P διατίθενται σε τρία χρώματα, λευκό, μαύρο ή ροζ.

Πλησιάστε το VAIO ακόμα πιο κοντά στο δικό σας στιλ με το ποντίκι Bluetooth® ή την εύχρηστη θήκη ταξιδίου.


Enhanced by Zemanta

Λύση στις προκλήσεις για ασφάλεια πληροφοριών στον κυβερνοχώρο

Κοσμοσυρροή στο 2ο Συνέδριο InfoCom Security


Εντυπωσιακή επιτυχία –η οποία επισφραγίστηκε με το αδιαχώρητο, που διατηρήθηκε επί αρκετές ώρες στην αίθουσα διεξαγωγής του- σημείωσε το 2ο Συνέδριο InfoCom Security, το οποίο πραγματοποιήθηκε, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το ετήσιο συνέδριο για θέματα ασφάλειας πληροφοριών, που φέτος είχε τον χαρακτηριστικό και τόσο δηλωτικό της κατάστασης την οποία βιώνουμε, τίτλο «Οικονομία σε κρίση – Τεχνολογία σε έξαρση», παρακολούθησαν περισσότερα από 700 άτομα, επιβεβαιώνοντας με τη μαζική παρουσία τους όχι μόνο το κύρος του, από το δεύτερο κιόλας χρόνο της διεξαγωγής του, αλλά και το τεράστιο ενδιαφέρον των επαγγελματιών του ευρύτερου χώρου των ΤΠΕ για λύσεις και μεθόδους, οι οποίες καλούνται να προφυλάξουν φορείς και επιχειρήσεις από τους ραγδαία αυξανόμενους κινδύνους στον κυβερνοχώρο.

Αυτό το ενδιαφέρον αποτυπώθηκε τόσο στους χαιρετισμούς από επίσημα χείλη, κατά την έναρξη του Συνεδρίου, όσο και στην ίδια τη δομή του προγράμματος. Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών & Ταχυδρομείων, καθ. Σωκράτης Κάτσικας, έκανε λόγο όχι μόνο για την τεχνολογική, αλλά και για τη νομική, λειτουργική και την επιχειρησιακή διάσταση των θεμάτων ασφαλείας, η εκπρόσωπος του eTEE, Γιούλα Τερζή, ζήτησε μεγαλύτερη συνειδητοποίηση όλων των εμπλεκομένων σε θέματα ασφαλείας, ο πρόεδρος της ΕΜηΠΕΕ, Δημήτρης Δρακούλης πρότεινε την αντιμετώπιση των υπαρκτών κινδύνων μέσω συνεργειών με τους ειδικούς, ενώ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Κώστας Νόστης, επεσήμανε την ταχύτατη αύξησή τους, τον τελευταίο καιρό.

Οι κίνδυνοι και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν σ’ ό,τι αφορά σε επιχειρηματικά δεδομένα και εφαρμογές, ήταν το αντικείμενο της 1ης ενότητας. Στη διάρκειά της επτά ομιλητές–εκπρόσωποι εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ασφάλειας δεδομένων, αλλά και στην παροχή συμβουλών, εξέθεσαν με ρεαλιστικό τρόπο τα προβλήματα και τις απειλές που, αργά ή γρήγορα, αντιμετωπίζουν όσες επιχειρήσεις «εκτίθενται» στον κυβερνοχώρο, προτείνοντας τόσο συγκεκριμένες στρατηγικές που πρέπει να ακολουθηθούν σε θέματα ασφάλειας, όσο και ολοκληρωμένες λύσεις που ήδη διατίθενται στην αγορά.

