Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ESET NOD32® Antivirus 6 και ESET Smart Security® 6

Η ESET παρουσιάζει τις νέες λύσεις με ενσωματωμένο Anti-Theft, Anti-Phishing και τη νέα λειτουργία ESET® Social Media Scanner

Η ESET ανακοινώνει τη διάθεση της νέας γενιάς της ναυαρχίδας των προϊόντων της, ESET Smart Security 6 και ESET NOD32 Antivirus 6. Το ESET Smart Security 6 αποτελεί μία «ολοκληρωμένη» σουίτα προστασίας από τους κινδύνους του διαδικτύου, ενώ το ESET NOD32 Antivirus 6 αποτελεί μία ταχύτατη και ισχυρή λύση antivirus. Η νέα αυτή γενιά, χάρη στο αναβαθμισμένο σύστημα, προσφέρει ακόμη καλύτερη ανίχνευση, βελτιωμένη λειτουργία εξουδετέρωσης και ταχύτερη σάρωση των απειλών. Διατηρώντας την αξιοπιστία και την ταχύτητα της ανίχνευσης, που έχουν καθιερώσει την τεχνολογία της ESET στο μυαλό των καταναλωτών εδώ και 25 χρόνια, οι νέες λύσεις ESET Smart Security 6 και ESET NOD32 Antivirus 6 προσφέρουν πλέον τη νέα λειτουργία ESET Social Media Scanner App, που προσφέρει προστασία για τους κινδύνους που απειλούν το Facebook.

«Το τμήμα ESET Core Development εργάστηκε σκληρά για τον επανασχεδιασμό όλης της μηχανής σάρωσης, που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό όλων των προϊόντων της ESET. Πλέον, χάρη στην ταχύτερη επεξεργασία που προσφέρει, η σάρωση είναι πιο αποτελεσματική. Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν την τρίτη γενιά των χαρακτηριστικών ThreatSense® και ThreatSense.Net® Advanced Heuristics με το LiveGrid® της ESET», δηλώνει ο Pavel Luka, Chief Technology Officer της ESET.

Άλλη μία σημαντική προσθήκη είναι η βελτίωση της λειτουργίας του μηχανισμού εξάλειψης malware, καθώς δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση για την αντιμετώπιση κακόβουλου λογισμικού, με αποτέλεσμα μία εντελώς ανανεωμένη λειτουργία εξουδετέρωσης, πολύ πιο αποτελεσματικής στην αφαίρεση των malware, όπως μάλιστα επιβεβαίωσαν και οι ανεξάρτητες δοκιμές των εργαστηρίων του οργανισμού AV-Comparatives. «Σημειώνοντας υψηλές επιδόσεις στην αφαίρεση του malware κατά τις πρόσφατες δοκιμές προϊόντων του AV-Comparatives (86 βαθμοί), οι λύσεις V6 της ESET (έκδοση 2013) κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων προϊόντων για την εξάλειψη του κακόβουλου λογισμικού. Η βελτίωση αυτή και τα αυξημένα ποσοστά ανίχνευσης αποδεικνύουν τη σταθερή δέσμευση της ESET για έρευνα και ανάπτυξη», σημειώνει ο Andreas Clementi, Πρόεδρος του οργανισμού AV-Comparatives.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, η λειτουργία Anti-Theft επιτρέπει τον εντοπισμό και παρακολούθηση ενός φορητού υπολογιστή που έχει κλαπεί, ενώ η ειδικά σχεδιασμένη λειτουργία Anti-Phishing προσφέρει σύνθετη προστασία ενάντια στην κλοπή ψηφιακών ταυτοτήτων. Τέλος, η εφαρμογή ESET Social Media Scanner προφυλάσσει του χρήστες των social media από κακόβουλο περιεχόμενο, προστατεύοντας το προφίλ τους, το χρονολόγιο τους, τις ενημερώσεις και τα προσωπικά μηνύματα, ακόμη και όταν δεν είναι συνδεδεμένοι. Εάν εντοπιστεί κίνδυνος μόλυνσης, αποστέλλεται προειδοποιητικό email ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Η εφαρμογή βοηθά επίσης τους φίλους του χρήστη να προφυλάσσονται από το κακόβουλο περιεχόμενο, καθώς ελέγχει τα προφίλ τους για πιθανά επικίνδυνα links. Περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες της νέας εφαρμογής διατίθενται στη σελίδα: http://www.eset.com/gr/social-media-scanner.

