Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε πώς θα προστατευθείτε από τον «ιό των 100 ευρώ»

Το κακόβουλο λογισμικό, με την ονομασία «Ransomware» ή κοινώς «ιός των 100 ευρώ», που εξακολουθεί να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα έξαρση σε πολλές χώρες, όπως και στη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο λογισμικό εμφανίζει μήνυμα στον χρήστη, το οποίο αναφέρει (στην ελληνική του έκδοση) ότι ο υπολογιστής του έχει κλειδωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω παράνομης δραστηριότητας. Επιπλέον αναφέρει ότι για το «ξεκλείδωμα» απαιτείται χρηματικό ποσό (συνήθως 100 ευρώ), το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσω καρτών πληρωμής, όπως PaySafe ή Ukash.

Η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα, τα οποία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν προέρχονται από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.


Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι οι χρήστες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προβαίνουν σε καταβολή χρημάτων - πληρωμές. Αντίθετα, συνιστά τον τερματισμό της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή και προτείνει να ζητείται η βοήθεια τεχνικού, για την απομάκρυνση του κακόβολου λογισμικού.

Είναι αυτονόητο ότι η Ελληνική Αστυνομία, συνεχίζει η ανακοίνωση, σε καμία περίπτωση, δεν ζητάει πληρωμή προστίμου ή προστίμων τέτοιας μορφής, από τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί για την αποφυγή εξαπάτησής τους.

Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω λογισμικό έχει ως στόχο να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας - παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.

Ο συνηθέστερος τρόπος δράσης του, είναι το «μπλοκάρισμα» της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι δράσης, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Τo LG Optimus G Pro βραβεύτηκε ως η καλύτερη LTE συσκευή στο LTE World Summit 2013

Χάρη  στις κορυφαίες επιδόσεις και  λειτουργίες του, το premium 4G LTE Smartphone της LG κερδίζει την υψηλότερη αναγνώριση του κλάδου

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε ότι το Optimus G Pro, το premium 4G LTE smartphone της LG, κέρδισε το βραβείο της Καλύτερης Συσκευής/Τηλεφώνου LTE, στο παγκόσμιο συνέδριο LTE World Summit 2013. Η συγκεκριμένη διάκριση έρχεται ως αναγνώριση των προηγμένων δυνατοτήτων LTE, της πληθώρας λειτουργιών που διευκολύνουν τον χρήστη, της ευκολίας χειρισμού, της απρόσκοπτης συνδεσιμότητας με άλλες συσκευές και του κομψού σχεδιασμού που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη συσκευή.

Το συνέδριο LTE World Summit, το οποίο φέτος διοργανώθηκε στο Άμστερνταμ από τις 24-26 Ιουνίου, έχει ήδη μια ιστορία εννέα ετών και θεωρείται το κορυφαίο γεγονός 4G, στο οποίο παρευρίσκονται τα πιο σημαντικά στελέχη από το χώρο των τηλεπικοινωνιών. Με περισσότερους από 3.000 συνέδρους, 250 ομιλητές, 125 εκθέτες και μια μεγάλη γκάμα εντύπων και online μέσων ενημέρωσης, η φετινή διοργάνωση ήταν μια από τις μεγαλύτερες και τις πλέον προβεβλημένες στην ιστορία των LTE World Summits μέχρι σήμερα.

Χάρη στην ταχύτατη ανάπτυξη των  δικτύων LTE, όλο και περισσότεροι καταναλωτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν στο κινητό τους περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Κατά συνέπεια, η άνοδος στη ζήτηση για LTE smartphones της premium κατηγορίας με την πραγματικά συναρπαστική εμπειρία θέασης ήταν κατακόρυφη. Εξοπλισμένο με τον ισχυρό επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 600, οθόνη 5.5 ιντσών, τεχνολογίας 1080p Full HD IPS, και πλήθος άλλων λειτουργιών που διευκολύνουν τον χρήστη, το βραβευμένο Optimus G Pro της LG προσφέρει υψηλές επιδόσεις, απαράμιλλη ποιότητα εικόνας και εξαιρετικά εύχρηστο user-interface.

«Η αναγνώριση που προσφέρεται μέσω αυτού του σημαντικού βραβείου μας τιμά και μας γεμίζει χαρά», δήλωσε ο Δρ. Jong-seok Park, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην LG Electronics Mobile Communications Company. «Tο Optimus G Pro είναι ένα σαφές παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η LG προσφέρει στους καταναλωτές την καλύτερη δυνατή τεχνολογία κι εμπειρία χρήσης. Παρ’ όλα αυτά, δεν επαναπαυόμαστε αλλά αντιθέτως, έχουμε αρχίσει ήδη να εργαζόμαστε σκληρά για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς προηγμένων συσκευών και τεχνολογιών δικτύου LTE».

Το Optimus G Pro ενσωματώνει μια σειρά κορυφαίες τεχνολογίες LTE της LG. Η προηγμένη αυτή συσκευή υποστηρίζει όλες τις ζώνες συχνοτήτων LTE, ώστε να είναι συμβατή με οποιοδήποτε δίκτυο τεχνολογίας 4G LTE στον κόσμο. Χάρη στην κεραία τεσσάρων περιοχών (quad-band) που διαθέτει, η συσκευή είναι σε θέση να εξασφαλίζει μέγιστες ταχύτητες LTE, υποστηρίζοντας διατάξεις 2x2 και 4x2 καναλιών ΜΙΜΟ (multiple-input, multiple-output). Επίσης, η δυνατότητα μετάβασης μεταξύ δικτύων W-CDMA και LTE επιτρέπει στο Optimus G Pro να προσφέρει ταχύτατη και απρόσκοπτη μεταφορά δεδομένων. Παράλληλα, η απίστευτα γρήγορη CPU των 1.7 GHz εξασφαλίζει την ταχύτερη κίνηση δεδομένων μέσω LTE της αγοράς, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαμβάνουν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία χρήσης υλικού multimedia. Τέλος, οι υψηλές ταχύτητες των δικτύων LTE, σε συνδυασμό με την ισχυρή CPU, επιτρέπουν στο Optimus G Pro να τρέχει απρόσκοπτα πολλές εφαρμογές παράλληλα.
Enhanced by Zemanta

Διαθέσιμη η Preview έκδοση των Windows 8.1

Νέες εφαρμογές για  Windows ανακοινώθηκαν στο συνέδριο Build

 Η Microsoft Corp. ανακοίνωσε στις 26 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για developers Build, την έναρξη διάθεσης της preview έκδοσης των Windows 8.1, της επόμενης αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος Windows. Η εταιρία παρουσίασε τις δυνατότητες σε επίπεδο σχεδιασμού και τα οικονομικά οφέλη για τους developers μέσω της δημιουργίας διαφοροποιημένων, touch-based εφαρμογών για την πλατφόρμα των Windows, συμπεριλαμβανομένων νέων εργαλείων ανάπτυξης και ενισχυμένης υποστήριξης. Στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν επίσης νέες κορυφαίες εφαρμογές, οι οποίες έρχονται στα Windows, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Flipboard και NFL – σαφή απόδειξη της δυναμικής των εφαρμογών των Windows, που σημειώνουν την ταχύτερη αύξηση από οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Μαζί με τον Steve Ballmer, CEO της Microsoft, στη σκηνή του συνεδρίου ανέβηκε και η Julie Larson-Green, Corporate Vice President των Windows - καθώς και άλλα στελέχη - η οποία παρουσίασε την Windows 8.1 Preview, δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες εξατομίκευσης, την αναζήτηση μέσω Bing, τη βελτιωμένη λειτουργικότητα για τις επιχειρήσεις, τις νέες εφαρμογές και πολλά περισσότερα.

«Με τα Windows 8 δημιουργήσαμε νέα Windows, σχεδιασμένα από την αρχή για καλύτερη εμπειρία. Ήταν ένα φιλόδοξο όραμα και με τα Windows 8.1 το βελτιώνουμε», δήλωσε η Larson-Green. «Τα Windows 8.1 θα υποστηρίζουν μια μεγάλη γκάμα tablets & PCs, γεγονός που αποδεικνύει πως ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πελατών μας. Η preview έκδοση που ανακοινώνουμε σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο που δημιουργούν την επόμενη γενιά σε συσκευές και εφαρμογές για Windows».

Ο Antoine Leblond, Corporate Vice President του Windows Program Management, επεσήμανε πως τα Windows 8.1 προσφέρουν μια επιπλέον ευκαιρία για τους developers για να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να πουλήσουν τις εφαρμογές τους στο Windows Store. Έδωσε έμφαση στις καλύτερες οικονομικές ευκαιρίες της αγοράς (best-in-class economics), καθώς οι developers κρατάνε το 80% των εσόδων για τη διάρκεια ζωής της εφαρμογής, από τη στιγμή που σε έσοδα θα ξεπεράσει το ύψος των $25.000. Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς σε νέα χαρακτηριστικά και νέες δυνατότητες, όπως:

Το επανασχεδιασμένο Windows Store. Το Windows Store έχει επανασχεδιαστεί πλήρως στα Windows 8.1 για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των πελατών και να τους προσφέρει καλύτερη και αποτελεσματικότερη πρόσβαση στις εφαρμογές που θέλουν. Αυτό συνεπάγεται περισσότερες ευκαιρίες εμπορικής αξιοποίησης των εφαρμογών και βελτιωμένες δυνατότητες εντοπισμού τους, με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη, καθώς και νέα στοιχεία ελέγχου αναζήτησης από το Bing στο περιβάλλον εργασίας. Οι λίστες των εφαρμογών έχουν νέα εμφάνιση, διαθέτουν καλύτερη πλοήγηση και πιο συναφές περιεχόμενο.
Περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες. Τα Windows 8.1 προσφέρουν νέες ευκαιρίες στους developers προκειμένου να δημιουργήσουν και να αξιοποιήσουν εμπορικά εφαρμογές, καθώς και να προσεγγίσουν πελάτες. Ο Leblond παρουσίασε τις κάρτες δώρων στο Windows Store, έναν εύκολο τρόπο αγοράς εφαρμογών, βιβλίων, παιχνιδιών και περιεχομένου για τους καταναλωτές. Οι πελάτες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τον Microsoft λογαριασμό τους στο τοπικό τους νόμισμα και να κάνουν αγορές απευθείας μέσω Windows Store.
Κορυφαίες εμπειρίες. Τα Windows 8.1 προσφέρουν στους developers πολλαπλές δυνατότητες ανάπτυξης και παρουσίασης εφαρμογών. Οι Windows 8.1 εφαρμογές συνεργάζονται από κοινού για το διαμοιρασμό δεδομένων και οθόνης, αλλά και την παροχή πλουσιότερης εμπειρίας χρήσης μέσα σε ένα μεγάλο εύρος συσκευών, συμπεριλαμβανομένων και των νέων 8-ιντσών ή και μικρότερων συσκευών.

