Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Το Group Carlyle για την απόκτηση του Group Sagemcom

Carlyle Group Historical LogoImage via WikipediaΠαρίσι, 21 Ιουνίου, 2011 – Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων σε παγκόσμια κλίμακα, του The Carlyle Group ("Carlyle") ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Sagemcom, ενός ομίλου εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που ειδικεύεται στην ευρυζωνική επικοινωνία και τις ενεργειακές δραστηριότητες, από τον επενδυτικό όμιλο Gores. Η Carlyle θα επενδύσει μέσω της Carlyle Europe Partners III (CEP III), 5,4 δις ευρώ με επίκεντρο τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρώπη, και θα κατέχει το 70% της Sagemcom ενώ τα στελέχη και οι υπάλληλοί της θα κατέχουν το υπόλοιπο 30%. Περαιτέρω οικονομικά στοιχεία για τη μεταφορά δεν κοινοποιήθηκαν.

Η Sagemcom είναι ένας Ευρωπαϊκός κατασκευαστής υψηλής ευκρίνειας ψηφιακών αποκωδικοποιητών τηλεόρασης, οικιακών ευρυζωνικών τερματικών υψηλής ταχύτητας, προηγμένων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και διαφόρων άλλων τηλεπικοινωνιακών προϊόντων. Η Sagemcom έχει περισσότερους από 6,000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, και δήλωσε πωλήσεις της τάξης των 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2010. Η εταιρεία κατέχει ισχυρή θέση στην αγορά σε όλες τις δραστηριότητές της και έχει επεκταθεί σημαντικά στον πυρήνα των αγορών τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο Benoît Colas, γενικός διευθυντής, της The Carlyle Group, δήλωσε, "είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε ο νέος μέτοχος στην Sagemcom μαζί με την ομάδα των ταλαντούχων διαχειριστών και των εργαζομένων της. Η Sagemcom έχει εξαιρετικό ιστορικό στο να κερδίζει νέους πελάτες και να αυξάνει τα έσοδά της σε μια ανταγωνιστική αγορά. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την αφοσίωσή της στις πελατειακές της σχέσεις, την τεχνολογική καινοτομία και τις κορυφαίες δυνατότητές της στην αγορά. Πιστεύουμε πως η ομάδα, υπό την ηγεσία του Patrick Sévian, θα είναι σε θέση να συλλάβει τις τεράστιες αναπτυξιακές ευκαιρίες που είναι μπροστά μας, ιδίως στην αγορά ευρυζωνικών συνδέσεων και ενέργειας. Η βαθιά τηλεπικοινωνιακή εμπειρία της Carlyle στη βιομηχανία και η οικονομική της ισχύς θα είναι μεγάλη πηγή για τη μελλοντική ανάπτυξη της Sagemcom."

Ο Fernando Goni, γενικός διευθυντής της The Gores Group, είπε, "θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα της Sagemcom για την σκληρή εργασία τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης επιχείρησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Ήταν ευχαρίστησή μας που δουλέψαμε με την ομάδα στο Παρίσι και είμαστε υπερήφανοι που βοηθήσαμε την εταιρεία να επιτύχει τους στόχους της. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Sagemcom θα συνεχίσει να ανθίζει και ευχόμαστε στη διαχείριση και την Carlyle κάθε επιτυχία."

Ο Patrick Sévian, Πρόεδρος της Sagemcom είπε, "είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την προοπτική της σύμπραξής μας με την Carlyle καθώς αυτό, κατά τη γνώμη μας, θα μας επιτρέψει να εδραιώσουμε και να ενισχύσουμε τις φιλοδοξίες της Sagemcom, τόσο μέσω της οργανικής μας ανάπτυξης όσο και μέσω της απόκτησης άλλων εταιρειών. Επιπλέον, είμαστε υπερήφανοι που ένα παγκοσμίως ηγετικό ίδρυμα σε ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο όπως το The Carlyle Group, θα μοιραστεί την πολιτισμική ιδιοκτησία των υπαλλήλων μας, κάτι που θεωρούμε ως τους κινητήρες του δυναμισμού μας και που προβλέπεται να αυξηθεί από 25 σε 30%, με τη νέα δομή."
Enhanced by Zemanta

η htc ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑ

Wordmark of HTC. Trademarked by HTC.Image via WikipediaΗ HTC Corporation, ηγέτιδα εταιρία στην κατασκευή smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, άνοιξε σήμερα τις πύλες των νέων κεντρικών γραφείων της για την Ευρώπη και την Αγγλία με έδρα το Slough, σε μια τελετή που διοργανώθηκε από τον Ed Vaizey MP, τον Υπουργό Πολιτισμού, Επικοινωνιών και Creative Industries. Στην τελετή παρευρέθησαν ο δήμαρχος του Slough, ο Sukhjit Dhaliwal, ο Peter Chou, CEO της HTC Corporation, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της HTC και ο Florian Seiche, President της HTC EMEA, που τόνισε αυτό το σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας, ισχυροποιώντας τη δέσμευση της HTC στους καταναλωτές, στους παρόχους και στους συνεργάτες όλης της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της HTC έχουν επεκταθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια και περιλαμβάνουν περισσότερες από 50 περιοχές. Η δέσμευση της στην Ευρώπη έχει επηρεάσει την παγκόσμια στρατηγική της HTC μέσω συμμετοχής, επένδυσης σε εγχώριο δυναμικό και στρατηγικές συνεργασίες με εγχώριους και διεθνής παρόχους και συνεργάτες. Επίσης αποτελεί νέα πηγή έμπνευσης για τις ομάδες των σχεδιαστών και των μηχανικών που βρίσκονται πίσω από τη γκάμα των φορητών συσκευών της HTC. Συνδυάζοντας τον πολιτισμό της Ανατολής με τα ιδανικά της Δύσης, η HTC έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον γρήγορης ανάπτυξης και ένα ανθρωποκεντρικό επιχειρηματικό μοντέλο που έχουν αναδείξει την εταιρεία σε ένα παγκόσμιο όνομα καταναλωτικών προϊόντων. Η επένδυση σε κεντρικά γραφεία, ειδικά για την EMEA, συμβολίζει την ταχεία ανάπτυξη που έχει βιώσει η HTC τα τελευταία χρόνια.

«Η HTC βρίσκεται σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, από την αρχή της δημιουργίας της μέχρι σήμερα, που έχει μετατραπεί σε ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο όνομα», δήλωσε ο Peter Chou, CEO της HTC Corporation. «Η HTC αναπτύσσεται σε όλα τα μέτωπα το 2011. Προσελκύουμε νέα, ικανά άτομα στην ομάδα ανώτερων διευθυντικών στελεχών και αυξάνουμε τις δεσμεύσεις μας στις εγχώριες αγορές μέσω επενδύσεων στους ανθρώπους και συνεργασιών. Τα νέα μας ευρωπαϊκά γραφεία είναι ένα αυτονόητο βήμα ώστε να δείξουμε τη δέσμευση μας στην αγορά της EMEA και ανυπομονούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα γραφεία ως έδρα από την οποία θα πάμε μπροστά την ευρωπαϊκή αγορά κινητής τηλεφωνίας στα επόμενα χρόνια».

Οι νέες εγκαταστάσεις θα στεγάζουν τις ομάδες ανώτερων διευθυντικών στελεχών, διαφημιστών και μηχανικών της HTC EMEA και της HTC Αγγλίας. Ο Florian Seiche, President της HTC EMEA δήλωσε σχετικά: «Το Slough είναι η ιδανική έδρα επιχειρήσεων για την Ευρώπη από όπου θα διοικούμε την εταιρεία στην Αγγλία, την οποία έχουμε δει να γίνεται όλο και πιο ισχυρή. Προσφέρει εκπληκτικές δυνατότητες μεταφοράς με εύκολη πρόσβαση στο Λονδίνο και στους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς κόμβους προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Η HTC έχει δεσμευτεί να επεκτείνει την επιρροή της στην EMEA μέσα στα επόμενα χρόνια και ανυπομονούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την κορυφαίας ποιότητας έδρα για να μάθουμε πως να επικοινωνούμε καλύτερα στο μέλλον ώστε να τροφοδοτούμε την καινοτομία στην κινητή τηλεφωνία τόσο σήμερα όσο και μελλοντικά».
Enhanced by Zemanta

Νέα προγράμματα WIND Mobile Broadband Control Internet παντού χωρίς εκπλήξεις, με έλεγχο του κόστους

 Νέα προγράμματα συμβολαίου για πρόσβαση στο Internet από φορητό υπολογιστή ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ στον λογαριασμό, προσφέρει αποκλειστικά στην ελληνική αγορά η WIND.

Τα νέα προγράμματα WIND Mobile Broadband Control απευθύνονται σε όσους χρειάζονται Internet μέσω Laptop, Netbook και Tablet PC. Χάρη στα εργαλεία ελέγχου του κόστους που διαθέτουν, οι συνδρομητές δε χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για τυχόν υπέρβαση της ενσωματωμένης δωρεάν χρήσης και του μηνιαίου τους παγίου.

