Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Ισχυρό και απόλυτα καταρτισμένο το δίκτυο συνεργατών της Megasoft!

Η μεγάλη επέκταση και ισχυροποίηση του δικτύου συνεργατών της Megasoft, σε συνδυασμό με τον εμπλουτισμό της γκάμας των προϊόντων της με νέες εφαρμογές, της επέβαλαν την εγκαθίδρυση ενός νέου θεσμού στην εκπαίδευση και στη μεταφορά τεχνογνωσίας στους συνεργάτες της, με στόχο πάντα την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες της. Στο διάστημα των τριών τελευταίων μηνών, η εταιρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διοργάνωσε ημέρες εκπαίδευσης για το δίκτυό της, ενώ ακολούθησαν εξετάσεις πιστοποίησης για όσους συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Χωρίς κανένα κόστος για τους συνεργάτες, με ουσιαστική εκπαίδευση και άψογη οργάνωση, ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα και ήδη ένα μεγάλο κομμάτι του δικτύου έχει παραλάβει τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.

Η εταιρεία θα διοργανώσει και νέους κύκλους εκπαίδευσης και πιστοποίησης, ώστε να δώσει την ευκαιρία και σε άλλους συνεργάτες να πιστοποιήσουν την εξειδίκευσή τους πάνω στις εφαρμογές PRISMA Win® και να τους ανταμείψει με μία σειρά από οφέλη!

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Ένας κόσμος διασυνδεδεμένων έξυπνων αντικειμένων

The Nokia Siemens Networks logo created by Mov...Image via Wikipedia “Η πολυαναμενόμενη  εξαγορά του τμήματος Δικτύων  της Motorola Solutions απο τη Nokia Siemens Networks έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει καρπούς παγκοσμίως”, ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Αθανάσιος Έξαρχος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia Siemens Networks στην Ελλάδα, σε εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρεία στο ξενοδοχείο Divani Caravel με την ευκαιρία της συμμετοχής της στο συνέδριο Green ICT
“Στην Ευρώπη, η συμφωνία συνεπάγεται διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων μας με προϊόντα τεχνολογίας CDMA και WiMAX, από μια εταιρεία που δραστηριοποιείται παγκοσμίως και η οποία κατέχει ήδη ηγετική θέση στις εν λόγω τεχνολογίες στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Τώρα μπορούμε να αναπτύξουμε και να υποστηρίξουμε περαιτέρω όλες τις κύριες τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας – CDMA, GSM, WCDMA, WiMAX και LTE – καθώς και την μελλοντική εξέλιξη των τεχνολογιών αυτών. Επιπλέον, η είσοδος στελεχών Έρευνας και Ανάπτυξης στη Nokia Siemens Networks από την Motorola θα συμβάλλει θετικά στην περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων.”

Στη συνέχεια ο κ. Έξαρχος  αναφέρθηκε στην έρευνα Connectivity Scorecard 2011 της Nokia Siemens Networks, τα συνολικά αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν πρόσφατα, με τη Σουηδία να παραμένει στην κορυφή, παρά τη βελτίωση της θέσης των Ηνωμένων Πολιτειών. “Καλύπτοντας πενήντα χώρες παγκοσμίως, η έρευνα Connectivity Scorecard τονίζει ότι οι χώρες που συνεχίζουν να επενδύουν στην τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT) θα είναι αυτές που θα αποφύγουν καλύτερα τους σκοπέλους της οικονομικής κρίσης και θα θέσουν τις βάσεις για αειφόρο ανάπτυξη. Δυστυχώς για τη χώρα μας, στη σχετική βαθμολογία για τις καινοτόμες οικονομίες, η Ελλάδα, αν και βελτίωσε τη βαθμολογία της σε σχέση με την έρευνα του 2010, κατατάχθηκε τελευταία, με σημαντική διαφορά από την πρωτοπόρο Σουηδία και κάτω από χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ουγγαρία και η Πολωνία.”

Κλείνοντας, ο κ. Έξαρχος  αναφέρθηκε σε μια νέα ευκαιρία ανάπτυξης, την ανάπτυξη της τεχνολογίας  M2M (Machine to Machine). “Η τεχνολογία αυτή θα αποτελέσει βασικό τομέα ανάπτυξης για τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (CSPs – Communication Service Providers) στην προσπάθειά  τους να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα με νέες πηγές εσόδων. Σύμφωνα με προβλέψεις ανεξάρτητων οργανισμών, τα ποσά που θα ξοδεύουν οι επιχειρήσεις έως το 2014, για λύσεις M2M με σύνδεση μέσω δικτύων κινητών επικοινωνιών, θα φτάσουν τα 35 δις ευρώ περίπου, με 250 εκατομμύρια έξυπνα αντικείμενα εγκατεστημένα σε όλο τον κόσμο.“

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο κ. Δημήτρης Κυρατσόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στην νέα πραγματικότητα που φέρνει η  τεχνολογία M2M. “Καθημερινά, η ζωή  μας αλλάζει από τις ολοένα και μεγαλύτερες δυνατότητες της τεχνολογίας των επικοινωνιών. Οι συσκευές tablet, τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και οι συνδεδεμένες τηλεοράσεις κάνουν τη ζωή μας πιο βολική, επιτρέποντάς μας να διαχειριστούμε καλύτερα το χρόνο μας. Στο μέλλον, θα μπορούμε να ελέγξουμε τις οικιακές μας συσκευές από ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο, να προβάλουμε την προσωπική μας συλλογή βίντεο στην tablet συσκευή μας όπου και αν βρισκόμαστε, να χρησιμοποιούμε αισθητήρες σωματικής κίνησης για να αναλύουμε τη φυσική μας κατάσταση και να πραγματοποιούμε βιντεοδιασκέψεις με οποιονδήποτε στον κόσμο ενώ καθόμαστε στο πάρκο. Είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, ενώ ταξιδεύουμε ή βρισκόμαστε σε δημόσιους χώρους, θα είμαστε πάντα συνδεδεμένοι.”

Οι εφαρμογές αυτές  είναι εφικτές χάρις στην αναπτυσσόμενη  τεχνολογία των επικοινωνιών M2M ή όπως είναι επίσης γνωστή των υπηρεσιών έξυπνων αντικειμένων (smart object services). Η ανάγκη ελέγχου, συντήρησης και επισκευής ενός μεγάλου αριθμού οχημάτων και άλλων μηχανών, υπόσχεται μέσω της τεχνολογίας αυτής βελτίωση της αποδοτικότητας και εξοικονόμηση δαπανών για μια μεγάλη γκάμα τομέων της βιομηχανίας, όπως η ενέργεια, η ρομποτική, ο έλεγχος της οδικής κυκλοφορίας, τα συστήματα ασφαλείας, η διαχείριση στόλου, η τηλεϊατρική – η λίστα είναι ατελείωτη.
Με την αγορά  να αναπτύσσεται με ρυθμό μεταξύ του 20 και του 40 τοις εκατό ετησίως, έως το 2014 το ποσό που θα δαπανάται από επιχειρήσεις για λύσεις M2M με σύνδεση μέσω δικτύων κινητών επικοινωνιών υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 35 δισ. ευρώ, με 250 εκατομμύρια εγκατεστημένα μηχανήματα παγκοσμίως. Ο συνολικός αριθμός συνδεδεμένων αντικείμενων μέσω WAN, LAN και δικτύου μικρής εμβέλειας μπορεί να ξεπεράσει το ένα δισ. μονάδες πριν το 2015.
Στη συνέχεια, ο κ. Κυρατσόπουλος ανέφερε παραδείγματα εφαρμογών ήδη διαθέσιμα προς εμπορική εκμετάλλευση: ‘’Η τεχνολογία M2M έχει ήδη εισβάλει στις εφαρμογές οχημάτων, με την καναδική iMetrik να παρέχει λύσεις εντοπισμού περισσότερων από 250.000 οχημάτων. Για παράδειγμα, η εφαρμογή χρηματοδότησης αυτοκινήτου, γνωστή ως iMETRIK Collect, ειδοποιεί τους οδηγούς που έχουν καθυστερήσει τις πληρωμές τους κάθε φορά που εισέρχονται σ το όχημά τους. Η υπηρεσία έχει επιτρέψει με την εφαρμογή της από εταιρεία χρηματοδότησης, την αύξηση των έγκαιρων πληρωμών κατά 8% και τη βελτίωση της ταμειακής ορής της εταιρείας κατά περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Η τεχνολογία M2M έχει καλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη των έξυπνων  δικτύων ενέργειας, βοηθώντας τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας να διαχειριστούν  την παραγωγή ενέργειας, να ελέγξουν τη διανομή και να μειώσουν τις δαπάνες με απομακρυσμένη ανάγνωση των μετρητών . Σημαντική είναι επίσης η διευκόλυνση των πελατών για την παρακόλουθηση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο και της διαμόρφωσης των αντίστοιχων λογαριασμών κατανάλωσης.

Ο τομέας των υπηρεσιών υγείας, ο οποίος απαιτεί άρτια εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό και συνεπώς είναι ιδιαίτερα δαπανηρός, θα μπορούσε επίσης να επωφεληθεί από τη χρήση των εφαρμογών M2M. Οι εφαρμογές αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την απομακρυσμένη παρακολούθηση καρδιάς για ασθενείς με χρόνιες καρδιακές παθήσεις ή αισθητήρες κίνησης που θα μπορούσαν να εντοπίσουν την έλλειψη κίνησης σε ένα σπίτι, ένδειξη ότι ένα άτομο που χρήζει παρακόλουθησης έπεσε ή έχασε τις αισθήσεις του.”
Ολοκληρώνοντας την  ομιλία του ο κ. Κυρατσόπουλος αναφέρθηκε στο τρόπο με τον οποίο η Nokia Siemens Networks υποστηρίζει τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη χάραξη της στρατηγικής τους για την αγορά M2M. “Στόχος της Nokia Siemens Networks είναι να βοηθήσει τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (CSPs) να μετατρέψουν αυτές τις ευκαιρίες σε πραγματικά επικερδείς δραστηριότητες. Η εταιρεία μας υποστηρίζει τους πελάτες της μέσω παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, προηγμένων λύσεων που εξασφαλίζουν χαμηλό λειτουργικό κόστος και του καταλληλότερου μοντέλου παροχής τους ώστε να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις των υπηρεσιών M2M.”
Το εγχείρημα αυτό υποστηρίζεται από το δίκτυο συνεργατών της εταιρείας το οποίο αριθμεί περισσότερους από 10.000 προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων προμηθευτών μονάδων M2M ώστε να διασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα τους όταν ενσωματώνονται σε ενεργά δίκτυα. Η Nokia Siemens Networks διαθέτει επίσης Smart Labs στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κορέα, και συνεργάζεται με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και κατασκευαστές συσκευών για την ανάπτυξη και τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών, των εφαρμογών και των υποδομών δικτύου για την τεχνολογία αυτή.

