Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

H LG Electronics παρουσιάζει το πρώτο Curved Smartphone

To LG G Flex ηγείται της κυρτής τεχνολογίας και οδηγεί την εξέλιξη των  Smartphones με πρωτοποριακές καινοτομίες


Θέτοντας ένα νέο ορόσημο στην εξέλιξη των smartphone, η LG Electronics, ανακοίνωσε το LG G Flex, το κυρτό smartphone, που έρχεται σε αρμονία με το περίγραμμα του προσώπου. Πρόκειται για την πρώτη συσκευή στην αγορά των smatphone η οποία προσφέρει ανάλογο σχεδιασμό. Το G Flex, το πιο πρόσφατο smartphone της premium σειράς συσκευών ‘G’ της LG, ενσωματώνει τεχνολογίες από διαφορετικά business units της LG, με τη μορφή οθόνης και μπαταρίας που μέχρι τώρα δεν έχουν αποκαλυφθεί. Επιπλέον, το LG G Flex, διαθέτει νέα χαρακτηριστικά εμπειρίας χρήσης (UX) τα οποία επωφελούνται από τον πρωτότυπο καμπυλωτό σχεδιασμό.


«Το LG G Flex αποτελεί μέχρι στιγμής το καλύτερο παράδειγμα για το πώς θα έπρεπε να είναι ένα curved smartphone» δήλωσε ο Dr. Jong-seok Park, πρόεδρος και CEO της LG Electronics Mobile Communications Company. «To LG G Flex, με το διακριτικό του σχεδιασμό, το καινοτόμο hardware και την πελατοκεντρική εμπειρίας χρήσης (UΧ), αποτελεί την πιο σημαντική εξέλιξη στο χώρο των smartphones από τότε που η λέξη smartphone έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού μας λεξιλογίου .»

Μορφή + Λειτουργία: Σχεδιασμός που αντιλαμβάνεται τις ανθρώπινες καμπύλες

Ο κάθετα καμπυλωτός σχεδιασμός του LG G Flex μειώνει την απόσταση μεταξύ του στόματος και του μικρόφωνου όταν η συσκευή τοποθετείται στο αυτί, με τον τρόπο που έκαναν οι παραδοσιακές τηλεφωνικές συσκευές. Το LG G Flex χρησιμοποιεί ένα τόξο καμπυλότητας που έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για το μέσο πρόσωπο, ώστε να προσφέρει βελτιωμένη φωνή και ποιότητα ήχου. Η καμπύλη αυξάνει την ένταση του ήχου κατά 3dB σε σχέση με ένα συμβατικό smartphone. Επιπλέον, η καμπύλη προσφέρει πιο σταθερό κράτημα και εφαρμόζει πιο άνετα στην πίσω τσέπη. Σε οριζόντια διάταξη, η οθόνη προσφέρει μια IMAX εμπειρία, με αποτέλεσμα να προσφέρει την πιο άνετη γωνία θέασης για να παρακολουθείτε βίντεο ή παίζετε παιχνίδια.

Το LG G Flex διαθέτει επίσης το Πίσω Πλήκτρο, που εφαρμόστηκε πρώτη φορά στο LG G2. Με μικρότερη πιθανότητα για απενεργοποίηση του τηλεφώνου από λάθος, λόγω της απουσίας των πλαϊνών πλήκτρων, διατηρεί την ευκολία της χρήσης του δείκτη και με τις ρυθμίσεις της ένταση του ήχου κατά τη συνομιλία.

Καινοτομία μέσω της συνεργασίας

Η ανάπτυξη του LG G Flex ήταν δυνατή μόνο μέσα από την επιτυχημένη συνεργασία με τις εταιρείες LG Display και LG Chem. Η 6-ιντσών οθόνη που εμφανίζεται στο G Flex είναι η μεγαλύτερη πλαστική OLED (POLED) οθόνη στον κόσμο που παράγεται μαζικά ειδικά για smartphones. Η εξαιρετικά λεπτή, ελαφιά και εύκαμπτη POLED οθόνη καθώς και το καμπυλωτό OLED πάνελ είναι χτισμένα σε πλαστικά υποστρώματα αντί για γυάλινα, δίνοντας στο LG G Flex το μοναδικό του σχήμα και την αντοχή του. Η POLED οθόνη είναι φωτεινή και πιο ακριβής, χάρη στην εφαρμογή της Real RGB, η οποία περιέχει και τα τρία υπο-pixels - κόκκινο, πράσινο και μπλε - σε ένα pixel.

Η LG Chem ανέπτυξε την πρώτη τεχνολογία καμπυλωτής μπαταρίας στον κόσμο, έτσι ώστε να εφαρμόζεται ειδικά στο LG G Flex. Η καμπυλωτή μπαταρία του G Flex έχει σχεδιαστεί με την τεχνολογία της LG Chem, Stack & Folding, προσφέροντας μεγαλύτερη σταθερότητα και καλύτερες επιδόσεις. Παρά τη λεπτή της μορφής, η μπαταρία του LG G Flex έχει χωρητικότητα 3.500 mAh, αρκετή ενέργεια για παραπάνω από μια πλήρη ημέρα χρήσης.

Με επίκεντρο τους χρήστες τεχνολογίας


Μεταξύ των διαφόρων νέων τεχνολογιών, το LG G Flex είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει την επίστρωση "Self Healing" στο πίσω μέρος. Η ελαστική επίστρωση προστατεύει από την καθημερινή φθορά, τις πιθανές γρατσουνιές και τα κοψίματα που μπορεί να προκύψουν στα smartphones χωρίς θήκη, κάνοντας το G Flex να μοιάζει καινούργιο για ακόμα περισσότερο καιρό.

Οι χρήστες του LG G Flex θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσική από μία ευρεία επιλογή μορφών όπως MP3, ποιότητα CD ή 24 bit/192kHz Hi-Fi. Τα χαρακτηριστικά εμπειρίας χρήσης, όπως το KnockON, το Guest Mode και το Plug & Pop, τα οποία έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές από την πρώτη παρουσίαση του LG G2, θα βρίσκονται και στο LG G Flex. Ωστόσο, το LG G Flex περιλαμβάνει επίσης μια νέα σειρά από UX χαρακτηριστικά:

- Το QTheater δίνει στους χρήστες γρήγορη πρόσβαση σε φωτογραφίες, βίντεο και YouTube απευθείας μετά το ξεκλείδωμα της οθόνης. Αγγίζοντας την οθόνη και σύροντας προς τα έξω κατά μήκος της επιφάνειας με τα δύο δάχτυλα, οι εφαρμογές εμφανίζονται σε μορφή κουρτινών θεάτρου.

- Το Dual Window χωρίζει τη μεγάλη 6-ιντσών οθόνη σε δύο ξεχωριστά παράθυρα για πιο αποτελεσματικό multitasking.

- Το Swing Lockscreen αλλάζει την εικόνα της οθόνης κλειδώματος ανάλογα με τον τρόπο που ο χρήστης κρατάει το G Flex.

- Με το Face Detection Indicator, το LED του Πίσω Πλήκτρου γίνεται πράσινο επιβεβαιώνοντας την ιδιότητά της ανίχνευσης προσώπου και της εστίασης.

- Με το Camera Timer το LED του Πίσω Πλήκτρου αναβοσβήνει έτσι ώστε να δείξει ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη λήψη φωτογραφίας έχει ξεκινήσει.

- Με το Urgent Call Alert το LED του Πίσω Πλήκτρου αναβοσβήνει σε κόκκινο χρώμα, όταν αρκετές διαδοχικές κλήσεις από το ίδιο πρόσωπο έχουν μείνει αναπάντητες.
Enhanced by Zemanta

Τουλάχιστον 38 εκατ. οι λογαριασμοί της Adobe που παραβιάστηκαν από χάκερς

Η αμερικανική εταιρία λογισμικού παραδέχτηκε, ότι υποκλάπηκαν στοιχεία που αφορούσαν σε τουλάχιστον 38 εκατ. λογαριασμούς πελατών της και όχι 2,9 εκατ. σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωσή της.
Η Adobe έκανε γνωστό, σύμφωνα με το BBC, ότι οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε περίπου 38 εκατ. ονόματα χρήστη (usenames) και κρυπτογραφημένους κωδικούς (passwords). Οι χάκερς επίσης υπέκλεψαν τμήματα του πηγαίου κώδικα του δημοφιλούς προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών Photoshop.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, η εταιρία είχε αναφέρει, ότι ο πηγαίος κώδικας του επίσης δημοφιλούς προγράμματος Acrobat είχε παραβιαστεί. Η παραβίαση δίνει τη δυνατότητα να αναλυθεί ο τρόπος λειτουργίας των προγραμμάτων της Adobe και να αντιγραφούν.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δικαιολογήθηκε για την αρχική υποβάθμιση της έκτασης της κυβερνο-επίθεσης, λέγοντας ότι το πρόβλημα έγινε σταδιακά αντιληπτό. Πάντως η εκπρόσωπος δήλωσε πως η εταιρία συνεχίζει να πιστεύει ότι σημαντικά κωδικοποιημένα προσωπικά δεδομένα πελατών (αριθμοί πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κ.α.) υποκλάπηκαν μόνο σε 2,9 εκατ. πελάτες. Για τους υπόλοιπους 35,1 εκατ. πελάτες, κατά την εταιρία, η υποκλοπή αφορά μόνο σε ονόματα χρήστη (usenames) και κρυπτογραφημένους κωδικούς (passwords).

Ήδη η εταιρία έχει προχωρήσει σε αλλαγές στα passwords προληπτικά για την περίπτωση που παραβιαστεί η κρυπτογράφησή τους. Παρόλα αυτά, παραμένουν έκθετοι όποιοι πελάτες της έχουν παρόμοιους κωδικούς πρόσβασης σε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες. Τέλος, η Adobe δήλωσε, ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή της κάποια παράνομη δραστηριότητα που να εμπλέκει κάποιον από τους λογαριασμούς της, οι οποίοι παραβιάστηκαν.
Enhanced by Zemanta

Υπηρεσίες Microsoft Exchange σε ακόμα καλύτερες τιμές, από την Interworks

H Interworks, ο κορυφαίος πάροχος Cloud Υπηρεσιών και η πρώτη Ελληνική εταιρεία που καταγράφηκε από την εταιρεία αναλυτών Gartner ως Cool Vendor για το 2013 στο Cloud Services Brokerage, υπέγραψε HVMS agreement με την Microsoft, πράγμα που της επιτρέπει να προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες Microsoft Exchange σε ακόμα πιο προνομιακές τιμές.

Η συμφωνία αυτή υπογράφεται  ανάμεσα στην εταιρεία που εδρεύει  στο Redmond των Ηνωμένων Πολιτειών και, αναγνωρισμένους για την ποιότητα και των όγκο παροχής υπηρεσιών της, service providers.

Μέσα στο πλαίσιο των  υπηρεσιών Cloud που προσφέρει η Interworks, εντάσσεται και αυτή των ολοκληρωμένων λύσεων επαγγελματικού emailing, Microsoft Exchange, που προσφέρει στους χρήστες της ευελιξία, ταχύτητα και απόλυτη ασφάλεια στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία και επικοινωνίες.

