Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Facebook: Μεγαλύτερες φωτογραφίες x2 πιο γρήγορα

Αλλαγών συνέχεια για το Facebook, με τις φωτογραφίες να φορτώνουν δύο φορές πιο γρήγορα και να αποκτούν μεγαλύτερο μέγεθος 720 pixels μέχρι 960 pixels για όσους έχουν μεγάλα monitor.
Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εγώ για τις φωτογραφίες στο Facebook που πλέον ανοίγουν σε ξεχωριστό layer πάνω από το υπόλοιπο site που καλύπτεται με ένα λευκό, ημιδιάφανο φόντο ώστε το μάτι να εστιάζει στην φωτογραφία και μόνο. Τα tags έχουν αποκτήσει νέα εμφάνιση όπως και τα κουμπιά like και comment που πλέον εμφανίζονται και πάνω στην φωτογραφία. Με τις πρόσφατες αλλαγές στο Facebook privacy, οι φωτογραφίες μπορούν να κλειδώσουν με μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια αλλά και να έχουν πληροφορία που αφορά την τοποθεσία που τραβήχτηκαν.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Πρόστιμο στην Google για διαφημίσεις φαρμάκων

Image representing Google as depicted in Crunc...Image via CrunchBaseΤσουχτερό ήταν το πρόστιμο που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στην Google, καθώς ο δημοφιλής ιστοτόπος καλείται να πληρώσει το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων προκειμένου να σταματήσει η σε βάρος του δίωξη για προβολή διαφημίσεων πώλησης φαρμάκων από τον Καναδά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέσω αυτών των διαφημίσεων, αμερικανοί χρήστες προμηθεύονταν παρανόμως φάρμακα από τον Καναδά, για τα οποία απαιτείται ιατρική συνταγή στις ΗΠΑ.

Η διαδικασία αυτή εμποδίστηκε δεδομένου ότι αφενός οι τιμές διάθεσης από τα διαδικτυακά φαρμακεία ήταν κατά πολύ υψηλότερες από ό,τι στην κανονική τους διάθεση, ενώ επιπλέον, εκφράστηκαν φόβοι σχετικά με την ασφάλεια προς το κοινό, καθώς υπήρξαν πληροφορίες πως τα καναδικά φαρμακεία προμηθεύονταν τα συγκεκριμένα φάρμακα από άλλες χώρες.
 H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

The Battle is about to begin

The Battle is about to begin Η about U Communications ανακοινώνει επίσημα την συνεργασία της με το gamebattles.gr*,όπου δραστηριοποιείται στον συναρπαστικό «κόσμο» των e-sports*.
Η ομάδα της about U Communications αναλαμβάνει το όλο management αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό σε ένα project που ήρθε για να ταράξει ευχάριστα την Ελληνική κοινωνία των gamers.
*Τί είναι τα e-sports ?*
Αναφερόμαστε στον επαγγελματικό ηλεκτρονικό αθλητισμό ή στον ηλεκτρονικό ανταγωνισμό, βασισμένο στα videogames.Αν και η αύξηση ενός μέρους της gaming κοινότητας όπου τώρα αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ένα νόμιμο και υγιή περιβάλλον ανταγωνισμού, o χώρος γύρω από τα e-sports υφίσταται πολλά περισσότερα χρόνια απ ότι νομίζαμε ή απ’ ότι του δίναμε αξία.
Αν και ο επαγγελματικός ηλεκτρονικός αθλητισμός (pro-gaming) είναι μακριά από την κύρια αναγνώριση του κοινού στην Ελλάδα, σε σύγκριση με άλλα ανταγωνιστικά αθλήματα, τα videogames είναι αυτήν την στιγμή σε ένα επίπεδο παγκοσμίως, όπου η συνεχής εξάσκηση-αφοσίωση-δέσμευση, είναι απαραίτητα για να βελτιώσουν τις ικανότητες ενός επαγγελματία παίκτη και να τον αναδείξουν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και παράλληλα να του αποδώσουν αξιοζήλευτα ποσά ως έπαθλο. Ως σαφές παράδειγμα μπορεί να αναφερθεί η τελική φάση του παιχνιδιού StarCraft2 στην Κορέα, όπου οι θεατές μέσω του video live stream και των παρευρισκομένων ξεπέρασαν σε αριθμό τους θεατές της τελικής φάσης στο NFL (χόκει επί πάγου) στην Αμερική. Τώρα τα e-sports είναι μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή από ποτέ.
Με χορηγίες εκατομμυρίων δολαρίων/ευρώ σε Αμερική και Ευρώπη για επαγγελματίες παίκτες και ομάδες, πανελλήνιες/πανευρωπαϊκές διοργανώσεις όπου πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση, ο επαγγελματικός αθλητισμός στις χώρες του εξωτερικού έχει εκτοξευθεί στα ύψη, και ταυτόχρονα η βιομηχανία γύρω του τα τελευταία 5 χρόνια.
*gamebattles.gr*
O Ελληνικός e-sports φορέας gamebattles.gr προσφέρει δωρεάν gaming υπηρεσίες στα μέχρι τώρα 7800+ περίπου μέλη του.
Το gamebattles.gr είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας με στόχο την προσέλκυση επαγγελματιών παικτών όπου έχουν τα videogames ως μια ανταγωνιστική κοινωνική δραστηριότητα, ενώ παράλληλος στόχος είναι ή άμεση πρόσβαση του ενδιαφερόμενου κοινού στους μεγάλους χορηγούς του.
Αντικείμενο του gamebattles.gr είναι η σε μηνιαία βάση διοργάνωση online τουρνουά για παιχνιδομηχανές Playstation 3 -Xbox360 αλλά και για PC.
Tα μέλη μας λαμβάνουν μέρος κάθε μήνα στα online τουρνουά μας (παίζοντας από το σπίτι) και κερδίζουν έπαθλα των χορηγών μας.
Η ανάδειξη των τελικών νικητών πραγματοποιείται σε συγκεκριμένο χώρο, όπου προσκαλούνται θεατές να παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους παίκτες, αλλά και οι ίδιοι οι χορηγοί μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο κοινό αυτό. Παράλληλα, το event αυτό μεταδίδετε ζωντανά μέσω video live streaming και ελληνικό σχολιασμό, για να το παρακολουθήσει ο κόσμος από το σπίτι και τον υπολογιστή του.
Για περισσότερα νέα και εξελίξεις keep in touch…..
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Πρόλαβαν την αυτοκτονία για 22 άτομα μέσω Internet

