Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

H HTC ενισχύει την ΔιΟΙΚΗΤΙΚΗ της Ομάδα στο πλαίσιο της μελλοντικής ΤΗΣ ανάπτυξης


Αθήνα – 29 Ιουλίου 2010 – Η HTC Corporation, κορυφαία εταιρεία κατασκευής smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοινώνει σήμερα μια σειρά καίριων προαγωγών και σύστασης νέων διοικητικών θέσεων, με στόχο την οικοδόμηση μια ισχυρής βάσης για μελλοντική ανάπτυξη.

«Καθώς η βιομηχανία των smartphones αναπτύσσεται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, κρίνεται απαραίτητο για την HTC να ενισχύσει τις διοικητικές τις δυνατότητες εσωτερικά, την ίδια στιγμή που αναβαθμίζει το ανθρώπινο δυναμικό στο σύνολο της», αναφέρει ο Peter Chou, CEO της HTC Corporation, και συμπληρώνει: «Η σημερινή ανακοίνωση δεν αποτελεί απλά ένα μήνυμα της σημερινής ανάπτυξης και προόδου μας, αλλά και του οράματός μας για τη διάθεση μοναδικών smartphones σε ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη».

Ron Louks, Chief Strategy Officer

Από τη νεοσύστατη θέση του chief strategy officer, ο Ron Louks θα είναι υπεύθυνος για τη λήψη νέων στρατηγικών αποφάσεων, ανάπτυξης καινοτόμων τεχνολογιών και θα συνεργάζεται στενά με τα τμήματα engineering και operation. Πριν την ένταξή του στο ανθρώπινο δυναμικό της HTC, ο Louks κατείχε τη θέση του chief technology officer στη Sony Ericsson.

Kouji Kodera, Chief Product Officer

Από τη νεοσύστατη θέση του chief product officer, ο Kouji Kodera θα είναι υπεύθυνος για το πλάνο διάθεσης των νέων συσκευών της HTC. Σαν στέλεχος με μακρά εμπειρία στη βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων, ο Kodera κατέχει ένα ισχυρό ιστορικό δημιουργίας στρατηγικών πλάνων για τη διάθεση νέων συσκευών. Πριν την ένταξή του στο ανθρώπινο δυναμικό της HTC, ο Kodera συνετέλεσε επικεφαλής προϊόντων στη Sony Ericsson.

David Chen, Chief Engineering Officer

Έχοντας επιτελέσει προηγουμένως καθήκοντα αντιπρόεδρου για το τμήμα product development, ο David Chen προάγεται στη θέση του chief engineering officer με στόχο να συνεχίσει να οδηγεί την ανάπτυξη των προϊόντων της HTC. Όντας ένας απ’ τους πρώτους υπαλλήλους της HTC από το 1997, ο Chen έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχία της HTC. Υπό την ηγεσία του η HTC δημιούργησε πολλά απ’ τα πιο επιτυχημένα και καινοτόμα smartphones στον κόσμο.

Παράλληλα με αυτή την ανακοίνωση, να σημειωθεί πως ο Horace Luke, chief innovation officer της HTC και John Wang, chief marketing officer της HTC θα συνεργαστούν στενά με τους Kodera και Chen με στόχο να ενισχύσουν τη συνολική διάθεση προϊόντων της HTC σε ολόκληρο τον κόσμο.

Jason Mackenzie, Πρόεδρος της HTC Βορείου και Λατινικής Αμερικής

Έχοντας επιτελέσει προηγουμένως καθήκοντα αντιπρόεδρου για την HTC Βορείου Αμερικής, ο Jason Mackenzie προάγεται στη θέση του Προέδρου Βορείου και Λατινικής Αμερικής. Ως Πρόεδρος ο Mackenzie, θα συνεχίσει να οδηγεί τη στρατηγική της HTC στις αναπτυσσόμενες περιοχές της Βόρειου και Λατινικής Αμερικής εκεί που συνέβαλε στις υψηλές επιδόσεις της εταιρίας μέχρι σήμερα. Όντας ένα εκ των ιδρυτικών στελεχών της HTC Βορείου Αμερικής το 2005, o Mackenzie οδήγησε την ισχυρή ανάπτυξη της HTC στη Βόρεια Αμερική.

Florian Seiche, Πρόεδρος της HTC Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής

Έχοντας επιτελέσει προηγουμένως καθήκοντα αντιπρόεδρου για την HTC Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), ο Florian Seiche προάγεται σε πρόεδρος της HTC EMEA. Ως ιδρυτής των δραστηριοτήτων της HTC EMEA το 2005, ο Seiche συνετέλεσε στην ανάπτυξη και ανάδειξη του ονόματος της HTC ως κορυφαίου κατασκευαστή smartphones για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Η HTC ανακοινώνει επίσης ότι Jason Juang, senior executive vice president στην HTC, αποχώρησε απ’ την εταιρεία σε αναζήτηση άλλων ευκαιριών.

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Αρχείο έξι μηνών θα κρατούν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι


Παρουσιάστηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο προβλέπει ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα υποχρεώνονται να διατηρούν για έξι μήνες αρχείο με τις κλήσεις των συνδρομητών τους.

Σκοπός του νομοσχεδίου, με το οποίο η εθνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την κοινοτική, είναι η διακρίβωση, διερεύνηση και δίωξη σοβαρών εγκλημάτων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, διασκέδασε τις ανησυχίες περί παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι τα δεδομένα που θα διατηρούνται δεν αφορούν στο περιεχόμενο της επικοινωνίας. Πρόσθεσε ότι θα παραμένουν στα αρχεία του παρόχου και θα παραδίδονται στις αρχές για επεξεργασία μόνον εφόσον διαταχθεί η άρση του απορρήτου σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου για την τέλεση συγκεκριμένου εγκλήματος. Όπως διευκρίνισε, το νομοσχέδιο δεν επιτρέπει την προληπτική επεξεργασία των διατηρούμενων δεδομένων.

Τα δεδομένα θα καταστρέφονται αυτομάτως, μόλις περάσει το διάστημα των έξι μηνών. Αρμόδια εποπτική αρχή ορίζεται η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει, τέλος, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των υποχρεώσεων από τους παρόχους. Ο Χάρης Καστανίδης δεσμεύτηκε ότι θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δεν πληρώνουν οι χρήστες των social media

Εντελώς απρόθυμοι να πληρώσουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για να χρησιμοποιούν τα social mediaεμφανίζονται οι χρήστες του Ίντερνετ.

Έρευνα που διεξήγαγε η Σχολή Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, σε δείγμα 2.000 ατόμων, κατέδειξε ότι το σύνολο των χρηστών του Διαδικτύου δεν επιθυμούν να πληρώσουν συνδρομή για ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Η Amadeus παρουσιάζει σημαντικές πρωτοβουλίες παροχής βοηθητικών υπηρεσιών

Corsairfly flight, Liverpool John Lennon Airport
Αθήνα– Η Amadeus, ο κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε πρόσφατα μια σειρά πρωτοβουλιών που ανέλαβε ως μέρος της δέσμευσής της για την προσφορά μια ολοκληρωμένης λύσης διαχείρισης βοηθητικών υπηρεσιών, που θα δώσει στις αεροπορικές εταιρείες την δυνατότητα να αυξήσουν τα έσοδα τους και να παρέχουν απαράμιλλο επίπεδο εξυπηρέτησης των επιβατών τους.  

