Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Ο Μαραθώνιος της Google

Τα 2500 χρόνια Κλασικού Μαραθωνίου εορτάζονται από όλη την Υφήλιο, με η συμμετοχή πολλών "διασημοτήτων",  και φυσικά δε θα μπορούσε να μην αφιερώσει το λογότυπο της και η Google! Νέο Google Doodle λοιπόν με αρχαιοελληνικό στυλ!

H μηχανή αναζήτησης παρακολουθεί την επικαιρότητα και συνηθίζει να "ανεβάζει" σχετικά σήματα όποτε το κρίνει σκόπιμο, όπως είχε κάνει με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Έτσι φτιάχτηκε και το σχετικό εικονίδιο του Μαραθωνίου, ως μία ένδειξη τιμής για τα 2.500 χρόνια από την ιστορική μάχη του Μαραθώνα, η οποία αναβιώνει φέτος μέσω του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου.
(Πηγή: Techgear.gr)

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Κινεζικός ο πιο γρήγορος υπολογιστής του κόσμου

Η Κίνα ανήγγειλε ότι πλέον κατέχει την κορυφαία θέση στον κατάλογο με τους μεγαλύτερους και πιο γρήγορους υπολογιστές του κόσμου, χάρη στο νέο της υπερ-υπολογιστή Τιανχέ-1 Α «Γαλαξίας», ο οποίος μπορεί να κάνει περισσότερους από 2.500 χιλιάδες τρισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο.

Για να φτάσει αυτή την ασύλληπτη ταχύτητα, ο υπολογιστής- «τέρας» ενσωματώνει περισσότερους από7.000 επεξεργαστές γραφικών της Nvidia και 14.000 επεξεργαστές της Intel, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.
 
Ο κινεζικός ισχυρισμός επιβεβαιώθηκε από τον διεθνή οργανισμό Top 500, που συντάσσει τη λίστα με τα 500 ισχυρότερα υπολογιστικά μηχανήματα του κόσμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

ΙΕΚ ΔΟΜΗ Επίσκεψη στη 2η WebWorldExpo 2010

Οι σπουδαστές του τομέα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, επισκέφθηκαν την 2η WebWorldExpo 2010 που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 23 & 24 Οκτωβρίου. Η WebWorldExpo 2010 είναι η μοναδική διοργάνωση στην Ελλάδα με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πρόσωπο με πρόσωπο με επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Internet.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν να αναδείξει όλες τις πλατφόρμες δημιουργίας και διαχείρισης ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων αλλά και των συναφών προϊόντων και υπηρεσιών όπως hosting, αναζήτηση και κατοχύρωση domain names, hardware, software, διαφήμιση σε μηχανές αναζήτησης, SOA, data centers, κ.α.

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΟΜΗ είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εταιρείες δημιουργίας και διαχείρισης ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων, web hosting, hardware, software, διαφήμισης σε μηχανές αναζήτησης, data centers, καταχωριτές domain names, τηλεπικοινωνιακούς πάροχους, κ.α., με σκοπό την περεταίρω ενημέρωσή τους.

Info: ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Χ. Τρικούπη 17, Αθήνα, τηλ.: 210 3840 552, www.iekdomi.gr

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Ο παλμός της αγοράς στο 12ο Συνέδριο Info-ComWorld

Ο παλμός της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η οποία επιχειρεί να βρει διεξόδους από την κρίση και να επανέλθει στην αναπτυξιακή της πορεία, «ακούστηκε» και φέτος στο 12ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-ComWorld (www.info-com.gr), που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Οι σημαντικοί ομιλητές-ηγέτες της αγοράς, σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες των θεσμικών και πολιτικών παραγόντων καθήλωσαν και φέτος το κοινό του Συνεδρίου που ξεπέρασε για μια ακόμα χρονιά τους 2300 συνέδρους.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπύρος Βούγιας, διαπίστωσε ότι έχει παρατηρηθεί μια καθυστέρηση στην πορεία υλοποίησης του έργου Οπτική Ίνα στο Σπίτι (FTTH), την οποία όμως, απέδωσε στη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του, προκειμένου να καταστεί ελκυστικό για τους επενδυτές. Στο πεδίο της ψηφιακής τηλεόρασης, επεσήμανε ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων δρομολογεί τον ορισμό τεχνικο-οικονομικού συμβούλου για την αποτίμησή του φάσματος, με γνώμονα πάντοτε την βέλτιστη αξιοποίησή του.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής ΝΔ και πρώην Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης επέκρινε τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου για αυτή την καθυστέρηση στο έργο του FTTH, τονίζοντας ότι σε θέματα στρατηγικής στο πεδίο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών καλό θα είναι να υπάρχει μια συνέχεια.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Λεωνίδας Κανέλλος, ανέφερε ότι πρέπει να τηρηθεί μια ισορροπία, ώστε και να υπάρξει ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, αλλά και να μην πληγεί ο ανταγωνισμός. Επίσης ζήτησε τη συνεργασία και των φορέων της αγοράς, τονίζοντας ενδεικτικά ότι έχει αποστείλει 7 επιστολές στον ΟΤΕ για ενημέρωση γύρω από τα σχέδια ανάπτυξης δικτύου VDSL, χωρίς ωστόσο να λάβει καμία ενημέρωση.

Ιδιαίτερη αίσθηση δημιούργησε και φέτος η τοποθέτηση του κ. Guido Kerkhoff, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom, υπεύθυνου για τις δραστηριότητες του ομίλου στην Ευρώπη. Ο ισχυρός άνδρας της Deutsche Telekom, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στον ΟΤΕ, τη χαλάρωση της ρύθμισης και την κατάργηση της στις αγορές που πρέπει να απορρυθμιστούν. Επίσης, τόνισε ότι η DT έχει ανάμεικτα συναισθήματα για την επένδυση της στην Ελλάδα, καθώς έχει ήδη προχωρήσει σε διαγραφή 0,9 δισ. από τα 3,8 δισ. ευρώ που είχε επενδύσει στη χώρα μας. Υπογράμμισε τέλος, την αναγκαιότητα η χώρα να προχωρήσει σε δίκτυα νέας γενιάς, σημειώνοντας ότι η ΠΓΔΜ διαθέτει αναλογικά περισσότερες ίνες που φτάνουν σε κτίρια, σε σχέση με την Ελλάδα.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος κινητής τηλεφωνίας στη Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ κ. Γιώργος Στεφανόπουλος. Συγκεκριμένα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του κλάδου, αφού η δυσβάσταχτη φορολόγηση του, σε συνδυασμό με το γραφειοκρατικό και πολύπλοκο νομοθετικό πλαίσιο καθιστούν επισφαλείς τις επενδύσεις των εταιρειών, αλλά και των θέσεων εργασίας στον κλάδο. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ρυθμιστικό περιβάλλον, η δυσλειτουργική δημόσια διοίκηση και το φορολογικό καθεστώς έχουν οδηγήσει στη μείωση του επενδυτικού πλάνου των εταιρειών κατά 60%, και θα οδηγήσουν σε μείωση 14.000 θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη τριετία. Αντιθέτως, αν τα εν λόγω προβλήματα λύνονταν, θα προέκυπτε ενίσχυση κατά 2,2 μονάδες του ΑΕΠ, αύξηση στην απασχόληση κατά 14.000 νέες θέσεις εργασίας, αλλά και επιπλέον δημοσιονομικά έσοδα της τάξης των 250 εκατ. ευρώ.