Η 2η ενότητα είχε ως αντικείμενο τις προκλήσεις ασφάλειας, ως συνέπεια των νέων τάσεων – θέμα που έχει αποκτήσει τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, με δεδομένη τη μετάβαση πλήθους επιχειρήσεων σε περιβάλλοντα τα οποία βασίζονται στο Cloud Computing, το Virtualization και τους mobile workers. Αυτές οι λύσεις μπορεί να προσφέρουν ευελιξία στην επιχείρηση που τις υιοθετεί, σημαντική μείωση του κόστους, άρα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όμως ταυτόχρονα αυξάνουν την έκθεση σε απειλές και δημιουργούν νέες προκλήσεις στο χώρο της ασφάλειας. Οι επτά ομιλητές της ενότητας συνεισέφεραν -ο καθένας από τη δική του, διαφορετική οπτική γωνία, με παραδείγματα από τη διεθνή αγορά και βέλτιστες πρακτικές- αρκετή «τροφή για σκέψη», όσον αφορά στον προβληματισμό των υπευθύνων ΙΤ των επιχειρήσεων, όχι μόνο σχετικά με την αποδοχή ή μη της νέας κατάστασης πραγμάτων, αλλά και με το χρόνο που πρέπει να γίνει αυτή η κίνηση.

Η 3η ενότητα προχώρησε ακόμα βαθύτερα στο θέμα, αφού το αντικείμενό της ήταν οι μέθοδοι αποτελεσματικής διαχείρισης της ασφάλειας πληροφοριών. Γιατί, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην πράξη, δεν αρκεί η αρχική εγκατάσταση μιας λύσης για να παραμείνει ασφαλής μια επιχείρηση ή ένας φορέας, αφού ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο των ΤΠΕ και οι αυξανόμενες ανάγκες για ασφαλή διαχείριση κάθε είδους και μορφής δεδομένων, επιβάλλουν τη διαρκή συντήρηση και επικαιροποίηση των μεθόδων που έχουν επιλεγεί. Οι οκτώ ομιλητές αυτής της ενότητας αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες πτυχές του ευρύτερου χώρου της ασφάλειας πληροφοριών, όπως οι επιθέσεις παρείσδυσης, η διαχείριση ταυτότητας, τα Firewalls επόμενης γενιάς, οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι χρήστες στο χώρο της διαδικτυακής τηλεφωνίας (VoIP), ο αγώνας απέναντι στο προηγμένο κακόβουλο λογισμικό, τα όπλα μας ενάντια στις κυβερνο-επιθέσεις και η κρυπτογράφηση των κινητών επικοινωνιών.

Στην 4η και τελευταία ενότητα, το αντικείμενο ήταν οι εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο και η εναρμόνισή του με την πραγματικότητα, κάτι που είναι μεν επιθυμητό και επιβεβλημένο, όμως, δεν είναι καθόλου εύκολο να επιτευχθεί, με αποτέλεσμα «οι θεσμικές εξελίξεις να υστερούν τέσσερα και πέντε χρόνια, των όσων πραγματικά συμβαίνουν στην αγορά», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες κι έτσι αυξάνουν και πληθαίνουν οι περιπτώσεις που εντοπίζονται κενά και αντινομίες, με κύρια αιτία τη μεγάλη καθυστέρηση εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου θεσμικού και νομικού πλαισίου. Οι τρεις ομιλητές εστίασαν στις δυσκολίες αντιμετώπισης του οργανωμένου κυβερνοεγκλήματος, στα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων και τη σχέση τους με την ασφάλεια των πληροφοριών, αλλά και στις πρακτικές πλευρές της υιοθέτησης -εκ μέρους κάθε ενδιαφερόμενης επιχείρησης ή φορέα- της πιστοποίησης ασφαλείας ISO27001.

Διοργανωτές του 2ου Συνεδρίου InfoCom Security ήταν η Smart Press και η IT Security Professional, ενώ η διοργάνωση βρισκόταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΕ (eTEE) και της ΕΜηΠΕΕ.
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Προσφυγή αμερικανικής κυβέρνησης κατά της Apple και μεγάλων εκδοτικών οίκων

Image representing Apple as depicted in CrunchBase
Image via CrunchBase

Η αμερικανική κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα αγωγή κατά της Apple και ορισμένων από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στις ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι συνωμότησαν για να καθορίσουν τις τιμές των ηλεκτρονικών βιβλίων στο ψηφιακό κατάστημα της Apple, iTunes, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων η εφημερίδα Wall Street Journal.