Η Corsairfly ξεκίνησε πιλοτικά την εφαρμογή του Amadeus Ancillary Services, το οποίο θα επιτρέψει στην αεροπορική εταιρεία να πουλά βοηθητικές υπηρεσίες από την ιστοσελίδα της και μέσω ταξιδιωτικών γραφείων. Επιπλέον, η Amadeus ενοποίησε από την 1η Ιουνίου το Electronic MiscellaneousDocument Server (EMD Server) για την Finnair. Χάρη στην συγκεκριμένη λύση η εταιρεία θα μπορέσει να εκδίδει, να διαχειρίζεται και να διανέμει σχετιζόμενα και ανεξάρτητα EMD έγγραφα, τα καθιερωμένα έγγραφα της βιομηχανίας, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο για τις αποτελεσματική πώληση και διαχείριση βοηθητικών υπηρεσιών.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η HTC ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ τΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ SLCD

Οι  νέες οθόνες θα ενσωματωθούν στα HTC Desire και Nexus One 
Αθήνα– Η HTC Corporation, κορυφαία εταιρεία κατασκευής smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοινώνει σήμερα τη διάθεση της οθόνης τεχνολογίας Super LCD (SLCD) σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων των HTC Desire και Nexus One αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. Η οθόνη SLCD προσφέρει απόλυτα φυσικά χρώματα, υψηλό λόγο αντίθεσης, ευρείες γωνίες θέασης και βελτιωμένη διαχείριση ενέργειας. 
«Η HTC καλείται να καλύψει την υψηλή ζήτηση πολλών κινητών τηλεφώνων της, ιδίως των συσκευών που εξοπλίζονται με οθόνες 3,7 ιντσών. Η νέα τεχνολογία SLCD μας επιτρέπει να αυξήσουμε τις παραγωγικές ικανότητές μας και να καλύψουμε γρήγορα την αυξημένη ζήτηση» δήλωσε ο Peter Chou, CEO της HTC Corporation. «Η οθόνη SLCD προσφέρει στους καταναλωτές μια συγκρίσιμη οπτική εμπειρία με τα υπάρχοντα πάνελ διάστασης 3,7 ιντσών, με ορισμένα πρόσθετα οφέλη, όπως τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας». 
Η SLCD, η τελευταία γενιά της τεχνολογίας LCD, προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με προγενέστερα πάνελ LCD και καλύτερη κατά πέντε φορές διαχείριση ενέργειας. Οι SLCDs προσφέρουν επίσης αναβαθμισμένη οπτική εμπειρία και μεγαλύτερες γωνίες θέασης χάρη στην τεχνολογία VSPEC ΙΙΙ™ της Sony.
Σχετικά με την HTC
Η HTC Corporation (HTC) αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, προσφέροντας κορυφαίες εμπειρίες σε θέματα σχεδιασμού, χρηστικότητας και καινοτομίας, τομείς στους οποίους το κινητό τηλέφωνο βελτιώνει τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν και επικοινωνούν μεταξύ τους. Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν με χρηματιστηριακό σύμβολο μετοχής 2498. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την HTC, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.htc.com. 

“Επαναπροσδιορισμός της βιντεοκάμερας”


Η Sony, με την εμπειρία των 25 συνεχόμενων ετών καινοτομίας στη σειρά Handycam®, παρουσιάζει τη NEX-VG10E, την πρώτη βιντεοκάμερα με τη δυνατότητα εναλλαγής φακών, που απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Πρόκειται, επίσης, για την πρώτη Handycam®, που διαθέτει έναν extra-large αισθητήρα Exmor APS HD CMOS, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία κινηματογραφικού επιπέδου εφέ, εκτός εστίασης στο background.
Απευθυνόμενη στους ενθουσιώδεις της βιντεοσκόπησης, αλλά και στους φωτογράφους, η NEX-VG10E ανοίγει νέες δυνατότητες στην καλλιτεχνική έκφραση, τις οποίες δεν προσφέρουν οι συμβατικές μη-επαγγελματικές βιντεοκάμερες.
Είναι συμβατή με μια σειρά από υψηλής ποιότητας φακούς με μοντούρα E-mount και είναι η πρώτη βιντεοκάμερα για το μέσο καταναλωτή, η οποία προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες δημιουργικής έκφρασης, που απολαμβάνουν οι κάτοχοι φωτογραφικών μηχανών DSLR. Εκτός από τους τρεις διαθέσιμους, προς το παρόν, φακούς E-mount, οι χρήστες της NEX-VG10E μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια μεγάλη ποικιλία από φακούς A-mount για μηχανές DSLR, με τη βοήθεια του προαιρετικού προσαρμογέα LA-EA1. Επιλέγοντας ανάμεσα από τους βραβευμένους φακούς της σειράς G της Sony, φακούς σταθερής εστιακής απόστασης Carl Zeiss για πορτρέτα και άλλα μοντέλα – από φακούς macro μέχρι super τηλεφακούς – οι λάτρεις της βιντεοσκόπησης θα απολαύσουν μια πρωτόγνωρη ελευθερία, εξερευνώντας ένα συναρπαστικό κόσμο δημιουργίας.   ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Νόμιμα πλέον τα «σπασμένα» κινητά τηλέφωνα στις ΗΠΑ

Μετά από αίτηση που κατέθεσε στις αρμόδιες Αρχές το Electronic Frontier Foundation (EFF), ίδρυμα προάσπισης των ψηφιακών ελευθεριών των πολιτών στις ΗΠΑ, η τροποποίηση των κινητών τηλεφώνων για να δέχονται και μη εγκεκριμένες από τον κατασκευαστή εφαρμογές θα είναι πλέον νόμιμη.

Συγκεκριμένα, το EFF ζήτησε από το Γραφείο για ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας (Copyright Office) να ισχύσουν εξαιρέσεις στη σχετική νομοθεσία που είναι σε ισχύ από το 1998 (Digital Millennium Copyright Act, DMCA) και απαγορεύει, μεταξύ άλλων, ορισμένες μορφές τροποποίηση του λογισμικού και του υλικού.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Έφτιαξαν το λάπτοπ των 35 δολαρίων

Τον «φθηνότερο υπολογιστή του κόσμου» κατασκεύασε η Ινδία. Κοστίζει μόλις 35 δολάρια (27 ευρώ), θα ξεκινήσει να διατίθεται από το 2011 και θα απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και μαθητές. Η κυβέρνηση της Ινδίας φιλοδοξεί να κατακλύσει την παγκόσμια αγορά με τη νέα συσκευή, την οποία χαρακτηρίζει «απάντηση στον υπολογιστή των 100 δολαρίων του MIT».

Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα «σούπερ μίνι λάπτοπ», ένας πολύ μικρού μεγέθους υπολογιστής με οθόνη αφής. Τον παρουσίασε χθες ο υπουργός Αξιοποίησης Ανθρώπινων Πόρων της Ινδίας, Καπίλ Σιμπάλ, κρατώντας ανά χείρας την πρώτη συσκευή. Όπως δήλωσε, το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με παγκόσμιους κατασκευαστές υπολογιστών, προκειμένου να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του λάπτοπ.

«Έχουμε φτάσει σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Όλα τα μέρη του υπολογιστή -η μητρική πλακέτα, το τσιπ, ο επεξεργαστής, η μνήμη, η οθόνη, τα πάντα- κοστίζουν μόλις 35 δολάρια», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η συσκευή, που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Linux, θα έχει πιθανότητα οθόνη 7 ιντσών (σύμφωνα με άλλες πληροφορίες θα διατίθεται και με 5 ή 9 ίντσες). Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το λάπτοπ με οθόνη αφής θα διατίθεται με προεγκατεστημένο πρόγραμμα πλοήγησης στο Ίντερνετ. Επίσης, θα περιλαμβάνει εφαρμογή Office, PDF reader, media player και λογισμικό τηλεδιασκέψεων – συνεπώς θα διαθέτει κάμερα. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης νέων προγραμμάτων και εφαρμογών, ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών.

Ο Καπίλ Σιμπάλ ανέφερε ότι η συσκευή θα διατίθεται μαζικά σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το 2011 και θα κοστίζει μόλις 35 δολάρια. Ωστόσο, στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί περαιτέρω η τιμή του, αρχικά στα 20 δολάρια (15,4 ευρώ) και, στη συνέχεια, στα 10 δολάρια (7,7 ευρώ).

Τη συσκευή κατασκεύασαν ερευνητικές ομάδες του Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας και του Ινδικού Ινστιτούτου Επιστημών, των «κορυφαίων επιστημονικών ιδρυμάτων της χώρας».

Η Ινδία είναι σήμερα μια από τις ισχυρότερες αναδυόμενες οικονομίες και επενδύει συστηματικά στις νέες τεχνολογίες. Δαπανά περίπου το 3% του ετήσιου προϋπολογισμού της για την εκπαίδευση και έχει καταφέρει να μειώσει τα ποσοστά του αναλφαβητισμού στο 64% επί του συνόλου των 1,2 δισ. κατοίκων της. Ωστόσο μελέτες καταδεικνύουν ότι πολλοί μαθητές μόλις και μετά βίας μπορούν να διαβάσουν και να γράψουν και τα περισσότερα δημόσια σχολεία στερούνται του στοιχειώδους εξοπλισμού.