Σημαντική ήταν και η εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνιών κ. Σωκράτη Κάτσικα, ο οποίος τόνισε ότι το Υπουργείο προχωρά στην αποτίμηση του φάσματος, έτσι ώστε να υπάρχει μια συνολική αντιμετώπιση του ραδιοφάσματος (άδειες κινητής, repharming, ψηφιακό μέρισμα κ.λπ.), ενώ παράλληλα τόνισε ότι ολοκληρώνεται σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που αναμένεται να πάρουν το δρόμο προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή.

Από τους κεντρικούς ομιλητές του Συνεδρίου, σημαντική ήταν και η παρέμβαση του κ. Αντώνη Μαρκόπουλου, Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το κράτος κινείται ήδη προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης του Cloud Computing και το πρώτο βήμα θα αποτελέσει η δημιουργία τριών δημόσιων κέντρων δεδομένων, η προκήρυξη των οποίων θα γίνει εντός του 2011.

Η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και η αξιοποίηση της για την ανάκαμψη του κλάδου των ΤΠΕ στην Ελλάδα, αποτελεί μονόδρομο, σύμφωνα με τη σχετική παρουσίαση που έκανε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για την ΚτΠ, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών.

Τέλος, χαιρετισμό στους Συνέδρους απηύθυνε ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ανδρέας Δρυμιώτης, μεταφέροντας και χαιρετισμό του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Στις επιμέρους ενότητες του Συνεδρίου, αναπτύχθηκαν από τους επικεφαλής των εταιρειών του χώρου και των θεσμικών φορέων, ζητήματα όπως η ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς στις υποδομές, η ψηφιακή τηλεόραση, το cloud computing και η υιοθέτηση του από τις επιχειρήσεις και τέλος οι αντοχές και οι προοπτικές της αγοράς για την έξοδο από την κρίση. Τέλος, σημαντικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν και οι παράλληλες ενότητες του Συνεδρίου, με θεματικούς άξονες: «Smartphones & Applications» και «Green ICT».

Info-ComWorld Awards

Από τις κορυφαίες στιγμές του 12ου Συνεδρίου Info-ComWorld υπήρξε η βράβευση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Παναγή Βουρλούμη με το τιμητικό βραβείοStrategic Leadership, αλλά και η βράβευση του κ. Μιχάλη Τσαμάζ, Διευθύνοντος Συμβούλου της Cosmote, με τη διάκριση «Manager of the Year».

Στο πλαίσιο των Info-ComWorld Awards, απονεμήθηκαν επίσης Βραβεία Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εξωστρέφειας στις εταιρείες Olympia Development, Intracom Telecom,Globo Technologies και Innova. To Βραβείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης απέσπασε η Sony Ericsson Ελλάς, ενώ το Βραβείο Έρευνας & Ανάπτυξης απονεμήθηκε στη Nokia Siemens Networks Hellas.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.info-com.gr.
Enhanced by Zemanta

Νέο Λύκειο χωρίς Πληροφορική

Πριν από μερικές μέρες διέρρευσε στον τύπο ένα προσχέδιο για το πώς “οραματίζεται”  το νέο Λύκειο το Υπουργείο Παιδείας. Οι προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την εξομοίωση του ελληνικού Λυκείου με το Γαλλικό International Baccalaureate (IB) ήταν λίγο πολύ γνωστές, μέσω δημόσιων τοποθετήσεων των αρμοδίων στελεχών και της Υπουργού, κας Άννας Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Παιδείας, το προσχέδιο αυτό δεν είναι το τελικό, αλλά αποτελεί πρόταση μίας επιτροπής (άγνωστης σύνθεσης). Η επίσημη πρόταση αναμενόταν να κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου για να τεθεί σε πλαίσιο τρίμηνης δημόσιας διαβούλευσης, αλλά τελικά, όπως ανακοινώθηκε, οι προτάσεις του Υπουργείου μετατέθηκαν για μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.
Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω αν και κατά πόσο το γαλλικό σύστημα είναι το καλύτερο και το πιο κοντινό στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα (κοινωνική και οικονομική) αλλά μπορώ σίγουρα να διακρίνω την προσπάθεια για τον αφανισμό της Πληροφορικής από το Λύκειο.  Όταν μάλιστα το γαλλικό IB, που τόσο πολλοί ευαγγελίζονται στο Υπουργείο Παιδείας, διαθέτει μαθήματα πληροφορικής, ιδιαίτερα προηγμένου επίπεδου σε σχέση με το προτεινόμενο ελληνικό, τότε δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τυχαία την απουσία της Πληροφορικής!  ANAΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πτώση 20% στα έσοδα της κινητής τηλεφωνίας το τρίτο τρίμηνο

The Cosmote blimp inside the Athens Olympic Ba...Image via WikipediaΣτο 20% διαμορφώνεται η μείωση των εσόδων του κλάδου κινητής τηλεφωνίας το τρίτο τρίμηνο της εφετινής χρήσης έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, μειωμένο σημαντικά σε σχέση με το 16,5% στο τέλος του δεύτερου τριμήνου. Παράλληλα, η μείωση των εσόδων από υπηρεσίες έφθαναν στο 17,7%.

Από το ποσοστό αυτό, περίπου το 12% οφείλεται στις απώλειες των τριών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, της Cosmote, της Vodafone και της Wind, σύμφωνα με το κλείσιμο του α΄ εξαμήνου, όπως όμως εκτιμούν στελέχη των εταιρειών αναμένονται περαιτέρω απώλειες και το γ΄ τρίμηνο, καθώς οι «λίστες» με τις ανενεργές πλέον συνδέσεις δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Σύμφωνα με επικαιροποιημένη μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της ΙCΑΡ, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και αποτυπώνει την πορεία της κινητής τηλεφωνίας σήμερα, το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η πορεία του κλάδου στην Ελλάδα ήταν πολύ χειρότερη από οποιαδήποτε άλλη αγορά της Ευρώπης το 2009 και η απόκλιση αυτή συνεχίζεται και το 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, οι κυριότερες αιτίες της κρίσης στον κλάδο είναι η οικονομική ύφεση, η αύξηση της φορολογίας και η δυσκολία ανάπτυξης νέων υπηρεσιών και δικτύων λόγω του ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

Οπως μάλιστα εκτιμάται, με βάση τις προβλέψεις της Βank of Αmerica και της Μerrill Lynch, τα βασικά μεγέθη του κλάδου θα εμφανίσουν συνεχιζόμενη μείωση τα επόμενα δύο έτη.

Η Ελλάδα, πάντως, όπως δείχνει η μελέτη, βρίσκεται σε ικανοποιητική θέση σε ό,τι αφορά τη διείσδυση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς το ποσοστό πληθυσμιακής κάλυψης πλησιάζει το 100% της χώρας, ενώ το ποσοστό του πληθυσμού που κάνει χρήση κινητού τηλεφώνου και των υπηρεσιών των τριών δικτύων φθάνει στο 82%. Οι ενεργές συνδέσεις στο τέλος του α΄ εξαμήνου του 2010 έφθαναν στο 125% του πληθυσμού έναντι 122% στην ΕΕ και έναντι 186% στο τέλος του 2009 (πριν από την ταυτοποίηση των καρτοκινητών).

Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα του κλάδου προς την πολιτεία, η Ενωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας(ΕΕΚΤΥ) επισημαίνει την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης για σταθμούς βάσης (κεραίες) κινητής τηλεφωνίας καθώς και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και δημιουργία περιβάλλοντος ευνοϊκού για επενδύσεις και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και δικτύων. Ακόμη, υπογραμμίζει τη δυσανάλογη επιβάρυνση του κλάδου από την υψηλή έμμεση φορολογία και από την έκτακτη εισφορά.