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Νέα Μελέτη της Symantec - Mobile Adware και Malware Trends

Image representing Symantec as depicted in Cru...
Image via CrunchBase
Η Symantec δημοσίευσε σήμερα ένα whitepaper που παρέχει μία επισκόπηση των τελευταίων τάσεων στο mobile adware και malware.

Σημαντικά σημεία από το whitepaper περιλαμβάνουν:
 • Το ποσοστό του madware” (υπερβολικά επιθετικό mobile adware) στο Google Play σταθερά αυξάνει - 23% όλων των εφαρμογών στο Google Play store φέτος περιήχε επιθετικά ad libraries, σε σύγκριση με 15% το 2012.
 • Οι επιθετικές λειτουργίες των madware” - Δύο τρίτα των madware εφαρμογών συλλέγουν πληροφορίες για τη συσκευή, όπως ο αριθμός IMEI ή το μοντέλο και το τηλέφωνο του κατασκευαστή. Επιπρόσθετα, ένα τρίτο των madware apps δείχνουν διαφημίσεις στο notification bar, οι οποίες μπορεί να ενοχλήσουν τους χρήστες
 • Το Android malware συνεχίζει να αυξάνεται εκθετικά - Από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούνιο 2013, ο αριθμός των γνωστών ομάδων malware αυξήθηκε κατά 69%, ενώ τα δείγματα γνωστών malware αυξήθηκαν σχεδόν κατά τέσσερις φορές.
Enhanced by Zemanta

Πως να αντιμετωπίσετε τις υποκλοπές στο τηλέφωνο και τον υπολογιστή σας

Καταρρέει το οικοδόμημα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων μετά την αποκάλυψη- βόμβα του Spiegel πως η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει στήσει...«αυτί» πραγματοποιώντας υποκλοπές σε ανυποψίαστους πολίτες.

Ωστόσο, παρά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί από τη σωρεία δημοσιευμάτων για υποκλοπές που πραγματοποιεί η NSA σε αρκετές χώρες ανάμεσα τους και η Ελλάδα, υπάρχει μερικοί χρήσιμοι τρόποι προστασίας των προσωπικών δεδομένων, «μπλοκάρισματος» των υποκλοπών, αφαίρεση «κοριών» αλλά και τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης τέτοιων εισβολών.

Προστασία προσωπικών δεδομένων
 • Να έχετε συσκευές όπως smartphone ή ipad πάντοτε μαζί σας και να μην επιτρέπετε σε άλλους να την χρησιμοποιούν, καθώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είναι πιθανό να σας «φυτέψουν» πρόγραμμα παρακολούθησης (spyrware).
 • Ορίστε κωδικό πρόσβασης στο κινητό σας για να το εξασφαλίσετε από μη εξουσιοδοτημένη χρήση
 • Μην επιτρέπετε πρόσβαση σε άγνωστες συνδέσεις Bluetooth.
 • Μην κατεβάζετε αρχεία από το Διαδίκτυο στο κινητό σας.
 • Απενεργοποιήστε ή περιορίστε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το κινητό σας
Πως να μπλοκάρετε τις υποκλοπές
 • Αφαιρέστε την μπαταρία του κινητού σας όταν δεν είναι σε χρήση
 • Χρησιμοποιείστε καρτοκινητό για πολύ ευαίσθητες συνομιλίες
 • Εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστη συμπεριφορά στην λειτουργία του κινητού σας, καλέστε αμέσως τον τηλεπικοινωνιακό σας πάροχο
 • Απενεργοποιήστε το WiFi στο κινητό σας εάν δεν είστε ασφαλή σημεία όπως το σπίτι σας
 • Μην αποκαλύπτετε στο τηλέφωνο απόρρητες πληροφορίες
 • Κάνετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής σας, για να αφαιρέσετε τυχόν λογισμικό παρακολούθησης
 • Εγκαταστήστε antivirus στο τηλέφωνο σας
 • Απενεργοποιήστε το GPS στο κινητό σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε
 • Απενεργοποιήστε το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε
Πως αφαιρείτε «κοριούς»
 • Συνίσταται η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής σας
 • Εναλλακτικά συνίσταται η ενημέρωση και αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος (software)
 • Πως αντιμετωπίζετε την «εισβολή»
 • Απενεργοποιήστε την συσκευή
 • Παρατηρείστε εάν υπάρχει ασυνήθιστη συμπεριφορά, (π.χ. Η οθόνη να απενεργοποιείται μόνη της, ή φωτίζονται τα πλήκτρα)
 • Ελέγξτε εάν η μπαταρία είναι ζεστή. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως το κινητό δεν είναι στην πραγματικότητα κλειστό, αλλά μπορεί να «τρέχει» κρυφά κάποιο πρόγραμμα.
 • Ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο
 • Παρατηρείστε εάν ακούγονται ασυνήθιστοι ήχοι όταν πραγματοποιείτε μια κλήση

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝA ΒΙΟΜΕΤΡΙΚA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ TABULA RASA


ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΕΡΓΟ 

Πρόσφατα, είδαμε τα λογισμικά αναγνώρισης προσώπου, φωνής και αποτυπωμάτων να μεταφέρονται από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας σε συσκευές, όπως τα smartphone και τα tablet. Η κοινοπραξία TABULA RASA, η οποία χρηματοδοτείται από πόρους της Ε.Ε. στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας., έχει ως στόχο να διερευνήσει την καλή λειτουργία του νέου λογισμικού, για να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο φαινόμενο του “spoofing”, δηλαδή της χρήσης καθημερινών υλικών όπως το μεικ-απ, τις φωτογραφίες και τις φωνητικές ηχογραφήσεις, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση των βιομετρικών συστημάτων.

Έχει αποδειχθεί ότι τα βιομετρικά συστήματα είναι από τις πιο αποτελεσματικές διαθέσιμες λύσεις ασφαλείας. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη μερικά τρωτά σημεία στους βιομετρικούς αισθητήρες, κάποια από τα οποία έχουν δημοσιευθεί εκτενώς στα Διεθνή Μέσα. Η κοινοπραξία TABULA RASA απαρτίζεται από 12 διαφορετικούς οργανισμούς, από επτά χώρες που συνεργάστηκαν για πάνω από τρία χρόνια για να ερευνήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα τρωτά σημεία και να αναπτύξουν ανάλογα αντίμετρα και εν τέλει μια νέα γενιά ασφαλέστερων βιομετρικών συστημάτων.


Στην πορεία της έρευνας, το TABULA RASA διοργάνωσε ένα “Spoofing Challenge”, στο οποίο καλούσε ερευνητές από όλο τον κόσμο να αναπτύξουν σενάρια επίθεσης και να επιχειρήσουν να εξαπατήσουν διάφορα βιομετρικά συστήματα. Οι συμμετέχοντες έδειξαν ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί και δημιουργικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να επιτεθεί σε αυτά τα συστήματα. Η πιο πρωτοποριακή επίθεση που επιδείχθηκε στη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας χρησιμοποίησε μεικ-απ για να παραπλανήσει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου 2D και το οποίο αναγνώρισε επιτυχώς το θύμα. Άλλοι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν γνωστές μεθόδους επίθεσης, όπως φωτογραφίες, μάσκες ή ψεύτικα αποτυπώματα (όπως τα “gummy fingers”) για να εξαπατήσουν με επιτυχία τα συστήματα.

Ο Δρ Sebastien Marcel, Συντονιστής του έργου TABULA RASA, δήλωσε: “Θα ήταν αδύνατο να διεξάγουμε τόσο μεγάλης κλίμακας έρευνα και να συνεργαστούμε με τόσους εταίρους της Ε.Ε. χωρίς τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτός από ασφαλείς συσκευές και πληροφόρηση, το βελτιωμένο λογισμικό θα προσφέρει επίσης ταχύτερη πρόσβαση στον τεχνολογικό εξοπλισμό και ταχύτερο και πιο ακριβή συνοριακό έλεγχο και διαδικασία έγκρισης διαβατηρίων. Πιστεύουμε ότι πολλοί διαφορετικοί οργανισμοί θα ενδιαφερθούν για την έρευνά μας, μεταξύ των οποίων εταιρείες τεχνολογίας, ταχυδρομεία, τράπεζες, κατασκευαστές φορητών συσκευών ή πάροχοι online υπηρεσιών.”

Το έργο TABULA RASA χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 4,4 εκ. ευρώ καθώς και από εθνικούς πόρους ύψους 1,6 εκ. ευρώ για τη διεξαγωγή της εκτεταμένης έρευνας και των δοκιμών που απαιτήθηκαν.

Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου TABULA RASA έχει καταρτιστεί μια εκτεταμένη λίστα πιθανών επιθέσεων εξαπάτησης, έχει αξιολογηθεί η ευπάθεια των βιομετρικών συστημάτων και έχουν αναπτυχθεί αντίμετρα που μπορούν, για παράδειγμα, να ανιχνεύσουν σημάδια «ζωής» (όπως η κίνηση των ματιών & η εφίδρωση) και να βελτιώσουν την ασφάλεια των βιομετρικών συστημάτων. Το TABULA RASA έχει ήδη εφαρμόσει πέντε από αυτά τα αντίμετρα σε εταιρείες. Αυτή η γνώση για τις επιθέσεις εξαπάτησης επιτρέπει στις Ευρωπαϊκές εταιρείες να διατηρούν την ηγετική τους θέση μέσα από τη βελτίωση της ιδέας των μελλοντικών, ασφαλών από απάτες, βιομετρικών αισθητήρων, εκμεταλλευόμενες τις τεράστιες δυνατότητες της βιομετρικής τεχνολογίας.

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στις Ευρωπαϊκές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, καθώς τα αποτελέσματά του έχουν ενοποιηθεί σε εμπορικό προϊόν. Για παράδειγμα, η KeyLemon, μια Ελβετική start-up, έχει χρησιμοποιήσει ένα αντίμετρο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, το οποίο αναπτύχθηκε από το TABULA RASA, σε ένα τελικό του προϊόν. Το αποτέλεσμα της έρευνας που αναπτύχθηκε στο TABULA RASA βοήθησε την KeyLemon να εξασφαλίσει κύρια επένδυση ύψους 1,5 εκ. δολαρίων, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας μέσα στην ίδια την εταιρεία. Από την άλλη, η Morpho (Safran), κορυφαία εταιρεία στις βιομετρικές λύσεις παγκοσμίως, έχει εμπλακεί ενεργά, προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία της στην κοινοπραξία.


Ο κ. Ryan Heath, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ψηφιακή Ατζέντα και τις ψηφιακές τεχνολογίες σχολίασε: “Πολλοί από εμάς αποθηκεύουμε προσωπικές και εμπιστευτικές πληροφορίες στα smartphone και τα tablet, οπότε χρειάζεται να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε πλήρως αυτά τα βιομετρικά εργαλεία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με την επιτυχία του TABULA RASA μέχρι στιγμής. Καμία άλλη ερευνητική ομάδα δεν έχει επιτύχει τόσο προηγμένα αποτελέσματα στη βιομετρική έως σήμερα.”