Η αγωγή που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης έχει στόχο την Apple και τους οίκους Hachette SA, Macmillan, Penguin και Simon & Schuster, σύμφωνα με το Bloomberg. Με εξαίρεση την Apple και τους Penguin και Macmillan, οι υπόλοιποι οίκοι έχουν καταλήξει σε συμβιβασμό για τις αγωγές.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Κλείνει πασίγνωστη ιστοσελίδα - Πάνω από μισό εκ. χρήστες κατέβαζαν ταινίες

Κλείνει μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές ιστοσελίδες στις οποίες χρήστες μπαίνουν για να «κατεβάζουν» παράνομα ταινίες. Μέχρι στιγμής από την λειτουργία του συγκεκριμένου σάιτ έχει υπολογιστεί πως το δημόσιο έχασε πάνω από 65 εκ. ευρώ.
Πρόκειται για το greekddl.com, στους διαχειριστές του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία. Πρόκειται για τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, η οποία μάλιστα συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και είναι γνωστή στις αστυνομικές αρχές και από άλλες υποθέσεις απάτης.

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΤΩΡΑ CLOUD ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ WIND

Οι πρώτες υπηρεσίες WIND Business Cloud για επαγγελματίες
Τις πρώτες υπηρεσίες Cloud προσφέρει η WIND σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, βασισμένες στην τεχνολογία CLOUD, την τάση που πρωταγωνιστεί διεθνώς και αποτελεί το μέλλον στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Με τις νέες υπηρεσίες WIND Business Cloud,οι επιχειρήσεις αποδεσμεύονται πλήρως από τα κόστη αγοράς, εγκατάστασης και συντήρησης εξοπλισμού υποδομής και λογισμικού, χρησιμοποιώντας όλες τις απαραίτητες επιχειρησιακές εφαρμογές ως συνδρομητικές υπηρεσίες (SaaS) με ένα χαμηλό μηνιαίο κόστος. Με τον τρόπο εστιάζουν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και λειτουργίες τους, ενώ έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες χρήσης και αξιοποίησης εφαρμογών λογισμικού.

Η οικογένεια υπηρεσιών WIND Business Cloud απευθύνεται σε εταιρικούς πελάτες, με μία σειρά από εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για επιχειρήσεις και επαγγελματίες μέσα από μια σειρά αυστηρά πιστοποιημένων διαδικασιών. Οι επιχειρήσεις απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια και σημαντικά οφέλη, αποκτώντας online πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή, οποιοδήποτε σημείο, οποιαδήποτε στιγμή, στα εταιρικά email και επαφές τους, έλεγχο σε πραγματικό χρόνο των πωλήσεων και του στόλου οχημάτων τους, άμεση επικοινωνία με πελάτες και συνεργάτες τους, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την παραγωγικότητα τους.

Πιο αναλυτικά οι αρχικές υπηρεσίες που προσφέρονται είναι:

 WIND Business Communication

Ασφαλής ηλεκτρονική αλληλογραφία και εταιρική παρουσία στο Internet μέσω Online πλατφόρμας υπηρεσιών βασισμένες σε Microsoft Exchange Server και Microsoft Outlook. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τη δική τους εταιρική ταυτότητα στο internet, να μοιραστούν έγγραφα, καθήκοντα και επαφές, να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα των συναδέλφων τους και να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί τους.

WIND Business Sales Automation

Φορητή παραγγελιοληψία & merchandising εύκολα και οικονομικά. Πρόκειται για μια νέα ολοκληρωμένη συνδρομητική υπηρεσία αυτοματοποίησης πωλήσεων μέσω συσκευών Smartphone, Tablet PC, Notebook ή PDA. Οι χρήστες της υπηρεσίας καλύπτουν με χαμηλό μηνιαίο κόστος διαδικασίες πωλήσεων, φορητής παραγγελιοληψίας, ενημέρωσης πελατών, εισπράξεων, καταγραφής ανταγωνισμού των εν κινήσει στελεχών τους.

WIND Business WebSMS

Αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε πολλαπλούς παραλήπτες μέσω internet, ώστε οι επαγγελματίες να επικοινωνούν εύκολα και οικονομικά με τους συνεργάτες και τους πελάτες τους.