Μέσα σε 10 ημέρες αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να αποτρέψουν από την αυτοκτονία 22 ανθρώπους ενώ, από τις αρχές του έτους, τους έχουν απασχολήσει συνολικά, 125 ανάλογες υποθέσεις. 
 
Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 13 έως 52 ετών. Τέσσερις εξ αυτών ήταν από την Κύπρο, ένας από τη Βρετανία και ένας από τη Σρι Λάνκα.

Σε όλες τις περιπτώσεις χρήστες του Διαδικτύου ενημέρωναν είτε σε δωμάτια άμεσης επικοινωνίας (chat room ) είτε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν.
 
Enhanced by Zemanta

Συζητήσεις για συγχώνευση μεταξύ Vodafone και Wind

K800i personnalisé par VodafoneImage via WikipediaΜετά τις ALPHA BANK και EUROBANK που ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους, προκαλώντας ευφορία στο Χρηματιστήριο, άλλες δύο μεγάλες εταιρίες, όχι από τον τραπεζικό χώρο, αλλά από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ετοιμάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τον σκληρό ανταγωνισμό.

Πρόκειται για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind οι διοικήσεις των οποίων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν αρχίσει, κάτω από άκρα μυστικότητα, συζητήσεις το τελευταίο διάστημα με τους μετόχους, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι τίποτα το ανακοινώσιμο. 


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Υπαναχωρεί η Βρετανία για το μπλόκο στα κοινωνικά δίκτυα σε ημέρες ταραχών

Η κυβέρνηση της Βρετανίας φαίνεται ότι υπαναχωρεί από τα εξαιρετικά αμφιλεγόμενα σχέδια να περιορίσει την πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Twitter ή το Facebook, κατά τη διάρκεια ταραχών και περιόδων έντασης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Guardian», τα σχέδια απορρίφτηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης της υπουργού Εσωτερικών, Τερέζα Μέι, με εκπροσώπους των εταιρειών που κατέχουν τα δίκτυα.

Τη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, απασχόλησε επίσης το πώς οι Αρχές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δίκτυα κατά τη διάρκεια της καθημερινής λειτουργίας τους αλλά και σε έκτακτες περιστάσεις.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Οι χρήστες παρακάμπτουν το πιστοποιητικό ασφαλείας στο Διαδίκτυο

Δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι τα ψηφιακά πιστοποιητικά ασφαλείας στο Διαδίκτυο ή πώς να τα χρησιμοποιούν για την ασφάλεια του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, αλλά παρόλα αυτά αποδεικνύονται «γάτες» στο να τα παρακάμπτουν!

Το παράδοξο αυτό εύρημα, που αφορά Έλληνες φοιτητές και μάλιστα έμπειρους χρήστες του ίντερνετ (ποσοστό σχεδόν 70% χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για περισσότερα από πέντε χρόνια και 12% πάνω από δεκαετία), προέκυψε από έρευνα σε τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Την έρευνα παρουσίασε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του ιδρύματος Δημήτρης Ζήσης, μιλώντας στο συνέδριο των πανεπιστημίων Μακεδονίας και ανατολικού Λονδίνου για την ασφάλεια του Διαδικτύου και την Ηλεκτρονική Δημοκρατία.

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, πάνω από εννέα στους δέκα ερωτηθέντες(ποσοστό 93%) παραδέχονται ότι έχουν έλλειψη ακόμη και βασικών γνώσεων για τα ψηφιακά πιστοποιητικά (γνωστά διεθνώς με τον όρο digital certificates), αλλά και ότι δεν γνωρίζουν τι είναι η σύνδεση SSL (αναγνωρίσιμη από το https, αντί του http, το οποίο οι χρήστες πρέπει πάντα να αναζητούν, ιδίως όταν κάνουν οικονομικές συναλλαγές, τύπου PayPal, στο Διαδίκτυο). 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Facebook: Bελτιωμένες ρυθμίσεις ασφαλείας από την Πέμπτη


Μια σειρά αλλαγών των ρυθμίσεων ασφαλείας των χρηστών, ετοιμάζει το facebook, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τα μέλη του να χειρίζονται καλύτερα και πιο αξιόπιστα τις προσωπικές τους πληροφορίες.