Εξάλλου, όπως καταλήγει η μελέτη, τυχόν βελτίωση του ρυθμιστικού και φορολογικού περιβάλλοντος που διέπει τον κλάδο εκτιμάται ότι μπορεί να έχει όφελος κατά 2,2% του ΑΕΠ, να αυξήσει την απασχόληση κατά 14.000 θέσεις εργασίας και τα δημοσιονομικά έσοδα κατά 250 εκατ. ευρώ. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=361840&ct=3&dt=20/10/2010#ixzz12uCDcmSi

Enhanced by Zemanta

Απογοήτευσαν οι προβλέψεις της Yahoo

Image representing Yahoo! as depicted in Crunc...Image via CrunchBaseΧαμηλότερες των προσδοκιών της Wall Street ήταν οι προβλέψεις της Yahoo για τις πωλήσεις τριμήνου, υποδηλώνοντας τον ισχυρό ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει πλέον η εταιρεία από την Google και το Facebook.

Ήδη οι επενδυτές ασκούν πιέσεις στη διοίκηση του αμερικανικού κολοσσού να επαναφέρει τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να δώσει ώθηση στη μετοχή, εν μέσω φημών ότι εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου εξετάζουν το ενδεχόμενο εξαγοράς της Yahoo.  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Το Κέντρο επεξεργασίας δεδομένων της Amadeus λαμβάνει διεθνή Πιστοποίηση Ενεργειακής Απόδοσης

Η Amadeus, ο κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το κέντρο δεδομένων της στο Erding της Γερμανίας βραβεύτηκε με την πιστοποίηση κύρους “Energy Efficient Enterprise” από τον διεθνή οργανισμό TUV Sud.

Ο TUV Sud, ο οποίος παρέχει ανεξάρτητες συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίεςn ελέγχου, πιστοποίησης και εκπαίδευσης, χορήγησε στην Amadeus την πιστοποίηση για το κέντρο επεξεργασίας δεδομένων στο Erding της Γερμανίας μετά από πλήρη ενεργειακό έλεγχο των εγκαταστάσεων του κέντρου. Το κέντρο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο τέτοιου είδους στην Ευρώπη, επεξεργάζεται συναλλαγές παγκοσμίως για όλο τον Όμιλο Amadeus και το 2009 διαχειρίστηκε περισσότερες από 670 εκ. μεμονωμένες ταξιδιωτικές συναλλαγές.

Αυτή η πιστοποίηση είναι το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης διαδικασίας, κατά την οποία ηAmadeus διενήργησε πλήρη επιθεώρηση την ενεργειακής απόδοσης του κέντρου. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην παροχή ρεύματος, στις διαδικασίες θέρμανσης και ψύξης του χώρου και στον τεχνολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται, καθώς επίσης και στις διαδικασίες προμήθειας, εγκατάστασης και απεγκτάστασης.

Κατόπιν του εσωτερικού ελέγχου, ο TUV Sud συνεργάστηκε με τα τμήματα διαχείρισης εγκαταστάσεων, διαχείρισης αποθήκευσης και σχεδιασμού χωρητικότητας της Amadeus για να αναπτύξει ένα σχέδιο για την εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας με σκοπό η Amadeus να αποκτήσει την πιστοποίηση ως ενεργειακά επαρκής εταιρεία.

Ως αποτέλεσμα της πιστοποίησης, δημιουργήθηκαν πλέον εσωτερικοί κανόνες που αξιολογούν όλες τις δραστηριότητες του κέντρου με κριτήρια βιωσιμότητας, ενώ παράλληλα η Amadeus κάνει επιπλέον προσπάθειες για να συνεχίσει την λειτουργία του κέντρου με τέτοιο τρόπο ώστε να εξοικονομεί αποθέματα, με σκοπό την ανανέωση της πιστοποίησης το 2012. Παράλληλα, ηAmadeus διατηρεί τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα τεχνικής εξυπηρέτησης για όλους τους πελάτες επί μονίμου βάσεως.

“Η πιστοποίηση του κέντρου ως ένα ενεργειακά επαρκές κέντρο αποτελούσε πάντα στόχο για μας. Θέλαμε να δείξουμε κατηγορηματικά ότι όντας επιχείρηση του ταξιδιωτικού κλάδου δεσμευόμαστε πλήρως με την περιβαλλοντική μας υπευθυνότητα,” δήλωσε ο κ. Eberhard Haag, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Amadeus και Γενικός Διευθυντής του κέντρου επεξεργασίας δεδομένων τηςAmadeus. “Ένα κέντρο διεθνούς κύρους όπως το δικό μας πρέπει να πρωτοστατεί σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Φυσικά όμως υπάρχει και το οικονομικό όφελος από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας το οποίο μας επιτρέπει ταυτόχρονα να μεγιστοποιούμε στο έπακρο τα αποθέματά μας και να μετακυλύουμε την μείωση του κόστους στους πελάτες μας όπου αυτό είναι δυνατόν” καταλήγει

ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ Ο ΟΤΕ

Aerial view of Highways in the Maroussi suburb...Image via Wikipedia
Στους δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου
  • Αναβαθμισμένες ταχύτητες 30 και 50 Mbps
  • Ορόσημο για την ευρυζωνικότητα του μέλλοντος
 Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι κάνει πραγματικότητα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα νέο Δίκτυο Πρόσβασης Νέας Γενιάς (New Generation Access - NGA), το οποίο θα παρέχει στους τελικούς χρήστες ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. 
Το νέο δίκτυο πρόσβασης οπτικών ινών αναπτύσσεται αρχικά σε έναν περιορισμένο αριθμό αστικών κέντρων, καλύπτοντας τους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Σερρών και Ζωγράφου. Το νέο δίκτυο θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες περιοχές.
Πρόκειται για μία νέα μορφή τηλεπικοινωνιακού δικτύου, αφού μέρος του δικτύου χαλκού (από το Κέντρο του ΟΤΕ της περιοχής έως τα KV στις γειτονιές - τα γνωστά ως ΚΑΦΑΟ) αντικαθίσταται από οπτικές ίνες. Το νέο δίκτυο καταρχήν είναι τύπου FTTC (Fiber to the Cabinet – Οπτικές ίνες έως το KV) και θα παρέχει υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων (VDSL2). Στις παραπάνω περιοχές, 1.000 περίπου KV, συνδέονται με οπτικές ίνες, δίνοντας τη δυνατότητα σε 125.000 σπίτια και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν νέες ταχύτητες πρόσβασης.
Συνολικά, για τη δημιουργία υποδομών οπτικών ινών νέας γενιάς, ο ΟΤΕ θα κάνει σημαντικές επενδύσεις την τριετία 2010-2012, ώστε να φέρει τις οπτικές ίνες πιο κοντά στα σπίτια των καταναλωτών. Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο κορμού του ΟΤΕ αποτελείται εδώ και χρόνια εξολοκλήρου από οπτικές ίνες που ξεπερνούν τα 35.000 χιλιόμετρα πανελλαδικά, ενώ οι βασικοί κόμβοι του δικτύου συνδέονται μεταξύ τους με πολλαπλά κυκλώματα των 10 Gbps.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, ο ΟΤΕ σκοπεύει να προσφέρει στις παραπάνω περιοχές νέες αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 50 Mbps. Οι νέες ταχύτητες θα είναι οι εξής:
Download
Upload
έως 30 Mbps
έως 2,5 Mbps
έως 50 Mbps
έως 5 Mbps
Επιπλέον, για τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ανάλογα με το ενδιαφέρον και όπου αυτό είναι εφικτό, ο ΟΤΕ κατασκευάζει λύσεις τύπου FTTB (Fiber to the Building), όπου οι οπτικές ίνες φθάνουν έως το κτίριο.
Για τη δημιουργία δικτύων οπτικών ινών νέας γενιάς είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση εκσκαφών από όπου θα διέρχονται οι οπτικές ίνες. Για το λόγο αυτό η συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η επιλογή των παραπάνω περιοχών για την υλοποίηση του νέου δικτύου, εκτός από εμπορικά κριτήρια, έγινε και λόγω της προθυμίας των τοπικών Αρχών αυτοδιοίκησης να στηρίξουν το εγχείρημα.

