Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Κινητή Τηλεφωνία στην Ελλάδα: Γραφειοκρατία στη διαδικασία αδειοδότησης και υψηλή φορολόγηση αναστέλλουν επενδύσεις ύψους 1,8 δισ.

3 generations, grandmother, mother & son, 
play...
Τις επιπτώσεις από την στασιμότητα στην επίλυση των σημαντικών θεμάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας καταδεικνύει η μελέτη που εκπόνησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η ICAP για την ΕΕΚΤ. Το γραφειοκρατικό νομικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των δικτύων όσο και η υπερβολική φορολόγηση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας εμποδίζουν την ανάπτυξη του κλάδου και θέτουν σε κίνδυνο προγραμματισμένες επενδύσεις ύψους 1,8 δισ. από τις εταιρείες την επόμενη τριετία τη στιγμή που την ίδια περίοδο οι επενδύσεις στο σύνολο της οικονομίας αναμένεται να συρρικνωθούν σωρευτικά κατά 33% περίπου. 
Ειδικότερα, το δαιδαλώδες και ανεπαρκές νομικό πλαίσιο αδειοδότησης και οι καθυστερήσεις των αρμόδιων Αρχών στην έκδοση των απαιτούμενων εγκρίσεων - κυρίως των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τις Περιφέρειες - διαμορφώνουν ένα περιβάλλον όπου η Δημόσια Διοίκηση αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και να δημιουργήσει αποτελεσματικές συνθήκες λειτουργίας για τους παρόχους, ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε επίπεδο κάλυψης δικτύου και ποιότητας υπηρεσιών που απορρέουν από την άδεια λειτουργίας τους. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Προειδοποίηση για περιστατικά υπερθέρμανσης σε φορητούς Sony Vaio

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο φορητοί υπολογιστές Vaio πρέπει να ελεγχθούν για ενδεχόμενο πρόβλημα που μπορεί σε σπάνιες περιπτώσεις να οδηγήσει σε υπερθέρμανση, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο όμιλος Sony.

Το πρόβλημα επιλύεται πάντως εύκολα με την εγκατάσταση της αντίστοιχης ενημέρωσης λογισμικού.

H προειδοποίηση αφορά 535.000 φορητούς Vaio των σειρών F και C, οι οποίοι πωλούνται από τον Ιανουάριο. Οι 103.000 από αυτούς διατέθηκαν στην αγορά της Ευρώπης. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

HTC: Ξεπερνούν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στον διαγωνισμό

GRAND - HTC Greek AndroidTM Developers Challenge
Παράταση της περιόδου εγγραφών στον HTC Greek AndroidTM Developers Challenge έως την 1η Αυγούστου!  
Αθήνα  – Οι συμμετοχές στον πρωτοποριακό Διαγωνισμό Ανάπτυξης AndroidTM Εφαρμογών GRAND, HTC Greek AndroidTM Developers Challengehtccompetition.com, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία έχοντας ήδη υπερβεί τις 664 σε αριθμό. 
Χάρη στην πρωτοφανή επιτυχία του διαγωνισμού GRAND και το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον που έχει προσελκύσει στο κοινό των developers, η HTC αποφάσισε να παρατείνει τη περίοδο των εγγραφών κατά μια εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η τελική προθεσμία εγγραφής μεταφέρεται στην 1η Αυγούστου, ώστε να έχουν την ευκαιρία συμμετοχής ακόμη περισσότεροι developers. 
Υπενθυμίζεται ότι οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος υποβάλλοντας συμμετοχές στις παρακάτω τέσσερις κατηγορίες: «Ψυχαγωγία», «Νέα & Καιρός», «Brains & Puzzles» και «Αθλητικά». Από την κάθε κατηγορία θα αναδειχτούν έως και 3 νικητές (στο σύνολο έως και 12 νικητές), που θα επιλεγούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, για να λάβουν τα παρακάτω βραβεία: €2.000, €1.300 και €700 για την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.  
Για να δημιουργήσει κανείς τον δικό του λογαριασμό στο site του διαγωνισμού GRAND, θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του/της στην φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στην ακόλουθη ιστοσελίδα: www.htccompetition.com  
Αξίζει τέλος  να αναφερθεί ότι παράλληλα η  HTC κυκλοφόρησε πρόσφατα στην αγορά τις νέες AndroidTM συσκευές, HTC Desire & HTC Legend, ανατρέποντας τα δεδομένα στην κινητή τηλεφωνία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HTC Desire, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: http://www.htc.com/gr/product/desire/overview.html και για το HTC Legend τη διεύθυνση: http://www.htc.com/gr/product/legend/overview.html  
Υποστηρικτές του διαγωνισμού είναι το περιοδικό Κινητή Τηλεφωνία, η free press Athens Voice, η έκδοση University Press και το MAD TV.

