Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Πωλούσε 2.000.000 εγγραφές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ουκρανίας ο οποίος κατείχε παράνομα σε ψηφιακά αρχεία και διέθετε προς πώληση πάνω από 2.000.000 εγγραφές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. 
 
Προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη σχετικά με αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην θυρίδα του, τα οποία προέτρεπαν στην αγορά υπηρεσίας μαζικής αποστολής διαφημιστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναντι αμοιβής.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, που πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, διενεργήθηκε μεθοδική ψηφιακή έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ταυτοποιήθηκε ο 47χρονος ως ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων. 
 
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε κατάστημα που διατηρεί ο δράστης στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι χωρητικότητας 250, 300, 1000, 15000 και 1500 GB αντίστοιχα. Ο συλληφθείς με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

H Samsung «εκθρόνισε» τη Nokia

Κι όμως οι Κορεάτες κατάφεραν να «εκθρονίσουν» τους Φινλανδούς! Σύμφωνα με αναφορά της iSuppli, η Samsung αντιπροσωπεύει πλέον το... 29% των αποστολών κινητών στον κόσμο, έναντι του 24% που κατείχε πέρυσι, με το αντίστοιχο μερίδιο αγοράς της Nokia να πέφτει στο 24%, από 30% που ήταν το περασμένο έτος.

Στην τρίτη θέση, ανάμεσα στους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, βρίσκεται η Apple, η οποία αναμένεται να έχει το 10% των αποστολών μέσα στο 2012 (από 7% το 2011), ενώ ακολουθούν η ZTE με 6%, και η LG με 4%.

Η επιτυχία της Samsung φαίνεται ότι οφείλεται στην ικανότητα της εταιρείας να προσελκύει ένα διευρυμένο κοινό, προσφέροντας ποικιλία κινητών τηλεφώνων, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως βρίσκεται στην πρώτη θέση των αποστολών και ανάμεσα στους κατασκευαστές smartphones, όπου το μερίδιο της έχει απογειωθεί στο 28% έναντι 20% την προηγούμενη χρονιά, με την Apple, την HTC και τη RIM να ακολουθούν.

Η Nokia φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τις απώλειες αυτές, λόγω της μετάβασης από το λειτουργικό Symbian στα Windows Phone, οι πωλήσεις των οποίων δεν έχουν έως τώρα ικανοποιήσει (κάτι που αναμένεται ίσως να ανατραπεί εν μέρει με τη διάθεση των Windows Phone 8).

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της iSuppli, πάντως, συνολικά, οι αποστολές smartphones σε όλο τον κόσμο προβλέπεται να αυξηθούν κατά 35,5% φέτος, ενώ οι συνολικές αποστολές κινητών κατά μόλις 1%.

Enhanced by Zemanta

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Δεκτή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η Επίκαιρη Ερώτηση Πιπιλή για το Ηλεκτρονικό Έγκλημα.

Την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την άμεση ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των πράξεων Διεθνών Οργανισμών που αφορούν γενικότερα στο έγκλημα στον Κυβερνοχώρο ανακοίνωσε το πρωί κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης της Βουλευτού Α’ Αθηνών της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κος Κ. Καραγκούνης.

Στην ερώτησή της η Βουλευτής ήταν σαφής: Εάν και πότε θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση το σχέδιο νόμου της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που κατατέθηκε στον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, μετά από δική του εντολή, το Νοέμβριο του 2011 με αντικείμενο το ηλεκτρονικό έγκλημα, την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων καθώς και των διατάξεων που αφορούν στις περιπτώσεις αναγκαίας άρσης απορρήτου.

Όπως τόνισε η Βουλευτής «η τύχη του σ/ν αγνοείται αν και αφορά σε ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα όπου οι μορφές του ηλεκτρονικού εγκλήματος πολλαπλασιάζονται με θύματα πολίτες και ειδικότερα παιδιά».

Αφού εξήρε την πρωτοβουλία της Βουλευτού να θέσει το θέμα ο κος Καραγκούνης είπε μεταξύ άλλων ότι όντως υπήρξε καθυστέρηση στο να έρθει αυτό το σ/ν στη Βουλή αλλά ότι θα έρθει την επόμενη εβδομάδα μαζί με την Συνθήκη της Βουδαπέστης.

Σύμφωνα με τη Φωτεινή Πιπιλή αν και η Συνθήκη εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών το 2001, η Ελλάδα έως και σήμερα, 11 χρόνια μετά, δεν την έχει ενσωματώσει στο Δίκαιό της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός συμπεριέλαβε απαντώντας στη Βουλευτή την πρόθεση του Υπουργείου να ενσωματώσει και το πρόσθετο πρωτόκολλο της Συνθήκης σχετικά με την ποινικοποίηση πράξεων ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσεως που διαπράττονται μέσω συστημάτων υπολογιστών.