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Οι Κύπριοι δεν αγαπούν τα κοινωνικά δίκτυα στο ίντερνετ.

Image representing Skype as depicted in CrunchBaseImage via CrunchBaseΛευκωσία: Οι Κύπριοι δεν αγαπούν τα κοινωνικά δίκτυα στο ίντερνετ. Μόνο το 27% -από τους τελευταίους στην Ε.Ε.- χρησιμοποιούν και επισκέπτονται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter ή το Wadja. Στη Λετονία για παράδειγμα, το ποσοστό είναι 57%. 

Όμως εκείνοι οι σχετικά λίγοι Κύπριοι που τα χρησιμοποιούν τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, είναι οι πιο μανιακοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αυτά. Το 59% από αυτούς τα επισκέπτονται τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα ως προς το πώς αντιμετωπίζει ο Κύπριος την τεχνολογία των σύγχρονων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, αποκαλύπτει η τελευταία έκδοση του Ευρωβαρόμετρου που δημοσιοποιήθηκε χθες.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Ενοποιούν τις υπηρεσίες τους Facebook - Skype

Image representing Facebook as depicted in Cru...Image via CrunchBase
Την ενοποίηση των υπηρεσιών τους ανακοίνωσαν η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και η υπηρεσία κλήσεων μέσω διαδικτύου Skype, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των «φίλων» του δικτύου μέσω του Skype.
Συγκεκριμένα, η ενοποίηση αυτή θα επιτρέπει την επικοινωνία των «φίλων» του Facebook στο κοινωνικό δίκτυο των 500 εκατομμυρίων χρηστών, με τηλεφωνικές κλήσεις ή με την αποστολή μηνυμάτων κειμένου.
Επιπλέον, για πρώτη φορά από τη δημιουργία του λογισμικού, οι χρήστες του Skype μπορούν να ενημερώσουν το προφίλ τους στο Facebook και να επικοινωνούν απευθείας μέσω της σελίδας του Skype.

Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Κίνα: 13 αυτοκτονίες high-tech σκλάβων στον κολοσσό ηλεκτρονικών Foxconn

Για συνθήκες εργασίας απαράλλαχτα όμοιες στην απανθρωπιά τους με ισχύουσες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μιλούν από τις αρχές του χρόνου τα διεθνή ΜΜΕ, όταν στα εργοστάσια που διατηρεί στην Κίνα η εταιρεία-κολοσσός ηλεκτρονικών Foxconn ο ένας μετά τον άλλον άρχισαν να αυτοκτονούν οι εργάτες.
Δεκατρείς αυτοκτονίες τέτοιων Κινέζων high-tech σκλάβων επιβεβαιώνει έρευνα που έφεραν πρόσφατα σε πέρας 60 επιστήμονες και φοιτητές πέντε πανεπιστημίων της Κίνας, της Ταϊβάν και του Χονγκ Κονγκ. Οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από περίπου 1.800 ενήλικους και ανήλικους εργάτες σε 12 διαφορετικά εργοστάσια της (εδρεύουσας στην Ταϊβάν) Foxconn μέσα στην κινεζική επικράτεια και, σε κείμενο 83 σελίδων, περιγράφουν την εργασιακή κόλαση μέσα στην οποία κατασκευάζονται συσκευές υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες πουλιούνται πανάκριβα σε Δύση και Ανατολή: συσκευές όπως το iphone της Apple και αντίστοιχες των εταιρειών Dell, Nokia και Sony. ANAΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές e-ΤΕΕ

Την Κυριακή 17/10/2010 πραγματοποιούνται οι εκλογές του e-Tεε.

Αφορούν τις ειδικότητες μηχανικών και επιστημόνων σχετικές με τηλεπικοινωνίες και πληροφορική. 

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Ηλεκτρονικοί και οι Ηλεκτρολόγοι μετά το 1994, οι οποίοι εγγράφονται αυτομάτως στα Μητρώα του. Καθώς και επιστήμονες οι οποίοι ασχολούνται με Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες και έχουν εγγραφεί με δική τους πρωτοβουλία στα μητρώα του. 

Οι εκλογές αφορούν όλο τον Ελλαδικό χώρο και γίνονται στα αντίστοιχα γραφεία των περιφερειακών ΤΕΕ σύμφωνα με την κατάσταση στο τέλος.

Υποψήφιος είναι το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς Χαράλαμπος Πεπόνης, ως εκπρόσωπος της Συνεργασίας Αριστερών Μηχανικών.
Για περισσότερες  πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.e-tee.org.gr/  

Οι ηγέτες της αγοράς μιλούν για την κρίση και την έξοδο από αυτήν στο 12ο Info-ComWorld

Με το κορυφαίο επίπεδο ομιλητών, που το έχει καθιερώσει ως το σημαντικότερο θεσμό στην αγορά των ΤΠΕ, διεξάγεται και φέτος το Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-ComWorld (www.info-com.gr). Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου είναι«Ψηφιακή Ελλάδα: στο σταυροδρόμι της ευρυζωνικής ανάπτυξης» και σε αυτό θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους, τόσο η πολιτική και θεσμική ηγεσία της χώρας, όσο και οι σημαντικότεροι παράγοντες και φορείς της αγοράς.

Ειδικότερα, στην καταληκτική ενότητα, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Aναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Σπύρος Βούγιας και ο πρώην Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης. H κεντρική ομιλία της ενότητας θα γίνει από τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Λεωνίδα Κανέλλο, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του κ. Guido Kerkhoff, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom και υπεύθυνου για τις δραστηριότητες του ομίλου στην Ευρώπη, για τον τρόπο που ο μεγάλος τηλεπικοινωνιακός κολοσσός αντιμετωπίζει την κρίση. Τις κεντρικές ομιλίες θα κλείσει ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει τη συνεισφορά του κλάδου των κινητών επικοινωνιών στο ΑΕΠ, την απασχόληση και στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας και την αξιοποίηση του ως μοχλό ανέλκυσης της παραγωγικότητας και των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Τις αντοχές της αγοράς και τις προοπτικές της για την έξοδο από την κρίση θα αναλύσουν σε συζήτηση κορυφαία στελέχη του χώρου, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Μιχάλης Τσαμάζ, ο γενικός διευθυντής λειτουργιών της Vodafone, Δαμιανός Χαραλαμπίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής, o διευθύνων σύμβουλος της hellas online, Αντώνης Κεραστάρης, o διευθύνων σύμβουλος της Cyta, Φώτιος Σαββίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της On Telecoms, Γρηγόρης Αναστασιάδης. Συντονιστής στην διεξοδική συζήτηση που θα γίνει μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της αγοράς είναι ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Accenture.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναμένεται να είναι και οι υπόλοιπες ενότητες του φετινού συνεδρίου, το οποίο θα ξεκινήσει τις εργασίες του με χαιρετισμό του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου που θα προλογίσει ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης, καθώς και μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα μελέτης για την οικονομική συγκυρία στον κλάδο ΤΠΕ, την πορεία της ευρυζωνικότητας στη χώρα, καθώς και ενδεχόμενες ευκαιρίες που προκύπτουν από την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάκαμψη του κλάδου.