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Σπούδασε Μηχανικός Δικτύων με Πιστοποίηση Cisco

Μία από τις μεγαλύτερες Ακαδημίες Cisco της Ελλάδος σου προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσεις την κορυφαία Πιστοποίηση στα Δίκτυα και να εξασφαλίσεις άμεση επαγγελματική αποκατάσταση με την υποστήριξη του Career Office και της Cisco Networking Academy του MEDITERRANEAN Professional Studies.
Το Mediterranean Professional Studies (MPS), Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, σου προσφέρει τη δυνατότητα να σπουδάσεις και να πιστοποιηθείς στα δίκτυα (ενσύρματα και ασύρματα) με το Cisco Networking Academy Program (CNAP) με τις υποδομές της Cisco Networking Academy του MEDITERRANEAN Professional Studies.

Η ακαδημία Cisco του MEDITERRANEAN Professional Studies, είναι μια από τις μεγαλύτερες ακαδημίες Cisco της Ελλάδος, στην οποία οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στην ίδια, υψηλής ποιότητας διδακτέα ύλη, εργαστήρια και εργασίες.

Το MEDITERRANEAN Professional Studies, σου προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις πρακτική εξάσκηση, στα υπερσύγχρονα εργαστήρια που διαθέτει, άρτια εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα υλικά και λογισμικά, τα οποία προσομοιώνουν τις πραγματικές συνθήκες εργασίας (switches, routers, κ.α.), και να αποκτήσεις μια ανεπανάληπτη επαγγελματική εμπειρία στη δικτύωση και τις τεχνολογικές εφαρμογές. Αξίζει να αναφερθεί ότι, οι απόφοιτοι του προγράμματος υποστηρίζονται σε ότι αφορά τη σταδιοδρομία τους από το Career Office του MEDITERRANEAN Professional Studies, για την αξιοποίηση επαγγελματικών ευκαιριών με συνεργαζόμενες εταιρίες.

Τα προσφερόμενα πιστοποιημένα προγράμματα είναι:

-IT Essentials: PC Hardware and Software (σύνολο διδακτικών ωρών 70),
Έναρξη εντός Οκτωβρίου 2013. Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου και φοιτητές, και

-CCNA Exploration, (σύνολο διδακτικών ωρών 280), Έναρξη εντός Οκτωβρίου 2013.
Απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείων, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, ΤΕΙ και ΑΕΙ, παρέχοντας προχωρημένες δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και ανάλυσης θεμάτων δικτύωσης, όπως εγκατάσταση, ρύθμιση, παραμετροποίηση Cisco switches και routers , σε τοπικά αλλά και ευρείας περιοχής δίκτυα, χρήση πρωτοκόλλων, κ.α.. Το παραπάνω πρόγραμμα απευθύνεται επιπλέον σε πτυχιούχους και αποφοίτους επιστημών πληροφορικής καθώς και σε πτυχιούχους προγραμμάτων σχολών μηχανικής, μαθηματικών ή θετικών επιστημών και επιθυμούν να κάνουν καριέρα στο χώρο της πληροφορικής.

Οι απόφοιτοι όλων των παραπάνω πιστοποιημένων προγραμμάτων, οδηγούνται μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στις αντίστοιχες πιστοποιήσεις Cisco, παγκοσμίως αναγνωρισμένες, οι οποίες αποτελούν επαγγελματικά εφόδια στην αγορά εργασίας και προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης, εφόσον αποτελούν προϋπόθεση πρόσληψης στις περισσότερες εταιρίες.

Τα παραπάνω προγράμματα, πληρούν τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. (Λ.Α.Ε.Κ. 0,45%) για εταιρίες, για το σύνολο ή μέρος των διδάκτρων που καταβάλουν για τα στελέχη τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Cisco Networking Academy, Program (CNAP), παρέχονται από το Admission Office του MEDITERRANEAN Professional Studies , τηλ 210 8899600, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, Αθήνα, e-mail: info@medcollege.edu.gr , www.medcollege.edu.gr

Enhanced by Zemanta

Ο David Chappell keynote ομιλητής στο φετινό InfoCom World

Mε την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς


Το φετινό Συνέδριο InfoCom World με τίτλο «Digital Grecovery: The Data Highway», θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Divani Caravel και θα φιλοξενήσει σημαντικούς ομιλητές ψηφιακής τεχνολογίας. 

H Microsoft Ελλάς εξασφάλισε σαν Keynote ομιλητή της πρώτης ενότητας τον David Chappell, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους ομιλητές παγκοσμίως για το Cloud Computing, με παρουσία σε δεκάδες συνέδρια και σεμινάρια διεθνώς. Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε πάνω από δέκα γλώσσες και χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία μαθημάτων στο MIT, το ETH Zurich και σε πολλά άλλα πανεπιστήμια. Ως σύμβουλος επιχειρήσεων έχει βοηθήσει πελάτες όπως η Hewlett-Packard, η IBM, η Microsoft, το Stanford University κ.α., ενώ τα σχόλιά του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά διεθνή μέσα όπως οι New York Times και το CNN.

Image representing Microsoft as depicted in Cr...
Image via CrunchBase
Στην ομιλία του με τίτλο “Public Clouds Today: What You Need to Know”, ο David Chappell θα μοιραστεί τη διεθνή εμπειρία του για τις τελευταίες εξελίξεις στο ραγδαία εξελισσόμενο τομέα του cloud computing, απαντώντας σε ερωτήματα όπως «Πώς καθορίζει μια επιχείρηση τη στρατηγική της για την υιοθέτηση τεχνολογιών cloud; Ποια προβλήματα μπορεί να βοηθήσει το cloud να λυθούν και από πού θα μπορούσε να ξεκινήσει μια επιχείρηση;»

Το InfoCom World αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση σχετικά με ψηφιακές τεχνολογίες στη Ν.Α. Ευρώπη, με περισσότερους από 3.500 συνέδρους. Καταγράφει και αποτυπώνει με επιτυχία την πορεία, αλλά και τη σύγκλιση των αγορών Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Media, και φέτος αναμένεται να δώσει την ευκαιρία σε συνέδρους και ομιλητές να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό διάλογο για το μέλλον των συγκεκριμένων αγορών, μέσα από τον κοινό παρονομαστή των ψηφιακών δεδομένων.
Enhanced by Zemanta

15ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής και Media InfoCom World

Για 15η συνεχή χρονιά, το Infocom World, το συνέδριο-θεσμός στην αγορά Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικής και Media, θα ανοίξει τις πύλες του την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Divani-Caravel.

Με οκτώ θεματικές  ενότητες σε 11 αίθουσες και 21 workshops θα καλύψει όλο το φάσμα των εξελίξεων, τόσο από την πλευρά της τεχνολογίας, όσο και από την πλευρά της αγοράς.
Ειδικά φέτος, που  το ζητούμενο είναι αν η χώρα θα βρει την έξοδο από την κρίση, ο τίτλος «Digital Grecovery: The Data Highway», αντιπροσωπεύει την παραδοχή ότι ο δρόμος για την αναδιάρθρωση των δομών των επιχειρήσεων και του κράτους αλλά και την ανακατεύθυνση της οικονομίας, είναι ψηφιακός.

Το InfoCom World, αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση σχετικά με ψηφιακές τεχνολογίες στη Ν.Α. Ευρώπη, με περισσότερους από 3.500 συνέδρους. Καταγράφει και αποτυπώνει με επιτυχία την πορεία, αλλά και τη σύγκλιση των αγορών Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Media, και φέτος αναμένεται να δώσει την ευκαιρία σε συνέδρους και ομιλητές να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό διάλογο για το μέλλον των συγκεκριμένων αγορών, μέσα από τον κοινό παρονομαστή των ψηφιακών δεδομένων.

Το cloud, οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές και η ψηφιακή μετάβαση σε συνδυασμό με την επιχειρηματικότητα και την άμεση επίδραση τους στην πραγματική οικονομία, δημιουργούν μια ποικιλία θεμάτων συζήτησης, όχι πλέον στο επίπεδο του προβληματισμού, αλλά των λύσεων.

Οι κύριες ενότητες οι οποίες θα αποτελέσουν τον πυρήνα της φετινής διοργάνωσης, θα είναι οι εξής:

Beyond voice: Data only!, όπου το λόγο θα έχει η παγκόσμια τάση για την υιοθέτηση του Cloud κάτω από τις διάφορες εκφάνσεις και εφαρμογές του (IaaS, PaaS, SaaS, Big Data, managed services)

Υποδομές: Πόσα δίκτυα; Πόσες τεχνολογίες; Η έννοια των τηλεπικοινωνιακών υποδομών εμφανίζεται σε διάφορες μορφές και υλοποιήσεις. Όλα όμως καταλήγουν στη σχέση κόστους-απόδοσης, τόσο για τον πάροχο, όσο και τον πελάτη. Θα μπορούσε η πολυτυπία να ενταχθεί κάτω από έναν κοινό φορέα διαχείρισης; Είναι βιώσιμο ένα τέτοιο μοντέλο;

Grecovery & Επιχειρηματικότητα: Business unusual! Υπάρχουν ελληνικές εταιρίες που με γνώμονα την εξωστρέφεια δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό εξάγοντας τεχνογνωσία, ενώ τελευταία διαφαίνεται, επίσης, η τάση, πολυεθνικές εταιρίες, οι οποίες βλέπουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό να τοποθετούνται στρατηγικά στη χώρα.

CEO Summit: Οι CEO’s των εταιριών που διαμορφώνουν τις τηλεπικοινωνιακές εξελίξεις στην Ελλάδα συναντιούνται σε μία ανοιχτή συζήτηση με θέματα, το ρυθμιστικό, την Ευρωπαϊκή πολιτική για της τηλεπικοινωνίες, τις προοπτικές του οικονομικού κλίματος και την αλληλεπίδραση με τις τηλεπικοινωνίες, παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους σχετικά με το φορολογικό καθεστώς, τη βιωσιμότητα των υφιστάμενων επενδύσεων, καθώς και τις εκτιμήσεις τους για την πραγματοποίηση νέων.

Στο πλαίσιο  του 15ου Infocom World θα διεξαχθούν πολλές και εξίσου ενδιαφέρουσες παράλληλες ενότητες όπως:

Omni TV. Η επόμενη μέρα της τηλεόρασης είναι σήμερα! Πως διαμορφώνεται σήμερα το τηλεπικοινωνιακό προϊόν, κάτω από την πίεση της οικονομικής κρίσης και του ανασχεδιασμού του τηλεοπτικού χάρτη;

Ποιες είναι οι τεχνολογικές προσεγγίσεις που μπορούν να οδηγήσουν την  τηλεθέαση στην επόμενη μέρα της  επιλογής περιεχομένου και της διαδραστικότητας.

Change Makers: Startup & Innovation. Η άλλη Ελλάδα! Στην ενότητα αυτή φιλοδοξούμε να αποδείξουμε ότι, όπου οι φρέσκες ιδέες συναντούν ανθρώπους γεμάτους αγωνία να κάνουν πράξη το όνειρό τους, εκεί γεννιέται η καινοτομία.

Cloud & Social Co: Αλλάξτε με τη δύναμη της Τεχνολογίας!  Οι 750.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων και αθροιστικά περίπου το 60% του ΑΕΠ, χρειάζονται λύσεις που θα τους επιτρέψουν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό, μειώνοντας παράλληλα τα λειτουργικά τους κόστη.