Το μίνι λάπτοπ των 35 δολαρίων φιλοδοξεί να «εκτοπίσει» τον «υπολογιστή των 100 δολαρίων» (που, τελικά, κόστιζε 200 δολάρια) του MIT, που παρουσίασε το 2005 ο Νίκολας Νεγκροπόντε. Τον περασμένο Μάιο, η οργάνωση OLPC (Ένας Φορητός Ανά Παιδί) του Νεγκροπόντε ανακοίνωσε τη δημιουργία της «ταμπλέτας των 99 δολαρίων», μιας φορητής συσκευής που απευθύνεται στους φτωχούς και θα διατίθεται σε σχολεία και νοσοκομεία.

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Ο μοντέρνος, πολύχρωμος μουσικός σας σύντροφος

Νέο WALKMAN® E450 βίντεο και MP3 player από τη Sony,
με  πολλές ευκολίες και  υπέροχο ήχο,
για νεαρούς λάτρεις  της μουσικής 
 
Η οικογένεια των WALKMAN® μεγαλώνει αυτό το καλοκαίρι με την προσθήκη των νέων συναρπαστικών Video MP3 player από τη Sony. Τα E450, η τελευταία γενιά WALKMAN®, διαθέτουν μια ελκυστική εμφάνιση, που σε κάνει να θέλεις να τα αποκτήσεις, ενώ αποδίδουν εκπληκτικό ήχο και εικόνα. Επιπλέον, είναι διασκεδαστικά, διαθέσιμα σε πολλά χρώματα και εύκολα στη χρήση.  
WALKMAN® E450 video MP3 player
Οι νεαροί λάτρεις της μουσικής που νοιάζονται και για το στιλ τους, μπορούν  πλέον να απολαμβάνουν τον πλούσιο, ποιοτικό ήχο της Sony από μια συσκευή  η οποία ξεχωρίζει από το πλήθος. Ιδανικό ως το πρώτο σας player, το WALKMAN® E450 είναι διαθέσιμο σε μια γκάμα πέντε χαρούμενων και μοντέρνων χρωμάτων. 
Ένα νέο  περιβάλλον χρήστη (interface) καθιστά το WALKMAN® ακόμη πιο εύκολο και πιο διασκεδαστικό στη χρήση. Η επανασχεδιασμένη οθόνη αναπαραγωγής επιτρέπει την κύλιση, για να μπορείτε να έχετε μια πλήρη άποψη των εξωφύλλων των μουσικών λευκωμάτων με κάθε λεπτομέρεια στην ευκρινή οθόνη QVGA. Μπορείτε να επιλέξετε το θέμα στο φόντο μέσα από μια συλλογή σχεδίων ή να χρησιμοποιήσετε τις δικές σας φωτογραφίες. Η νέα λειτουργία Scene Search σας επιτρέπει να εντοπίσετε την κατάλληλη σκηνή σε μακράς διάρκειας βίντεο, επιλέγοντας μέσα από ένα κυλιόμενο μενού εικονιδίων. 
Θέλετε να ταιριάζει η μουσική που ακούτε με τη διάθεση που έχετε εκείνη τη στιγμή; Η μοναδική τεχνολογία SensMe™ της Sony αναλύει αυτόματα και κατηγοριοποιεί τα αρχεία της μουσικής σας βιβλιοθήκης, δημιουργώντας μια σειρά θεματικών καναλιών. Απλά επιλέξτε το κανάλι που ταιριάζει στη στιγμή, από αργά τραγούδια, μέχρι περισσότερο ρυθμικά. 
Μια νέα λειτουργία για το WALKMAN®, η Lyrics Sync υποστηρίζει τα αρχεία του δημοφιλούς φορμά *.lrc, εμφανίζοντας στην οθόνη τους στίχους των αγαπημένων σας τραγουδιών. Υπάρχει ακόμη μια νέα λειτουργία Karaoke, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να διασκεδάσετε, τραγουδώντας τα αγαπημένα σας κομμάτια. Το WALKMAN® μειώνει αυτόματα την ένταση της φωνής του τραγουδιστή, ώστε να ακούγεται καθαρά η δική σας φωνή, συνοδευόμενη από τα μουσικά όργανα. Αν δυσκολεύεστε να πετύχετε αυτές τις πολύ υψηλές ή χαμηλές νότες, ο τόνος του κομματιού μπορεί να αλλάξει, ώστε να ταιριάξει με τη φωνή σας, χωρίς να επηρεαστεί η ταχύτητα αναπαραγωγής του κομματιού.  
Οι πολυάσχολοι  μαθητές και φοιτητές θα εκτιμήσουν τη νέα λειτουργία Language Learning, με την οποία μπορούν να μάθουν πολύ εύκολα μια δύσκολη φράση σε μια ξένη γλώσσα. Το WALKMAN® μπορεί να επαναλαμβάνει συνεχώς (looping) ένα επιλεγμένο απόσπασμα με μικρότερη ταχύτητα αναπαραγωγής, χωρίς να αλλάζει τον τόνο της φωνής και χωρίς να χάνει σε διαύγεια. 
Μόνο από  τη Sony, μια εύχρηστη λειτουργία σελιδοδείκτη, η Bookmark, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε, να προσθέσετε αρχεία ή και να επεξεργαστείτε μέχρι και πέντε από τις  προσωπικές σας λίστες. Απλά επιλέξτε μια λίστα που ταιριάζει στη  διάθεσή σας ή σε ό,τι κάνετε τη δεδομένη στιγμή. 
Όπως και  κάθε WALKMAN®, το νέο E450 ξεχωρίζει με το γεμάτο, πλούσιο ήχο του και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη μουσική σας συλλογή. Οι τεχνολογίες Clear Bass και Clear Stereo συνοδεύονται πλέον από την DSEE (Digital Sound Enhancement Engine). Η τεχνολογία DSEE εξελίχθηκε από τη Sony και αποκαθιστά τις υψηλές συχνότητες, οι οποίες χάνονται με τη συμπίεση των αρχείων, αναπαράγοντας με αυτόν τον τρόπο έναν πιο φυσικό ήχο ποιότητας CD
Η νέα τεχνολογία Virtual Phones προσθέτει μια νέα διάσταση στην απόλαυση της μουσικής σας από τα ακουστικά. Η αυθεντική ακουστική μοντελοποίηση της Sony, σας δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε μεταξύ πέντε διαφορετικών ακουστικών χώρων, από ένα μικρό, οικείο κλαμπ μέχρι και ένα τεράστιο στάδιο. Σαν ένα επιπλέον χαρακτηριστικό βελτίωσης του ήχου, η λειτουργία Dynamic Normaliser εξισορροπεί την ένταση κάθε τραγουδιού την ώρα της ακρόασης, ελαττώνοντας τις αυξομειώσεις της έντασης από κομμάτι σε κομμάτι, όταν ακούτε τα τραγούδια σε τυχαία σειρά. 
Η πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας  επιτρέπει να ακούτε μουσική για  περισσότερο χρόνο, μέχρι και  για 50 συνεχόμενες ώρες (10 ώρες για  αναπαραγωγή βίντεο), με μια και  μόνο φόρτιση1
Το παρεχόμενο λογισμικό Content Transfer σας επιτρέπει να μεταφέρετε εύκολα με «drag and drop» μουσικά αρχεία και λίστες κατ’ ευθείαν στο WALKMAN® από τον υπολογιστή σας ή τη βιβλιοθήκη του iTunes (εξαιρούνται αρχεία DRM).  
Τώρα, το WALKMAN® συνεργάζεται καλύτερα από ποτέ με τον υπολογιστή σας, αν αυτός τρέχει με Windows® 7. Συνδέστε το WALKMAN® E450 σε μια θύρα USB του υπολογιστή σας και ένα νέο παράθυρο «Device Stage» εμφανίζεται αυτόματα. Αυτή η βολική εφαρμογή διαχείρισης σας επιτρέπει να δείτε μέσω του Windows Explorer τα αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στο WALKMAN® και να μεταφέρετε αρχεία απ’ ευθείας από τον υπολογιστή σας στο WALKMAN®. Τα Windows® 7 φροντίζουν, επίσης, να μετατρέψουν τα DivX® και AVCHD αρχεία βίντεο που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό σας δίσκο, σε φορμά κατάλληλο για να τα απολαύσετε στην οθόνη του WALKMAN®.
 