Τα "κόκκινα φανάρια" στο internet

Ο φορέας που επιβλέπει τις βασικές λειτουργίες του Διαδικτύου φαίνεται πως αναγνωρίζει ότι η πορνογραφία είναι σημαντικό κομμάτι του Παγκόσμιου Ιστού: Ενέκρινε τελικά τη δημιουργία του «ροζ» ονόματος χώρου .xxx, το οποίο είχε απορρίψει τρεις φορές από το 2000.
Η μη κερδοσκοπική αμερικανική εταιρεία ICANN (Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης) παραδέχεται ότι η προηγούμενη άρνησή της να δώσει το πράσινο φως «δεν ήταν συνεπής με την εφαρμογή ουδέτερης, αντικειμενικής και δίκαιης πολιτικής».
Τη διαχείριση του νέου ονόματος χώρου θα αναλάβει η εταιρεία ICM Registry LLC, η οποία χαρακτήρισε την απόφαση «καλά νέα για όσους επιθυμούν να καταναλώσουν, ή να αποφύγουν, περιεχόμενο για ενηλίκους». ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Στα Γιάννενα το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά παιχνίδια

Το Κέντρο Επιχείρησης & Καινοτομίας Ηπείρου (BIC ΗΠΕΙΡΟΥ) διοργανώνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, στις 8-9 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου στα Ιωάννινα, το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για «τα ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, την εκπαίδευση και την οικονομική ανάπτυξη».Στο συνέδριο, θα παραστούν παράγοντες της ακαδημαϊκής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής από την Ελλάδα και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.Θα συζητηθούν οι προοπτικές αξιοποίησης των ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών (serious games) στην εκπαίδευση, την διά βίου μάθηση, και σε τομείς όπως η υγεία και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Θα παρουσιαστούν επιτυχημένες εφαρμογές ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών και θα δοθεί έμφαση σε περιπτώσεις όπου αυτά αξιοποιήθηκαν κατά τρόπο ουσιαστικό, συμβάλλοντας στην εκμάθηση με εναλλακτικό και καινοτόμο τρόπο.Επίσης, θα συζητηθούν οι παράγοντες εκείνοι που μπορούν να επηρεάσουν τη δημιουργία καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πεδίο των ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Θα παρουσιαστούν επιτυχημένες περιπτώσεις στην Ευρώπη και θα αναλυθούν οι προοπτικές για την αγορά της Ελλάδας και τις Νοτιοανατολικής Ευρώπης.Το συνέδριο είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς, επιχειρηματικούς και πολιτικούς φορείς της περιφέρειας Ηπείρου, να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στο χώρο των ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών: ερευνητές, επιχειρηματίες και εκπαιδευτικούς, που έχουν κατορθώσει να καταστήσουν τις νέες τεχνολογίες πραγματικό μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο.Το συνέδριο οργανώνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου LUDUS, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μέσω της πρωτοβουλίας INTERREG IVC. Το SEE “LUDUS”, μια σύμπραξη οκτώ εταίρων από έξι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Ουγγαρία), με συντονιστή το Κέντρο Επιχείρησης & Καινοτομίας Ηπείρου (BIC ΗΠΕΙΡΟΥ), επιδιώκει τη διάχυση και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στο καινοτόμο τομέα των ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Διαλύθηκε στη Σουηδία η ιδρυτική ομάδα του Pirate Bay

Ακόμα μια ήττα για τους πολέμιους της πνευματικής ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο. Η σουηδική ομάδα Piratbyran, από τη οποία γεννήθηκε η γνωστή υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων Pirate Bay, ανακοίνωσε τη διάλυσή της έπειτα από το θάνατο ενός βασικού μέλους της.

Το ίδιο το Pirate Bay φαίνεται πάντως πως θα συνεχίσει να λειτουργεί, καθώς είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την ομάδα εδώ και περίπου πέντε χρόνια.

Piratebyran σημαίνει στα σουηδικά «γραφείο πειρατείας». Η ομάδα ιδρύθηκε το 2003 ως απάντηση στο Antipiratbyran («γραφείο κατά της πειρατείας»), αρμόδιο για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας.