Εκτός των Windows 8.1, η Microsoft παρουσίασε τρόπους με τους οποίους οι developers μπορούν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία και το διαθέσιμο υλικό της εταιρείας προκειμένου να προσφέρουν διαφοροποιημένες εμπειρίες στους πελάτες τους σε όλες τις Microsoft συσκευές και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των:

Το Bing ως πλατφόρμα. Η νέα πλατφόρμα Bing βασίζεται στις μεγάλες επενδύσεις που έχει κάνει η Microsoft στις βασικές τεχνολογίες του Bing.com, ώστε να ενσωματωθούν ως έξυπνες υπηρεσίες στις συσκευές και τις υπηρεσίες της Microsoft, αλλά και στις εφαρμογές ανεξάρτητων κατασκευαστών που οι χρήστες χρησιμοποιούν καθημερινά. Εκτός από την εμπειρία αναζήτησης σε Windows 8.1, Windows Phone, Xbox 360 και Microsoft Office, οι υπηρεσίες Bing Developer είναι πλέον διαθέσιμες και στους ανεξάρτητους developers δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την τεχνολογία του Bing για να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους χρήστες μέσω των δικών τους εφαρμογών για Windows και Windows Phone. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.
Visual Studio 2013 και Preview .NET 4.5.1 Preview. Παράλληλα με το επόμενο κύμα των Windows, το Visual Studio 2013 προσφέρει το ιδανικό σύνολο εργαλείων για τη δημιουργία πλούσιων και σύγχρονων εφαρμογών που τρέχουν σε Windows 8.1. Διαθέτοντας πολλά νέα χαρακτηριστικά, το Visual Studio 2013 κάνει τη δημιουργία εφαρμογών και υπηρεσιών για τους developers ευκολότερη και ταχύτερη, επιτρέποντάς τους να προσφέρουν υπηρεσίες χρησιμοποιώντας σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης που εκτείνονται ακόμα και σε φορητές συσκευές και το cloud. Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης μια preview έκδοση του .NET 4.5.1, που επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν εφαρμογές νέας γενιάς για συσκευές και υπηρεσίες, ενώ μπορούν να καινοτομήσουν στις υπάρχουσες εφαρμογές.  Οι preview εκδόσεις για Visual Studio 2013 και .NET 4.5.1 είναι τώρα διαθέσιμες για download εδώ. Παρακαλούμε διαβάστε περισσότερα για το Visual Studio εδώ.
Οι ευκαιρίες των Windows Phone για τους developers. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, οι πωλήσεις Windows Phone σημείωσαν αύξηση έξι φορές ταχύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά smartphones. Με την κυκλοφορία των Windows Phone 8, οι πελάτες κατεβάζουν πάνω από 200 εκατομμύρια εφαρμογές το μήνα, δημιουργώντας υπερδιπλάσια καθημερινά έσοδα από τις εφαρμογές. Για να βοηθήσει τους developers να έχουν την καλύτερη απόδοση των επενδύσεών τους, η επόμενη έκδοση των Windows Phone θα σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να τρέχει τις ίδιες εφαρμογές που οι προγραμματιστές αναπτύσσουν σήμερα και να υποστηρίζει τα ίδια γνωστά εργαλεία και τις δεξιότητες. Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, οι προγραμματιστές μπορούν να εγγραφούν στο Windows Phone Dev Center με μόνο $ 19

Με την ευγενική προσφορά της Microsoft και της Intel Corp, οι συμμετέχοντες στο Build έλαβαν το πρώτο 8-ιντσών Windows-based tablet, το Intel ® AtomTM Z2760 που βασίζεται σε επεξεργαστή Acer Iconia W3 και ένα Microsoft Surface Pro, με όλη τη δύναμη του επεξεργαστή τρίτης γενιάς Intel ® Core ™ σε μια ταμπλέτα. Με νέα επίπεδα επιδόσεων και διάρκεια ζωής της μπαταρίας που εξασφαλίζονται με τα Windows 8.1 και την Intel Αρχιτεκτονική, αυτές οι συσκευές προσφέρουν στους developers τη δυνατότητα να ξεκινήσουν γρήγορα την ανάπτυξη εφαρμογών για Windows 8.1, οι οποίες θα μπορούν να αξιοποιηθούν σε όλα τα είδη και μεγέθη συσκευών. Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες έλαβαν 100 GB επιπλέον χώρο αποθήκευσης στο SkyDrive για ένα χρόνο, προκειμένου να μπορούν να αποθηκεύουν και να έχουν πρόσβαση στα αρχεία τους από οπουδήποτε.

H Windows 8.1 Preview είναι ήδη διαθέσιμη, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.preview.windows.com
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ελληνας μέτοχος «την έπεσε» στη Σιδηρά Κυρία της Yahoo!

Με μία φράση, που χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης ως σεξιστική επίθεση, ένας έλληνας μέτοχος της Yahoo! έκλεψε την παράσταση στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, «προσβάλλοντας» την διευθύνουσα σύμβουλο του διαδικτυακού κολοσού Μαρίσα Μέγιερ.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, της πρώτης στην οποία παρίσταται η Μέγιερ, ένας άνδρας με το όνομα Τζορτζ Πόλις έλαβε το λόγο και, απευθυνόμενος στην επικεφαλής της εταιρείας, είπε: «Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Πρώτα απ’ όλα, είμαι ο Τζορτζ Πόλις, έχω 2.000 μετοχές Yahoo!, είμαι Ελληνας, είμαι ένας βρωμόγερος και είσαι πολύ ελκυστική Μαρίσα»!

Ο Πόλις συνέχισε ρωτώντας τη Μέγιερ πότε θα λάβει μερίσματα από τις μετοχές του στη Yahoo! και αν η εταιρεία κινδυνεύει να εξαγοραστεί από μεγαλύτερές επιχειρήσεις όπως το Google.

Η Μέγιερ παρέμεινε ατάραχη, αγνοώντας τα σχόλια του Πόλις. Στη συνέχεια, τα ερωτήματά του απαντήθηκαν από ένα άλλο στέλεχος της Yahoo!

Πηγή: tanea.gr
Enhanced by Zemanta

Εκδήλωση «Driving Digital Jobs in Europe» από τη Microsoft με ελληνική συμμετοχή

60 νέοι από χώρες της Ευρώπης που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία προσκλήθηκαν από τη Microsoft προκειμένου να συμμετέχουν σε ειδικό workshop που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο, στις 18 Ιουνίου, με τίτλο «Driving Digital Jobs in Europe». Θέμα του workshop ήταν οι δυσκολίες που επιφυλάσσει για τους νέους η σύγχρονη αγορά εργασίας, ενώ τα βασικά συμπεράσματα των συζητήσεων αξιοποιήθηκαν για τη σύνταξη προτάσεων προς την Σύνοδο για τη Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital Agenda Assembly) και το Grand Coalition for Digital Jobs (Μέγας Συνασπισμός για την Ψηφιακή Απασχόληση).

Image representing Microsoft as depicted in Cr...
Image via CrunchBase
Οι χώρες που είχαν παρουσία μέσω αντιπροσώπων στο workshop ήταν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Ισπανία και η Ιρλανδία, ενώ οι νέοι που τις αντιπροσώπευσαν επιλέχθηκαν με βασικό κριτήριο το έργο που κάνουν στο πεδίο της νεανικής απασχόλησης, καθώς και τη συμμετοχή τους σε δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας YouthSpark της Microsoft. Με την πρωτοβουλία αυτή η Microsoft φιλοδοξεί να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους, προσφέροντάς τους μεγαλύτερες ευκαιρίες σε επίπεδο εκπαίδευσης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

 Τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν μέσα από το workshop είναι τα παρακάτω:

Ανάγκη μείωσης του χάσματος σε επίπεδο δεξιοτήτων: Μεγαλύτερη διείσδυση της πληροφορικής σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος, πρωτοβουλίες για την ενημέρωση σχετικά με τη σταδιοδρομία στο χώρο της πληροφορικής, καθώς και ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της συγκεκριμένης καριέρας. Πληρέστερη πληροφόρηση από τον ίδιο τον κλάδο σχετικά με τις απαιτούμενες δεξιότητες, καθώς και προσαρμογή της διδασκαλίας στις ανάγκες της αγοράς.

Ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας στο διαδίκτυο: Ενίσχυση του mentorship και της καθοδήγησης, καθώς και ενημέρωση σχετικά με την ύπαρξη υποστηρικτικών δικτύων και μηχανισμών μέσω Μη-Κερδοσκοπικών Οργανισμών και του κλάδου. Δημιουργία καναλιών επικοινωνίας μεταξύ νέων επιχειρηματιών και επαγγελματιών από τον κλάδο της πληροφορικής, για τη μετάδοση γνώσης και εμπειρίας.

Γυναίκες & STEM (Science Technology Engineering Mathematics): Καθιέρωση μεταβατικού έτους που θα επιτρέπει στις μαθήτριες να διερευνήσουν τη δυνατότητα καριέρας στην πληροφορική, καθώς και ευαισθητοποίηση γονέων, δασκάλων και συμβούλων για τις ευκαιρίες που προσφέρονται στις γυναίκες στον κλάδο της πληροφορικής.

Υποτροφίες: Δημιουργία μιας κεντρικής Ευρωπαϊκής online πλατφόρμας για τις ψηφιακές ευκαιρίες που θα διευκολύνει τους νέους που αναζητούν υποτροφίες πληροφορικής στην Ευρώπη.

Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από  τέσσερα άτομα:

  •  Ο Νεκτάριος Γιαννούλης, MSP (Microsoft Student Partner), φοιτητής στα “ΤΕΙ Αθήνας”. Έχει στο παρελθόν συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλές εκδηλώσεις της Microsoft, έχει διοργανώσει εκδηλώσεις και workshops στη σχολή του και έχει αναπτύξει αξιόλογα projects, όπως το BattleshipX (online multiplayer game που διατίθεται στο ελληνικό Windows store), το The Cockerel (μουσικό παιχνίδι για παιδιά που σύντομα θα διατεθεί και στα ελληνικά), το Byzantiner (innovation Award), το Tik and Tela κ.α. Έχει συμμετάσχει δύο φορές στους ελληνικούς τελικούς του φοιτητικού διαγωνισμού Imagine Cup, εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση με το project Multimedu, ενώ με το project Vider κέρδισε βραβείο.
  • Ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, φοιτητής πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και MSP (Microsoft Student Partner). Έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις  σε .NET για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως ανεπτυγμένες εφαρμογές σε C# μέσω game development για Windows Phone 7. Έχει υποστηρίξει εκτενώς την ανάπτυξη εφαρμογών για Windows 8 εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας, έχει ο ίδιος αναπτύξει εφαρμογές για Windows 8 (‘Wise Words…’, ‘My Simple Passwords Generator’ κ.α.), ενώ συμμετείχε στο WOWZAPP 2012 Hackathon στην Αθήνα.
  • Η Σταματία Τουρνά είναι φοιτήτρια του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ενώ συμμετείχε με επιτυχία στο διαγωνισμό του GetBusy.gr κερδίζοντας την 8η θέση στους τελικούς.
  • Ο Μανώλης Λαμπόβας είναι Project Manager και μέλος της επιτροπής του GetBusy.gr, της δράσης που έχει αναπτυχθεί από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) και τη Microsoft Eλλάς, στο πλαίσιο του YouthSpark. Στο παρελθόν είχε συντονίσει τη δράση “Microsoft Unlimited Potential” μέσω της οποίας περισσότερα από 1000 άτομα, μέλη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, είχαν αποκτήσει ψηφιακές δεξιότητες και είχαν λάβει σχετική πιστοποίηση γνώσεων.