Μεταξύ των αλλαγών που θα γίνουν αντιληπτές από τις 25 Αυγούστου, είναι η επιλογή για το ποιος μπορεί να δει το κάθε αντικείμενο ξεχωριστά το οποίο δημοσιεύουν οι χρήστες, ενώ οι χρήστες που θα επισημαίνονται σε μια δημοσίευση (σε φωτογραφία ή βίντεο), θα έχουν την επιλογή να σβήσουν τη δημοσίευση που τους αφορά προτού αυτή «ανεβεί» στο προφίλ τους.

H  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Enhanced by Zemanta

Φθηνότερη έκδοση του iPhone 4


Image representing iPhone as depicted in Crunc...Image via CrunchBaseΤην προώθηση μιας φθηνότερης εκδοχής του πετυχημένου της μοντέλου iPhone 4 σχεδιάζει η Appleγια τις αναδυόμενες αγορές, θυσιάζοντας τα περιθώρια κέρδους με στόχο την επέκταση του βαθμού διείσδυσης στους καταναλωτές περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ήδη οι προμηθευτές της έχουν ξεκινήσει την κατασκευή της φθηνότερης συσκευής, με μικρότερο flash drive 8 GB, η οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά ταυτόχρονα με το πολυαναμενόμενο iPhone 5, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩEnhanced by Zemanta

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Η LG πήρε δύο Βραβεία EISA 2011

Η LG Electronics απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις στα European Imaging and Sound Associations (EISA) Awards 2011. Τα βραβεία EISA συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πλέον έγκριτα του κλάδου της οικιακής ψυχαγωγίας, καθώς επιλέγονται από εκπροσώπους 50 περιοδικών ειδικού Τύπου από 19 Ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα η LG διακρίθηκε με τα εξής βραβεία:
European 3D Home theater Solution για την τηλεόραση 55LW650S CINEMA 3D Smart TV και το σύστημα ήχου HLX56S 3D Blu-ray Sound Bar και,
European HT 5.1 System για το HX966TZ/TZW Smart 3D Blu-rayTM Home Theater System

«Τα βραβεία αυτά αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά ότι η LG βρίσκεται στην πρωτοπορία της οικιακής ψυχαγωγίας για την Ευρώπη, με υπηρεσίες και προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται και στις πλέον υψηλές απαιτήσεις του Ευρωπαίου καταναλωτή», δήλωσε ο κ. Havis Kwon, Πρόεδρος και CEO της LG Home Entertainment Company. «Έχουμε αφοσιωθεί με όλες τις δυνάμεις και τους πόρους μας στη δημιουργία καινοτομιών όπως οι CINEMA 3D και ο τρισδιάστατος ήχος, και η αναγνώριση από opinion leaders του κλάδου αποτελεί επιβράβευση για όλη αυτή τη σκληρή προσπάθεια».

Η 55LW650S CINEMA 3D Smart TV της LG συνοδεύεται από άνετα, ελαφριά και οικονομικά 3D γυαλιά, καθιστώντας την ιδανική τηλεόραση για να απολαμβάνουν το 3D περιεχόμενο μεγάλες παρέες και πολυπληθείς οικογένειες. Αντιμετωπίζοντας το ζήτημα της έλλειψης 3D περιεχομένου το οποίο είχε επηρεάσει τις προηγούμενες 3D τηλεοράσεις, η 55LW650S παρέχει κορυφαία λειτουργία μετατροπής 2D υλικού σε 3D, δημιουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο απεριόριστο τρισδιάστατο περιεχόμενο. Επιπλέον, η καθαρή και φωτεινή 3D εικόνα της τηλεόρασης, η οποία έχει αποσπάσει άλλωστε πιστοποίηση Flicker Free από την Intertek και την TÜV, διασφαλίζει το ότι οι θεατές μπορούν να απολαμβάνουν 3D θέαση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς τους πονοκεφάλους ή τις ζαλάδες που μπορεί να προκαλούσαν παλαιότερες 3D τηλεοράσεις.

Η 55LW650S παρέχει επίσης ακόμη πιο άνετη 3D θέαση χάρη στην ευρεία γωνία θέασης, η οποία επιτρέπει στους θεατές να απολαμβάνουν 3D εικόνα από σχεδόν κάθε θέση μπροστά από την τηλεόραση. Επιπλέον, κάνοντας ακόμη πιο «έξυπνη» την εμπειρία 3D θέασης, η 55LW650S διαθέτει 3D Video-on-Demand και λειτουργία Smart Share, επιτρέποντας τη συνδεσιμότητα και το streaming περιεχομένου σε άλλες ψηφιακές συσκευές με εξαιρετικά απλό και εύκολο τρόπο.

Παράλληλα, η μπάρα ήχου HLX56S 3D Blu-rayTM Sound Bar συνδυάζεται αρμονικά με την 55LW650S παράγοντας το τέλειο αποτέλεσμα στην οικιακή ψυχαγωγία. Αυτή η υψηλής σχεδίασης compact συσκευή, προσφέρει κορυφαία ποιότητα αναπαραγωγής 3D Blu-ray σε συνδυασμό με πλούσιο surround ήχο 4.1 καναλιών και συνολική ισχύ 430Watt για μία γεμάτη και απολαυστική ηχητική εμπειρία. Το ασύρματο subwoofer προσθέτει μία πληρέστερη στερεοσκοπική αίσθηση, ενώ το WiFi DirectTM επιτρέπει την ανταλλαγή αρχείων χωρίς τη χρήση ασύρματου hotspot. Με μία πλήρη σειρά λειτουργιών Smart TV, το HLX56S κάνει δυνατή την πρόσβαση σε όλο το Premium περιεχόμενο της LG, ενώ κατεβάζοντας μία απλή εφαρμογή, χάρη στο LG Remote τα iPhones και τα Android smartphones μετατρέπονται σε τηλεχειριστήρια.