Σύμφωνα με το παγκόσμιο πρόγραμμα «Online Security Brand Tracker Survey»*, η προστασία από τους δικτυακούς τόπους phishing θεωρείται η σημαντικότερη και η πλέον απαραίτητη από τους χρήστες υπολογιστών με ποσοστό 68%, ενώ η προστασία από την κλοπή δεδομένων θεωρείται το τρίτο πολυτιμότερο χαρακτηριστικό για ένα προϊόν antivirus. Στις πρόσφατες δοκιμές του οργανισμού AV-Comparatives**, το ESET Smart Security 6 αποδείχθηκε ως ένα από τα αποτελεσματικότερα προϊόντα εμποδίζοντας περίπου το 94% των απειλών. Η ειδική λειτουργία Anti-Phishing της έκδοσης V6 περιλαμβάνει μία εκτεταμένη βάση δεδομένων με δικτυακούς τόπους phishing καθώς επίσης και επαληθευμένες αναφορές χρηστών μέσω του http://phishing.eset.com. Η λειτουργία Anti-theft κατατάχθηκε μεταξύ των δημοφιλέστερων. 546 εκατομμύρια ερωτηθέντων θεωρούν πολύ σημαντική τη δυνατότητα διαγραφής των αποθηκευμένων δεδομένων και το κλείδωμα/εντοπισμό της φορητής συσκευής σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι η πλειοψηφία των χρηστών, ποσοστό περίπου 80% σε παγκόσμιο επίπεδο, χρειάζεται προστασία των δεδομένων και των συσκευών τους «εν κινήσει» καθώς χρησιμοποιεί φορητές συσκευές για να συνδεθεί στο Internet.

«Φιλοσοφία της ESET είναι να μην πληρώνει επιπλέον ο πελάτης αυτό που θεωρούμε αναπόσπαστο στοιχείο μίας σύνθετης προσωπικής ασφάλειας. Είμαστε από τις πρώτες εταιρίες που αντί να προσφέρουμε μία αυτόνομη εφαρμογή, έχουμε προσθέσει τη λειτουργία Anti-Theft στη λύση χωρίς επιπλέον επιβάρυνση,» δηλώνει ο Ignacio Sbampato, Chief Sales and Executive Officer της ESET.

Και οι δύο λύσεις διαθέτουν την πιστοποίηση Windows 8 Certification, χρησιμοποιούν το λογότυπο «Windows 8 Compatible» και διατίθενται στο Microsoft’s Company Windows 8 Store κάθε χώρας.
Enhanced by Zemanta

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Κινητήρια δύναμη των έξυπνων συσκευών η συνδεσιμότητα, σύμφωνα με την LG


Επενδύοντας συστηματικά στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων λύσεων, η LG Electronics (LG) στοχεύει στη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής εμπειρίας χρήστη μέσω της τεχνολογικής σύγκλισης και της συνδεσιμότητας των συσκευών.

Η συνένωση περιεχομένου, διανομής και τεχνολογίας είναι ζητούμενο από τις «έξυπνες συσκευές», οι οποίες μπορούν να ελέγχονται κεντρικά μέσω μιας ή περισσότερων συσκευών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η λειτουργία SmartShare, η οποία ενώνει διαφορετικές συσκευές, χρησιμοποιώντας ασύρματη τεχνολογία. Με τη λειτουργία SmartShare των LG CINEMA 3D Smart τηλεοράσεων, ο χρήστης μπορεί να στέλνει όλα τα πολυμέσα από το PC, το laptop, το tablet ή το smartphone, απευθείας στην τηλεόραση ασύρματα.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Smart TV Alliance στο πλαίσιο της οποίας η LG συνεργάστηκε με την Toshiba και την TP Vision, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν η Panasonic, η ABOX42, και η TechniSat IBM και η Specific Media. Μέσω αυτής της συνεργασίας, με σκοπό να ενισχυθεί η ανάπτυξη λύσεων και υπηρεσιών Smart TV που θα μπορούν να τρέχουν σε διαφορετικές πλατφόρμες, ώστε οι καταναλωτές να είναι σε θέση να έχουν μια ακόμη πιο πλούσια εμπειρία από τη χρήση μιας Smart TV.

Επιπλέον, η προηγμένη έξυπνη τεχνολογία της LG δημιουργεί ένα «έξυπνο σπίτι» γι’ αυτούς που θέλουν τον απόλυτα έξυπνο τρόπο ζωής, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν και να διαχειρίζονται τις οικιακές συσκευές τους, από οποιοδήποτε σημείο. Συγκεκριμένα, η συνδεσιμότητα από συσκευή σε συσκευή της LG προσφέρει απίστευτη άνεση, καθώς ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει και να θέσει σε λειτουργία τις οικιακές συσκευές μέσω της τηλεόρασης του, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το αγαπημένο του show.