“Συνδυάζουμε μοναδικά την παροχή δυναμικών υπηρεσιών με ευέλικτα μοντέλα παροχής τους, ένα ενοποιημένο πλαίσιο λύσεων και ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών για να βοηθήσουμε τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους  να δημιουργήσουν επικερδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσω της τεχνολογίας M2M. Ο συνδυασμός των τεσσάρων αυτών πεδίων μας καθιστά τον ιδανικό συνεργάτη για τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών”, εξήγησε ο κ. Κυρατσόπουλος.
“Μέσω της στενής μας συνεργασίας με τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, αναζητούμε και καθορίζουμε τον καταλληλότερο  ρόλο για αυτούς στον περίπλοκο αλλά ταχύτατα αναπτυσσόμενο κυβερνοχώρο των έξυπνων αντικειμένων,” κατέληξε ο κ. Κυρατσόπουλος. 
Enhanced by Zemanta

Η IBM παρουσιάζει έξυπνες υπηρεσίες και τεχνολογίες cloud για τις επιχειρήσεις

Image representing IBM as depicted in CrunchBaseImage via CrunchBaseΗ IBM ανακοίνωσε πρόσφατα νέες υπηρεσίες και τεχνολογίες cloud επόμενης γενιάς για πελάτες που επιθυμούν να μεταφέρουν καίριες επιχειρησιακές διαδικασίες σε παραγωγικά περιβάλλοντα cloud, με σκοπό την καινοτομία, τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της ευελιξίας.

Για να επιταχυνθεί η μετάβαση από την έρευνα, την ανάπτυξη και την αξιολόγηση στην πλήρη υλοποίηση – σε ολόκληρη την επιχείρηση - μιας λύσης cloud, η IBM επεκτείνει το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιό της λύσεων cloud με το IBM SmartCloud, την επόμενη γενιά προτάσεων τεχνολογίας και υπηρεσιών cloud για ιδιωτικά, δημόσια και υβριδικά cloud που βασίζονται σε υλικό, λογισμικό, υπηρεσίες και βέλτιστες πρακτικές της IBM.

Στο πλαίσιο αυτής της ανακοίνωσης, η IBM παρουσιάζει μια πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών cloud επόμενης γενιάς για επιχειρήσεις, η οποία προς το παρόν παρέχεται πιλοτικά σε πελάτες και θα είναι διαθέσιμη αργότερα αυτό το έτος. Για πρώτη φορά, οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να επιλέγουν βασικά χαρακτηριστικά ενός δημόσιου, ιδιωτικού και υβριδικού cloud σύμφωνα με τις απαιτήσεις κάθε φορτίου εργασίας, από απλές υποδομές Web έως σύνθετες επιχειρησιακές διαδικασίες, με βάση πέντε διαστάσεις στις οποίες περιλαμβάνονται τα εξής:

· Ασφάλεια

· Διαθεσιμότητα και απόδοση

· Τεχνολογικές πλατφόρμες

· Διαχειριστική υποστήριξη και υλοποίηση

· Πληρωμή και τιμολόγηση

Στις ανακοινώσεις περιλαμβάνονται νέες υπηρεσίες, λογισμικό και πρωτοβουλίες για τα πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

- IBM SmartCloud - Με βάση το υπάρχον δημόσιο (public) cloud της IBM, η νέα υπηρεσία θα προσφερθεί σε δύο επίπεδα, Enterprise και Enterprise +, παρέχοντας στους πελάτες ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο επιλογής και οικονομικών πλεονεκτημάτων, συνδυάζοντας την εξοικονόμηση κόστους και την επεκτασιμότητα ενός κοινόχρηστου περιβάλλοντος με την ευελιξία επιμέρους επιλογών για την ασφάλεια, τις υφιστάμενες εφαρμογές, την αξιοπιστία, τη διαχείριση και τις υπηρεσίες υποστήριξης που συνήθως απαντώνται σε ένα ιδιωτικό περιβάλλον.

- IBM Workload Deployer – Επιτρέπει στους πελάτες να υλοποιούν ταχύτερα εφαρμογές cloud μέσω απλοποιημένης εγκατάστασης και δυνατοτήτων αυτοματισμού.

- Cloud Standards Customer Council – Η IBM ενώνει τις δυνάμεις της με 45 από τις κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς του κόσμου, όπως η Citigroup, η Lockheed Martin, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, με σκοπό την προώθηση της υιοθέτησης των λύσεων cloud, δίνοντας προτεραιότητα σε βασικά θέματα διαλειτουργικότητας, όπως η διαχείριση, οι αρχιτεκτονικές αναφοράς, οι υβριδικές λύσεις cloud, καθώς και η ασφάλεια και συμμόρφωση.

- Επιχειρηματικότητα κοινωνικής δικτύωσης μέσω cloud – Η IBM συνεχίζει την ανάπτυξή της ως ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών SaaS (Software as a Service) ανακοινώνοντας νέους πελάτες, όπως οι American Airlines, Aviva, Carfax, Costco, Frito Lay, IndiaFirst Life Insurance Co., Shriram Transport Finance Company Ltd. και 7Eleven.

Η IBM βοηθά χιλιάδες πελάτες να υιοθετήσουν μοντέλα cloud και διαχειρίζεται καθημερινά εκατομμύρια συναλλαγές μέσω cloud, βοηθώντας επιχειρήσεις σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, όπως οι τράπεζες, οι τηλεπικοινωνίες, οι υπηρεσίες υγείας και η δημόσια διοίκηση, να δημιουργήσουν τα δικά τους cloud ή να αξιοποιήσουν με ασφάλεια τις επιχειρηματικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υποδομής cloud της IBM.

Η IBM ξεκίνησε την πρωτοβουλία της για το cloud computing σχεδόν πριν από πέντε χρόνια, ιδρύοντας τα εργαστήρια Blue Cloud σε όλο τον κόσμο με σκοπό να επιταχύνει τη συνεργασία με καινοτόμους πελάτες, κυβερνήσεις και πανεπιστήμια. Το cloud computing είναι πλέον ένας βασικός τομέας ανάπτυξης για την IBM που αναμένεται να αποφέρει 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα έως το 2015 στους τομείς του υλικού, λογισμικού, και στις υπηρεσίες.

Η IBM είναι μοναδική στο χώρο συνδυάζοντας κύριες τεχνολογίες του cloud computing, βαθιά γνώση των διαδικασιών, ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο λύσεων cloud και ένα δίκτυο διεθνών κέντρων υλοποίησης. Η IBM προβαίνει σε μια σειρά ανακοινώσεων:

Υπηρεσίες πλατφόρμας cloud νέας γενιάς

Η νέα υπηρεσία IBM SmartCloud μπορεί να επιτρέψει σε οργανισμούς, στους υπαλλήλους τους και στους συνεργάτες τους να αποκτήσουν ό,τι χρειάζονται, όπως το χρειάζονται – από εξελιγμένα εργαλεία ανάλυσης και εφαρμογές έως υποδομή πληροφορικής, όπως virtual servers και storage ή πρόσβαση σε εργαλεία για τη δοκιμή κώδικα λογισμικού - όλα υλοποιημένα με ασφάλεια στο παγκόσμιο δίκτυο των cloud data centers της IBM.

Η υπηρεσία IBM SmartCloud διαθέτει δύο επιλογές υλοποίησης: Enterprise και

Enterprise +.

- Enterprise – Είναι ήδη διαθέσιμη και επεκτείνει περαιτέρω τις δυνατότητες του υφιστάμενου Development and Test Cloud της IBM, επιτρέποντας στους πελάτες να διευρύνουν το εσωτερικό development & test , με μείωση της διάρκειας των εργασιών ανάπτυξης εφαρμογών από ημέρες σε λεπτά, μέσω αυτοματισμού και ταχείας διάθεσης (provisioning), και με μείωση του κόστους άνω του 30% σε σύγκριση με τα παραδοσιακά περιβάλλοντα εφαρμογών. Αυτή η λύση είναι άμεσα διαθέσιμη.

- Enterprise + - Πρόκειται να καταστεί διαθέσιμη αργότερα αυτό το έτος. Η επιλογή Enterprise + θα συμπληρώσει και θα αυξήσει την αξία της επιλογής Enterprise, προσφέροντας εντελώς νέες δυνατότητες, παρέχοντας ένα βασικό σύνολο multi-tenant υπηρεσιών για τη διαχείριση στοιχείων υποδομής virtual server, storage, δικτύου και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων διαχειριζόμενων λειτουργικών υπηρεσιών παραγωγής.


Νέο λογισμικό επιταχύνει την υλοποίηση cloud

Η IBM παρουσιάζει νέο λογισμικό που βοηθά τις εταιρίες να αναπτύξουν υπηρεσίες cloud computing σε περιοχές όπως οι πωλήσεις, το μάρκετινγκ ή οι ανθρώπινοι πόροι, με ιδιωτικά, δημόσια και υβριδικά μοντέλα παροχής υπηρεσιών cloud.

Η υπηρεσία IBM Workload Deployer επιτρέπει στις εταιρείες να δημιουργούν προσαρμοσμένες υπηρεσίες cloud με πρότυπα που βασίζονται στις βέλτιστες πρακτικές της IBM και οι οποίες διαθέτουν ένα μεγάλο εύρος δυνατοτήτων λογισμικού, υπηρεσιών και διαχείρισης. Οι πελάτες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν μια γραφική διεπαφή χρήστη (GUI) για εύκολη εγκατάσταση εφαρμογών, διαμόρφωση βάσεων δεδομένων και ρύθμιση της ασφάλειας για τις υπηρεσίες cloud που καταναλώνουν ή παρέχουν στους πελάτες τους. Συνοδευόμενη από ενσωματωμένη παρακολούθηση, διαχείριση κύκλου ζωής και ελαστικότητα, η υπηρεσία IBM Workload Deployer μπορεί να απλοποιήσει και να επιταχύνει δραματικά την υλοποίηση λύσεων cloud.

Προώθηση ανοικτών προτύπων cloud

Η IBM ενώνει τις δυνάμεις της με 45 κορυφαίους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων της Lockheed Martin και του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας για την ίδρυση ομάδας με στόχο τη συμπλήρωση και την υποβολή απαιτήσεων σε οργανισμούς προτύπων προμηθευτών. Αυτή η ομάδα θα συμβάλει στην προώθηση της υιοθέτησης του cloud computing, δίνοντας προτεραιότητα σε βασικά θέματα διαλειτουργικότητας, όπως η διαχείριση, οι αρχιτεκτονικές αναφοράς, τα υβριδικά cloud, καθώς και η ασφάλεια και συμμόρφωση.