Το HX966TZ/TZW Smart 3D Blu-rayTM Home Theater System αποτελεί την απαραίτητη προσθήκη για την απόλυτη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας, με δυνατότητα αναπαραγωγής 3D Blu-ray και συνολική ισχύ 1.100 Watt ζωντανού και δυνατού ήχου. Το κομψό μεταλλικό φινίρισμα, η υψηλή αισθητική καθώς και η δυνατότητα τοποθέτησής του στον τοίχο, προσδίδουν στο σύστημα μία καθαρή επιβλητική εμφάνιση, ενώ το WiFi DirectTM και η λειτουργία LG Smart TV προσφέρουν ότι καλύτερο υπάρχει στην online ψυχαγωγία καθώς και μοναδικό περιεχόμενο από παγκόσμιες και τοπικές πηγές. Επιπλέον, το HX966TZ/TZW διαθέτει πρόσβαση στη συνεχώς αυξανόμενη γκάμα των custom-designed LG Apps, ενώ η χρήση του γίνεται ακόμη πιο βολική, καθώς η διαχείριση του συστήματος μπορεί να γίνει με το LG Remote. Τέλος, τα ασύρματα πίσω ηχεία συμβάλλουν στη μοναδική ποιότητα ήχου του συστήματος, μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των καλωδίων στο καθιστικό.

Η LG Electronics συνεχίζει να αποσπά σημαντικές διακρίσεις σε έγκριτους θεσμούς και επιβεβαιώνει ότι αποτελεί ηγέτη και πρωτοπόρο στο χώρο της οικιακής τεχνολογίας, δημιουργώντας καινοτόμες λύσεις που εισάγουν νέους ορίζοντες στην εμπειρία της ψυχαγωγίας και στο σπίτι, γιατί Life’s Good!
Enhanced by Zemanta

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Το iPhone 5 έρχεται τέλος Σεπτεμβρίου;

O Σεπτέμβριος πλησιάζει και οι φήμες για την κυκλοφορία του iPhone 5 έχουν ήδη αρχίσει να γεμίζουν το διαδίκτυο.  

Σύμφωνα  λοιπόν με πολλά δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί σε διάφορα site, αναφέρουν ότι οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν προπαραγγελλίες του iPhone 5 από τις 30 Σεπτεμβρίου ενώ η συσκευή θα κυκλοφορήσει επίσημα στις ΗΠΑ στις 7 Οκτωβρίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

15 EKAT. iPad και iPhones θα δώσει η Τουρκία στους μαθητές!

Image representing iPhone as depicted in Crunc...Image via CrunchBase
Η Apple, η Intel και η Microsoft ίσως δώσουν προσφορές για τη προμήθεια 15 εκατομμυρίων tablet που θα δοθούν στους μαθητές της Τουρκίας σε μια περίοδο τεσσάρων ετών. Αυτό μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anatolia.

Το πρακτορείο μεταφέρει δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εμπορίου Zafer Caglayan που λέει πως όταν επισκέφτηκε τις ΗΠΑ, αξιωματούχοι της Apple είπαν πως ίσως η εταιρία να χρησιμοποιήσει τους κατασκευαστές της γειτονικής χώρας για να ετοιμάσει αξεσουάρ για τα iPad και iPhones όπως ακουστικά και θήκες.

 Για να κερδίσει η εταιρία τον διαγωνισμό για το συμβόλαιο με την ονομασία Fatih, πρέπει να κατασκευάζει τα tablet μέσα στην Τουρκία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Η Epson διαφημίζει δωρεάν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο

Η EPSON μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες στον κόσμο π στην φετινή της καμπάνια προώθησης του ειδικού χαρτιού εκτύπωσης φωτογραφιώνέχει ως κεντρικό της σύνθημα και την γνωστή φωτογραφία της Σαντορίνης “GO GREECE and enjoy life”!

Εδώ και λίγες ημέρες σε όλα τα μεγάλα και γνωστά καταστήματα και υποκαταστήματα πώλησης χαρτιού εκτυπωτών, υπολογιστών, ηλεκτρονικών ειδών, στην Αμερική τον Καναδά και το Μεξικό αλλά και στην Ευρώπη στα ράφια πώλησης χαρτιού εκτύπωσης φωτογραφιών δεσπόζουν παντού τα πακέτα της EPSON με την φωτογραφία της Σαντορίνης και το “GO GREECE and enjoy life”.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Έπαιζε ηλεκτρονικό τάβλι, έχανε και απειλούσε με...email !

Email IconImage via Wikipedia
Έπαιζε ηλεκτρονικό τάβλι, έχανε και άρχισε να απειλεί , με email, τον υπεύθυνο του παιχνιδιού ενώ προκάλεσε και ζημιές στα γραφεία της εταιρίας !