Μάθετε τα τελευταία νέα για τα WALKMAN®, δείτε εικόνες και συνομιλήστε στην επίσημη σελίδα των φαν στο Facebook, www.facebook.com/walkman
Enhanced by Zemanta

Neurosoft: Συνεργασία με την ABC Factors για το Proxima+

Σε συνέχεια διεθνούς διαγωνισμού, η ABC Factors μέλος του ομίλου της Alpha Bank επέλεξε την ελληνική τεχνολογική λύση της Neurosoft, Proxima+, ως κεντρικό σύστημα factoring.
Το Proxima+ ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής και έχει προτιμηθεί από σημαντικές εταιρείες του κλάδου προσδίδοντάς τους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο σύγχρονο και απαιτητικό περιβάλλον του factoring. Επιπλέον, αποτελεί την πλατφόρμα η οποία υποστηρίζει αποτελεσματικά την επέκταση των δραστηριοτήτων factoring και εκτός Ελλάδος.
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την επιλογή και την εμπιστοσύνη που επέδειξε η ABC Factors στην τεχνολογική λύση Proxima+ της Νeurosoft. Η τεχνολογική αρτιότητα του Proxima+, σε συνδυασμό με την αφοσίωση της Neurosoft στο factoring, καθιστούν την Neurosoft ιδανικό τεχνολογικό συνεργάτη στην υποστήριξη των δραστηριοτήτων της ABC Factors τόσο εντός Ελλάδος όσο και στην επέκτασή της διεθνώς», δήλωσε ο Δρ. Νίκος Βασιλονικολιδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Neurosoft.

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Η WIND ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ, ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΚΑΙ INTERNET

Αθήνα-. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής της WIND Ελλάς η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων μεταξύ WIND & Tellas, ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έργο που ξεκίνησε στις αρχές του 2009 με την επίσημη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Το έργο αυτό υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον πολύπλοκα στην ιστορία της WIND Ελλάς και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μία ενιαίας υποδομής πληροφορικής για την υποστήριξη λειτουργιών και υπηρεσιών στην κινητή, τη σταθερή τηλεφωνία και το ευρυζωνικό Internet, η οποία είναι μοναδική στην εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών. 

«Η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων κινητής, σταθερής τηλεφωνίας & Internet ήταν το πιο κρίσιμο έργο για την ολοκλήρωση της μετάβασης της WIND Ελλάς από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σε ολοκληρωμένο τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Επενδύσαμε συνολικά €4 εκατ. για την υλοποίησή του και είμαστε σήμερα η μόνη εταιρεία που προσφέρει στους πελάτες της πραγματικά προϊόντα σύγκλισης απλά και οικονομικά από ένα σημείο πώλησης, ένα σημείο εξυπηρέτησης και με έναν λογαριασμό» δήλωσε σχετικά με το έργο, ο Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής της WIND Ελλάς κ. Νίκος Κωσταράς.

Η νέα αρχιτεκτονική δομή των πληροφοριακών συστημάτων της εταιρείας σχεδιάστηκε με βάση την απλότητα, χρησιμοποιώντας τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογίες και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της εταιρείας σε επίπεδο πωλήσεων, CRM, τιμολόγησης και κυρίως στην προσφορά συνδυαστικών προϊόντων και εκπτώσεων. Κύριο χαρακτηριστικό της νέας πληροφοριακής υποδομής της εταιρείας είναι η αυτοματοποίηση διαδικασιών που παλαιά πραγματοποιούνταν χειροκίνητα, επιτυγχάνοντας αύξηση της αποτελεσματικότητας.

Τα πλεονεκτήματα της ενιαίας υποδομής είναι ιδιαίτερα σημαντικά:
 - δημιουργία απλών, εύκολων στη χρήση προϊόντων σύγκλισης
 - μείωση του κόστους ανάπτυξης νέων υπηρεσιών
 - γρήγορη υλοποίηση νέων προϊόντων και προσφορών προς τους πελάτες της WIND

LG ΗΒ45Ε: Νέο σύστημα Blu-ray home theater με περιστρεφόμενα ηχεία για μεγαλύτερη ευελιξία

Αθήνα– Η LG Electronics, ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά επίπεδων οθονών και συστημάτων ήχου και εικόνας, παρουσιάζει το νέο σύστημα Blu-ray home theater ΗΒ45Ε, που διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό και μεγαλύτερη ευελιξία, χάρη στα περιστρεφόμενα ηχεία και το ισχυρό subwoofer, προσφέροντας τη βέλτιστη εμπειρία ήχου σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού.
Το HB45E της LG είναι ένα πλήρες σύστημα Blu-ray home theater 2.1 καναλιών με συνολική ισχύ 400 Watt, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα ή οριζόντια, αναλόγως με τη διαρρύθμιση στο σπίτι. Τα δύο κεντρικά ηχεία στηρίζονται σε μια βάση με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και στην πρόσοψή τους υπάρχει ένα πλέγμα από ειδικά επεξεργασμένο μέταλλο, ενώ η διακριτική ασημένια λωρίδα στο μέσο των ηχείων και του subwoofer, συμπληρώνει τον κομψό σχεδιασμό του συστήματος. Επιπλέον, το πάνω τμήμα των μπροστινών ηχείων περιστρέφεται αριστερά ή δεξιά, ώστε ο ήχος να διαχέεται ομοιόμορφα μέσα στο χώρο.
«Το HB45E αντιπροσωπεύει την ευελιξία και τις πολλαπλές δυνατότητες στον τομέα του ήχου, σε επίπεδο προσαρμογής, διαμόρφωσης και περιεχομένου», δήλωσε ο κ. Simon Kang, CEO και Πρόεδρος της LG Home Entertainment Company και συμπλήρωσε: «Τα μπροστινά ηχεία περιστρέφονται για να προσαρμοστούν στις ανάγκες του χώρου, ενώ ο δέκτης μπορεί να τοποθετηθεί καθέτως ή οριζοντίως, παρέχοντας στους καταναλωτές πρόσβαση στην προσωπική τους βιβλιοθήκη πολυμέσων ή σε περιεχόμενο από το Internet».
Παράλληλα, εκτός από τη δυνατότητα αναπαραγωγής Blu-ray, το LG HB45E μπορεί να συνδεθεί ασύρματα μέσω WiFi με τη βιβλιοθήκη πολυμέσων και μια πληθώρα περιεχομένου. Επιπλέον, η υπηρεσία BD Live 2.0 εμπλουτίζει την εμπειρία των δίσκων Blu-ray, παρέχοντας πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες και υλικό σχετικό με τις κινηματογραφικές ταινίες, ενώ το streaming content από το YouTube, διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες ψυχαγωγίας για τους καταναλωτές. Η συμβατότητα του LG HB45E με DLNA και CIFS, επιτρέπει τη σύνδεση με άλλες συμβατές συσκευές ή Η/Υ, για ακόμη περισσότερες επιλογές ψυχαγωγικού περιεχομένου, και επίσης, η ειδική υποδοχή σύνδεσης για iPod ή iPhone, παρέχει πιο άνετη πρόσβαση στη φορητή συλλογή μουσικής των χρηστών από την άνεση του καναπέ!
Τέλος, σε συνδυασμό με τα περιστρεφόμενα ηχεία, η LG ενσωματώνει στο νέο σύστημα Blu-ray home theater το πιο εξελιγμένο σύστημα επεξεργασίας ήχου, που εγγυάται τη βέλτιστη εμπειρία ήχου σε κάθε χώρο του σπιτιού. Ειδικότερα, μέσω του LG Sound Gallery οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν μέσα από επτά προ-ρυθμισμένα επίπεδα equalizer, όπως τα Natural Plus, Game Equalizer, Night Mode, Clear Voice, Bass Blast, MP3 Up-Scaling και VSM Plus, για την ιδανική ακρόαση ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.
Επιλέξτε  την απόλυτη ευελιξία και την κορυφαία ποιότητα ήχου της LG με το νέο σύστημα Blu-ray Home Theater HB45E, για μια συναρπαστική ηχητική εμπειρία, γιατί Life’s Good!
Enhanced by Zemanta

Η Fujitsu παρουσιάζει τη νέα τεχνολογία "Zero-Watt" στους PRIMERGY Servers

Fujitsu Logo
         Αθήνα - Με το νέο server PRIMERGY TX100 S2, η Fujitsu προσφέρει στην αγορά ακόμα ένα προϊόν χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αξιοποιώντας τη νέα της τεχνολογία, και όλα αυτά στην τιμή ενός απλού PC.