Οι κάτοχοι των νέων προγραμμάτων WIND Mobile Broadband Control απολαμβάνουν έλεγχο, προστασία και επιλογή χωρίς απρόβλεπτες επιπρόσθετες χρεώσεις. Αναλυτικότερα:

•       Με τα νέα προγράμματα ο συνδρομητής μπορεί να μαθαίνει το υπόλοιπο της χρήσης του ανά πάσα στιγμή μέσω δωρεάν SMS από τον υπολογιστή του, ενώ ενημερώνεται αυτόματα με SMS όταν πλησιάζει στη λήξη της ενσωματωμένης χρήσης του.
•       Εάν ο συνδρομητής δεν ενεργοποιήσει κάποιο από τα διαθέσιμα Πακέτα Επέκτασης Χρήσης όταν καταναλώσει την ενσωματωμένη χρήση, η υπηρεσία του διακόπτεται μέχρι την επόμενη ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού του και δεν χρεώνεται επιπλέον του παγίου που έχει επιλέξει.
•       Ο συνδρομητής μπορεί ανά πάσα στιγμή και όσες φορές επιθυμεί, να ενεργοποιήσει οποιοδήποτε από τα Πακέτα Επέκτασης Χρήσης μέσω δωρεάν SMS για να συνεχίσει να σερφάρει για όσο ακόμη χρειάζεται.

Τα νέα προγράμματα ξεκινούν από πάγιο 9,90€/μήνα, ενώ ΜΟΝΟ η WIND προσφέρει το μεγαλύτερο πρόγραμμα της αγοράς για σχεδόν απεριόριστη χρήση (μέχρι 30GB).

Οι συνδρομητές που ενίοτε χρειάζονται περισσότερη χρήση από την ενσωματωμένη στο πρόγραμμά τους για να συνεχίσουν να σερφάρουν, μπορούν να ενεργοποιούν όποτε το επιθυμούν τα ακόλουθα Πακέτα Επέκτασης Χρήσης.

Επιπλέον, οι υπάρχοντες και νέοι συνδρομητές κινητής και σταθερής WIND, απολαμβάνουν έως και διπλάσια ενσωματωμένη μηνιαία χρήση για πάντα  στα ακόλουθα προγράμματα:

•       1GΒ χρήσης με πάγιο 9,90€ (διπλάσια χρήση)
•       2GB χρήσης με πάγιο 19,90€ (επιπλέον 500ΜΒ χρήσης)

Τα νέα προγράμματα WIND Mobile Broadband Control είναι διαθέσιμα στα καταστήματα WIND σε όλη την Ελλάδα ενώ οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν δωρεάν τον απαραίτητο εξοπλισμό (USB modem stick) με την ενεργοποίηση.

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Συνεχίζει να εξυπηρετεί πάνω από 3500 παραγγελίες την ημέρα η e-shop.gr.

Συνεχίζει δυναμικά την πορεία της η e-shop.gr παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η εμπιστοσύνη και η έντονη προτίμηση του καταναλωτικού κοινού αποδεικνύει πώς το αγαπημένο ηλεκτρονικό κατάστημα παραμένει κορυφαία επιλογή των Ελλήνων, εξυπηρετώντας πάνω από 3500 παραγγελίες κάθε μέρα. Το γεγονός αυτό αποδίδεται κυρίως στις χαμηλές τιμές που παραδοσιακά έχει κατακτήσει η εταιρεία και σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελούν επιτακτική ανάγκη για κάθε νοικοκυριό, στην διευρυμένη γκάμα προϊόντων που συνεχώς εμπλουτίζεται, αλλά και στην συνέπεια και άριστη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Προκειμένου να διατηρήσει το ανταγωνιστικό αυτό πλεονέκτημα, η εταιρεία προέβη το τελευταίο καιρό σε σημαντική αναδιάρθρωση με στόχο την μείωση εξόδων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της. Η εξοικονόμηση πόρων που κρίθηκε αναγκαία πραγματοποιήθηκε σταδιακά και οδήγησε σε μείωση εξόδων κατά 25%, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ρευστότητα για την ομαλή λειτουργία της. Με τον τρόπο αυτό και σε συνδυασμό με την έντονη προϊόντική της ανάπτυξη η εταιρεία καταφέρνει να διατηρεί ακόμη και σήμερα τις ίδιες χαμηλές τιμές όπως και στο ξεκίνημά της.

Συγκεκριμένα αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στην εσωτερική διάρθρωση των τμημάτων ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα κάθε τομέα, αλλά και στην αναδιάταξη του δικτύου πωλήσεων και διανομής ώστε να βελτιστοποιηθούν οι χρόνοι παράδοσης ακόμη και σε απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές. Παράλληλα η εταιρεία προχώρησε σε εμπλουτισμό των προϊοντικών ομάδων που διαθέτει, μέσω της προσθήκης των εργαλείων και των φωτοβολταϊκών, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και νέες προϊοντικές κατηγορίες που ο καταναλωτής θα μπορεί να προμηθεύεται από την e-shop.gr πάντα σε τιμές που μόνο το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να πετυχαίνει. Τέλος, πάντα στον ρυθμό της εποχής η e-shop.gr προχώρησε στην ανακοίνωση μιας επιπλέον υπηρεσίας καθημερινών προσφορών, των Eshop Specials που παρουσιάζοντας κάθε μέρα στις 12:00 ένα προϊόν σε ειδική τιμή για 24 ώρες, έρχονται να συμπληρώσουν την επιτυχία των Crazy Sundays αλλά και των newsletters προσφορών που έχουν γνωρίσει τεράστια απήχηση στο ευρύ κοινό. Οι παραπάνω στρατηγικές αλλαγές ήταν επιβεβλημένες και καθοριστικές, ώστε η γνωστή ελληνική εταιρεία τεχνολογίας να διατηρήσει το προβάδισμα, το κύρος και την αξιοπιστία της που την καθιστούν πρώτη επιλογή στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Ο ΟΤΕ χορηγός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Λυσίας»

Την ελληνική μαθητική κοινότητα στήριξε για 8η συνεχή χρονιά ο ΟΤΕ, ως χορηγός του 15ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Λυσίας», που διεξήχθη μέσω Internet, προσφέροντας γνώση και ψυχαγωγία σε μαθητές από την Δ’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου, με τη χρήση της τεχνολογίας.

Ο μαθητικός διαγωνισμός αναζήτησης και γνώσεων «ΛΥΣΙΑΣ» αποτελεί έναν καταξιωμένο θεσμό υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και διεξάγεται από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και τον OTE. Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 43.000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά την πρόσφατη εκδήλωση απονομής των βραβείων, ο ΟΤΕ προσέφερε στους μαθητές – νικητές ετήσιες ευρυζωνικές συνδέσεις Conn-x, ενώ συνέβαλε στην επιτυχή διεξαγωγή του διαγωνισμού μέσω της οικονομικής και τεχνικής υποστήριξης που παρείχε.

O «ΛΥΣΙΑΣ» προσφέρει στα παιδιά την χαρά της συμμετοχής σε ένα on-line εκπαιδευτικό παιχνίδι, καλλιεργώντας την ευγενή άμιλλα και την κοινωνική προσφορά και συμβάλλοντας στην εξοικείωση των μαθητών με το διαδίκτυο.

Η παραπάνω δράση του ΟΤΕ εντάσσεται στο Πρόγραμμά του Εταιρικής Υπευθυνότητας, με τίτλο «Σχέση Ευθύνης», αποδεικνύοντας το διαρκές ενδιαφέρον του για τη νέα γενιά και την εξοικείωσή της με την ορθή και εποικοδομητική χρήση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου.

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ SYMANTEC ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ VIRTUALIZATION KAI PRIVATE CLOUD


Image representing Symantec as depicted in Cru...
Image via CrunchBase
Η εταιρεία Symantec Corp. (σύμβολο στο χρηματιστήριο Nasdaq:SYMC) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της μελέτης 2011 Virtualization and Evolution to the Cloud Survey, η οποία εξέτασε τον τρόπο που οι οργανισμοί σκοπεύουν να κινηθούν σε επιχειρηματικά κρίσιμες πρωτοβουλίες που αφορούν στην χρήση εικονικών ή υβριδικών cloud περιβαλλόντων. Η μελέτη εστίασε σε τομείς όπως server, client και storage virtualization, storage-as-a-service και τεχνολογίες που αφορούν το hybrid/private cloud. Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν διαφορά ανάμεσα στις προσδοκίες και στην πραγματικότητα των επιχειρήσεων που υλοποιούν τέτοιες τεχνολογίες. Οι CEOs και οι CFOs εκδηλώνουν μία ανησυχία για την μεταφορά κρίσιμων εφαρμογών σε virtual ή cloud περιβάλλοντα, λόγω των προκλήσεων όπως η αξιοπιστία, η ασφάλεια, η διαθεσιμότητα και η απόδοση. Η μελέτη βασίστηκε σε απαντήσεις από περισσότερα από 3.700 στελέχη από 35 χώρες παγκοσμίως.

“Το Cloud computing αντιπροσωπεύει μία μεγάλη αλλαγή στον τομέα της πληροφορικής – μεταλλάσσοντας το παραδοσιακό ΙΤ σε ένα μοντέλο παροχής υπηρεσιών. Η μεταφορά δεδομένων και εφαρμογών στο cloud αποτελεί μία σύνθετη εξέλιξη για πολλές επιχειρήσεις. Εξίσου σημαντικό παραμένει η σύμπνοια κοινής πορείας μεταξύ του ΙΤ και του business. Το Virtualization είναι εκείνο που μπορεί να ενεργοποιήσει τα private και hybrid cloud και η μελέτη της Symantec δείχνει ότι ο σχεδιασμός μίας απρόσκοπτης μετακίνησης είναι κρίσιμος για την επίτευξη της ασφάλειας, της αποδοτικότητας και της προσιτής λύσης που έχουν να προσφέρουν αυτά τα περιβάλλοντα.” είπε ο κ. Χρήστος Βεντουρης, Διευθυντής Τεχνολογιών της Symantec Ελλάς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Η Nokia Siemens Networks επενδύει στην ClariPhy Inc.