Παραμένει πάντως αναπάντητο το ερώτημα της Βουλευτού αν τελικά ισχύει το ΠΔ47/2005 που καθιστά το διαδίκτυο απόρρητο ή η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε σύμφωνα με την οποία στο Διαδίκτυο δεν υφίσταται απόρρητο καθώς δημοσιεύονται τα πάντα σε κοινή θέα!

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Η ADTRAN υλοποιεί το πρώτο πιλοτικό δίκτυο οπτικής ίνας Fiber-to-the-Home Pilot Network στην Αθήνα


Οι λύσεις GPON της ADTRAN δίνουν την δυνατότητα στην Forthnet να υλοποιήσει υποδομές που επιτρέπουν την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας video, data, gaming και φωνής.

Η ADTRAN®, Inc., (NASDAQ:ADTN), ένας κορυφαίος προμηθευτής λύσεων για δίκτυα επόμενης γενιάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι η GPON πλατφόρμα της επιτρέπει στην Forthnet να υλοποιήσει το πρώτο πιλοτικό δίκτυο οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber-to-the-Home FTTH) στην μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας. Η πλατφόρμα αυτή καθιστά δυνατή την διάθεση υπηρεσιών triple-play υψηλής ταχύτητας σε οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές. Εξυπηρετώτας αρχικά περισσότερα από 2.000 σπίτια στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, η Forthnet θα μπορεί να διαθέσει υπηρεσίες που βασίζονται σε δίκτυο FTTH, τοποθετώντας την Αθήνα ανάμεσα στις Ευρωπαικές πόλεις που διαθέτουν ανάλογες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Η Forthnet είναι ένας πάροχος με μακρά παράδοση στην διάθεση ευρυζωνικών εφαρμογών μέσω του ιδιόκτητου δικτύου DSL και που προσφέρει ένα δελεαστικό μπουκέτο τηλεοπτικών και τηλεπικοινωνακών υπηρεσιών. Η λύση GPON της ADTRAN επιτρέπει μία ομαλή μετάβαση της συνδρομητικής βάσης της Forthnet στις νέες υπηρεσίες FTTH, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την χωρητικότητα που θα απαιτείται στο μέλλον για τις ιδιαίτερα πλούσιες σε περιεχόμενο υπηρεσίες.

«Πιστεύουμε ότι η μελλοντική μας στρατηγική για την μετάβαση στα δίκτυα επόμενης γενιάς θα πρέπει να βασίζεται στην αρχιτεκτονική FTTH» εξηγεί ο κ. Γιάννης Καβακλής, Εμπορικός Διευθυντής της Forthnet. «Επιλέγοντας αυτή την προσέγγιση, δεν βοηθάμε απλά την μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας να κάνει το απαιτούμενο τεχνολογικό άλμα, αλλά δίνουμε την δυνατότητα στους οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές να χρησιμοποιήσουν νέες εφαρμογές που απαιτούν συνδέσεις υψηλής ταχύτητας, χωρίς να φοβούνται ότι αυτές μπορεί να μην λειτουργήσουν σωστά. Η λύση FTTH της ADTRAN δεν μας δίνει απλά τις ταχύτητες που απαιτούνται σήμερα, αλλά μας παρέχει έναν ασφαλή δρόμο για την μετεξέλιξη του δικτύου που θα μας επιτρέψει να παραμείνουμε μακροπρόθεσμα ανταγωνιστικοί στην αγορά μας.»

«Η τεχνολογία FTTH είναι ένας καταλύτης αλλαγών για παρόχους υπηρεσιών σαν την Forthnet,» αναφέρει ο Dr. Eduard Scheiterer, Διευθύνων Σύμβουλος της ADTRAN στην Ευρώπη. «Αυτό που υλοποιούμε στην Forthnet είναι μία νέα γενιά δικτυακών δυνατοτήτων που τοποθετούν την Forthnet στην κορυφή του τηλεπικοινωνιακού τοπίου στην Ελλάδα. Με την συνεχή εισαγωγή νέων εφαρμογών υψηλής ταχύτητας, είναι σημαντικό να προσφέρουμε την καλύτερη τεχνολογία που υπάρχει στην αγορά. Η δική μας λύση GPON προσφέρει στην Forthnet την μέγιστη ευελιξία που απαιτείται για την μελλοντική ανάπτυξη του δικτύου.»
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

‘COMPUTER ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ’ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ 4ΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ!