Στους κεντρικούς ομιλητές περιλαμβάνονται ακόμη ο κ. Σωκράτης Κάτσικας, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην ενότητα «Ψηφιακή Τηλεόραση: Η ώρα των αποφάσεων», όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς και παράγοντες της αγοράς που εμπλέκονται στη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος καίρια ζητήματα που ζητούν την άμεση λήψη αποφάσεων, όπως η κατανομή συχνοτήτων, η αναδιανομή φάσματος, το ψηφιακό μέρισμα, τα πάρκα κεραιών κ.λπ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης, η τοποθέτηση του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού, κ. Αντώνη Μαρκόπουλου, στην ενότητα «Ψηφιακή Ελλάδα: Το cloud computing και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα», όπου σημαίνοντα στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και όχι μόνο, θα αναλύσουν τα πλεονεκτήματα της προσέγγισης του cloud computing στην παροχή υπηρεσιών.

Επιπλέον, για πρώτη φορά εφέτος, η πρώτη ενότητα «Η επόμενη γενιά των δικτύων υποδομών», θα διεξαχθεί υπό τη μορφή συζήτησης, συγκεντρώνοντας όλους τους επικεφαλής των κορυφαίων κατασκευαστών υποδομών στη χώρα μας, σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα δίκτυα νέας γενιάς και τις προοπτικές τους.

Τέλος, για μία ακόμη χρονιά, θα υπάρξουν και παράλληλες ειδικές ενότητες στο πλαίσιο του Info-Com World. Στις παράλληλες ενότητες πρόκειται να συζητηθούν δύο από τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν την αγορά και την κοινωνία: το Green ICT, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος είναι πλέον πολύ ψηλά στην ατζέντα τόσο των καταναλωτών όσο και των εταιρειών του κλάδου, και οι εξελίξεις στον δυναμικά αναπτυσσόμενο χώρο των Smartphones & Appstores, καθώς τα «έξυπνα» κινητά και τα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών, εκτιμάται ότι θα κυριαρχήσουν στο επόμενο τεχνολογικό «κύμα».

Οι εργασίες του 12 ου Συνεδρίου Info-ComWorld θα κλείσουν και φέτος με την απονομή των Info-ComWorld Awards, όπου για άλλη μια χρονιά θα βραβευθούν τα ηγετικά πρόσωπα της αγοράς, καθώς και οι εταιρείες που ξεχώρισαν με την καινοτομία, την αναπτυξιακή τους πορεία και την εξωστρέφειά τους.


Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.info-com.gr.
Enhanced by Zemanta

Το πρώτο ενιαίο δίκτυο κινητής, σταθερής και ευρυζωνικού Internet στην Ελλάδα από τη WIND

 «Δημιουργούμε έναν νέο τρόπο να δεις την επικοινωνία.
Σαν σύνολο, σαν ένα».
Το πρώτο ενιαίο δίκτυο τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα για παροχή υπηρεσιών κινητής & σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού Internet δημιούργησε η WIND.  
Με την  αναβάθμιση και ενσωμάτωση των υποδομών σταθερής τηλεφωνίας και Internet της πρώην Tellas στο υφιστάμενο δίκτυο κινητής  τηλεφωνίας της εταιρείας, η WIND Ελλάς σήμερα είναι ο μοναδικός εγχώριος πάροχος τηλεπικοινωνιών με ενιαίο δίκτυο για όλες τις υπηρεσίες επικοινωνίας.  
To ενοποιημένο δίκτυο της WIND Ελλάς μπορεί να προσφέρει σε κάθε χρήστη τη δυνατότητα επικοινωνίας με υψηλό βαθμό ευελιξίας, κάλυψη και εγγυημένη ποιότητα, σύμφωνα με τις ανάγκες και επιλογές του συνδρομητή, είτε αφορούν την κινητή, τη σταθερή ή το Internet. Βασίζεται σε μία ενιαία αρχιτεκτονική με χαρακτηριστικά την ευελιξία, την αξιοπιστία και την απλότητα. Είναι μία υποδομή, μία πλατφόρμα, για όλες τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.  
Για τη δημιουργία των υποδομών αυτών η WIND έχει από την ίδρυση της ως σήμερα υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 2€ δις., ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά επενδυτικά προγράμματα στη χώρα μας.  
Το εθνικό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο κορμού βασίζεται σε υποδομές οπτικών ινών, πολυσημείων LMDS και μικροκυματικών ζεύξεων. Συνολικά το ενιαίο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της εταιρείας αξιοποιεί 4.000 χλμ. οπτικών ινών, μεταξύ των οποίων και υποβρύχια καλώδια για τοπική και διεθνή διασύνδεση, καθώς και 30.000 χλμ. μικροκυματικής τεχνολογίας.  
Προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες φωνής και δεδομένων με τη χρήση εξελιγμένων λογισμικών και πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης ενώ διαθέτει υπερεπαρκή χωρητικότητα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σε περιόδους υψηλής ζήτησης (πχ. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά κλπ) διοχετεύοντας αυτόματα τις κλήσεις στο κοντινότερο ελεύθερο κέντρο. 
Η μετάδοση του σήματος στην κινητή τηλεφωνία  πραγματοποιείται μέσω των σταθμών βάσης που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε γωνιά της χώρας ενώ οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού Internet προσφέρονται στους συνδρομητές μέσω Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (LLU) με χρήση προηγμένης τεχνολογίας (DSLAM/MSAN).  Επιπλέον, για την κάλυψη των αυξημένων τηλεπικοινωνιακών αναγκών μεγάλων εταιρικών πελατών η WIND παρέχει και υπηρεσίες Fiber to the Building (FTTB).  
Η κάλυψη για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας & ασύρματου Internet αγγίζει το 100% πανελλαδικά για την τεχνολογία 2ης γενιάς (GSM) ενώ ξεπερνά το 80% στην 3η γενιά (UMTS 
Επισημαίνεται ότι η WIND έχει εγκαταστήσει 350 σταθμούς βάσης σε περιοχές της παραμεθορίου (σύνορα με Αλβανία μέχρι Βουλγαρία και τις περιοχές που συνορεύουν με Τουρκία), πάνω από 500 σταθμούς βάσης για την κάλυψη των κύριων εθνικών οδικών αρτηριών ενώ 120 σταθμοί έχουν εγκατασταθεί σε παράκτιες περιοχές για επίτευξη κάλυψης σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Στα δε νησιά του Αιγαίου έχουν τοποθετηθεί 475 σταθμοί. 
Η κάλυψη για υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού Internet φτάνει το 70% των εγκατεστημένων τηλεφωνικών γραμμών σε όλη τη χώρα, με 250 συν-εγκαταστάσεις σε τηλεπικοινωνιακούς κόμβους που καλύπτουν Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ακόμη 80 πόλεις σε 48 νομούς. 
Η επικοινωνία  για το πρώτο ενιαίο δίκτυο κινητής, σταθερής και Internet στην Ελλάδα, προς τους καταναλωτές πραγματοποιείται με διαφημιστική καμπάνια σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα και κύριο μήνυμα «Δημιουργούμε έναν νέο τρόπο να δεις την επικοινωνία. Σαν σύνολο, σαν ένα» 
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το νέο ενοποιημένο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της WIND  είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς με τον συνεχή εκσυγχρονισμό του η λειτουργία του απαιτείχαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας κατά 30%, περιορίζοντας το ενεργειακό αποτύπωμα της εταιρείας.  

Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

"Αστέρια" στο internet οι κινέζοι !

Οι Κινέζοι είναι οι πιο τακτικοί, οι πιο «πιστοί» και οι πιο ενθουσιώδεις χρήστες του Διαδικτύου. Μαζί με τους κατοίκους των χωρών της Μέσης Ανατολής αποτελούν την ισχυρότερη «δεξαμενή πελατών» για το online μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εταιρείας TNS για τις συνήθειες των χρηστών του Ίντερνετ σε όλο τον κόσμο, οι αναδυόμενες αγορές -όπως η ασιατική- ξεπερνούν τη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική στη χρήση των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Ο ΟΤΕ συνεργάζεται με την Μονάδα Εφηβικής Υγείας υπέρ της ασφαλούς και υπεύθυνης χρήσης του διαδικτύου


Τη συνεργασία του με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», επεκτείνει ο ΟΤΕ, με στόχο την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού και κυρίως των παιδιών, των εφήβων και των γονέων τους σε ότι αφορά στην ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου.

Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & A. Κυριακού», απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους 10-18 ετών και είναι ο φορέας που ανέδειξε για πρώτη φορά στη χώρα μας το σημαντικό θέμα της κατάχρησης του διαδικτύου.

Η συνεργασία του ΟΤΕ με την Μ. Ε. Υ. εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματός του Εταιρικής Υπευθυνότητας και καλύπτει όλο το φάσμα των δράσεων που πραγματοποιεί η Μ.Ε.Υ. για την ενημέρωση-εκπαίδευση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα ασφαλούς, υπεύθυνης και με μέτρο χρήσης του διαδικτύου.

Ενδεικτικά, προβλέπεται η επίσκεψη επιστημονικών συνεργατών της Μ.Ε.Υ. σε περισσότερα από 120 σχολεία σε Αθήνα και περιφέρεια για δύο χρόνια και η ενημέρωση 20.000 μαθητών σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου, η διοργάνωση ημερίδων σε 20 δήμους σε όλη την Ελλάδα, η διοργάνωση σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς κ.α..

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ συνεργάζεται ήδη, από το 2009, με την Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ), υποστηρίζοντας τη λειτουργία της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Πρόκειται για μια γραμμή που απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης – κατάχρησης διαδικτύου και λειτουργεί χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις. 

CONN-X ΜΕ 9,90 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ Τώρα όλοι θα σερφάρουν!

Μία νέα προσφορά για Internet από το Conn-x, ανακοινώνει ο ΟΤΕ.
Τώρα, όλοι μπορούν να συνδεθούν και να απολαύσουν τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που παρέχει ο κόσμος του Internet.

Με τη νέα προσφορά για πελάτες ΟΤΕ, οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν απεριόριστο Internet από 9,90 ευρώ / μήνα για 6 μήνες.

Συγκεκριμένα, η προσφορά[1] περιλαμβάνει:
Conn-x 2 Mbps: 9,90 ευρώ/μήνα για 6 μήνες (αντί 17,06€) ή
Conn-x 24 Mbps: 14,90 ευρώ/μήνα για 6 μήνες (αντί 23,26€)

Η νέα προσφορά μπορεί να συνδυαστεί και με πακέτα χρόνου και με το Conn-x TV, την τηλεόραση από τον ΟΤE, δίνοντας στους συνδρομητές τον έλεγχο τόσο της ψυχαγωγίας όσο και της επικοινωνίας τους.

Η παραπάνω προσφορά απευθύνεται τόσο σε νέους όσο και σε υφιστάμενους πελάτες και διατίθεται καλώντας δωρεάν το 13888, με μια επίσκεψη στο εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου ΟΤΕ (OTESHOP - COSMOTE - ΓΕΡΜΑΝΟΣ), online μέσω του www.oteshop.gr

[1] Προϋποθέτει 12μηνη παραμονή. Μετά τους 6 μήνες ισχύουν οι τιμές τιμοκαταλόγου. Δεν συμπεριλαμβάνεται πάγιο τηλεφωνικής σύνδεσης. H προσφορά ισχύει για 3 μήνες.

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Η Google τιμά τα 70 χρόνια από τη γέννηση του Λένον

The BeatlesCover of The BeatlesΕβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται στις 9 Οκτωβρίου 2010 από τη γέννηση του Τζον Λένον και η διεθνής πύλη αναζήτησης Google συμμετέχει στις εκδηλώσεις.
Σε όλες τις ευρωπαϊκές και ασιατικές μηχανές αναζήτησης η αρχική σελίδα του Google είναι διακοσμημένη έτσι ώστε οι χρήστες με ένα κλικ πάνω στο λογότυπο μπορούν να παρακολουθήσουν ένα βίντεο 32 δευτερολέπτων με τον Λένον.
Το σήμα της διεθνούς πύλης αναζήτησης έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε κάθε γράμμα της λέξης Google να έχει αντικατασταθεί με σχέδιο λουλουδιών και πεταλούδων σε μαύρο και άσπρο χρώμα που παραπέμπει αμέσως στο δολοφονημένο μέλος του συγκροτήματος των Beatles.  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Φεστιβάλ τεχνολογίας στο Γκάζι

Για τρίτη συνεχή χρονιά, από τις 7 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι θα φιλοξενήσει το «Athens Digital Week», ένα φεστιβάλ για τις νέες τεχνολογίες της εποχής μας, που φιλοδοξεί και φέτος να φέρει χιλιάδες επισκέπτες σε επαφή με τη σύγχρονη τεχνολογική πραγματικότητα και τις παγκόσμιες τάσεις και ιδέες που κυριαρχούν στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν προβολές, ομιλίες, διαδραστικά εργαστήρια (workshops) και events. Στο Athens Digital Week, εκτός των άλλων, μπορεί κανείς να ανακαλύψει τα σημεία της πόλης από όπου ο καθένας μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο εντελώς δωρεάν.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Η Samsung ανάμεσα στις πέντε πρώτες εταιρείες στον κόσμο που ανταποκρίνονται στις κλιματικές αλλαγές

Taken at the 2009 Consumer electronics show, L...Image via Wikipedia
Η Samsung κατέλαβε την 1η θέση στον τομέα της Πληροφορικής και την 4η θέση  γενικότερα στη λίστα του οργανισμού Carbon Disclosure Leadership  
Η Samsung Electronics κατέλαβε την 4η θέση παγκοσμίως στη λίστα του Carbon Disclosure Leadership. Στη λίστα CDLI εντάσσονται εταιρείες της FTSE Global Equity (Global 500) που επιδεικνύουν την πιο επαγγελματική προσέγγιση όσον αφορά την εταιρική διακυβέρνηση και τις πρακτικές που εφαρμόζουν για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. 
Η εταιρεία βρέθηκε στην υψηλότερη θέση ανάμεσα στις Ασιατικές εταιρείες στην κατάταξη της CDLI και στην υψηλότερη θέση στην κατηγορία της Πληροφορικής, ανάμεσα σε τέσσερις εταιρείες. Παράλληλα, η Samsung αξιολογήθηκε με βαθμό επίδοσης ‘Α’ ανάμεσα σε επιλεγμένες εταιρίες που πληρούσαν τις προδιαγραφές για να ενταχθούν τόσο στη λίστα CDLI όσο και στη νέα λίστα της CDP, CPLI (Carbon Performance Leadership Index). Η CPLI βοηθά στην αξιολόγηση των εταιρειών που λαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη μείωση των εκπομπών ρύπων σε παγκόσμιο επίπεδο και επιδεικνύουν στρατηγική προσέγγιση, διακυβέρνηση και επικοινωνία με τα κοινά τους σύμφωνα με τις επιταγές του Carbon Disclosure Project (CDP).