Με την κατηγορία της εξύβρισης και της απειλής κατά της ζωής 33χρονου διαχειριστή on-line παιχνιδιού, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 48χρονος.

O 33χρονος, στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται την ελληνική έκδοση διεθνούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δέχεται μηνύματα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, για τη διαχείριση διαδικτυακού on-line παιχνιδιού, για την οποία ήταν υπεύθυνος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Εκατομμυριούχος του Facebook ο Bono!


Bono at the Vanity Fair kickoff party for the ...Image via WikipediaΚοντά στο μισό εκατομμύριο λίρες θα είναι τα κέρδη του Bono από την αγορά μετοχών τουFacebook μέσω της εταιρείας του, Elevation Partners.

Κοντά στο μισό εκατομμύριο λίρες θα είναι τα κέρδη του Bono από την αγορά μετοχών τουFacebook μέσω της εταιρείας του, Elevation Partners. 


Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Ηλεκτρονικό χαρτί εκτυπώνεται και σβήνει 260 φορές!


Οι Ιάπωνες ερευνητές εκτιμούν πως η εφεύρεσή τους θα μπορούσε να αντικαταστήσει το χαρτί που χρησιμοποιείται σε διαφημιστικές αφίσες και χάρτινες επιγραφές, που σήμερα εκτυπώνονται κατά εκατομμύρια, σώζοντας δέντρα και εξοικονομώντας χρήματα. Το Υο 2R e-Paper είναι συμβατό με θερμικούς εκτυπωτές, ενώ στην ουσία, πρόκειται στην ουσία για μια αυτόνομη οθόνη, αποσυνδεδεμένη από οποιαδήποτε άλλη συσκευή, η λειτουργία της οποίας βασίζεται στη θερμότητα, περίπου όπως στα παλιά fax θερμικού χαρτιού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011

Έρχεται το Facebook Messenger!Σίγουρα το δημοφιλές site είδε … την απήχηση που έχουν οι εφαρμογές δωρεάν γραπτών μηνυμάτων όπως είναι το Whatsapp και το BBM, οι οποίες επιτρέπουν στο χρήστη να επικοινωνήσει δωρεάν με όλες τις επαφές που έχει στον κατάλογό του.

Έτσι πάνω σε αυτή τη λογική δημιουργήθηκε το Facebook Messenger το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη, να επικοινωνήσει με όλες τις επαφές του, είτε χρησιμοποιούν Facebook και Facebook Messenger (με μηδενική φυσικά χρέωση), είτε όχι (με χρέωση SMS).

Η νέα εφαρμογή, επιτρέπει στο χρήστη να έχει πρόσβαση στο ιστορικό των συνομιλιών του, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τις ομαδικές συνομιλίες, την αποστολή φωτογραφιών, καθώς και γεωγραφικής θέσης. Με αυτό τον τρόπο το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θέλει να συγκεντρώσει την γραπτή επικοινωνία των χρηστών μέσα σε μια εφαρμογή.

Τέλος το Facebook Messenger είναι διαθέσιμο δωρεάν για iPhone και Android για την ώρα μόνο στις ΗΠΑ όμως σύντομα θα έρθει και στις υπόλοιπες χώρες.


ΠΗΓΗ: techit.gr
Enhanced by Zemanta

5ος Διεθνής Διαγωνισμός Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα


Ο φετινός Παγκόσμιος Διαγωνισμός Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα 2011 (Open Source Software World Challenge 2011) που διοργανώνει η Κορέα, έχει σαν στόχο την προώθηση και ανάδειξη ΕΛΛΑΚ Λογισμικού και είναι ανοιχτός για συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Η θεματολογία του Διαγωνισμού είναι ανοικτή. Ο μοναδικός περιορισμός για τους συμμετέχοντες είναι η άδεια του υποβαλλόμενου λογισμικού που θα πρέπει να συνάδει με τις αντίστοιχες για ΕΛΛΑΚ, δηλαδή θα πρέπει να είναι ή GNU/GPL, ή LGPL. Τα χρηματικά έπαθλα για τους νικητές φτάνουν τα 25.000$.

Η υποβολή εγγραφών θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 15/08/2011, η υποβολή του ολοκληρωμένου λογισμικού έως 18/09/2011 ενώ η νικητές θα επιλεγούν στις 04/10/2011. Η τελετή απονομής είναι προγραμματισμένη για τις 01/11/2011.

Περισσότερα wtmnews.gr & ossaward.org

Πηγή: http://www.wtmnews.gr/

Enhanced by Zemanta

Η Googla εξαγόρασε τη Μοtorola Mobility

Image representing Android as depicted in Crun...Image via CrunchBaseTην εξαγορά της Motorola Mobility ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά τη Δευτέρα η Google.

Ειδικότερα, η Google ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία εξαγοράς της Motorola Mobility αντί 12,5 δισ. δολαρίων. Η Google αγόρασε το 63% των μετοχών της Μotorola Mobility, στην αξία κλεισίματος που είχαν την Παρασκευή.

Όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Λάρι Πέιτζ, η εξαγορά θα ενισχύσει σημαντικά το σύνολο των προϊόντων που βασίζονται στο λειτουργικό Android.

Πρόκειται για το λειτουργικό σε έξυπνα κινητά και ταμπλέτες που πρόσφατα ξεπέρασε σε δημοφιλία το μερίδιο αγοράς το iOS των συσκευών της Apple.