Στο «έξυπνο  σπίτι» οι χρήστες μπορούν να αξιολογήσουν τη συνολική κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι τους, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν προσαρμογές σε  μεμονωμένες συσκευές, ώστε να χρησιμοποιούν την ενέργεια πιο αποτελεσματικά, προστατεύοντας το περιβάλλον και εξοικονομώντας πόρους και χρήματα.

Η ‘οικογένεια’ των διασυνδεδεμένων συσκευών συνεχώς μεγαλώνει, προσφέροντας νέες υπηρεσίες, κάνοντας απλή και ευκολότερη την καθημερινότητα του χρήστη, γιατί Life’s Good!

Enhanced by Zemanta

Η HP παρουσιάζει την πρώτη της οθόνη με ενσωματωμένη τεχνολογία Beats Audio


Στη γκάμα που ανακοίνωσε η HP περιλαμβάνεται ο πιο προσιτός φορητός υπολογιστής με οθόνη αφής, αλλά και μια σειρά πρωτοποριακών οθονών


 Η HP ανακοίνωσε σήμερα τις ολοκαίνουριες προτάσεις της, στις οποίες περιλαμβάνεται η πρώτη οθόνη που ενσωματώνει τεχνολογία Beats™ Audio, HP ENVY IPS 27 ιντσών και ο πλέον προσιτός φορητός υπολογιστής με οθόνη αφής της HP, Pavilion TouchSmart Sleekbook.

Η πρώτη οθόνη υπολογιστή με τεχνολογία Beats Audio

Η HP ENVY IPS 27 ιντσών με τεχνολογία Beats Audio είναι μια οθόνη με εκπληκτικές επιδόσεις και ισχύ. Έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Beats by Dre™, προκειμένου να προσφέρει μια μοναδική και ολοκληρωμένη οπτικοακουστική εμπειρία. Τα ενσωματωμένα ηχεία της «κοιτούν» προς τα επάνω, προσφέροντας κορυφαία απόδοση στις μεσαίες και υψηλές συχνότητες και πολύ πλούσιο μπάσο. Ο ήχος της οθόνης Envy 27 είναι επιπέδου επαγγελματικού στούντιο και επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν τη μουσική όπως ακριβώς την έγραψαν οι δημιουργοί της, αλλά και εικόνα κορυφαίων προδιαγραφών. Το 27 ιντσών IPS πάνελ ενσωματώνει γυαλί από άκρη-σε-άκρη, ξεχωρίζει για τον πολύ λεπτό σχεδιασμό (13,95mm βάθους στο ψηλότερο σημείο του) και την ειδικά σχεδιασμένη βάση του από χυτό αλουμίνιο, που απελευθερώνει χώρο στο γραφείο, προσφέροντας παράλληλα μια ανεμπόδιστη οπτική εμπειρία στους τελειομανείς της εικόνας.

Η τεχνολογία IPS (in-plane switching) παρέχει μοναδική ακρίβεια εικόνας με εξαιρετικά ευρείες γωνίες θέασης 178° τόσο σε κατακόρυφο όσο και σε οριζόντιο προσανατολισμό και υψηλότερες αναλογίες αντίθεσης και φωτεινότητας σε σύγκριση με τα συμβατικά πάνελ τεχνολογίας TN (Twisted Nematic). Θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα Φεβρουαρίου στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των 469€ (1)

Λεπτοί κι ελαφριοί φορητοί υπολογιστές για όλους

Το HP Pavilion TouchSmart Sleekbook και το νέο HP Pavilion Sleekbook προσφέρουν επιδόσεις και προσιτή τιμή σε ένα λεπτό και ελαφρύ πακέτο. Ενσωματώνοντας επεξεργαστές της AMD (A-Series APU), τα ολοκαίνουρια HP Sleekbooks διαθέτουν οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD) διαγωνίου 15,6 ιντσών(2), έως 1 ΤΒ αποθηκευτικού χώρου για εφαρμογές, ταινίες, μουσική, φωτογραφίες, έγγραφα και όλα τα αρχεία σας(3) , τεχνολογία ήχου Dolby Advanced Audio, αποσπώμενη μπαταρία και ένα πλήρες αριθμητικό πληκτρολόγιο για αυξημένη παραγωγικότητα.

Μια πλήρης γκάμα διαθέσιμων θυρών, συμπεριλαμβανομένων των HDMI, USB 3.0 και USB 2.0 προσφέρουν γρήγορες συνδέσεις σε φορητές συσκευές και άλλα περιφερειακά.