        Το σύστημα είναι ιδανικό για τις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις που επιδιώκουν την αύξηση της παραγωγικότητας στο γραφείο τους, μέσω της ενοποίησης των ΙΤ εργασιών, όπως εκτυπώσεις μέσω δικτύου, data archiving (αρχειοθέτηση δεδομένων) και κοινή χρήση αποθηκευτικού χώρου μέσω δικτύου. Εκτός από την άριστη σχέση τιμής-απόδοσης, η Zero-Watt τεχνολογία της Fujitsu διατηρεί την κατανάλωση ενέργειας στο ελάχιστο και βοηθά στην περαιτέρω μείωση του κόστους λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος.
       
        Τεχνολογία Zero-Watt για την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους
        Η τεχνολογία Zero-Watt του νέου PRIMERGY TX100 Fujitsu S2 server είναι παρόμοια με την Zero-Watt τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών που επίσης διατίθενται από τη Fujitsu (http://ts.fujitsu.com/products/0watt.html). Σε αντίθεση με τους συμβατικούς servers, οι οποίοι καταναλώνουν μικρή ποσότητα ενέργειας ακόμα και όταν είναι πλήρως σβηστοί, ο PRIMERGY TX100 S2, όταν είναι απενεργοποιημένος, έχει μηδενική κατανάλωση (0,0 Watts). Έτσι, μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας και η παραγωγή θερμότητας από το ψυκτικό σύστημα, και επιπλέον προστατεύεται το σύστημα από τις εξωτερικές επιθέσεις-παραβιάσεις (hack attacks) κατά την διάρκεια της νύχτας και τα Σαββατοκύριακα. Όπως ακριβώς και κάθε άλλο μοντέλο server της Fujitsu, ο PRIMERGY TX100 S2 έχει δοκιμαστεί για περίπου 5.000 επανεκκινήσεις (reboots), που σημαίνει ότι οι μονάδες θα μπορούσαν, θεωρητικά, να ενεργοποιηθούν και να σβήνουν κάθε μέρα για περισσότερο από 13 χρόνια.
       
        Παρόλο που το σύστημα δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια όντας κλειστό, ο PRIMERGY TX100 S2 μπορεί ακόμα να ελεγχθεί, αφού μπορεί να προγραμματιστεί για να «ξυπνήσει» σε ένα προκαθορισμένο χρονικό σημείο για τη συντήρηση και ενημέρωσή του.

        Ο PRIMERGY TX100 S2 είναι φιλικός προς το περιβάλλον ειδικά με τις δυνατότητες που παρέχει στις ήδη υφιστάμενες υποδομές πληροφορικής, ιδίως στα μικρά γραφεία. Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και κατά τη διάρκεια λειτουργίας είναι μειωμένη, καθώς η μέγιστη κατανάλωση ενέργειας του συστήματος είναι 250 Watts και διαθέτει ένα κορυφαίο στην κατηγορία τροφοδοτικό με ενεργειακή απόδοση της τάξης του 88,00%. Σε αναγνώριση της συνολικής εξοικονόμησης ενέργειας, έχουν απονεμηθεί στον PRIMERGY TX100 S2 δύο αστέρια από το αυστηρότατο σχέδιο ενεργειακής σήμανσης της Fujitsu “Green IT”. (Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://sp.ts.fujitsu.com/dmsp/docs/wp-green-label.pdf ).
        
        Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fujitsu Technology Solutions στην Ελλάδα, κ. Διονύσης Μιχαλόπουλος δήλωσε: «Ιδιαίτερα, σήμερα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, η εξοικονόμηση κόστους και ενέργειας είναι μείζον ζήτημα για όλες τις εταιρίες. Προσθέτοντας στην γκάμα της Fujitsu ακόμα ένα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν, τον PRIMERGY TX100 S2 server, προσφέρουμε ένα μοντέλο server που εξοικονομεί ενέργεια και κόστος στους πελάτες μας, ενώ ταυτόχρονα σεβόμαστε το περιβάλλον συμβάλλοντας στη μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων».

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ βάδην από δίποδο ρομπότ

Ένα δίποδο ρομπότ του αμερικανικού πανεπιστημίου Κορνέλ με την ονομασία Ranger περπάτησε 14,3 μίλια (γύρω στα 23 χιλιόμετρα) σε περίπου 11 ώρες, πραγματοποιώντας νέο ανεπίσημο παγκόσμιο ρεκόρ.

Το ρομπότ ελεγχόταν από έναν ερευνητή που διέθετε ένα απλό χειριστήριο τηλεχειρισμού. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ βάδην με 12,8 μίλια κατείχε το ρομπότ BigDog της εταιρίας Boston Dynamics. Ο BigDog είχε το 2008 «κλέψει» το ρεκόρ από τον Ranger (5,6 μίλια τότε), αλλά ο τελευταίος τώρα …πήρε το αίμα του πίσω.

Ο Ranger περπάτησε 108,5 φορές γύρω-γύρω την κλειστή αίθουσα στίβου του πανεπιστημίου (212 μέτρα ανά γύρο) και έκανε περίπου 70.000 βήματα πριν σταματήσει για να ξαναφορτιστεί με ενέργεια.

Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας ήταν ο καθηγητής θεωρητικής και εφαρμοσμένης μηχανικής Άντι Ρούινα, ο οποίος διευθύνει το Εργαστήριο Βιορομποτικής και Κίνησης του πανεπιστημίου Κορνέλ.

Ένας βασικός στόχος της ρομποτικής έρευνας είναι να μελετήσει την ενεργειακή αποδοτικότητα των μηχανημάτων. Αντίθετα με άλλα ρομπότ, ο Ranger, αν και δεν διαθέτει γόνατα, μιμείται περισσότερο το ανθρώπινο βάδισμα, χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα και την ορμή για να κινεί τα πόδια του.

Οι γνώσεις από το βάδισμα των ρομπότ μπορούν να αξιοποιηθούν πρακτικά, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων και κυρίως στην δημιουργία τεχνητών προσθετικών μελών για ανθρώπους.
Enhanced by Zemanta

Κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο

Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο κυκλοφόρησε ο εκδοτικός οίκος Penguin, μία πρωτοβουλία που αντανακλά την επιθυμία της εκδοτικής βιομηχανίας να βρει νέους αναγνώστες και να τονώσει τα έσοδά της μέσω των πολυμεσικών e-books.

Το Penguin Group, σε συνεργασία με την Starz Media του ομίλου Liberty Media, άρχισε να πουλά την πρώτη έκδοση ενός μυθιστορήματος, («Οι κίονες της Γης» του βρετανού Κεν Φόλετ, το οποίο διαδραματίζεται στην Αγγλία του 12ου αιώνα), που συνοδεύεται από βίντεο από μια τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο βιβλίο, το οποίο αποτελεί μεγάλη εμπορική επιτυχία και έχει πουλήσει διεθνώς περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντίτυπα από το 1989 που πρωτοεκδόθηκε.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Σημαντικές καθυστερήσεις στην αδειοδότηση των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας

Αθήνα Λιγότερο από το 50% των αιτήσεων για την περιβαλλοντική αδειοδότηση σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας, έχουν εξεταστεί από τη Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ της Περιφέρειας Αττικής τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προθεσμίες που ορίζει η νομοθεσία και κατά παράβαση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει πρόσφατο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) μετά από καταγγελία της ΕΕΚΤ.  
Συγκεκριμένα, από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν. 3431/06 (03/02/2006), που σηματοδότησε την εκ νέου αδειοδότηση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και την έκδοση Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), μέχρι και τις 12/03/2010, η Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ Αττικής είχε εξετάσει μόλις 871 αιτήσεις για περιβαλλοντική αδειοδότηση σταθμών βάσης από το σύνολο των 1.852 που είχαν κατατεθεί.  
Μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που διενέργησε ο ΣΕΕΔΔ, διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις στις διαβιβάσεις των ΜΠΕ για γνωμοδότηση από δύο έως δεκαέξι μήνες, όταν ο νομοθέτης ορίζει ρητά δέκα ημέρες για την ολοκλήρωση της εν λόγω διαδικασίας.  
Σύμφωνα με το πόρισμα οι καταγγελίες της ΕΕΚΤ «είναι βάσιμες» ενώ «παρατηρούνται υπερβολικές καθυστερήσεις» που οφείλονται στην «ελλιπή στελέχωση» των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
 
