Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κινητή Τηλεφωνία στην Ελλάδα: Γραφειοκρατία στη διαδικασία αδειοδότησης και υψηλή φορολόγηση αναστέλλουν επενδύσεις ύψους 1,8 δισ.

3 generations, grandmother, mother & son, 
play...
Τις επιπτώσεις από την στασιμότητα στην επίλυση των σημαντικών θεμάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας καταδεικνύει η μελέτη που εκπόνησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η ICAP για την ΕΕΚΤ. Το γραφειοκρατικό νομικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των δικτύων όσο και η υπερβολική φορολόγηση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας εμποδίζουν την ανάπτυξη του κλάδου και θέτουν σε κίνδυνο προγραμματισμένες επενδύσεις ύψους 1,8 δισ. από τις εταιρείες την επόμενη τριετία τη στιγμή που την ίδια περίοδο οι επενδύσεις στο σύνολο της οικονομίας αναμένεται να συρρικνωθούν σωρευτικά κατά 33% περίπου. 
Ειδικότερα, το δαιδαλώδες και ανεπαρκές νομικό πλαίσιο αδειοδότησης και οι καθυστερήσεις των αρμόδιων Αρχών στην έκδοση των απαιτούμενων εγκρίσεων - κυρίως των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τις Περιφέρειες - διαμορφώνουν ένα περιβάλλον όπου η Δημόσια Διοίκηση αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και να δημιουργήσει αποτελεσματικές συνθήκες λειτουργίας για τους παρόχους, ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε επίπεδο κάλυψης δικτύου και ποιότητας υπηρεσιών που απορρέουν από την άδεια λειτουργίας τους. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε και εσείς την άποψή σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...