Ο φορέας Cloud Standards Customer Council είναι ανοικτός σε όλους τους οργανισμούς που είναι τελικοί χρήστες. Η ομάδα θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της εξάλειψης των εμποδίων για την ευρεία διάδοση του cloud computing δίνοντας προτεραιότητα σε βασικά θέματα διαλειτουργικότητας.


Επιχειρηματικότητα κοινωνικής δικτύωσης μέσω cloud

H IBM έχει αυξήσει την υιοθέτηση του λογισμικού και των υπηρεσιών της cloud computing από τους πελάτες, με περισσότερους από 20 εκατομμύρια τελικούς χρήστες-πελάτες διεθνώς, κάτι που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών software-as-a-service (SaaS) του κόσμου.

Στους νέους πελάτες συμπεριλαμβάνονται η American Airlines, η Aviva, η CARFAX, η Frito-Lay, η IndiaFirst Life Insurance Co., η Lincoln Trust, Shriram Transport Finance Company Ltd. και η 7-Eleven, μεταξύ εκατομμυρίων χρηστών των υπηρεσιών cloud της IBM που εστιάζουν στη διαχείριση επιχειρησιακών διαδικασιών και στη συνεργασία.

Μια σειρά νέων πελατών εργάζονται σε όλο τον κόσμο και πέρα από εταιρικά firewall για να βελτιώσουν τη συνεργασία, την καινοτομία των στελεχών τους και βασικές επιχειρησιακές διαδικασίες, όπως το μάρκετινγκ, η οικονομική διαχείριση και η εξυπηρέτηση πελατών στα social clouds της IBM, Blueworks Live και LotusLive.

Άλλες υπηρεσίες cloud της IBM για την επιχείρηση

LotusLive - Η σουίτα συνεργασίας που απλοποιεί και βελτιώνει τις καθημερινές επιχειρησιακές συναλλαγές με πελάτες, συνεργάτες και συναδέλφους, συμπεριλαμβάνοντας κοινή χρήση αρχείων, συνδιασκέψεις μέσω του Web, ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, κοινωνική δικτύωση, κοινότητες και παρακολούθηση έργων.

IBM Coremetrics --- Περισσότερες από 2.100 online επωνυμίες-brands (600 εταιρίες) παγκοσμίως χρησιμοποιούν την υπηρεσία Coremetrics Software as a Service (SaaS) για να βελτιστοποιήσουν το ηλεκτρονικό τους μάρκετινγκ.

IBM Unica - υπηρεσίες cloud (Pivotal Veracity και Marketing Operations OnDemand) που χρησιμοποιούνται περίπου από 36.000 φορείς μάρκετινγκ

IBM Sterling Commerce - πραγματοποιεί περισσότερες από 310.000 συνδέσεις συνεργατών ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως και διεκπεραιώνει περισσότερες από 1,1 δισεκατομμύριο συναλλαγές ετησίως, αξίας πελατών περίπου 15 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω υπηρεσιών B2B, με 10 από τις 10 κορυφαίες επιχειρήσεις λιανεμπορίου των ΗΠΑ, 10 από τις 10 κορυφαίες τράπεζες των ΗΠΑ και 9 από τις 10 κορυφαίες επιχειρήσεις βιομηχανικής παραγωγής των ΗΠΑ.

IBM Cast Iron - βοηθά τους πελάτες να ενσωματώσουν υπηρεσίες cloud στις επιχειρησιακές διαδικασίες και δεδομένα, ώστε να επιτρέψουν τη δημιουργία υβριδικών μοντέλων cloud που προστατεύουν τις υφιστάμενες επενδύσεις στην πληροφορική ενώ παρέχουν αυξημένη ευελιξία.

IBM Blueworks Live, μια υπηρεσία συνεργασίας μέσω cloud η οποία βοηθά τους πελάτες να δημιουργήσουν και να αυτοματοποιήσουν κατά περίπτωση επιχειρησιακές διαδικασίες σε διάστημα δευτερολέπτων.

IBM Tivoli Live - υπηρεσία software-as-a-service που παρέχει δυνατότητες διαχείρισης υπηρεσιών για επιχειρήσεις χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετου υλικού ή αγοράς και διαμόρφωσης αδειών χρήσης λογισμικού. Διαθέσιμο μέσω μηνιαίας συνδρομής, το λογισμικό παρέχει στις επιχειρήσεις ευέλικτες και προσαρμόσιμες δυνατότητες διαχείρισης, με ενσωματωμένες βέλτιστες πρακτικές.

IBM Converged Communications Services - παρέχει σχεδίαση και υλοποίηση μιας λύσης ιδιωτικού cloud ενοποιημένων επικοινωνιών με ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, βοηθώντας τους πελάτες να μειώσουν το κόστος και την πολυπλοκότητα των εργαλείων διαχείρισης συνεργασίας και βελτιώνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα και τη συνεργασία του ανθρώπινου δυναμικού τους

Η ζήτηση για το cloud computing αυξάνεται με εκρηκτικούς ρυθμούς, καθώς οι οργανισμοί επιδιώκουν την αύξηση της αποτελεσματικότητας της πληροφορικής τους υποδομής για την παροχή νέων και καινοτομικών υπηρεσιών, επιτυγχάνοντας παράλληλα σημαντικές οικονομίες κλίμακας. Σύμφωνα με την IDC, 17 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν σε τεχνολογίες, υλικό και λογισμικό που σχετίζονται με το cloud computing το 2009. Η IDC προβλέπει ότι οι δαπάνες θα αυξηθούν στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2013. (1)

Πληροφορίες για τις δραστηριότητες cloud computing της IBM

Η IBM έχει βοηθήσει χιλιάδες πελάτες να υιοθετήσουν μοντέλα cloud και διαχειρίζεται εκατομμύρια συναλλαγών μέσω cloud σε καθημερινή βάση. Η IBM βοηθά τους πελάτες σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, όπως οι τράπεζες, οι τηλεπικοινωνίες, οι υπηρεσίες υγείας και η δημόσια διοίκηση, να δημιουργήσουν τα δικά τους cloud ή να αξιοποιήσουν με ασφάλεια τις επιχειρηματικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υποδομής μέσω cloud της IBM. Η IBM είναι μοναδική στο να συνδυάζει βασικές τεχνολογίες cloud, βαθιά γνώση των διαδικασιών, ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο λύσεων cloud και ένα δίκτυο διεθνών κέντρων υλοποίησης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις cloud της IBM, επισκεφθείτε την τοποθεσία www.ibm.com/smartcloud
1) IDC http://itmanagement.earthweb.com/netsys/article.php/3870016/IDC-Sees-Cloud-Market-Maturing-Quickly.htmhttp://itmanagement.earthweb.com/netsys/article.php/3870016/IDC-Sees-Cloud-Market-Maturing-Quickly.htm

Enhanced by Zemanta

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Γραμμή Βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Kids on the busImage by roarpett via FlickrΗ Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαχειρίζεται τη Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ τουΕλληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 8001180015 (help@saferinternet.gr), απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία, κα).

Η Γραμμή είναι χωρίς χρέωση (με την υποστήριξη του ΟΤΕ). Στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης – κατάχρησης διαδικτύου για τα παιδιά και τους εφήβους. Λειτουργεί στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), στο Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π&Α Κυριακού», Μεσογείων 24 - Γουδή, Δευτέρα-Παρασκευή (09:00-15:00).


Περισσότερα

Enhanced by Zemanta

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Βάσεις με ηχεία για iPod & iPhone από τη Sony

Οι τρεις νέες βάσεις ηχείων από τη Sony θα σας επιτρέψουν να απολαμβάνετε μουσική και βίντεο από το iPod ή το iPhone, με ήχο υψηλής ποιότητας που απλώνεται στο χώρο.

Το εξαιρετικό στυλ αναδεικνύει περισσότερο το iPod ή το iPhone σαςενώ οι μινιμαλιστικές γραμμές των RDP-X60iP, RDP-M15iP και RDP-M5iP ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε εσωτερικό χώρο. Οι βάσεις είναι συμβατές με τα μοντέλα iPod και iPhone, [περιλαμβανομένων των iPhone 4 και iPod touch (4ης γενιάς)], και πανεύκολες στη χρήση. Απλά τοποθετήστε το player στη βάση και μοιραστείτε με όλους τη μουσική και τα βίντεο από τη βιβλιοθήκη που έχετε δημιουργήσει στο iTunes, ενώ η μπαταρία του iPod ή του iPhone επαναφορτίζεται.

Οι τρεις βάσεις με ηχεία συνοδεύονται από ένα πρακτικό τηλεχειριστήριο, το οποίο σας επιτρέπει να ελέγχετε το μενού λειτουργιών του iPod ή του iPhone, χωρίς να χάνετε την άνεση της πολυθρόνας σας.

RDP-X60iP: ασύρματη βάση ηχείων με σύνδεση Bluetooth®

Η βάση ηχείων iPod RDP-X60iP, θα δώσει νέα διάσταση στη βιβλιοθήκη σας iTunes με εξαιρετικά πλούσιο, δυναμικό ήχο hi-fi.

Η βάση RDP-X60iP συνδυάζει την ισχύ, το στιλ και τη μουσική απόδοση χωρίς να θυσιάζει τίποτα από την εργονομία της. Είναι η πρώτη βάση ηχείων «φτιαγμένη για iPod/iPhone» από τη Sony, η οποία διαθέτει Bluetooth® για άνετη, ασύρματη λειτουργία. Χαλαρώστε ακούγοντας μουσική μέσω Bluetooth ενώ παίζετε, στέλνετε τα e-mail σας ή απλά ακούτε τα αγαπημένα σας κομμάτια, από το iPod, το iPhone ή το iPad σας.

Η βάση RDP-X60i μπορεί να αναπαράγει μουσική από οποιαδήποτε άλλη συσκευή με δυνατότητα σύνδεσης Bluetooth® – μια ιδανική λύση για να απολαύσουν όλοι στο δωμάτιο τη μουσική συλλογή από το δικό σας φορητό player. Η βάση ηχείων RDP-X60iP μπορεί επίσης, να αναπαράγει audio από κινητά τηλέφωνα Sony Ericsson, όπως τα Xperia X10, X10 mini και X8 τα οποία έχουν δυνατότητα σύνδεσης Bluetooth®.

Ακόμη και εάν το δικό σας MP3 player δεν έχει δυνατότητα Bluetooth®, μπορείτε να απολαύσετε τον ίδιο, καθαρό, δυνατό στερεοφωνικό ήχο συνδέοντας το player στην είσοδο audio της βάσης ηχείων.

