Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Στο 3ο συνέδριο InfoCom Green ICT 2011 η Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent global locationsImage via Wikipedia Η Alcatel-Lucent συμμετέχει στο 3ο συνέδριο InfoCom Green ICT 2011, το οποίο έγινε στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου φέτος είναι «Οι Πράσινες Τεχνολογίες ως Μοχλός Ανάπτυξης». Στο πλαίσιο αυτό, η Alcatel-Lucent θα καταθέσει τις απόψεις και την τεχνογνωσία της, ως μια από τις πιο δυναμικές εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο των κατασκευαστών κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών λύσεων.

Η συμμετοχή της Alcatel-Lucent στις εκδηλώσεις του συνεδρίου επιβεβαιώνει την προσήλωση της σε επενδύσεις βιώσιμων και κερδοφόρων λύσεων. Στην πράξη, η δέσμευση της Alcatel-Lucent στις Αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης είναι ιδιαίτερα ισχυρή, με την εταιρεία να εμπλέκεται σε μια σειρά πρωτοβουλίες και κοινοπραξίες με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στον κλάδο του ICT. Το 2010, τα Bell Labs της Alcatel-Lucent συμμετείχαν στην προώθηση της πρωτοβουλίας Green Touch (www.greentouch.org), σκοπός της οποίας είναι η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των υποδομών ICT κατά 1000 φορές, μέχρι το 2015.

Η εταιρεία συμμετέχει επίσης σε δύο ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, το EARTH και το ECONET, τα οποία έχουν στόχο τη μείωση της ενέργειας που καταναλώνεται στα δίκτυα κινητών και σταθερών επικοινωνιών, αντίστοιχα.

Παράλληλα με τις δραστηριότητες αυτές, η Alcatel-Lucent αναπτύσσει έναν μεγάλο αριθμό τηλεπικοινωνιακών λύσεων οι οποίες στηρίζουν μια σειρά από κλάδους όπως, μεταξύ άλλων, η Ενέργεια, οι Μεταφορές, το Πετρέλαιο και το Φυσικό αέριο, να υιοθετήσουν ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας, βελτιώνοντας την επικοινωνία των στελεχών τους με χρήση βίντεο, φωνής και δεδομένων, και παρέχοντας προηγμένες λύσεις για την επικοινωνία μεταξύ μηχανών (machine-to-machine communication).

Ο κ. Στέλιος Βαλτζής, Business Development Manager του τμήματος Υπηρεσιών στην Alcatel-Lucent Hellas σημειώνει σχετικά: “Η επίδραση της τεχνολογίας ICT σε κλάδους όπως αυτός της Ενέργειας, μπορεί να είναι τεράστια. Η πολυπλοκότητα του ενεργειακού προφίλ οικιακών καταναλωτών και επιχειρήσεων, η ανάγκη για βέλτιστη κατανάλωση, εξορθολογισμό της χρήσης φυσικών πόρων και έλεγχο του αντίστοιχου κόστους, καθώς επίσης και η ζήτηση της αγοράς για ευέλικτες λύσεις, αποτελούν θέματα στα οποία μπορούν να απαντήσουν τα έξυπνα δίκτυα (smart grids) και οι έξυπνοι μετρητές ενέργειας. Τα έξυπνα δίκτυα μπορούν πράγματι να βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και τον έλεγχο των αιχμών της ζήτησης.

Επίσης, τα smart grids μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση και τον έλεγχο ολόκληρου του δικτύου διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και να διευκολύνουν χιλιάδες απλούς οικιακούς καταναλωτές να συμμετέχουν στην αγορά της Ενέργειας. Η καλύτερη διαχείριση της ενέργειας έχει ως συνέπεια τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, το οποίο αρχίζει να γίνεται επιτακτική απαίτηση της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των πολιτών. Και τέλος, ο εκμοντερνισμός των ενεργειακών υποδομών μας μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.”
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...