Η Nokia Siemens Networks προχώρησε σε επένδυση για την απόκτηση μεριδίου στην ClariPhy Inc., μια κορυφαία εταιρεία ημιαγωγών με έδρα τις ΗΠΑ. Η ClariPhy παρέχει προηγμένα ολοκληρωμένα κυκλώματα τα οποία βελτιώνουν την απόδοση και τη χωρητικότητα των δικτύων που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση δεδομένων.

Ειδικότερα, η επένδυση της Nokia Siemens Networks’ υποστηρίζει την ανάπτυξη ενός μοναδικού ολοκληρωμένου chip συμπληρωματικού μετάλλου-οξειδίου ημαγωγού (complementary metal oxide semiconductor - CMOS)* ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (ICs) για οπτικά δίκτυα ψηφιακής επεξεργασίας σήματος υψηλής απόδοσης (digital signaling processing - DSP)**. Στην ουσία, οι ημιαγωγοί αυτοί υλοποιούν τια απαιτήσεις των δικτύων μετάδοσης όπως π.χ. η μετατροπή των αναλογικών σημάτων από οπτικούς αισθητήρες, και η επαναμετατροπή τους σε αναλογικά ξανά, γρηγορότερα και πιο αποδοτικά.

Τα δίκτυα μετάδοσης υψηλής χωρητικότητας είναι ζωτικής σημασίας για την ευρυζωνικότητα, σταθερή και κινητή. Ο όγκος των διακινούμενων δεδομένων που απαιτείται από εφαρμογές όπως τα IPTV, video on demand και cloud computing ή άλλες υπηρεσίες αυξάνει περίπου κατά 60% ετησίως. Η Nokia Siemens Networks προβλέπει ότι μέχρι το 2015 η διακίνηση δεδομένων στα δίκτυα κινητής και μόνο θα ξεπεράσει τα 43 Exabytes, όγκος ο οποίος ισοδυναμεί με 6.3 δισεκατομμύρια ανθρώπους να ‘’κατεβάζουν’’ δύο ψηφιακά βιβλία κάθε μέρα.

“Η ταχύτητη επεξεργασία ψηφιακών σημάτων είναι κρίσιμη στα οπτικά δίκτυα υψηλής χωρητικότητας,” σχολίασε ο Vesa Tykkyläinen, επικεφαλής της μονάδας οπτικών δικτύων της Nokia Siemens Networks. “Επενδύουμε σε μια εταιρεία που καινοτομεί και πρωτοστατεί στις εξελίξεις στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των τσιπ *** με 40nm (nanometer) CMOS για 40G. Η ClariPhy συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων που θα χρησιμοποιούν 28nm CMOS για 100G, high-gain και μικρού λανθάνοντος χρόνου soft-decision****, πρόσθια διόρθωση λαθών καθώς και πολλές άλλες καινοτομίες. Σε συνδιασμό με την εκτεταμένη Ερευνα και Ανάπτυξη της Nokia Siemens Networks, η ClariPhy θα μας επιτρέψει να ηγούμαστε των εξελίξεων σε υψηλής απόδοσης και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης οπτικά δίκτυα επόμενης γενιάς, τα οποία θα υποστηρίζουν τα 400G και παραπάνω, ενώ ταυτόχρονα θα μειώνουμε το ενεργειακό αποτύπωμα των προϊόντων”.

“Η εξασφάλιση κεφαλαίων από μια κορυφαία εταιρεία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της ClariPhy και την ικανότητά της να συνδιάσει τις απαιτούμενες ικανότητες και τεχνολογία, ώστε να αναπτύξει ολοκληρωμένα κυκλώματα CMOS αποδοτικά σε κόστος, επιτρέποντας την ανάπτυξη οπτικών δικτύων επόμενης γενιάς”, σχολίασε ο Paul Voois, CEO της ClariPhy. “Η επένδυση αυτή υπογραμμίζει την εναρμόνιση ανάμεσα στη στρατηγική μας για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και των σχεδιών της Nokia Siemens Networks για την ανάπτυξη οπτικών δικτύων δεδομένων για την εξυπηρέτηση της ραγδαία αναπτυσσόμενης αγοράς”.

Οπτικά δίκτυα υψηλής χωρητικότητας χρησιμοποιούνται για τα έξυπνα δίκτυα μετάδοσης (Smart Transport networks), τα οποία προσφέρουν το χαμηλότερο κόστος κτήσης για το δίκτυο μετάδοσης πολλαπλών υπηρεσιών ενός παρόχου. Τα Smart Transport δίκτυα στηρίζονται στην ικανότητα της Nokia Siemens Networks’ παγκοσμίως να σχεδιάζει, να εγκαθιστά, να συντηρεί, να ολοκληρώνει και, όπου χρειάζεται, να διαχειρίζεται για λογαριασμό του παρόχου δίκτυα μετάδοσης ακόμη και διαφορετικών προμηθευτών. Πέραν των υπηρεσιών, περιλαμβάνουν προϊόντα της εταιρείας όπως οπτικές πλατφόρμες μετάδοσης DWDM και μεταγωγείς οπτικού δικτύου; το εργαλείο σχεδιάσης δικτύου; A-Series Carrier Ethernet μεταγωγείς; FlexiPacket Microwave και συστήματα υποστήριξης λειτουργιών καθώς επίσης και προϊόντα συνεργαζόμενων εταιρειών.

Η επένδυση της Nokia Siemens Networks’ στην ClariPhy και η εγκατεστημένη βάση σε δίκτυα έξυπνης μετάδοσης θα βελτιώσει τα υπάρχοντα οπτικά δίκτυα και θα οδηγήσει την εταιρεία πέρα από τα 100G. Επιπλέον, θα επιτρέψει στην Nokia Siemens Networks να ηγηθεί των εξελίξεων στην αγορά των καρτών υψηλότερης ταχύτητας (400G, 1T) και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την τεράστια αύξηση στην διακίνηση δεδομένων σε IP δίκτυα.

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Προβολείς τσέπης από την Philips

Χάρη στη νέα σειρά Philips PicoPix (PicoPix 1020, 1230 και 1430) μπορείτε τώρα να μοιραστείτε «τον κόσμο σας» μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, όπου και να είσαστε. Αυτοί οι μικροσκοπικοί προβολείς είναι φορητοί και σας επιτρέπουν να προβάλλετε εύκολα και γρήγορα τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας, κυρίως χάρη στην αναβαθμισμένη τους μπαταρία που κρατάει δυόμιση ώρες στα μοντέλα PicoPix 1230 και 1430.  
Προβάλλοντας  μια εικόνα υψηλής ανάλυσης απο 20 μέχρι 30 lumens ανάλογα με το μοντέλο, με ανάλυση 800 x 600 και αντίθεση 400:1, ο μόνος περιορισμός χρήσης του PicoPix θα είναι η φαντασία σας! Τώρα μπορείτε να μοιράζεστε τις φωτογραφίες σας στον τοίχο ενός οικογενειακού δείπνου, να δείτε ταινία στο ταβάνι του δωματίου ενός ξενοδοχείου ή ακόμα να παίξετε το τελευταίο βιντεοπαιχνίδι συνδέοντάς το με έναν υπολογιστή, μία κάμερα, ένα smartphone ή μία κονσόλα παιχνιδιών, ή ακόμα να συνδέσετε μία κάρτα SD1. Όταν έχει να κάνει με την παρουσίαση των αναμνήσεών σας οι δυνατότητές τους είναι απεριόριστες!
Με σκοπό να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση στο χρήστη, αλλά και με σεβασμό προς το περιβάλλον, όλα τα προϊόντα της σειράς χρησιμοποιούν λάμπες LED χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και έχουν διάρκεια ζωής μέχρι 20,000 ώρες.
Αυτή η νέα σειρά προϊόντων της Philips είναι εξοπλισμένη με τρίποδο, στερεοφωνικά ηχεία2 και καλώδιο USB3, συνδιάζοντας ευφυώς εργονομία και αισθητική έτσι ώστε να χωράει σε όλες τις τσέπες και τσάντες.
Αυτά τα αφανή έως τώρα προϊόντα, είναι εντελώς ανεξάρτητα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώς φορητές οθόνες, παρουσιάζοντας μία νέα διάσταση στην ιδέα της κοινοποίησης των προσωπικών σας στιγμών.
 