Το «Computer Για Όλους», το αρχαιότερο ελληνικό περιοδικό Πληροφορικής συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες δεκαετίες εκδοτικής παρουσίας. Είναι το μόνο ελληνικό περιοδικό -και ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως - που από τον Ιανουάριο του 1983 μέχρι σήμερα καταγράφει την επανάσταση της σύγχρονης τεχνολογίας. Στο κατώφλι της τέταρτης δεκαετίας του, το «Computer Για Όλους» υπόσχεται ότι σε κάθε τεύχος του θα συνεχίσει να παρουσιάζει τις συναρπαστικές τεχνολογικές εξελίξεις που αλλάζουν τη ζωή μας. 

Στο τεύχος 339 το περιοδικό παρουσιάζει ένα καινοτομικό σύστημα αλληλεπίδρασης χρήστη – υπολογιστή μόνο με τη σκέψη και πλαισιώνεται από ένα DVDμε τεράστια συλλογή χρήσιμων προγραμμάτων.

Ειδικότερα, στο τεύχος Δεκεμβρίου θα βρείτε τα ακόλουθα:

BRAINCOMPUTING… ΣΤΗΝ  ΠΡΑΞΗ: Δοκιμάζουμε την πρωτοποριακή συσκευή MindWave. Πρόκειται για την πρώτη εμπορικά διαθέσιμη συσκευή που επιτρέπει στον χρήστη της να επικοινωνεί με τον υπολογιστή ή την ταμπλέτα του μόνο με τη σκέψη!

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ WINDOWS PHONE 8:  Εξασφαλίσαμε ένα από τα πρώτα Smartphones με το νέο λειτουργικό της Microsoftκαι σας περιγράφουμε τις εντυπώσεις μας.

HOME MUSIC RECORDING STUDIO: Εργαλεία, λογισμικό και συμβουλές για να στήσετε το δικό σας οικιακό ψηφιακό μουσικό στούντιο. 

INTERNET SECURITY 2013: Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας, στο τεύχος Δεκεμβρίου δοκιμάζουμε τις εκδόσεις για τη νέα χρονιά των πακέτων Internet Security.

 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣALL-IN-ONE: Δεν θέλετε desktop, ούτε laptop, αλλά επιθυμείτε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μεγάλη οθόνη; Κανένα πρόβλημα.
Οι υπολογιστές all-in-one είναι εδώ!

HELPDESK: Έντεκα σελίδες με πρακτικές συμβουλές.

ΣΤΟ DVD ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ  ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:
Την καθιερωμένη ετήσια συλλογή μας, «User Tools». Περιλαμβάνει πάνω από 150 εργαλεία ταξινομημένα σε 12 διαφορετικές κατηγορίες.

ΤοAshampooBurningStudio 2013, μιαπλήρησουίτα εργαλείων για εγγραφές οπτικών δίσκων κάθε είδους αλλά και την διεκπεραίωση άλλων σχετικών εργασιών.

Το Kingsoft Office Suite Standard 2012, μια εμπορικά διαθέσιμη σουίτα με τις βασικές εφαρμογές γραφείου

Στο πρώτο τεύχος του 2013, ακόμα περισσότερα θέματα για  μια ακόμα πιο  ανατρεπτική  χρονιά στο χώρο της τεχνολογίας.

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Επαγγέλματα με μέλλον Σπούδασε Πληροφορική στο Mediterranean College.


Οι επιλογές που σου προσφέρει το School of Computing του Mediterranean College είναι πολλές και σε οδηγούν με σιγουριά στην αγορά εργασίας. Μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, και στα υπερσύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικής που διαθέτει, θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις, ότι στη Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College, θα σπουδάσεις σίγουρα το επάγγελμα που ονειρεύεσαι και την επιστήμη της Πληροφορικής, μαθαίνοντας δίπλα σε καταξιωμένους και έγκριτους ακαδημαϊκούς.

Σε συνεργασία με το κορυφαίο κρατικό Βρετανικό πανεπιστήμιο University of Derby, το Mediterranean College σου προσφέρει πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών υψηλών προδιαγραφών και τις καλύτερες προοπτικές για την επαγγελματική σου αποκατάσταση στα εξής επιστημονικά πεδία: Πληροφορική και Δίκτυα Υπολογιστών. Οι εγγραφές για τα νέα τμήματα που θα ξεκινήσουν εντός Ιανουαρίου 2013, άρχισαν. Ακόμη, εάν επιθυμείς μπορείς να συνεχίσεις για Master στο Mediterranean College και να αποκτήσεις τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc Advanced Computer Networks.