RDP-M15iP: φορητή βάση ηχείων

Ιδανική για ταξίδια ή για ακροάσεις στο σπίτι, η φορητή βάση ηχείων RDP-M15iP αποδίδει δυνατό, ευκρινή στερεοφωνικό ήχο 10W+10W από το κομψά σχεδιασμένο σώμα της. Είναι το πρώτο docking station από τη Sony, το οποίο διαθέτει μια έξυπνη περιστρεφόμενη βάση. Απλά τοποθετείστε πάνω το iPod ή το iPhone και περιστρέψτε τη για να δείτε φωτογραφίες ή βίντεο σε φορμά ευρείας οθόνης κρατώντας το player πλάγια, σε οριζόντια θέση.

Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία της βάσης ηχείων κρατάει μέχρι και για έξι ώρες για αναπαραγωγή μουσικής, αν βρίσκεστε μακριά από πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος. Η βάση RDP-M15iP συνοδεύεται από μια μαλακή θήκη μεταφοράς για να τη μεταφέρετε με ασφάλεια στις διακοπές σας ή το επαγγελματικό σας ταξίδι.

RDP-M5iP: compact βάση ηχείων

Η βάση ηχείων RDP-M5iP είναι διαθέσιμη σε μαύρο ή λευκό χρώμα. Αν και compact, προσθέτει μια ιδιαίτερη στυλιστική νότα σε κάθε εσωτερικό χώρο. Είναι εύκολη στη χρήση, αλλά και βολική στη μεταφορά αφού διαθέτει μια εύχρηστη χειρολαβή. Απλά σηκώστε τη βάση και μεταφέρετέ την όπου και αν θελήσετε: με μια τετράδα αλκαλικών μπαταριών τύπου ΑΑΑ θα απολαύσετε μέχρι και 10 ώρες μουσικής.

Παρά το compact μέγεθός της, η βάση RDP-M5iP αποδίδει ιδιαίτερα ικανοποιητικό, πλούσιο στερεοφωνικό ήχο από το σύστημα των ηχείων της, τα οποία διαθέτουν σύστημα bass reflex.

Οι βάσεις ηχείων RDP-X60iP και RDP-M5iP, ειδικά φτιαγμένες για iPod & iPhone, από τη Sony, θα είναι διαθέσιμες από τον Ιούνιο του 2011, ενώ το μοντέλο RDP-M15iP θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από τον Ιούλιο του 2011.
Enhanced by Zemanta

Απογοητευμένοι οι εργαζόμενοι από τα ανεπαρκή συστήματα τηλεδιασκέψεων

Optical Center of Excellence of Alcatel-Lucent...Image via WikipediaΤο 74% όσων υπαλλήλων ρωτήθηκαν θα ήθελε τέτοια εργαλεία, ενώ μόλις το 33% τα έχει στη διάθεση του

Η Alcatel-Lucent  παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας καινούριας μελέτης, τα οποία δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο πασχίζουν προκειμένου να ανταποκριθούν σε έναν ιδιαίτερα μεγάλο όγκο επικοινωνίας, και ότι έχουν ανάγκη για καλύτερα τεχνολογικά εργαλεία, ώστε να κάνουν πιο αποδοτική την επικοινωνία και τη συνεργασία με τρίτους. Το πρώτο τρίμηνο του 2011 η Alcatel-Lucent ανέθεσε τη διεξαγωγή δύο ερευνών σε παγκόσμιο επίπεδο, με σκοπό να μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα το πώς οι τεχνολογίες επικοινωνιών χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις προκειμένου να βελτιωθεί η αποδοτικότητα τους. Στις έρευνες συμμετείχαν σχεδόν 2000 εργαζόμενοι σε κλάδους έντασης γνώσης (knowledge workers) και περισσότερα από 750 στελέχη πληροφορικής, από μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σε 51 χώρες.


Από τους εργαζομένους ζητήθηκε να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν θέματα όπως οι τεχνολογίες επικοινωνίας, η παραγωγικότητα και η ενεργή συμμετοχή (engagement) των υπαλλήλων, ενώ τα στελέχη πληροφορικής κλήθηκαν να απαντήσουν για τις δυσκολίες που συνδέονται με την υλοποίηση και την υποστήριξη των προηγμένων αυτών δικτύων επικοινωνίας.


Η συνεργασία αυξάνει την παραγωγικότητα, αλλά η διαχείριση της μπορεί να αποδειχτεί δύσκολη υπόθεση


Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, το 74% των εργαζομένων πιστεύει ότι οι προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνίας, όπως οι τεχνολογίες ενοποιημένης επικοινωνίας (unified communications) ή συνεργασίας μέσω βίντεο, θα μπορούσαν να συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και της συμμετοχής των εργαζομένων, αλλά παρόλο αυτά λιγότεροι από το ένα τρίτο ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση σε τεχνολογίες απαραίτητες για την επιτυχημένη εκτέλεση της εργασίας του.


Οι ερωτηθέντες εξέφρασαν τη σαφή απογοήτευση τους από τα εργαλεία εικονικών συναντήσεων, τα οποία κρίνουν ως ανεπαρκή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας πιο εύχρηστων εργαλείων συνεργασίας, τα οποία θα δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζομένους να μοιράζονται τη γνώση με πιο αποτελεσματικό τρόπο.


Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν ότι χρειάζεται καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στα διάφορα κανάλια επικοινωνίας, ώστε οι διάφορες συζητήσεις να μπορούν να επεκτείνονται σε περισσότερους ανθρώπους, μέσα και συσκευές, αναφέροντας ως παράδειγμα την αναβάθμιση ενός απλού γραπτού μηνύματος, στο επίπεδο μιας βιντεοδιάσκεψης εάν κριθεί απαραίτητο.


Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 74% όσων συμμετείχαν στις έρευνες χρησιμοποιούν smartphones, και ότι όλα σχεδόν τα τμήματα πληροφορικής των επιχειρήσεων υποστηρίζουν διάφορα λειτουργικά συσκευών τύπου smartphone. Οι συσκευές αυτές καθιστούν τους υπαλλήλους πιο προσβάσιμους, ενώ παράλληλα αυξάνουν την προσδοκία για την εμφάνιση τεχνολογιών που θα επιτρέπουν την ταχύτερη πρόσβαση σε συναδέλφους και πληροφορίες που βρίσκονται στο χώρο εργασίας.


Στα είδη των τεχνολογιών που θεωρούνται σημαντικά περιλαμβάνονται η ενοποιημένη επικοινωνία, η διάσκεψη και η συνεργασία μέσω βίντεο, το instant messaging και τα εσωτερικά κοινωνικά δίκτυα.


Οι υπάρχουσες υποδομές, εμπόδιο για τις διευθύνσεις IT


Ένα από τα σημαντικά ευρήματα της μελέτης είναι και το γεγονός ότι, ενώ οι διευθύνσεις πληροφορικής έχουν κάνει άλματα προκειμένου να καλύψουν τις απαιτήσεις των υπαλλήλων, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για προηγμένη επικοινωνία και εργαλεία συνεργασίας, σε πολλές περιπτώσεις η ύπαρξη παρωχημένων υποδομών δυσκολεύει την κατάσταση. Η διαχείριση ενός όλο και μεγαλύτερου αριθμού δικτύων αυξανόμενης πολυπλοκότητας, επισημαίνεται ως μια από τις βασικότερες προκλήσεις για τη συστήματα διαχείρισης δικτύων, ενώ μόλις το 40 % των στελεχών πληροφορικής που ρωτήθηκαν πιστεύει ότι διαθέτει στοιχειωδώς επαρκή εργαλεία για τη διαχείριση των παραμέτρων Quality of Service (QoS) και της απόδοσης των εφαρμογών.


Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι διευθύνσεις IT αναζητούν όλο και πιο συχνά εργαλεία για την ενοποιημένη διαχείριση εφαρμογών, εφαρμογών, συσκευών, χρηστών και υποδομών, μέσα από μια κοινή πλατφόρμα. Ένα 57 τοις εκατό των στελεχών πληροφορική επισημαίνει ότι θα είχαν σημαντική εξοικονόμηση πόρων εάν αντικαθιστούσαν το σύστημα διαχείρισης που χρησιμοποιούν σήμερα, με κάποιο εργαλείο που θα επέτρεπε τη διαχείριση των χρηστών με ενιαίο τρόπο και θα αντιμετώπιζε την επικοινωνία και διάφορες άλλες εφαρμογές ως υπηρεσίες που οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέσα από οποιαδήποτε συσκευή.


“Είναι σαφές ότι οι καινοτομίες στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι καταναλωτές έχουν επιπτώσεις και στον εργασιακό χώρο. Σήμερα, τόσο η διεύθυνση πληροφορικής, όσο και οι εργαζόμενοι σε μια επιχείρηση αναγνωρίζουν την ανάγκη καλύτερης επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά όλοι έχουν να αντιμετωπίσουν διάφορα εμπόδια,” αναφέρει ο κ. Arnaud Kraaijvanger, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Μάρκετινγκ της Alcatel-Lucent Enterprise. “Οι knowledge workers χρειάζονται καλύτερα εργαλεία και τα τμήματα πληροφορικής καλύτερους τρόπους για την οικονομικότερη ανάπτυξη και πιο αποτελεσματική διαχείριση όλων αυτών των εργαλείων. Ένα από τα κύρια μηνύματα που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι το ότι οι οργανισμοί που θα καταφέρουν να βρουν τρόπους για την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων επικοινωνίας θα ωφεληθούν από μια τρομακτική αύξηση της παραγωγικότητας.”
Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Η Symantec εξαγοράζει την Clearwell Systems

 Η εταιρεία Symantec Corp. (σύμβολο στο χρηματιστήριο Nasdaq: SYMC) ανακοίνωσε τη σύναψη οριστικής συμφωνίας για την απόκτηση της εταιρείας Clearwell Systems, μία αναγνωρισμένη ηγέτιδα στην αγορά eDiscovery. Η εξαγορά της Clearwell θα συνδυάσει τις κορυφαίες λύσεις eDiscovery, archiving και backup, έτσι ώστε η Symantec να παρέχει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης της πληροφορίας. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Symantec θα αποκτήσει την Clearwell σε τιμή αγοράς σχεδόν 390 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα υπάρχοντα πάγια της Clearwell που ανέρχονται περίπου στα 20 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία υπόκειται σε έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Η Symantec αποκτά την Clearwell Systems – συνδυάζοντας κορυφαίες λύσεις archiving και eDiscovery

“Καθώς η πληροφορία συνεχίζει να αυξάνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς, η μεγαλύτερη πρόκληση για τους πελάτες είναι η προστασία, διαχείριση και η δημιουργία backup αυτής της πληροφορίας, καθώς και η δυνατότητα κατηγοριοποίησης και αναζήτησής της με αποτελεσματικό τρόπο. Η εξαγορά της Clearwell και της κορυφαίας electronic discovery λύσης που διαθέτει θα ενισχύσει περαιτέρω την δυνατότητα της Symantec να διαθέτει την κατάλληλη πληροφορία, στα κατάλληλα άτομα, την κατάλληλη στιγμή, μειώνοντας το συνολικό κόστος και ελαχιστοποιώντας το ρίσκο” είπε ο κ. Αθανάσιος Βαβάτσικος, Country Manager της Symantec Ελλάδος.