Enhanced by Zemanta

Το διεθνές δίκτυο Alliott Group λανσάρει εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα

Αναβαθμίζοντας με τη βοήθεια της τεχνολογίας τον έντυπο οδηγό των μελών της, το δίκτυο Alliott Group, δημιούργησε μία εφαρμογή για φορητές συσκευές που κυριολεκτικά τοποθετεί τα μέλη της πλάι σε κάθε πελάτη τους και σε κάθε δυνητικό τους πελάτη. Με αυτή την εφαρμογή η διαδικασία εύρεσης συνεργατών του Alliott Group ανά τον κόσμο γίνεται άμεση και αποτελεσματική.

Με στόχο τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης εμπειρίας, η εφαρμογή δεν περιορίζεται στην απλή καταγραφή των στοιχείων επικοινωνίας των ανεξάρτητων εταιρειών- μέλη του δικτύου, αλλά παρουσιάζει μία πληθώρα νέων, ανακοινώσεων, εκδηλώσεων, φωτογραφίες στελεχών των μελών, λεπτομέρειες για τις δράσεις του Παγκοσμίου Διοικητικού Συμβουλίου, βιντεοσκοπημένα και ηχογραφημένα θέματα επικαιρότητας κ.α.

«Η δημιουργία νέων τρόπων επικοινωνίας με τα μέλη μας δωρεάν και γρήγορα είναι υψίστης σημασίας για το Alliott Group και η συγκεκριμένη εφαρμογή θα παίξει καίριο ρόλο στη διαδραστικότητα και την αμεσότητα των μελών με το δίκτυο και με τους πελάτες του» τόνισε ο κ. Γιάννης Κλεώπας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Alliott Group και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Kleopas Alliott.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Για την πρόθεσή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενημερώνουν τον Πρωθυπουργό Vodafone και Wind

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θα έχουν την Τετάρτη νωρίς το μεσημέρι, οι επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη συνεργασία τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι επικεφαλής των δύο εταιρειών θα ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό για το σχέδιο τους να προχωρήσουν στη σύσταση μιας κοινής εταιρείας, ένα σχέδιο το οποίο είχε τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων εδώ και πολύ καιρό, και αφορά στην κοινή χρήση κεραιών και υποδομών δικτύου.

Με την κίνηση αυτή Vodafone και Wind στοχεύουν να εκμεταλλευτούν κατά το μέγιστο δυνατό τις συνέργιες που προκύπτουν μειώνοντας το κόστος. 

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η Google δεν υποχρεούται να σβήνει τα αποτελέσματα αναζήτησης

Η Google δεν έχει υποχρέωση να διαγράφει προσωπικές πληροφορίες από τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησής της, ακόμη και αν είναι επιζήμιες για τη φήμη ενός ατόμου, γνωμοδότησε την Τρίτη ο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το έγγραφο του γενικού εισαγγελέα του δικαστηρίου εκτιμάται ότι απομακρύνει το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί το «δικαίωμα στη λήθη», όπως επιθυμεί η Κομισιόν. Πρόκειται για το δικαίωμα των χρηστών του Ιντερνετ να ζητούν τη διαγραφή των δεδομένων τους που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν δεσμεύεται από τη γνώμη του γενικού εισαγγελέα, στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι δικαστές ακολουθούν παρόμοιες γνωμοδοτήσεις.

«Το να ζητείται από τις μηχανές αναζήτησης να αποκρύψουν νόμιμα στοιχεία από το Ιντερνετ θα οδηγούσε σε προσβολή της ελευθερίας της έκφρασης», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας του δικαστηρίου.

«Οι πάροχοι υπηρεσιών μηχανών αναζήτησης δεν είναι υπεύθυνοι, βάσει της οδηγίας για την προστασία των δεδομένων, για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που περιλαμβάνονται στους ιστότοπους τους οποίους επεξεργάζονται» συμπλήρωσε.

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο μετά την καταγγελία ενός Ισπανού ο οποίος προέβη σε επαναγορά του σπιτιού του, αλλά λίγο αργότερα διαπίστωσε ότι το σπίτι του εξακολουθούσε να εμφανίζεται στα αποτελέσματα της Google ως «ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό». Ο άνδρας ζήτησε τη διαγραφή των επίμαχων πληροφοριών και το δικαστήριο της Ισπανίας στο οποίο προσέφυγε τον δικαίωσε.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης τον Μάρτιο του 2012, μετά από προσφυγή της Google. Πρόκειται για μία από τις 180 αντίστοιχες υποθέσεις (όλες από την Ισπανία) που εκκρεμούν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

«Είναι μια καλή εξέλιξη για την ελεύθερη έκφραση. Είμαστε ευτυχείς που (ο γενικός εισαγγελέας) υποστηρίζει την από καιρό εκφρασμένη άποψή μας ότι η απαίτηση από τις μηχανές αναζήτησης να διαγράψουν νόμιμες πληροφορίες θα ισοδυναμούσε με λογοκρισία» δήλωσε η Google.

Ο γενικός εισαγγελέας έκρινε ότι υπό το ισχύον δίκαιο η Google δεν μπορεί να θεωρηθεί ως «ελεγκτής» των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που εμφανίζονται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησής της και, ως εκ τούτου, δεν έχει καμία ευθύνη για αυτά, ούτε υποχρεούται να τα διαγράψει, παρά μόνο εάν είναι ψευδή ή δυσφημιστικά.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η πλατφόρμα Samsung Smart Signage διευκολύνει την ψηφιακή σήμανση για τις επιχειρήσεις και τους συνεργάτες τους

Η Samsung Electronics Hellas ανακοινώνει τη διάθεση στην ελληνική αγορά της πλατφόρμας Samsung Smart Signage (SSSP), της νέας open source λύσης ψηφιακής σήμανσης για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και συνεργάτες ψηφιακής σήμανσης. 

Η πλατφόρμα Smart Signage της Samsung δεν απαιτεί εξωτερικό Η/Υ ή media player, καθώς η ίδια περιλαμβάνει ενσωματωμένο media player, ενώ αξιοποιεί και μία εξελιγμένη διαδικασία ανάπτυξης που εξοικονομεί χρόνο και χρήμα τόσο για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων όσο και για τους συνεργάτες τους. Οι αναβαθμίσεις στο λογισμικό και η υποστήριξη πελατών, παράλληλα, πραγματοποιούνται πολύ εύκολα μέσω ενός διαδικτυακού server, ενώ μέσω ενός Software Development Kit (SDK) οι συνεργάτες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν της δικές τους εφαρμογές (apps) ψηφιακής σήμανσης για απρόσκοπτη μεταφορά δυναμικού περιεχομένου.

Εύκολη Διαχείριση Περιεχομένου
Η πλατφόρμα Smart Signage της Samsung απλοποιεί την ανάπτυξη περιεχομένου, διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις περισσότερο από ποτέ να μεταβούν από την αναλογική στην ψηφιακή σήμανση.

Οι χρήστες μπορούν είτε τοπικά είτε απομακρυσμένα να αποστέλλουν υλικό μέσω του διαδικτύου, έχοντας τη δυνατότητα να δημιουργούν, προγραμματίζουν και αναπτύσσουν υλικό μέσω ενός διαδικτυακού server απευθείας σε ένα δίκτυο οθονών. Οι εταιρείες διαχείρισης περιεχομένου μπορούν επίσης να διανέμουν ενημερώσεις λογισμικού σε οθόνες που είναι συνδεδεμένες στην πλατφόρμα, παρέχοντας έτσι στους πελάτες μία γρήγορη και οικονομική λύση για να έχουν ανανεωμένο υλικό που ανταποκρίνεται στις εξατομικευμένες τους ανάγκες.

Οικονομική λύση
Με το εύχρηστο και υψηλών επιδόσεων media player, η διαδικασία εγκατάστασης της πλατφόρμας SSSP είναι ιδιαίτερα απλή και με πολύ περιορισμένο κόστος.

Η μοναδικότητα της πλατφόρμας έγκειται στο ότι ενσωματώνει  τα πάντα σε ένα και μόνο chip, χωρίς να απαιτεί τη χρήση ξεχωριστού Η/Υ ή λογισμικού διαχείρισης περιεχομένου, περιορίζοντας έτσι το κόστος αγοράς εξοπλισμού και εγκατάστασής του. Η πλατφόρμα τροφοδοτείται από ημιαγωγό System on Chip (SoC) και περιλαμβάνει ένα διπύρηνο επεξεργαστή CPU, full codec επεξεργαστή βίντεο και δυνατότητα επιλογής αποθήκευσης 4GB ή 8GB ανάλογα με το μοντέλο για μία πραγματικά all-in-one, οικονομική επιλογή.

Άμεση υποστήριξη καταναλωτών και μεγάλο δίκτυο πωλήσεων για τους συνεργάτες
Με την πλατφόρμα SSSP, οι πιστοποιημένοι συνεργάτες έχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να διαχειριστούν ένα δίκτυο συσκευών σε διαφορετικές περιοχές για εύκολη αναβάθμιση λογισμικού και αντιμετώπιση προβλημάτων.

Παράλληλα, μέσω του open source Software Development Kit (SDK), οι εταιρείες διαχείρισης περιεχομένου μπορούν να επεκτείνουν τις πωλήσεις τους πλέον από την εγκατάσταση και στην ανάπτυξη προσαρμοσμένων εφαρμογών σήμανσης για πλήθος επιχειρήσεων.
Η πλατφόρμα Smart Signage της Samsung είναι συμβατή με τις ακόλουθες  σειρές προϊόντων ψηφιακής σήμανσης της Samsung που κυκλοφόρησαν το 2013:

•  Σειρά MEC – λεπτές και ελαφριές οθόνες, οι οποίες μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 35% ή και περισσότερο σε σχέση με τις CCFL backlit οθόνες. Το λεπτό τους πλαίσιο βοηθά στην άνετη εγκατάσταση και παρέχουν καλύτερη προβολή των μηνυμάτων.

• Σειρά PEC – σειρά λεπτών και μεγάλων οθονών, ιδανικών για προβολές σε τοποθεσίες με υψηλή επισκεψιμότητα και κίνηση που απαιτούν αξιοπιστία 24 ώρες το 24ωρο, όπως εμπορικά κέντρα, δημόσια κτίρια και εταιρείες. Οι οθόνες αυτές διαθέτουν LED φωτισμό για εικόνες με πιο λαμπερά, ζωντανά χρώματα, καθώς και τεχνολογία κατά των αντανακλάσεων, προσφέροντας καθαρές εικόνες, ακόμα και σε σημεία με έντονο εσωτερικό φωτισμό.

• Σειρά MDC – ιδανική για τοποθεσίες με υψηλή κίνηση, όπως εμπορικά κέντρα, δημόσια κτίρια και εταιρείες. Ο σχεδιασμός των συγκεκριμένων οθονών διευκολύνει την υψηλή απόδοση, προσφέροντας, παράλληλα, χαμηλότερο κόστος λειτουργίας. Το λεπτό πλαίσιο των 19 χιλιοστών επιτρέπει στους θεατές να εστιάσουν περισσότερο στο περιεχόμενο.

