Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Η Apple εξαγόρασε την AlgoTrim

Στην εξαγορά της σουηδικής εταιρείας λογισμικού AlgoTrim προχώρησε η Apple σύμφωνα με το περιοδικό PCMag.


Η AlgoTrim ιδρύθηκε το 2005 και ειδικεύεται στη δημιουργία συμπιεσμένων κωδικοποιημένων αλγορίθμων που χρησιμοποιούνται στο λογισμικό κινητών τηλεφώνων.

Μέχρι σήμερα, λογισμικό της AlgoTrim χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια συσκευές κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως. Το κόστος της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό.

Εκπρόσωπος της Apple, απαντώντας σε ηλεκτρονικό μήνυμα που του απέστειλε το PCMag σχολίασε, ότι η αμερικανική εταιρεία «αγοράζει κατά καιρούς μικρότερες εταιρείες λογισμικού αλλά δεν δημοσιοποιεί τα πλάνα της».
Enhanced by Zemanta

Η LG παρουσιάζει το all-in-one PC στην IFA 2013

Οι  οθόνες της σειράς 21:9 Ultra Wide της LG έχουν  σχεδιαστεί και για δουλειά και  για παιχνίδι, θέτοντας νέα όρια στην παραγωγικότητα και την ψυχαγωγία


Η LG Electronics (LG) στο πλαίσιο της έκθεσης IFA 2013 στο Βερολίνο, θα παρουσιάσει το IPS 21:9 UltraWide All-In-One PC (μοντέλο V960), προσθέτοντας στη γκάμα των προϊόντων της μία ακόμη ευρεία οθόνη με κινηματογραφικές αναλογίες και διεκδικώντας μερίδιο σε ένα καινούριο πεδίο της αγοράς PC. Στην IFA η LG θα παρουσιάσει επίσης και τις καινούργιες οθόνες 29EA73, 29EB73 και 29MA73. Η ολοκληρωμένη σειρά οθονών IPS 21:9 UltraWide προσφέρει πλέον στον καταναλωτή επιλογές που του επιτρέπουν να πραγματοποιεί εύκολα πολλές ταυτόχρονες εργασίες (multitasking), ενώ τον βοηθούν να απολαμβάνει ακόμη περισσότερο τα παιχνίδια ή άλλες εφαρμογές ψυχαγωγίας.

«Πριν από ένα χρόνο περίπου η LG παρουσίασε την πρώτη οθόνη στον κόσμο με αναλογία διαστάσεων 21:9. Από τότε μέχρι σήμερα, το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τη νέα αυτή κατηγορία monitor καταγράφει τεράστια αύξηση,» δηλώνει ο κ. Hyoung-sei Park, Επικεφαλής του τμήματος IT business, LG Electronics. «Tο IPS 21:9 UltraWide All-In-One PC θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την ηγετική θέση της LG στη σχετικά νέα και αναπτυσσόμενη κατηγορία των προϊόντων UltraWide».

Tο IPS 21:9 UltraWide All-In-One PC είναι ένας προηγμένος επιτραπέζιος υπολογιστής με όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι οθόνες 21:9. Tο μοντέλο V960 με Windows 8, έρχεται εξοπλισμένο με τη GPU GeForce GT 640M της NVIDIAγια ταχύτερη επεξεργασία γραφικών, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τους gamers, αλλά και για όσους χρειάζονται ισχυρές επιδόσεις γραφικών υψηλής ποιότητας. Με διαγώνιο 29 ιντσών, το AIO PC της LG υποστηρίζει λειτουργία picture-in-picture (PIP), επιτρέποντας στο χρήστη να σερφάρει στο internet τη στιγμή που παρακολουθεί κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Επίσης, το ΑΙΟ PC συνοδεύεται από πληκτρολόγιο και ποντίκι, ώστε ο χρήστης να μπορεί να απολαύσει τον καινούριο του υπολογιστή αμέσως μόλις τον βγάλει από το κουτί.

Tο μοντέλο 29MA73 έρχεται εξοπλισμένο όχι μόνο με δέκτη TV αλλά και με τη λειτουργία Extra View, η οποία αφήνει ένα μέρος της οθόνης να χρησιμοποιείται για πρόσβαση σε σελίδες με πληροφορίες για το τηλεοπτικό πρόγραμμα ή άλλες εφαρμογές, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία IPTV. Επιπλέον, το νέο μοντέλο 29EB73 συνοδεύεται από μια εργονομική βάση, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί στο κατάλληλο ύψος, ώστε να μειώνεται η καταπόνηση από ενδεχόμενη ακατάλληλη στάση του σώματος του χρήστη.

Η σειρά IPS 21:9 UltraWidePC 29-ιντσών της LG κάνει πιο εύκολο το multitasking, καθώς οι μεγάλες διαστάσεις των monitors επιτρέπουν την προβολή περισσότερων πληροφοριών στην ίδια οθόνη. Καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου χρήστη, τα εξαιρετικά αυτά monitors αξιοποιούν τις λειτουργίες 4-Screen Split και Dual Link-up, ώστε να κάνουν ακόμη πιο εύκολη την εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών. Οι προηγμένες αυτές συσκευές είναι, επίσης, ιδανικές για τους gamers και τους φανατικούς των κινηματογραφικών ταινιών, αφού η αναλογία 21:9 καθιστά την εμπειρία θέασης ακόμη πιο συναρπαστική. Η σειρά IPS 21:9 UltraWide είναι συμβατή με Mac, ενώ χάρη στις θύρες Mobile High-Definition Link (MHL), HDMI και Display Port, μετατρέπει το PC σ’ ένα ολοκληρωμένο κέντρο οικιακής ψυχαγωγίας, το οποίο μπορεί να προβάλλει περιεχόμενο από μια σειρά διαφορετικών συσκευών.

Η εκπληκτική ποιότητα της εικόνας  των monitors LG IPS έχει αναγνωριστεί μ’ ένα μεγάλο αριθμό πιστοποιήσεων και βραβείων, όπως το γερμανικό Plus X Award. Η τεχνολογία LG IPS εξασφαλίζει ζωντανά χρώματα, εξαιρετικά μεγάλη γωνία θέασης και φυσική απεικόνιση, η οποία ελαχιστοποιεί την κούραση των ματιών.

Η βραβευμένη σειρά προϊόντων  οικιακής ψυχαγωγίας της LG, όπως τα τελευταία Ultra PCs και Tab-Book, θα παρουσιάζονται στην αίθουσα 11.2 των εκθεσιακών χώρων της IFA 2013 στο Βερολίνο.
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Google και CERN στη... ΔΕΘ

Google 貼牌冰箱(Google Refrigerator)
(Photo credit: Aray Chen)

Google και CERN, καθώς και άλλοι ερευνητικοί φορείς θα έχουν παρουσία στη φετινή ΔΕΘ. 


Οπως έγινε γνωστό η Google θα έχει σημαντική παρουσία στη φετινή διοργάνωση, μέσω της κοινότητας των προγραμματιστών της (Google Developers Group) και οι προσκεκλημένοι προγραμματιστές θα βρίσκονται σε ειδικό χώρο ("Playground") του θεματικού αφιερώματος στην καινοτομία ("Inno-tech") της ΔΕΘ, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των νέων τεχνολογιών. 

Εφαρμογές όπως τα Google maps και το chrome, αλλά και εφαρμογές android, το Google drive και όλες οι τελευταίες εξελίξεις της Google θα παρουσιαστούν στο εντυπωσιακό αυτό «playground». Ωστόσο, το «Playground» των Google Developers Group θα αποτελέσει σημείο συνάντησης με υποψήφιους συνεργάτες από όλη την Ελλάδα και με προσκεκλημένους διεθνείς επισκέπτες, που έχουν να προτείνουν τις δικές τους ιδέες στην κοινότητα της Google για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των προϊόντων/υπηρεσιών τους.

Στο Inno-Tech θα έχει επίσης σημαντική παρουσία το CERN και άλλοι ερευνητικοί φορείς, ενώ μεγάλη θα είναι η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων και αντιπροσωπειών μεγάλων διεθνών εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας. «Κάτι περισσότερο από ένα θεματικό αφιέρωμα, το Inno-Tech θα προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να "καταδυθεί" σε ένα φεστιβάλ καινοτομίας. Τα τελευταία επιτεύγματα του κόσμου της τεχνολογίας στο διαδίκτυο, την κινητή τηλεφωνία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα είναι εκεί. Τόσο για τους απλούς επισκέπτες – και δη τους νέους - που θα έχουν τη δυνατότητα για ένα περιπετειώδες ταξίδι στη σφαίρα της τεχνολογίας όσο και για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και να αξιοποιήσουν τη γνώση αυτή στη δική τους λειτουργία" καταλήγει η ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας.
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρώτο Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Samsung

English: Samsung Logo Suomi: Samsungin logo
English: Samsung Logo Suomi: Samsungin logo (Photo credit: Wikipedia)
Η Samsung Electronics Co., Ltd, ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρώτο Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (http://www.samsungdevcon.com/). Στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φραντσίσκο από τις 27 έως 29 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστούν νέα εργαλεία μέσω των οποίων οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν συναρπαστικές, καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες για τις συσκευές Samsung, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσης παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών.

Η εκδήλωση της Samsung θα περιλαμβάνει περισσότερα από 40 σεμινάρια σε τεχνικά και κλαδικά θέματα από τους κορυφαίους επαγγελματίες στους τομείς των κινητών, των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και του ψηφιακού περιεχομένου. Κατά τη διάρκειά του, μάλιστα, η Samsung θα παρουσιάσει νέα SDK και εργαλεία που θα αποτελέσουν τους σύμμαχους των προγραμματιστών για να αξιοποιήσουν σε όλη τους την έκταση τις τελευταίες καινοτομίες, τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που παρέχουν οι συσκευές Samsung.

Τα τεχνικά σεμινάρια και  οι παρουσιάσεις από ηγέτες της βιομηχανίας θα καλύψουν μεταξύ άλλων θέματα, όπως:

Παρουσίαση των νέων SDK και εργαλείων της Samsung, συμπεριλαμβανομένου του S Pen και των νέων λειτουργιών
Αναλυτική παρουσίαση της Πλατφόρμας Υπηρεσιών της Samsung και των υπηρεσιών APIs, όπως το ChatON, Group Play, Samsung AdHub, Context Aware και πολλά άλλα
Βέλτιστες πρακτικές για την ανάπτυξη εφαρμογών Smart TV σε multi-screen περιβάλλον, καλύπτοντας κινητό, tablet και τηλεόραση
Περιπτώσεις ανάπτυξης σε περισσότερες από μία πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των HTML5, Web app και άλλα
Ειδικά σεμινάρια για προγραμματιστές B2B που καλύπτουν το πρόγραμμα συνεργασίας της Samsung για τα κινητά τηλέφωνα και δημιουργούν πιστοποιημένες εφαρμογές, KNOX, Enterprise SDK, και άλλες
Νέες ευκαιρίες στις αναπτυσσόμενες κατηγορίες, όπως παιχνίδια και πολλά άλλα

Τα εισιτήρια για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών κοστίζουν $299 και προσφέρουν την πρόσβαση στις κεντρικές ομιλίες, τα σεμινάρια, αλλά και σε μία αποκλειστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο και τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στο http://www.samsungdevcon.com/.

Οι προγραμματιστές μπορούν  να συμμετέχουν στη συζήτηση γύρω από το Συνέδριο χρησιμοποιώντας  το hashtag #SDC13, να στείλουν το tweet τους στο @SamsungDevUS ή να επικοινωνήσουν μέσω Facebook και Google+.