Η λύση eDiscovery της Clearwell συμπληρώνει και αναβαθμίζει τις δυνατότητες της λύσης Enterprise Vault της Symantec, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη end-to-end λύση eDiscovery. Η υπάρχουσα ενσωμάτωση του Enterprise Vault στην eDiscovery Πλατφόρμα της Clearwell δίνει τη δυνατότητα στη Symantec να παρέχει σε IT χρήστες και νομικούς βελτιστοποίηση και μείωση κόστους, χρόνου και ρίσκου, στους αντίστοιχους πόρους της πληροφορίας, όπως τα email, desktop, file servers, backups και το cloud.

Αυτή η εξαγορά θα επεκτείνει την αγορά που απευθύνεται η Symantec και θα εδραιώσει την εταιρεία ως κορυφαία στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά λογισμικού eDiscovery, η οποία σύμφωνα με την Gartner, κινείται ανοδικά με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 14%, ενώ αναμένεται να φθάσει τα 1.7 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 20141. Επιπρόσθετα, n συγκεκριμένη εξαγορά αναμένεται να δημιουργήσει μελλοντικές συνέργιες cross-sell και ενοποιήσεις προϊόντων στον τομέα backup της Symantec, αξιοποιώντας τα Symantec NetBackup, Data Loss Prevention και Data Insight.

Οι επιχειρήσεις καλούνται να υιοθετήσουν πιο τυποποιημένες διαδικασίες διαχείρισης της πληροφορίας, έτσι ώστε να επιτύχουν μείωση κόστους και ρίσκου που σχετίζεται με νομικά θέματα. Σύμφωνα με την Gartner, εντός του 2012, οι εταιρείες χωρίς στρατηγική διαχείρισης της πληροφορίας και τις αντίστοιχες τεχνολογικές λύσεις archiving, θα δαπανήσουν ένα τρίτο περισσότερο από τον προϋπολογισμό τους από εκείνες που διαθέτουν λύσεις archiving περιεχομένου.2 Οι Symantec και Clearwell, είναι σε θέση να προσφέρουν μαζί στους πελάτες την δυνατότητα να διαχειρίζονται και να αναζητούν proactively και reactively την πληροφορία με αυξημένη ταχύτητα, αποδοτικά και να είναι σε θέση να διαβαθμίζουν αυτήν την πληροφορία στις εγκαταστάσεις τους ή στο cloud, μειώνοντας σημαντικά τα κόστη και το ενδεχόμενο ρίσκο.
Η Symantec αναμένει αυτή η συναλλαγή να εμφανιστεί στα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή ως 1 και μισό cent το οικονομικό έτος 2012. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Clearwell θα ενσωματωθεί στο τμήμα Information Management της εταιρείας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.symantec.com/Clearwell
Enhanced by Zemanta

saferinternet.gr: από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

H saferinternet.gr  είναι ιστοσελίδα της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και συμβουλές σε σχέση με την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και άλλων διαδραστικών τεχνολογιών από τους ανήλικους.

H Δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και χρηματοδοτείται δε αποκλειστικά από την ΕΕ και τους χορηγούς της.
Περισσότερα
http://greekinnovation.blogspot.com/

Άνοιξη στο e-shop.gr!

Μια μεγάλη ποικιλία από φορητά είδη τεχνολογίας, αλλά και χρήσιμα προϊόντα για τους θερινούς μήνες είναι διαθέσιμα στο www.e-shop.gr για να έχουμε όλα τα απαραίτητα gadgets και αξεσουάρ μαζί μας, όπου κι αν βρισκόμαστε.

Στο site του e-shop.gr μπορεί να βρει κανείς προϊόντα εικόνας και ήχου σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές: mp3 players μόλις από 14,90€, ψηφιακές μηχανές από 57,80€ και βιντεοκάμερες από 49€ που θα κάνουν τις στιγμές σας να κρατήσουν για πάντα!. Για εσάς που θέλετε να διατηρήστε την πρόσβαση στα δεδομένα σας ή να εργαστείτε από όπου κι αν βρίσκεστε προτείνουμε notebooks από 268 €, οικονομικά tablets από 114,85€ και φυσικά internet on the go sticks για πρόσβαση στο Internet όπου και όποτε θέλετε.

Αν ήρθε η ώρα να φροντίσετε τους εξωτερικούς χώρους ή τον κήπο σας, μια σειρά από εργαλεία για όλες τις χρήσεις είναι διαθέσιμα από τα πιο επώνυμα brands και σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές!

Υποδεχτείτε την άνοιξη με προϊόντα τεχνολογίας από το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα με λίγα click στον χώρο σας και πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Hacking στο site της Sony BMG Greece

Sony BMGImage via WikipediaΣύμφωνα με το blog Naked Security της εταιρίας δικτυακής ασφάλειας Sophos, το site του ελληνικού παραρτήματος της Sony BMG, www.sonymusic.gr, έπεσε θύμα hacking.

Μέρος της βάσης δεδομένων του αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από ανώνυμο χρήστη. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν usernames, ονόματα και διευθύνσεις e-mail όσων έχουν γραφτεί στο site της Sony BMG Greece, ωστόσο άλλες εγγραφές όπως passwords ή τηλέφωνα δεν βρίσκονται στη δημοσιευμένη βάση.

Μετά το Sony Playstation Network σειρά παίρνουν και τα υπόλοιπα!
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Στο 3ο συνέδριο InfoCom Green ICT 2011 η Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent global locationsImage via Wikipedia Η Alcatel-Lucent συμμετέχει στο 3ο συνέδριο InfoCom Green ICT 2011, το οποίο έγινε στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου φέτος είναι «Οι Πράσινες Τεχνολογίες ως Μοχλός Ανάπτυξης». Στο πλαίσιο αυτό, η Alcatel-Lucent θα καταθέσει τις απόψεις και την τεχνογνωσία της, ως μια από τις πιο δυναμικές εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο των κατασκευαστών κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών λύσεων.

Η συμμετοχή της Alcatel-Lucent στις εκδηλώσεις του συνεδρίου επιβεβαιώνει την προσήλωση της σε επενδύσεις βιώσιμων και κερδοφόρων λύσεων. Στην πράξη, η δέσμευση της Alcatel-Lucent στις Αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης είναι ιδιαίτερα ισχυρή, με την εταιρεία να εμπλέκεται σε μια σειρά πρωτοβουλίες και κοινοπραξίες με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στον κλάδο του ICT. Το 2010, τα Bell Labs της Alcatel-Lucent συμμετείχαν στην προώθηση της πρωτοβουλίας Green Touch (www.greentouch.org), σκοπός της οποίας είναι η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των υποδομών ICT κατά 1000 φορές, μέχρι το 2015.

Η εταιρεία συμμετέχει επίσης σε δύο ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, το EARTH και το ECONET, τα οποία έχουν στόχο τη μείωση της ενέργειας που καταναλώνεται στα δίκτυα κινητών και σταθερών επικοινωνιών, αντίστοιχα.

Παράλληλα με τις δραστηριότητες αυτές, η Alcatel-Lucent αναπτύσσει έναν μεγάλο αριθμό τηλεπικοινωνιακών λύσεων οι οποίες στηρίζουν μια σειρά από κλάδους όπως, μεταξύ άλλων, η Ενέργεια, οι Μεταφορές, το Πετρέλαιο και το Φυσικό αέριο, να υιοθετήσουν ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας, βελτιώνοντας την επικοινωνία των στελεχών τους με χρήση βίντεο, φωνής και δεδομένων, και παρέχοντας προηγμένες λύσεις για την επικοινωνία μεταξύ μηχανών (machine-to-machine communication).

Ο κ. Στέλιος Βαλτζής, Business Development Manager του τμήματος Υπηρεσιών στην Alcatel-Lucent Hellas σημειώνει σχετικά: “Η επίδραση της τεχνολογίας ICT σε κλάδους όπως αυτός της Ενέργειας, μπορεί να είναι τεράστια. Η πολυπλοκότητα του ενεργειακού προφίλ οικιακών καταναλωτών και επιχειρήσεων, η ανάγκη για βέλτιστη κατανάλωση, εξορθολογισμό της χρήσης φυσικών πόρων και έλεγχο του αντίστοιχου κόστους, καθώς επίσης και η ζήτηση της αγοράς για ευέλικτες λύσεις, αποτελούν θέματα στα οποία μπορούν να απαντήσουν τα έξυπνα δίκτυα (smart grids) και οι έξυπνοι μετρητές ενέργειας. Τα έξυπνα δίκτυα μπορούν πράγματι να βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και τον έλεγχο των αιχμών της ζήτησης.

Επίσης, τα smart grids μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση και τον έλεγχο ολόκληρου του δικτύου διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και να διευκολύνουν χιλιάδες απλούς οικιακούς καταναλωτές να συμμετέχουν στην αγορά της Ενέργειας. Η καλύτερη διαχείριση της ενέργειας έχει ως συνέπεια τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, το οποίο αρχίζει να γίνεται επιτακτική απαίτηση της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των πολιτών. Και τέλος, ο εκμοντερνισμός των ενεργειακών υποδομών μας μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.”
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

PRISMA Win® Bookstore Management

Η κορυφαία επιλογή για τα βιβλιοχαρτοπωλεία!

Τα θετικότερα σχόλια απέσπασε η εφαρμογή PRISMA Win® Bookstore Management της Megasoft, στα πλαίσια της συμμετοχής της εταιρίας στην 31η Διεθνή Εμπορική Έκθεση Χαρτοσχολική, που πραγματοποιήθηκε 6-9 Μαΐου στην Αθήνα και κέρδισε τις εντυπώσεις για μία ακόμα φορά για την εξειδίκευσή της και την απόλυτη κάλυψη που προσφέρει στις ανάγκες των σύγχρονων βιβλιοχαρτοπωλείων.