Ο Πέιτζ τόνισε ότι η κίνηση της εταιρείας του θα ενισχύσει το σύνολο των πατεντών της Google και θα προστατεύσει το Android από τις ενέργειες της Microsoft, της Apple και άλλων εταιρειών.

Πάντως, η Motorola Mobility διαχωρίστηκε από την Motorola, κατασκευαστή πληθώρας ηλεκτρονικών συσκευών, τον Ιανουάριο του 2011.


Πηγή: http://bit.ly/pNadpl
Enhanced by Zemanta

ΒΙΝΤΕΟ: Video- τελεσίγραφο του Google+ για τους χρήστες με ψευδώνυμα

Google Logo officially released on May 2010Image via WikipediaΠροθεσμία τεσσάρων ημερών (ξεκίνησε από χθες) δίνει η Google στους χρήστες τουGoogle+ που χρησιμοποιούν ψευδώνυμο στον λογαριασμό τους.

Η εταιρεία τους καλεί να γράψουν τα πραγματικά στοιχεία τους καθώς διαφορετικάοι λογαριασμοί τους θα σβηστούν!

Η Google που αρχικά έσβηνε χωρίς καμιά προειδοποιήσει τους λογαριασμούς που περιείχαν ψευδώνυμα αναγκάστηκε να μαλακώσει την στάση της μετά το «κράξιμο» από blogs και χρήστες.

Μάλιστα εκπρόσωπος της εταιρείας ανέβασε και βίντεο στο youtube εξηγώντας τους λόγους της πολιτικής της εταιρείας!

Enhanced by Zemanta

Facebook: Νέα καταγγελία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων


Σε περίπτωση που ανοίγετε έναν λογαριασμό στοFacebook μέσω του κινητού σας, ίσως βρεθείτε προ εκπλήξεως όταν παρατηρήσετε πως τα τηλέφωνα των επαφών σας στο κινητό έχουν εισαχθεί στο account σαςστην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ένας χρήστης που έστειλε γράμμα στο «thepeninsulaqatar.com» το οποίο μας λέει πως το Facebook εισβάλλει στην προσωπική μας ζωή χωρίς να το γνωρίζουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Enhanced by Zemanta

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

Έρχονται οι ψηφιακές αποδείξεις


Στην Ελλάδα μιλάμε για κάρτα αποδείξεων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αρκετές από τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και πλέον προσφέρουν στους καταναλωτές να λαμβάνουν τις αποδείξεις τους με ψηφιακό τρόπο.
Όπως αναφέρουν οι New York Times, αλυσίδες όπως η Whole Foods Market, τοNordstrom, η Gap, το Old Navy, η Banana Republic, η Anthropologie, η Patagonia, ταSears και τα Kmart, δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιλέξουν αν θέλουν την “κλασική” χάρτινη απόδειξη ή προτιμούν είτε να τους αποσταλεί στο email είτε να “ανέβει” σε κάποια ασφαλής web ιστοσελίδα με την οποία είναι συμβεβλημένο το κατάστημα.

Οι λόγοι γι’ αυτήν την κίνηση είναι αρκετοί. Κατ’ αρχήν, το κόστος του χαρτιού δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και είμαστε σε περίοδο περικοπών. Επιπλέον, πολλοί καταναλωτές προτιμούν να έχουν ηλεκτρονικά τις αποδείξεις τους αφενός για να είναι ...βέβαιο ότι τις έχουν και αφετέρου για να μπορούν να οργανώνουν καλύτερα τα οικονομικά. Ακόμη, υπάρχουν λόγοι μάρκετινγκ, καθώς η αλυσίδα έχει το email του καταναλωτή της με ότι και αν σημαίνει αυτό. Και, φυσικά, η αλυσίδα μπορεί να δηλώσει και τεχνολογικά “καινοτόμα”.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Kινητή τηλεφωνία: 250% αύξηση στην κίνηση στις Κυκλάδες

Μέτρα για την εξυπηρέτηση της αυξημένης κίνησης του Αυγούστου στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας έχει λάβει η WIND. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου της εταιρείας, η κίνηση στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες -και ιδιαίτερα τον Αύγουστο- κατά 65%, με αποκορύφωμα τις Κυκλάδες όπου η αύξηση αυτή θα αγγίξει το 250%. 
Το δίκτυο της WIND είναι έτοιμο να υποστηρίξει  και τον αυξημένο αριθμό χρηστών  από άλλες χώρες που έρχονται στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, οι οποίοι είναι αυξημένοι κατά 900% σε σύγκριση με τους χειμερινούς μήνες.  
Για την εξυπηρέτηση  της αυξημένης κίνησης η WIND προχώρησε  στην απαιτούμενη διαστασιοποίηση  του δικτύου της αλλά και την αναβάθμιση της χωρητικότητας σε σταθμούς βάσης τοπικά, οι οποίοι καλύπτουν σημεία μεγάλης ζήτησης τόσο σε υπηρεσίες φωνής όσο και σε υπηρεσίες δεδομένων.  
Ιδιαίτερα σημαντική  είναι η συμβολή του δικτύου  κινητής τηλεφωνίας της WIND σε περιπτώσεις  έκτακτης ανάγκης, καθώς  σύμφωνα  με στοιχεία από το Κέντρο Διαχείρισης  της εταιρείας την καλοκαιρινή  περίοδο παρατηρείται αύξηση στις κλήσεις  έκτακτης ανάγκης (100, 122, κα.), οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο1. 
Επισημαίνεται ότι η WIND έχει εγκαταστήσει 350 σταθμούς βάσης σε περιοχές της παραμεθορίου (σύνορα με Αλβανία μέχρι Βουλγαρία και τις περιοχές που συνορεύουν με Τουρκία), πάνω από 500 σταθμούς βάσης για την κάλυψη των κύριων εθνικών οδικών αρτηριών ενώ 120 σταθμοί έχουν εγκατασταθεί σε παράκτιες περιοχές για επίτευξη κάλυψης σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Στα δε νησιά του Αιγαίου έχουν τοποθετηθεί περισσότεροι από 480 σταθμοί 
Η κάλυψη για  υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας & ασύρματου Internet της WIND αγγίζει το 100% πανελλαδικά για την τεχνολογία 2ης γενιάς (GSM) ενώ ξεπερνά το 80% στην 3η γενιά (UMTS).  