Η υπεροχή  της Samsung και στις δύο αξιολογήσεις αντικατοπτρίζει την επιτυχία της πρωτοβουλίας PlanetFirst™, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2009 και αποτελεί τη δέσμευση της εταιρείας να καθιερωθει ως η πιο φιλική προς το περιβάλλον εταιρεία στον κόσμο μέχρι το 2013. Στο πλαίσιο του PlanetFirst™, η Samsung επένδυσε 1,01 τρις γουόν Κορέας (περίπου 865 εκατομμύρια δολάρια) το περασμένο έτος, σε ενέργειες που στόχο είχαν την προστασία του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων της κατασκευής φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, της δημιουργία "πρασίνων" μονάδων παραγωγής, της ανάπτυξης ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών και της χρήσης οικολογικών υλικών.

 
Από το πρώτο  εξάμηνο του 2010, η Samsung έχει μειώσει κατά 31% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της σε σχέση με το 2008. Ως εκ τούτου, η Samsung αναμένεται να ξεπεράσει το δεδηλωμένο στόχο του PlanetFirst™, τη μείωση δηλαδή κατά 50% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2013. Παράλληλα, η εταιρεία υποβλήθηκε σε έλεγχο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε 39 μονάδες παραγωγής της, που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο από την Samil-PricewaterhouseCoopers. Επιπλέον, τα νέα προϊόντα της Samsung καταναλώνουν κατά 16% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008, μια μείωση 9,6 εκ. τόνων έμμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Ιούνιο 2010. 
 «Είμαστε ικανοποιημένοι που η δέσμευση της Samsung για τη βιώσιμη επιχειρηματική δραστηριότητα συνεχίζει να αναγνωρίζεται από την αξιολόγηση της CDP και η φετινή μας βελτίωση είναι μια απόδειξη της δέσμευσής μας. Οι επενδύσεις και οι στόχοι μας για το 2013 αποτελούν τους πιο φιλόδοξους του κλάδου και προσπαθούμε καθημερινά να προσεγγίσουμε το στόχο μας, να αποτελέσουμε μία από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον εταιρείες του κόσμου σε τρία χρόνια», δήλωσε ο Park Sangbum, Senior Vice President και επικεφαλής του CS & Environment Center της Samsung.

Ο δείκτης CDLI, που συντάχθηκε από την PricewaterhouseCoopers (PwC) για λογαριασμό της CDP, αποτελεί ένα εργαλείο αξιολόγησης για τους θεσμικούς επενδυτές. Μόνο το 10% από τις 500 εταιρείες του δείκτη FTSE περιλαμβάνονται στην CDLI, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτές οι εταιρείες έχουν ένα σημαντικά υψηλότερο σημείο αναφοράς και μια ισχυρότερη δέσμευση για την πρόληψη των αλλαγών του κλίματος. Η νέα CDPL συμπληρώνει την υπάρχουσα λίστα, αξιολογώντας τις εταιρίες για τη δράση που αναλαμβάνουν με όφελος τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών και τον περιορισμό τους κίνδυνου της κλιματικής αλλαγής.  
«Οι εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στη νέα λίστα της Carbon Performance Leadership διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο όσον αφορά τη δέσμευσή τους να διαχειριστούν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Οι εταιρείες που διαχειρίζονται και μειώνουν τις εκπομπές αερίων, μεγιστοποιούν την ευελιξία των δραστηριοτήτων τους και αξιοποιούν τις ευκαιρίες, προετοιμάζοντας καλύτερα τη θέση τους στη νέα οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, στην οποία οδηγούμαστε», δήλωσε ο Paul Dickinson, Διευθύνων Σύμβουλος της Carbon Disclosure Project. 
Το Global 500 Report είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: www.cdproject.net.

Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Γαλλική «καμπάνα» για το παράνομο κατέβασμα προγραμμάτων

Σε μία από τις πιο αυστηρές χώρες όσον αφορά το παράνομο κατέβασμα προγραμμάτων, έχει μετατραπεί από τη Δευτέρα η Γαλλία έχει μετατραπεί, μετά την έναρξη της ισχύος του σχετικού νόμου, ο οποίος προβλέπει ότι μετά δύο προειδοποιήσεις θα επιβάλλεται πρόστιμο και απαγόρευση της σύνδεσης των επίμονων παραβατών.

Τα πρώτα ηλεκτρονικά μηνύματα με προειδοποιήσεις στους χρήστες που κατέβαζαν προγράμματα άρχισαν να στέλνονται την Παρασκευή, ένα μήνα μετά την έγκριση του αμφιλεγόμενου νόμου.

Μετά τη λήψη του πρώτου μηνύματος, ο επίμονος χρήστης θα λαμβάνει και δεύτερο με συστημένη επιστολή. Με την τρίτη παράβαση κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο και διακοπή της σύνδεσής του στο Ιντερνέτ, που μπορεί να φθάσει και στο ένα έτος, χωρίς δυνατότητα να εγγραφεί σε άλλον πάροχο.  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ξεκίνησε το site της τηλεόρασης Google

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το επίσημο site της τηλεόρασης Google που θα προσφέρει νέες δυνατότητες στην καθημερινή σχέση θα αυξήσουν την δια μέσου Internet τηλεοπτική μας απόλαυση.

Το λειτουργικό που θα χρησιμοποιεί η νέα συσκευή της Google θα είναι το Android κι εκτός από την εμφάνιση internet περιεχομένου θα μπορεί να διαχειρίζεται και το υλικό από συνδεδεμένους υπολογιστές ή άλλα περιφερειακά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Sony SMP-N100: Περιεχόμενο από την πλατφόρμα BRAVIA Internet Video και το δίκτυό σας, σε όλο το σπίτι!

BRAVIA Internet Video για να έχετε πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα online περιεχομένου
Συνδεσιμότητα Wi-Fi: δείτε βίντεο σε οποιοδήποτε δωμάτιο βρίσκεστε χωρίς περιττές καλωδιώσεις
Συμβατότητα με το πρωτόκολλο DLNA για μεταφορά ήχου και εικόνας: μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο είναι αποθηκευμένο στο οικιακό σας δίκτυο (ή σε οποιαδήποτε συσκευή αποθήκευσης USB)
Μείωση θορύβου για καθαρότερο streaming βίντεο (IP Content Noise Reduction)
Γραφικό περιβάλλον αλληλεπίδρασης χρήστη (GUI) στην οθόνη και δωρεάν μικροεφαρμογές για τον έλεγχο λειτουργιών συσκευών iPhone/iPod Touch/Android

Η πλατφόρμα BRAVIA Internet Video είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων Sony, αφού επιτρέπει την άμεση online πρόσβαση σε μια απαράμιλλη ποικιλία υπηρεσιών ψυχαγωγίας, όπως στο YouTube™, σε υπηρεσίες ετεροχρονισμένης προβολής εκπομπών (catch-up TV) και σε ταινίες. Τώρα, η Sony φέρνει το BRAVIA Internet Video σε κάθε χώρο του σπιτιού σας με την κυκλοφορία του SMP-N100, ενός ‘Δικτυακού Media Player’ με compactσχεδίαση, ο οποίος προσφέρει και σύνδεση Wi-Fi με το οικιακό σας δίκτυο, αλλά και συμβατότητα με το πρωτόκολλο DLNA για να απολαμβάνετε μια μεγάλη ποικιλία περιεχομένου, τόσο ηχητικού όσο και οπτικού.