Think Big: ICT 4 Big Players! Every business is digital business. Στη συγκεκριμένη ενότητα ειδικοί του χώρου θα παρουσιάσουν τις προκλήσεις αλλά και τις τεχνολογικές λύσεις του μετασχηματισμού των μεγάλων επιχειρήσεων σε ποικιλία τομέων όπως: enterprise mobility, IT security, Cloud, Business continuity κ.α.

InfoCom Academy Workshops: Στο πλαίσιο των παραλλήλων εκδηλώσεων εξειδικευμένοι εισηγητές θα παρουσιάσουν σειρά σεμιναρίων με θέματα που περιλαμβάνουν: digital marketing, social media, High Tech HR, AdWords, IT Security, broadband, e-journalism, storytelling, κατασκευή mobile applications, startups, επιχειρηματικότητα κ.α. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και χορηγείται σχετική βεβαίωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.info-com.gr

Symantec - Ανάλυση του ZeroAccess Botnet

Το ZeroAccess botnet είναι ένα από τα μεγαλύτερα γνωστά botnet σε λειτουργία με ‘πληθυσμό’ άνω των  1.9 εκατομμυρίων υπολογιστών, όπως παρατηρήθηκε από την Symantec τον Αύγουστο 2013. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του ZeroAccess botnet είναι η χρήση της αρχιτεκτονικής peer-to-peer (P2P) command-and-control (C&C), η οποία προσδίδει στο botnet ένα υψηλό βαθμό διαθεσιμότητας και redundancy. Καθώς δεν υπάρχει κεντρικός C&C server, δεν είναι εφικτή απλά η απενεργοποίηση των attacker server για την εξουδετέρωση του botnet. 

Οποιαδήποτε στιγμή ένας υπολογιστής μολυνθεί με το ZeroAccess, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να πλησιάσει peers και να ανταλλάξει λεπτομέρειες στο P2P δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, τα bot αναγνωρίζουν άλλα παρόμοια και μπορούν να διαδώσουν οδηγίες και αρχεία μέσω του δικτύου γρήγορα και αποτελεσματικά. Στο ZeroAccess botnet υπάρχει μία συνεχή επικοινωνία μεταξύ των peers. Κάθε peer συνδέεται συνεχώς με άλλους peer για την ανταλλαγή λιστών και έλεγχο των ανανεωμένων λιστών, καθιστώντας τους ιδιαίτερα ανθεκτικούς σε οποιαδήποτε προσπάθεια αφαίρεσης.

Η μέθοδος sinkhole που χρησιμοποιεί το botnet
Τον προηγούμενο Μάιο, οι τεχνικοί ξεκίνησαν να μελετούν σε βάθος τον μηχανισμό που χρησιμοποιούσαν τα bot του ZeroAccess για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, έτσι ώστε να δουν πως μπορεί να υλοποιήσουν τη μέθοδο sinkhole στο botnet. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εξετάστηκε μία συγκεκριμένη ευπάθεια που προσέφερε έναν δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, τρόπο για να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος sinkhole στο botnet. Διεξήχθηκαν επιπλέον τεστ στα εργαστήρια και βρέθηκε ένας πρακτικός τρόπος για να απελευθερωθούν οι peers από τον botmaster. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, συνεχίστηκε η παρακολούθηση του botnet, όπου στις 29 Ιουνίου, εντοπίστηκε  μία νέα έκδοση του ZeroAccess που διανεμήθηκε μέσω του peer-to-peer δικτύου. Η αναβαθμισμένη έκδοση περιείχε μία σειρά από αλλαγές, αλλά κυρίως είχε τροποποιήσεις που βελτίωναν  τις σχεδιαστικές ατέλειες, οι οποίες καθιστούσαν ευάλωτο το botnet. Η αδυναμία του μηχανισμού P2P του ZeroAccess αναφέρθηκε από ερευνητές σε μία αναφορά που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2013. Το γεγονός αυτό μπορεί να κινητοποίησε τον botmaster του ZeroAccess και να προέβη στην αναβάθμισή του, αποτρέποντας πλέον οποιαδήποτε προσπάθεια για sinkhole στο ZeroAccess botnet.

Image representing Symantec as depicted in Cru...
Image via CrunchBase
Βλέποντας τις αλλαγές, και έχοντας ήδη ένα στημένο σχέδιο προς υλοποίηση, η Symantec είχε μόνο μία επιλογή: να θέσει σε λειτουργία εκείνη την στιγμή το σχέδιο αντιμετώπισης του botnet, διαφορετικά υπήρχε το ρίσκο να χαθεί η ευκαιρία. Στις 16 Ιουλίου ξεκίνησε η διαδικασία sinkhole των μολυσμένων με ZeroAccess συστημάτων. Αυτή η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα την αφαίρεση περισσότερων από μισό εκατομμύριο bots και ήταν ένα πλήγμα στον αριθμό των bots που ελέγχονται από τον botmaster. Κατά μέσο όρο, χρειάστηκαν μόλις 5 λεπτά μιας P2P δραστηριότητας για να ξεκινήσει το sinkhole του ZeroAccess bot. Για να κατανοηθούν οι επιπτώσεις αυτής της ενέργειας, πρέπει πρώτα να κατανοηθεί τη χρήση του ZeroAccess botnet.

ZeroAccess: υπηρεσία courier
Με βάση την κατασκευή του και τη συμπεριφορά του, το ZeroAccess φαίνεται να έχει σχεδιαστεί αρχικά για να μεταφέρει payload σε μολυσμένους υπολογιστές. Στο ZeroAccess botnet, η παραγωγική δραστηριότητα (από την πλευρά του επιτιθέμενου) εκτελείται από τα payload που κάνουν download οι μολυσμένοι υπολογιστές, που συνοψίζεται σε δύο βασικούς τύπους, οι οποίοι έχουν ως στόχο τις δραστηριότητες δημιουργίας εισοδήματος.
Click fraud
Ένας τύπος payload είναι το click fraud Trojan. Τα download των online διαφημίσεων στον υπολογιστή περιέχουν Trojan , ενώ μετέπειτα δημιουργεί πλαστά κλικ στις διαφημίσεις, που μοιάζουν να έχουν δημιουργηθεί από νόμιμους χρήστες. Αυτά τα ψευδή κλικ προσμετρούν στην πληρωμή στα προγράμματα pay-per-click (PPC).
Bitcoin mining
Αυτό το virtual νόμισμα έχει γίνει στόχος των κυβερνοεγκληματιών. Ο τρόπος που το κάθε bitcoin υφίσταται βασίζεται στην διεξαγωγή μαθηματικών λειτουργιών, γνωστών και ως “mining” στο hardware του υπολογιστή. Αυτή η δραστηριότητα έχει άμεση αξία για τον botmaster και ένα κόστος για τα ανυποψίαστα θύματα. Εξετάστηκαν σε βάθος οι επιπτώσεις αυτής της δραστηριότητας μέσω της χρήσης παλαιών υπολογιστών που ήταν διαθέσιμοι στο εργαστήριο.

Η παύση των P2P botnet είναι δύσκολη αλλά όχι αδύνατη
Η ενασχόληση με το συγκεκριμένο botnet, έβγαλε το συμπέρασμα ότι παρά την ανθεκτικότητα της P2P αρχιτεκτονικής του ZeroAccess, η Symantec ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει τη μέθοδο sinkhole σε ένα μεγάλο αριθμό bots. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα bot δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα να λαμβάνουν εντολές από τον botmaster, αλλά και να χρησιμοποιούνται από το botnet για να μοιράζουν εντολές ή να ανανεώνουν / δημιουργούν πρόσθετο εισόδημα.

Εντωμεταξύ, η Symantec συνεργάστηκε στενά με τους ISPs και τους CERTs σε παγκόσμιο επίπεδο, έτσι ώστε να μοιραστεί πληροφορίες που θα βοηθήσει τους μολυσμένους υπολογιστές να καθαριστούν.
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Mageca και Kinect για Windows της Microsoft


Πριν από περίπου έξι μήνες το ελληνικό startup www.mageca.com μας έδειξε ότι υπάρχουν και άλλες χρήσεις για το kinect πέρα από τα παιχνίδια και ότι πλησιάζει ο καιρός που θα χρησιμοποιούμε τις κινήσεις του σώματος μας για να επικοινωνούμε πιο απλά και πιο φυσικά με τους υπολογιστές. 

Εδώ και λίγες μέρες είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση του Mageca. Η αρχική σελίδα έχει σχεδιαστεί από την αρχή ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα κατά την περιήγηση με την χρήση οποιουδήποτε σένσορα αναγνώρισης κίνησης. Επιπλέον, έχουν προστεθεί νέα στοιχεία, με πιο σημαντικό την εισαγωγή μιας πηγής πληροφόρησης με όλα τα τελευταία νέα του χώρου. 

Στο http://www.mageca.com/news/ συγκεντρώνονται καθημερινά όλες οι ειδήσεις από τον χώρο του Human Computer Interaction, δημιουργούνται videos με κριτικές για τις εφαρμογές που φιλοξενούνται στο Mageca και δημοσιεύονται ενδιαφέροντα reviews από ανθρώπους του χώρου. Στόχος του Mageca είναι φέρει, τις νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν μια πιο ανθρώπινη επικοινωνία με τις πάσης φύσεως έξυπνες συσκευές, στην καθημερινότητα μας και για τον λόγο αυτό θα συνεχίσει να δημιουργεί χρήσιμά εργαλεία. Πολλές από τις εφαρμογές που περιλαμβάνονται στο http://www.mageca.com/ υποστηρίζονται από τον αισθητήρα Kinect για Windows της Microsoft.

Tο Kinect για Windows, είναι μια πλατφόρμα που συνδυάζει hardware και λογισμικό, επιτρέποντας τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας εφαρμογών που βασίζονται σε Windows και χρησιμοποιούν την κίνηση. Το Kinect για Windows προσφέρει στους κορυφαίους του κλάδου τα εργαλεία για να μεταμορφώσουν τις εμπειρίες μέσα από λύσεις που επιτρέπουν τη touch-free επαφή με τον υπολογιστή και την ενίσχυση των συναλλαγών τους και των σχέσεων με τους πελάτες. Η Microsoft προσβλέπει σε σημαντικές προοπτικές για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα μέσω της αξιοποίησης της πλατφόρμας Kinect για Windows, ενώ σημειώνεται ότι το Kinect για Windows θα είναι διαθέσιμο σε συνολικά πάνω από 39 αγορές σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του έτους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Kinect για Windows, επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.microsoft.com/en-us/kinectforwindows/

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθη διαχειριστής ιστοσελίδας που οι χρήστες κατέβαζαν ταινίες

 Από την έναρξη του Φόρουμ για την Ελευθερία στο Ίντερνετ, το 2013. Πηγή: http://www.stockholminternetforum.se
Συνελήφθη από την υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 35χρονος διαχειριστής ιστοσελίδας, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Η ιστοσελίδα έδινε τη δυνατότητα σε χρήστες να παρακολουθούν και να «κατεβάζουν» ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, των οποίωντα δικαιώματα διάθεσης και προβολής ανήκουν αποκλειστικά σε εταιρείες.