Τα HP Sleekbooks ενσωματώνουν επίσης μια σειρά αποκλειστικών τεχνολογιών της HP, όπως το HP CoolSense, το οποίο προσαρμόζει δυναμικά τα επίπεδα ψύξης σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη με αποτέλεσμα να μην υπερθερμαίνεται ο υπολογιστής και το HP ProtectSmart, το οποίο διασφαλίζει ότι δεν θα χαθούν τα δεδομένα σας αν ο υπολογιστής πέσει κατά λάθος κάτω.

Επιπρόσθετα, οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση στο HP Connected Music, το οποίο προσφέρει στους μουσικόφιλους ένα νέο τρόπο να απολαμβάνουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, μέσω της συνεργασίας της HP με τη Universal Music Group, την κορυφαία εταιρεία στο χώρο της μουσικής. Οι καταναλωτές μπορούν επίσης να εκμεταλλευτούν αποκλειστικά προγράμματα και πακέτα ανταμοιβής της HP (Music Rewards Packages) μέσω της πλατφόρμας HP Connected Music, η οποία ενσωματώνεται στους υπολογιστές της HP με Windows 8. Μεταξύ των προσφορών περιλαμβάνεται η δυνατότητα να κερδίστε μοναδικά δώρα και εισιτήρια VIP για συναυλίες.

Το HP Pavilion Sleekbook αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA) τον Φεβρουάριο με αρχική προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 499€ (1). Το HP Pavilion TouchSmart Sleekbook αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο με αρχική προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 599€ (1).

Πρωτοποριακές οθόνες Οικιακής και Επαγγελματικής χρήσης

Οι HP IPS Οθόνες οικιακής χρήσης (22xi-23xi) φέρνουν την προηγμένη τεχνολογία IPS σε προσιτή τιμή και την αξιοποιούν ακόμη και για καθημερινή χρήση. Προσφέρουν εξαιρετικά ευρείες γωνίες θέασης (της τάξης των 178 μοιρών τόσο σε οριζόντιο όσο και σε κατακόρυφο προσανατολισμό) και ολοκάθαρα, ζωντανά χρώματα σε όλη την έκταση του οπτικού φάσματος. Οι οθόνες χαρακτηρίζονται επίσης για το λεπτότερο σχεδιασμό τους, ενώ η συνδεσιμότητά τους καλύπτει όλες τις επιλογές ψηφιακών, αναλογικών και multimedia πηγών. Με μοναδικά χαρακτηριστικά της HP όπως οι ελεγχόμενες επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας και οι προσαρμοζόμενες ρυθμίσεις οθόνης μέσω του προεγκατεστημένου λογισμικού HP My Display, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να χωρίσουν την οθόνη ούτως ώστε να διατηρούν παράλληλα ανοιχτά περισσότερα παράθυρα εφαρμογών. Εξάλλου, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει  τις προτιμώμενες επιλογές του για εύκολη εκκίνηση.

Αναμένονται να κυκλοφορήσουν στην Ελλαδα τον Φεβρουάριο με αρχική προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 169€ για την 22xi και τα 199€ για την 23xi. (1)

Η HP x2401 24 ιντσών με οπισθοφωτισμό LED είναι μια ιδιαίτερα λεπτή οθόνη, η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία MVA προκειμένου να προσφέρει ευρείες γωνίες θέασης με ζωντανά και σταθερά χρώματα. Στηρίζεται σε μια ρυθμιζόμενη βάση και διαθέτει ειδικό σύστημα διαχείρισης καλωδίων (ορθής γωνίας) στην πίσω πλευρά για πιο τακτοποιημένο γραφείο, ενώ προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω DP και HDMI και βραχίονες επιτοίχιας ανάρτησης τύπου VESA. Το φινίρισμα από βουρτσισμένο μέταλλο την καθιστά ιδανική για τους απαιτητικούς με το στιλ καταναλωτές. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το Φεβρουάριο με αρχική προτεινόμενη  τιμή λιανικής τα 299€ (1)

Οι οθόνες HP ProDisplay (διαθέσιμες σε διαγωνίους 20 και 21,5 ιντσών) αναβαθμίζουν την καθημερινή εμπειρία επαγγελματικής προβολής. Πρακτικές, αξιόπιστες και σχεδιασμένες με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας, οι συγκεκριμένες οθόνες προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις με ολοκάθαρη απεικόνιση κειμένων και φωτογραφιών, αλλά και αρκετό χώρο για πλοήγηση επί της οθόνης. Το διακριτικό λεπτό μαύρο πλαίσιο σχεδόν "εξαφανίζεται" αφήνοντας σε πρώτο πλάνο τις ζωντανές εικόνες που προβάλλονται στο οπισθοφωτιζόμενο με LED πάνελ.