Αν πάλι θέλεις να εξειδικευτείς και να πιστοποιηθείς στα δίκτυα, το Mediterranean College, σου προσφέρει τα προγράμματα IT Essentials και CCNA Exploration της CISCO. Πρόκειται για προγράμματα διεθνώς αναγνωρισμένα, που σου τα προσφέρει η Ακαδημία CISCO του Mediterranean College, μία από τις κορυφαίες ακαδημίες CISCO.

Εξάλλου η πρόσφατη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Κολλεγίων, σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις θέσεις εργασίας όχι μόνο στον ιδιωτικό αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και να έχεις τα εργασιακά δικαιώματα και τις μισθολογικές απολαβές των αποφοίτων των δημοσίων πανεπιστημίων.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Mediterranean College, Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 – τηλ.: 2310 287779, www.medcollege.edu.gr
Enhanced by Zemanta

Google: Οι 10 πιο συχνές αναζητήσεις για το 2012

Ποιες αναζητήσεις είχαν την τιμητική της στο «ψαχτήρι» της Google για το 2012;

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του έτους, αν ανατρέξει κανείς στις κορυφαίες αναζητήσεις της Google (Google Search) δεν θα βρει τα σημαντικότερα πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα του 2012 στις πρώτες θέσεις.

Πως εξηγείται αυτό; Βάσει του τρόπου λειτουργίας της μηχανής αναζήτησης της Google, τα λεγόμενα Google Trends ανιχνεύουν τις απ’ ευθείας συνδέσεις που επιλέγουν να βρουν οι χρήστες στο “ψαχτήρι” της εταιρείας.

Η Google έψαξε λοιπόν και βρήκε τις λέξεις – όρους που αναζητήθηκαν περισσότερο τη χρονιά που μας αφήνει χρόνους, συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας τα δέκα επικρατέστερα Google Trends.

Τα Google Trends καταρτίζονται με βάση τον όγκο αναζητήσεων σε μια κλίμακα που διαμορφώνεται από το 1 μέχρι το 10. Από τα 10 επικρατέστερα Trends αποκλείστηκαν οι αναζητήσεις εκείνες που είχαν να κάνουν με ερωτικό περιεχόμενο ή πορνό.

Μέσα από την ερμηνεία και ανάλυση των δεδομένων, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί ότι επικράτησαν τα εμπορικά brand names και κυρίως, γενικοί όροι αναζήτησης. Πως ερμηνεύεται αυτό;

Η τάση αυτή με λίγα λόγια, αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο ο μέσος χρήστης χρησιμοποιεί το Google. Κοινώς, σαν μια “one-stop” πύλη στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα. Ψάχνει κανείς για παιχνίδια και δεν θυμάται τη διεύθυνση του site που θα βρει τις κριτικές που αναζητά; Καταφεύγει στη μηχανή αναζήτησης και “παίζει” με τις λέξεις – κλειδιά.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου πιστεύουν επίσης ότι ο πιο γρήγορος τρόπος για να έχουν πρόσβαση στο Facebook είναι να πληκτρολογήσουν τον όρο στο “ψαχτήρι” της Google.

Το ίδιο ισχύει και για το YouTube, καθώς οι αναζητήσεις τραγουδιών στο Google είναι συχνότερες απ’ ότι στο ίδιο το YouTube. Ο μέσος “surfer” του διαδικτύου προτιμά να τα βρίσκει όλα “έτοιμα” παρά να πληκτρολογεί διευθύνσεις (URL) ενώ δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη και αφοσίωση στη πιο διάσημη μηχανή αναζητήσεων στον κόσμο αυτή τη στιγμή.
Η λίστα με τις 10 πιο δημοφιλής αναζητήσεις για το 2012:

10. Games (ηλεκτρονικά παιχνίδια): Οι αναζητήσεις για το site Friv σημείωσαν κατακόρυφη άνοδο μέσα στο ’12.

9. Mail: Η Google είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για κάποιον που θέλει να βρει την αρχική σελίδα για το Hotmail του, το Gmail του, ή το Yahoo Mail του και πάει λέγοντας.

8. Yahoo: Παράδοξο μεν, οι χρήστες του διαδικτύου δε, επιλέγουν να αναζητήσουν στο Google το Yahoo από το να μπουν απ’ ευθείας σε αυτό.

7. Η λέξη “you”. Τόσο απλά.

6. Hotmail: Η αναζήτηση για το Hotmail ξεπέρασε τις αντίστοιχες αναζητήσεις για το Gmail αλλά και το Yahoo Mail.

5. Download: Του Download το ανάγνωσμα, στη μηχανή της Google…

4. Η λέξη Free: Αποτυπώνοντας την παγκόσμια οικονομική κρίση. Οι χρήστες του ίντερνετ παγκοσμίως, ψάχνουν για τσάμπα πράγμα. Κυριολεκτικά.