 WIND Business Fleet Management

Διαχείριση του στόλου των επαγγελματικών η εταιρικών οχημάτων, σε πραγματικό χρόνο μέσω internet. Χάρη στην υπηρεσία αυτή η επιχείρηση έχει τον έλεγχο των δρομολογίων, την ασφάλεια των εμπορευμάτων και των οδηγών, μειώνοντας παράλληλα τα λειτουργικά της έξοδα.

Οι υπηρεσίες WIND Business Cloud συνδυάζονται με τις υπηρεσίες WIND Business κινητής, σταθερής και Internet.

H WIND είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που προσφέρει στους εταιρικούς του πελάτες τη δυνατότητα χρήσης υπηρεσιών cloud, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ενιαίου δικτύου και υποδομών κινητής, σταθερής & Internet.

Διοργάνωση Ανοιχτής Εκδήλωσης με θέμα: «Cloud Computing: Εφαρμογές και Προκλήσεις»

Με την επιστημονική συνδρομή έγκριτων, ειδικών και καταξιωμένων εισηγητών, με σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών της στις σύγχρονες τάσεις, η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College διοργανώνει την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012, ώρα 18:30 στο Lecture Hall του Κολεγίου, ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Cloud Computing: Εφαρμογές και Προκλήσεις».

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο Δρ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, Assistant Professor at University of the Aegean, Head eBusiness &eGovernment at National Technical University of Athens – DSSL και ο Δρ. Θεόδωρος Στεργίου, CEng, CPMM Security Solutions Product Manager, INTRACOM TELECOM.

Στόχος της εκδήλωσης η ενημέρωση των φοιτητών του Mediterranean College και των υπολοίπων συμμετεχόντων για το Cloud Computing, τις Βασικές Τεχνολογικές Τάσεις, την Ασφάλεια στο Cloud, την Έρευνα και τα επόμενα βήματα.

Η διάλεξη θα καλύψει τα βασικά θέματα του «υπολογιστικού σύννεφου» παρέχοντας ορισμούς, τυπικές αρχιτεκτονικές, παρεχόμενες υπηρεσίες για επιχειρήσεις, οργανισμούς και πολίτες. Ιδιαίτερη μνεία θα πραγματοποιηθεί σε ζητήματα διαλειτουργικότητας, ολικού κόστους κτήσης, θέματα συμβάσεων και ποιότητας υπηρεσιών. Κύρια μέρη: Cloud Computing Topologies and Definitions, Cloud infrastructures and Services for Governments and Enterprises, Cloud for Citizen Services and eParticipation, Research directions and next steps.

Την εκδήλωση προλογίζει ο καθηγητής της σχολής Πληροφορικής κ. Σταύρος Καμμάς.

Η εκδήλωση απευθύνεται ακόμη σε φοιτητές Πληροφορικής ΑΕΙ/ ΤΕΙ / Κολλεγίων, σε σπουδαστές Δ’ εξαμήνων δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ τομέα Πληροφορικής καθώς και σε στελέχη πληροφορικής. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύτερο κοινό και η είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Mediterranean College, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, Αθήνα, τηλ,: 210 88 99 600, info@medcollege.edu.gr
Enhanced by Zemanta

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Νέα υπηρεσία Catch Up TV από τη Sony

Οι αγαπημένες σας εκπομπές, αφού έχουν προβληθεί, είναι πλέον διαθέσιμες για να τις απολαύσετε όποτε θέλετε, από την άνεση του καναπέ σας, στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής σας!