• Σειρά UDC – είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στη δημιουργία αξέχαστων video walls. Με καλύτερη διαχείριση των χρωμάτων, υψηλή ποιότητα εικόνας, λεπτά πλαίσια των 5,5 χιλιοστών και εικόνα υψηλής ανάλυσης, καταφέρνει να δημιουργήσει μια εξαιρετική εμπειρία θέασης. Επίσης, διαθέτει τεχνολογία κατά των αντανακλάσεων του φωτός, ενισχύοντας τη ζωντάνια του video wall.

• Σειρά UEC – διαθέτει λεπτά πλαίσια παρέχοντας καλύτερη προβολή των μηνυμάτων, αλλά και μεγάλη ευκολία στην τοποθέτηση. Η τεχνολογία LED backlight της Samsung βοηθά στη μείωση του κόστους, καταναλώνοντας κατά 40% λιγότερη ενέργεια (κατά μέσο όρο) σε σύγκριση με οθόνες CCFL LCD. Οι οθόνες LED LFD δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά. Με σχεδιασμό που ενδείκνυται για προβολές σε video wall, το λεπτό πλαίσιο και το ενσωματωμένο SSSP επιτρέπουν στις οθόνες της σειράς UEC να χρησιμοποιηθούν ως αυτόνομές LFD οθόνες.
Enhanced by Zemanta

Εκτυπωτές Laser Workforce AL-M300 & AL-M400. Από τους κορυφαίους στην «ταχεία εκτύπωση διπλής όψης»

Laser εκτυπωτές ιδανικοί για απαιτητικούς χρήστες που χρειάζονται υψηλή παραγωγικότητα. Και οι δύο σειρές WorkForce AL-M300 και AL-M400, έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν αξιοπιστία στις επιχειρήσεις με ανάγκες εκτυπώσεων μεγάλων όγκων μονόχρωμων εγγράφων σε υψηλές ταχύτητες. 

Οι σειρές Workforce δεν διαθέτουν μόνο τους υψηλότερους κύκλους λειτουργίας στην κατηγορία τους, αλλά προσφέρουν και ταχύτητα εκτύπωσης πρώτης σελίδας μόλις 5,5 δευτερόλεπτα2, που αποτελεί επίσης την υψηλότερη ταχύτητα στην κατηγορία τους.

Σειρά WorkForce AL-M300
Η σειρά AL-M300 διαθέτει τον υψηλότερο κύκλο λειτουργίας στην κατηγορία της1 – 100.000 σελίδες – και υψηλή ταχύτητα εκτύπωσης έως 35 σελίδες ανά λεπτό2. Η σειρά αποτελείται από τα μοντέλα AL-M300D και AL-M300DT, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για μεμονωμένους χρήστες γραφείων, και τα μοντέλα AL-M300DN και AL-M300DTN, σχεδιασμένα για μικρές ομάδες εργασίας.

Σειρά WorkForce AL-M400
Η σειρά AL-M400 διαθέτει πολύ υψηλό κύκλο λειτουργίας έως 200.000 σελίδων και υψηλή ταχύτητα εκτύπωσης έως 45 σελίδες ανά λεπτό2. Αυτή η σειρά αποτελείται από τα μοντέλα AL-M400DN και AL-M400DTN. Και τα δύο προορίζονται για ομάδες εργασίας μεσαίου μεγέθους.
Όλα τα μοντέλα έχουν μικρό μέγεθος  και μπορούν να χωρέσουν σε διάφορα  περιβάλλοντα εργασίας και διαθέτουν  μεγάλη χωρητικότητα χαρτιού. Επιπλέον, στα μοντέλα AL-M300D και AL-M300DN η χωρητικότητα χαρτιού επεκτείνεται στα 550 φύλλα και στη σειρά WorkForce AL-M400 στα 2.350 φύλλα.

Επίσης, τα μοντέλα AL-M300DN, AL-M300DTN, AL-M400DN και AL-M400DTN προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες διασύνδεσης στο γραφείο χάρη στις εφαρμογές Gigabit Ethernet και Epson iPrint3. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να εκτυπώνουν ασύρματα από smartphone και υπολογιστές tablet εντός του γραφείου.

Ο συνδυασμός των μεγάλων κύκλων λειτουργίας και της υψηλής απόδοσης των τόνερ εξασφαλίζει εξαιρετική απόδοση και μεγάλη παραγωγικότητα. Είτε επιλέξετε το μοντέλο AL-M300 είτε το μοντέλο AL-M400, θα έχετε επιτύχει μια εξαιρετική απόδοση επένδυσης για την επιχείρησή σας χάρη στην Epson.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ποιος είναι ο 29χρονος δισεκατομμυριουχός ιδρυτής του Instagram

O ιδρυτής της ομώνυμης πλατφόρμας γνωρίζει από πρώτο χέρι πως μια φωτογραφία δεν ισούται μόνο με 1.000 λέξεις αλλά και με 1 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές

Η οικουμενική αφήγηση των μεγάλων τεχνολογικών επιτευγμάτων είθισται να ξεκινά από το vintage φωτογραφικό στιγμιότυπο όπου δυο, τρία ή και περισσότερα μυωπικά geeks, κλεισμένα σε ένα απόκοσμο γκαράζ, περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους κατασκευάζοντας δυσνόητους στον κοινό νου αλγορίθμους, αλλάζοντας στην πραγματικότητα τον ρου της ιστορίας του ανθρώπινου είδους. 

Κάπως έτσι έγινε η απαρχή εταιρειών-κολοσσών που οδήγησαν (ίσως και χειραγώγησαν) τη φρενήρη τεχνολογική κοσμογονία της τελευταίας τριακονταετίας, όπως η Apple, η Google, η HP και πάει λέγοντας. Στην περίπτωση του Κέβιν Σίστρομ, του 29χρονου σήμερα δισεκατομμυριούχου επινοητή του Instagram, το μοναδικό ρετρό στοιχείο που θα συναντήσει κανείς είναι τα επιτηδευμένα παλαιωμένα φωτογραφικά φίλτρα της εφαρμογής μέσω της οποίας καθένας μπορεί να καμωθεί τον επιδέξιο φωτογράφο.

Ο Βοστονέζος με τις απανωτές αποτυχίες και τις εσφαλμένες επαγγελματικές επιλογές κατάφερε να γίνει κυριολεκτικά εν μια νυκτί ο πρίγκιπας του πιο πολυδιαβασμένου παραμυθιού της Σίλικον Βάλεϊ. Μοσχοπούλησε μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο από τη δημιουργία της την εφαρμογή του στον κ. Facebook, λαμβάνοντας ως αντίτιμο 1 δισ. δολάρια - τα 300 εκατομμύρια σε μετρητά, που αντιστοιχούσαν στο 1/4 της ρευστότητας που διέθετε η παντοκρατορία του Ζούκερμπεργκ τον Απρίλιο του 2012, οπότε και έγινε η αγοραπωλησία, τα υπόλοιπα σε μετοχές. Εξασφάλισε, δε, ένα καθεστώς ημιανεξαρτησίας μαζί με τους 13 υπαλλήλους του, οι οποίοι, παρότι αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στα κεντρικά γραφεία του Facebook στο Menlo Park, συνεχίζουν να λειτουργούν ως ένα ανυπότακτο τύποις γαλατικό χωριό.

Μολονότι ο Σίστρομ  είχε από τα γεννοφάσκια του όλες τις προδιαγραφές για να πετύχει κάτι αξιομνημόνευτο, σπουδαίο ή έστω σημαντικό στη ζωή του, μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 έκανε τη μια πατάτα μετά την άλλη. Μεγαλωμένος στο Χόλιστον της Βοστόνης, μια μεγαλοαστική συνοικία όπου οι έξυπνοι και φιλόδοξοι γονείς πασχίζουν να μεταφέρουν τις δύο αυτές ιδιότητές τους στα παιδιά τους, αλλά στον υπερθετικό βαθμό, ο σημερινός πρίγκιπας της Σίλικον Βάλεϊ δεν διατηρούσε την παραμικρή σχέση με τεχνολογία, start-up επιχειρήσεις και τα λοιπά αναπτυσσόμενα συμπαρομαρτούντα της Δυτικής Ακτής. Ηταν ένας κλασικός preppie, καλοβαλμένος τύπος που θα μπορούσε να κάνει λαμπρή καριέρα στην πολιτική, την επικοινωνία, τη νομική. Ολα αυτά εάν δεν επέλεγε μετά τον εγκλεισμό του στο χρυσό κλουβί ενός οικοτροφείου να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Μέχρι την αποφοίτησή του το 2006 είχε ήδη μοιραστεί το ίδιο γραφείο με τον Τζακ Ντόρσεϊ στην εταιρεία Odeo, τον πρόγονο του Twitter, από την οποία παραιτήθηκε χτυπώντας κατόπιν το κεφάλι του στον τοίχο, είχε περάσει από την Google αλλά και τη NextStop, μια μικρή ταξιδιωτική start-up που εξαγοράστηκε από το Facebook, και είχε γνωρίσει το επιχειρηματικό έτερο ήμισύ του, τον Βραζιλιάνο Μάικ Κρίγκερ. Αν ο Στιβ Τζομπς είχε ως «β ρόλο» τον Στιβ Βόσνιακ και ο Μπιλ Γκέιτς τον Πολ Αλεν, ο Σίστρομ είχε μόλις βρει τον δικό του. Αρχετυπικό geek, ο Κρίγκερ μετανάστευσε στις ΗΠΑ για να γίνει αρχικά δημοσιογράφος, όμως τελικά ακολούθησε τις πομπώδεις ως προς τον τίτλο τουλάχιστον σπουδές στη γνωστική επιστήμη των υπολογιστών, αντικείμενο στο οποίο ειδικεύεται και η γκουρού της Yahoo! Μαρίσα Μάγερ. Η φιλία του με τον Σίστρομ ξεκίνησε στα καφέ του Σαν Φρανσίσκο, όπου μεταξύ λίτρων καφεΐνης άρχισαν ως κοινοί γνωστοί από το πανεπιστήμιο να μοιράζονται εντυπώσεις από εφαρμογές που τους κινούσαν το ενδιαφέρον. Το ένα έφερε το άλλο. Οταν ο Σίστρομ, απογοητευμένος από την αποχώρησή του από το μεγαλύτερο buzz μετά το Facebook, το Twitter, αποφάσισε να δημιουργήσει μια δική του εταιρεία, ήξερε σε ποιον θα απευθυνόταν. Θα λάνσαρε ένα application ονόματι Burbn, βαφτισμένο από τη λατρεία του στο μπέρμπον, το οποίο ουσιαστικά θα ανταγωνιζόταν το γνωστό FourSquare (σ.σ.: εφαρμογή μέσω της οποίας μπορεί καθένας να μοιράζεται με φίλους και followers σημεία και μέρη που επισκέπτεται σε όλον τον πλανήτη). Loser ο ένας, loser κι ο άλλος, αποφάσισαν με συνοπτικές διαδικασίες να ενώσουν τις τύχες τους. Και εγένετο σουξέ.