3. Google: Και όμως. Μετά το Yahoo και το ίδιο το Google έχει την τιμητική του στις αναζητήσεις στην ίδια τη μηχανή του.

2. YouTube: Ο όρος “YouTube mp3″ ανέβασε το YouTube στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

1. Facebook: Τον Οκτώβριο ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε πως το κοινωνικό του δίκτυο, έφτασε το 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Οι σχετικές αναζητήσεις που έχουν να κάνουν με το Facebook, αυξήθηκαν κατά 600% μέσα σε ένα μόλις χρόνο.
otherside.gr
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Στο έλεος των χάκερ βρίσκονται οι χρήστες smartphones

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Στο έλεος των χάκερ βρίσκονται οι χρήστες smartphones που δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να θωρακίσουν τη συσκευή τους απέναντι στους ηλεκτρονικούς κινδύνους. Τον τελευταίο χρόνο οι κυβερνοεπιθέσεις στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα έχουν εκτοξευθεί κατακόρυφα. 

Οι επιτήδειοι εγκαθιστούν ιούς στα τηλέφωνα, εκμεταλλευόμενοι κενά στην ασφάλεια των συσκευών όταν οι κάτοχοί τους σερφάρουν στο Ιντερνετ ή χρησιμοποιούν εφαρμογές (apps).

Από τη στιγμή που ο ιός μολύνει το κινητό, οι κυβερνοεγκληματίες αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη (μηνύματα, επαφές, κωδικοί πρόσβασης κ.ά.) και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στον τραπεζικό του λογαριασμό.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ολοκληρώθηκε το φετινό Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» της Microsoft

Image representing Microsoft as depicted in Cr...
Image via CrunchBase

Εκπαιδευτικοί από περισσότερες από 80 χώρες συγκεντρώθηκαν στο Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» στην Πράγα


Με σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τη δέσμευση της Microsoft να συνεχίσει την υποστήριξη του προγράμματος «Συνεργάτες στη Μάθηση», αλλά και με τη βράβευση των πιο καινοτόμων εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε και φέτος το ετήσιο Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» που έλαβε χώρα στην Πράγα, από τις 28 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 500 από τους πιο καινοτόμους δασκάλους, εκπαιδευτικούς ηγέτες και κυβερνητικούς επισήμους από 80 χώρες.

Από την Ελλάδα, παρευρέθηκαν στο Φόρουμ, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Ράμμος από το 26ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, οι διευθυντές από τα συστεγαζόμενα 26ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία Αχαρνών, που αναδείχθηκαν φέτος ως Microsoft Pathfinder School, οι διευθυντές του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, που έχουν κατακτήσει το επίπεδο Microsoft Mentor School, ενώ συμμετείχε και Έλληνας κριτής στις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μετά από πρόσκληση της Microsoft Corp.

Η διοργάνωση του Παγκόσμιου Φόρουμ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πρωτοβουλίας «Συνεργάτες στη Μάθηση» της Microsoft, η οποία έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το Παγκόσμιο Φόρουμ φιλοξενεί κάθε χρόνο και την τελική φάση του Διαγωνισμού των Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών και του Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων με τη συμμετοχή των δασκάλων, οι οποίοι ξεχώρισαν μέσα από διαγωνισμούς που διοργανώθηκαν ανά χώρα, με πάνω από 250.000 συμμετέχοντες παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Φόρουμ η Microsoft ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να συνεχίσει να υποστηρίζει την εκπαίδευση με μία πενταετή, ύψους 250 εκ. δολαρίων ανανέωση του προγράμματος «Συνεργάτες στη Μάθηση», ανεβάζοντας τη συνολική επένδυση της Microsoft στο πρόγραμμα στα 750 εκ. δολάρια σε διάστημα 15 ετών. Η Microsoft στοχεύει στο να αναπτύξει την κοινότητα «Συνεργάτες στη Μάθηση», από τα 20 στα 75 εκατομμύρια καθηγητών παγκοσμίως έως το 2018, καθώς και να συνεχίσει να προετοιμάζει τους μαθητές για τη μεταβαλλόμενη παγκόσμια αγορά εργασίας. Επίσης σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα αυτό πέρα από τις 119 χώρες που συμμετέχουν αυτή τη στιγμή με μια συνεχή έμφαση στην εκπαιδευτική κοινότητα, τα αναπτυσσόμενα δίκτυα και επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς να μοιραστούν καινοτομίες και να μάθουν ο ένας από τον άλλο.