•          Twitter : @SamsungDevUS

•          Facebook : https://www.facebook.com/SamsungDevUS

•          Google+ : Samsung Developers US
Enhanced by Zemanta

Facebook: Αποζημιώνει 614.000 χρήστες για δημοσίευση προσωπικών τους δεδομένων σε διαφημίσεις!

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο ιστότοπος αξιοποίησε φωτογραφίες και πληροφορίες των χρηστών χωρίς την έγκρισή τους, αποκομίζοντας 73 εκατομμύρια δολάρια!


Το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να πληρώσει συνολικά η Facebook σε 614.000 χρήστες του κοινωνικού ιστότοπου, επειδή χρησιμοποίησε προσωπικά τους δεδομένα και φωτογραφίες σε διαφημίσεις που εμφανίζονταν στο site, χωρίς την έγκρισή τους.

Αυτό αποφάσισε τη Δευτέρα ο αμερικανός δικαστής ο οποίος χειρίστηκε τη σχετική αγωγή, που είχαν καταθέσει οι χρήστες του Facebook.

Καθένας από τους 614,000 χρήστες πρόκειται να λάβει αποζημίωση 15 δολαρίων.
Ο δημοφιλής ιστότοπος εκτιμάται πως έχει χρησιμοποιήσει τα ονόματα και τις φωτογραφίες περίπου 150 εκατομμυρίων μελών του, σε διαφημίσεις, ωστόσο μόνο όσοι απάντησαν σε σχετικό email που εστάλη από την εταιρία θα αποζημιωθούν.

Ιδιωτικοί οργανισμοί θα λάβουν επίσης ένα μέρος από την αποζημίωση των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το BBC επικοινώνησε με τους ιθύνοντες του Facebook, οι οποίοι δεν ήθελαν ωστόσο να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Το αμερικανικό δικαστήριο έκρινε ότι τα κέρδη της Facebook από το συγκεκριμένο διαφημιστικό πρόγραμμα που λέγεται «Sponsored Stories» ανέρχονται σε 73 εκατομμύρια δολάρια!

Η απόφαση προβλέπει επίσης ότι ο ιντερνετικός κολοσσός θα πρέπει να κάνει αλλαγές στο κεφάλαιο όπου αναφέρονται τα δικαιώματα των χρηστών του, ώστε να τους παρέχει περισσότερες πληροφορίες και έλεγχο για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι προσωπικές τους πληροφορίες στο μέλλον.

Αυτό εκτιμάται πως θα κοστίσει στην Facebook περίπου 145 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικά έσοδα.
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Nvidia: Ετοιμάζει νέα διπύρηνη GPU!


Η Nvidia θέλοντας να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική στην αγορά GPU ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα διπύρηνη GPU.

Η νέα GPU θα βασίζεται στο GK110 chip και θα προσφέρει επιδόσεις που θα είναι πολύ καλύτερες από αυτές της GTX 780 αφού θα εκμεταλλεύεται περισσότερους πυρήνες CUDA.

Η νέα διπύρηνη GPU της Nvidia θα είναι η αντιπρόταση στην σειρά GPU Volcanic Islands που ετοιμάζει η AMD.
technewz.gr
Enhanced by Zemanta

Κατά 8,9% αυξήθηκαν οι συνδέσεις Internet στην Ελλάδα το 2012

H κρίση οδηγεί τους χρήστες σταθερής-κινητής τηλεφωνίας και Ιντερνετ σε στοχευμένες αλλαγές προγραμμάτων και υπηρεσιών, με κύριο γνώμονα τη συμπίεση του τηλεπικοινωνιακού κόστους.


Σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία που παρουσίασε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), το 2012 λόγω της οικονομικής ύφεσης, σημειώθηκαν σημαντικές μεταβολές στα βασικά μεγέθη κυρίως των αγορών της σταθερής τηλεφωνίας και του Ιντερνετ.

Ειδικότερα, στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας καταγράφηκε έντονος ανταγωνισμός μεταξύ του ΟΤΕ και των εναλλακτικών παρόχων.

Πέρυσι, το μερίδιο αγοράς του ΟΤΕ μειώθηκε στο 62,4% από 66% που ήταν στο τέλος του 2011, ενώ συνολικά το μερίδιο των τριών μεγαλύτερων εναλλακτικών παρόχων σχεδόν διπλασιάστηκε την τελευταία τετραετία (από 18% το 2009, ανήλθε στο 35,9% το 2012).

Οσον αφορά στην πρόσβαση στο Ιντερνετ, ο αριθμός των συνδρομητών με σταθερή πρόσβαση παρουσίασε σημαντική άνοδο (8,9%), φθάνοντας στο τέλος του έτους τους 2,717 εκατ.

Η συντριπτική πλειονότητα των συνδρομητών (99%) διαθέτει πλέον ευρυζωνική πρόσβαση (γρήγορο Ιντερνετ). Η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στη χώρα προσέγγισε το 24% του πληθυσμού, καταγράφοντας μια από τις μεγαλύτερες ανόδους μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και συμβάλλοντας στην προσπάθεια σύγκλισης με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Την ίδια περίοδο στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας οι ενεργές συνδέσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 10,7%, φτάνοντας συνολικά τα 13,4 εκατ. στο τέλος του 2012, έναντι 12,1 εκατ. το 2011 Το σύνολο των συνδέσεων στο τέλος του 2012 ήταν 15.861.833, ωστόσο περίπου 2,4 εκατ. συνδέσεις θεωρούνται ότι βρίσκονται σε «νάρκη». Τον Οκτώβριο του 2012, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στον πληθυσμό ανήλθε στο 118% έναντι 111% την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οσον αφορά την ταχυδρομική αγορά, η πτώση στα έσοδα και το πλήθος των διακινούμενων ταχυδρομικών αντικειμένων που είχε ξεκινήσει από το 2009, συνεχίστηκε και το 2012 με τον κλάδο της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας να έχει υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση. Τα συνολικά έσοδα παρουσίασαν πτώση κατά 10,7% και ο διακινούμενος όγκος αντικειμένων μειώθηκε κατά 12,5%.

Τα ΕΛΤΑ παρέμειναν κυρίαρχος παίκτης της αγοράς με μερίδιο 55,4% επί των εσόδων, οι επιχειρήσεις ταχυμεταφορών αύξησαν το μερίδιό τους στο 44% και οι επιχειρήσεις με ειδική άδεια κατείχαν το 0,6%. Στο τέλος του 2012 οι επιχειρήσεις με γενική άδεια ταχυμεταφορών που ήταν εγγεγραμμένες στο Μητρώο της ΕΕΤΤ ανέρχονταν σε 466 και των επιχειρήσεων με ειδική άδεια σε οκτώ.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Οι αγοραστές προτιμούν την Apple


Μια νέα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα της Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) που δημοσιεύτηκε πρόσφατα αποκαλύπτει ότι... το 20 τοις εκατό των πελατών της Apple τον τελευταίο χρόνο στο χώρο των smartphones προέρχεται από χρήστες που είχαν συσκευή Android και αποφάσισαν να «αλλάξουν στρατόπεδο». Αντίστοιχα, μόλις το 7 τοις εκατό των πελατών της Samsung αντιπροσωπεύει πρώην χρήστες iPhone.

Ανάμεσα στα άλλα ευρήματα της έκθεσης βρίσκουμε τα εξής:

42 τοις εκατό των πελατών της Apple στις ΗΠΑ μεταξύ τον Ιούλιο του 2012 και Ιούνιο 2013 αναβάθμισε από άλλο iPhone

43 τοις εκατό των πελατών της Samsung είχε προηγουμένως συσκευή Android, όχι απαραίτητα της Samsung

Η Samsung προσέλκυσε περισσότερους νέους αγοραστές smartphones που σε ποσοστό 37 τοις εκατό σε σχέση με το 26 τοις εκατό της Apple

Ειδικότερα για ανάμεσα στους αγοραστές που άλλαξαν εταιρεία η Apple προσέλκυσε τρεις φορές περισσότερους από την Samsung (33 τοις εκατό) από ότι η Samsung πήρε από την Apple (11 τοις εκατό).
macuser.gr

Οι μεσάζοντες ροκανίζουν τα κέρδη του Android

Κατασκευαστές και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κατέστρεψαν τη δυναμικότητα των συσκευών, με περιττές εφαρμογές και χαρακτηριστικά που μειώνουν κατά πολύ τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, παραγεμίζουν την κεντρική οθόνη και δυσκολεύουν -σε βαθμό ενόχλησης- οποιαδήποτε κίνηση του χρήστη

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΝΟΝΗ /enet.gr

Πριν από έξι χρόνια, η Google εγκαινίασε μία αντισυμβατική -θα λέγαμε- προσπάθεια, να κερδίσει μία θέση στον ολοένα αναπτυσσόμενο τομέα των smartphones. Αντί να κατασκευάσει όμως το δικό της κινητό τηλέφωνο, όπως ξεκίνησε να κάνει η Apple, η Google αποφάσισε να φτιάξει... μισό τηλέφωνο: μόνο το λογισμικό, με το οποίο θα «τρέχει» η συσκευή και όχι ολόκληρη τη συσκευή.

Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιούργησε το δικό της λειτουργικό σύστημα, το οποίο ονόμασε Android, και το διέθεσε ελεύθερα στους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, επιτρέποντάς τους να τροποποιήσουν το λειτουργικό με οποιονδήποτε τρόπο ήθελαν.

Η Google πίστευε ότι μακροπρόθεσμα το συγκεκριμένο πλάνο θα απέδιδε καρπούς με δύο τρόπους: πρώτον, θεωρούσε πως ένα ελεύθερο λειτουργικό θα ωθούσε τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν καλύτερα «ιντερνετικά» τηλέφωνα και τα καλύτερα τηλέφωνα θα έκαναν τους χρήστες να περνούν περισσότερη ώρα στο Διαδίκτυο. Επομένως, περισσότερος χρόνος για σερφάρισμα σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες, για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Google και να δουν τις διαφημίσεις της.

Το Android όμως είχε και ένα στρατηγικό πλεονέκτημα: Εάν οι κατασκευαστές υιοθετούσαν το λειτουργικό της Google, η εταιρεία θα μπορούσε να ελέγξει τη δική της μοίρα και να διατηρήσει κάποια επιρροή στις συσκευές που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες, για να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Εάν δεν υπήρχε το Android, οι πελάτες της Google θα χρησιμοποιούσαν συσκευές που ελέγχονται από την Apple, τη Microsoft ή τη Nokia, τρεις εταιρείες που έχουν ισχυρά κίνητρα να θέλουν περιορισμένη την Google.

Δημοφιλέστατο

Η στρατηγική φαίνεται πως δούλεψε άψογα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως το Android αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο εάν αποφέρει άμεσα χρήματα στην Google. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα κέρδη της εταιρείας από τις διαφημίσεις σε συσκευές με λειτουργικό Android είναι σχεδόν τα ίδια με αυτές που τρέχουν σε λειτουργικό iOS της Apple. Επιπλέον, το Android βοήθησε στο να πέσουν οι τιμές, κάνοντας τα smartphones πιο προσιτά. Συνεπώς, περισσότερα smartphones, περισσότεροι χρήστες στο Ιντερνετ, άρα και περισσότερες διαφημίσεις στην Google. Πώς λοιπόν να μη θεωρήσει κάποιος το Android μία μεγάλη επιτυχία;

«Σχεδόν» μεγάλη επιτυχία. Γιατί μπορεί το Android να αποτελεί το δημοφιλέστερο λειτουργικό στον κόσμο, αλλά πολλά από τα κινητά Android έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να φτάσουν τη ναυαρχίδα της Apple, το iPhone. Η αλήθεια είναι πως η Google έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό λειτουργικό σύστημα και κάποιοι κατασκευαστές κινητών έχουν δημιουργήσει πολύ ελκυστικές συσκευές, με τεράστιες δυνατότητες, που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να ξεπεράσουν το iPhone. Τελευταία στιγμή, όμως, οι κατασκευαστές και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας άρπαξαν την ήττα από τα σαγόνια της νίκης. Κατέστρεψαν τη δυναμικότητα των συσκευών, με περιττές εφαρμογές και χαρακτηριστικά, που μειώνουν κατά πολύ τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, παραγεμίζουν την κεντρική οθόνη και δυσκολεύουν -σε βαθμό ενόχλησης- οποιαδήποτε κίνηση του χρήστη.