Εντοπίστε το κλεμμένο laptop σας

Τώρα που το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και μπορεί να μας διαβάζετε από το εξοχικό σας παρέα με το laptop σας, καλό δεν θα ήταν να ξέρατε, πώς μπορείτε να το εντοπίσετε αν το κλέψουν;

Αυτό μπορείτε να το κάνετε εύκολα μέσα από το preyproject.

Το Prey είναι ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα για τις πλατφόρμες Windows, Mac OS, Ubuntu, Linux και Android. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το τηλέφωνο ή το laptop σας ανά πάσα στιγμή και μπορεί να σας βοηθήσει στον εντοπισμό του αν χαθεί ή κλαπεί.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

Super κομπίνα 3 εκ. ευρώ με κινητά τηλέφωνα !

Image representing iPhone as depicted in Crunc...Image via CrunchBaseΚοντά στα ίχνη κυκλώματος που προχώρησε σε ηλεκτρονική εισβολή σε μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, προκαλώντας ζημιές που υπερβαίνουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ, βρίσκεται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες υπέκλεψαν τα ηλεκτρονικά αρχεία με τον τηλεφωνικό κατάλογο της εταιρείας με τηλέφωνα εκατομμυρίων πολτιτών (κινητά και σταθερά), ο οποίος ήταν διαθέσιμος για το κοινό από πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό. 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Ο Ελληνας hacker που "διέλυσε" το FBI ανοίγει τα φτερά του!

Σε ηλικία δεκαέξι χρόνων χαρακτηρίστηκε από το FBI και την Interpol ως κυβερνοτρομοκράτης. Επικηρύχθηκε και επί δύο χρόνια οι διωκτικές αρχές όλου του κόσμου τον αναζητούσαν εναγωνίως. Σήμερα, στα δεκαοκτώ του ο Ελληνας χάκερ που έθεσε σε συναγερμό τους πάντες άφησε πίσω του τις εισβολές και άνοιξε το δικό του μαγαζί στο Διαδίκτυο.

Για δύο ολόκληρα χρόνια οι μεγαλύτερες αστυνομίες του κόσμου ασχολούνταν με τον πιτσιρικά από τον Αγιο Δημήτριο αφού είχε καταφέρει να εισβάλει στα αρχεία του FBI και να τινάξει στον αέρα τα ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας των κεντρικών γραφείων της Interpol στη Λυών της Γαλλίας.

Τελικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής τον εντόπισε και τον συνέλαβε. Στην Αθήνα έφτασαν αμέσως πράκτορες των δύο μεγάλων υπηρεσιών για να γνωρίσουν από κοντά τον «μάγο» του Διαδικτύου. Μάλιστα, δεν ήταν και λίγες οι μεγάλες επιχειρήσεις που θέλησαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 18χρονο εξπέρ των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εκείνος όμως για άλλη μία φορά επέλεξε να είναι αφεντικό του εαυτού του.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ο Πολ Αλεν με τη θαλαμηγό στη Σαντορίνη

Paul Allen in 2005Image via WikipediaTα ελληνικά πελάγη αρμενίζει ο Πολ Αλεν με την περίφημη θαλαμηγό του «Οctopus». Από το Ιόνιο βρέθηκε στο Αιγαίο, και μάλιστα στα θαλάσσια ύδατα της Σαντορίνης, εκεί απ’ όπου αν δεν περάσει κάθε χρόνο, δεν το έχει σε καλό, όπως λένε οι Σαντορινιοί.

Ο συνιδρυτής μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, ο τρίτος πιο πλούσιος άνθρωπος της Αμερικής, είναι λάτρης της χώρας μας και την επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι με τη θαλαμηγό του, στην οποία φιλοξενεί φίλους του από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, αλλά και καλλιτέχνες.

Αφού έκανε τον γύρο της Κεφαλλονιάς, αγκυροβόλησε στο Φισκάρδο, όπου είχε να πάει από το 2009 (τότε μάλιστα στη συντροφιά του ήταν ο πολύ καλός του φίλος Μικ Τζάγκερ) και στη συνέχεια τράβηξε για το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Αναγνώριση προσώπου στα κοινωνικά δίκτυα

Σύμφωνα με μία μελέτη, ένας στους τρεις ανθρώπους μπορεί να ταυτοποιηθεί στο facebook, χρησιμοποιώντας μόνο τη φωτογραφία …
του.