Ο Σίστρομ είχε ήδη χάσει το τρένο του Twitter, είχε απωλέσει τη λαμπρή ευκαιρία που θα του έδινε η εν τω μεταξύ πώληση του NextStop στο Facebook και δεν θα συγχωρούσε με τίποτα στον κόσμο μια τρίτη αποτυχία στο καλοζωισμένο του «είναι». Οι δύο εξ ανάγκης φίλοι ήταν αρκετά έξυπνοι για να αντιληφθούν πως το Burbn δεν θα «περπατούσε» ως αντίπαλον δέος του ήδη κατεστημένου FourSquare. Αποφάσισαν έτσι να αξιοποιήσουν τη χρηματοδότηση ύψους 250.000 δολαρίων διαφορετικά. Η στιγμή του δικού τους «εύρηκα» ήρθε όταν ο Σίστρομ σε μια κουβέντα αναρωτήθηκε γιατί πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξουν μια εφαρμογή «check in» που θα συνοδεύεται προαιρετικά από την ανάρτηση μιας φωτογραφίας και όχι το αντίθετο. Το Instagram είχε μόλις γεννηθεί. Οχι τυχαία. Ο Σίστρομ από μικρός είχε εκδηλώσει την αγάπη του για τη φωτογραφία. Στο σχολείο χρησιμοποιούσε μια Nikkon SLR για να απαθανατίζει ακόμη και τα πιο ανήκουστα στιγμιότυπα, όπως για παράδειγμα τις αντανακλάσεις του ηλιακού φωτός πάνω στις λαμαρίνες των αυτοκινήτων. Στα φοιτητικά του χρόνια, όταν για ένα εξάμηνο μετοίκησε μέσω προγράμματος ανταλλαγής σπουδαστών στην καρτ-ποσταλική Φλωρεντία, ένας καθηγητής του τον προέτρεψε να αφήσει σπίτι του την ψηφιακή μηχανή του και του άνοιξε διάπλατα το ρετρό σύμπαν της Holga. Ωστόσο, εκείνη που ακούσια συνδύασε στο μυαλό του Σίστρομ την αγάπη του για τη φωτογραφία με την «αναλογική νοσταλγία» ήταν η σύντροφός του Νικόλ. Το καλοκαίρι του 2010, ενώ Σίστρομ και Κρίγκερ σχεδιάζουν πυρετωδώς στα σημειωματάριά τους το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής τους, ο πρώτος φεύγει για ολιγοήμερες διακοπές στην Μπαΐα της Καλιφόρνια με το κορίτσι του. Οταν εκμυστηρεύεται στη Νικόλ πάνω σε τι δουλεύει εκείνη την περίοδο, εκείνη μάλλον δείχνει απογοητευμένη. Του λέει πως θα δυσκολευόταν να χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή σαν κι αυτή που επρόκειτο να γίνει το Instagram, διότι δεν έβγαζε καλές φωτογραφίες. Μάλιστα, του έφερε ως παράδειγμα εικόνες που ανέβαζαν οι φίλοι της στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Σίστρομ αμέσως αντιλήφθηκε ότι όλες οι φωτογραφίες που άρεσαν στην καλή του ήταν επεξεργασμένες με φίλτρα. Επιστρέφοντας την ίδια ημέρα στο ξενοδοχείο, βούτηξε στο Διαδίκτυο προκειμένου να ανακαλύψει πώς μπορεί να δημιουργήσει ανάλογα ρετρό φίλτρα. Ηταν η μέρα που εφηύρε το περίφημο X-Pro II, το οποίο δίνει την αίσθηση που έχει η επεξεργασία ενός φιλμ με λάθος χημικά. Σε όλη τη διάρκεια των διακοπών του το ζευγάρι εξακολούθησε να φωτογραφίζει διυλίζοντας τις εικόνες του μέσα από το νεοπαγές φίλτρο. Τότε ήταν που ανέβηκε και η πρώτη φωτογραφία στην ιστορία του Instagram, η οποία απεικονίζει έναν σκύλο να ξαποσταίνει πλάι στη σαγιονάρα της Νικόλ. Αμα τη επιστροφή τους στο Σαν Φρανσίσκο κατέστρωσαν ένα σφιχτό πλάνο οκτώ εβδομάδων, στη διάρκεια των οποίων όφειλαν να πείσουν τους χρηματοδότες να τελειοποιήσουν και να κυκλοφορήσουν την εφαρμογή.

Παρότι το κατά τα άλλα μεθυστικό όνομα του Burbn δεν είχε καταφέρει να προκαλέσει ευθυμία στους υποψήφιους χρηματοδότες, ο ενθουσιασμός του διδύμου Σίστρομ και Κρίγκερ ήταν αρκετός για να θωρακίσει το project τους με μια γενναία εισροή κεφαλαίων. Σε ένθερμο θιασώτη της καινοφανούς ιδέας αναδείχτηκε ο Τζακ Ντόρσεϊ του Twitter, παλιόφιλος του Σίστρομ, ο οποίος από τότε ίσως διέβλεπε το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, ούτε που φανταζόταν τι θα συνέβαινε από την κυκλοφορία κιόλας του Instagram - τίτλος που βρέθηκε έπειτα από αμέτρητες ώρες brainstorming και σπαζιοκεφαλιάσματος. Στις 6 Οκτωβρίου του 2010 το Instagram έκανε το ντεμπούτο του στο AppStore της Apple, πετυχαίνοντας 25.000 downloads στην πρώτη κιόλας ημέρας κυκλοφορίας του. Η εφαρμογή που συνδύαζε φωτογραφία, γεωγραφικό στίγμα, κοινωνική δικτύωση και «αναλογική νοσταλγία» ήταν έτοιμη να απογειωθεί. Ομως τα νέα που έφταναν στα στριμωγμένα γραφεία της εταιρείας κάθε άλλο παρά ευχάριστα ήταν. Το fund Andreessen Horowitz, το οποίο είχε τοποθετήσει 250.000 δολάρια στην ιδέα του Σίστρομ από την εποχή του Burbn ακόμη, έκλεινε την κάνουλα της χρηματοδότησης προς το Instagram, ρίχνοντας την ίδια στιγμή 5 εκατομμύρια δολάρια στην εφαρμογή PicPliz, ένα αντίστοιχο application, το οποίο όμως απευθυνόταν αποκλειστικά στο «οικοσύστημα» των Android smartphones. Κανείς μάλιστα από το fund, το οποίο μετά τη μεταπώληση του Instagram στο Facebook αποκόμισε κέρδη της τάξης του 31.000%, δεν είχε την ευγενή καλοσύνη να ενημερώσει τους Σίστρομ και Κρίγκερ, οι οποίοι πληροφορήθηκαν κάθιδροι τα νέα από τους «New York Times». Σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πιστέψεις -έστω και όψιμα- πως υπάρχει θεός. Ο Σίστρομ τον βρήκε στο πρόσωπο του θεωρούμενου γκουρού των επενδυτικών κεφαλαίων της Σίλικον Βάλεϊ, Ματ Κόλερ. Αυτός διέθετε όχι μόνο χρήμα αλλά και την απαιτούμενη «φωτογένεια», μια και ήταν από τους κύριους χρηματοδότες του LinkedIn, αλλά και ένα από τα βασικά στελέχη της θρυλικής ομάδας που δημιούργησε το Facebook. Με τον τύπο που στα 33 χρόνια του είχε τη δύναμη να σε ανεβάσει στους επτά ουρανούς ή να σε θάψει στα Τάρταρα στο τσεπάκι του ο Σίστρομ, είχε πια όλο τον χρόνο να ασχοληθεί με την επόμενη μέρα του Instagram, μα κυρίως με το lobbying. Τα «φιλοσοφικά», όπως τα έχει χαρακτηρίσει, δείπνα με τον Ζούκερμπεργκ στο σπίτι του στο Πάλο Αλτο πύκνωναν -ο ιδρυτής του Facebook είχε από παλιά στο μάτι τον Σίστρομ, όταν τον παρακινούσε να αφήσει τις σπουδές του και να ενταχθεί στην ομάδα του-, όπως και τα τηλεφωνήματα με τον Ντόρσεϊ.

Το πιο μυστήριο πράγμα με το Instagram είναι πως, ενώ κανείς δεν διαφημίζεται σε αυτό, άρα δεν αποφέρει άμεσα κέρδη στον ιδιοκτήτη, όλοι ήθελαν να το αποκτήσουν. Η δημοφιλία, η πίστη και η αφοσίωση των χρηστών, που παραμένουν πεισματικά ενεργοί, στην εφαρμογή αλλά και οι ένα εκατομμύριο νέοι χρήστες που κατάφερε να προσελκύσει στην παρθενική εμφάνισή του για συσκευές Android τον Απρίλιο του 2012 σήμαναν τη μητέρα των μαχών. Ολοι ήθελαν στη δική τους τεχνολογική αυτοκρατορία τη μακράν πιο επιτυχημένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία μάλιστα δεν χρειάστηκε να μετασκευαστεί, όπως το Facebook και το Twitter, αφού είχε σχεδιαστεί εξαρχής για τις φορητές συσκευές. Μέσα σε μία εβδομάδα ο Σίστρομ, το αφεντικό των 13 υπαλλήλων, ο «πνευματικός ηγέτης» των εκατομμυρίων αυτόκλητων φωτογράφων, βρέθηκε τόσο στριμωγμένος ανάμεσα στις συμπληγάδες του Ντόρσεϊ και του Ζούκερμπεργκ που δεν είχε την επιλογή παρά να πουλήσει. Το ζήτημα ήταν σε ποιον. Η πρώτη κρούση έγινε στην Αριζόνα, όταν ο Ντόρσεϊ και ο οικονομικός διευθυντής του Twitter, χαλαρώνοντας γύρω από μια φωτιά έπειτα από συμπόσιο που οργάνωσε η επενδυτική τράπεζα Allen & Co. της Νέας Υόρκης, πρότειναν στον επίσης καλεσμένο Σίστρομ να τους παραχωρήσει το «βασίλειό» του για 500 εκατ. δολάρια σε μετοχές του Twitter. Ο Σίστρομ επιφυλάχθηκε. Δύο μέρες αργότερα επικοινώνησε με τον Ντικ Κοστόλο, CEO του Twitter, και απεφάνθη λακωνικά πως το Instagram θέλει να διατηρήσει την ανεξαρτησία του. Φευ! Στα τέλη της ίδιας εβδομάδας η εφαρμογή ανήκε πια στον φεουδάρχη της κοιλάδας Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ο τελευταίος, μόλις πληροφορήθηκε την κίνηση των ανταγωνιστών του, κάλεσε αμέσως τον Σίστρομ σπίτι του, συνέφαγαν και μεταξύ τυρού και αχλαδίου του πρότεινε μια προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί. Το 1 δισ. δολάρια (κάτι περισσότερο από 700 εκατομμύρια με τη σημερινή αξία της μετοχής του Facebook) αλλά και η διαβεβαίωση του Ζούκερμπεργκ πως η εφαρμογή θα μείνει απαγκιστρωμένη από το Facebook έγειρε απότομα την πλάστιγγα προς την απόφαση της πώλησης. Θαμπωμένος ο Σίστρομ, κατευθύνθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Πάλο Αλτο όπου ο Κρίγκερ είχε μόλις επιστρέψει από το Σαν Φρανσίσκο. Εκεί, σε ένα παγκάκι με τα τρένα να περνούν -μια εικόνα μυθιστορηματική, ποτισμένη από την πατίνα των Instagram φίλτρων- οι δύο συνεργάτες αποφάσισαν κοινή συναινέσει να πουλήσουν στον Ζούκερμπεργκ. Τα συμβόλαια της αγοραπωλησίας υπογράφηκαν την επομένη στο σπίτι του κοκκινομάλλη Μαρκ, αποσπώντας τον πότε-πότε από τον μαραθώνιο της αγαπημένης του σειράς «Game of Thrones» που οργάνωνε εκείνο το βράδυ. Ο Ντόρσεϊ, πληροφορούμενος τα νέα από τον Τύπο, ανέβασε την επόμενη Δευτέρα την τελευταία -ακραιφνώς σημειολογική- φωτογραφία του στο Instagram μέσα σε ένα άδειο λεωφορείο. Λίγες ημέρες μετά το Twitter απενεργοποίησε τη δυνατότητα των χρηστών να διαδρούν με το Instagram. Ο Σίστρομ πάντως κρατάει ακόμη στην κάβα του καλά φυλαγμένο ένα παλαιωμένο Jim Beam 100 ετών. Προφανώς γιατί αυτή ήταν η πρώτη αλλά όχι η τελευταία νίκη του στον ακήρυχτο πόλεμο της Κοιλάδας των 30something Τιτάνων.
Enhanced by Zemanta