Θα κυκλοφορήσουν το Μάρτιο στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA).

Η οθόνη HP ZR2330w IPS με οπισθοφωτισμό LED προσφέρει εικόνα επαγγελματικών προδιαγραφών σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή. Η τεχνολογία IPS προσφέρει ζωντανά χρώματα από σχεδόν οποιαδήποτε γωνία θέασης και καθώς η οθόνη διαθέτει αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα είναι ιδανική για εγκαταστάσεις με πολλαπλές οθόνες. Οι είσοδοι VGA, DVI και DisplayPort επιτρέπουν τη σύνδεση τόσο παλαιότερων όσο και νεότερων συσκευών, ενώ ο ενσωματωμένος USB διανομέας (hub) διατηρεί σε βολική διάταξη τα διάφορα περιφερειακά. Προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης ύψους, κλίσης, οριζόντιας και κατακόρυφης περιστροφής  για ακόμη πιο εργονομική τοποθέτηση και αύξηση της παραγωγικότητάς.

Θα κυκλοφορήσει την 1η Φεβρουαρίου στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA).



Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Dropbox

Το Dropbοx είναι μία δωρεάν υπηρεσία, που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε όλα σας τα αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα), στους servers του, ώστε να έχετε πρόσβαση από παντού. Μετά την εγκατάστασή του, οποιοδήποτε αρχείο αποθηκεύεται στην εφαρμογή του Dropbox, αυτόματα αποθηκεύεται σε όλες τις συσκευές σας.

Με τη νέα έκδοση, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, για συσκευές Android, iOS αλλά και για τον υπολογιστή, που κάνει τη διαδικασία αποθήκευσης ακόμα πιο εύκολη. Οι δημιουργοί της εφαρμογής μέσα από το επίσημο blog, μας ενημερώνουν πως για τους χρήστες Android, είναι διαθέσιμη μία νέα λειτουργία, που θα τους επιτρέπει να αποθηκεύουν όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο τους ταυτόχρονα σε έναν ειδικό φάκελο του Dropbox.

Για την πλατφόρμα της Apple, όπως ανακοίνωσαν, θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Η νέα λειτουργία, αν και μοιάζει αρκετά με την αντίστοιχη του Google+ για το iOS, δεν θέτει κανέναν περιορισμό στο μέγεθος των φωτογραφιών ή τον βίντεο, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να τα βρείτε και στο επίσημο site Dropbox.com.
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέθεσε στη YUBOTO την αποστολή των Χριστουγεννιάτικων ευχών της μέσω 3G video κλήσης

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους φίλους του Παναθηναϊκού την περίοδο των εορτών, όταν στην οθόνη του κινητού τους είδαν τον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας να τους εύχονται Χρόνια Πολλά!

Πιο αναλυτικά, για να μεγιστοποιηθεί η διείσδυση του ευχετήριου video του Παναθηναϊκού, η ΠΑΕ ανέθεσε στη Yuboto τη μετάδοση του περιεχομένου με τρόπο πρωτότυπο και δημιουργικό μέσω 3G video κλήσης.

Το διάρκειας 2 λεπτών video μεταδόθηκε ταυτόχρονα σε όλους τους εγγεγραμμένους φιλάθλους του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όσοι διέθεταν συμβατή συσκευή και κάλυψη 3G, απόλαυσαν τις Χριστουγεννιάτικες ευχές του προπονητή και των παικτών του Τριφυλλιού! Όλοι οι υπόλοιποι αποδέκτες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το video μέσω streaming, επιλέγοντας το link στο γραπτό μήνυμα που ακολούθησε. 

Με την υπηρεσία Video Messages της Yuboto το video προσαρμόζεται αυτόματα στις προδιαγραφές της συσκευής του εκάστοτε παραλήπτη έτσι ώστε η αναπαραγωγή του να είναι η βέλτιστη δυνατή.