Ερευνητές χρησιμοποίησαν μία φωτογραφία από 93 εθελοντές για να τους εντοπίσουν στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω ενός δωρεάν, διαθέσιμου στον οποιονδήποτε, λογισμικό και μάλιστα μέσα σε 3 δευτερόλεπτα.

Έχοντας στα χέρια τους το προφίλ, ήταν μετά σε θέση να προβλέψουν τα 5 πρώτα ψηφία του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Android: Trojan μπορεί να καταγράφει τηλεφωνικές κλήσεις

Τα malware σε κινητά δεν είναι κάτι νέο, ειδικά για χρήστες Android που συνηθίζουν να περιηγούνται στα «σκιερά» δρομάκια πίσω από το market.
Όμως στο CA Technologies συνάντησαν τυχαία ένα ενδιαφέρον νέο trojan, το οποίο κάνει κάτι

λίγο πιο ανησυχητικό από να χρεώνει πιστωτικές κάρτες, καταγράφει συνομιλίες.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται σε έξαρση, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι κάποιος προγραμματιστής με ύποπτες διαθέσεις θα μπορούσε να καταγράψει κλήσεις και να τις ανεβάσει σε έναν απομακρυσμένο server.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Χτύπημα hackers στην Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής (Υ.Α.Π)

Ισχυρό χτύπημα δέχτηκε η Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής (Υ.Α.Π) του Υπουργείου Εσωτερικών από Έλληνες hackers.
Πιο συγκεκριμένα ο/οι hackers με την επωνυμία 31337.Grey_Hat κατά δήλωση τους προέβησαν σε άντληση δεδομένων από την συγκεκριμένη υπηρεσία καθώς και σε διαγραφή εσωτερικών βάσεων δεδομένων που ήταν εκτεθειμένες στο Internet μέσω αδυναμίας στην κεντρική ιστοσελίδα της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ανώνυμη πληροφορία που κοινοποιήθηκε στο SecNews μέσω της σχετικής φόρμας, στόχος ήταν σαφώς η συγκεκριμένη Υπηρεσία του Υπουργείου και τα δεδομένα της.

Λίγα λόγια για την συγκεκριμένη υπηρεσία
Η συγκεκριμένη υπηρεσία υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών,Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Σκοπός της η εφαρμογή της Κυβερνητικής Πολιτικής για την εισαγωγή, εφαρμογή και ανάπτυξη της πληροφορικής και της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο δημόσιο τομέα.

Μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνη για:
Το σχεδιασμό, ανάπτυξη, συντήρηση και λειτουργία των διαδικτυακών τόπων και πληροφοριακών συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και την ανάπτυξη και παροχή ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών του δημοσίου τομέα.
Τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων του δημοσίου τομέα.
Την εγγραφή, ταυτοποίηση και ηλεκτρονική αναγνώριση πολιτών και επιχειρήσεων σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.
Το χρονικό της επίθεσης
Οι hackers μέσω του μηνύματος τους, που ανάρτησαν στο pastebin, εξηγούν τους λόγους της επίθεσης. Όπως αναφέρουν σκοπός τους είναι με τις ενέργειες τους να κάνουν “προσωπική επίθεση στους πολιτικούς της χώρας ” ενώ υποδεικνύουν τον τρόπο που πραγματοποίησαν την επίθεση “διαλύοντας ολοκληρωτικά και κάνοντας ξεφτίλα το σύστημα” όπως χαρακτηριστικά λένε στο μήνυμα τους προς το SecNews. Όπως είναι εμφανές, παρακάτω υποδηλώνουν συγκεκριμένες εντολές SQL που έδωσαν στον εξυπηρετητή της ιστοσελίδας με σκοπό να επιτύχουν πλήρη πρόσβαση καθώς και εντολές για την διαγραφή βάσεων δεδομένων.

Επιπλέον η ιστοσελίδα http://www.yap.gov.gr της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Πληροφορικής που δέχτηκε την επίθεση για κάποιον περίεργο λόγο (πιθανολογούμε από τις ενέργειες των hackers) ανακατευθύνει σε κάποιο διαχειριστικό περιβάλλον που ζητάει username και κωδικό και όχι στην επίσημη ιστοσελίδα. Παρακάτω η ιστοσελίδα όπως ήταν προσβάσιμη την στιγμή της επίθεσης:

Το επίπεδο πρόσβασης στην συγκεκριμένη υπηρεσία από τους hackers δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι τώρα. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πώς περιμένουμε να νιώθουμε ασφαλείς όταν δεδομένα από νευραλγικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμα σε hackers που με περισσή ευκολία αποκτούν πρόσβαση.

Απαιτείται ενδελεχής διερεύνηση από τους αρμοδίους: α) Πως η συγκεκριμένη υπηρεσία αρμόδια για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση μπορεί να γίνει στόχος hackers χάνοντας δεδομένα με τόσο απλό τρόπο από λανθασμένη παραμετροποίηση της ιστοσελίδας β) Αν η συγκεκριμένη υπηρεσία διαχειρίζεται στοιχεία Ελλήνων πολιτών και κατά πόσο αυτά τέθηκαν σε κίνδυνο από την συγκεκριμένη επίθεση/διαρροή.
http://www.secnews.gr/
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...