Εκατοντάδες επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς επίσης και ήδη υπάρχοντες πελάτες της εταιρίας, επισκέφθηκαν το περίπτερο της Megasoft, πειραματίστηκαν με την εφαρμογή και είδαν όλες τις νέες δυνατότητες που έχει να τους προσφέρει. Σχεδιασμένη με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, προσφέρει στους επαγγελματίες του κλάδου την ασφάλεια και την ταχύτητα εργασίας που χρειάζονται για μια επιτυχημένη και κερδοφόρα καθημερινή λειτουργία.

Με 8 και πλέον έτη κυκλοφορίας στην Ελληνική αλλά και Κυπριακή αγορά και περισσότερους από 1000 πελάτες στο χώρο του βιβλιοπωλείου και βιβλιοχαρτοπωλείου η εφαρμογή δεν αποτελεί τυχαία την κορυφαία επιλογή των επαγγελματιών!

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Έρχονται οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές με το νέο λειτουργικό Chrome της Google

Image representing Google as depicted in Crunc...Image via CrunchBaseΟι πρώτοι φορητοί υπολογιστές που θα «τρέχουν» με το νέο λειτουργικό σύστημα Chrome της Google θα βγουν στην αγορά στα μέσα Ιουνίου, μια κίνηση που αποτελεί ευθεία πρόκληση για το κυρίαρχο λειτουργικό Windows της Microsoft, αλλά και για την Apple.

Τα πρώτα laptops και notebooks με το Google Chrome –που ήδη ονομάζονται συλλήβδην Chromebooks– θα κυκλοφορήσουν από την κορεατική Samsung (με τιμές από 429 δολάρια) και την ταϊβανέζικη Acer (από 349 δολάρια) και θα διαθέτουν επεξεργαστές της Intel. Τα Chromebooks της Samsung θα ανήκουν στη σειρά 5, θα διαθέτουν οθόνη 12,1 ιντσών, πάχος σχεδόν δύο εκατοστών και βάρος ενάμισι κιλό. Αλλοι κατασκευαστές αναμένεται να υιοθετήσουν το Chrome μέσα στο 2011.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Στις 13 Μαΐου το iphone 4 από την WIND

iPhone iOS 4Image by dfbiz via FlickrΤο iPhone 4 μαζί με νέα, ειδικά σχεδιασμένα για τη συσκευή οικονομικά πακέτα, θα προσφέρει από τις 13 Μαίου η WIND Ελλάς.

To iPhone 4 είναι το πιο καινοτόμο τηλέφωνο στον κόσμο, με την εντυπωσιακή retina οθόνη της Apple, την οθόνη με την υψηλότερη ευκρίνεια που έχει ποτέ κατασκευαστεί για κινητό τηλέφωνο, η οποία προσφέρει εκπληκτική ποιότητα σε κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο καθώς και το λογισμικό FaceTime που καθιστά την βιντεοκλήση πραγματικότητα. Το iPhone 4 διατίθεται με το A4 chip της Apple, κάμερα 5 megapixel με LED flash, HD video recording και έναν ελκυστικό γυάλινο και ανοξείδωτο σχεδιασμό, μοναδικό σε κινητό τηλέφωνο. Το iPhone 4 διαθέτει iOS 4, το πιο προηγμένο λειτουργικό σύστημα κινητών συσκευών παγκοσμίως. Το επαναστατικό App Store παρέχει πρόσβαση σε περισσότερες από 350.000 εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της iMovie, αποκλειστικά σχεδιασμένης εφαρμογής για το iPhone 4.

"Στο πλαίσιο του στόχου μας να προσφέρουμε κορυφαία προϊόντα στους πελάτες μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διαθεσιμότητα του iPhone 4 μέσω της εκτεταμένης αλυσίδας των καταστημάτων WIND σε όλη την Ελλάδα" δήλωσε ο David Meneghello, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής WIND. "Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πελάτες μας θα απολαύσουν την εμπειρία του τηλεφώνου μέσα από το δίκτυο μας κινητής τηλεφωνίας πανελλαδικά.

Για τιμές και διαθεσιμότητα ή για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.wind.com.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το iPhone 4, παρακαλούμε επισκεφθείτε: www.apple.com/iphone.
Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Η Microsoft εξαγοράζει το Skype

NEW YORK - SEPTEMBER 01:  In this photo illust...Image by Getty Images via @daylife
Στον έλεγχο της Microsoft περνάει, έναντι 8,5 δισ. δολαρίων, η εταιρεία Skype

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Microsoft επωμίζεται και τα χρέη της Skype, η οποία διαθέτει το ομώνυμο πρόγραμμα επικοινωνίας μέσω φωνής, βίντεο και μηνυμάτων στο διαδίκτυο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Θα μιλάμε στο κινητό και η μπαταρία θα... φορτίζεται

Μια επαναστατική τεχνολογία υπόσχεται να βάλει τέλος στο πρόβλημα της φόρτισης των κινητών τηλεφώνων... με τον πλέον απλό και αποδοτικό τρόπο. Το κινητό θα φορτίζεται όταν ο κάτοχος του το χρησιμοποιεί. Την τεχνολογία ανέπτυξαν ερευνητές στην Νότιο Κορέα και μετατρέπει τον ήχο σε ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές όσο πιο δυνατά μιλάει κάποιος όταν χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο τόσο πιο γρήγορα φορτίζεται η συσκευή. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η φόρτιση των κινητών με την φωνή θα είναι ιδιαίτερα ενοχλητική για όσους βρίσκονται κοντά σε όσους φορτίζουν την συσκευή τους φωνητικά.

«Η μετατροπή των ηλεκτρικών σημάτων σε ήχους όπως συμβαίνει για παράδειγμα, με τα ηχεία μπορεί να λειτουργήσει και αντίθετα δηλαδή ο ήχος να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια. Υπάρχουν πολλοί ήχοι που βρίσκονται στην καθημερινότητα μας και στο περιβάλλον γενικότερα και δεν έχει εξεταστεί καθόλου η περίπτωση αξιοποίηση τους ως πιθανές πηγές ενέργειας. Αυτό αποτέλεσε για εμάς το κίνητρο να ξεκινήσουμε την προσπάθεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την ομιλία, την μουσική και άλλους ήχους» αναφέρει ο Σανγκ Γου Κιμ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan, στην Σεούλ που είναι και επικεφαλής της έρευνας.

Η τεχνολογία που ανέπτυξαν οι ερευνητές μπορεί να τροποποιηθεί έτσι ώστε να έχει και άλλες εφαρμογές. Για παράδειγμα, πολλές φορές οι κάτοχοι των συσκευών αναπαραγωγής μουσικής (iPod κ.α) τραγουδάνε ενώ ακούνε τα αγαπημένα τους τραγούδια. Η τεχνολογία θα επιτρέψει την φόρτιση των συσκευών όσο οι κάτοχοι τους τραγουδούν.
tovima.gr

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ ANDROID 2.2 ΤΟ ZTE BLADE

ZTE BladeImage by John.Karakatsanis via FlickrOι συνδρομητές WIND - κάτοχοι των ZTE Blade μπορούν πλέον να αναβαθμίσουν το λειτουργικό της συσκευής τους σε Android 2.2 μέσω της ιστοσελίδας της WIND και συγκεκριμένα από το ακόλουθο link:
http://www.wind.com.gr/TopMenu/Καταστήματα/ΖΤΕ-Βlade/
ZTE-Blade-Λειτουργικό-Αναβάθμισης.aspxτο

Υπενθυμίζεται ότι το ZTE Blade είναι το προσιτό smartphone που διαθέτουν αποκλειστικά στην ελληνική αγορά τα καταστήματα WIND στην προνομιακή τιμή των €159, Χωρίς Σύνδεση ή Δωρεάν στο οικονομικό πρόγραμμα WIND Μ (1500 λεπτά χρόνο ομιλίας προς WIND, Q, 130 λεπτά χρόνο ομιλίας προς άλλα δίκτυα, 1500 SMS προς WIND και Q, 75 SMS προς άλλα δίκτυα, 350 MB για χρήση Mobile Internet) αλλά και στο WIND To All 350 (350 λεπτά χρόνο ομιλίας προς όλους).

Χαρακτηριστικά συσκευής:

Λειτουργικό Σύστημα Android 2.1
Οθόνη Έγχρωμη Οθόνη (χρώματα) 3,5"
65.000
Ανάλυση Οθόνης (pixels) 480x800
TFT

Camera Ανάλυση Φωτογραφίας 3.2 Mpixels
Zoom  Ψηφιακό zoom 5x

Video Λήψη  ✔
Αναπαραγωγή  ✔

Μνήμη Εσωτερική μνήμη 2 GB MicroSD (προ-εγκατεστημένη)
Κάρτα Μνήμης Έως 32 GB MicroSD
Συνδεσιμότητα Bluetooth  ✔
Wi-Fi
GPS

Άλλα Χαρακτηριστικά Συχνότητα
HSPA / Quad band
Μp3/ Ράδιο ✔ /✔

Χρόνος Αναμονής (ώρες) 200

Τηλεφ. Κατάλογος ✔
Περιεχόμενα Συσκευασίας Hands-free ✔
Κάρτα Μνήμης  2GB MicroSD
Καλώδιο Σύνδεσης με PC ✔
Enhanced by Zemanta

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Η Alcatel-Lucent προσφέρει σε όλους τα OpenPlug App Development Tools δωρεάν

Alcatel LucentImage by Leonardo Melo via FlickrΗ Alcatel-Lucent ανακοίνωσε σήμερα δύο νέες πρωτοβουλίες οι οποίες αναμένεται να συμβάλλουν στην αύξηση του πλήθους των εφαρμογών που μπορούν να τρέχουν σε συσκευές διαφόρων τύπων και ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος.

Με απόφαση που έχει άμεση εφαρμογή, το OpenPlug Studio (τέως OpenPlug ELIPS Studio) διατίθεται πλέον στους προγραμματιστές εφαρμογών, χωρίς χρέωση. Το OpenPlug Studio είναι ένα toolkit το οποίο επιτρέπει στους developers να αναπτύσσουν από τον ίδιο βασικό κώδικα native apps για smartphones, tablets και άλλες συσκευές που συνδέονται στο Ίντερνετ, χρησιμοποιώντας πολύ γνωστές τεχνολογίες ανάπτυξης εφαρμογών web, όπως η JavaScript, η ActionScript και η XML. Οι developers μπορούν να κατεβάσουν το OpenPlug Studio από τη διεύθυνση http:// developer.openplug.com

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης το πρόγραμμα Certified OpenPlug Solutions Provider, το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών και την εκπαίδευση των developers. Μεταξύ των αρχικών μελών περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Exuvis, η Nexworld και η On3, οι οποίες θα διδάσκουν στους developers πώς να χρησιμοποιούν τα OpenPlug tools, και παράλληλα θα κτίζουν mobile εφαρμογές για επιχειρήσεις. Οι εφαρμογές αυτές θα μπορούν να τρέχουν σε οποιαδήποτε συσκευή κινητού ανεξαρτήτως του λειτουργικού της, αξιοποιώντας τα δικτυακά APIs των παρόχων.