Η Sony ανακοινώνει τη διάθεση στην ελληνική αγορά της νέας υπηρεσίας Catch Up TV με ελληνικό περιεχόμενο. Η νέα υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στις αγαπημένες σας εκπομπές που έχουν ήδη προβληθεί στην τηλεόραση, με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από την 1η Φεβρουαρίου 2012, σε συνεργασία με την τηλεόραση του ΣΚΑI.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι απλή: χρειάζεστε μόνο μια συσκευή Sony, η οποία διαθέτει την πλατφόρμα BRAVIA Internet Videο (Sony Internet TV ή Sony Blu-Ray player ή Sony Home Cinema ή Sony Μedia Player) και σύνδεση με το Internet (ασύρματη ή μέσω LAN). Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι μια ανανέωση περιεχομένου Internet στη συσκευή σας και στη συνέχεια, ένα εικονίδιο της τηλεόρασης του ΣΚΑI θα εμφανιστεί, δίνοντας πρόσβαση στην υπηρεσία. Πατώντας στο εικονίδιο, έχετε πρόσβαση σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο με όλα τα προγράμματα παραγωγής ΣΚΑI που είναι διαθέσιμα στο site του σταθμού και προβλήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Για τη δική σας ευκολία οι εκπομπές είναι ταξινομημένες ανά κατηγορία για να επιλέξετε αυτή που σας ενδιαφέρει και είναι διαθέσιμες άμεσα, λίγες μόνο ώρες μετά από τη λήξη της προβολής τους.
Με μεγάλη ευκολία, άνεση και ταχύτητα, έχετε, πλέον, πρόσβαση στο περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει, χωρίς μεγάλη αναζήτηση, χωρίς επιπλέον συσκευές και το πιο σημαντικό – χωρίς διακοπές στη ροή εικόνας!
Enhanced by Zemanta

Τα νέα κλιματιστικά οικιακής χρήσης της LG εισάγουν κορυφαίες τεχνολογίες

Η LG Electronics ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νεότερης σειράς οικιακών κλιματιστικών Inverter V. Η «ναυαρχίδα» της σειράς Inverter V, το Prestige Inverter V, είναι εξοπλισμένο με τρεις κορυφαίες τεχνολογίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των καταναλωτών, μέσα από την πρωτόγνωρη για την αγορά ενεργειακή αποδοτικότητα, τις προηγμένες λύσεις προστασίας της υγείας και τα σχεδόν μηδενικά επίπεδα θορύβου.

Το Prestige Inverter V χαρακτηρίζεται από την αξιοσημείωτη ενεργειακή αποδοτικότητα, που φτάνει το -παγκοσμίως κορυφαίο- επίπεδο COP 5,6 (Coefficient of Performance – Συντελεστής Απόδοσης Θέρμανσης). Το νέο κλιματιστικό έχει επιτύχει σημαντικές μειώσεις στην κατανάλωση ενέργειας, έως και 74% σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα, λόγω μίας επιπρόσθετης κολώνας στον εναλλακτή θερμότητας και χάρη στο βελτιωμένο συμπιεστή. Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα αέρα και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει εξοικονόμηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι βελτιώσεις στην τεχνολογία inverter, έχουν επιτρέψει στο Prestige Inverter V να διαθέτει τα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου παγκοσμίως, ως ένα κλιματιστικό που αγγίζει τα 17dB σε κατάσταση λειτουργίας, κάνοντας τη ζωή στο σπίτι πιο ήρεμη και ευχάριστη.

Το νέο LG Prestige Inverter V ενσωματώνει την πιο πρόσφατη τεχνολογία της LG, το Plasmaster, το οποία βελτιστοποιεί σημαντικά το φιλτράρισμα του αέρα. Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας Plasmaster, το νέο Prestige Inverter V αποστειρώνει τόσο τον αέρα που μεταφέρεται μέσω της συσκευής όσο και τον αέρα στον περιβάλλοντα χώρο. Η λειτουργία Αυτόματου Καθαρισμού Plasmaster, αποστειρώνει το εσωτερικό του κλιματιστικού, εμποδίζοντας το σχηματισμό βακτηρίων και μυκητών στο εσωτερικό της μονάδας.

Παράλληλα, ο Ιονιστής Plasmaster απελευθερώνει πάνω από δύο εκατομμύρια πολωμένα ιόντα, τα οποία αποστειρώνουν τον περιβάλλοντα αέρα από το 99,9% των βλαβερών στοιχείων, όπως τα βακτήρια, τα μικρόβια και οι ανεπιθύμητες οσμές. Επιπλέον, τα καινοτόμα κυψελοειδή φίλτρα αέρα, κι ειδικότερα το φίλτρο Allergy & Virus Safe και το φίλτρο Odor, βελτιώνουν τον καθαρισμό του αέρα εξουδετερώνοντας διάφορους ιούς, συμπεριλαμβανομένου του ιού της Γρίπης Α H1N1, αφαιρώντας τις δυσάρεστες οσμές από την ατμόσφαιρα. Το σύστημα φίλτρων Honeycomb διαθέτει κυψελοειδή σχεδίαση, αποτελώντας την πλέον αποτελεσματική λύση, καθώς έτσι δημιουργείται ο μέγιστος χώρος φιλτραρίσματος του αέρα, ενώ το φίλτρο παραμένει απόλυτα σταθερό.