Philips PicoPix: προβάλετε τη ζωή σας. 
PicoPix 1020:   (προβολέας τσέπης για PC, τροφοδότηση απο USB)
PicoPix 1230: (με μπαταρίες, στερεοφωνικά ηχεία)

PicoPix 1430: (αναβαθμισμένο MP4 player, με μπαταρίες, στερεοφωνικά ηχεία, υποδοχή κάρτας SD)

Η Sony εμπλουτίζει τη σειρά των3D οικιακών βιντεοπροβολέων με οικονομικό μοντέλο

Η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα τη διεύρυνση της σειράς των επιτυχημένων 3D οικιακών βιντεοπροβολέων, με ένα νέο, προσιτό σε τιμή μοντέλο, το VPL-HW30ES. Με την τελευταίας γενιάς τεχνολογία λυχνίας της Sony και το σύστημα δυναμικού ελέγχου της λυχνίας, που ενσωματώνει το νέο μοντέλο, οι φίλοι των κινηματογραφικών ταινιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια αξεπέραστη 3D κινηματογραφική εμπειρία, με εκπληκτική εικόνα, τρεις φορές πιο φωτεινή από αυτήν του πρώτου 3D οικιακού βιντεοπροβολέα της Sony, του VPL-VW90ES.

Με σκοπό την επίτευξη της βέλτιστης κινηματογραφικής εμπειρίας, σε συνδυασμό με τη φυσικότητα στην εικόνα, ο VPL-HW30ES διαθέτει το πάνελ High Frame Rate SXRD (1920x1080) της Sony, το οποίο βοηθά στην αναπαραγωγή εκπληκτικά λεπτομερούς και ομαλής κίνησης, μειώνει τη θολότητα της κίνησης, προβάλλοντας ευκρινέστερη κινούμενη εικόνα (σύστημα Motionflow) και προσφέρει λόγο δυναμικής αντίθεσης 70,000:1 και φωτεινότητα 1.300 lm. Επιπλέον, το “3D crosstalk” (όταν δηλαδή η εικόνα που προορίζεται μόνο για το αριστερό μάτι, διαρρέει μέσα στην εικόνα για το δεξί και το αντίστροφο, με αποτέλεσμα την κόπωση) έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στα 240Hz της συχνότητας του SXRD πάνελ. Ο VPL-HW30ES έχει επίσης, τη δυνατότητα να λαμβάνει βίντεο 2D και να το προσομοιώνει σε εικόνα 3D, «αναβιώνοντας» τις κλασσικές ταινίες του παρελθόντος και προσφέροντας την ευκαιρία να απολαύσετε μια μεγάλη ποικιλία περιεχομένου βίντεο, όπως για παράδειγμα ζωντανές μεταδόσεις σπορ.

Επίσης, ο VPL-HW30ES βελτιώνει την εμπειρία θέασης του πελάτη, αφού του επιτρέπει να απολαμβάνει 3D και 2D περιεχόμενο με μεγαλύτερη άνεση. Διαθέτει ανεξάρτητη λειτουργία 2D/3D εικόνας, η οποία χρησιμεύει όταν βλέπετε σε 2D και μεταβείτε σε θέαση 3D περιεχομένου επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη ρύθμιση εικόνας αυτόματα. Ο VPL-HW30ES λειτουργεί αθόρυβα, με ένα εξελιγμένο σύστημα αερόψυξης , με θόρυβο μόλις 22 db, ο οποίος δεν εμποδίζει καθόλου τη συνολική σας κινηματογραφική εμπειρία.

«Η κυκλοφορία του VPL-HW30ES αποδεικνύει τη δέσμευση της Sony να δημιουργεί πραγματικά καινοτόμα προϊόντα, τα οποία επιτρέπουν σήμερα σε περισσότερους ανθρώπους από ποτέ να απολαμβάνουν την εμπειρία του 3D στο σαλόνι του σπιτιού τους», δήλωσε ο Tak Nakane, Product Specialist στη Sony Professional, Sony Europe. «Κατασκευασμένος βάσει της εκτεταμένης εμπειρίας της Sony στο 3D, ο VPL-HW30ES θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για τους απαιτητικούς κινηματογραφόφιλους, οι οποίοι επιθυμούν ένα high-end σύστημα home cinema σε προσιτή τιμή».

Ο VPL-HW30ES είναι συμβατός με τα νέα γυαλιά active shutter της Sony, τα TDG-PJ1, τα οποία είναι 18 γραμμάρια πιο ελαφριά από το προηγούμενο μοντέλο [59 γρ. συγκρινόμενα με 77 γρ. (των προηγούμενων)]. Τα TDG-PJ1 μπορούν να φορτιστούν σε 30 λεπτά και να σας χαρίσουν 30 ώρες συνεχούς θέασης. Σε συνδυασμό με τα νέα γυαλιά, η Sony ανακοίνωσε και την κυκλοφορία ενός νέου πομπού, του TMR-PJ1, ο οποίος συγχρονίζει το 3D περιεχόμενο με χαρακτηριστική άνεση, δημιουργώντας μια φυσική τρισδιάστατη εικόνα υψηλής ποιότητας.

Ο VPL-HW30ES θα είναι διαθέσιμος σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες τον Ιούλιο του 2011. Τα γυαλιά TDG-PJ1 και TMR-PJ1 πωλούνται ξεχωριστά.
 

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Η HTC ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ DEVELOPERS MOBILE ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ SDK TOOLKIT

Wordmark of HTC. Trademarked by HTC.Image via Wikipedia
Η εταιρεία HTC, παγκόσμιος ηγέτης στην καινοτομία και τη σχεδίαση φορητών συσκευών, ανακοινώνει σήμερα το HTCdev, ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για να υποστηρίζει τους developers mobile εφαρμογών, με εργαλεία, πόρους και μια κοινότητα. Η HTC ανακοίνωσε επίσης το HTC OpenSense SDK, που θα επιτρέψει στους developers να ενσωματώσουν καινοτομίες υλικού και λογισμικού στα κινητά της HTC, ώστε να αναπτύξουν με τον βέλτιστο τρόπο mobile εφαρμογές. Με τη διάθεση του HTCdev, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα HTCPro που λανσαρίστηκε το προηγούμενο έτος, η HTC δημιουργεί ένα δίκτυο πόρων ικανό να βοηθήσει τους developers και τις επιχειρήσεις προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις και στις ευκαιρίες της αγοράς φορητών συσκευών.
 «Η HTC είναι μία εταιρεία που διαθέτει μηχανικούς που δουλεύουν με πάθος για τις δυνατότητες που ανοίγονται στη βιομηχανία των φορητών συσκευών, με στόχο την ανάδειξη της επιλογής μέσα από την καινοτομία», ανέφερε ο Peter Chou, CEO της HTC. «Πιστεύουμε στη διαφάνεια και στη δύναμη της φαντασίας που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε αυτή την καινοτομία και νιώθουμε ενθουσιασμένοι που το HTCdev θα διαθέσει νέα εργαλεία στους developers mobile εφαρμογών, βοηθώντας τους να επενδύσουν σε νέες εμπειρίες στις φορητές συσκευές».
Το πρόγραμμα HTCdev θα υποστηρίξει τους developers σε ολόκληρο τον πλανήτη, από τους ιδιώτες μέχρι τις μεγάλες επιχειρήσεις. Η νέα ιστοσελίδα του προγράμματος, www.HTCdev.com, θα είναι διαθέσιμη το καλοκαίρι του 2011 και θα περιέχει μία εκτενή βιβλιοθήκη πόρων με εκπαιδευτικά εργαλεία, συμβουλές βελτιστοποίησης, αναλυτικά έγγραφα και επιλογές υποστήριξης. Η ιστοσελίδα θα προσφέρει επίσης ένα κανάλι για επικοινωνία των χρηστών με την HTC, για συνεχείς επενδύσεις και βελτιώσεις στο σύνολο εργαλείων ανάπτυξης και στους πόρους του προγράμματος.
Η βασική προσφορά του προγράμματος θα είναι το HTC OpenSense SDK, που θα επιτρέψει στους developers εφαρμογών για Android, να εκμεταλλευτούν σε μεγαλύτερο βαθμό την εμπειρία του HTC Sense 3.0. Στο πλαίσιο αυτό θα διατεθούν επίσης περιβάλλοντα ανάπτυξης εφαρμογών και δείγματα κώδικα για την οθόνη 3D και τη γραφίδα του Tablet. Το HTC OpenSense SDK θα κυκλοφορήσει παράλληλα με τη διάθεση της νέας ιστοσελίδας HTCdev.com, και θα δέχεται τακτικές αναβαθμίσεις και επεκτάσεις βασισμένες στα σχόλια της κοινότητας προγραμματιστών. Οι χρήστες μπορούν να επισκεφτούν το www.HTCdev.com σήμερα και να εγγραφούν, ώστε να λάβουν σχετική ειδοποίηση όταν διατεθεί το HTC OpenSense SDK.
Σχετικά με την HTC
Η εταιρεία HTC είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στη βιομηχανία των φορητών συσκευών. Τοποθετώντας τους ανθρώπους στο επίκεντρο, η HTC δημιουργεί καινοτομικά smartphones και tablets που υπηρετούν τον τρόπο ζωής και τις ανάγκες των χρηστών. Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν με χρηματιστηριακό σύμβολο μετοχής 2498. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την HTC, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.htc.com.
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Ο όμιλος εταιρειών INOVENTICA θα προσφέρει υπηρεσίες cloud

The Nokia Siemens Networks logo created by Mov...Image via Wikipedia
Επιλέγει τη Nokia Siemens Networks για την ανάπτυξη οπτικού δικτύου μετάδοσης DWDM στη Ρωσία προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες Cloud

H INOVENTICA, ένας νέος πάροχος υποδομών στη Ρωσία, είναι έτοιμη να προσφέρει υπηρεσίες cloud computing σε επιχειρήσεις και το δημόσιο τομέα. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει οπτικό δίκτυο μετάδοσης της Nokia Siemens Networks για την παροχή των υπηρεσιών αυτών. Το δίκτυο είναι ικανό να προσφέρει υπηρεσίες σε ταχύτητες 40G (gigabits το δευτερόλεπτο) σε 83 Russian regions.