Είχε προηγηθεί καταγγελία εκπροσώπου της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων «ΕΠΟE».

Στην ιστοσελίδα, επίσης, υπήρχε παραπομπή και σε αντίστοιχους παράνομους διαδικτυακούς συνδέσμους με παρόμοιο αντικείμενο, ενώ σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι χρήστες-συνδρομητές μπορούσαν να προβαίνουν σε χρηματικές «δωρεές», μέσω της εταιρείας μεταφοράς χρημάτων paypal, έτσι ώστε να «ανεβαίνουν» επίπεδο προσβασιμότητας στην ιστοσελίδα.

Ακολούθησε διεξοδική διαδικτυακή ανάλυση και διερεύνηση, στο πλαίσιο άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ύστερα από έκδοση σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά «ίχνη» του διαχειριστή του συγκεκριμένου ιστολογίου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στο Περιστέρι Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ο οποίος θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ από την επιτόπια ψηφιακή αυτοψία διαπιστώθηκε ότι πράγματι διαχειριστής της ιστοσελίδας είναι ο 35χρονος.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε την Τρίτη, στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Ενάρξεις Πιστοποιημένων Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εξειδίκευσης

MEDITERRANEAN Professional Studies


Το Mediterranean Professional Studies (MPS),  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων, για τα παρακάτω Προγράμματα Επαγγελματικής Εξειδίκευσης, που αφορούν σύγχρονους τομείς σπουδών, ενσωματώνοντας τις πλέον σύγχρονες πρακτικές του κλάδου της Πληροφορικής.

CISCO Networking Academy Program (CNAP)

-Πιστοποίηση CISCO IT Essentials: PC Hardware and Software

-Cisco Certified Networks Associate (CCNA)

PROFESSIONAL CERTIFICATES:
-Game Development, Έναρξη 29/10/2013
-Advanced Game Development, Έναρξη 29/10/2013
-Mobile Programming (Android), Έναρξη 29/10/2013
-Mobile Programming (Windows Phone), Έναρξη 29/10/2013
-Information Security Management, Έναρξη 29/10/2013
-ISO 27001:2005 Information Security Management System (ISMS) Auditor/Leader Auditor (IRCA), Έναρξη 29/10/2013
-ISO 9001:2008 Επιθεωρητής/Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρησης Ποιότητας (IRCA), Έναρξη 29/10/2013
-CAD/CAE Tools (ABAQUS), Έναρξη 29/10/2013
-CAD/CAE Tools (ANSYS), Έναρξη 29/10/2013

Για εργαζόμενους / στελέχη υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης του προγράμματος από  τον ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ (0,45%).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε  στη Γραμματεία του MEDITERRANEAN Professional Studies ή να επισκέπτεστε για παραλαβή των εντύπων της αίτησης το Admissions Office, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 - 21:00 και Σάββατο 10:00 -14:00), e-mail: info@medcollege.edu.gr

Συντάκτης - Πληροφορίες: Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κο Βασίλη Γαλάνη, Marketing Director & Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου, τηλ.: 210 88 99 603, e-mail: vgalanis@medcollege.edu.gr

Διαθέσιμα τα windows 8.1

Η από καιρού αναμενόμενη ανανεωμένη έκδοση 8.1 του λειτουργικού συστήματος Windows της Microsoft θα είναι διαθέσιμη για δωρεάν «κατέβασμα» από σήμερα το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Η αναβάθμιση λύνει ορισμένα προβλήματα που είχαν οι χρήστες με τα Windows 8 και προσθέτει νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες στο λογισμικό, που πρωτοκυκλοφόρησε πέρυσι τον Οκτώβριο.

Φυσικά παραμένει το κεντρικό «υβριδικό» χαρακτηριστικό των Windows 8, δηλαδή ότι επιτρέπουν στον χρήστη να δουλέψει είτε με τον κλασικό τρόπο του ποντικιού και του πληκτρολογίου, είτε με τον εναλλακτικό τρόπο της αφής, όπως στους υπολογιστές-ταμπλέτες.

Η κυκλοφορία της νέας έκδοσης γίνεται σε μια εποχή όπου οι πωλήσεις επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών σημειώνουν κάμψη διεθνώς λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού από τις ταμπλέτες και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, αλλά και σε μια μεταβατική περίοδο για την ίδια την Microsoft, η οποία αναζητά ένα νέο επικεφαλής που θα αντικαταστήσει τον Στίβεν Μπάλμερ, ο οποίος έκανε γνωστό ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί.

Τα Windows 8.1 θα είναι δωρεάν διαθέσιμα για τους υπάρχοντες χρήστες των Windows 8 μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Windows Store. Οι υπολογιστές με προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα, καθώς και μεμονωμένα «πακέτα» του λογισμικού, θα αρχίσουν να πωλούνται στα καταστήματα από την Παρασκευή.
Enhanced by Zemanta

Μicrosoft: Πλάνο αντικατάστασης των cookies


Mετά από τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι η Google σχεδιάζει μία πρόταση για την αντικατάσταση των cookies δημοσιεύματα αναφέρουν πως και η Microsoft δημιουργεί τη δική της εναλλακτική πρόταση.

Η Microsoft αποφάσισε να αναπτύξει ένα σύστημα καταγραφής των καταναλωτικών συνηθειών των χρηστών για τα δικό της οικοσύστημα συσκευών.

Θα περιλαμβάνει υπολογιστές, Windows Phones, το Xbox καθώς και δημοφιλείς εφαρμογές της εταιρίας όπως ο Internet Explorer και η μηχανή αναζήτησης Bing.

Tα cookies είναι ένα online σύστημα καταγραφής των συνηθειών των καταναλωτών που χρησιμοποιείται από τις εταιρίες ανελλιπώς από το 1994, ωστόσο η χρήση τους έχει εγείρει επανειλημμένα ζητήματα σχετικά με το είδος των πληροφοριών που συλλέγουν και κατά πόσον αυτό θα μπορούσε να αποβεί επιβλαβές για την ιδιωτικότητα ενός χρήστη.

Πέραν τούτου, δεν καλύπτουν την mobile αγορά, κάτι που απασχολεί τους διαφημιστές και τις εταιρίες καθώς χάνουν μια μερίδα καταναλωτών η οποία αντιστοιχεί στο 20% της παγκόσμιας κίνησης στο διαδίκτυο. Ο ίδιος περιορισμός ισχύει και για την τηλεόρασηκαθώς και την web TV.

Θεωρητικά η κίνηση αυτή θα μπορούσε να ωφελήσει ως έναν βαθμό τον χρήστη καθώς δε θα συλλέγονται πληροφορίες από δεκάδες “ανώνυμες εταιρίες” γι’ αυτόν.

Η πρωτοβουλία αυτή πάντως, αποτελεί αναμφίβολα μια απόπειρα όλων των τεχνολογικών κολοσσών που μπαίνουν στο παιχνίδι ένας-ένας να ελέγξουν και να αντλήσουν μεγαλύτερα οφέλη από την διαφημιστική αγορά.
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Η ESET παρουσιάζει την Έκδοση 7 των ESET NOD32 Antivirus και ESET Smart Security

Η πιο προηγμένη τεχνολογία ανίχνευσης προστατεύει από άγνωστες και εξελιγμένες απειλές


Τη διάθεση της 7ης γενιάς των κορυφαίων της λύσεων, ESET NOD32® Antivirus και ESET Smart Security®, ανακοίνωσε σήμερα η ESET®. Με νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όπως τα Exploit Blocker, Advanced Memory Scanner, Vulnerability Shield και ESET Social Media Scanner, η έκδοση 7 προσφέρει ταυτόχρονα ισχυρή προστασία και ευκολία στη χρήση, χωρίς όμως να επηρεάζει την απόδοση του συστήματος.

«Στόχος της ESET αποτελεί η δημιουργία λύσεων ασφαλείας που επιτρέπουν στην χρήση της τεχνολογίας με μεγαλύτερη σιγουριά» τονίζει ο Ignacio Sbampato, Sales and Marketing Officer της ESET. «Οι νέες μας λύσεις συνεχίζουν να διακρίνονται για τη χαμηλή επιβάρυνση στην απόδοση του συστήματος, όπως όλες οι λύσεις της ESET, προσφέροντας παράλληλα ακόμη πιο ισχυρή προστασία ενάντια σε νέο και άγνωστο ακόμη κακόβουλο λογισμικό, χάρη σε μοναδικές τεχνολογικές βελτιώσεις στον πυρήνα.»

«Οι σύγχρονοι κυβερνο-εγκληματίες  συχνά αναπτύσσουν ισχυρά κρυπτογραφημένο malware ώστε να αποφεύγουν την ανίχνευση. Για να αυξήσουν την πιθανότητα μόλυνσης και πρόκλησης βλάβης, το malware εξαπλώνεται εκμεταλλευόμενο εφαρμογές με κενά ασφάλειας, όπως web browsers, PDF readers, email clients ή στοιχεία του MS Office,» επισημαίνει ο Palo Luka, Chief Technology Officer της ESET .

Για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών, η ESET έχει διεξάγει εκτενή έρευνα, εμπλουτίζοντας την τεχνολογία ανίχνευσης στις λύσεις της Έκδοσης 7 με τρία νέα χαρακτηριστικά:

Το Exploit Blocker, ένα ολοκαίνουριο χαρακτηριστικό που στοχεύει την ίδια τη μέθοδο εκμετάλλευσης των εφαρμογών με κενά ασφαλείας, συνεπώς η δράση του είναι γενική και δεν εξαρτάται από την οικογένεια  payload/malware που τελικά μολύνει το σύστημα. Προσφέρει προστασία ενάντια σε νέο και άγνωστο κακόβουλο λογισμικό, γνωστό και ως zero day threats.
Το Advanced Memory Scanner, μία μέθοδος που δρα μετά την εκτέλεση, στοχεύοντας στην ανίχνευση malware που δεν έχει εντοπιστεί από άλλες τεχνολογίες. Η συμβολή του έγκειται στην προστασία κυρίως από κακόβουλο λογισμικό που προσπαθεί ενεργά να διαφύγει του εντοπισμού με τη χρήση διαφόρων τεχνικών απόκρυψης.

Το Vulnerability Shield, που αποτελεί τη βελτιωμένη εκδοχή του Personal Firewall στο ESET Smart Security, προσφέρει ισχυρή προστασία ενάντια στις απόπειρες εκμετάλλευσης γνωστών τρωτών σημείων του δικτύου.

«Η Έκδοση 7 των κορυφαίων μας λύσεων διαθέτει νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, που σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν με ένα μοναδικό τρόπο, ώστε να συνεργάζονται αρμονικά και να μπορούν να ανιχνεύουν και να μπλοκάρουν προληπτικά τα κενά ασφάλειας, όπως για παράδειγμα το PDF exploit CVE-2013-0641. Το συγκεκριμένο, εμφανίστηκε το Φεβρουάριο 2013 και ονομάστηκε exploit τη χρονιάς, τόσο λόγω της υψηλής δημοτικότητάς του, όσο κι επειδή συμπεριλήφθηκε πολλές φορές στα Exploit Kits, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ανακηρύχθηκε ως το «Pwnie Award for Best Client-Side Bug»* στο BlackHat 2013,» δηλώνει ο Juraj Malcho, Chief Research Officer της ESET. «Η νέα τεχνολογία επίσης έχει ως στόχο να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ζητήματος των στοχευμένων επιθέσεων, όπως της γνωστής παράβασης RSA το 2011.»