Ευκολία χρήσης

Αυτό είναι και ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που έχουν οι συσκευές της Apple έναντι των συσκευών Android. Οταν κάποιος αγοράζει ένα iPhone, δουλεύει ακριβώς όπως έχει σχεδιαστεί από την Apple να δουλεύει. Δεν νοθεύεται με «χαρακτηριστικά» που δεν έχει εγκρίνει η ίδια η εταιρεία. Οταν όμως κάποιος αγοράζει ένα κινητό Android, ακόμα και ένα πραγματικά καλό τηλέφωνο, ποτέ δεν αγοράζει τη συσκευή που είχε στο μυαλό της η Google, όταν έφτιαχνε το λειτουργικό. Πολλές φορές, μάλιστα, δεν αγοράζει ούτε καν τη συσκευή που είχε στο μυαλό του ο κατασκευαστής. Αντ' αυτού, παίρνει μία... μπασταρδεμένη έκδοση, ένα τηλέφωνο με λογισμικό που τροποποιήθηκε από πολλούς «παίκτες» στην πορεία και συνήθως με τρόπο αδέξιο και με μοναδικό στόχο το χρήμα...

Ενδεχομένως να σκεφτεί κάποιος πως όλες αυτές οι εφαρμογές που φορτώθηκαν στην πορεία, δεν αποτελούν τελικά τόσο μεγάλο πρόβλημα. Τι κι αν υπάρχουν στο τηλέφωνο; Εξάλλου, το ίδιο δεν συμβαίνει και όταν αγοράζουμε έναν καινούργιο ηλεκτρονικό υπολογιστή; Γιατί όμως να αναγκάζεται ο χρήστης να σβήσει τόσα πράγματα, για να έχει τελικά ένα τηλέφωνο έτσι όπως θα έπρεπε να είναι εξαρχής; Συν του ότι πολλοί δεν ξέρουν καν πώς να διαγράψουν μία εφαρμογή που τους είναι άχρηστη, αφήνοντάς την εκεί να γεμίζει την οθόνη.

Ωστόσο, το χειρότερο με τα Android δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι τα λεγόμενα «skins», δηλαδή οι τροποποιήσεις που κάνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στα πιο βασικά χαρακτηριστικά του Android, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών για τις κλήσεις, τις επαφές, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το ημερολόγιο, τις ειδοποιήσεις και τη διάταξη της κεντρικής οθόνης.

Αυτά και αρκετά ακόμα μικρά ενοχλητικά χαρακτηριστικά συναθροίζονται και δυσκολεύουν την εμπειρία του χρήστη ενός Android τηλεφώνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα διορθώνεται. Ο χρήστης μπορεί να αντικαταστήσει μία εφαρμογή του κατασκευαστή ή του φορέα με την απλή έκδοση της Google ή να διαγράψει οτιδήποτε περιττό από την κεντρική οθόνη, που υπήρχε μόνο για λόγους εντυπωσιασμού. Γιατί όμως ο χρήστης να μπαίνει σε τόση ταλαιπωρία, όταν ουσιαστικά αυτό που θέλει είναι μία συσκευή που να δουλεύει καλά με το που θα τη βγάλει από το κουτί της;
Enhanced by Zemanta

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η Sony πήρε πέντε βραβεία για προϊόντα της χρονιάς από την EISA


Συνεχίζοντας  την πλούσια παράδοσή της στα  ανώτερα ποιοτικά προϊόντα, η Sony απέσπασε πέντε σημαντικά βραβεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εικόνας και Ήχου (EISA), τον μεγαλύτερο εκδοτικό οργανισμό πολυμέσων στην Ευρώπη.

Τα βραβεία αυτά αποτελούν  αναγνώριση της κορυφαίας τεχνολογίας  της Sony, που ενώνει τους τομείς της τηλεόρασης, της ψηφιακής απεικόνισης, των συστημάτων οικιακού κινηματογράφου και των κινητών προϊόντων, και αποδεικνύουν τη δέσμευση της Sony να παράγει υψηλής ποιότητας, αξιόπιστα προϊόντα που χρησιμοποιούν με εμπιστοσύνη οι καταναλωτές.

European Advanced Camera (Ευρωπαϊκή εξελιγμένη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή) για τη χρονιά 2013-2014: SLT-A99

Μην χάσετε καμία  λεπτομέρεια, καμία απόχρωση χρώματος, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό, χάρη στην υψηλή ανάλυση 24,3 megapixel και τον αισθητήρα Exmor™ CMOS 35mm full-frame. Σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ, απολαμβάνετε ισχυρή μείωση ψηφιακού θορύβου – για ολοζώντανες φωτογραφίες που έχουν μεγάλο αντίκτυπο.

European Compact Camera (Ευρωπαϊκή compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή) για τη χρονιά 2013-2014: DSC-HX50 / HX50V

Στο μονοπάτι της προηγούμενης επιτυχημένης σειράς ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών compact HX (οι HX5, HX9 και HX20 είχαν βραβευτεί παλιότερα από την EISA), η HX50 αποτελεί την ιδανική φωτογραφική μηχανή για ταξίδια. Από περιπλανήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, μέχρι απλές Κυριακάτικες βόλτες, έχετε, πλέον, όλες τις λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τις φωτογραφίες σας με τη μικρότερη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με ζουμ 30x1. Ο αισθητήρας 20,4MP και το ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης προσφέρουν ζωντανές εικόνες από μια πραγματική φωτογραφική μηχανή τσέπης.

European TV (Ευρωπαϊκή τηλεόραση) για τη χρονιά 2013-2014: KDL-55W905A

Για τέταρτη, συνεχή, χρονιά η EISA βραβεύει τις τηλεοράσεις BRAVIA με αυτό το σημαντικό βραβείο. Η W9 διακρίνεται χάρη στην ομορφιά, το συναίσθημα, τη δραματική ένταση και την κορύφωση που προσφέρει σε κάθε στιγμή, και όλα αυτά σε μία τηλεόραση, που διαθέτει την καλύτερη από ποτέ ποιότητα εικόνας και ήχου. Ο συνδυασμός του τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή εικόνας X-Reality PRO και της νέας οθόνης TRILUMINOS προσφέρει καλύτερο χρώμα και πιο αναλυτικές λεπτομέρειες στις εικόνες, από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχονται. Με αυτό το κορυφαίο μοντέλο, μπορείτε, επίσης, να παρακολουθείτε τηλεόραση χωρίς κόπο, αφού έχετε τη δυνατότητα να την ελέγχετε από το smartphone σας ή το tablet σας. Και όλα αυτά, με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό Sense of Quartz.

European HT Receiver (Ευρωπαϊκός ενισχυτής HT) για τη χρονιά 2013-2014: STR-DA5800ES

Αυτός ο ενισχυτής AV 9,2 καναλιών, 4ης γενιάς, που αναπτύχθηκε πρόσφατα, είναι διακριτικός και προσφέρει εξαιρετική ποιότητα και ευρύτερη γκάμα αναπαραγωγής ήχου. Ενεργοποιεί ηχεία Front High, αλλά και Surround Back και προσφέρει μια ποικιλία από λειτουργίες που βελτιστοποιούν τον ήχο και τις επιλογές, προσφέροντας τη δυνατότητα δημιουργίας και προσαρμογής εφέ surround, χωρίς να είναι απαραίτητη η πλήρης εγκατάσταση. Χάρη στην ποικιλία των τρόπων σύνδεσης, μπορείτε να απολαμβάνετε μουσική και ταινίες, όπως σας αρέσει, ενώ, χάρη στην τεχνολογία αναβάθμισης 4K μπορείτε να βλέπετε τις αγαπημένες σας ταινίες με τέσσερις φορές περισσότερες λεπτομέρειες, από ό,τι σε Full HD, με την τηλεόραση 4K.

European Tablet (Ευρωπαϊκό tablet) για τη χρονιά 2013-2014: Xperia Tablet Z

Το Xperia Tablet Z είναι το καλύτερο tablet 10,1”, με λειτουργικό Android, υψηλής απόδοσης, που υπάρχει, και περιλαμβάνει ό,τι καλύτερο διαθέτει η τεχνολογία της Sony. Θέτει νέα πρότυπα στην ψυχαγωγία, συνδυάζοντας τις εξαιρετικές προδιαγραφές του με την συνδεσιμότητα μεταξύ πολλών συσκευών και μία συνεπή εμπειρία για το χρήστη. Είναι, επίσης, εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ (6,9 χλστ. και 495 γρ., αντίστοιχα) και έχει τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο νερό (IP55 & IP57), που είχε ποτέ ένα tablet, κάνοντάς το άτρωτο στα τυχαία πιτσιλίσματα.


Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αποσύρεται από διευθύνων σύμβουλος της Microsoft ο Στιβ Μπάλμερ

Μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα γίνει η αλλαγή σκυτάλης στον αμερικανικό κολοσσό - Ποιος είναι ο Μπάλμερ και πώς γνωρίστηκε με τον Γκέιτς - Άλμα της μετοχής της εταιρείας μετά την ανακοίνωση της παραίτησης 

Ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού κολοσσού της πληροφορικής Microsoft, Στιβ Άντονι Μπάλμερ, αποφάσισε να αποσυρθεί από την θέση του μέσα στους επόμενους 12 μήνες, μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας ο Μπάλμερ θα συνεχίσει να είναι CEO, οδηγώντας τη  Microsoft σε μια νέα εποχή.

Να σημειωθεί πως αμέσως μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Μπάλμερ, η μετοχή της Microsoft σημείωσε στο «άνοιγμα» της Wall Street, άλμα 9,2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 20 κινούνται με θετικό πρόσημο, με τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη να τα καταγράφει η αμερικανική εταιρεία

«Ποτέ δεν είναι η τέλεια στιγμή για αυτού του είδος την μετάβαση, ωστόσο τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή», είπε ο Μπάλμερ , προσθέτοντας πως «έχουμε ξεκινήσει μια νέα στρατηγική με τη νέα οργάνωση μας και έχουμε μια καταπληκτική ομάδα ανώτερης ηγεσίας. Οι αρχικές μου σκέψεις για το χρονοδιάγραμμα θα έφερναν την αποχώρηση μου εν μέσω του μετασχηματισμού της εταιρείας σε έναν οργανισμό συσκευών και υπηρεσιών. Χρειαζόμαστε έναν CEO ο οποίο θα βρίσκεται εδώ μακροπρόθεσμα για αυτή τη νέα κατεύθυνση».

Το Δ.Σ. της εταιρείας έχει διορίσει ειδική επιτροπή για να διευθύνει την διαδικασία αντικατάστασης.  Επικεφαλής της έχει τεθεί ο John Thompson και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Bill Gates, Chuck Noski και Steve Luczo.

«Το Συμβούλιο δεσμεύεται για την αποτελεσματική μετάβαση της Microsoft σε μια επιτυχημένη εταιρεία συσκευών και υπηρεσιών», δήλωσε ο Thompson, σημειώνοντας πως «καθώς συνεχίζεται αυτή η δουλειά επικεντρωνόμαστε στην επιλογή ενός νέου CEO για να εργαστεί με την ομάδα διοίκησης και να χαράξει την πορεία της εταιρείας φέρνοντας εις πέρας τους στόχους σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική βιομηχανία».