Νέο ESET Security for Microsoft SharePoint Server 2013

Η ESET ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου ESET Security for Microsoft SharePoint Server. Πρόκειται για μια νέα πρόταση στη σειρά προϊόντων server της ESET, που απευθύνεται στις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους που χρησιμοποιούν servers SharePoint, καθώς έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει την προστασία των ευαίσθητων εταιρικών δεδομένων και των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται αποθηκευμένα στην βάση δεδομένων του Sharepoint.
Το ESET Security for Microsoft SharePoint Server προστατεύει όλο το λειτουργικό σύστημα του server καθώς και την βάση δεδομένων του σε πραγματικό χρόνο, διατηρώντας υψηλό επίπεδο ασφάλειας απέναντι στις κυβερνοαπειλές που στοχεύουν στην πρόσβαση τους σε σημαντικά αρχεία.  Επιπλέον, η τεχνολογία της ESET προσφέρει αποδεδειγμένη εξοικονόμηση πόρων συστήματος προκειμένου να επιτελούνται οι ζωτικής σημασίας εργασίες του server.
Το  προϊόν παρέχει προστασία antivirus και antispyware, φιλτράρισμα βάσει κανόνων, σύστημα αναγνώρισης ομαλής λειτουργίας, το ESET SysInspector καθώς και το ESET SysRescue. Η λύση ESET Security βοηθά τους διαχειριστές στην εφαρμογή σύνθετων πολιτικών ασφάλειας ώστε να κάνουν σάρωση on-access σε πραγματικό χρόνο, προγραμματισμένη καθώς επίσης και κατ’ απαίτηση ολόκληρης της βάσης δεδομένων του SharePoint. Με δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης χάρη στο ESET Remote Administrator, η λύση περιλαμβάνει επίσης φιλτράρισμα βάσει κανόνων, συμπεριλαμβανομένων και των κριτηρίων «real file type», που αποσκοπούν στην αυτοματοποίηση της διαχείρισης του ελέγχου.
 «Αν  δεν υπάρχει ένα επιπλέον επίπεδο  προστασίας, οι χρήστες μπορεί  κατά λάθος να «ανεβάσουν»  επικίνδυνα αρχεία στο SharePoint Server θέτοντας σε κίνδυνο όλη τη βάση δεδομένων. Η νέα λύση της ESET έχει σχεδιαστεί με την ίδια λογική του ESET File Security for Microsoft Windows Server, με την προσθήκη ενός ειδικού χαρακτηριστικού για την προστασία του SharePoint.» σημειώνει ο Ignacio Sbampato, Chief Sales and Marketing Officer της ESET.
Πλεονεκτήματα του ESET Security for Microsoft SharePoint Server
Antivirus και Antispyware – Εξαλείφει κάθε είδους απειλές, όπως ιούς, rootkits, worms και spyware. Προσφέρει σάρωση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο διαθέτοντας ως επιπλέον χαρακτηριστικά την κεντρική ασπίδα (resident shield) και τη σάρωση on-demand. Οι προγραμματισμένες καθώς και οι κατ απαίτηση σαρώσεις είναι εφικτές σε οποιοδήποτε αποθηκευμένο αρχείο που περιέχεται στη βάση δεδομένων του Sharepoint.   Το ESET Self-defense εμποδίζει το κακόβουλο λογισμικό και τους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες να απενεργοποιήσουν την ασφάλεια του συστήματος.
Φιλτράρισμα Βάσει Κανόνων – Το όνομα, το μέγεθος αρχείου καθώς και το είδος είναι κάποια από τα φίλτρα που μπορούν να ορίσουν οι διαχειριστές για την τελειοποίηση της προστασίας. Οι διαχειριστές έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης της συμπεριφοράς των χρηστών καθώς και το δικαίωμα παρέμβασης κατά το «ανέβασμα» συγκεκριμένων αρχείων στη βάση δεδομένων του SharePoint.
Χαμηλές Απαιτήσεις Συστήματος – Αποδεδειγμένη προστασία με χαμηλή κατανάλωση πόρων συστήματος για την ομαλή λειτουργία του server.
Ομαλή Λειτουργία και Αναγνώριση Aπόπειρας Διείσδυσης – Προστατεύει το πρόγραμμα ενάντια σε μη εξουσιοδοτημένη απεγκατάσταση, αναγνωρίζει το λογισμικό του server, όπως Microsoft SQL Server και Microsoft IIS, και ανιχνεύει τους ρόλους του server. Το αποτέλεσμα είναι μικρότερος φόρτος, καθώς εξαιρούνται κρίσιμα αρχεία συστήματος από την σάρωση σε πραγματικό χρόνο. Επίσης εντοπίζει τον λογαριασμό χρήστη που κινείται επιθετικά προς τον server.
ESET SysInspector – Επιτρέπει την εις βάθος ανάλυση του συστήματος για τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων ασφάλειας.
ESET SysRescue – Επιτρέπει τη δημιουργία ενός bootable μέσου με την εγκατεστημένη λύση ασφάλειας για τον καθαρισμό malware και την αποκατάσταση των λειτουργιών του συστήματος.
Enhanced by Zemanta

Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία από τον «Δημόκριτο»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» θα διοργανώσει το πρώτο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία (1st Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation) από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου 2013.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας για την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας της χώρας μας. Στην προσπάθεια θα συμμετέχουν και Έλληνες επιστήμονες της Διασποράς, γεγονός που θα συμβάλει στην ανάπτυξη διαύλων συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας και διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων που διαμένουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα του Φόρουμ θα περιλαμβάνει σειρά διαλέξεων σε θέματα Νανοτεχνολογίας, Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Βιοεπιστημών, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, καθώς και Πυρηνικής & Σωματιδιακής Φυσικής. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση ερευνητικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων του Κέντρου. Η εκδήλωση αυτή θα κλείσει με παρουσιάσεις εκπροσώπων οργανισμών και εταιρειών με θέμα την καινοτομία και την περαιτέρω ενίσχυσή της στο ελληνικό αλλά και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Νέα έρευνα της Microsoft δηλώνει ότι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη πρόσβαση σε εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης

Image representing Microsoft as depicted in Cr...
Image via CrunchBase
Παρότι σχεδόν δύο στους πέντε εργαζόμενους στην Ευρώπη δηλώνουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους, η νέα έρευνα της Microsoft δείχνει ότι το 27% αισθάνεται ότι η επιχείρηση στην οποία απασχολείται δεν εκτιμά την αξία των εργαλείων αυτών, πολλές φορές με την απαγόρευση της χρήσης τους. 

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Ipsos για λογαριασμό της Microsoft με τη συμμετοχή 4.787 εργαζομένων από όλη την Ευρώπη, πάνω από το 37% των εργαζομένων αισθάνεται ότι η συνεργασία μεταξύ του προσωπικού δεν είναι επαρκής και ότι τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης θα ευνοούσαν την ομαδική εργασία. Τα 2/3 των Ευρωπαίων εργαζομένων χρησιμοποιούν εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης στην εργασία τους για ευκολότερη επικοινωνία με συναδέλφους, ενώ το 18% δηλώνει ότι θα δαπανούσε τα προσωπικά του λεφτά σε εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να βοηθήσει στην αποτελεσματικότητα της εργασίας του.

«Οι εργαζόμενοι  ήδη φέρνουν τις δικές τους συσκευές στην εργασία τους, αλλά τώρα φέρνουν και τις δικές τους υπηρεσίες επίσης», δήλωσε η Charlene Li ιδρύτρια και αναλύτρια του Altimeter Group, εταιρείας που μελετά τα κοινωνικά δίκτυα και τις σύγχρονες τάσεις. «Οι εργαζόμενοι επιθυμούν να εργάζονται με διαφορετικό τρόπο, χρησιμοποιώντας εργαλεία τα οποία είναι πιο σύγχρονα και που αντανακλούν περισσότερο τον τρόπο που οι ίδιοι επικοινωνούν στην προσωπική τους ζωή. Η επιχειρηματική κοινωνική δικτύωση αντιπροσωπεύει ένα νέο τρόπο εργασίας και οι οργανισμοί που υιοθετούν αυτά τα εργαλεία βελτιώνουν τη συνεργασία μεταξύ του προσωπικού, επιταχύνουν την ανταπόκριση στους πελάτες τους και δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Ωστόσο, κάποιες εταιρείες  είναι διστακτικές στην υιοθέτηση  εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης. Από τους ερωτηθέντες της έρευνας, το 27% πιστεύει ότι θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τη δουλειά του αν η διοίκηση ήταν πιο υποστηρικτική σχετικά με τη χρήση εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης. Οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα social media, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους εργαζόμενους είναι θέματα ασφάλειας (65%) και ο φόβος μείωσης της παραγωγικότητας (58%).

Οι δυνατότητες  των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης

Με τη σωστή χρήση, η επιχειρηματική κοινωνική δικτύωση μπορεί να φέρει σημαντικά οφέλη στις επιχειρήσεις, βελτιστοποιώντας την επικοινωνία των εργαζομένων, την ανταλλαγή πληροφοριών, τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων ανά διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες, αλλά και εκμηδενίζοντας την απόσταση μεταξύ του οργανισμού και των πελατών, καθώς και των προμηθευτών.

 «Όπως το email διευκόλυνε τους ρυθμούς εργασίας στη δεκαετία του ΄90, η επιχειρηματική κοινωνική δικτύωση θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για περισσότερη ευελιξία και περισσότερες αλλαγές τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο Kurt DelBene, πρόεδρος του Microsoft Office Division. «Παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο η συνεργασία και η επικοινωνία συνεχώς εξελίσσονται, πιστεύουμε ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο κόσμος σήμερα – email, instant messaging, τηλεδιάσκεψη και κοινωνική δικτύωση – θα ενωθούν, αποτελώντας μέρος εφαρμογών με τρόπο που θα αυξήσει τη συνεργασία και θα μεταμορφώσει τον τρόπο που οι άνθρωποι εργάζονται».