Οι νέες αυτές πρωτοβουλίες θα κάνουν πιο εύκολο να δημιουργηθεί μια καινούρια γενιά εφαρμογών, των οποίων τόσο η ανάπτυξη, όσο και η προώθηση στην αγορά θα γίνεται τόσο γρήγορα, όσο γρήγορη ήταν και η ιδέα που τις γέννησε. Αυτό αποτελεί μία βασική δέσμευση της Alcatel-Lucent σε σχέση με την υποστήριξη που παρέχει στην κοινότητα των developers.

Η τεράστια ανάπτυξη του κλάδου των εφαρμογών για φορητές συσκευές τροφοδοτείται, σε μεγάλο βαθμό, από το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές και επιχειρήσεις υιοθετούν τη χρήση των smartphones και των tablets. Εταιρείες μεταφορών αναζητούν στις συσκευές αυτές τρόπους για να αυξήσουν την παραγωγικότητα των υπαλλήλων τους και να προσφέρουν ένα εντελώς νέο επίπεδο υπηρεσιών στους πελάτες τους. Μέσα ενημέρωσης και Μέσα ψυχαγωγίας χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να προσδώσουν μεγαλύτερη αξία στις συνδρομητικές τους υπηρεσίες υποστηρίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πλατφόρμες, δίνοντας έτσι νέα πνοή στην παροχή περιεχομένου επί πληρωμή.

Η Alcatel-Lucent εξαγόρασε την OpenPlug το Σεπτέμβριο του 2010, μία από τις πολλές επιθετικές κινήσεις που έκανε η Alcatel-Lucent στην προσπάθεια της να προωθήσει το όραμα της αναφορικά με την υποστήριξη της ανάπτυξης εφαρμογών (Application Enablement). Το όραμα αυτό συνδυάζει τις δικτυακές δυνατότητες των παρόχων με την ταχύτητα και τον καινοτόμο χαρακτήρα του διαδικτύου, με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας γενιάς αναβαθμισμένων υπηρεσιών, οι οποίες απευθύνονται τόσο στους εταιρικούς πελάτες, όσο και στους μεμονωμένους χρήστες. Επίσης, τα OpenPlug tools βρίσκονται ενσωματωμένα στην πλατφόρμα Open API Platform της Alcatel-Lucent, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους service providers, αλλά και τις επιχειρήσεις, να ανοίξουν τα δίκτυα τους ώστε να επιτρέψουν την πρόσβαση σε παρόχους περιεχομένου και να προσελκύσουν νέες εφαρμογές.

“Ένας από τους στόχους που θέσαμε κατά τη δημιουργία της πλατφόρμας Open API Platform ήταν να μπορέσουμε να απευθυνθούμε σε ολόκληρο το οικοσύστημα των API και app,” δήλωσε η κ. Laura Merling, αντιπρόεδρος του τμήματος Application Enablement Strategy and Platform στην Alcatel-Lucent. “Η διάθεση του OpenPlug Studio χωρίς χρέωση φέρνει ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία του κλάδου μας στα χέρια ακόμη περισσότερων developers. Παράλληλα, η δημιουργία ενός επίσημου προγράμματος υποστήριξης συνεργατών υπηρετεί την ανάγκη που υπάρχει σε κάθε κλάδο, να εκπαιδεύει και να παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, ώστε αυτές να είναι σε θέση να καλύψουν τις απαιτήσεις τους.”

Οι developers έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τα μέλη του προγράμματος OpenPlug Solutions Provider Program σε αρκετές εκδηλώσεις:

Η Exuvis και η Alcatel-Lucent συμμετείχαν στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Classified Media που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2011, στη Νίκαια της Γαλλίας. Εκεί, η Exuvis παρουσίασε με λεπτομέρειες το πώς χρησιμοποίησε το OpenPlug Studio για να αναπτύξει τη διαφημιστική εφαρμογή Hebbes Immo (classified ad publishing app). Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του συνεδρίου Glue Conference, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου στο Μπρούμφιλντ του Κολοράντο με χορηγία της Alcatel-Lucent, η On3 θα λάβει μέρος σε ένα workshop αφιερωμένο στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί το OpenPlug Studio κατά τη διαδικασία ανάπτυξης native εφαρμογών που τρέχουν σε διάφορες πλατφόρμες. Η συμμετοχή στο workshop θα είναι ελεύθερη για όλους του συνέδρους.

Σχόλια Συνεργατών:

Ο κ. Marc Muller, Διευθύνων Σύμβουλος στη Nexworld δήλωσε τα εξής: “Χάρη στο OpenPlug Studio, οι πελάτες μας θα μπορέσουν να υποστηρίζουν νέους τρόπους χρήσης των εταιρικών τους συστημάτων, μέσω smartphones και tablets. Η Nexworld είναι έτοιμη να τους προσφέρει τη βέλτιστη αρχιτεκτονική και τις λύσεις που εγγυώνται ευελιξία, αποτελεσματικότητα και επιδόσεις.”
Ο κ. Scott Guthman, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στην On3 ανέφερε τα εξής: “Η On3 είναι ο πρώτος πιστοποιημένος προμηθευτής λύσεων OpenPlug για τη Βόρεια Αμερική, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Το OpenPlug Studio υποστηρίζει την τεχνολογία ActionScript η οποία μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας στην Adobe Flex. Με ένα και μόνο toolkit, το OpenPlug Studio, μπορούμε να αναπτύσσουμε εφαρμογές για όλες τις βασικές πλατφόρμες: iOS, Android, Symbian, και Windows Mobile. Συνδυάζοντας τα εργαλεία αυτά κατά την ανάπτυξη λογισμικού για κινητά αυξάνεται η παραγωγικότητα μας, και παράλληλα μειώνεται το κόστος ανάπτυξης multiplatform εφαρμογών.”
Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Επαγγελματικό Workshop με θέμα Windows Phone 7 σε συνεργασία με τη Microsoft

The Start screen of Windows Phone 7Image via WikipediaΗ Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College με τη συνεργασία της Microsoft Hellas, διοργανώνει ένα πρωτοποριακό Workshop με τη συμμετοχή έμπειρων εισηγητών και επαγγελματιών που σας μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους, σας δίνουν πρόσβαση στο απαραίτητο λογισμικό για την ανάπτυξη των εφαρμογών και συνθέτουν το χάρτη του WP7 Development.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων οι συμμετέχοντες δημιουργούν τις δικές τους εφαρμογές, πειραματίζονται, και τις ανεβάζουν δωρεάν στο Windows Marketplace.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του workshop είναι: Δευτέρα 30 & Τρίτη 31 Μαΐου 2011, ώρα 10:00-18:00. Βασικός Εισηγητής είναι ο κος Δημήτρης Ηλίας Γκανάτσιος, Academic Developer Evangelist της Microsoft Hellas.

Οι Θεματικές Ενότητες περιλαμβάνουν, κατά τη διάρκεια του α’ μέρους της πρώτης ημέρας:

-Εισαγωγή στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7

-Εισαγωγή στην κατασκευή εφαρμογών για Windows Phone 7 (Γνωριμία με τα εργαλεία Visual Studio, Expression Blend, Γλώσσα C#, Εισαγωγή στο Silverlight -XAML + CS-)

-WP7 Development: Part 1 ( Frame και Page navigation, Pivot and Panorama Control, Application Bar, Sensors -GPS, Accelerometer- RSS, HTML parsing and web services)

-WP7 Development: Part 2 ( Launchers and choosers, Isolated Storage, Application Lifecycle, Marketplace, XNA)

Στο υπόλοιπο της πρώτης μέρας και τη δεύτερη, οι φοιτητές χωρίζονται σε ομάδες και δημιουργούν εφαρμογές, με την καθοδήγηση των καθηγητών.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν το δικό τους laptop καθώς και γνώσεις προγραμματισμού. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Η αξία συμμετοχής είναι 20€ για τους φοιτητές του Mediterranean College και 25€ για το υπόλοιπο κοινό. Πληροφορίες για Εγγραφές: Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 11251, Αθήνα, τηλ.: 210 8899 600, 210 8899 670, υπεύθυνη κα Ν. Ζαριώπη, e-mail: tzariopi@medcollege.edu.gr
Enhanced by Zemanta

H ΙΒΜ δημιουργεί ένα «Εξυπνότερο Πλανήτη».

 Η IBM σε συνέχεια των φετεινών εκδηλώσεων που αφορούν στην εκατονταετηρίδα της, παραχώρησε σε τοπικό επίπεδο, ενημέρωση τύπου αφιερωμένη στα 100 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο σχετικής παρουσίασης, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδια της για την προβολή της εκατοστής επετείου από την ίδρυσή της, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δραστηριότητές της όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί ως σήμερα, καθώς και τον στρατηγικό της προσανατολισμό γύρω από τη δημιουργία ενός «Εξυπνότερου Πλανήτη».

Η συμπλήρωση ενός αιώνα επιτυχούς λειτουργίας της στο χώρο της Πληροφορικής – που αποτελεί μια από τις πιο ανταγωνιστικές και δυναμικές αγορές- καταδεικνύει τη δημιουργικότητα και τη δυναμική της, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη σταθερότητα αλλά και την προσήλωση στην εκπλήρωση των στόχων της, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο.

Η ΙΒΜ επιπλέον, συμπληρώνει 74 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά αλλά και 48 χρόνια δραστηριοποίησης στην Κυπριακή αγορά. Η πρώτη ολοκληρωμένη εγκατάσταση Πληροφοριακού Συστήματος έγινε το 1939 στην Ελλάδα. Το 1946 οι πρώτες ηλεκτρονικές γραφομηχανές της ΙΒΜ παραδίδονται σε μεγάλο τραπεζικό οργανισμό της χώρας και το 1960 εγκαθιστά τον πρώτο ηλεκτρονικό υπολογιστή στην χώρα. Στην Κύπρο, παραδίδει το 1963 το πρώτο σύστημα σε τραπεζικό οργανισμό της χώρας.

Έκτοτε, μέσα από την πολυετή παρουσία της στην ελληνική και κυπριακή αγορά, η ΙΒΜ έχει συμβάλει στην εξέλιξη της πληροφορικής, συνεργαζόμενη με οργανισμούς τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, από όλους τους κλάδους της αγοράς με στόχο τη βελτιστοποίηση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων και την αύξηση του ανταγωνιστικού τους πλεονεκτήματος. Ενδεικτικά, η ΙΒΜ έχει συνεργαστεί με επιχειρήσεις του Χρηματοοικονομικού κλάδου, του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών, της Ενέργειας, των Μεταφορών, της Υγείας, καθώς και με οργανισμούς της Δημόσιας Διοίκησης κ.α.