«Ως μέλος της επιτροπής διαδοχής θα εργαστώ στενά με άλλα μέλη του Συμβουλίου για την εύρεση ενός νέου CEO. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Steve σε αυτόν τον ρόλο μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο νέος CEO», δήλωσε ο Bill Gates.

Οι συνεργάτες του τον περιγράφουν ως έναν εξωστρεφή και οξύθυμο άνθρωπο, ο οποίος αναζητά συνεχώς τρόπους, για να παίρνει το καλύτερο από τους υπαλλήλους του, όμως τον τελευταίο καιρό αρκετοί είναι αυτοί που δείχνουν σταδιακά να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Ποιος είναι ο Στιβ Αντονι Μπάλμερ


Γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1956, στο Ντιτρόιτ από πατέρα ελβετικής και αμερικανικής καταγωγής και εβραία μητέρα. Η πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία στο Χάρβαρντ ανέδειξε την πολυσχιδή του προσωπικότητα, ενώ εκείνη την περίοδο, προπονούσε την ομάδα ποδοσφαίρου του φημισμένου κολεγίου και αρθρογραφούσε στις εφημερίδες The Harvard Crimson και Harvard Advocate.

Στη συνέχεια, εργάστηκε για δύο χρόνια ως βοηθός διευθυντής παραγωγής στην Procter & Gamble, όπου μοιραζόταν το ίδιο γραφείο με τον Τζεφ Ιμελτ, μετέπειτα CEO της General Electric.

Η γνωριμία με τον Μπιλ Γκέιτς


Ο Μπάλμερ αποφοίτησε το 1973 από ιδιωτικό κολέγιο στο Μπέβερλι Χιλς και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα οικονομικά και τα μαθηματικά με «μπάτσελορ» από το φημισμένο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το 1977. Εκεί γνώρισε τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος τον πήρε στη Microsoft στις 11 Ιουνίου του 1980, ως τον 30ό εργαζόμενό του τότε...

Βρίσκεται στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft από τον Ιανουάριο του 2000, ενώ πριν υπηρέτησε την εταιρεία από διάφορα πόστα επί 20 χρόνια.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες, κατατάσσεται στην 44η θέση της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς η προσωπική του περιουσία αποτιμάται σε 15,7 δισ. δολάρια.
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ο PLAYSTATION®4 ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ NEXT-GEN ΤΙΤΛΩΝ

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ PLAYSTATION®VITA ΚΑΙ PLAYSTATION®3


 Η Sony Computer Entertainment Europe Ltd. (SCEE) αποκάλυψε σήμερα στο πλαίσιο της έκθεσης gamescom στην Κολωνία της Γερμανίας μια σειρά νέων τίτλων και υπηρεσιών για το πολυαναμενόμενο σύστημα ψυχαγωγίας PlayStation®4 (PS4™). Στους τίτλους που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται και πέντε ολοκαίνουρια παιχνίδια, που αναπτύσσονται από τα SCE Worldwide Studios – Rime, Hell Divers, Shadow of the Beast, Resogun™ και Everybody’s Gone to The Rapture.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της SCEE να προσφέρει στους gamers νέες εμπειρίες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκαν πολυάριθμοι καινούριοι τίτλοι τόσο για το PlayStation®Vita (PS Vita) και το PlayStation®3 (PS3™), όσο και για το επερχόμενο PS4™. Όπως δήλωσε και ο Jim Ryan, Πρόεδρος και CEO της SCEE, στο ξεκίνημα της παρουσίασης: “Ανέκαθεν ήμασταν προσηλωμένοι στη δημιουργία προϊόντων επόμενης γενιάς, αλλά πλέον έχουμε επικεντρωθεί στη δημιουργία προϊόντων για gamers επόμενης γενιάς”.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο PlayStation®Plus (PS Plus) και τις υπηρεσίες που θα είναι διαθέσιμες στο PS4 -όπως η Συλλογή άμεσων παιχνιδιών (instant game collection), η αποθήκευση στο cloud και η αναβαθμισμένη εμπειρία online multiplayer παιχνιδιού, ενώ προστίθενται νέοι τίτλοι όπως το Resogun™ και το #DRIVECLUB PS Plus Edition για το PS4™ και το Assassin’s Creed® III στη Συλλογή άμεσων παιχνιδιών του PS3™.

Ανακοινώθηκε επίσης η ενσωμάτωση της κορυφαίας πλατφόρμας video streaming, Twitch σε όλα τα PlayStation®4 που θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως. Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι gamers θα έχουν τη δυνατότητα να μεταδίδουν ζωντανά το gameplay τους, αλλά και να παρακολουθούν το παιχνίδι άλλων χρηστών, βελτιώνοντας περαιτέρω την εμπειρία χρήσης του PS4™.

Τον ενθουσιασμό από τις ανακοινώσεις του PlayStation® πολλαπλασίασαν οι παρουσιάσεις συνεργαζόμενων εταιρειών, όπως η Ubisoft που έδωσε ένα πρώτο δείγμα του remote play στο PS Vita του Assassin’s Creed®IV: Black Flag™ αλλά και ενημερώσεις για την πορεία ανάπτυξης του Watch_Dogs. Η Gaijin Entertainment, η MoJang και η EA προσέφεραν επίσης πρόγευση από τους τίτλους που θα προσφέρουν στους gamers μέσω του PlayStation®4.
Enhanced by Zemanta

Η HP παρουσιάζει τα νέα Workstations της σειράς Ζ που εμπλουτίζεται με οθόνες απόδοσης

Η ΗΡ ανακοίνωσε το λανσάρισμα των νέων επαγγελματικών οθονών της οικογένειας Z Display, καθώς και τα νέα Z Workstations, που προσφέρουν αξιόπιστη και ευέλικτη απόδοση σε τιμές PC.

Η ΗΡ συνεχίζει να ηγείται στον χώρο της καινοτομίας στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον εργασίας με τη διάθεση των οθονών HP Z22i και Z24i IPS. Προσφέροντας απίστευτης πιστότητας εικόνα και αξιοπιστία, οι οθόνες HP Z αποτελούν το τέλειο συμπλήρωμα των HP Z Workstations. Οι οθόνες HP Z είναι ιδανικές για μηχανικούς, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και φωτογράφους που χρειάζονται πιστότητα εικόνας στη σωστή τιμή.

Εμπλουτίζοντας τη βραβευμένη σειρά Ζ Workstations, το νέο HP Z230 Workstation διατίθεται σε πύργο ή μικρών διαστάσεων κουτί (SFF) και προορίζεται για απαιτητικά application workloads. To HP Z230 αποτελεί εξαιρετική επιλογή για εξειδικευμένους χρήστες, μηχανικούς σχεδίασης και δημιουργικούς σχεδιαστές που απαιτούν μοναδική αξιοπιστία με χαμηλό κόστος. Η λειτουργικότητα του HP Z230 θα καλύψει απόλυτα τις απαιτήσεις σχεδιαστών που χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως το Autodesk AutoCAD και φωτογράφους που χρησιμοποιούν το Adobe® Photoshop®.

«Οι πελάτες μας χρειάζονται  προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες τους τόσο σε ό,τι αφορά στην υπολογιστική τους απόδοση όσο και σε θέματα απεικόνισης, και η σειρά Ζ της ΗΡ έχει γίνει συνώνυμο της κάλυψης αυτών ακριβώς των αναγκών», δήλωσε ο Kobi Elbaz, vice president, Commercial Personal Systems, Printing and Personal Systems Group, HP EMEA. «Τα νέα HP Z230 Workstations και οι οθόνες Ζ έρχονται να καλύψουν αυτές τις απαιτήσεις, στη σωστή τιμή και αποτελούν απόδειξη της ηγετικής θέσης της ΗΡ στην παροχή επαγγελματικών λύσεων σε όλα τα επίπεδα».  

Αύξηση παραγωγικότητας με τις  οθόνες HP Z

Οι οθόνες HP Z22i και Z24i IPS προσφέρουν μοναδική πιστότητα εικόνας, απίστευτη προσαρμοστικότητα και εξαιρετική αξιοπιστία, σχεδιασμένη για επαγγελματική χρήση σε εμπορικό περιβάλλον. Διαθέτοντας IPS Gen 2 panels, οι οθόνες HP Z εξοικονομούν ενέργεια σχεδόν κατά 26% συγκριτικά με τα πρώτης γενιάς προϊόντα τεχνολογίας IPS της ΗΡ.

Οι νέες οθόνες παρέχουν εξαιρετική κάλυψη του sRGB χρωματικού φάσματος – το στάνταρ χρωματικό φάσμα για το διαδίκτυο και για την πλειοψηφία των εφαρμογών για μηχανικούς, δημιουργούς και επαγγελματίες – με την HP Z22i να προσφέρει 95% κάλυψη και την HP Z24i(1) να προσφέρει 99% κάλυψη. Οι οθόνες διαθέτουν επίσης ακρίβεια χρωμάτων σε ευρύτερες γωνίες θέασης συγκριτικά με προηγούμενες οθόνες, βελτιώνοντας τη συνεργασία ανάμεσα σε μια ομάδα.

Οι οθόνες HP Z είναι πιστοποιημένες με ENERGY STAR® και EPEAT® Gold. Και οι δύο οθόνες διαθέτουν ένα ρυθμιζόμενο stand ΗΡ τεσσάρων σημείων και είναι πιστοποιημένες με TCO. Η HP Z22i έχει επίσης αναγνωριστεί με TCO Certified Edge, που αναγνωρίζει καινοτόμα προϊόντα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή περιβαλλοντικού και εργονομικού σχεδιασμού stand, με στόχο τη μέγιστη άνεση του χρήστη.

Workstation αξιόπιστης επίδοσης και επεκτασιμότητας, στη σωστή τιμή

Σχεδιασμένη για απαιτητικές εργασίες, η σειρά HP Z230 Workstation διαθέτει επεξεργαστή επόμενης γενιάς και τεχνολογίες γραφικών σε δύο επανασχεδιασμένα πλαίσια – έναν compact αλλά επεκτάσιμο πύργο και ένα αποδοτικό μικρών διαστάσεων κουτί SFF. Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη δυνατότητα επέκτασης. Το HP Z230 Workstation έχει λάβει μια σειρά ISV πιστοποιήσεων, βάσει της εξαιρετικής του απόδοσης.  


Το HP Z230 Small Form Factor Workstation είναι ιδανικό για περιβάλλοντα με περιορισμένο χώρο και παρέχει ευελιξία σε εταιρείες και επιχειρήσεις για αναβάθμιση της υπολογιστικής τους υποδομής, βάσει των αναγκών τους. Στις επιλογές υψηλής απόδοσης και παραγωγικότητας για τον Z230 πύργο και SFF περιλαμβάνονται οι τελευταίοι επεξεργαστές(2) Intel® Xeon® και οι επιλογές διακριτικών γραφικών που μπορούν να υποστηρίξουν μέχρι έξι μεμονωμένες οθόνες, καθιστώντας εφικτή τη δημιουργία ενός απερίσπαστού και παραγωγικού περιβάλλοντος εργασίας.

Διαθεσιμότητα και τιμές

Οι οθόνες HP Z22i και HP Z24i αναμένεται να είναι διαθέσιμες παγκοσμίως από τον Αύγουστο, με αρχική τιμή €189(3) και €319(3) αντίστοιχα.

Τα HP Z230 Workstations αναμένεται να είναι διαθέσιμα παγκοσμίως τον Αύγουστο.