Μια επιπλέον σημαντική ανακοίνωση που έλαβε χώρα αφορούσε την ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων επένδυση σε δράσεις με στόχο την εξασφάλιση της πρόσβασης στις ψηφιακές τεχνολογίες νέων και εκπαιδευτικών σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Η δέσμευση αυτή επισφραγίστηκε με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με τους εξής κορυφαίους ανθρωπιστικούς οργανισμούς: World Vision Inc., British Council, SOS Children’s Villages International, Catholic Relief Services, Plan Ltd. International Rescue Committee. Βασικός στόχος των συγκεκριμένων συνεργασιών θα είναι η εκπαίδευση των δασκάλων στις ψηφιακές τεχνολογίες και η απόκτηση από πλευράς μαθητών των απαραίτητων δεξιοτήτων που θα τους διευκολύνουν στην αναζήτησης εργασίας. Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας YouthSpark της Microsoft, μέσω της οποίας η εταιρία αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ευκαιρίες για 300 εκατομμύρια νέους παγκοσμίως.

Το Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» ολοκληρώθηκε με την απονομή των 2012 Global Forum Educator Awards.

Collaboration
1. US – Doing business in Birmingham
2. Singapore - Impactful Online Service Learning
3. Germany - Creating Fairytale-Radioplays

Knowledge building
1. Northern Ireland – Infinity Architecture
2. Malaysia - The Journalist,
3. Lebanon - The Warak Warak Method

Beyond the classroom
1. Jordan – Glimmer of Hope
2. Canada – little hands big world
3. Brazil – Ecoweb
3. UK - The Hit Squad

Cutting edge use of ICT
1. UK - Kodu in The Klassroom
2. US, “LYNC”ing Distance Learning Math Classes to Blind and Visually Impaired Students
3. Australia - Playing. Designing. Learning. Using Games and Project-Based Learning to Develop Creative, Innovative and Independent Learners

Teacher as a change agent
1. Pakistan - Aqua Crunch
2. Nigeria – Rescue Mission
3. Cyprus - Online and Community-Based Research on Recycling Practices

Educators Choice
1. Portugal - Oratio Classroom
2. Macedonia – Fun, Education, Stop Motion Animation
3. US – What’s up Egypt

Υπογραμμίζεται ότι μέσω της πρωτοβουλίας «Συνεργάτες στη Μάθηση», η οποία ξεκίνησε το 2003, περισσότεροι από 210 εκατομμύρια εκπαιδευτικοί και μαθητές από 119 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα της εταιρίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: http://www.microsoft.com/education/ww/partners-in-learning/Pages/global-forum-2012.aspx
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Κι όμως το internet μετριέται!

Ο κόσμος του internet, για πολλούς χαοτικός, μπορεί πλέον να μετρηθεί και να οριοθετηθεί, δίνοντάς μας σημαντικά νέα στοιχεία. Αυτό, χάρη σε μία παγκόσμια καινοτομία που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εργαλείο μέτρησης το οποίο κατάφερε να «παντρέψει» τα ποσοτικά χαρακτηριστικά που είχαμε μέχρι σήμερα για τους χρήστες του internet, με την ποιοτική διάσταση των δεδομένων.

Το καινοτόμο αυτό εργαλείο που ονομάζεται Webrating δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της V-net, που δραστηριοποιείται στο χώρο των τεχνολογιών διαδικτύου και της Abacus Research, εταιρείας με πολυετή εμπειρία στη διεξαγωγή ερευνών.

Όπως ανέφερε στην παρουσίαση ο Διευθύνων Σύμβουλος της V-net κ.Τάκης Μαραλέτος «στο internet, ενώ είχαμε πληθώρα στοιχείων για το πόσοι χρήστες μπαίνουν καθημερινά, πόση ώρα μένουν σε ένα site, που πάνε φεύγοντας, δεν είχαμε κανένα στοιχείο για το ποιοι είναι αυτοί οι χρήστες. Τώρα μπορούμε να συλλέξουμε όλες τις πληροφορίες που μας χρειάζονται».

Τα sites πληθαίνουν καθημερινά, παγκοσμίως, γίνονται μέσα ενημέρωσης, αγορών, επικοινωνίας. Και παρ’ όλα αυτά η «ταυτότητα» των χρηστών δεν ήταν γνωστή. «Όταν λέμε «ταυτότητα», τόνισε ο κ. Αλέξης Αθανασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Abacus Research, «εννοούμε ότι με τη συναίνεση του χρήστη καταφέρνουμε πλέον να αποκρυπτογραφήσουμε τα δημογραφικά του χαρακτηριστικά. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, τι τους ενδιαφέρει να δουν, ποιες είναι οι ανάγκες τους, τι περιμένουν από ένα site».