O Nίκος Κατσέλης, Συντονιστής της Εμπορικής Διεύθυνσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δήλωσε σχετικά:  «Η αποστολή των video μηνυμάτων από την Yuboto μας βοήθησε να στείλουμε τις ευχές της ομάδας σε όλους τους φιλάθλους της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ένα πρωτότυπο τρόπο, που ξαφνιάζει ευχάριστα και σίγουρα εντυπωσιάζει. Όπως ακριβώς το είχαμε σχεδιάσει.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία Video Messages της Yuboto, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.yuboto.com ή καλέστε από σταθερό στο 801 100 12 12 ή από κινητό στο (+30) 211 11 44 111

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Μ. Βολουδάκης: Οδεύουμε από την αρμοδιότητα προς την υπευθυνότητα

Ζητούμενα η  απλούστευση της δομής της  διοίκησης και η συνεργασία  μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου  τομέα


Ο Υφυπουργός Διοικητικής  Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσος Βολουδάκης, συμμετείχε στο πρώτο VIP Roundtable Discussion, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Athenaeum Intercontinental και διοργάνωσε το IT Daily (www.itdaily.gr) και η εταιρεία TZ Conferences (μία εταιρεία της Twilight Zone Publications). Στη συζήτηση “στρογγυλής τραπέζης” -που είχε ως κεντρικό θέμα “Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Έργα, Αποτελέσματα, Νομοθεσία, Επόμενη Μέρα”- έλαβαν μέρος οι: α) Δήμος Βατικιώτης, Γενικός Διευθυντής, ATCOM, β) Θανάσης Πετμεζάς, Γενικός Διευθυντής, CosmoOne, γ) Αντώνης Τσιμπούκης, Γενικός Διευθυντής, Cisco Systems, δ) Βασίλης Πάλλιος, Διευθύνων Σύμβουλος, GLOBO Technologies, ε) Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Α’ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Δ.Σ. ΣΕΠΕ, στ) Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ζ) Μέντωρ Δρακούλης, Regional Sales Manager, Cisco Systems, η) Μίνα Ζούλοβιτς, Δικηγόρος με ειδίκευση στο e-business και θ) Βαγγέλης Καρανίκας, Research Analyst, IDC.


Η απλούστευση της  δομής της διοίκησης, η ψηφιοποίηση  της δημόσιας διοίκησης (όπου αυτό είναι εφικτό) και η προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των πολιτών είναι τα κεντρικά σημεία της πολιτικής της Κυβέρνησης στον τομέα του e-Government. Η επίτευξή τους θα πραγματοποιηθεί μέσω της αξιοποίησης των υφιστάμενων υποδομών, του ΕΣΠΑ και των νέων εργαλείων όπως τα SLAs και το Software as a Service. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αξιοποίησης των υφιστάμενων υποδομών είναι αυτό της ψηφιακής υπογραφής, όπου από το 2001 -όταν υπογράφηκε η πρώτη θεσμοθέτηση- μέχρι και πριν από λίγο καιρό δεν είχε υπογραφεί ούτε ένα έγγραφο. Ωστόσο, εδώ και τέσσερις μήνες το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διακινεί όλα τα εσωτερικά έγγραφα ηλεκτρονικά, ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2013, η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων θα έχει επεκταθεί σε όλα τα Υπουργεία. Έργα δεκάδων εκατ. ευρώ έρχονται μέσα στο 2013, όπως το CRMS (το λογισμικό για τη διαχείριση των σχέσεων με τους πολίτες), το ERP (αν και υπάρχει ήδη υποδομή, δεν καλύπτει τις ανάγκες του Υπουργείο Οικονομικών, οπότε είναι αναγκαία η επανασχεδίασή του) που θα ανακοινωθεί μέσα στον Ιανουάριο, το έργο “Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Τώρα”, το οποίο πραγματοποιεί μία βασική αλλαγή, αυτής της διοίκησης με βάση την ανταλλαγή δεδομένων και όχι εγγράφων καθώς και το Σύζευξις ΙΙ, ένα «φαραωνικό» όπως χαρακτηρίζεται έργο αξίας 170 εκατ. ευρώ. 