Η Samsung διακρίθηκε με 5 Βραβεία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εικόνας και Ήχου (EISA)

Στις κατηγορίες Τηλεόραση, Smartphone και Φωτογραφική Μηχανή 

Η Samsung Electronics Co., Ltd ανακοίνωσε ότι διακρίθηκε με 5 Βραβεία  από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εικόνας και Ήχου (EISA) στις κατηγορίες European SMART TV 2013-2014, European Compact System Camera 2013-2014, European Photo Innovation 2013-2014, European Social Media Phone 2013-2014 και European Green Smartphone 2013-2014.

English: Samsung Logo Suomi: Samsungin logo
 (Photo credit: Wikipedia)
Τα προϊόντα που βραβεύτηκαν φέτος είναι οι τηλεοράσεις Samsung UE55F8000, οι φωτογραφικές μηχανές Samsung NX300 και Samsung GALAXY NX, καθώς και τα Samsung GALAXY S4 (GT-I 19505) και Samsung GALAXY S4 mini, εντυπωσιάζοντας την κριτική επιτροπή με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά τους και τον εντυπωσιακό σχεδιασμό τους.

Τα Βραβεία EISA απονέμονται σε όσα προϊόντα επιδεικνύουν άψογο συνδυασμό καινοτόμου τεχνολογίας, κομψής σχεδίασης και ελκυστικών χαρακτηριστικών. Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από συντάκτες 50 περιοδικών ειδικού Τύπου (Ήχου, home theater, ηλεκτρονικών συστημάτων αυτοκινήτων, φορητών συσκευών, φωτογραφίας και βίντεο) από 20 χώρες. Παρακάτω αναφέρονται οι λόγοι που οδήγησαν την κριτική επιτροπή στη βράβευση των συγκεκριμένων προϊόντων:

EUROPEAN SMART TV 2013-2014 - Samsung UE55F8000/F8080/F8090/F8005

Η ενσωματωμένη κάμερα δίνει τη δυνατότητα ελέγχου της τηλεόρασης μέσω κίνησης των χεριών, ενώ υπάρχει και πλήθος άλλων επιλογών ελέγχου, όπως φωνητικός έλεγχος, ή μέσω της χρήσης remote touchpad, smartphone ή tablet .
Με το νέο Smart Hub, η Samsung αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της τηλεόρασης, καθιστώντας πιο εύκολη την αναζήτηση και την πρόσβαση στο περιεχόμενο της τηλεόρασής σας. Αποτελείται από τρία πάνελ, καθένα από τα οποία σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε τις κατηγορίες «Εφαρμογές», «Social», και «Φωτογραφίες, βίντεο, μουσική». Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής που χρησιμοποιεί, προσφέρει ευκολία και ταχύτητα στη χρήση, δίνοντας τη δυνατότητα για εξερεύνηση πολλών δυνατοτήτων της UE55F8000.

Οι κριτές των Βραβείων EISA επεσήμαναν ότι η UE55F8000 είναι «παραπάνω από μία τηλεόραση – είναι ένας ευέλικτος κόμβος ψυχαγωγίας που προσφέρει πρόσβαση σε πλήθος μέσων, είτε προσωπικών είτε υπηρεσιών on-demand».

EUROPEAN COMPACT SYSTEM CAMERA 2013-2014 - Samsung NX300

Η NX300 είναι compact, γρήγορη, καινοτόμα και προσφέρει υψηλή ποιότητα εικόνας
Διαθέτει έναν υψηλής ανάλυσης αισθητήρα APS-C CMOS 20,3 megapixels, ένα υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης, καθώς και μία ευκρινή AMOLED οθόνη 3,3 ιντσών με κεκλιμένη οθόνη αφής
Με συνεχή λήψη στα 8.6fps και μέγιστη ταχύτητα κλείστρου 1/6000 του δευτερολέπτου, η NX300 είναι εντυπωσιακά γρήγορη, δίνοντας τη δυνατότητα για λήψη τέλειων φωτογραφιών
Η NX300 έχει ενσωματωμένο dual-band Wi-Fi και συνδεσιμότητα Near- Field-Communication (NFC) για εύκολη χρήση, δίνοντας άμεσα τη δυνατότητα για ασύρματη σύνδεση με το κινητό τηλέφωνο, το tablet, τον Η/Υ ή την (smart) τηλεόραση, για να μοιραστεί ο χρήστης φωτογραφίες με τα αγαπημένα του πρόσωπα

Οι κριτές των Βραβείων EISA επισήμαναν ότι η Samsung NX300 «πληροί και υπερβαίνει τις απαιτήσεις των καταναλωτών σε πολλούς τομείς, ενώ ανοίγει το δρόμο για μία νέα γενιά συνδέσιμων φωτογραφικών μηχανών».

EUROPEAN PHOTO INNOVATION 2013-2014 - Samsung GALAXY NX

Η GALAXY NX είναι μία εξελιγμένη φωτογραφική μηχανή που έχει συνδυαστεί με μία μοντέρνα διαδραστική HD LCD 4,8 ιντσών, προσφέροντας συνδεσιμότητα στη φωτογράφηση
Η πλήρης ενσωμάτωση της υψηλής ποιότητας ψηφιακής φωτογράφησης, της mobile επεξεργασίας και της διαρκούς συνδεσιμότητας διασφαλίζεται από το σύστημα εναλλάξιμων φακών και της χρήσης του λειτουργικού συστήματος Android 4.2.2

Οι κριτές των Βραβείων EISA εντυπωσιάστηκαν από την Samsung GALAXY NX, επισημαίνοντας ότι «κανένας κατασκευαστής δεν έχει καταφέρει κάτι περισσότερο από τη Samsung στην προσπάθεια για τη δημιουργία καμερών που θα δίνουν τη δυνατότητα στον φωτογράφο να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο».

 EUROPEAN SOCIAL MEDIA PHONE 2013-2014 - Samsung GALAXY S4 mini

Με μία οθόνη 4,3” qHD Super AMOLED, βάρος μόλις 107γρ. και compact σχεδιασμό, το Samsung Galaxy S4 mini είναι πολύ εύκολο στη μετακίνηση και στο χειρισμό με το ένα χέρι
Παρά το μέγεθός του, το GALAXY S4 mini έχει ιδιαίτερα δυνατές αποδόσεις εξοπλισμένο με τον 1.7GHz διπύρηνο επεξεργαστή που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εκτελούν γρήγορα και εύκολα εργασίες που είναι ιδιαίτερα απαιτητικές από πλευράς δεδομένων
Με social applications, όπως το Group Play και το ChatON, ο χρήστης μένει πάντα σε επαφή

Οι κριτές των Βραβείων EISA ανέφεραν ότι «το μικρό μέγεθος είναι και όμορφο και αυτό είναι εμφανές στο GALAXY S4 mini περισσότερο από ποτέ». Επιπλέον, αποκάλεσαν το GALAXY S4 mini «το πλήρες πακέτο».

 EUROPEAN GREEN SMART PHONE 2013-2014 - Samsung GALAXY S4 (GT-I 9505)

 Το GALAXY S4 είναι η απόδειξη ότι ένα smartphone με μεγάλη οθόνη μπορεί να έχει ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση
Έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και αφαιρούμενη μπαταρία, τα οποία είναι θετικά τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον χρήστη

Οι κριτές των Βραβείων EISA εντυπωσιάστηκαν από το smartphone, επισημαίνοντας ότι «το GALAXY S4 υπερτερεί του ανταγωνισμού μέσω της περιορισμένης χρήσης πολύτιμών μετάλλων και τοξικών υλικών».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Βραβεία EISA 2013/ 2014 επισκεφθείτε το http://www.eisa.eu
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Έλληνας φιναλίστ σε επιστημονικό διαγωνισμό της Google

Ο Χαράλαμπος Ιωάννου, ο 17χρονος μαθητής ο οποίος σχεδίασε ένα εξωσκελετικό γάντι για άτομα με αναπηρία στα άνω άκρα, κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στους 15 φιναλίστ στο διεθνή επιστημονικό διαγωνισμό της Google που απευθύνεται σε έφηβους, οι οποίοι έχουν ιδέες για επιστημονικές και τεχνολογικές εφευρέσεις. 

Αφορμή για την κατασκευή γαντιού αποτέλεσε η θέληση του 17χρονου να διευκολύνει την καθημερινή ζωή της γιαγιάς του, η οποία πάσχει από αναπηρία στο χέρι της. 

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «μια μέρα είδα τη γιαγιά μου να προσπαθεί να πιάσει το χειριστήριο της τηλεόρασης και να γλιστράει από τα δάχτυλά της, αφού πάσχει από μια χρόνια αναπηρία του άνω χεριού. Αυτό με παρακίνησε να προσπαθήσω να φτιάξω μια συσκευή, προκειμένου να την βοηθήσω». 

Ο Χαράλαμπος έφτασε στις 15 πρώτες θέσεις του διαγωνισμού Google Science Fair 2013, με το εξωσκελετικό γάντι, στον μεγαλύτερο επιστημονικό online διαγωνισμό του κόσμου για νέους ηλικίας 13 εώς 18 ετών, που φέτος είχε θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο». «Η νίκη στον διαγωνισμό του Google Science Fair θα με ενθαρρύνει να συνεχίσω να δημιουργώ πρότζεκτς που θα κάνουν τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη», δήλωσε ο 17χρονος και πρόσθεσε ότι «ενώ το χρηματικό έπαθλο και η αναγνώριση, θα δώσουν σίγουρα τεράστια ώθηση στην καριέρα μου, το σημαντικότερο είναι ότι η νίκη αυτή θα με βοηθήσει στην προώθηση, την ολοκλήρωση και την μαζική παραγωγή του πρότζεκτ μου, που θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο». 

Το εξωσκελετικό γάντι ενισχύει και στηρίζει την κίνηση της ανθρώπινης παλάμης, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από αναπηρία στο άνω μέρος του χεριού. Η κεντρική ιδέα της πρότασής του είναι ότι ένας μεταλλικός σκελετός σε σχήμα γαντιού, θα φοριέται από τον χρήστη και αφού θα τοποθετείται στο σωστό σημείο -ώστε να πιέζει τους αισθητήρες κίνησης- θα μπορεί να ανιχνεύσει το κινητικό ερέθισμα του χρήστη, το οποίο στη συνέχεια θα ενισχύεται με τη χρήση των «σερβοκινητήρων». 

Το μεγάλο βραβείο του νικητή του Google Science Fair που θα ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει ένα 10-ήμερο ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος με την αποστολή του National Geographic, μία υποτροφία ύψους 50.000 δολαρίων, μία hands-on εμπειρία σε έναν από τους συμμετέχοντες οργανισμούς (LEGO, CERN ή Google) και επιχορήγηση για το σχολείο του αξίας 10.000 δολαρίων. 

Δείτε το βίντεο-παρουσίαση του γαντιού:


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το νεαρό μαθητή στο προφίλ του στο ellines.com.

Copyright © Ellines.com
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Χάκερ εισβάλει στο προφίλ του Ζούκεμπεργκ για να ποστάρει στον τοίχο του ένα κενό ασφαλείας του Facebook

Έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέφτηκε ένας Παλαιστίνιος χάκερ για να δημοσιεύσει την ανακάλυψη ενός κενού ασφαλείας που εντόπισε στο Facebook.

Όταν είδε πως το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο τον αγνοούσε, αποφάσισε να εφαρμόσει την ανακάλυψή του εμπράκτως, και αυτό που έκανε ήταν να χακάρει το χρονολόγιο του Ζούκεμπεργκ και να αναρτήσει το κενό στον τοίχο του.