“Η ανάπτυξη ιδιόκτητης υποδομής IT τελευταίας τεχνολογίας και ενός προηγμένου δικτύου μετάδοσης είναι στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία μας,” δήλωσε ο Vladimir Scherbinin, Γενικός Διευθυντής της INOVENTICA. “Η επέκταση της χωρητικότητας του backbone χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Nokia Siemens Networks θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους τελικούς χρήστες.”

“Τα Private clouds ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ασφαλείας των μεγάλων εταιρειών και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Επιπλέον, το cloud computing τους επιτρέπει να εστιάζουν στις βασικές τους προτεραιότητες χωρίς να απασχολούνται με την τεχνολογική υλοποίηση της απαιτούμενης υποδομής,” συμπλήρωσε η Kristina Tikhonova, Γενική Διεύθυντρια της Nokia Siemens Networks στη Ρωσία.

Η λύση την οποία παρέχει η Nokia Siemens Networks στηρίζεται στην πλατφόρμα DWDM hiT 7300 η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία σύμφωνης φώρασης (coherent transmission technology)*, και συγκεκριμένα ένα modulation format που ονομάζεται CP-QPSK (coherent polarization multiplexed quadrature phase shift keying). Η πλατφόρμα προσφέρει σχεδιασμό δικτύου με οπτικά κανάλια 40 Gbps, συνδέσεις low-latency, και επιτρέπει την συνολική μείωση του χρόνου και του κόστους ανάπτυξης. Επιπλέον μειώνει τα λειτουργικά έξοδα και επιταχύνει το χρόνο ανάπτυξης και διάθεσης νέων υπηρεσιών.

Η Nokia Siemens Networks επίσης θα παρέχει το TNMS (Transmission Network Management System), το οποίο εξασφαλίζει διαχείριση και επίβλεψη της επίδοσης ολόκληρου του δικτύου από άκρο σε άκρο. Η πλατφόρμα διαχείρισης TNMS βελτιώνει τις λειτουργικές επιδόσεις, μειώνει τα κοστη παροχής υπηρεσιών και απλοποιεί τις διαδικασίες λειτουργίας του δικτύου.
Enhanced by Zemanta

Οι Spammers δημιούργησαν ψευδείς URL-shortening υπηρεσίες για πρώτη φορά, συνεισφέροντας στην αύξηση του spam

Image representing Symantec as depicted in Cru...Image via CrunchBaseΗ εταιρεία Symantec Corp. (σύμβολο στο χρηματιστήριο Nasdaq: SYMC) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Έκθεσης MessageLabs Intelligence για τον Μάιο 2011. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων αποκαλύπτει ότι για πρώτη φορά και όπως προβλέφθηκε από τις ετήσιες προβλέψεις της έκθεσης MessageLabs Intelligence Annual Security Predictions for 2011, οι spammers δημιούργησαν τις δικές τους ψευδείς URL-shortening υπηρεσίες για να πραγματοποιούν URL redirection. Αυτή η νέα δραστηριότητα spamming συνεισφέρει στην αύξηση του spam τον συγκεκριμένο μήνα κατά 2.9%, κάτι που αναμενόταν μετά την εξάρθρωση του botnet Rustock τον Μάρτιο.

Υπό αυτή τη μορφή, τα συντομευμένα links που δημιουργούνται σε αυτές τις ψευδείς URL-shortening ιστοσελίδες δεν περιλαμβάνονται απευθείας στα μηνύματα spam. Αντί αυτού, τα spam emails περιέχουν συντομευμένα URLs που έχουν δημιουργηθεί από νόμιμες URL-shortening ιστοσελίδες. Αυτά τα URLs οδηγούν τους χρήστες σε ένα συντομευμένο URL στην ψευδή συντομευμένη ιστοσελίδα του spammer, το οποίο με την σειρά του κατευθύνει το χρήστη στην ιστοσελίδα του spammer.

no spam!Image via Wikipedia“Η έκθεση MessageLabs Intelligence ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο οι spammers καταχράζονται τις URL-shortening υπηρεσίες επι σειρά ετών χρησιμοποιώντας μία ποικιλία διαφορετικών τεχνικών. Ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστεί μία νέα τεχνική, η οποία έχει ως μοναδικό χαρακτηριστικό ότι οι spammers χρησιμοποιούν αυτές τις URL-shortening ιστοσελίδες ως ένα ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ των URL-shortening υπηρεσιών και των ιστοσελίδων των spammers” είπε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Specialist της Symantec Ελλάδος.

Έχει επίσης ενδιαφέρον ότι αυτά τα νέα domains έχουν καταχωρηθεί αρκετούς μήνες πριν τη χρήση τους, πιθανώς για να αποφθεχθεί η κράτηση τους από νόμιμες URL-shortening υπηρεσίες, καθώς ο χρόνος δημιουργίας του domain μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένδειξη νομιμότητας, καθιστώντας πιο δύσκολη την αναγνώριση πιθανής κατάχρησης .

“Ενώ οι δημιουργοί νόμιμων URL-shortening υπηρεσιών επιχειρούν να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις κατάχρησης, οι spammers πειραματίζονται με νέους τρόπους καθιέρωσης των υπηρεσιών τους. Παρόλα αυτά, όσο δημιουργούνται νέες URL-shortening υπηρεσίες, τόσο οι spammers θα συνεχίζουν να προσπαθούν να τις καταχραστούν” είπε ο κ. Βεντούρης.

Σημαντικά στοιχεία της έκθεσης:

Μηνύματα Spam: Τον Μάιο 2011, ο παγκόσμιος δείκτης μηνυμάτων spam στην διακίνηση email από νέες και προηγουμένως άγνωστες πηγές κακόβουλου κώδικα αυξήθηκε 2,9% σε σχέση με τον Απρίλιο 2011 στο 75.8% (1 στα 1.32 emails).

Ιοί: Ο παγκόσμιος δείκτης των ιών που δημιουργούνται μέσω email στην διακίνηση των email από νέες και προηγουμένως άγνωστες πηγές κακόβουλου κώδικα ήταν 1 στα 222.3 emails (0.450 %) τον Μάιο, μια αύξηση σε ποσοστό 0,143% από τον Απρίλιο.

Απειλές Endpoint: Το κακόβουλο λογισμικό που αποτρέπεται πιο συχνά και το οποίο στοχεύει τις συσκευές endpoint κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα ήταν ο ιός W32.Ramnit!html. Ο ιός αυτός εξαπλώνεται μέσω removable drives μολύνοντας εκτελέσιμα αρχεία .

Phishing: Τον Μάιο, η δραστηριότητα phishing ήταν 1 στα 286.7 emails (0, 349%), μια αύξηση σε ποσοστό 0,06% από τον Απρίλιο.

Web security: Η ανάλυση της δραστηριότητας web security έδειξε ότι κατά μέσο όρο 3.142 websites καθημερινά «φιλοξενούσαν» κακόβουλο λογισμικό και άλλα πιθανώς ανεπιθύμητα προγράμματα συμπεριλαμβανομένων και spyware, αλλά και adware, μια αύξηση 30,4% από τον Απρίλιο 2011. Επίσης, ποσοστό 24,6% των κακόβουλων domains που είχαν αποτραπεί ήταν νέα τον Μάιο, μια αύξηση 2,1% από τον Απρίλιο.

Γεωγραφικές Τάσεις:

· Η Ρωσία ήταν η χώρα με τα περισσότερα spam τον Μάιο με ποσοστό 82,2 %.

· Στο Ηνωμένο Βασίλειο το 75,4 % των email ήταν spam.

· Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε το υψηλότερο ποσοστό κακόβουλων emails το Μάιο, καθώς ένα στα 91,7 emails δεσμεύτηκε ως κακόβουλο τον Μάιο.

Η έκθεση MessageLabs Intelligence παρέχει λεπτομέρειες για όλες τις τάσεις και τα στοιχεία που αναγράφονται παραπάνω, καθώς και για τις γεωγραφικές και τις κατακόρυφες τάσεις. Η πλήρη έκθεση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα http://www.messagelabs.com/intelligence.aspx.

Η έκθεση MessageLabs Intelligence της Symantec θεωρείται αξιόπιστη πηγή δεδομένων και ανάλυσης των θεμάτων ασφάλειας των μηνυμάτων, των τάσεων και των στατιστικών. Η έκθεση παρέχει μία ποικιλία πληροφοριών για τις παγκόσμιες απειλές ασφάλειας που βασίζονται σε live data feeds από τα συστήματα που σκανάρουν δισεκατομμύρια μηνυμάτων κάθε εβδομάδα.
Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Μεγάλο Έργο Εκσυγχρονισμού Δικτύου από τη WIND Ελλάς

Huawei LogoImage via WikipediaΗ WIND Ελλάς ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία Huawei για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Ραδιοδικτύου της πανελλαδικά.

Το έργο, μοναδικό σε μέγεθος για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, θα έχει ως αποτέλεσμα την «αναγέννηση» του δικτύου της εταιρείας καθώς θα δημιουργήσει ένα εντελώς νέο Ραδιοδίκτυο για τη WIND Ελλάς. Με την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού, το δίκτυο της WIND θα είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη και οι πελάτες της εταιρείας θα απολαμβάνουν το πιο γρήγορο δίκτυο στην Ελλάδα με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 42Mbps, καθιστώντας το ασυναγώνιστο.