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το Webrating είναι μία Ελληνική καινοτομία και ένα «εργαλείο» το οποίο στην πορεία θα μπορεί να δώσει πληθώρα στοιχείων και πληροφοριών για το internet στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν με ενθουσιασμό οι φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με τον καθηγητή τους, Γιώργο Δουκίδη.

Τις υπηρεσίες έρευνας Webrating μπορεί κανείς να τις βρει στο www.webrating.gr

H Αυτοψία αποκαλύπτει τον κόσμο των «χάκερς»

Αυτοψία στην καθημερινότητα, στα προβλήματα των πολιτών, καταγράφοντας τις απόψεις των πρωταγωνιστών. Η πρωτοποριακή ενημερωτική εκπομπή που με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο έθιξε φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα κάνοντας τους υπεύθυνους αυτόπτες μάρτυρες, επέστρεψε για δεύτερη σεζόν.

Την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου στις 23:00, η Αυτοψία αποκαλύπτει τον κόσμο των «χάκερς». H κάμερα της εκπομπής καταγράφει «χτυπήματα» των λεγόμενων «χάκερς» σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και ιστοσελίδες επωνύμων. Απόρρητες εκθέσεις και δημόσια έγγραφα βρίσκονται στα χέρια τους και έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Πώς κατορθώνουν και σπάνε προσωπικούς λογαριασμούς στο Facebook και στο Twitter;

Ο Αντώνης Σρόιτερ συνομιλεί με «χάκερς», οι οποίοι εξηγούν τους λόγους για τους οποίους παρεμβαίνουν στο διαδίκτυο και τον τρόπο με τον οποίο το πραγματοποιούν. Πώς κατορθώνουν να έχουν στα χέρια τους προσωπικά δεδομένα και πως πληρώνονται; Με ποιο τρόπο γίνεται η κατασκοπεία μεταξύ μεγάλων εταιρειών;

Τέλος, η εκπομπή παρουσιάζει δυο βίντεο ντοκουμέντα για το πώς οι «χάκερς» αλλάζουν τους βαθμούς στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αλλά και το πώς «χάκερ» έσπασε τους κωδικούς της Αγγελικής Νικολούλη στο Facebook την ώρα των γυρισμάτων της εκπομπής. Αυτοψία σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, κάθε Πέμπτη στις 23:00

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Η ESET συμμετέχει και διακρίνεται στο AVAR Conference

Η ESET ανακοίνωσε πρόσφατα τη συμμετοχή της στο AVAR Conference, ένα από τα πιο καταξιωμένα συνέδρια για τη βιομηχανία του IT security διεθνώς και το σημαντικότερο στις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού, στο οποίο η εταιρία συμμετέχει σταθερά εδώ και πολλά χρόνια. Στη φετινή διοργάνωση, που έλαβε χώρα στην πόλη Hangzhou της Κίνας, η ESET συμμετείχε με τρεις παρουσιάσεις, για μία εκ των οποίων μάλιστα απέσπασε από τους συνέδρους την αναγνώριση ως της καλύτερης παρουσίασης του συνεδρίου, ενώ παράλληλα ο Chief Research Officer της ESET επιλέχθηκε από τον οργανισμό WildList International ως ο «Reporter of the Year».

Πιο συγκεκριμένα, οι Alex Matrosov και Eugene Rodionov, ερευνητές της ESET Moscow, επιλέχθηκαν από τους συνέδρους ως οι καλύτεροι ομιλητές του συνεδρίου, με μία παρουσίαση που αφορούσε στην «Ανάλυση και Έρευνα του Botnet Festi» και δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του Προέδρου του συνεδρίου, Allan Dyer.

Παράλληλα, ο Juraj Malcho, Chief Research Officer της ESET, διακρίθηκε από τον οργανισμό WildList International ως ο «Reporter of the Year». Αποστολή του Οργανισμού Wildlist Organization είναι να παρέχει ακριβή, έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση τόσο σε χρήστες όσο και σε προγραμματιστές σχετικά με το «In the Wild» κακόβουλο λογισμικό που προσβάλλει τους υπολογιστές. Ο οργανισμός διαθέτει δωρεάν τη WildList, μία λίστα με όλους τους τύπους κακόβουλου λογισμικού όπως αυτοί καταγράφονται από μία ομάδα 55 εξειδικευμένων εθελοντών που αποκαλούνται «reporters». Η άψογη ανίχνευση των ιών που αναφέρει η Wildlist αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις σε ότι αφορά στην πιστοποίηση ICSA και το βραβείο Virus Bulletin VB100, διακρίσεις στις οποίες η ESET έχει επανειλημμένα διαπρέψει. Σε αυτό το πλαίσιο, η διάκριση «Reporter of the Year» από τον ανεξάρτητο οργανισμό Wildlist, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την υψηλή απόδοση της ομάδας ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού της ESET.
Enhanced by Zemanta