Όπως και η πλατφόρμα BRAVIA Internet Video, έτσι και το SMP-N100 είναι συμβατό με μια μεγάλη ποικιλία φορμά αρχείων και διαθέτει το σύστημα μείωσης θορύβου της Sony ‘IP Content Noise Reduction’ για να βελτιώνει την ποιότητα του streaming βίντεο – ιδιαίτερα χρήσιμο για το YouTube! Και όλα είναι προσβάσιμα με την μπάρα πλοήγησης XrossMedia Bar και τα απλά μενού της στην οθόνη, ή μέσω δωρεάν μικροεφαρμογών (apps) για iPhone/iPod Touch και συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Νέοι προβολείς Epson για επιχειρήσεις

Epson logoImage via Wikipedia
Νέα σειρά κινητών προβολέων  για υψηλή ποιότητα εικόνας και μικρό μέγεθος ειδική για επαγγελματικές παρουσιάσεις 
Η Epson®, παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά βιντεοπροβολέων1, παρουσιάσει τους EB-S10, EB-X10 και EB-W10 – μια νέα σειρά προβολέων χαμηλού κόστους που δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να απολαμβάνουν πολύ υψηλή ποιότητα παρουσιάσεων χωρίς υψηλά λειτουργικά κόστη. Φωτεινοί, εύχρηστοι και με μικρό βάρος είναι ιδανικοί για επαγγελματίες που μετακινούνται πολύ.  
Τα μοντέλα προσφέρουν επιλογές ως προς την ανάλυση καθώς ο EB-S10 είναι SVGA, ο EB-X10 είναι XGA και ο EB-W10 είναι WXGA. Με την τεχνολογία Epson 3LCD, οι προβολείς επιτυγχάνουν Colour Light Output (CLO) εξίσου υψηλό με το white light output, που σημαίνει ότι οι παρουσιάσεις έχουν ζωντανά και φυσικά χρώματα. Επιπλέον, προσφέρουν υψηλή ευκρίνεια για να εξασφαλίζεται υψηλή καθαρότητα στις παρουσιάσεις. 
Με βάρος μόνο 2.3kg και μικρό μέγεθος, η μεταφορά τους είναι πολύ εύκολη ενώ διαθέτουν και ειδική θήκη μεταφορές. Η έναρξη λειτουργίας γίνεται εύκολα και γρήγορα με χαρακτηριστικά όπως το quick-start χωρίς να χρειάζεται χρόνος για να θερμανθεί ο προβολέας. Είναι επίσης πολύ ευέλικτοι για να προσαρμόζονται σε διαφορετικού μεγέθους αίθουσες διδασκαλίας και να προβάλλουν μεγάλη οθόνη και από μικρή απόσταση. Για τέλεια εικόνα, υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης οποιασδήποτε παραμόρφωσης με vertical keystone correction που είναι αυτόματο στους EB-X10 και EB-W10.  
Ένα καλώδιο USB συνδυάζει προβολή και mouse control για PC και Mac, ενώ εναλλακτικά μπορεί να γίνει η προβολή κατευθείαν από USB stick χωρίς τη χρήση υπολογιστή με τους EB-X10 και EB-W10.  
Η Julia Lin, projector product manager της Epson, σχολίασε: “Η αξία των νέων προβολέων για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα έγκειται στη λάμπα με χρόνο ζωής 5,000 ωρών2 και στη λειτουργικότητα που μόνο η Epson προσφέρει σε αυτά τα επίπεδα κόστους. Επιπλέον, προσφέρουμε επιλογή μεταξύ 35 γλωσσών – με τον ανταγωνισμό να προσφέρει 22.” 

Enhanced by Zemanta

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Δεκάδες συλλήψεις για σπείρα ηλεκτρονικού εγκλήματος

Στην σύλληψη περισσότερων από 90 υπόπτων για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα ηλεκτρονικού εγκλήματος προχώρησε το FBI.

Οι περισσότερες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ ενώ συλλήψεις έγιναν, επίσης, στην Ουκρανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη υπηρεσία, οι συλληφθέντες αποτελούσαν μέλη σπείρας με έδρα χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, η οποία «έσπαγε» κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών στις ΗΠΑ για να αρπάξει ένα ποσό που υπολογίζεται σε 70 εκατομμύρια δολάρια.

Όσοι συνελήφθησαν στις ΗΠΑ θεωρούνται ότι ενεργούσαν σαν ενδιάμεσοι, διατηρώντας τραπεζικούς λογαριασμούς τους οποίους χρησιμοποιούσαν οι χάκερς από την Ανατολική Ευρώπη.

Οι χάκερς «μόλυναν» ηλεκτρονικούς υπολογιστές μικρών επιχειρήσεων, υπέκλεπταν κωδικούς και με αυτούς μετέφεραν χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς των συνεργατών τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η επιχείρηση εξάρθρωσης του κυκλώματος ξεκίνησε τον Μάιο του 2009 από την Ομάχα όταν πράκτορες του FBI αντιλήφθηκαν σειρά ύποπτων τραπεζικών συναλλαγών.

Ο συνολικός στόχος του κυκλώματος ήταν να αρπάξουν 220 εκατομμύρια δολάρια.

Δυναμική προώθηση των εφαρμογών PRISMA Win σε 2 επαγγελματικές εκθέσεις!


Τις ανανεωμένες εφαρμογές της PRISMA Win® Εμπορική Διαχείριση και PRISMA Win® Retail παρουσιάζει στο επαγγελματικό κοινό η Megasoft συμμετέχοντας στις εκθέσεις Ηλεκτροtec και Το Παιδί και το Παιχνίδι που θα πραγματοποιηθούν 1-4 Οκτωβρίου. 

Οι εφαρμογές έχουν εμπλουτιστεί με νέες σημαντικές δυνατότητες οι οποίες απλοποιούν ακόμη περισσότερο τις καθημερινές λειτουργίες των επιχειρήσεων, κάνοντας, έτσι, τη δουλειά των επαγγελματιών που τις επιλέγουν…μια ευχάριστη και απλή υπόθεση. 

Οι επισκέπτες των εκθέσεων, επαγγελματίες του χώρου του ηλεκτρολογικού υλικού και του φωτισμού, αλλά και προερχόμενοι από το χώρο των παιχνιδιών και βρεφικών ειδών, αντίστοιχα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πλήρη και αναλυτική παρουσίαση των εφαρμογών καθώς και να πειραματιστούν οι ίδιοι με στις εφαρμογές στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα της Megasoft!

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Όσοι έχουν iPhone κάνουν περισσότερο σεξ;

Μία παράξενη έρευνα που έκανε το blog μίας αμερικάνικης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης σε άτομα ηλικίας 30 ετών, είδε το φως τη δημοσιότητας.

Μετά από μία σειρά ερωτήσεων που απάντησαν οι συμμετέχοντες σχετικά με την εμφάνισή τους και τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες η τελευταία ερώτηση ήταν τι τηλέφωνο έχουν.

Έτσι με βάση τις απαντήσεις τα αποτέλεσμα, της έρευνας αυτής έδειξαν οτι οι κάτοχοι ενός iPhone κάνουν περισσότερο σεξ από ότι οι κάτοχοι ενός Android smartphone ή και αντίστροφα όσοι έχουν Android Smartphone είναι πιο σταθεροί στις σχέσεις τους σε σχέση με τους κατόχους iPhone.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...