«Προετοιμαζόμαστε για την 4η γενιά κινητής τηλεφωνίας θέλοντας να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια σπουδαία εμπειρία κινητής ευρυζωνικότητας σε υψηλές ταχύτητες. Το νέο εκσυγχρονισμένο δίκτυο της WIND θα εξασφαλίζει υψηλή ταχύτητα και ποιότητα υπηρεσιών, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα» δήλωσε σχετικά ο κ. Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς. «Επιπλέον είναι μια επένδυση σημαντικής αξίας τόσο για τον κλάδο μας όσο και για την Ελληνική οικονομία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι ελληνικές τηλεπικοινωνίες μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα και η WIND Ελλάς είναι ένας από τους κύριους παίκτες στην προσπάθεια αυτή. Το νέο μας δίκτυο θα είναι ένα εξαιρετικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας και της χώρας και θα μας επιτρέψει να ξεδιπλώσουμε την αναπτυξιακή μας στρατηγική που εστιάζει κατά κύριο λόγο στις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες».

Ο κ. Ζαρκαλής αναφέρθηκε στη συνεργασία με τη Huawei, σημειώνοντας: «Εμπιστευόμαστε αυτό το μεγάλο έργο στην Huawei, έναν παγκόσμιο ηγέτη στις τηλεπικοινωνιακές λύσεις. Έχουμε θέσει ιδιαίτερα υψηλές προδιαγραφές για την υλοποίηση του εκσυγχρονισμού και πιστεύω ότι η Huawei θα τις ικανοποιήσει απόλυτα. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για τη συνεργασία αυτή».

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο κ. Alan Guo, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei στην Ελλάδα, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για την Huawei που επιλέχθηκε από έναν παίκτη-κλειδί της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη του μοναδικού, SingleRAN δικτύου. Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, η WIND Ελλάς θα χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής η οποία θα προσφέρει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα στο δίκτυο».

“Αξιοποιώντας τη λύση SingleRAN της Huawei” πρόσθεσε ο κ. Guo, «η WIND θα μεγιστοποιήσει την απόδοση των επενδύσεών της, μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό κόστος ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, και θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει νέες υπηρεσίες».

Το έργο εκσυγχρονισμού του Ραδιοδικτύου θα απορροφήσει σημαντικό μέρος των προγραμματισμένων επενδύσεων της WIND Ελλάς για τα επόμενα 3 χρόνια, οι οποίες συνολικά ανέρχονται στα 300€ εκατ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναβάθμιση δικτύου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ, αν λάβουμε υπόψη ότι θα αλλάξει εξολοκλήρου ένα δίκτυο που χτιζόταν επί 18 χρόνια.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο εκσυγχρονισμός του Ραδιοδικτύου της WIND θα ξεκινήσει αμέσως και οι πρώτες πόλεις που θα είναι έτοιμες ως τα μέσα του 2012 θα είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Σύντομα θα ακολουθήσει η υπόλοιπη Ελλάδα και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013.

Στο πλαίσιο του έργου θα αντικατασταθούν τα δομικά στοιχεία του Ραδιοδικτύου της εταιρείας καθώς και όλη η πρώτη βαθμίδα του Δικτύου Μετάδοσης. Ο νέος εξοπλισμός του Ραδιοδικτύου θα περιλαμβάνει λύσεις Single BTS και Multi-mode BSC, οι οποίες υποστηρίζουν αποτελεσματικά πολλαπλές τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας εισάγοντας έτσι στο δίκτυο της WIND τις έννοιες «Σύγκλιση, Ευρυζωνικότητα, Εξοικονόμηση Ενέργειες και Ανάπτυξη».

Η πρώτη βαθμίδα του Δικτύου Μετάδοσης της WIND θα αναβαθμιστεί επίσης με την εισαγωγή μίας λύσης ενιαίας μετάδοσης που εξασφαλίζει ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες, χωρητικότητα, υψηλή αξιοπιστία και έξυπνη λειτουργία. Το πρωτόκολλο All iP θα εγκατασταθεί σε όλο το δίκτυο.

Το έργο του εκσυγχρονισμού του δικτύου της εταιρείας έχει και σημαντική οικολογική αξία καθώς θα περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της WIND. Συγκεκριμένα, θα εξοικονομήσει το 40% της κατανάλωσης ενέργειας σε ετήσια βάση, μειώνοντας αντίστοιχα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο νέος εξοπλισμός θα είναι σημαντικά μικρότερος σε όγκο σε σύγκριση με τον προϋπάρχοντα και χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του προσφέρει τη μέγιστη απόδοση και χωρητικότητα με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον η ψύξη των μονάδων γίνεται με φυσικούς τρόπους και όχι με τη χρήση κλιματιστικών, με συνέπεια την περιορισμένη κατανάλωση ενέργειας.
Enhanced by Zemanta

Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Ο παλμός της Κυπριακής αγοράς Τηλεπικοινωνιών στο 3ο Συνέδριο InfoCom.Cy

Image representing iPhone as depicted in Crunc...Image via CrunchBaseΟ παλμός της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών της Κύπρου, η οποία επιχειρεί να βρει διεξόδους από την κρίση και να επανέλθει στην αναπτυξιακή της πορεία αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία, θα χτυπήσει και φέτος στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών InfoCom.Cy 2011, (www.infocomworld.eu).

Ειδικότερα, με βασικό τίτλο «Ο ρόλος της τεχνολογίας στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας: Η έξοδος από την κρίση είναι ψηφιακή» πραγματοποιείται την προσεχή Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, το καθιερωμένο πλέον Συνέδριο-θεσμός της τηλεπικοινωνιακής αγοράς της Κύπρου. Το συνέδριο που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τη Smart Press SA και τη Smart Com Ltd. θα πραγματοποιηθεί σε νέο χώρο, στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus. Και φέτος στόχος του 3ου Συνεδρίου InfoCom.cy 2011 είναι να αποτελέσει φόρουμ συνάντησης των κυβερνητικών στελεχών, ρυθμιστικών αρχών, θεσμικών παραγόντων, των δικτύων, της αγοράς, και των χρηστών, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις για το μέλλον των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Κύπρο. Οι συμμετέχοντες στις εργασίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις σε πολλαπλά επίπεδα, κάτι που εγγυάται η agenda του συνεδρίου.

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών περιλαμβάνονται οι κ.κ.:
Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή (Υπουργός Συγκοινωνιών & Έργων),
Πόλυς Μιχαηλίδης (Επίτροπος Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων),
Μιχάλης Πήλικος (Γενικός Διευθυντής OEB),
Δημήτρης Ξενοφώντος (Μέλος ΔΣ ΣΕΤΗΛ),
Κώστας Αγρότης (Πρόεδρος ΔΣ Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής),
Πανίκος Ακρίτας (Πρόεδρος Cyprus Information Technology Enterprises Association - CITEA),
Κωστής Παπαδημητρακόπουλος (Διευθ. Σύμβουλος Globo, Πρόεδρος ΣΕΚΕΕ),
Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Διευθύνων Σύμβουλος (Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ) κ.α.


Οι 4 θεματικές ενότητες του φετινού συνεδρίου είναι:
Η επόμενη γενιά των δικτύων υποδομών

Με πρωτοβουλία του κυρίαρχου παρόχου, έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται τα δίκτυα επόμενης γενιάς, μέσα από την τεχνολογία FTTH. Θα αποτελέσει όμως η εν λόγω τεχνολογία την ιδανική λύση για όλη την κυπριακή επικράτεια ή θα χρειαστεί ένα μείγμα τεχνολογιών ώστε να καλυφθούν οι αγροτικές - ημιαστικές περιοχές; Υπ’ αυτό το πρίσμα οι απόψεις της ηγεσίας του υπουργείου συγκοινωνιών σηματοδοτούν τις εξελίξεις, καθώς από τη μία πλευρά το φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών στα Κυπριακά νοικοκυριά εξελίσσεται ενώ από την άλλη αξιοποιούνται και άλλες ευρυζωνικές τεχνολογίες (π.χ. καλωδιακό Internet). Σε αυτό το ζήτημα έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο οι απόψεις των εταιρειών που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα επόμενης γενιάς, όσο και των επιστημόνων αλλά και των αναλυτών, αναφορικά με τις τεχνολογίες και τα επιχειρηματικά μοντέλα που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των συγκεκριμένων επενδύσεων.


Την ενότητα συντονίζει ο Γιώργος Γεωργατζής, Αρχισυντάκτης Info-Com, με κεντρικούς ομιλητές τους κ.κ.: Δρ. Γ. Σαρηγιαννίδη, Deputy CEO Innova S.A και Δημήτρη Δρακούλη, Μέλος ΔΣ e-TEE, Ιδρυτής ΤΕΛΕΣΤΩ, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή των κ.κ.: Ευάγγελου Ντάνη, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή ΖΤΕ HELLAS, Έφης Κουτσουρελάκη, Manager, Fixed Broadband & Covergence Practice ERICSSON, Δημήτρη Κυρατσόπουλου, Υπεύθυνου Αγορών, Ελλάδα, Κύπρος, Αλβανία, Μάλτα, Nokia Siemens Networks, Μάνου Γιαμπουλάκη, Marketing and Strategy Manager ALCATEL LUCENT, Δημήτρη Χατζηττοφή, Δ/ντή Στρατηγικού Σχεδιασμού - Δίκτυα CYTA, Κοσμά Αδάμ, Chief Technical Officer MTN καιΑνδρέα Ι. Λουκά, IT Manager CABLENET.