Συγκεκριμένα αυτό που ανακάλυψε ο Χαλίλ Σρέτεχ ήταν ότι ο καθένας μπορούσε να ξεγελά το Facebook, να εισβάλει σε ξένα προφίλ και να ποστάρει για λογαριασμό των ιδιοκτητών τους. Μάλιστα, πριν ακόμα αναφέρει αυτό το κενό ασφαλείας, δοκίμασε τη μέθοδο του στον τοίχο της

Σάρα Γκουντίν, πρώην συμφοιτήτριας του Ζούκεμπεργκ, πάλι όμως το Facebook δεν έδειξε να θορυβείται. Στη συνέχεια προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και στο χρονολογιο του ιδρυτή του Facebook αλλά δεν το έκανε γιατί σεβόταν την ιδιωτικότητά του.

Όταν όμως ο υπεύθυνος ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου του απάντησε ότι δεν επρόκειτο για κενό ασφαλείας, ο Σρέτεχ αποφάσισε να "διαρρήξει" το προφίλ του Μαρκ Ζούκμπερκ και να αποδείξει τα λεγόμενα του.

Το Facebook διόρθωσε λίγο αργότερα το κενό ασφαλείας που του υπέδειξε ο χάκερ, αρνήθηκε όμως να τον επιβραβεύσει με το χρηματικό αντίτιμο που προσφέρει σε αυτούς που αναφέρουν τέτοιου είδους κενά ασφαλείας και επιπλέον έθεσε το λογαριασμό του σε διαθεσιμότητα. Η απάντηση μαλιστα ήταν η εξής:

"Δυστυχώς η αναφορά σου στο σύστημα Whitehat δεν περιείχε επαρκείς τεχνικές λεπτομέρειες για να αναλάβουμε δράση. Δεν μπορούμε να απαντάμε σε τέτοιου είδους αναφορές ούτε και να σε πληρώσουμε βάσει του συστήματος επιβράβευσης μας μιας και παραβίασες τα Terms of Service του Facebook."


Enhanced by Zemanta

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

“Έκλεισε” η Google για 5 λεπτά και δείτε τι επιπτώσεις είχε παγκοσμίως!

Προφανώς έχουμε καταλάβει τα τελευταία χρόνια ότι η Google (συνολικά οι υπηρεσίες της) αποτελεί πρωταρχικό προορισμό για τεράστιο αριθμό χρηστών ανά τον κόσμο και πλέον έχουμε την επιβεβαίωση από την υπηρεσία Go Squared, η οποία είδε πτώση στη συνολική δραστηριότητα του Internet κατά 40% μέσα στο 5λεπτο διάστημα που ο κολοσσός είχε “πέσει”.

Συγκεκριμένα, για 5 λεπτά δεν ήταν προσβάσιμα τα Google.com, Gmail, Google Drive και YouTube, ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός αφού ποτέ στο παρελθόν δεν είχε παρατηρηθεί ταυτόχρονη “πτώση” των μεγάλων υπηρεσιών της εταιρείας. Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση γιατί συνέβη αυτό, αλλά έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι με βάση τα οικονομικά στοιχεία του δεύτερου τριμήνου 2013, η Google έχασε περίπου $545.000 μέσα στο 5λεπτο διάστημα!

Πηγή: techgear
Enhanced by Zemanta

"Ο Έλληνας που κάνει τα κινητά τηλέφωνα «εξυπνότερα»"

Ο Ματθαίος Στάικος γεννήθηκε το 1980 στον Καναδά όπου και μεγάλωσε. Πέρασε στο τοπικό πανεπιστήμιο και σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. 

Πριν να ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές του σπουδές δημιούργησε με τον αδελφό του μία επιχείρηση με την επωνυμία Torch Mobile, που διατηρούσε γραφεία στο Τορόντο και στο Πεκίνο. 

Η εταιρία ξεκίνησε το 2003 και έξι χρόνια αργότερα εξαγοράστηκε από την εταιρία Research In Motion (RIM) κατασκευάστριας των θρυλικών συσκευών BlackBerry. Με σκληρή δουλειά, ο Ματθαίος Στάικος κατάφερε σύντομα να αναρριχηθεί στα υψηλότερα κλιμάκια και πλέον να είναι ο Τεχνικός Διευθυντής Τεχνολογιών WEB, υπεύθυνος για τη δημιουργία των προγραμμάτων περιήγησης web καθώς και άλλων τεχνολογιών web που αφορούν στα προϊόντα της BlackBerry. 

Το νέο σύστημα πάνω στο οποίο εργάζεται είναι το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10, που θα χρησιμοποιούν τα κινητά της εταιρίας που θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2013. Ο ίδιος προσπαθεί πάντα να κρατά επαφή με τις ρίζες του στην Ελλάδα. Αν και δεν πήγε σε ελληνικό σχολείο, επεδίωξε να γνωρίσει την ελληνική γλώσσα και για το λόγο αυτό μόλις αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, ήρθε στην Ελλάδα για ένα χρόνο πριν επιστρέψει στον Καναδά.

 Η ελληνική γλώσσα παραμένει στη ζωή του καθώς προσπαθεί όποτε ο χρόνος του το επιτρέπει, να διαβάζει ελληνικά βιβλία, να ακούει ελληνική μουσική και να παρακολουθεί ελληνικά προγράμματα στην τηλεόραση. -

Διαβάστε περισσότερα: ellines.com

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Επικράτηση των smartphones στην αγορά των κινητών


Η κυριαρχία των smartphones επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Gartner, έπειτα από σχετική έρευνα. Και αυτό γιατί οι πωλήσεις των «έξυπνων» συσκευών ξεπέρασαν σε παγκόσμιο επίπεδο τις συμβατικές συσκευές για την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2013
Συνολικά, οι πωλήσεις συσκευών ανήλθαν σε 435 εκατομμύρια. Εξ αυτών, τα smartphones που πωλήθηκαν έφτασαν τα 225 εκατομμύρια, τη στιγμή που οι πωλήσεις συμβατικών κινητών τηλεφώνων ήταν 210 εκατομμύρια.

Η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στις αγορές της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

«Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις «έξυπνων» συσκευών κινητής τηλεφωνίας αντιστοιχούν στο 51,8% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων» τόνισε ο Ανσούλ Γκούπτα, επικεφαλής αναλυτής και ερευνητής της Gartner.
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Οι Ευρωπαίοι θέλουν κινητά με μεγαλύτερο εύρος ζώνης

Όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες δείχνουν οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ΕΕ. Ωστόσο, αν και ενδιαφέρονται για τις δυνατότητες των νέων εργαλείων και υπηρεσιών, όπως προκύπτει από τον αριθμό των νέων διαδικτυακών συνδρομών και τη μεγάλη χρήση του διαδικτύου για τηλεφωνική επικοινωνία, οι Ευρωπαίοι παραμένουν διστακτικοί στη χρήση των υπηρεσιών αυτών εξαιτίας του κόστους τους.

Σήμερα τα κινητά βρίσκονται παντού, αλλά μόνον τα μισά είναι "έξυπνα". Το ποσοστό των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο κυμαίνεται από 55% στη Σουηδία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Φινλανδία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, και σε ποσοστό κάτω του 35% στο Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία.

Το χαμηλότερο αυτό ποσοστό χρήσης έξυπνων κινητών παρατηρείται σε πολλές χώρες στις οποίες οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας με πρόσβαση στο διαδίκτυο μειώνουν το χρόνο σύνδεσής τους στο διαδίκτυο επειδή τους προβληματίζει το κόστος - Ουγγαρία (35%), Πορτογαλία (58%), Ελλάδα (53%), Κύπρος (52%), Βέλγιο, (47%) και Ρουμανία (45%).

Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της ΕΕ περιορίζουν τις κλήσεις από το κινητό τους στο εσωτερικό (55%) και στο εξωτερικό (54%). Η ευρυζωνική πρόσβαση στο σπίτι έχει γίνει πραγματικότητα για τα 3/4 των νοικοκυριών, αφού το 72,5% των νοικοκυριών στην ΕΕ διαθέτουν σήμερα ευρυζωνική σύνδεση, ενώ το 2011 το ποσοστό αυτό ήταν 67,3%. Εξάλλου, οι κλήσεις μέσω διαδικτύου είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στη Βουλγαρία (57%), την Κύπρο (55%), την Εσθονία (54%), τη Λιθουανία και τη Λετονία (51%).

Η αυξημένη χρήση της υπηρεσίας VOIP φαίνεται ότι ακολουθεί την αύξηση της ευρυζωνικότητας, για παράδειγμα στην Κύπρο το ποσοστό των συνδεδεμένων νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 11% το 2012, ενώ η χρήση της υπηρεσίας VOIP αυξήθηκε κατά 16 μονάδες.

"Η εκπλήρωση των προσδοκιών των καταναλωτών με παράλληλη όμως διατήρηση των τιμών σε προσιτά επίπεδα είναι ένας από τους στόχους της δέσμης μέτρων για τη δημιουργία μιας Συνδεδεμένης Ηπείρου", δήλωσε η Νέιλι Κρους, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδια για το Ψηφιακό Θεματολόγιο.

Τα ring-tone που σίγησε η κρίση

"Έλα, κλείνω και πάρε με"
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ, στην Ελλάδα το ποσοστό των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι κάτω από 35%, οι συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας μειώνουν το χρόνο σύνδεσής τους στο διαδίκτυο επειδή τους προβληματίζει το κόστος (53%) και περιορίζουν τις κλήσεις από το κινητό τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό (81%). Κλήσεις μέσω διαδικτύου πραγματοποιεί το 29%.

Αναλυτικά, πάνω από 55% είναι το ποσοστό των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο στη Σουηδία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Φινλανδία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, αλλά πέφτει κάτω από το 35% στο Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στις χώρες με το χαμηλότερο ποσοστό χρήσης έξυπνων κινητών (smartphone) οι συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας μειώνουν το χρόνο σύνδεσής τους στο διαδίκτυο επειδή τους προβληματίζει το κόστος: Πορτογαλία (58%), Ελλάδα (53%), Κύπρος (52%), Βέλγιο (47%), Ρουμανία (45%) και Ουγγαρία (35%).

Για τον ίδιο λόγο περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της ΕΕ περιορίζουν τις κλήσεις από το κινητό τους στο εσωτερικό (55%) και στο εξωτερικό (54%). Αυτό συμβαίνει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% στην Ελλάδα (81%), την Πορτογαλία (79%), την Ιρλανδία (72%) και τη Ρουμανία (71%).

Αύξηση έχει σημειώσει η ευρυζωνική οικιακή σύνδεση που κυμαίνεται πλέον στο 72,5% των νοικοκυριών στην ΕΕ από 67,3% το 2011.

Τηλεφωνικές κλήσεις μέσω διαδικτύου

Αύξηση σημειώνεται επίσης στις τηλεφωνικές κλήσεις μέσω διαδικτύου («φωνητικές υπηρεσίες μέσω του πρωτοκόλλου Ίντερνετ» ή «VOIP») που φτάνει πλέον στο 34%, ποσοστό αυξημένο κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες το 2012 έναντι του 2011.

Το 28% χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να συνομιλεί με άλλους χρήστες του ίδιου δικτύου VOIP δωρεάν, ενώ το 4% το χρησιμοποιεί για φθηνότερες διεθνείς κλήσεις.