Οι επιχειρήσεις από  την πλευρά τους επιθυμούν και  εκείνες την απλούστευση των  δομών της διοίκησης και κυρίως στον τρόπο περιγραφής και υλοποίησης των εργών. Τα υψηλόβαθμα στελέχη που συμμετείχαν στο roundtable δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους για τις δυσκολίες της ελληνικής αγοράς και να υποβάλουν προτάσεις στον υφυπουργό. Η δημόσια διοίκηση μπορεί να συμβουλευθεί και να μάθει από τις επιχειρήσεις για όλα -σχεδόν- τα έργα που αφορούν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση –κάτι που επισήμανε και ο Μ. Βολουδάκης, τονίζοντας στους συμμετέχοντες ότι αξιολογεί θετικά τις συστάσεις τους και ότι επιθυμεί να διατηρήσει ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με την αγορά. Η απλούστευση των δομών περνάει φυσικά μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο όμως χαρακτηρίζεται από την πολυπλοκότητά του, αφού προβλέπει την έκδοση 44 κανονιστικών διατάξεων. Επιπρόσθετα, η Κυβέρνηση συγκρότησε μία τριμελή επιτροπή συντονισμού της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που θα επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων και συντονισμό των έργων. Αποτελείται από τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως Πρόεδρο, από τον επικεφαλής του γραφείου του ψηφιακού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου οικονομικών ως μέλη. Η επιτροπή αυτή θα ασκεί ένα συντονιστικό ρόλο στο προσεχές μέλλον. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, η Κυβέρνηση οδεύει από την αρμοδιότητα προς την υπευθυνότητα και ένα μικρό παράδειγμα είναι η διευθέτηση του θέματος του ληξιαρχείου, η οποία έγινε αθόρυβα.

Η επόμενη μέρα επιβάλει την αξιοποίηση του Software as a Service, κάτι που μπορεί να εφαρμοσθεί για παράδειγμα στις περιπτώσεις των ηλεκτρονικών προμηθειών και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, την εφαρμογή των SLAs και την ανάπτυξη κινητών εφαρμογών στο e-Government. Μέσα στο 2013 θα ανακοινωθεί το σχετικό roadmap για τις mobile εφαρμογές, ενώ έχουν ήδη αναπτυχθεί διεθνείς συνεργασίες με χώρες όπως η Αυστρία και η Εσθονία, όπου σχεδόν τα πάντα διατίθενται μέσω mobile.

Τα VIP Roundtables έχουν ως στόχο  να φέρουν στο ίδιο τραπέζι συζήτησης ανώτατα στελέχη του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα με σκοπό τη δημιουργία εποικοδομητικών διαλογών πάνω σε επίκαιρα θέματα.
Enhanced by Zemanta

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Bραβείο «2012 Editors’ Best Award» στη λύση ESET Endpoint Security

Από το περιοδικό Windows IT Pro 

Άλλη μία βράβευση απέσπασε η ESET, αυτή τη φορά από το περιοδικό Windows IT Pro που εκδίδουν τα Penton Media. Η εταιρία διακρίθηκε με το ασημένιο βραβείο «2012 Editors’ Best Awards» στην κατηγορία «Best Antivirus and Anti-malware product» για τη λύση ESET Endpoint Security.
Τα βραβεία «2012 Editors’ Best Awards» απονέμονται βάσει κριτηρίων όπως η στρατηγική σημασία ενός προϊόντος στην αγορά, τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα καθώς και η αξία του για τους πελάτες. Όπως δήλωσε σχετικά ο Jason Bovberg, Αρχισυντάκτης του Windows IT Pro, «Για τα βραβεία «2012 Editors’ Best Awards», αξιοποιήσαμε την τεχνογνωσία των συντακτών και συνεργατών μας προκειμένου να δώσουμε επιπλέον αναγνώριση σε αξιόλογα προϊόντα της σημερινής αγοράς και να μοιραστούμε αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες με τις κοινότητες των Windows IT Pro και SQL Server Pro. Οι φετινοί νικητές θα πρέπει να είναι εξαιρετικά υπερήφανοι.»

Τα προϊόντα ESET Endpoint Solutions βασίζονται στη βραβευμένη τεχνολογία ESET NOD32 για την παροχή προστασίας στον τομέα των επαγγελματικών λύσεων. Παράλληλα με την πλήρη προστασία anti-malware, το ESET Remote Administrator επιτρέπει τη διαχείριση δεκάδων χιλιάδων Windows, Mac, Linux ή κινητών τερματικών από μια κεντρική κονσόλα. Τα προϊόντα ESET Endpoint Solutions προσφέροντας ταχύτατη, ελαφριά, προληπτική anti-malware προφύλαξη σε συνδυασμό με ισχυρά χαρακτηριστικά διαχείρισης web και συσκευών, αποτελούν την ιδανική λύση για την ασφάλεια επιχειρήσεων κάθε μεγέθους.
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σε εταιρεία που διέθετε παράνομα προσωπικά δεδομένα πολιτών


Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία εταιρείας στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, η οποία κατείχε, επεξεργαζόταν και διέθετε παράνομα σε ενδιαφερόμενους προσωπικά στοιχεία πολιτών. Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί χιλιάδες προσωπικά δεδομένα πολιτών, (ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, ΑΦΜ κ.λπ.), ενώ ερευνώνται οι ακριβείς δραστηριότητες της εταιρείας, η οποία απασχολεί περίπου 30 εργαζόμενους. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες από την Ελληνική Αστυνομία.


Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Το top 5 των τεχνολογικών επιτευγμάτων του 2012,έχει Έλληνες!

Τη λίστα των 5 πιο βασικών επιστημονικών ανακαλύψεων,επιτευγμάτων του 2012, που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα συνέταξε το περιοδικό Wired Magazine.

Στην 1η θέση της αξιολόγησης του περιοδικού βρίσκεται η αποστολή στον Άρη της ακάτου επιφανείας Curiosity. Το όχημα ξεκίνησε τις έρευνές του, οι οποίες πρέπει να διαπιστώσουν εάν υπήρχε η όχι ζωή στον Άρη.

Τη 2η θέση στη λίστα κατέλαβε η ανακάλυψη του «Σωματιδίου του Θεού» ή αλλιώς του μποζονίου του Χιγκς, το οποίο θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν από πού εμφανίστηκαν όλα τα στοιχειώδη σωματίδια.

 Στην 3η θέση της κατάταξης βρέθηκε το άλμα στην ρομποτοτεχνική, με εκφραστή τον ηλεκτρονικό βραχίονα High Five, που διευθύνεται με τη δύναμη του μυαλού.

Στην 4η θέση στη λίστα είναι η ανακάλυψη ενός εξωπλανήτη, που μοιάζει όπως δυο σταγόνες νερό με τη Γη.

Και την 5η θέση  των ανακαλύψεων καταλαμβάνει  το νέο είδος αρχαίων ανθρώπων, που εντόπισαν παλαιοντολόγοι.


Οι Έλληνες του  Curiosity


Δύο Ελληνες είναι πίσω από το ρομποτικό όχημα/εργαστήριο Curiosity.

Πιο ''παλιός'' ο αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής, επίτιμος διευθυντής προγραμμάτων Διαστήματος στο πανεπιστήμιο John Hopkins, είναι ένας από τους πρωτεργάτες του Curiosity. Γνωστός και ως «ο χαρτογράφος του Διαστήματος» ο Έλληνας επιστήμονας ήταν μέλος μιας από τις αρχικές επιτροπές της NASA, οι οποίες εξέτασαν το 2006 τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος.Τότε η μισή επιστημονική κοινότητα, ήταν πεπεισμένη ότι το εγχείρημα θα αποτύχει καθώς το όχημα παραήταν βαρύ και η μέθοδος προσεδάφισης ήταν αρκετά περίπλοκη και πρωτοποριακή σε σχέση με τα τότε δεδομένα, θυμάται ο ίδιος.

Το σκεπτικό πάνω στο οποίο κινήθηκε το πρόγραμμα της NASA για κάποια  αποστολή στον Άρη συνοψιζόταν, έχει πει ο ίδιος στη φράση «ακολουθήστε το νερό». Όσον αφορά στο όχημα, Curiosity, δίνει έμφαση στις τεράστιες δυνατότητες που έχει σε σχέση με τους προκατόχους του και ότι μπορεί να σκάψει σε βάθος 50 εκατοστών και να εξαγάγει υλικό προς ανάλυση από το υπέδαφος. Πολύ σημαντικό είναι επίσης και το πλεονέκτημα της ενεργειακής του αυτάρκειας.«Η προσεδάφιση του “Curiosity” ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα», τονίζει ο 73χρονος Ελληνας αστροφυσικός της NΑSA. «Χρησιμοποιήθηκε μια ολοκαίνουρια μέθοδος, η οποία μοιάζει με ιπτάμενο γερανό. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν σκοινιά τα οποία κόπηκαν μόλις έγινε η προσεδάφιση. Το “Curiosity” προσεδαφίστηκε σε παλιό ποτάμι».

Ο δεύτερος Ελληνας του προγράμματος είναι ο άνθρωπος που προσεδάφισε  το Curiosity στην επιφάνεια του Άρη.Ονομάζεται Περικλής Παπαδόπουλος και γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1963. Αφού τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Αμερική το 1982 για να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να σπουδάσει Αέρο/Αστροναυτική, με ειδικότητα σε planetary exploration και hypersonics.

Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο  Stanford με διδακτορικό το 1992. Από το 1987 εργαζόταν στο Κέντρο της NASA στο Silicon Valley της Καλιφόρνιας (NASA – Ames Research Center) για 20 χρόνια. Συμμετείχε σε προγράμματα για διάφορες  αποστολές στο διάστημα συμπεριλαμβανόμενου ανάμεσα στα άλλα και του Marsh Science Laboratory (MSL).  


 onalert.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...