Smartphones & Applications: The new era

Η αύξηση της δημοτικότητας των smartphones και η αλλαγή στα επιχειρηματικά μοντέλα που έφεραν το iPhone, το Android από τη Google, τα Windows Mobile της Μicrosoft, το Bada από την Samsung και το Ovi από την Nokia, έχουν αρχίσει να δημιουργούν ένα νέο οικοσύστημα που μοιάζει, σε κάποιο βαθμό, με αυτό που υπάρχει στο χώρο των προσωπικών υπολογιστών. Ένας θαυμαστός, καινούργιος κόσμος ανατέλλει. Ο κόσμος των εφαρμογών. Τι προσφέρει όμως η κάθε πλατφόρμα; Ποιες είναι οι τάσεις και οι top εφαρμογές; Σε ποιο βαθμό οι εφαρμογές συμβάλουν στην καθιέρωση της κάθε πλατφόρμας; Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες και καινοτομίες των Κυπρίων developers; Επιπλέον, πώς μπορούν αυτές οι υπηρεσίες και η διάθεση τους να συνδυαστούν με marketing, διαφήμιση και διαφημιστικά έσοδα; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που θα αποτελέσουν το θεματικό άξονα στον οποίο θα κινηθούν οι εργασίες της ενότητας.


Την ενότητα συντονίζει ο Βαγγέλης Ξανθάκης, Διευθυντής Σύνταξης Smart Press AE, με κεντρικούς ομιλητές τους κ.κ. Κωστή Παπαδημητρακόπουλο, Διευθ. Σύμβουλο Globo, Πρόεδρο ΣΕΚΕΕ, Αλέξη Οδυσσέως, Co-Managing Director, Netquest - Product Manager, AppBaker και Δημήτρη Ανδρέου, General Manager, Alpan Telecom.

Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετάσχουν οι κ.κ.: Πέτρος Χαραλάμπους, Προϊστάμενος Κινητής Τηλεφωνίας - Μάρκετινγκ CYTA, Βασίλης Παπαδόπουλος, Products and Services, ΜΤΝ, Κωνσταντίνος Τζιαπούρας, Εμπορικός Διευθυντής,MT TECHNOLINE, Γεράσιμος Λιβιεράτος, Pro sales manager, iSquare, Δρ. Γ. Σαρηγιαννίδης, Deputy CEO Innova S.A., Βαλεντίνος Γεωργιάδης, Developer and Platform Evangelist MICROSOFT και Αλέξης Πιπερίδης, Co-Managing Director, Netquest- Product Manager, proto.io

Ψηφιακή Τηλεόραση: Από την θεωρία στην πράξη

Η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση είναι πλέον μια πραγματικότητα. Μετά την έναρξη εκπομπής ψηφιακού σήματος, πρώτα από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) και στην συνέχεια από την VELISTER, το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού της Κύπρου έχει σήμερα ψηφιακό σήμα. Αυτό σημαίνει ότι η μετάβαση προς την ψηφιακή τηλεόραση είναι προ των πυλών αφού μετρά αντίστροφα ο χρόνος μέχρι την 1η Ιουλίου 2011 που τερματίζονται οριστικά οι αναλογικές μεταδόσεις (analogue switch-off). Και ενώ η 1η Ιουλίου πλησιάζει, θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι σημαντικά και «καυτά» θέματα, όπως είναι η κάλυψη όλων των περιοχών της Κύπρου, η δραστηριοποίηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, το επίπεδο της προετοιμασίας για την επικείμενη διακοπή εκπομπής αναλογικού σήματος, η διαχείριση των συχνοτήτων και, βεβαίως, το ψηφιακό μέρισμα. Στη συγκεκριμένη ενότητα έχουν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με στόχο την εξεύρεση των ιδανικών λύσεων προκειμένου η μετάβαση να εξασφαλίσει πολλαπλά οφέλη για όλους τους Κύπριους πολίτες.


Την ενότητα θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Πέτρος Θεοχαρίδης, ενώ κεντρική ομιλία θα απευθύνει ο Δρ. Πόλυς Μιχαηλίδης,Επίτροπος Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετάσχουν οι κ.κ..:Νέστορας Νεστορίδης, Γενικός Διευθυντής, VELISTER, Γρηγόρης Μαλιώτης, Διευθυντής Μελετών και Εγκαταστάσεων ΡΙΚ, Νεόφυτος Επαμεινώνδας, Διευθυντής, Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, Γιώργος Λαμπριανού, Δ/ντής Διαχείρισης Υπηρεσιών – Μάρκετινγκ CYTA, Ανδρέας Μαυρίδης, IT & Operations Director CABLENET και Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ΔιευθυντήςΓΕΡΗΕΤ.

CEOs Summit

Ολομέλεια-Καταληκτική ενότητα: «Η έξοδος από την κρίση είναι ψηφιακή»

Οι αλλαγές είναι το κυρίαρχο στοιχείο της αγοράς αφού: ολοκληρώνονται οι διαδικασίες παραχώρησης πρόσθετων αδειών κινητής τηλεφωνίας παροχής υπηρεσιών κινητών ιδεατών δικτύων (Mobile Virtual Network Operator, MVNO), η μετάβαση στην Ψηφιακή τηλεόραση είναι προ των πυλών και η διείσδυση της ευζωνικών υπηρεσιών αυξάνεται αργά αλλά σταθερά. Παράλληλα η αγορά των τηλεπικοινωνιών και στην Κύπρο έχει αρχίσει να επηρεάζεται σημαντικά από το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον και τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα. Το ερώτημα, στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι επικεφαλής των κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών της Κύπρου, είναι ο βαθμός αντοχής που έχει ο κλάδος σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ποιες είναι οι επιλογές, οι τεχνολογίες, τα επιχειρηματικά μοντέλα και οι λύσεις; Οι πολιτικοί, οι θεσμικοί παράγοντες, αλλά και οι CEOs των δικτύων θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις οι οποίες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το τοπίο διαφοροποιείται δραματικά τους τελευταίους μήνες.


Την ενότητα θα συντονίσει ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Accenture ΑΕ, ενώ έχει κληθεί να απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Σπύρος Βούγιας, Υφυπουργός, Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Θα ακολουθήσει κεντρική ομιλία από τον κ. Αλέξανδρο Μπρέγιαννη, Διευθ. Σύμβουλο, Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον πάνελ συζήτησης που ακολουθεί θα πλαισιώσουν οι κ.κ.: Φώτιος Σαββίδης, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, CYTA, Bassel Jamaleddine, Chief Executive Officer MTN, Νικόλας Σιακόλας, Διευθύνων Σύμβουλος Cablenet, Σάκης Έξαρχος, Διευθύνων Σύμβουλος Nokia Siemens Networks, Θεράπων Θεράποντος, Γενικός Διευθυντής LOGICOM καιΚωστής Σταυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος iSquare.


Μετά το τέλος των εργασιών του συνεδρίου θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των «Info-Com.Cy Awards».


Το συνέδριο απευθύνεται στα στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και της τεχνολογίας γενικότερα, καθώς επίσης σε υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά στελέχη, υπουργούς και opinion leaders. Η λίστα των καλεσμένων του Συνεδρίου περιλαμβάνει διεθνείς παράγοντες του χώρου, σημαντικούς ομιλητές από την Κυπριακή και την Ελληνική αγορά, όπως επίσης υψηλούς κυβερνητικούς προσκεκλημένους. Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν για τα στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, του τραπεζικού κλάδου, καθώς και δημόσιους λειτουργούς, φοιτητές κ.λπ.


Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.infocomworld.eu.
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Το Smartphone LG Optimus Black αποκλειστικά από τη WIND

Η φωτεινότερη οθόνη στον κόσμο τεχνολογίας Nova!

Το νέο εντυπωσιακό Android Smartphone LG Optimus Black διαθέτουν αποκλειστικά τα καταστήματα WIND στην Ελληνική αγορά.

Το LG Optimus Black είναι ένα από τα λεπτότερα και ελαφρύτερα Android smartphones με πάχος μόλις 9,2 χιλ. και εξαιρετικά λεπτή σχεδίαση. Με οθόνη αφής τεχνολογίας NOVA, εγγυάται εξαιρετική φωτεινότητα και κρυστάλλινη ευκρίνεια, καθιστώντας απολαυστική την ανάγνωση και την περιήγηση στο κινητό κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού ακόμη και υπό έντονη ηλιοφάνεια. Χάρη στην τεχνολογική της καινοτομία, η οθόνη του LG Optimus Black έχει μειωμένη κατανάλωση ενέργειας έως και 50% σε σύγκριση με τις συμβατικές οθόνες LCD, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αυτονομία χρήσης.