Το ζήτημα των καθυστερήσεων δεν επικεντρώνεται μόνο στην Περιφέρεια Αττικής καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν εκδοθεί από τις 9 αρμόδιες Περιφέρειες λιγότερο από το 10% των 6000 εγκρίσεων ΜΠΕ (μόλις 106 από την Περιφέρεια Αττικής στο σύνολο των 1800), παρόλο που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν καταθέσει έγκαιρα τα προβλεπόμενα από το νόμο δικαιολογητικά.  
Για το λόγο αυτό, η ΕΕΚΤ έχει ζητήσει και  αναμένει αντίστοιχη έκθεση επιθεώρησης για τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, οι οποίες αν και αποτελούν περιοχές με μεγάλο αριθμό μονίμων κατοίκων αλλά συγχρόνως είναι και σημαντικότατοι τουριστικοί προορισμοί, διαθέτουν σταθμούς βάσης οι οποίοι δεν έχουν ακόμα αδειοδοτηθεί.  
Το θέμα των  καθυστερήσεων στις αδειοδοτήσεις  σταθμών βάσης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για τον  κλάδο της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας, καθώς επηρεάζει  άμεσα και ουσιαστικά την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία των  δικτύων. Η διαιώνιση του προβλήματος αδειοδότησης δικτύων, κατά συνέπεια, κύρια τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις και στην  ελληνική οικονομία. 
Σημειώνεται ότι το 2009 η συνεισφορά της κινητής τηλεφωνίας στα δημόσια έσοδα ανήλθε σε 2 δισ. €  ενώ οι θέσεις εργασίας σε 80 χιλιάδες περίπου.

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Το τμήμα ασύρματων δικτύων της Μotorola αγοράζει η Νokia-Siemens

Image representing Nokia as depicted in CrunchBaseΕπίσημα ανακοινώθηκε, μετά από φημολογία μηνών, η πρόταση της κοινοπραξίας Nokia-Siemens στην αμερικανική Μotorola για εξαγορά ενός από τα τρία τμήματά της, προσφέροντας 1,2 δισ. δολάρια για το τμήμα ασυρμάτων δικτύων της.

Η κίνηση στοχεύει στην επέκταση της παρουσίας της Nokia-Siemens σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, ενώ το τμήμα της Μοtorola «συνοδεύεται» από πελατολόγιο 50 μεγάλων εταιρειών τηλεπικοινωνίας. Η εξαγορά, μετά την έγκρισή των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

«Πιστεύω ότι η πρόσθεση της εταιρίας των ασύρματων δικτύων της Motorola θα ενισχύσει σημαντικά τη διεθνή παρουσία μας, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και άλλες περιοχές προτεραιότητας και θα εδραιώσει την κυρίαρχη θέση μας στον διεθνή τομέα των ασύρματων δικτύων» δήλωσε ο πρόεδρος της Nokia-Siemens Ρατζίβ Σούρι.

Η εταιρία, που είναι κοινοπραξία της φινλανδικής Nokia και της γερμανικής Siemens, ανακοίνωσε ότι μία συμφωνία με τη Motorola θα της επιτρέψει να ξεπεράσει την κινεζική Huawei και να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής υλικού ασύρματων δικτύων μετά τη σουηδική LM Ericsson.

Ο Γκρεγκ Μπράουν της Motorola ανέφερε ότι η πώληση του τμήματος θα «απελευθερώσει» τα υπόλοιπα, πιο εύρωστα, μέρη της αμερικανικής εταιρείας. Το τμήμα είχε έσοδα 896 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο (το 43% των οποίων έχει προέλευση την Ασία) με λειτουργικά κέρδη 112 εκατ. δολάρια.
Enhanced by Zemanta

Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Οι υπερυπολογιστές της IBM έχουν την υψηλότερη ενεργειακή απόδοση στον κόσμο

Το πανεπιστήμιο του Μισισίπι χρησιμοποιεί τον πιο αποτελεσματικό Cluster τεχνολογίας x86 στον κόσμο για επιστημονικές έρευνες, όπως η μοντελοποίηση τυφώνων στον Κόλπο των ΗΠΑ

Aθήνα – Σύμφωνα με την τελευταία λίστα Supercomputing «Green500», η οποία ανακοινώθηκε στο Green500.org, οι
υπερυπολογιστές  της IBM (NYSE: IBM) αναδείχθηκαν ως οι πιο ενεργειακά αποδοτικοί σε παγκόσμιο επίπεδο.
   
Η λίστα καταδεικνύει ότι 17 από τους κορυφαίους 20 πιο ενεργειακά αποδοτικούς υπερυπολογιστές στον κόσμο βασίζονται σε τεχνολογία high performance  computing από την ΙΒΜ. Ο κατάλογος περιλαμβάνει υπερυπολογιστές από την Κίνα μέχρι την Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για ποικίλες εφαρμογές, όπως η αστρονομία, η πρόγνωση καιρού και η φαρμακευτική έρευνα. Η IBM κατέχει επίσης τις 65 από τις 100 πρώτες θέσεις της λίστας.

Η ενεργειακή απόδοση, συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης ανά watt για τα πιο απαιτητικά υπολογιστικά φορτία εργασίας, αποτελεί μια βασική αρχή του σχεδιασμού ανάπτυξης των συστημάτων της IBM. Τα συστήματα της ΙΒΜ είναι τα πιο αποδοτικά ενεργειακά, καθώς και τα πιο προσιτά οικονομικά. Οι συγκεκριμένοι υπερυπολογιστές επιτρέπουν στους πελάτες της IBM τη μείωση κρίσιμων εξόδων, ελαττώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και τις δαπάνες που σχετίζονται με το σύστημα ψύξης. Για παράδειγμα, οι πελάτες που επιδιώκουν να επιτύχουν επιδόσεις petascale και διαθέτουν συστήματα που βασίζονται στους IBM Blue Gene/P – οι οποίοι είναι πάνω από 40% περισσότερο ενεργειακά αποδοτικοί από άλλους υπερυπολογιστές στην αγορά (1) –μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια άνω του 1 εκατ. δολαρίων τον χρόνο.

Επιπλέον, για δεύτερη φορά, τα τρία QPACE συστήματα που βασίζονται στον επεξεργαστή της IBM PowerXCell 8i αναδείχθηκαν ως τα πλέον ενεργειακά αποδοτικά συστήματα στον κόσμο. Αντίστοιχα, το Julich Supercomputing Centre της Γερμανίας, το Πανεπιστήμιο του Regensburg και το Πανεπιστήμιο του Wuppertal στοχεύουν για την πρώτη θέση στον κατάλογο του Green500. Τα συστήματα παράγουν το καθένα ξεχωριστά περισσότερα από 773 MFLOPS (millions of floating point operations per second) ανά ενεργειακό Watt.
  
Η IBM διαθέτει την  ευρύτερη γκάμα υπερυπολογιστών γενικής εφαρμογής, που εκπροσωπείται στη Λίστα Green500, συμπεριλαμβανομένων των Blue Gene, Power servers, System x iDataPlex, BladeCenter και των υβριδικών συστημάτων clusters.
    
Στο πανεπιστήμιο του Μισισίπι (Mississippi State University) λειτουργεί το πλέον ενεργειακά αποδοτικό cluster τεχνολογίας x86 στην λίστα, το οποίο κατατάσσεται στην 9η θέση στη λίστα του Green500. Το  cluster σύστημα IBM iDataPlex στεγάζεται στο τμήμα του πανεπιστημίου High Performance Computing Collaboratory (HPC2) και προσφέρει πέντε φορές υψηλότερες επιδόσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο σύστημα cluster που δεν ανήκε στην IBM, ενώ καταναλώνει τη μισή ενέργεια. Το Πανεπιστήμιο χρησιμοποιεί το iDataPlex μαζί με το IBM Rear Door Heat eXchanger, το οποίο ουσιαστικά βοηθάει στην ψύξη ολόκληρου του data center του πανεπιστημίου.
  