«Κατά τη διάρκεια της  δοκιμαστικής έκδοσης BETA της σειράς 7 των προϊόντων, το Advanced Memory Scanner κατόρθωσε να ανιχνεύσει και να συλλέξει ένα αριθμό δειγμάτων από οικογένειες malware, που συχνά προκαλούν προβλήματα, όπως το Win32/TrojanDownloader.Wauchos, ένα αναμφισβήτητα κακόφημο όχημα για την περαιτέρω εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού, ή τα δημοφιλή Trojans, όπως τα Win32/Fynloski, Win32/Wigon ή Win32/Zbot**. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η τεχνολογία έχει αποδειχτεί ισχυρή στην αντιμετώπιση και των ransomware Trojans» προσθέτει ο Malcho.

Οι  ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης  της ESET έχουν αποδώσει ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στην ανίχνευση, αλλά και στην εξουδετέρωση του malware. Το Cleaner Module έχει υποστεί βελτιώσεις ειδικά για την αφαίρεση rootkits, ενώ έχει προστεθεί και το Specialized Cleaner για την απομάκρυνση του πιο επίμονου κακόβουλου λογισμικού.

Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της έρευνας της Harris Interactive***, και δεδομένης της ανάπτυξης των κυβερνο-απειλών στα social media, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα spam και το malware στο Twitter, οι λύσεις της νέας Έκδοσης 7 διαθέτουν πολλές βελτιώσεις για αυξημένη ασφάλεια και περιλαμβάνουν το ακόμη πιο προηγμένο ESET Social Media Scanner (έκδοση 2). Η λύση προσφέρει έλεγχο και προφύλαξη από κακόβουλο περιεχόμενο στους λογαριασμούς των χρηστών και των φιλών τους στα social media, επιτρέποντας στο χρήστη να επιλέξει προγραμματισμένες και on-demand σαρώσεις, για να ανακαλύψει τυχόν απειλές. Εκτός από την καλύτερη σάρωση του Facebook, το νέο ESET® Social Media Scanner προσφέρει επιπλέον και προστασία στο Twitter, ενώ το Κέντρο Ασφάλειας (Security Center) δείχνει το τρέχον επίπεδο ασφάλειας στο Facebook και το Twitter, προτείνοντας αλλαγές στις ρυθμίσεις ασφάλειας. Όλες οι βελτιώσεις συμπεριλαμβάνονται στο λογαριασμό my.eset.com. Δημιουργώντας λογαριασμό στο my.eset.com, ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί την προστασία των προφίλ του στα social media και να προστατεύσει όσους λογαριασμούς επιθυμεί, δικούς του ή και των φίλων και της οικογένειάς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας της Harris Interactive (που έγινε για λογαριασμό της ESET) εμφανίζεται ένας αυξανόμενος αριθμός ενήλικων χρηστών Internet, που συνδέονται καθημερινά σε πολλαπλά δίκτυα. Κατά μέσο όρο, οι χρήστες αυτοί διαθέτουν τουλάχιστον 2 λογαριασμούς σε social media και τα 2/3 από αυτούς θεωρούν ότι τα websites δεν πραγματοποιούν καλούς ελέγχους για κακόβουλο περιεχόμενο. Σύμφωνα με την έρευνα, «Η λήψη ύποπτων μηνυμάτων αποτελεί κανόνα, με 4 στους 5 χρήστες να έχουν λάβει τουλάχιστον ένα, και από αυτούς, το 91% να το έχει λάβει φέτος, κυρίως με τη μορφή e-mail, κι έπειτα ως text.”

Και οι δύο λύσεις ESET NOD32 Antivirus και ESET Smart Security διαθέτουν πιστοποίηση για Windows 8 και Windows 8.1. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις και τα χαρακτηριστικά τους, παρακαλούμε επισκεφθείτε τις σελίδες ESET NOD32 Antivirus και ESET Smart Security.

* Το βραβείο Pwnie for Best Client-Side Bug απονέμεται στο πρόσωπο που ανακαλύπτει ή εκμεταλλεύεται τα πιο εξειδικευμένα και ενδιαφέροντα, από τεχνολογικής άποψης, bugs σε επίπεδο client.
** Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αναλύσεις malware είναι διαθέσιμες στη σελίδα http://www.virusradar.com/.
*** Για λογαριασμό της ESET, η Harris Interactive διεξήγαγε το Σεπτέμβριο 2013 online έρευνα στις ΗΠΑ σε δείγμα 2.089 ενηλίκων ηλικίας 18 και άνω.
Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Eurostat: Το 36% των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου έκανε αγορές μέσω ίντερνετ

Οι Βρετανοί βρίσκονται στην πρώτη θέση με 82% και ακολουθούν οι Δανοί και οι Σουηδοί με 79%.


Το 59% των Ευρωπαίων χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποίησαν το ίντερνετ για να πραγματοποιήσουν αγορές στη διάρκεια του 2012, σύμφωνα με τη Eurostat.
Στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, το 32% των χρηστών του διαδικτύου αγόρασαν μέσω ίντερνετ ρούχα και αθλητικά είδη και έκαναν κρατήσεις για ταξίδια και ξενοδοχεία, ενώ το 2008 το ποσοστό αυτό ήταν 21%.

Τα βιβλία και τα περιοδικά έρχονται στη δεύτερη θέση με 23%, έναντι 19% το 2008, όμως μόλις το 9% των χρηστών του διαδικτύου αγόρασαν τρόφιμα μέσω του ίντερνετ σε σχέση με 6% το 2008, όπως αναφέρει μια έκθεση της Eurostat που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Logo
Logo (Photo credit: Wikipedia)
Οι Βρετανοί βρίσκονται στην πρώτη θέση με 82% και ακολουθούν οι Δανοί και οι Σουηδοί με 79%. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Γερμανοί με 77% και οι Λουξεμβούργιοι με 73%.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι Ιταλοί, καθώς μόνο το 29% των χρηστών του διαδικτύου έκανε αγορές μέσω ίντερνετ, οι Βούλγαροι (17%) και οι Ρουμάνοι (11%).

Σύμφωνα με τη Eurostat, το 36% των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου έκανε αγορές ονλάιν, κυρίως ρούχων, αθλητικών ειδών αλλά και κρατήσεις για ταξίδια και ξενοδοχεία (15%), ενώ βιβλία και περιοδικά αγόρασε μόνο το 7%.
Enhanced by Zemanta

Η LG, παρουσιάζει το νέο ηγέτη στα συστήματα κλιματισμού VRF 4ης γενιάς, Multi V IV


Η LG Electronics (LG) παρουσίασε τη σειρά Multi V IV στην ελληνική αγορά. Το σύστημα VRF (Variable Refrigerant Flow) Multi V IV 4ης γενιάς, έρχεται να προστεθεί στην επιτυχημένη σειρά των προϊόντων Multi V. 

Η νέα σειρά προσφέρει κορυφαία ενεργειακή απόδοση και βοηθά στην εξοικονόμηση σημαντικού μέρους από το κόστος λειτουργίας των κλιματιστικών μονάδων. Το Multi V IV επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν και να ρυθμίζουν τις παραμέτρους λειτουργίας από απόσταση μέσω της νέας λειτουργίας Smart Control. Επιπλέον, οι τέσσερεις αποκλειστικές τεχνολογίες της LG, η έξυπνη επιστροφή λαδιού (Smart Oil Return), η λειτουργία του συμπιεστή HiPORTM (High Pressure Oil Return), ο έλεγχος ενεργής ποσότητας (Active Refrigerant Control) αλλά και η μεταβλητή διαδρομή ψυκτικού μέσου (Variable Heat Exchange Path), δίνουν τη δυνατότητα στο Multi V IV να λειτουργεί καλύτερα από ότι προβλέπουν οι τρέχουσες προδιαγραφές, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται, πραγματικά, για την τέταρτη γενιά των συστημάτων τεχνολογίας VRF.

«Η νέα σειρά Multi V IV αξιοποιεί τις εξελιγμένες τεχνολογίες της LG, προκειμένου να προσφέρει στον καταναλωτή ακόμη περισσότερη οικονομία στις λύσεις ψύξης και θέρμανσης.» δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής του Business Solutions τμήματος της LG Electronics Eλλάς. «Ο ονομαστικός συντελεστής απόδοσης στην ψύξη (EER) του Multi V IV μπορεί να φθάσει στο 5.2, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο βαθμό στην παγκόσμια αγορά των συστημάτων VRF. Επιπλέον, χάρη στις τέσσερεις αποκλειστικές τεχνολογίες της LG, λύνεται το πρόβλημα απωλειών ενέργειας στη μονάδα του συμπιεστή, επιτυγχάνοντας ESEER 7,9, τον υψηλότερο εποχικό συντελεστή απόδοσης της αγοράς. Πρόκειται για ένα κορυφαίο προϊόν του κλάδου, το οποίο βοηθά τους πελάτες των συστημάτων LG HVAC σε ολόκληρο τον κόσμο να εξοικονομήσουν σημαντικό μέρος του κόστους λειτουργίας, κερδίζοντας ταυτόχρονα  μεγαλύτερη άνεση».


Η σειρά Multi V IV, έχοντας τη δυνατότητα να μειώνει αποτελεσματικά την απώλεια ενέργειας όταν οι μονάδες δε λειτουργούν υπό μέγιστο θερμικό φορτίο, εξασφαλίζει μέχρι και 30 τοις εκατό μεγαλύτερη οικονομία σε σχέση με τα συστήματα VRF 3ης γενιάς Multi V III.


Σε σχέση με την προηγούμενη σειρά Multi V III, ο συντελεστής απόδοσης  της Multi V IV στις λειτουργίες θέρμανσης (COP) και ψύξης (EER) αυξήθηκε κατά 6.7 και 5.4 τοις εκατό, αντίστοιχα, κυρίως χάρη στην τεχνολογία HiPORTM. Το νέο μεταβαλλόμενο κύκλωμα στο εσωτερικό του εναλλάκτη θερμότητας επιλέγει αυτόματα τη βέλτιστη διαδρομή για το ψυκτικό υγρό, ανάλογα με το αν βρίσκεται σε λειτουργία ψύξης ή θέρμανσης, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος κατά 15 τοις εκατό. Την ίδια στιγμή, ο μηχανισμός Active Refrigerant Control της LG ρυθμίζει, αυτόματα και σε πέντε βήματα ανά κύκλο, την ποσότητα του ψυκτικού υγρού που είναι αναγκαία, προσθέτοντας άλλο ένα 3 τοις εκατό στη βελτίωση της απόδοσης. Ακόμη, η λειτουργία Smart Oil Return παρακολουθεί την ποσότητα του λαδιού του συμπιεστή σε πραγματικό χρόνο και κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις μόνον όταν κριθεί απαραίτητο, απαλείφοντας, έτσι, μια σοβαρή αιτία ενεργειακής σπατάλης. Τέλος, χάρη στο Variable Heat Exchange Path τα μοντέλα της σειράς Multi V IV μεταβάλλουν αυτόματα και ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας (ψύξη/θέρμανση) τη διαδρομή που ακολουθεί το ψυκτικό μέσο στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την επέκταση των ορίων λειτουργίας

Εκτός από την εντυπωσιακή ενεργειακή του απόδοση, το Multi V IV διακρίνεται, επίσης, και για τις εξαιρετικές επιδόσεις ψύξης/θέρμανσης. Όσον αφορά την ψύξη, η περιοχή λειτουργίας έχει αυξηθεί από τους -5 στους -10 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που καθιστά τη σειρά Multi V IV την ιδανική λύση για εφαρμογές όπου απαιτούνται χαμηλές θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης, ο μηχανισμός συνεχούς θέρμανσης κατά τη λειτουργία Defrost βοηθά να μειωθεί ο χρόνος απόψυξης και βελτιώνει την απόδοση της θέρμανσης κατά 27 τοις εκατό τους χειμερινούς μήνες, ενώ η τεχνολογία Snowdrift Detection της LG, η οποία βοηθά στην ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, δίνει την εντολή να λειτουργήσει ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας, προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας χιονιού επάνω στη μονάδα.