Η Microsoft οραματίζεται την επιχειρηματική κοινωνική δικτύωση ως ένα μέσο σύνδεσης όλων των εργαλείων συνεργασίας εντός μιας επιχείρησης και όχι ως ένα ξεχωριστό website ή μία ξεχωριστή εφαρμογή που θα αποτελεί μία επιπλέον δραστηριότητα για τους εργαζόμενους. Οι εταιρείες ωφελούνται με τη χρήση εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Yammer – και με τις δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης που είναι ενσωματωμένες στο Office 365, το Lync και το Microsoft Dynamics CRM – για συνεργασία, κοινή χρήση αρχείων και πληροφοριών, καθώς και επικοινωνία εντός και εκτός των οργανισμών τους. Τα πλεονεκτήματα αφορούν στην αύξηση της ομαδικότητας, στη δέσμευση των εργαζομένων απέναντι στην επιχείρηση, στην επικοινωνία εντός του οργανισμού και στην ευελιξία που απαιτείται για άμεση και γρήγορη ανταπόκριση στις αλλαγές και στις απαιτήσεις του οργανισμού.

Για αποτελεσματικότερη συνεργασία εκτός ορίων του οργανισμού, το Yammer ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα του νέου «Μεταφραστή Μηνυμάτων», ο οποίος θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφράζουν στη μητρική τους γλώσσα άμεσα τις συνομιλίες τους στο Yammer, καταργώντας το εμπόδιο της διαφορετικής γλώσσας  στη συνεργασία. Ο «Μεταφραστής Μηνυμάτων» είναι διαθέσιμος στους πελάτες της έκδοσης του Yammer για επιχειρήσεις χωρίς επιπλέον κόστος και μπορεί να ενεργοποιηθεί από τους διαχειριστές του συστήματος.

 Περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με την έρευνα της Microsoft είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.microsoft.com/news/presskits/enterprisesocial. Η Microsoft επίσης προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει στη συζήτηση για την επιχειρηματική κοινωνική δικτύωση που λαμβάνει μέρος στο Twitter.  Στο ‘The Worldwide Water Cooler’ -http://www.theworldwidewatercooler.com οι συμμετέχοντες απαντούν σε ερωτήσεις και μοιράζονται σκέψεις μέσω του Twitter απευθείας από το site.

Σχετικά με την  έρευνα
Τα παραπάνω αποτελούν  μέρος των ευρημάτων της έρευνας  που πραγματοποίησε η Ipsos σε information workers (εργαζόμενοι σε εταιρία με τουλάχιστον 100 εργαζόμενους που χρησιμοποιούν PC, laptop, tablet ή smartphone για πάνω από το 75% του χρόνου εργασίας τους), που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25 Μαρτίου και 24 Απριλίου 2013. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 9.908 συνεντεύξεις σε 32 χώρες.

Enhanced by Zemanta

ESET NOD32 Antivirus και ESET Smart Security έκδοση 7 σε μορφή BETA

Βελτιωμένες λειτουργίες προστασίας ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν την τεχνολογία με ασφάλεια

Η ESET ανακοινώνει τη διάθεση των νέων της λύσεων ESET Smart Security® 7 και ESET NOD32® Antivirus 7 σε έκδοση BETA, που προσφέρουν στους χρήστες ενισχυμένη προστασία ενάντια στο κακόβουλο λογισμικό και βελτιωμένες διαδικασίες καθαρισμού του συστήματος. 

Οι νέες λύσεις της ESET, γνωστές και από τις παλιότερες εκδόσεις για τη χαμηλή κατανάλωση πόρων του συστήματος, προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία ενάντια από άγνωστα malware καθώς έχουν υποστεί βασικές τεχνολογικές βελτιώσεις. Η νέα λειτουργία ESET Advanced Memory Scanner σταματά τις κρυπτογραφημένες απειλές που έχουν σχεδιαστεί για να μην ανιχνεύονται. Η συνολικά βελτιωμένη λειτουργία απομάκρυνσης πολύπλοκων rootkits, δεν επιτυγχάνετε πλέον μόνο με εξειδικευμένα εργαλεία καθαρισμού.

Η ESET έχει αποδείξει τις κορυφαίες επιδόσεις της στις πρόσφατες δοκιμές AV-Comparatives, λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως μεταξύ των κατασκευαστών λύσεων AV. Επίσης, κατέκτησε το βραβείο Advanced+ στο «Performance Test»* του Μαΐου με συνολικό σκορ 189,4, επίδοση 0,6 στη λειτουργία συστήματος και συνολική βαθμολογία 98,9 % στις δοκιμές «Real-World Protection»** του Απριλίου.

«Οι κυβερνο-εγκληματίες χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές για την αποφυγή ανίχνευσης του κακόβουλου λογισμικού από τους προηγμένους αλγόριθμους μας. Η νέα τεχνολογία που παρουσιάζεται στη σειρά BETA των κορυφαίων λύσεών μας, ESET NOD32 Antivirus και ESET Smart Security, θα τους δυσκολέψει ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο Palo Luka, Chief Technology Officer της ESET, και συμπληρώνει: «στην ESET, δημιουργούμε λύσεις ασφαλείας με ταχύτητα για να βελτιώνουμε την ψηφιακή εμπειρία των χρηστών και να επιλύουμε τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν, ώστε να απολαμβάνουν την τεχνολογία με ασφάλεια.”

Κύριες τεχνολογικές βελτιώσεις:

Οι λύσεις ESET NOD32® Antivirus και ESET Smart Security® προσθέτουν προηγμένα επίπεδα προστασίας ενάντια στις απειλές χάρη σε τρεις τεχνολογικές βελτιώσεις στο κομμάτι της ανίχνευσης και του καθαρισμού. Στην έκδοση BETA διατίθενται δύο από τις βελτιώσεις αυτές, με την τρίτη να αναμένεται αργότερα:

ESET Advanced Memory Scanner: Αποτρέπει τις μη ανιχνεύσιμες κρυπτογραφημένες απειλές. Με βελτιωμένες λειτουργίες για την ανάλυση των αποκρυπτογραφημένων αρχείων απευθείας στη μνήμη, το λογισμικό μπορεί να εμποδίσει αποτελεσματικά επιθέσεις άγνωστου malware.

Vulnerability Shield: Προσφέρει ισχυρή προστασία ενάντια στις απόπειρες εκμετάλλευσης γνωστών τρωτών σημείων του δικτύου.

Για περισσότερες πληροφορίες, δυνατότητα download των λύσεων V7 BETA και συμμετοχής στο διαγωνισμό δοκιμής των εκδόσεων BETA, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα www.eset.com/gr/beta/v7.

*AV-Comparatives Performance Test, Μάιος 2013: http://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2013/05/avc_per_201304_en.pdf

**AV-Comparatives Real-World Protection Test, Απρίλιος 2013: http://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2013/05/avc_prot_201304en.pdf
Enhanced by Zemanta

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Λογισμικό ανοιχτού κώδικα από την INTERAMERICAN για μηχανογραφικές εφαρμογές, ελεύθερο για χρήστες

Πρωτοποριακή  προσφορά της εταιρείας για την  τεχνολογική ανάπτυξη


Η INTERAMERICAN γίνεται η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα και μια από τις ελάχιστες στην Ευρώπη που προσφέρει στην επιχειρηματική κοινότητα, χωρίς να είναι εταιρεία ανάπτυξης μηχανογραφικών εφαρμογών, τη βιβλιοθήκη – πλαίσιο Bo2 για μηχανογραφικές εφαρμογές ως ελεύθερο λογισμικό (ανοιχτού κώδικα).

Το Τμήμα Μηχανογράφησης της εταιρείας ανέπτυξε το πλαίσιο Bo2 ως υποδομή προκειμένου να εξυπηρετηθεί η νέα, ενιαία πλατφόρμα Γενικών Ασφαλίσεων «Operations and Excellence» (OnE), που πιστοποιήθηκε με το Trusted Product Maintainability Certificate από την εταιρεία SIG. Η εφαρμογή OnE αντικαθιστά τα συστήματα των διαφορετικών κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων που χρησιμοποιούσε η INTERAMERICAN και καλύπτει με σύγχρονο τρόπο τις εταιρικές ανάγκες στους τομείς δημιουργίας προϊόντων, αντασφάλισης, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, διακανονισμού και πληρωμής ζημιών.

Η βιβλιοθήκη-πλαίσιο Bo2, που διατίθεται ελεύθερα και επιτρέπει σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να τη χρησιμοποιήσει ή και να την ενσωματώσει στο δικό του προϊόν χωρίς καμμία επιβάρυνση, είναι γραμμένη στη γλώσσα προγραμματισμού java. Αποτελείται από ανεξάρτητες ενότητες που καλύπτουν σειρά αναγκών, όπως τυποποίηση αρχιτεκτονικής πολλαπλών επιπέδων, αυτόματη δημιουργία τυποποιημένου κώδικα, δημιουργία εγγράφων, αυτόματη δημιουργία user interface με τη χρήση metadata, δυναμική δημιουργία SQL queries και συχνά χρησιμοποιούμενες βοηθητικές λειτουργίες (utilities).

Το Bo2 διατίθεται με την άδεια χρήσης LGPL (http://www.gnu.org/copyleft/lesser.html) και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να το κατεβάσουν από τη διεύθυνση http://code.google.com/p/bo2.
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σαρωτές, μικρού μεγέθους, από την Epson: Kάνουν τις δύσκολες εργασίες «εύκολες»

Η σειρά σαρωτών υψηλής ταχύτητας και μικρού μεγέθους με τροφοδότη φύλλων της Epson, δίνουν ώθηση στην παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα των συστημάτων διαχείρισης εγγράφων. 

Τα μοντέλα GT-S55, GT-S55N, GT-S85 και GT-S85N προσαρμόζονται διακριτικά στο γραφείο και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ταιριάζουν ακόμη και στα πιο σύνθετα περιβάλλοντα IT. Μετατρέπουν, με ταχύτητα και αξιοπιστία, πολυσέλιδα έγγραφα A4 από έντυπη μορφή σε ηλεκτρονικά αρχεία υψηλής ποιότητας. Συνδυάζοντας ευκολία χρήσης και προηγμένη τεχνολογία και λειτουργίες, τα μοντέλα αυτά αποτελούν ιδανική επιλογή που πληροί τις απαιτήσεις μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων καθώς και απαιτητικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των χρηματοοικονομικών, της κρατικής διοίκησης και των υπηρεσιών υγείας.