Το συγκεκριμένο cluster iDataPlex υποστηρίζει ένα ευρύ σύνολο διεπιστημονικών ερευνητικών έργων, από την αεροδιαστημική και τη μηχανική ρευστών μέχρι τη μοντελοποίηση τυφώνων στον κόλπο των ΗΠΑ. Το διαθέσiμο cluster αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα  υπερυπολογιστών που είχε ποτέ το Πανεπιστήμιο και θα επιτρέψει στους ερευνητές την αντιμετώπιση πιο περίπλοκων προβλημάτων, όπως η εκτέλεση κώδικα που χρησιμοποιεί το κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Μarshall της NASA για την ανάλυση και μελέτη των συστημάτων προώθησης των διαστημικών λεωφορείων.
  
«Το cluster IBM iDataPlex θα μας επιτρέψει την επιτάχυνση σημαντικών ερευνών του πανεπιστημίου – συμπεριλαμβανομένων των συνεργασιών με κυβερνητικούς φορείς και επιχειρήσεις – ελαχιστοποιώντας παράλληλα το κόστος  ενέργειας και ψύξης και καταλαμβάνοντας λιγότερο χώρο" δήλωσε ο Trey Breckenridge,  υπεύθυνος για τη λειτουργία των συστημάτων high performance computing για το HPC2 του πανεπιστημίου του Μισισίπι. "Αυτό συνάδει με τους στόχους που έχει θέσει το πανεπιστήμιο σε ότι αφορά την περιβαλλοντική συνείδηση και εξασφαλίζει τη μέγιστη αξιοποίηση των πόρων του Πανεπιστημίου".
  
Το cluster του πανεπιστημίου του Μισισίπι αποτελείται από τρία πλήρη racks iDataPlex. Ο μέσος πελάτης που χρησιμοποιεί τρία racks iDataPlex μαζί με το IBM Rear Door Heat e-Xchanger μπορεί να αναμένει την εξοικονόμηση 16.000 δολαρίων ανά έτος σε κόστος  ενέργειας (2).
    
Η λίστα Green500 δημοσιεύεται από το Green500.org και ταξινομεί τους υπερυπολογιστές της λίστας TOP500 ανάλογα με την ενεργειακή απόδοσή τους.
    
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Λίστα Green500 είναι διαθέσιμη στην http://www.green500.org
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Λίστα TOP500 είναι διαθέσιμη στην http://www.top500.org
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την IBM και τις HPC Λύσεις: www.ibm.com / deepcomputing
  
1.) Με βάση τη λίστα TOP500 που ανακοινώθηκε στις 31 Μαΐου, 2010.
(2) Συγκρίνει 6 racks iDataPlex (504 servers) με το υδρόψυκτο IBM Rear Door Heat eXchanger έναντι 12 racks με τον κλασικό τρόπο ψύξης αέρα (504 servers). iDataPlex (84 server) rack power = 23.9kW. Κλασικό rack (42x 1U servers) ισχύος = 12.8kW. Θεωρείται ως χρέωση, 0,10 δολάρια kW-h αναλογία και 24ωρη x 365 ημέρες λειτουργία.
Enhanced by Zemanta

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ PORTAL TOY ΟΤΕ www.healthpages.gr

και στις Γραμμές Υγείας «1515» και «1535»

Αθήνα Το πλήρες portal για την υγεία, www.healthpages.gr παρουσιάζει ο ΟΤΕ.
Στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα:
·         να αναζητήσουν πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα υγείας τους απασχολεί, μέσα από έναν πλήρη & εύχρηστο «οδηγό» για ιατρικά θέματα,
·         να ενημερωθούν για τις φωνητικές πύλες «1515» και «1535», που έχει θέσει σε λειτουργία ο ΟΤΕ, μέσω των οποίων αντίστοιχα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις τόσο στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων όσο και σε συμβεβλημένα δημόσια νοσοκομεία πανελλαδικά.
Το περιεχόμενο του portal www.healthpages.gr επιμελείται η εταιρεία Ιατρικές Εκδόσεις ΚΑΥΚΑΣ και περιλαμβάνει χρηστικές πληροφορίες π.χ. εφημερεύοντα νοσοκομεία και φαρμακεία, αναζήτηση ιατρών, τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, κλπ. Επίσης, προβάλλει θέματα που καλύπτουν σφαιρικά τον τομέα της υγείας, παρουσιάζοντας μια on-line εγκυκλοπαίδεια υγείας, καθώς και άλλες ενότητες που έχουν σχέση με διατροφή, άσκηση, εναλλακτικές θεραπείες κ.α.
Τα παραπάνω έρχονται να συμπληρώσουν διαδικτυακά την παροχή υπηρεσιών προς το κοινό, μέσω των δύο υφιστάμενων φωνητικών πυλών του ΟΤΕ, «ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-1535» και «ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-1515». Καλώντας αντίστοιχα τις παραπάνω γραμμές οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ιατρικά ραντεβού σε δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα και στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων. Η κλήση από σταθερό ΟΤΕ χρεώνεται με αστική χρονοχρέωση από οπουδήποτε στην Ελλάδα, ενώ και οι δυο γραμμές λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες του χρόνου.
Πρακτικά, οι πολίτες που καλούν είτε το «1515» είτε το «1535» συνομιλούν με ένα αυτόματο πληροφοριακό σύστημα που έχει τη δυνατότητα αναγνώρισης φωνής (Interactive Voice Recognition). Μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ο ενδιαφερόμενος  «συνομιλεί» με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο «διάλογος» είναι καθοδηγούμενος από το αυτόματο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θέτει ερωτήματα στον ενδιαφερόμενο, διευκολύνοντάς τον στο κλείσιμο ραντεβού.
Με τις παραπάνω υπηρεσίες του ΟΤΕ απλοποιείται το κλείσιμο ενός ιατρικού ραντεβού στα 7 δημοτικά ιατρεία του δήμου Αθηναίων, καθώς και σε περισσότερα από 55 δημόσια νοσοκομεία πανελλαδικά.

Σκάνδαλο «antennagate» - Δωρεάν θήκες για το νέο iPhone, δεκτές και οι επιστροφές

Κουπερτίνο: Οι αγοραστές που προβληματίζονται με την ατέλεια στην κεραία του iPhone 4 μπορούν είτε να πάρουν δωρεάν θήκες που λύνουν το πρόβλημα, είτε να το επιστρέψουν εντός 30 ημερών και να πάρουν τα χρήματά τους πίσω, ανακοίνωσε ο Στιβ Τζομπς.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple αναγκάστηκε να δώσει συνέντευξη Τύπου για το «antennagate, όπως το χαρακτήρισε, μια σχεδιαστική ατέλεια που μετατράπηκε σε εφιάλτη των δημόσιων σχέσεων για την εταιρεία.
Μιλώντας στα κεντρικά της Apple στη Σίλικον Βάλει, ο Τζομπς παραδέχτηκε ότι τα τηλεφωνήματα που τερματίζονται λόγω ασθενούς σήματος είναι 1% περισσότερα στο iPhone 4 από ό,τι στην προηγούμενη έκδοση του κινητού. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

Πέφτει η μετοχή της Apple καθώς τα παράπονα για το νέο iPhone διογκώνονται

Image representing iPhone as depicted in Crunc...H μετοχή της Apple έπεσε έως και 4% στη Γουόλ Στριτ την Τρίτη, έπειτα από την απόφαση μιας γνωστής οργάνωσης καταναλωτών να μη συστήσει το iPhone 4 λόγω των προβλημάτων λήψης. Οι αναλυτές περιμένουν τώρα από την εταιρεία να λάβει μέτρα, αν και θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο ανάκλησης του τηλεφώνου.

To Consumer Reports, το μηνιαίο περιοδικό της αμερικανικής Ένωσης Καταναλωτών, ανακοίνωσε ότι δεν συνιστά την αγορά του iPhone 4 λόγω ασθενούς σήματος όταν ο χρήστης κρατά τη συσκευή από την κάτω αριστερή γωνία, εκεί όπου βρίσκεται η ενσωματωμένη κεραία.

Το πρόβλημα δεν υπάρχει στα προηγούμενα μοντέλα του iPhone, επισημαίνουν οι συντάκτες του περιοδικού. Προσθέτουν ότι το πρόβλημα πιθανότατα δεν οφείλεται στο δίκτυο της εταιρείας AT&T, με την οποία η Apple έχει αποκλειστική συνεργασία στην αμερικανική αγορά.