Επιπλέον, το Prestige Inverter V διαθέτει μοντέρνο και κομψό σχεδιασμό, με το χαρακτηριστικό μπροστινό κάλυμμα, το οποίο ανοίγει και κλείνει αυτόματα, επιτρέποντας στο Prestige Inverter V να ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό κάθε σπιτιού.

Τα νέα μοντέλα Inverter V είναι η απάντηση της LG στους καταναλωτές που αναζητούν πιο οικονομικές επιλογές στα κλιματιστικά συστήματα, τα οποία κάνουν τη ζωή στο σπίτι πιο εύκολη και πιο άνετη. Οι καινοτομίες στην ενεργειακή αποδοτικότητα έχουν μεταφρασθεί σε μικρότερη απώλεια ενέργειας και σε περισσότερα χρήματα στην τσέπη των καταναλωτών, αποδεικνύοντας ότι η βοήθεια προς τη φύση έχει και οικονομική σημασία.

Το νέο Prestige Inverter V είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Με τα νέα κλιματιστικά Prestige Inverter V, η καθημερινότητα στο σπίτι γίνεται πιο άνετη και ευχάριστη, γιατί Life’s Good!
Enhanced by Zemanta

H Symantec Απέκτησε την εταιρεία Nukona

Image representing Symantec as depicted in Cru...
Image via CrunchBase

Mε Στόχο να Βοηθήσει τις Επιχειρήσεις να Ενστερνιστούν την Τάση “Bring Your Own Device”


Η εταιρεία Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) ανακοίνωσε ότι υπέγραψε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Nukona, Inc., προμηθευτή mobile εφαρμογών διαχείρισης (MAM). Η εξαγορά εμπλουτίζει το portfolio φορητών εταιρικών λύσεων της Symantec, περιλαμβάνοντας μία cross-platform λύση προστασίας φορητών εφαρμογών, με στόχο να βοηθήσει τους IT οργανισμούς να προστατεύσουν και να απομονώσουν τα εταιρικά δεδομένα και τις εφαρμογές σε εταιρικές και προσωπικές συσκευές. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και υπόκειται στο συνήθη νομικό έλεγχο. Οι οικονομικοί όροι της εξαγοράς δεν είναι ανακοινώσιμοι σε αυτή τη φάση.

Η εξαγορά της Nukona ήρθε σε συνέχεια της εξαγοράς της εταιρείας Odyssey Software, κορυφαίο προμηθευτή διαχείρισης φορητών συσκευών (MDM) από την Symantec. Η Odyssey παρέχει τα θεμέλια για την καταγραφή και διαχείριση όλων των απαραίτητων settings των συσκευών, σε μία ευρεία γκάμα από πλατφόρμες, ενώ η Nukona παρέχει μία πρωτοποριακή προσέγγιση που βοηθά τις επιχειρήσεις να διανέμουν, προστατεύουν και ελέγχουν απρόσκοπτα τις εφαρμογές τους και τα δεδομένα τους χωρίς να απαιτείται η διαχείριση των συσκευών. Με την προσφορά MDM και MAM σε διάφορες πλατφόρμες, η Symantec θα δώσει τη δυνατότητα στους CIOs να συναινέσουν στην υιοθέτηση των φορητών συσκευών και των διαφόρων εφαρμογών που τις συνοδεύουν, από στελέχη που έχουν εντρυφήσει στην τεχνολογία και επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές που κατέχουν ήδη. Η Symantec θα βοηθήσει τους πελάτες να προστατεύσουν τις εταιρικές κρίσιμες φορητές εφαρμογές και δεδομένα τους, ενώ διαχειρίζονται και προστατεύουν με συγκεκριμένες πολιτικές ασφάλειας, που περιλαμβάνουν την πιστοποίηση των χρηστών, το encryption ευαίσθητων αρχείων, την αποτροπή απώλειας δεδομένων και το επιλεκτικό σβήσιμο εταιρικών δεδομένων. Αυτές οι εξαγορές ενισχύουν περαιτέρω την ηγετική θέση της Symantec στο enterprise mobility, παρέχοντας αναβαθμισμένες δυνατότητες για προστασία φορητών συσκευών, εφαρμογών και δεδομένων.