Η σειρά Multi V IV διαθέτει, επίσης, νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά που αυξάνουν την άνεση του καταναλωτή, όπως το Smart Control, το οποίο επιτρέπει τη ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας από απόσταση, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphones. Τέλος, το σύστημα μπορεί να συνδεθεί σε κύκλωμα σωληνώσεων συνολικού μήκους έως και 1.000 μέτρων, ενώ το μικρό βάρος των εξωτερικών μονάδων κάνει την εγκατάσταση του συστήματος ακόμη πιο εύκολη και οικονομική.

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Το Office 365 στην «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ»

Το Office 365 επιλέχθηκε από την εταιρία μεταφορών «ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΕ» ως η ιδανική λύση πληροφορικής για την αναβάθμιση των λειτουργιών της και τη βελτίωση της επικοινωνίας της.

Η ανάγκη βελτίωσης του  τρόπου συνεργασίας μεταξύ των υποκαταστημάτων της και των αντιπροσώπων της, αλλά και με τους πελάτες και προμηθευτές της, που βρίσκονται σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα, καθώς και η επιθυμία αναβάθμισης των υφιστάμενων εφαρμογών γραφείου, οδήγησε την εταιρία στην αναζήτηση μιας σύγχρονης λύσης πληροφορικής.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες αυτές, αλλά και αναζητώντας μια λύση με χαμηλό κόστος επένδυσης, επιλέχτηκε το Office 365, το οποίο προσέφερε την ευελιξία που η εταιρία αναζητούσε. Με το Office 365 η «ΑΘΗΝΑΪΚΗ» απέκτησε ασφαλή και ισχυρή πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενοποίησε τις υπηρεσίες επικοινωνίας. Πλέον είναι εφικτή η ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, η πρόσβαση των εργαζομένων στις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν, οπουδήποτε και αν βρίσκονται μέσω οποιασδήποτε συσκευής, ενώ υπάρχει η δυνατότητα τηλεδιασκέψεων μεταξύ των σημείων παρουσίας της εταιρίας.

Ο κ. Μάριος Κανέλλος (ΙΤ Supervisor) δήλωσε : «Αρχικά ήμασταν επιφυλακτικοί στο άκουσμα των υπηρεσιών στο Cloud και ιδιαίτερα για την ωριμότητα και την αξιοπιστία τους, ωστόσο με την προτροπή του συνεργάτη μας Inline αποφασίσουμε να κάνουμε την δωρεάν δοκιμή των 30ημερών. Από τις πρώτες μέρες κιόλας καταλάβαμε ότι το Office 365 ανταποκρινόταν πλήρως στης ανάγκες μας και τους στόχους μας. Με το πέρας της δοκιμαστικής περιόδου είχαμε πάρει ήδη την απόφαση να υιοθετήσουμε το Office 365, στην επιχείρηση μας»

Ο κ. Βαγγέλης Χρυσοχόος, Διευθυντής Πωλήσεων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και Συνεργατών της Microsoft, δήλωσε: «Μέσω των Cloud λύσεων Microsoft Office365 έχουμε την δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε τις λειτουργικές ανάγκες οποιασδήποτε επιχείρησης και να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας μέσω ενός μεγάλου δικτύου καταρτισμένων συνεργατών. Απώτερος σκοπός μας η αύξηση παραγωγικότητας όλων των εμπορικών ή μη οργανισμών».

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Η LG στο Tech Open 2013


 Από τις 08 έως τις 27 Οκτωβρίου, η LG συμμετέχει στη μεγαλύτερη διαδραστική έκθεση τεχνολογίας στο the Mall Athens παρουσιάζοντας τα πιο προηγμένα προϊόντα της


Με την καινοτομία και την ανάπτυξη στην καρδιά της εταιρικής της ταυτότητας & κουλτούρας, η LG Electronics, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας, συμμετέχει στο Tech Open 2013. Από τις 08 μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου, η LG θα βρίσκεται στο the Mall Athens, παρουσιάζοντας τις πιο τεχνολογικά εξελιγμένες συσκευές της, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της έκθεσης να ενημερωθούν για τις τάσεις της αγοράς και φυσικά, να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία χρήσης των προϊόντων της.


Συγκεκριμένα  και αναφορικά με τις κορυφαίες  συσκευές της LG, ξεχωριστή θέση στο Tech Open 2013, θα έχει η νέα LG Curved OLED TV, η πρώτη στον κόσμο κυρτή τηλεόραση, ενώ στο Ultra HD stage οι καταναλωτές μπορούν να θαυμάσουν την ολοκληρωμένη γκάμα των LG UHD τηλεοράσεων (84’’,65’’,55’’) και τις εντυπωσιακές Cinema Screen TVs, οι οποίες προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία θέασης. Επίσης, στο LG G2 Stage, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να επεξεργαστούν live την πολυαναμενόμενη συσκευή της εταιρείας, το LG G2 και το νέο κορυφαίο tablet LG G Pad 8,3, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα απίθανο διαδραστικό παιχνίδι, για να ενημερωθούν με δημιουργικό τρόπο για τις καινοτόμες λειτουργίες τους.

Τέλος, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αφιερωμένο στα Games οι λάτρεις των παιχνιδιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία, δοκιμάζοντας και συμμετέχοντας σε παιχνίδια τελευταίας τεχνολογίας όπως το Where is my Water, Mini Car Racing, Catapult King και Air Attack.

Γιατί στον υπέροχο κόσμο της τεχνολογίας, όλα είναι πιθανά!
Enhanced by Zemanta

O Πρόεδρος της ΖΤΕ Corporation, Hou Weigui, συναντά τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Σε συνέχεια της πρόσφατης υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας τον περασμένο Μάϊο, η επίσκεψη του επικεφαλής του κινέζικου τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΖΤΕ για ενίσχυση της επένδυσή της στην ελληνική αγορά

Ο Πρόεδρος της ΖΤΕ Corporation, Hou Weigui, επισκέφθηκε σήμερα τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.  Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της ΖΤΕ και της Ελληνικής Κυβέρνησης πριν μερικούς μήνες, κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΖΤΕ, του κορυφαίου παρόχου στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, διαχείρισης δικτύου και συσκευών κινητής τηλεφωνίας, για επέκταση της δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα.

Η ΖΤΕ έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο (transit and logistics hub) για τα προϊόντα της στην Ευρώπη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.  Επίσης έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το έργο του Σύζευξις ΙΙ, και για πρωτοβουλίες για δημιουργία εθνικού δικτύου οπτικών ινών  FTTH. Κατά τη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου Hou Weigui στον Έλληνα Πρωθυπουργό συζητήθηκε η πρόθεση της ΖΤΕ για τη δημιουργία ενός κέντρου επισκευών και επιστροφής (repair and return) το οποίο θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή / περιφέρεια της Ν.Α. Ευρώπης.

Οι παραπάνω σχεδιασμοί έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς η ΖΤΕ είναι εκ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, διαθέτει πελατειακή βάση με περισσότερους από 500 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως και έχει παρουσία σε 140 και πλέον χώρες.  Σε πρώτο στάδιο, υπολογίζεται οτι αυτές οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν περίπου 400 νέες θέσεις εργασίας ενώ οι συνολικές θέσεις που θα έχουν δημιουργηθεί με την ολοκλήρωση των επενδύσεων θα φτάσουν τις 600.
Επιπλέον, η ΖΤΕ αναφέρθηκε και σε άλλα έργα υποδομής που μπορούν να χρηματοδοτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την Ε.Ε., προμηθευτές και παρόχους τηλεπικοινωνικού υλικού και υπηρεσιών κ.α και τα οποία είναι απαραίτητα για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας, όπως το Rural Area Project (ΒΟΤ-Build, Operate, Transfer), το Σύζευξις ΙΙ, και η δημιουργία εθνικών δικτύων οπτικών ινών FTTΗ.
Μετά τη συνάντηση με τον  Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Hou Weigui δήλωσε : «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.  Είχα την ευκαιρία να του επιβεβαιώσω, προσωπικώς, το ενδιαφέρον της ΖΤΕ για σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα και ελπίζω αυτές να γίνουν πραγματικότητα σύντομα».
Ο κ. Deng Chao, Country Manager ZTE Ελλάς δήλωσε σχετικά: «Μετά από 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα και με πελατολόγιο που περιλαμβάνει όλους τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, η ZTE ισχυροποιεί σταθερά την παρουσία της στην Ελλάδα, τόσο στον τομέα των τερματικών κινητής τηλεφωνίας και smarhphones, όσο και στα συστήματα πρόσβασης στο διαδίκτυο και τα CPE's.  Η επίσκεψη του Προέδρου Hou Weigui επιβεβαιώνει στο ύψιστο επίπεδο το ενδιαφέρον της ΖΤΕ για περαιτέρω υποστήριξη και ανάπτυξη της επένδυσής της στην Ελλάδα»
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Πρόεδρος Google: Η καινοτομία θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

Ο παράγοντας-κλειδί για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να βγει η Ελλάδα από την κρίση, θα είναι η τεχνολογική καινοτομία, τόνισε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Έρικ Σμιντ.

Ο κορυφαίος Αμερικανός μάνατζερ μίλησε απόψε στο Μέγαρο Μουσικής ενώπιον πολυπληθούς κοινού με θέμα «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη», και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, ιδίως των νέων.

«Η κρίση είναι ευκαιρία για να βρείτε νέους τρόπους και μέσα ανάπτυξης» είπε και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να καταλάβουν οι Έλληνες τον κομβικό ρόλο των καινοτομιών, οι οποίες, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελούν τον μοχλό και την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.