Η Apple δεν αντέδρασε στην απόφαση του Consumer Reports. Είχε πάντως ανακοινώσει ότι θα διαθέσει ενημέρωση λογισμικού ώστε η ένδειξη ισχύος σήματος στο iPhone 4 να μην είναι υψηλότερη από την πραγματική.

Παρά τις καθησυχαστικές ανακοινώσεις της Apple, η εταιρεία αντιμετωπίζει τώρα μαζικές αγωγές από οργισμένους Αμερικανούς αγοραστές.

Παρά τις αγωγές, η εταιρεία JP Morgan θεωρεί απίθανο να υπάρξει ανάκληση του νέου iPhone. Προβλέπει όμως ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να επηρεάσει τις πωλήσεις: «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ρίσκα όταν μια σεβαστή υπηρεσία αξιολόγησης προϊόντων όπως το Consumer Reports εκδίδει μια αρνητική έκθεση» δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής της JP Morgan Μαρκ Μόσκοβιτς.

«Εξακολουθούμε να περιμένουμε μια διόρθωση από την Apple, είτε πρόκειται για λύση υλικού είτε για λύση λογισμικού» πρόσθεσε.

Απίθανο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ανάκλησης και ο αναλυτής της Citi Ρίτσαρντ Γκάρτνερ που μίλησε στο AFP.

Από την εταιρεία Jeffries, o αναλυτής Αρτ Χόγκαν επισήμανε ότι το ντεμπούτο του iPhone 4  «είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Apple να σκοντάφτει».

Προέβλεψε πάντως ότι το πρόβλημα λήψης θα αποδειχθεί μόνο «μια μικρή λακκούβα» στο δρόμο της επιτυχίας.
Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Fujitsu και Microsoft: επεκτείνουν τη συνεργασία τους για την παροχή υπηρεσιών Global Cloud Computing


Αθήνα , 13 Ιουλίου 2010  
Τη νέα παγκόσμια συνεργασία τους πάνω στην παροχή υπηρεσιών cloud computing, ανακοίνωσαν χθες (12-7-2010) η Fujitsu Ltd και η Microsoft Corp. Η Fujitsu αναπτύσσοντας την πλατφόρμα Windows Azure στα δικά της datacenters θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά νέων υπηρεσιών και λύσεων cloud για τους πελάτες της και τους ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού (ISVs), που αφορούν σε system integration, μετάβαση και διαχείριση των υπηρεσιών σε περιβάλλον cloud (cloud migration) και managed services, της. Παράλληλα, η Fujitsu θα τρέχει και τις δικές της εφαρμογές στην πλατφόρμα Windows Azure.
Οι νέες υπηρεσίες και λύσεις cloud της Fujitsu, που βασίζονται στην πλατφόρμα Windows Azure της Microsoft θα είναι διαθέσιμες πρώτα στα κέντρα δεδομένων της Fujitsu στην Ιαπωνία - ξεκινώντας από το System Center της Fujitsu στο Tatebayashi στα τέλη του 2010 - και στη συνέχεια σε άλλες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η Fujitsu θα παρέχει υπηρεσίες για την πλατφόρμα των Windows Azure στους πελάτες σε παγκόσμια βάση.
Η Microsoft επενδύει για να καταστεί δυνατή η μετάβαση στο cloud computing, ενώ η πλατφόρμα Windows Azure υποστηρίζει τη στρατηγική της Fujitsu ως προς τις τρεις μεθόδους κατανάλωσης: την υποδομή ως υπηρεσία (Infrastructure-as-a-Service), τις εφαρμογές ως υπηρεσία (Application-as-a-Service) και τη δραστηριότητα ως υπηρεσία (Activity-as-a-Service). Η δραστηριότητα ως υπηρεσία, επιτρέπει στους πελάτες να εγγραφούν στην κατηγορία «υπηρεσίες προς επιχειρήσεις», με επίκεντρο περισσότερο την επιχειρηματική σκοπιά, παρά την τεχνολογική, και αντιπροσωπεύει μια σημαντική στροφή στον τρόπο με τον οποίο ο τομέας της Πληροφορικής δημιουργεί αξία, με την εμφάνιση νέων επιχειρηματικών μοντέλων για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών. Ως αποτέλεσμα της διευρυμένης συνεργασίας μεταξύ της Fujitsu και της Microsoft, οι πελάτες θα είναι σε θέση να εφαρμόζουν πιο εύκολα νέα επιχειρηματικά σενάρια που απαιτούν υπηρεσίες ταχείας κλιμάκωσης των εφαρμογών και να λαμβάνουν υπηρεσίες άμεσα αναλώσιμες.
«Η Fujitsu έχει ένα όραμα για μια ευημερούσα, ανθρωποκεντρική, έξυπνη, δικτυωμένη κοινωνία, και αυτή η στρατηγική παγκόσμια συνεργασία με τη Microsoft είναι ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε», δήλωσε ο corporate senior executive vice president για ICT Services Business της Fujitsu, Kazuo Ishida, και συνέχισε: «Μέσω αυτής της συμμαχίας, παρέχουμε στους πελάτες μας μια νέα σειρά από δυνατότητες του cloud computing. Η συνεργασία μας με τη Microsoft αντανακλά πραγματικά τη στρατηγική cloud της Fujitsu και χωρίς αμφιβολία θα ανοίξει νέους δρόμους που θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας IT-δικτυωμένης κοινωνίας».
Η Microsoft ανακοίνωσε, επίσης, χθες (12-7-2010), στο παγκόσμιο συνέδριο των συνεργατών της στην Ουάσιγκτον, την περιορισμένη διάθεση της παραγωγής της πλατφόρμας Windows Azure, μιας πλατφόρμας «κλειδιού» για μεγάλους παρόχους υπηρεσιών και επιχειρήσεις για τη διαχείριση των δικών τους κέντρων δεδομένων. Οι πελάτες και οι κύριοι συνεργάτες της Microsoft, όπως η Fujitsu, από σήμερα κιόλας θα διαθέτουν την πλατφόρμα στα κέντρα δεδομένων τους, με την αποδοτικότητα που προσφέρουν τα Windows Azure και SQL Azure της Microsoft.
«Πιστεύουμε ότι η εισαγωγή της εφαρμογής με την πλατφόρμα Windows Azure αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στη βιομηχανία για τη μετάβαση στο cloud computing» δήλωσε ο κύριος Bob Muglia, Πρόεδρος στον τομέα Server and Tools Business της Microsoft, και συνέχισε «Με την επέκταση της δύναμής των πλατφόρμων cloud στους πελάτες και στα κέντρα δεδομένων οργανισμών παροχής υπηρεσιών, όπως η Fujitsu, ανοίγουμε το δρόμο σε περισσότερους πελάτες να αξιοποιήσουν πλήρως τα οφέλη που προσφέρει το cloud στις επιχειρήσεις».
Εκτός από την εγκατάσταση της πλατφόρμας Windows Azure στα κέντρα δεδομένων της Fujitsu, η συνεργασία περιλαμβάνει την ένωση των δυνάμεων των δύο εταιριών, προκειμένου να αναπτύξουν και να ενσωματώσουν μια εφαρμογή πλατφόρμας Windows Azure με την επωνυμία της Fujitsu, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να την αγοράζουν και να την αναπτύσσουν στα δικά τους κέντρα δεδομένων, χρησιμοποιώντας το hardware της Fujitsu.
Η Fujitsu θα εκπαιδεύσει πάνω από 5.000 συμβούλους και προγραμματιστές για να συνεργαστούν με πελάτες και ISVs, για να αναπτύξουν και να ενσωματώσουν τις νέες και υπάρχουσες εφαρμογές στην πλατφόρμα των Windows Azure. Επιπλέον, η Fujitsu και η Microsoft θα αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους στον τομέα των πωλήσεων και του μάρκετινγκ για την περαιτέρω προώθηση των νέων υπηρεσιών cloud.
Με δεκαετίες εμπειρίας και αποδεδειγμένα καλές επιδόσεις από τη μεταξύ τους συνεργασία, η Fujitsu μπορεί να παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις για τη μετάβαση τους από τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα περιβάλλοντα σε υπηρεσίες «cloud» και, μάλιστα, με τη χαμηλότερη αναστάτωση λόγω ακριβώς της εμπειρίας της στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της δικτύωσης.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...