“Καθώς η υιοθέτηση φορητών συσκευών και εφαρμογών συνεχίζει να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, μία από τις βασικότερες προκλήσεις για τους πελάτες είναι η προστασία και διαχείριση των υπαρχόντων εφαρμογών, δεδομένων και περιβαλλόντων αυτών των συσκευών ,” είπε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Manager της Symantec Hellas. “H εξαγορά της Nukona θα μας βοηθήσει να απευθυνθούμε στις τάσεις ‘Consumerization of IT’ και ‘Bring Your Own Device’, συμβάλλοντας στην προστασία και στην απομόνωση των εταιρικών δεδομένων και εφαρμογών είτε σε εταιρικές ή σε προσωπικές φορητές συσκευές.”

Η Symantec επεκτείνει τις δυνατότητες διαχείρισης φορητών εφαρμογών και συμπληρώνει το MDM portfolio με την εξαγορά της Nukona

Μέσω των δυνατοτήτων της Nukona για προστασία και έλεγχο των iOS, Android and HTML5 εφαρμογών, η Symantec θα αντιμετωπίσει τα βασικά προβλήματα του διαχωρισμού των εταιρικών και προσωπικών δεδομένων χωρίς να περιορίζει την εμπειρία του χρήστη ή την υιοθέτηση των εφαρμογών. Με την ασφαλή διανομή και διαχείριση φορητών εφαρμογών και περιεχομένου, οι πελάτες της Symantec θα μπορούν να επιλύσουν τυχόν ανησυχίες που είχαν σχετικά με την απώλεια εταιρικών δεδομένων, τα encryption και authentication έχοντας τον έλεγχο ανά εφαρμογή για εταιρικές ή BYOD συσκευές.

Πέρα από τις παραδοσιακές αποκλειστικές λύσεις της, η προσέγγιση της Symantec επεκτείνεται στην προστασία των εφαρμογών – είτε σε native ή σε web περιβάλλον – μέσω ενός επιπέδου διαχείρισης που επιτρέπει στο ΙΤ να εφαρμόζει πολιτικές ασφάλειας χωρίς να απαιτούνται αλλαγές στις εφαρμογές, ή εμπλοκή στις προσωπικές εφαρμογές. Επιπρόσθετα, η ευελιξία των cloud-based και των on-prem εταιρικών app stores θα βοηθήσει στην παροχή ενός απρόσκοπτου και διαβαθμισμένου τρόπου για την ανάπτυξη φορητών εφαρμογών. Η ασφαλής βιβλιοθήκη περιεχομένου της Nukona επιτρέπει την προστασία και το synchronization των αρχείων, χωρίς το ρίσκο της απώλειας δεδομένων.

Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτης της Symantec με τίτλο State of Mobility Survey, ο μέσος όρος κόστους για περιστατικά που αφορούν σε φορητές συσκευές επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων της διαρροής δεδομένων, την ζημία στο brand, την έλλειψη παραγωγικότητας και την έλλειψη της εμπιστοσύνης του πελάτη κυμάνθηκε ετησίως σε USD $429,000 για τις επιχειρήσεις. Παρόλο το ρίσκο, υπάρχει μία ανοδική τάση στους οργανισμούς για τις φορητές εφαρμογές, με το 71% των επιχειρήσεων να βρίσκονται τουλάχιστον στο στάδιο συζητήσεων για την ανάπτυξη mobile εφαρμογών και το ένα τρίτο να έχουν θέσει σε εφαρμογή mobile applications. Επιπρόσθετα, το 59% των επιχειρήσεων εμπιστεύεται τις φορητές συσκευές για line-of-business εφαρμογές, το οποίο είναι ένα ακόμη σημάδι ότι το mobility έχει εξελιχθεί σε μία γενικότερη τάση. Ο μέσος όρος των περιστατικών σε φορητές συσκευές των επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://go.symantec.com/Nukona_Odyssey.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...