Όλα τα μοντέλα είναι  εξοπλισμένα με την εφαρμογή Epson Event Manager που παρέχει εύκολη ενσωμάτωση σχεδόν σε κάθε σύστημα διαχείρισης εγγράφων. Επιταχύνει τη ροή εργασιών χάρη στις 10 προσαρμόσιμες εντολές «εργασίας σάρωσης σε» με το πάτημα ενός κουμπιού, όπως «σάρωση σε email», «σάρωση σε κοινόχρηστο φάκελο» και πολλά άλλα. Η ολοκληρωμένη συλλογή προγραμμάτων λογισμικού (συμπερ. του Document Capture Pro) διασφαλίζει ότι οι σύνθετες εργασίες, όπως η οργάνωση εγγράφων και αναφορών, η μετατροπή των στοιχείων των επαγγελματικών καρτών σε βάση δεδομένων καθώς και η βελτίωση του κειμένου, μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς κόπο, βελτιώνοντας την αποδοχή του στον χώρο εργασίας καθώς εξαλείφεται η ανάγκη εκπαίδευσης.

Ο μικρός χρόνος προθέρμανσης και  η χαμηλή κατανάλωση ισχύος μειώνει τα έξοδά σας και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Επιπλέον, σε αντίθεση με ανταγωνιστικά μοντέλα, οι σαρωτές αυτοί δεν περιέχουν υδράργυρο, γεγονός που τους καθιστά μια πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.

 «Πέραν των συνηθισμένων λειτουργικών συστημάτων Windows και Mac, τα νέα μοντέλα προσφέρουν επίσης υποστήριξη για Windows Server OS και Citrix με σκοπό την εύκολη ενσωμάτωσή τους σε σύνθετα συστήματα IT.»

«Ανεξάρτητα από το μέγεθος ενός οργανισμού ή τον τομέα στον οποίο  δραστηριοποιείται, οι νέες λειτουργίες  λογισμικού και προγραμμάτων οδήγησης επιτρέπουν την απρόσκοπτη ενσωμάτωση των σαρωτών σε υπάρχουσες ή νέες διεργασίες ροής εργασιών εγγράφων, προσφέροντας γρήγορα αποτελέσματα με ταυτόχρονη εξοικονόμηση χαρτιού, χώρου αποθήκευσης και χρόνου.»
Enhanced by Zemanta

H LG έλαβε τον τίτλο ‘Global Technology Innovator 2013’

Η επιτροπή τίμησε 17 προϊόντα της LG με το βραβείο Plus X Award

LG Electronics (LG) παρέλαβε ένα ειδικό βραβείο ως Global Technology Innovator 2013, στην εκδήλωση Plus X Award Night, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας. Το βραβείο Plus X Award είναι ένα από τα πιο σημαντικά ευρωπαϊκά βραβεία καινοτομίας για την τεχνολογία, τα σπορ και το lifestyle και αποτελεί πιστοποιητικό έγκρισης για προϊόντα υψηλής ποιότητας. Είναι η πρώτη φορά στη δεκάχρονη πορεία του θεσμού των Plus X Award που τα βραβεία απονεμήθηκαν σε 17 προϊόντα ενός μόνο κατασκευαστή. Τα προϊόντα της LG, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το κορυφαίο smartphone Optimus G και η πρώτη παγκοσμίως Ultra HD TV 84 ιντσών, ήταν οι μεγάλοι νικητές στις κατηγορίες Καινοτομία, Υψηλή Ποιότητα, Σχεδιασμός, Οικολογία και Ευκολία Χρήσης.
«Είμαστε πολύ ευτυχείς που κερδίσαμε τόσα βραβεία. Προσπαθούμε να αναπτύξουμε προϊόντα που θα θέσουν νέα πρότυπα όσον αφορά την απόδοση, το σχεδιασμό και τη συμβατότητα με το περιβάλλον. Το βραβείο Global Technology Innovator Award και τα βραβεία Plus X Awards αποτελούν τηναπόδειξη της προσπάθειας μας», δήλωσε ο κ. Kiju Song, CEO της LG Electronics Germany, ο οποίος παρέλαβε τα βραβεία κατά τη διάρκεια της τελετής. «Τα νέα μας προϊόντα αποδεικνύουν ότι όλα μπορούν να επιτευχθούν, ενώ παράλληλα κάνουμε τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες σε καθημερινή βάση. Αυτός είναι και ο σκοπός της LG».
Τα κύρια προϊόντα της LG που έλαβαν το βραβείο Plus X Award είναι τα εξής:
ULTRA HD TV για την Ανώτερη Ποιότητα Εικόνας
Η τηλεόραση ULTRA HD TV 84LM960V παρέλαβε πληθώρα βραβείων στις κατηγορίες Καινοτομία, Υψηλή Ποιότητα, Σχεδιασμός και Ευχρηστία. Με οθόνη 84 ιντσών (213.4 εκ.), είναι η πρώτη ULTRA HD TV παγκοσμίως που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία θέασης και αμέτρητες λειτουργίες που βελτιώνουν την άνεση και την ευκολία χρήσης. Με ανάλυση τέσσερις φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τις συμβατικές οθόνες Full HD TV, η LG ULTRA HD TVδημιουργεί μια απίστευτη ποιότητα εικόνας.
LG Optimus G, το premium smartphone
Το LG Optimus G smartphone έχει κερδίσει πολλούς χρήστες παγκοσμίως από τα τέλη του 2012 και τώρα κέρδισε και την επιτροπή των Plus X Award. To premium smartphone βραβεύτηκε με υψηλές διακρίσεις στις κατηγορίες Υψηλή Ποιότητα, Σχεδιασμός και Ευκολία Χρήσης. Είναι το πρώτο LG smartphone με οθόνη True HD IPS Plus 4,7 ιντσών, η οποία προσφέρει εξαιρετική εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Επιπλέον, το Optimus G περιλαμβάνει κάμερα 13MPγια εντυπωσιακές φωτογραφίες καθώς και το πρωτοποριακό Gorilla® Glass 2 στην μπροστινή και πίσω πλευρά της συσκευής, παρέχοντας στο smartphone την απόλυτη προστασία από τις γρατζουνιές.
Φιλικό προς το περιβάλλον Side-By-Side ψυγείο LG GS9366NECZ
Στην κατηγορία των  Οικιακών Συσκευών, το ψυγείο ντουλάπα side-by-side GS9366NECZ παρέλαβε διακρίσεις για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Χάρη στην τεχνολογία Linear Compressor της LG, το ψυγείο ανήκει στην ενεργειακή κλάση Α++, και εξοικονομώντας 40% περισσότερη ενέργεια απ’ ότι αντίστοιχες συσκευές που ανήκουν στην κλάση Α. Το GS9366NECZ είναι εξοπλισμένο με χαρακτηριστικά που διευκολύνουν το χρήστη όπως η διπλή σχεδίαση Door-in-Door, όπου το ψυγείο μπορεί να ανοίξει με το απλό πάτημα ενός κουμπιού, προσφέροντας στους καταναλωτές γρήγορη πρόσβαση στα αγαπημένα τους σνακ και τα ποτά χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να ανοίγει την πόρτα του ψυγείου. Με λιγότερη απώλεια ψύξης, τα φαγητά παραμένουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και η ενεργειακή κατανάλωση μειώνεται σημαντικά.
ΕΑ93 Monitor με αναλογία Ultra Wide
To ΕΑ93 Ultra Wide Monitor είναι το πρώτο monitor παγκοσμίως με αναλογία 21:9. Η οθόνη 29 ιντσών (73,6 εκ.) όχι μόνο προσφέρει άφθονο χώρο για την προβολή εγγράφων, εικόνων και βίντεο, αλλά εμπεριέχει και τη λειτουργία four-screen split ενώ επίσης καλύπτει πλήρως τη χρωματική παλέτα sRGB. Σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα και τα ολοζώντανα χρώματα, το monitor προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από καινοτόμες λειτουργίες πολυμέσων, οι οποίες είναι ιδανικές για το γραφείο και το σπίτι.
Plus X Award: Πιστοποίηση έγκρισης για μάρκες υψηλής ποιότητας
Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, η επιτροπή των Plus X Award, η οποία απαρτιζόταν από γνωστούς και ανεξάρτητους δημοσιογράφους εμπορίου και προσωπικότητες από 25 εταιρίες, αποφάσισε για τους νικητές του Plus X Award. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα καινοτόμα και βιώσιμα προϊόντα με εξαίρετη τεχνολογία, ξεχωριστό σχεδιασμό και απλές λειτουργίες. Επιπλέον, η επιτροπή έλαβε υπ’ όψιν την εργονομία, την οικολογία και τη λειτουργικότητα.
Στην Οικιακή Ψυχαγωγία και στις κατηγορίες Υψηλή Ποιότητα, Σχεδιασμός και Ευκολία Χρήσης, τα προϊόντα της LG που έλαβαν το βραβείο Plus X Award είναι τα εξής:

  • LG Smart TV 55LA8609 
  • LG Smart TV 55LA7909  

Στις κατηγορίες Σχεδιασμός και Ευκολία Χρήσης:

  • LG Soundbar NB4530A
  • LG Audio System CM3430W 
  • LG Portable Speaker ND8630

 Στις κατηγορίες Καινοτομία, Υψηλή Ποιότητα, Σχεδιασμός και Ευκολία Χρήσης:

  • LG Blu-ray Player BP730
  • LG ULTRA HD TV 84LM960

Για τα Monitors τα προϊόντα της LG που έλαβαν το βραβείο Plus X Award είναι τα εξής:

  • LG Monitor 29EA93 στις κατηγορίες Καινοτομία, Υψηλή Ποιότητα, Σχεδιασμός και Ευκολία Χρήσης
  • LG Monitor 23ET83 στις κατηγορίες Υψηλή Ποιότητα, Σχεδιασμός και Ευκολία
  • LG Monitor HECTO στις κατηγορίες Καινοτομία, Υψηλή Ποιότητα και Σχεδιασμός

Για τις Οικιακές Συσκευές τα προϊόντα της LG που έλαβαν το βραβείο Plus X Award είναι τα εξής:

  • LG Πλυντήριο - Στεγνωτήριο F1695RD στις κατηγορίες Υψηλή Ποιότητα, Ευκολία Χρήσης και Οικολογία
  • Ηλεκτρική σκούπα ρομπότ LG HomBot Square 3.0 (VR6270LVMB) στις κατηγορίες Υψηλή Ποιότητα, Σχεδιασμός, Ευκολία Χρήσης και Λειτουργικότητα
  • LG Side-by-Side ψυγείο GS9366NECZ στις κατηγορίες Υψηλή Ποιότητα, Σχεδιασμός, Ευκολία Χρήσης και Οικολογία

Για την Κινητή Τηλεφωνία, το προϊόν της LG που έλαβε το βραβείο Plus X Award είναι το εξής:

  • LG Smartphone Optimus G (E975) στις κατηγορίες Υψηλή Ποιότητα, Σχεδιασμός και Ευκολία Χρήσης

Στην κατηγορία των Φωτοβολταϊκών το προϊόν της LG που έλαβε το βραβείο Plus X Award είναι το εξής:

  • Φωτοβολταϊκό πάνελ Mono X NeoN (300NC1) στις κατηγορίες Υψηλή Ποιότητα και Οικολογία

Τέλος, στην κατηγορία Φωτισμός τα προϊόντα της LG που έλαβαν το βραβείο Plus X Award είναι τα εξής:
  • LG SlimART στις κατηγορίες Σχεδιασμός και Οικολογία
  • LG LED Λαμπτήρας τύπου Bulb (12.8W) στην κατηγορία Οικολογία
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...