Οι κλήσεις μέσω διαδικτύου είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στη Βουλγαρία (57%), την Κύπρο (55%), την Εσθονία (54%), τη Λιθουανία και τη Λετονία (51%) και λιγότερο στην Ελλάδα (29%), την Ισπανία (28%), την Ιταλία, (26%) και την Πορτογαλία (18%). Η αυξημένη χρήση της υπηρεσίας VOIP φαίνεται ότι ακολουθεί την αύξηση της ευρυζωνικότητας: για παράδειγμα, στην Κύπρο το ποσοστό των συνδεδεμένων νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 11% το 2012, ενώ η χρήση της υπηρεσίας VOIP αυξήθηκε κατά 16 μονάδες.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Αφιερωμένο στον φυσικό Έρβιν Σρέντιγκερ το σημερινό Doodle της Google

Η Google τιμά σήμερα τον διάσημο Αυστριακό φυσικό  με αφορμή τα 126 χρόνια από τη γέννησή του


Ο Έρβιν Σρέντινγκερ, ο οποίος γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1887 στη Βιέννη, ήταν ένας από τους πιο καταξιωμένους επιστήμονες στον τομέα της Θεωρητικής Φυσικής, ισάξιος των Aϊνστάιν, Planck, Heisenberg, ως προς τη δημιουργία της σύγχρονης εικόνας της φύσης.

Στη διάρκεια της πανεπιστημιακής καριέρας του ασχολήθηκε με τη Στατιστική φυσική, τη Θερμοδυναμική, την Ηλεκτροδυναμική, την Κοσμολογία, τη Βιολογία, τη Φιλοσοφία, αλλά κυρίως με την Κβαντική φυσική.

Το σημαντικότερο επίτευγμα του Έρβιν Σρέντιγκερ ήταν η ανακάλυψη της περίφημης κυματικής εξίσωσης, η οποία άλλωστε φέρει και το όνομά του.

H εξίσωση Σρέντιγκερ προτάθηκε από τον ίδιο το 1925, για να περιγράψει τη χρονική και χωρική εξάρτηση κβαντομηχανικών συστημάτων. Παίζει κεντρικό ρόλο στην κβαντομηχανική θεωρία, με σημασία ανάλογη του δεύτερου νόμου του Νεύτωνα στην κλασσική μηχανική.

Ο Σρέντινγκερ είχε πολλά και ποικίλα ενδιαφέροντα, ήδη από την εποχή της φοίτησής του στο Γυμνάσιο. Του άρεσαν οι επιστημονικές αρχές, αλλά εκτιμούσε την αυστηρή λογική της γραμματικής της παλαιάς γερμανικής γλώσσας και ποίησης. Διατύπωσε πολλές σημαντικές φιλοσοφικές απόψεις για την επιστήμη και τον ανθρωπισμό.

Εργάστηκε ως Καθηγητής στη Ζυρίχη, όπου εγκαταστάθηκε για έξι χρόνια. Η περίοδος αυτή ήταν ίσως η πιο γόνιμη γι' αυτόν, καθώς ασχολήθηκε με πολλά θέματα Θεωρητικής Φυσικής, κυρίως με θέματα θερμότητας και θερμοδυναμικής

Το πείραμα του Σρέντιγκερ

Φανταστείτε ένα δοχείο χωρίς ανοίγματα μέσα στο οποίο βρίσκεται μια γάτα. Υπάρχει ένας εξωτερικός μηχανισμός που παράγει ένα φωτόνιο, το οποίο προσκρούει σ΄ ένα ημιδιαφανές κάτοπτρο.

Εκεί, έχει 50% πιθανότητα να διαπεράσει το κάτοπτρο και άλλη τόση να ανακλασθεί. Αν το διαπεράσει, ενεργοποιεί έναν άλλο μηχανισμό στο εσωτερικό του δοχείου που απελευθερώνει ένα δηλητήριο που σκοτώνει τη γάτα.

Επειδή λοιπόν δεν ξέρουμε πώς το φωτόνιο θα συμπεριφερθεί ή καλύτερα επειδή ξέρουμε πως υπάρχει ταυτόχρονα σε δυο επάλληλες και κβαντικές καταστάσεις, δεν ξέρουμε και τη μοίρα της γάτας.

Μέχρι όμως ν΄ανοίξουμε το κουτί για να δούμε τι κάνει η γάτα, σύμφωνα με την κβαντική θεωρια και τους κανόνες της, έχουμε τη λεγόμενη «υπέρθεση δύο καταστάσεων». Ο κόσμος υπάρχει στον βαθμό που υπάρχουμε κι εμείς ως μάρτυρες μιας από τις πολλές του εκδοχές και τις άπειρες διακλαδώσεις του αρχικού συμβάντος.

Ο Έρβιν Σρέντιγκερ έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη δημιουργία και την ανάπτυξη της κβαντικής μηχανικής. Η περίφημη κυματική του εξίσωση αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα της συγκεκριμένης θεωρίας και εξασφάλισε στον Σρέντιγκερ μια περίοπτη θέση στην ιστορία της φυσικής.

Στην καταπληκτική ευρύτητα του πνεύματος του οφείλεται η μεγάλη του δημιουργικότητα. Ασχολήθηκε εκτός από την κβαντική μηχανική και θεωρία με την ηλεκτροδυναμική, τη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων και των κοσμικών ακτινοβολιών, τη στατιστική μηχανική και τη θερμοδυναμική, τη γενική θεωρία της σχετικότητας και την κοσμολογία και τέλος διεξήγαγε πρωτοπόρο διεπιστημονική έρευνα στη βιολογία.

Ο Σρέντιγκερ για να εξηγήσει θέματα της κβαντομηχανικής πρότεινε το περίφημο πείραμα με τη γάτα, θέλοντας να δείξει ότι η κβαντική θεωρία είναι ακόμη ελλειπής. Θεωρούσε ότι η γάτα είτε είναι ζωντανή είτε έχει πεθάνει, ανεξαρτήτως της παρατηρήσεώς μας.
Enhanced by Zemanta

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ο Κλούνεϊ κέρδισε την πρώτη μάχη με τον Λεμπ της Sony

Του ΑΔΑΜ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ / enet.gr

Ο Λεμπ αξιοποιώντας άφθονο χρήμα κατέστη βασικός μέτοχος της Sony κι έκανε κριτική στα τρωτά σημεία της - πτώση πωλήσεων smartphones 17%- για να περάσει προτάσεις αναδιάρθρωσης και αξιοποίησης της θυγατρικής, Sony Electronics, την οποία θεωρεί υποτιμημένη.

Ο Λεμπ έχει γίνει γνωστός στην Ελλάδα από τα κέρδη που έβγαλε κερδοσκοπώντας επί ελληνικών ομολόγων. Συμμετείχε επίσης στο διαγωνισμό πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ, στον οποίο όμως κατέθεσε οικονομική προσφορά εκτός προδιαγραφών. Τέλος, επένδυσε 60 εκατ. ευρώ στην ελληνική εταιρεία υδρογονανθράκων Energean Oil, η οποία εκμεταλλεύεται το πετρέλαιο της Θάσου, ενώ φημολογείται ότι ενδιαφέρεται και για επενδύσες σε ενέργεια και ακίνητα.

Ο Αμερικανός επενδυτής βγάζει το ψωμί του ασκώντας ένα ρόλο επενδυτή-ακτιβιστή, ο οποίος αφού πάρει μετοχές υποτιμημένων εταιρειών προτείνει τρόπους βελτίωσης της αποδοτικότητας των εταιρειών και κατ' επέκτασιν της αξίας των μετοχών του.

ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ θυμούνται τη 14η Μαΐου ως την ημέρα θανάτου ενός από τους θεωρούμενους ιδρυτές της σύγχρονης Ιαπωνίας. Εκείνη τη μέρα, το 1878, ο Οκούμπο Τοσιμίτσι δολοφονήθηκε από σαμουράι που είχαν πάρει μέρος στην Εξέγερση της Σατσούμα κατά του Ιάπωνα αυτοκράτορα. Ο επονομαζόμενος Μπίσμαρκ της Ιαπωνίας υπήρξε μέλος της τριανδρίας που έβαλε τα θεμέλια για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, εγκαινιάζοντας τη μεταρρυθμιστική περίοδο Μεϊτζί. Αν και ο ίδιος υπήρξε στα νιάτα του σαμουράι, ήρθε σε σύγκρουση με τον λαοφιλή αρχηγό της τριανδρίας Σάιγκο Τακαμόρι, που παρέμεινε πιστός στον παλιό τρόπο των πολεμιστών του μεσαίωνα. Την ιστορία αυτή, παραλλαγμένη όπως μόνο το Χόλιγουντ ξέρει να αφηγείται, την είδαμε στη χολιγουντιανή ταινία «Ο τελευταίος σαμουράι». Στο πρόσωπο του «κακού» της ταινίας, του εκσυγχρονιστή πολιτικού/επιχειρηματία που θέλει να αλλάξει τα πάντα, πολλοί είδαν ξεκάθαρα την ιστορική φιγούρα του Τομισίτσι.


Τους τελευταίους μήνες η 14η Μαΐου ήρθε στην επικαιρότητα εξαιτίας μιας άλλης ιστορίας εξουσίας, όπως μόνο η «Wall Street» μπορεί να αφηγείται. Την ημέρα αυτή διάλεξε, πριν από περίπου τρεις μήνες, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ντάνιελ Λεμπ (κερδοσκόπησε και κέρδισε από τα ελληνικά ομόλογα και συμμετέχει σε επένδυση 60 εκατ. ευρώ στην ελληνική εταιρεία υδρογονανθράκων Energean Oil) για να στείλει επιστολή στον Ιάπωνα πρόεδρο και CEO της Sony, Καζούο Χιράι. Στην επιστολή, ο ιδρυτής του Third Point, ενός hedge fund 13 δισ. δολαρίων, ζητούσε από τον πανίσχυρο Ιάπωνα να αλλάξει τα πάντα στην αυτοκρατορία της Sony.

Ο Λεμπ ζητούσε ένα 15%-20% της Sony Entertaiment να πωληθεί σε επενδυτές και από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου να χρηματοδοτηθεί η Sony Electronics. Ο Λεμπ ζητούσε να διαχωριστεί το κομμάτι της Sony που αφορά στη βιομηχανία του θεάματος από τα ηλεκτρονικά, με τη δημιουργία ενός ημιανεξάρτητου διοικητικού συμβουλίου για την πρώτη, όπου πρόεδρος θα αναλάμβανε ο Χιράι. Ισχυριζόταν δε ότι, παρά το γεγονός πως η Sony παράγει μερικά εξαιρετικά προϊόντα, όπως το Playstation και τα κινητά Xeria, «η Sony Electronics είναι μια πηγή σημαντικής και υποτιμημένης αξίας». Την οποία ο ίδιος θέλει, βεβαίως, να αποκαταστήσει με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Στην επιστολή εκείνη, ο Λεμπ παρέθετε μερικά ακλόνητα επιχειρήματα. Θύμιζε στους Ιάπωνες πως (ξεπερνώντας την JP Morgan Chase) η Third Point είχε καταστεί πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της Sony με 64 εκατ. μετοχές συνολικής αξίας 115 δισ. γεν ή 1,1 δισ. δολαρίων. Ο Λεμπ, μάλιστα, επικαλέστηκε τις συχνές δηλώσεις του Χιράι από την ώρα που ανέλαβε CEO το 2012, πως «η Sony θα αλλάξει». Με δεδομένο πως οι πωλήσεις ψηφιακών καμερών και smartphones της εταιρείας έως τον Μάρτιο είχαν πέσει ετησίως 17%, ο Λεμπ είχε στα χέρια του το καλύτερο σύγχρονο όπλο. Παρέτασσε άφθονο κεφάλαιο ενάντια στο όνομα, όπως παρατάχθηκαν κάποτε τα μουσκέτα απέναντι στα καλογυαλισμένα κατάνα. Θα ήταν παράτολμο και εξόχως χολιγουντιανό να παρομοιάσουμε τον Λεμπ με τον «κακό» εκείνης της παλιάς ιστορίας και τον Χιράι ως τον τελευταίο σαμουράι της Sony που παλεύει για την τιμή των όπλων. Εξάλλου, η ταινία που προσπάθησε να πουλήσει στο δυτικό κοινό τις αξίες της πατροπαράδοτης τιμής ενάντια στη νεωτερική κερδοσκοπία των δυτικότροπων κεφαλαιοκρατών ήταν μια παραγωγή της Warner.