«Για την Ελλάδα τα δυσάρεστα είναι πίσω της και τα καλά είναι μπροστά της» εκτίμησε ο κ. Σμιντ και κάλεσε τη χώρα μας «να γίνει μια Μέκκα υψηλής καινοτομίας». Επεσήμανε με αισιόδοξο πνεύμα ότι «κάθε κρίση δημιουργεί μια ευκαιρία» και κάλεσε την Ελλάδα να τολμήσει «να εκτεθεί στον παγκόσμιο ανταγωνισμό», δημιουργώντας κέντρα καινοτομίας και νέες ευκαιρίες απασχόλησης μέσα από τη στενή συνεργασία κράτους, επιχειρήσεων και μεγάλων πανεπιστημίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, η Google «θα βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού». Αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή η ανάπτυξη της εταιρείας του στην Ελλάδα εμφανίζει έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς στην Ευρώπη, δήλωσε ότι «σκεπτόμαστε τι θα κάνουμε στο μέλλον», ενώ επεσήμανε πως ένας λόγος του ταξιδιού του στη χώρα μας ήταν για να σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από τον αριθμό των ταλέντων που έχει η Ελλάδα, όσο και για την ανθεκτικότητα των Ελλήνων μπροστά στην κρίση. Αφού ανέφερε ότι οι Έλληνες έχουν εφεύρει πολλά πράγματα στην ιστορία, μεταξύ των οποίων τη Δημοκρατία, εξέφρασε το «σεβασμό» του απέναντι στον ελληνικό λαό για όσα έχει περάσει λόγω της κρίσης και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πώς θα είχαμε αντιδράσει στις ΗΠΑ, αν μας είχε συμβεί κάτι ανάλογο».

Ο κ. Σμιντ ανέφερε ότι μολονότι η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Αθήνα διαθέτει πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, σήμερα χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό πολυάριθμων αναξιοποίητων ταλέντων και εξειδικευμένων εργαζομένων χωρίς δουλειά, λίγων καινοτομικών εταιρειών και χαμηλών μισθών, με συνέπεια να παρατηρείται «διαρροή εγκεφάλων» σε άλλες χώρες. Όπως είπε, «σε μια χώρα με ανεργία των νέων κοντά στο 60%, το πρόβλημα δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο, αλλά μπορεί να λυθεί».

Για να αλλάξουν τα πράγματα, τόνισε, και για να δημιουργηθούν περισσότερες δουλειές στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, οι πρωτοβουλίες ανήκουν αφενός στην ελληνική κυβέρνηση, που πρέπει να βοηθήσει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, και αφετέρου στην ανάληψη ρίσκου από τους ίδιους τους επιχειρηματίες. «Δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας οι κυβερνήσεις, αλλά οι επιχειρήσεις» τόνισε και υπογράμμισε ότι «χρειάζονται νόμοι που να προωθούν την επιχειρηματικότητα».

Αλλά, πρόσθεσε, για να διακινδυνεύσουν οι επιχειρηματίες, «οι πολιτικοί πρέπει να απομακρύνουν τα εμπόδια» και «να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία που αποτρέπει τις επενδύσεις». Όπως εξήγησε, χρειάζεται ένα σταθερό επενδυτικό πλαίσιο, επειδή «οι επενδυτές θέλουν να ξέρουν ότι σε μερικά χρόνια η κυβερνητική πολιτική δεν θα έχει αλλάξει».

Παράλληλα, πρόσθεσε, πρέπει να δοθούν κίνητρα (όπως φορολογικά) για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, καθώς επίσης να προωθηθεί ακόμη περισσότερο η χρήση του Ίντερνετ στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, και να δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση των δικτύων. Στην Ελλάδα, όπως είπε, μπορούν μέσα από τις νέες καινοτομίες, «να δημιουργηθούν νέοι εκατομμυριούχοι».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Google -παρά τις εναντίον της κατηγορίες- σέβεται την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων, ενώ επέκρινε τις υποκλοπές δεδομένων από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο και στην Ευρώπη».

Για την ανεργία, υποστήριξε ότι αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα, για το οποίο η τεχνολογία φέρει τη δική της ευθύνη (π.χ. λόγω αυτοματοποίησης της παραγωγής), γι’ αυτό τόνισε ότι χρειάζονται «σωστές» καινοτομίες, ώστε να ενισχύεται η απασχόληση και όχι να μειώνεται.

Τη διάλεξη και τη συζήτηση με το κοινό προλόγισε και συντόνισε ο Λουκάς Τσούκαλης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Eric Schmidt γεννήθηκε το 1955, σπούδασε μηχανικός λογισμικού και από το 2001 έως το 2011 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος (CEO) της αμερικανικής εταιρείας την οποία είχαν ιδρύσει ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν το 1998. Από αυτή τη θέση, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Google, μεταμορφώνοντάς την σε σχετικά σύντομο χρόνο από μια μικρή επιχείρηση της «Σίλικον Βάλεϊ» της Καλιφόρνια στο Νο 1 «όνομα» της τεχνολογίας παγκοσμίως, με κεντρικό μοχλό επιτυχίας τη διάσημη ομώνυμη μηχανή αναζήτησης.

Ο Σμιντ, μεταξύ άλλων, είναι μέλος του Συμβουλίου για την Επιστήμη και την Τεχνολογία (PCAST) του προέδρου των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα, της Αμερικανικής Ακαδημίας Μηχανικών και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Είναι, ακόμα, πρόεδρος του συμβουλίου του οργανισμού New America Foundation. Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», το 2013 ήταν ο 138ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με εκτιμώμενη περιουσία 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τις προσωπικές απόψεις του για το μέλλον καταγράφει σφαιρικά στο βιβλίο του που εξέδωσε φέτος τον Απρίλιο με τίτλο «Η νέα ψηφιακή εποχή: Αναδιαμορφώνοντας το μέλλον των ανθρώπων, των εθνών και των επιχειρήσεων».
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Στο Μαξίμου την Πέμπτη ο «πρεσβευτής» της Google Ερικ Σμιντ - Ποιος είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας


Τον εκτελεστικό πρόεδρο της Google Ερικ Σμιντ (Eric Schmidt) θα υποδεχθεί αύριο στις 15.00, ο Πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα προηγηθεί συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον επικεφαλής της εταιρείας ZTE Χου Γουέι Γκι (Hou WeiGui).

Το απόγευμα ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google θα δώσει διάλεξη για το μέλλον του Διαδικτύου και της τεχνολογίας, με τίτλο «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη», στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής (είσοδος ελεύθερη με Δελτία Προτεραιότητας - η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 16.00).

Ο Έρικ Σμιντ πήγε στην Google το 2001 συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη της εταιρείας και τη μετατροπή της από νεοϊδρυθείσα εταιρεία της Silicon Valley, σε παγκόσμιο ηγέτη του τομέα της τεχνολογίας.

 Ως εκτελεστικός πρόεδρος, ο Σμιν είναι το δημόσιο πρόσωπο της εταιρίας, ο πρεσβευτής της, ο άνθρωπος που διευρύνει τις επιχειρησιακές σχέσεις με κυβερνητικούς φορείς και που παρέχει συμβουλές στο διευθύνοντα σύμβουλο και στα ανώτατα στελέχη.

Ως επικεφαλής του «Google Ideas», του Think Tank της εταιρείας, ταξίδεψε πρόσφατα σε 30 χώρες και κατέγραψε τις τάσεις στη χρήση και τις εφαρμογές του Ίντερνετ, σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες κοινωνίες.

Οι εμπειρίες αυτού του οδοιπορικού καταγράφηκαν στο βιβλίο «The New Digital Age: Reshaping the Future of People, Nations and Business», το οποίο έγραψε με τον συνταξιδιώτη του, Τζέιρντ Κοέν, σχεδιαστή στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα.

Το βιβλίο εκδόθηκε την περασμένη άνοιξη στη Βρετανία, και κεντρικό του θέμα είναι η εικόνα ενός μελλοντικού κόσμου που θα έχει 5 δισεκατομμύρια νέους χρήστες του Ίντερνετ, την επόμενη δεκαετία.


Enhanced by Zemanta

Πολυδιάστατο Ερευνητικό Έργο από το Κ.Ε.Τ.Α.Κ. του Mediterranean College

Το Κέντρο Ερευνών  Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Mediterranean College            (http://www.ketak.gr), κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2012-2013, παρήγαγε πολυδιάστατο ερευνητικό έργο με τη συνδρομή των επιστημονικών υπεύθυνων του Κέντρου, των επιστημονικών συνεργατών του, των συνεργασιών και των υποδομών που διαθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι η ίδρυση του ΚΕΤΑΚ αποτελεί για το  Mediterranean College μια επένδυση στη γνώση και την καινοτομία,  με στόχο τη διατήρηση της ηγετικής του θέσης όχι μόνο στη σύγχρονη εκπαίδευση αλλά, στον ίδιο και μεγαλύτερο βαθμό, και στην Έρευνα και την Ανάπτυξη της καινοτομίας στη χώρα μας. Απώτερος σκοπός του Κ.ΕΤ.Α.Κ. είναι η εκπαίδευση και η επιμόρφωση να τροφοδοτηθούν μέσα από την έρευνα και έτσι να προσανατολιστούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, προς τις πραγματικές ανάγκες του εργασιακού περιβάλλοντος και συνεπώς και της αναπτυξιακής πορείας της κοινωνίας μας, που θα οδηγήσει τελικά σε μια ευημερούσα χώρα. Συνεπώς εκτός από τους καθαρά ερευνητικούς στόχους του Κ.Ε.Τ.Α.Κ. στα πεδία της επιστήμης, περιλαμβάνονται και η διερεύνηση των αναγκών για συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση καθώς και η ανάλυση τους, ώστε στη συνέχεια να προγραμματίζονται συστηματικές δράσεις σε κάθε λειτουργικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων στο μελετητικό και ερευνητικό έργο του Κ.Ε.Τ.Α.Κ. συμπεριλαμβάνονται:                      
1. Analysis of requirements for virtual machine migration in dynamic clouds,  Stelios Sotiriadis, Nik Bessis, Pawel Gepner, Nicolas Markatos,
2.Recent advances on the numerical modelling of turbulent flows, C.D. Argyropoulos and N.C. Markatos,
καθώς και πολλές άλλες μελέτες . Στο χαρτοφυλάκιο των ερευνών αγοράς του K.E.T.A.K. συμπεριλαμβάνεται επίσης μια πρόσφατη μεγάλη έρευνα για την Περιβαλλοντική Επίγνωση με θέμα «Περιβαλλοντική Επίγνωση: Ανακύκλωση – Πράσινα Σπίτια» και πλήθος άλλων ερευνών, όπως: Αξιολόγηση εταιρικών web sites, O ρόλος της γυναίκας στη διαμόρφωση της καταναλωτικής συμπεριφοράς ενόψει της κρίσης, Η εξάρτηση παιδιών και εφήβων από την τηλεόραση, κ.α.

Περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες καθώς και αναλυτική παρουσίαση των ερευνών, παρέχονται από τον επίσημο δικτυακό τόπο του Κέντρου στη διεύθυνση (http://www.ketak.gr/index.php/ereunitiko-ergo/ereunes-meletes ) αλλά και από το δικτυακό τόπο του Mediterranean College στην ενότητα: (http://www.medcollege.edu.gr/dhmoskophseis )

Περισσότερες  πληροφορίες: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9, τηλ.: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...