Nέο «πρωτοποριακό» & «οικονομικό» smartphone της ΖΤΕ το “Grand X IN


Πρωταγωνίστησε  σε ένα 2ημερο Happening για το κοινό στο The Mall Athens

Η ΖΤΕ Corporation, κορυφαίος πάροχος στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης στην Ελληνική Αγορά του Grand X IN, του πρώτου smartphone της εταιρείας με επεξεργαστή Intel Inside®, διοργάνωσέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένα εξαιρετικά επιτυχημένο happening στο The Mall Athens.

Για 2 ημέρες, οι επισκέπτες του The Mall Athens είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες αυτού του νέου πρωτοποριακού smartphone της ZTE και όλοι εντυπωσιάστηκαν με τη συσκευή αλλά και την απίστευτα οικονομική του τιμή.

Στo happening, παρευρέθηκε και ο γνωστός ηθοποιός Αργύρης Αγγέλου, φανατικός χρήστης του Grand X IN, ο οποίος παρουσίασε με το δικό του γνωστό χιούμορ, το νέο αυτό κινητό, ενώ δεν αρνήθηκε σε κανέναν μία φωτογραφία μαζί του.

Enhanced by Zemanta

Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Το Λυσάρι είναι η απαραίτητη εφαρμογή για κάθε μαθητή Γυμνασίου και Λυκείου!

Το Λυσάρι είναι η απαραίτητη εφαρμογή για κάθε μαθητή Γυμνασίου και Λυκείου!

Σκοπό έχει να εισάγει την τεχνολογία στην σχολική καθημερινότητα και να συγκεντρώσει σχολική ύλη, ασκήσεις και λύσεις σε μία διασκεδαστική και εύχρηστη εφαρμογή!

Η ύλη που καλύπτει To Lysari περιλαμβάνει Θεωρία, Ασκήσεις & Λύσεις των ακόλουθων μαθημάτων:

Γ’ Λυκείου:
Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας
Φυσική Γενικής Παιδείας
Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης
Χημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης
Φυσική Κατεύθυνσης
Βιοχημεία Κατεύθυνσης
Μαθηματικά Κατεύθυνσης

Β’ Λυκείου:
Μαθηματικά Κατεύθυνσης
Φυσική Κατευθυνσής
Χημεία Κατεύθυνσης
Χημεία Γενικής Παιδείας
Φυσική Γενικής Παιδείας
Γεωμετρία Γενικής Παιδείας
Άλγεβρα Γενικής Παιδείας

Α’ Λυκείου:
Άλγεβρα
Φυσική
Χημεία
Γεωμετρία

Γ’ Γυμνασίου:
Μαθηματικά

Α’ Γυμνασίου:Μαθηματικά

Επίσης, οι λειτουργίες της εφαρμογής περιλαμβάνουν:
- Κατηγοριοποιημένη ύλη ανά τάξη, μάθημα και κεφάλαιο
-Δυνατότητα αναζήτησης στις εκφωνήσεις των ασκήσεων
- Ενσωματωμένο σύστημα σημειώσεων
- Δυνατότητα κατεβάσματος μόνο των μαθημάτων που σας ενδιαφέρουν

Μεγάλη συμμετοχή στο IT Pro | Dev Connections 2012

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο πληροφορικής IT Pro|Dev Connections 2012, το οποίο στον πέμπτο χρόνο της διοργάνωσής του συγκέντρωσε πάνω 600 στελέχη και επαγγελματίες από την ελληνική αγορά της πληροφορικής. 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις κοινότητες πληροφορικής autoexec.gr και dotnetzone.gr και πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo. Πλατινένιος Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Microsoft Ελλάς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Peter Economides (φωτό), o οποίος μιλώντας μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ανέλυσε διεξοδικά τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από την επένδυση στην επιχειρηματικότητα.
Το κοινό του συνεδρίου είχε τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ 58 sessions, με 60 συνολικά ομιλητές, χωρισμένων σε 6 παράλληλα tracks, τα οποία συμπεριλάμβαναν μια ευρεία θεματολογία, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα ενδιαφέροντα τόσο των επαγγελματιών της πληροφορικής, σε επίπεδο μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και των προγραμματιστών.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...