Αυτό, όμως, που δεν θα τολμούσαμε να γράψουμε εμείς, το έκανε ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Σε συνέντευξή του στο «Deadline Hollywood» (2/8), ο σταρ του Χόλιγουντ ανέλαβε να σώσει την τιμή και την υπόληψη των παλιών τρόπων της βιομηχανίας του θεάματος και επιτέθηκε στον Ντάνιελ Λεμπ αποκαλώντας τον «carpetbagger». Ο Κλούνεϊ μάς πήγε πάλι πίσω στον 19ο αιώνα, την ίδια εποχή με την περίοδο Μειτζί, όταν στην άλλη άκρη του Ειρηνικού, οι ηττημένοι Νότιοι χρησιμοποιούσαν αυτόν τον όρο για να χλευάσουν τους Γιάνκηδες από τον Βορρά που έρχονταν, κουβαλώντας στον ώμο τις αποσκευές τους τυλιγμένες σε χρησιμοποιημένα παλιά χαλιά, με σκοπό να κάνουν δουλειές, να αγοράσουν κοψοχρονιά περιουσίες και να διεισδύσουν στην πολιτική σκηνή, αποκομίζοντας ιδιαίτερα προνόμια και κοινωνικό στάτους. Ο όρος επικράτησε να σημαίνει τον ψευδοπολιτικό, αυτόν που εμφανίζεται ως υποψήφιος σε μια περιοχή χωρίς να έχει δεσμούς με την τοπική κοινωνία.

«Ο Λεμπ αποκαλεί τον εαυτό του ακτιβιστή μέτοχο. Εγώ θα τον αποκαλούσα ψευδοπολιτικό, κάποιον που προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα φόβου που ωθεί τα στούντιο να κάνουν μόνο tent-pole ταινίες (σ.σ.: ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού άνω των 100 εκατ. δολαρίων ή εμπορικές σειρές-κράχτες που τραβούν σε ακροαματικότητα τις υπόλοιπες)». Ο Τζορτζ Κλούνεϊ άστραψε και βρόντηξε, λέγοντας πως ο Λεμπ δεν ξέρει τίποτα από τη βιομηχανία του κινηματογράφου και είναι επικίνδυνος γι' αυτήν. Η φωνή του ηθοποιού αλλά και συμπαραγωγού της Smokehouse Pictures, που έως το 2009 συνεργαζόταν με την Warner και μετά με τη Sony, έκανε το γύρο του κόσμου, ανοίγοντας ένα νέο ντιμπέιτ ανάμεσα στην καλή παράδοση της πραγματικής οικονομίας και τα καινά δαιμόνια της χρηματοπιστωτικής κερδοσκοπίας. Εσείς σε ποιον θα στοιχηματίζατε;

Ο ακτιβιστής μέτοχος εναντίον της Sony

Ο σαμουράι της Sony Καζούο Χιράι τα έβαλε με τον επενδυτή του Ντάνιελ Λεμπ

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ πως ο Λεμπ καταγράφεται ως ένας από τους πιο «ενοχλητικούς» ακτιβιστές της Wall Street.

 Ακτιβιστές μέτοχοι αποκαλούνται αυτοί που διεκδικούν με επιθετικό τρόπο αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της επιχείρησης στην οποία έχουν επενδύσει. Η ιστορία τους, συνήθως, δεν περιλαμβάνει ούτε αυτοκράτορες, ούτε σαμουράι, παρά μόνο golden boys με αξίες πολλών μηδενικών.

Στη συλλογή του Λεμπ συμπεριλαμβάνεται το κεφάλι του πρώην CEO της Yahoo, Σκοτ Τόμσον. Το φθινόπωρο του 2011 ο Λεμπ εξαγόρασε το 5% της Yahoo με 15 δολάρια ανά μετοχή. Αμέσως μετά έκανε ενστάσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας, πιέζοντας για πώληση περιουσιακών της στοιχείων στην ασιατική αγορά. Τον Ιανουάριο του επόμενου έτους η εταιρεία έχρισε CEO τον Τόμσον. Ο Λεμπ πίεσε για την απομάκρυνσή του και ήταν αυτός που δημοσιοποίησε μια ακαδημαϊκή παρατυπία στο βιογραφικό του Τόμσον. Ο τελευταίος παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας. Στη συνέχεια ο Λεμπ πίεσε τη Yahoo να προσλάβει τη Μαρίσα Μάγερ, η μετακίνηση της οποίας από την Google προκάλεσε σάλο. Η Yahoo προχώρησε σε πώληση του μεριδίου που είχε στην κινεζική Alibaba αποκομίζοντας επτά δισ. δολάρια. Η μετοχή της Yahoo έπιασε τα 28 δολάρια. Ο Λεμπ έβαλε στις τσέπες του, ή μάλλον στο τυλιγμένο χαλί του, 1 δισ. δολάρια. Στις 19 Ιουλίου, ο Λεμπ τα μάζεψε και έφυγε, πουλώντας το μερίδιό του στη Yahoo έναντι 29,11 δολαρίων ανά μετοχή, κρατώντας μόλις το 2% με 20 εκατ. μετοχές.

Ολως τυχαίως, στην επιστολή του προς τον Χιράι της Sony, ο Λεμπ υπολογίζει τις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και μουσικές δραστηριότητες της ιαπωνικής αυτοκρατορίας στο 40% της αξίας της. Ζητά δε η αρχική δημόσια προσφορά που προτείνει να δώσει προτεραιότητα στους παλαιούς μετόχους που έχουν ήδη επενδύσει στην εταιρεία (δηλαδή στον εαυτό του) και χρυσώνει το χάπι προβλέποντας 60% αύξηση της τιμής της μετοχής. Το πιο ωραίο το κρατούσε για το τέλος, όπου δήλωνε πρόθυμος να διευκολύνει την πώληση. «Θα δεχόμασταν με ευχαρίστηση μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Sony». Ο Λεμπ ήταν έτοιμος να επιχειρήσει έφοδο στα 11,5 δισ. δολάρια της Sony Entertaiment.

Η Sony προσέλαβε την Morgan Stanley και τη Citigroup για να αποτιμήσουν την πρόταση του συμμάχου-εχθρού και να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα. Εν τω μεταξύ, έως τις 17 Ιουλίου, οπότε και επανήλθε με δεύτερη επιστολή, ο Λεμπ είχε προλάβει να αυξήσει 6,9% το μερίδιο της Third Point στη Sony σε 70 εκατ. μετοχές αξίας 1,4 δισ. δολαρίων, πιέζοντας ασφυκτικά τον Χιράι και τους συμβούλους του να αποχωριστούν το 20% περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τη μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία για να επικεντρωθούν στα ηλεκτρονικά.

Το μεγάλο φινάλε με κίνηση ματ του σαμουράι

ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ επέτειο για τους Ιάπωνες της 6ης Αυγούστου, η Sony απέρριψε την πρόταση του Λεμπ. «Το διοικητικό συμβούλιο της Sony αποφάσισε ομόφωνα πως η διατήρηση του 100% στις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας είναι ο καλύτερος δρόμος και αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της».
Οι αγορές δεν επικρότησαν αυτή την κίνηση-σαμουράι του Καζούο Χιράι και η μετοχή της Sony έπεσε 4,6% την ίδια μέρα. Οσοι σχολίασαν τις εξελίξεις, παραδέχθηκαν πως ο Λεμπ δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής έκανε ένα βήμα πίσω, λέγοντας πως «είναι ίσως άδικο να εστιάζει κανείς σε μία ή δύο κακές ταινίες, ακριβώς όπως η Third Point μπορεί από καιρό σε καιρό να έχει έναν ή δύο κακούς μήνες ή μία κακή χρονιά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η συνολική αποδοτικότητα και τα περιθώρια κέρδους έπειτα από μια χρονική περίοδο».

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Variety» (6/8/2013) ο Λεμπ δήλωσε πως «παρά το γεγονός ότι τα Μέσα θέλουν να δημιουργήσουν σάλο και παρά το πάθος και την πίστη του κ. Κλούνεϊ για τη Sony και τους φίλους του εκεί, εγώ και ο κ. Κλούνεϊ μοιραζόμαστε έναν κοινό σκοπό με την έννοια ότι μια πιο πειθαρχημένη επιχείρηση με καλύτερο εντοπισμό κεφαλαίου σημαίνει λιγότερα γραφειοκρατικά έξοδα και περισσότερες επενδύσεις σε ταινίες. Είμαστε όλοι υπέρ των έξυπνων επενδύσεων σε δημιουργικό περιεχόμενο. Πιστεύω ότι τα συμφέροντά μας ευθυγραμμίζονται με τρόπο που (ο Κλούνεϊ) μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει».

Στο πλευρό του Λεμπ τάχθηκε το περιοδικό «Forbes», που ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την κατηγορία του Κλούνεϊ πως «οι τύποι στα hedge funds δεν δημιουργούν δουλειές, εμείς το κάνουμε. Τριακόσιοι άνθρωποι εργάστηκαν καθημερινά στην ταινία που μόλις φτιάξαμε. Χιλιάδες είναι οι εργάτες που φτιάχνουν ταινίες». Ο Κλούνεϊ έφερε ως παράδειγμα επιτυχίας τις ταινίες Skyfall, Zero Dark Thirty και Django Unchained. Το «Forbes» έγραψε πως «ο Κλούνεϊ καλύτερα να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία και να αφήσει τα οικονομικά στον Ντάνιελ Λεμπ» (8/6). Το περιοδικό εξήγησε πως τα hedge funds είναι πολύτιμα γιατί παίρνουν ρίσκα και δείχνουν πρώτα το δρόμο προς το πολύτιμο κεφάλαιο και έφερε ως παράδειγμα τον Τζον Πόουλσον, ο οποίος, παίρνοντας τα κεφάλαιά του από τη στεγαστική αγορά «όχι μόνο έσωσε δουλειές, αλλά δημιούργησε νέες (jobs)».

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από έναν άλλον ηθοποιό που ανέλαβε να μιλήσει ως CEO. Σε συνέντευξή του στο CNBC για την ταινία «Jobs», όπου υποδύεται τον μακαρίτη CEO της Apple, Στιβ Τζομπς, ο Αστον Κούτσερ κράτησε αποστάσεις και από τον Λεμπ και από τον Κλούνεϊ. «Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί η βιομηχανία. Ορισμένες από αυτές τις εταιρείες είναι παραφουσκωμένες και ξοδεύουν πολλά χρήματα για δημόσιες σχέσεις».

Το πρώτο μέρος του δράματος φαίνεται πως τελείωσε. Ισως αυτό που πρέπει να προσέξει κανείς είναι η παρότρυνση του Ντάνιελ Λεμπ προς τη Sony «να επανεξετάσει και τον παγκοσμίου φήμης κατάλογο πνευματικής ιδιοκτησίας που κατέχει για να διαπιστωθεί αν κάποια από τα δικαιώματά της μπορούν να αποτιμηθούν σε χρήμα χωρίς να βλάπτουν τις επιχειρηματικές προοπτικές». Αυτή συμπίπτει με την αλλαγή στον τρόπο μέτρησης του ΑΕΠ από την αμερικανική κυβέρνηση, με βασικότερη αλλαγή τη μέτρηση της πνευματικής ιδιοκτησίας στην κατηγορία των επενδύσεων και όχι των δαπανών. Ο πραγματικός πόλεμος τώρα ξεκινά. enet.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...