Με την προσθήκη του LG Optimus Black στη γκάμα των Smartphones που διατίθενται από τα καταστήματά της, η WIND επιβεβαιώνει τη στρατηγική της «Smartphones για όλους», προσφέροντας στους πελάτες της ποικιλία επιλογών με τιμές που ξεκινούν από 119€ και με χαρακτηριστικά που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες και επιθυμίες των πελατών. Στα καταστήματα WIND σήμερα τα Smartphones αποτελούν το 55% των συσκευών προς πώληση, εκπροσωπώντας όλα τα λειτουργικά συστήματα της αγοράς. Η στρατηγική «Smartphones για όλους» ενισχύεται και υποστηρίζεται περαιτέρω από τη WIND με νέα οικονομικά πακέτα Mobile Internet καθώς και από το ειδικό τηλεφωνικό κέντρο 24ωρης λειτουργίας WIND Smartphone Hot Line 1231 για όλους τους κατόχους Smartphone συσκευών.

Ο κ. Βάιος Καραντίνος, Ανώτερος Διευθυντής Πωλήσεων & Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών της WIND Ελλάς, δήλωσε: «Τα smartphones αποτελούν πλέον την κυρίαρχη τάση στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας και την προώθηση του mobile Internet. Για τη WIND ήδη από το 2010 είναι βασικό όχημα όσον αφορά τα προϊόντα μας με την πληθώρα λειτουργιών που προσφέρουν. Στόχος της στρατηγική μας “Smartphones για όλους» είναι να προωθήσουμε την χρήση των Smartphones, προσφέροντας ποικιλία επιλογών, σημαντικές αποκλειστικότητες, ξεκάθαρες χρεώσεις και ολοκληρωμένη υποστήριξη στη χρήση τους. Σήμερα καλωσορίζουμε στα καταστήματα WIND ένα σπουδαίο τηλέφωνο, άριστης αισθητικής και τεχνολογίας. Το LG Optimus Black έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη γκάμα smartphones που διαθέτουμε για να κάνουμε την περιήγηση στο Internet μέσω κινητού μια αξέχαστη εμπειρία για τους πελάτες μας».

«Για τους χρήστες smartphones που εκτιμούν εξίσου το στυλ και την ουσία σε ένα κινητό τηλέφωνο, το LG Optimus Black προσφέρει την πιο προηγμένη τεχνολογία οθόνης, κομψή εμφάνιση, κορυφαία απόδοση και ευελιξία σε ένα “έξυπνο πακέτο”», δήλωσε ο ο κ. Αθανάσιος Δόσης, Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Κινητής Τηλεφωνίας (LG Mobile Company) για την Ελλάδα και την Κύπρο. «Το LG Optimus Black αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στην οικογένεια Optimus Smartphones και πιστεύουμε ότι θα αναδειχτεί ως ένα από τα δημοφιλέστερα κινητά μας».

Στα «έξυπνα» χαρακτηριστικά του LG Optimus Black που βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών, συμπεριλαμβάνονται το Gesture UI για πλoήγηση στα αρχεία πολυμέσων μέσω αισθητήρα κίνησης, το Wi-Fi Direct για απίστευτα γρήγορη σύνδεση με άλλες συσκευές, οι κάμερες 5MP στο πίσω μέρος της συσκευής και 2MP στη μπροστινή πλευρά για βίντεο-κλήσεις, η εγγραφή βίντεο 720P στα 30fps και GPS με geo-tagging.

Το LG Optimus Black διατίθεται αποκλειστικά από τα καταστήματα WIND σε όλη την Ελλάδα στην τιμή των €399 χωρίς σύνδεση, ενώ οι συνδρομητές WIND μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία και τη μοναδική του εμφάνιση σε προνομιακές τιμές με σύνδεση στα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας για Ιδιώτες και Επαγγελματίες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το www.wind.com.gr ή ένα από τα καταστήματα WIND σε όλη την Ελλάδα.
Enhanced by Zemanta

H SFR επιλέγει την λύση IMS της Alcatel-Lucent

Optical Center of Excellence of Alcatel-Lucent...Image via WikipediaΓια την παροχή ενοποιημένων υπηρεσιών και multimedia μέσα από ένα δίκτυο επικοινωνίας επόμενης γενιάς

Η Alcatel-Lucent (Euronext Paris και NYSE: ALU) ανακοίνωσε ότι η SFR, κορυφαίος πάροχος σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στη Γαλλία, προχωρά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος IP Multimedia Subsystem (IMS), ώστε να είναι σε θέση να ικανοποιεί τη ζήτηση που υπάρχει αναφορικά με την παροχή απρόσκοπτης πρόσβασης σε ενοποιημένες υπηρεσίες φωνής, δεδομένων, multimedia και βίντεο. Η λύση που επιλέχτηκε ενισχύει την ανταγωνιστική θέση της SFR στην αγορά, καθώς της δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει μια σειρά νέων, πλούσιων σε περιεχόμενο, ευρυζωνικών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ενώ παράλληλα απλοποιείται η διαχείριση των απαραίτητων υποδομών και μειώνεται σημαντικά το λειτουργικό κόστος.

Η κορυφαία λύση IMS της Alcatel-Lucent αποτελεί βασικό συστατικό του μετασχηματισμού των ΙΡ υποδομών της SFR. Επιτρέπει στην SFR να μεταβεί από το υπάρχον δίκτυο TDM σε μια αρχιτεκτονική πλήρους σύγκλισης των υποδομών της, ώστε να μπορεί να ικανοποιεί τις απαιτήσεις εκατομμυρίων οικιακών και εταιρικών πελατών για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας οπουδήποτε, οποτεδήποτε και ανεξαρτήτως συσκευής.

“Επιλέξαμε την Alcatel-Lucent λόγω της ικανότητας που διαθέτει στον τομέα της πλήρους ενοποίησης (end-to-end integration) των διαφόρων υποσυστημάτων και της μεγάλης της εμπειρίας στην υλοποίηση έργων IMS,” δήλωσε ο κ. Pierre-Alain Allemand, Διευθυντής Δικτύου της SFR. “Με την υλοποίηση του IMS, η SFR έχει ολοκληρώσει τις βασικές υποδομές που χρειάζεται για να είναι σε θέση να αναπτύσσει ταχύτατα ιδιαιτέρως καινοτομικές υπηρεσίες, αξιοποιώντας μια αρχιτεκτονική δικτύου που προωθεί την ανάπτυξη και την καινοτομία μέσα από την ορθολογική χρήση των διαθέσιμων πόρων και τη σύγκλιση των υποδομών.”

Ο κ. Allemand πρόσθεσε ότι η λύση IMS αποτελεί μέρος του πακέτου Neufbox Evolution της SFR για οικιακούς πελάτες. Το Neufbox Evolution είναι μια συσκευή που συνδυάζει λειτουργίες επικοινωνίας και gateway, παρέχοντας επικοινωνία, πρόσβαση σε IPTV (multi-screen), ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω Femtocell, και απευθείας σύνδεση σε δίκτυα ADSL ή οπτικής ίνας (FTTH). Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ενσύρματη ή ασύρματη έκδοση του Neufbox Evolution.

Επίσης, η λύση IMS της Alcatel-Lucent υποστηρίζει την πρωτοβουλία Rich Communication Suite του Global System Mobile Association’s (GSMA), δίνοντας τη δυνατότητα στην SFR να ενοποιήσει τις υπηρεσίες που παρέχει μέσω web ή απευθείας στις συσκευές των κινητών, ώστε να βελτιώσει τη δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας, σε επίπεδο εταιρικών και οικιακών πελατών. Στις νέες δυνατότητες περιλαμβάνονται ο ενοποιημένος τηλεφωνικός κατάλογος, η λειτουργία presence, η άμεση επικοινωνία μέσω multimedia (instant messaging με χρήση SMS, κειμένου και βίντεο), και η από κοινού πρόσβαση σε αρχεία εικόνας (image sharing).

“Με αυτό το συμβόλαιο, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα πολύ μεγάλο καινούριο έργο στην Ευρώπη, η Alcatel-Lucent υπογραμμίζει την ηγετική της θέση στις λύσεις IMS,” ανέφερε ο κ. Pascal Homsy, αντιπρόεδρος του τμήματος εγχωρίων πελατών της Alcatel-Lucent στη Γαλλία. “Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι που ενισχύουμε τη συνεργασία μας με την SFR, προσφέροντας μια πλατφόρμα η οποία παρέχει αμέσως τις βελτιωμένες υπηρεσίες επικοινωνίας του σήμερα, και παράλληλα προετοιμάζει την SFR για τις υπηρεσίες που θα αναζητούν οι άνθρωποι στο μέλλον.”

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που περιλαμβάνει πολλούς προμηθευτές (multivendor agreement), η Alcatel-Lucent θα προμηθεύσει στην SFR μια λύση έτοιμη προς λειτουργία (‘με το κλειδί στο χέρι’), η οποία περιλαμβάνει το σχεδιασμό, τη δοκιμή, την ενοποίηση με τις υπόλοιπες υποδομές, την εγκατάσταση, τη συντήρηση και τη λειτουργία. Επίσης η SFR θα αποκτήσει πρόσβαση στο πολύ δυνατό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Alcatel-Lucent στη Γαλλία, αλλά θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις καινοτομίες των παγκόσμιας κλάσης Bell Labs.

Η Alcatel-Lucent έχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά των λύσεων IMS για παρόχους επικοινωνίας, με περισσότερα από 70 έργα να βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης ή δοκιμών, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρεία βρίσκεται, επίσης, στην πρώτη θέση, της αγοράς των συνδρομητών IMS VoIP.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...