«Στη διάρκεια των 100 ετών λειτουργίας της, η IBM εξελίσσεται διαρκώς, ωστόσο οι άνθρωποί της παραμένουμε πιστοί στις ίδιες αξίες με βασικό άξονα τη δέσμευση για καινοτομία και την πρόοδο της κοινωνίας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΒΜ Ελλάς Α.Ε., κ. Σπύρος Πουλίδας.
Enhanced by Zemanta

Η διαρροή πιθανότατα σχετίζεται με την αρχική παράνομη εισβολή στο δίκτυο της SOE

Champions of NorrathImage via WikipediaΗ Sony Corporation και η Sony Computer Entertainment ανακοίνωσαν ότι η συνεχιζόμενη έρευνα σχετικά με τις παράνομες εισβολές στα συστήματα της Sony Online LLC (SOE, η εταιρεία) αποκάλυψε το πρωί (ώρα Τόκιο) της 2ας Μαΐου ότι hackers ενδέχεται να έχουν υποκλέψει πληροφορίες πελατών της SOE στο διάστημα από 16 έως 17 Απριλίου 2011 (PDT). Η SOE έχει την έδρα της στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια (Η.Π.Α.).

Σύμφωνα με την πληροφορία, η οποία αποκαλύφθηκε από μηχανικούς και συμβούλους ασφαλείας, που επιθεώρησαν τα συστήματα της SOE, ενδέχεται να έχουν υποκλαπεί προσωπικές πληροφορίες από περίπου 24.6 εκατομμύρια λογαριασμούς της SOE, όπως και συγκεκριμένες πληροφορίες από μια παλαιότερη βάση δεδομένων του 2007. Οι πληροφορίες από την παλαιότερη βάση δεδομένων, οι οποίες ενδέχεται να έχουν υποκλαπεί αφορούν περίπου 12.700 αριθμούς πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και ημερομηνιών λήξης (αλλά όχι και των κωδικών ασφαλείας των καρτών), που ανήκουν σε χρήστες εκτός Η.Π.Α. και περίπου 10.700 αρχεία τραπεζικών πληρωμών συγκεκριμένων καταναλωτών από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ισπανία.

Παράλληλα με την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του PlayStation® Network και του Qriocity™ και τη συνεχιζόμενη έρευνα σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις, η SOE έχει επίσης ξεκινήσει μια εντατική έρευνα στο σύστημα της. Αμέσως μετά την ανακάλυψη των πρόσθετων πληροφοριών η εταιρεία έκλεισε άμεσα όλους τους servers που συνδέονται με τις υπηρεσίες της SOE, συνεχίζοντας παράλληλα την επιθεώρηση και την αναβάθμιση των online συστημάτων ασφαλείας με αφορμή τις πρωτοφανείς αυτές κυβερνο-επιθέσεις.

Την 1η Μαΐου, η Sony απολογήθηκε στους καταναλωτές της για την αναστάτωση που προκλήθηκε από τις διακοπές των δικτυακών της υπηρεσιών. Η εταιρεία συνεργάζεται με το FBI και συνεχίζει τη δική της αναλυτική έρευνα, ενώ παράλληλα εργάζεται για να αποκαταστήσει τις υπηρεσίες της.

Η Sony προχώρησε στη γνωστοποίηση της υποκλοπής όσο το δυνατό ταχύτερα μετά την ανακάλυψη της και δημοσίευσε τις διαθέσιμες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της, ενώ σκοπεύει να αποστείλει e-mails σε όλους τους καταναλωτές, των οποίων τα δεδομένα ενδέχεται να έχουν υποκλαπεί.

Οι προσωπικές πληροφορίες των περίπου 24.6 εκατομμυρίων λογαριασμών της SOE που ενδέχεται να υποκλάπηκαν παράνομα -στην έκταση για την οποία έλαβε γνώση η SOE- είναι οι ακόλουθες:
Όνομα
Διεύθυνση
Διεύθυνση e-mail
Ημερομηνία γέννησης
Φύλο
Τηλεφωνικός αριθμός
Όνομα χρήστη (login)
Κρυπτογραφημένος κωδικός πρόσβασης (hashed password).

Επιπρόσθετα, τα αρχεία 10.700 αρχεία τραπεζικών πληρωμών από λογαριασμούς στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ισπανία περιλαμβάνουν:
Αριθμό τραπεζικού λογαριασμού
Όνομα πελάτη
Όνομα κατόχου λογαριασμού
Διεύθυνση πελάτη.

Η SOE θα χαρίσει στους καταναλωτές 30 ημέρες πρόσθετου χρόνου στις συνδρομές τους, ενώ θα τους «αποζημιώσει» με μία επιπλέον ημέρα δωρεάν συνδρομής για κάθε ημέρα που το σύστημα παραμένει εκτός λειτουργίας. Επίσης, η εταιρεία προγραμματίζει ένα πλάνο «επανόρθωσης» για τους MMO (massively multiplayer online) τίτλους της στο PlayStation®3 (DC Universe Online και Free Realms). Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν μέσα στην εβδομάδα.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία δηλώνει αποφασισμένη να συνδράμει τους καταναλωτές της, ώστε να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα και μέσω μιας δωρεάν προσφοράς θα τους παρακινήσει να εγγραφούν σε υπηρεσίες προστασίας προσωπικών στοιχείων ή/και παρόμοιων προγραμμάτων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε τοπικό επίπεδο και πρόσθετες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα σε κάθε περιοχή.

Η Sony Online Entertainment LLC (SOE) έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως η ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο των ΜΜΟ (massively multiplayer online) τίτλων από το 1999. Γνωστή για τους επιτυχημένους τίτλους και σειρές παιχνιδιών όπως τα: EverQuest®, EverQuest® II, Champions of Norrath®, PlanetSide®, Free Realms®, Clone Wars Adventures™, και DC Universe Online™, η SOE δημιουργεί, αναπτύσσει και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες online ψυχαγωγίας για σχεδόν όλες τις πλατφόρμες: το σύστημα ψυχαγωγίας PlayStation®3, τους προσωπικούς υπολογιστές, τα κινητά και τα κοινωνικά δίκτυα. Η SOE «χτίζει» βασισμένη στη δική της κληρονομιά και πρωτοπορεί στη διαδραστική ψυχαγωγία, μέσω της δημιουργικής ανάπτυξης και του εμπνευσμένου gameplay για χρήστες κάθε ηλικίας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.soe.com.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις για τις υπηρεσίες της SOE παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.soe.com/securityupdate.
Enhanced by Zemanta

Spitogatos.gr: Επένδυση στην ιστοσελίδα texnitesonline.gr

Η ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων www.spitogatos.gr ανακοινώνει την επένδυσή της στην ιστοσελίδα διαγωνισμών ιδιωτικών έργων www.texnitesonline.gr .

Έχοντας συμπληρώσει περισσότερο από έναν χρόνο λειτουργίας, η texnitesonline.gr αποτελεί έναν κόμβο προσφοράς και ζήτησης εργασιών κάθε είδους και μεγέθους γύρω από το ακίνητο και την οικοδομή. Έχοντας χιλιάδες επαγγελματίες στο δυναμικό της, εργολάβους και τεχνίτες, με εύρος εργασιών από μικροεπισκευές εως και εξολοκλήρου ανέγερση ακινήτων ετοιμάζεται να αλλάξει τα καθιερωμένα. O επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει τη δυνατότητα να περιγράψει με απλό και γρήγορο τρόπο την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει στο ακίνητό του και στη συνέχεια να την δημοπρατήσει. Με αυτό τον τρόπο θα δεχθεί πολλές προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες της texnitesonline.gr, αποκτώντας έτσι πληθώρα ποιοτικών επιλογών με δυνατότητα σύγκρισης των προσφορών. Παρέχει επίσης υπηρεσίες καταλόγου επαγγελματιών, ειδικών προβολών και διαφήμισης.

«Στόχος της texnitesonline.gr είναι να αποτελέσει ένα πρωτοποριακό μέσο έρευνας αγοράς αλλά και αναζήτησης εργασίας για τους Έλληνες. Ειδικά στις μέρες μας η ανάγκη για ποιοτικές και οικονομικές υπηρεσίες αλλά και εύρεσης εργασίας είναι τεράστια. Ως απάντηση γεννήθηκε η texnitesonline.gr, ένα αξιοκρατικό και δίκαιο σύστημα ανοιχτό προς όλους. Καθώς το αντικείμενό μας είναι η ανέγερση και συντήρηση ακινήτων θεωρούμε μεγάλης στρατηγικής σημασίας την συνεργασία με τον spitogatos.gr, τη No1 ιστοσελίδα πωλήσεων και ενοικίασης ακινήτων», δήλωσε ο Κων/νος Σταματακόπουλος, εκ των ιδρυτών της texnitesonline.gr.

«Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ο κόσμος αναζητά οικονομικές λύσεις, ποιοτικές επιλογές και διαφάνεια. Η texnitesonline.gr, εκμεταλλευόμενη τα πλεονεκτήματα του διαδικτύου σε μια αγορά που ακόμα δεν έχει συνηθίσει να κινείται με αυτό τον τρόπο, έχει καταφέρει να την αναστατώσει, αναπτύσσοντας έξυπνους μηχανισμούς για να καλύψει αυτές τις ανάγκες, ενώ παράλληλα αποτελεί ιδανική συμπληρωματική υπηρεσία και για το δικό μας κοινό. Είναι χαρά μας να είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια και έχουμε πολύ αισιόδοξα πλάνα για το μέλλον», δήλωσε ο Δημήτρης Μελαχροινός, Διευθύνων Σύμβουλος του spitogatos.gr. Από το Μάιο του 2006 που ξεκίνησε τη λειτουργία του, ο spitogatos.gr έχει καθιερωθεί ως η Νο1 Ελληνική ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων με περισσότερους από 260 χιλιάδες Έλληνες που αναζητούν στέγη να το επισκέπτονται κάθε μήνα. Στη βάση του είναι καταχωρημένα περισσότερα από 360 χιλιάδες ακίνητα προς πώληση ή ενοικίαση από όλη την Ελλάδα, η πλειοψηφία των οποίων συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό και τα οποία ανανεώνονται καθημερινά από χιλιάδες επαγγελματίες και ιδιώτες. Ο spitogatos.gr το 2009 έγραψε ιστορία στο ελληνικό επιχειρείν, προσελκύοντας κεφάλαια από την Oxygen Capital και αποτελώντας έτσι την πρώτη επένδυση θεσμικού επενδυτή σε ελληνική ιστοσελίδα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...