Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Η Fujitsu γιορτάζει 75 χρόνια καινοτομίας

Fujitsu LogoImage via Wikipedia
Tα 75 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο παγκόσμιο τεχνολογικό στερέωμα κλείνει αυτό το μήνα η Fujitsu, ένα γεγονός που έχουν επιτύχει ελάχιστες εταιρίες πληροφορικής παγκοσμίως.

Η Fujitsu υπήρξε το θεμέλιο μερικών αξιοσημείωτων επιτευγμάτων αλλά και καινοτομιών του κλάδου της πληροφορικής - από τις πρώτες ημέρες των τηλεφωνικών κέντρων το 1930, τα mainframe και το parallel computing generation της δεκαετίας του 1970, αλλά και σε πιο πρόσφατες εφευρέσεις, όπως το palm vein (πιστοποίηση ασφαλείας με ανάγνωση παλάμης) και τον πρώτο 3D ηλεκτρονικό υπολογιστή στον κόσμο.

Η Fujitsu ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη, που είχε ένα Tier III πιστοποιημένο κέντρο δεδομένων, και σήμερα κατατάσσεται από την Gartner, με βάση το σύνολο των εσόδων της, ως ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής στον κόσμο.

Αποτελεί κορυφαίο προμηθευτή προϊόντων και υπηρεσιών στην παγκόσμια αγορά. Με περίπου 170.000 υπαλλήλους, και υποστήριξη σε 70 χώρες, η Fujitsu συνδυάζει ειδικούς συστημάτων και υπηρεσιών με αξιόπιστα υπολογιστικά και επικοινωνιακά προϊόντα και προηγμένα προϊόντα μικροηλεκτρονικής, με στόχο την παροχή προστιθέμενης αξίας στους πελάτες της. Με έδρα το Τόκιο, η Fujitsu Limited (TSE:6702) παρουσίασε ενοποιημένα έσοδα 4.6 τρισεκατομμύρια γιεν (US$50 δισ.) για το οικονομικό έτος που έληξε 31 Μαρτίου 2010.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...