Το κίνημα κατά της πνευματικής ιδιοκτησία στο Διαδίκτυο έχει ισχυρή παρουσία στη Σουηδία, η οποία είδε το λεγόμενο Κόμμα Πειρατών να εξασφαλίζει έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις τελευταίες εκλογές.

Η κατάσταση όμως φαίνεται ότι έχει αρχίσει να αλλάζει. Ο Μαρσίν ντε Καμίνσκι, ένας από τους ιδρυτές του Piratebyran, δήλωσε στο BBC ότι αποφάσισε με τους συνεργάτες του να διαλύσουν την ομάδα επειδή «δεν αισθανόμαστε πλέον ότι είμαστε απαραίτητοι».

Πρόσθεσε πάντως ότι βασικός λόγος ήταν και ο θάνατος του συνιδρυτή της ομάδας Ίμι Κοπίμι Μποτάμι. «Η ομάδα μας ήταν ούτως ή άλλως μικρή, και όταν ένα από τα μέλη μας δεν βρίσκεται πια στη ζωή, είναι δύσκολο να κρατήσουμε την ομάδα ζωντανή» είπε.

Το ίδιο το Pirate Bay έχει περάσει από πολλές περιπέτειες, συνεχίζει όμως να λειτουργεί σε διακομιστές εκτός της Σουηδίας τους οποίους προσέφερε το Κόμμα Πειρατών.

Οι διακομιστές αυτοί δεν αποθηκεύουν τα ίδια τα πειρατικά αρχεία, τρέχουν όμως μια μηχανή αναζήτησης που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν αρχεία από τους υπολογιστές τους.

Τρεις από τους υπεύθυνους του Pirate Bay καταδικάστηκαν πέρυσι σε ένα χρόνο φυλάκισης για συνέργια σε πειρατεία, η υπόθεση όμως εκκρεμεί στο εφετείο.

Έτοιμο το πρώτο update του IOS 4!

Image representing iPhone as depicted in Crunc...
Μετά από τα πολλά παράπονα που αντιμετώπισε η Apple με την κυκλοφορία του νέου iPhone 4 τελικά βρήκε λύση αναβαθμίζοντας το λογισμικό της!

Αφού αναγνώρισε λοιπόν το πρόβλημα λήψης σήματος του iPhone 4 όταν ο χρήστης το κρατούσε σε συγκεκριμένο σημείο του εξωτερικού περιβλήματος αποφάσισε να ετοιμάσει μία αναβάθμιση για το για το νέο της λογισμικό.
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ Η ΞΕΝΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΕΔΩ

Ακόμα φθηνότερες οι χρεώσεις περιαγωγής εντός EΕ για τους συνδρομητές WIND

Ακόμα χαμηλότερες χρεώσεις απολαμβάνουν οι συνδρομητές WIND που ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο αναλυτικά, από την 1η Ιουλίου 2010 οι νέες χρεώσεις περιαγωγής για τους συνδρομητές WIND διαμορφώνονται ως εξής:
       ● Εξερχόμενες κλήσεις: 0,48€/λεπτό (από 0,52€ που ισχύει τώρα) με χρέωση ανά δευτερόλεπτο & ελάχιστη αρχική διάρκεια 30’
       ● Εισερχόμενες κλήσεις: 0,18€/λεπτό (από 0,23€ που ισχύει τώρα) με χρέωση ανά δευτερόλεπτο χωρίς ελάχιστη αρχική διάρκεια  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Αντιδράσεις στην Τουρκία καθώς σφίγγει ο κλοιός διαδικτυακής λογοκρισίας

Κατηγορώντας τη Google για προσβολές κατά της Τουρκίας αλλά και για... φοροδιαφυγή, η Άγκυρα σφίγγει τον κλοιό λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, όχι όμως χωρίς να συναντά αντιδράσεις. Στις φωνές όσων προειδοποιούν για καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης προστίθεται τώρα ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ το γεγονός ότι η Τουρκία βρίσκεται στην κατηγορία των χωρών που απαγορεύουν το YouTube και εμποδίζουν την πρόσβαση στο Google» έγραψε ο Γκιούλ στο λογαριασμό του στο Twitter. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Επιτακτική η ανάγκη μηχανογράφησης στα περίπτερα!

Αναμφίβολα την καλύτερη λύση για τα σύγχρονα περίπτερα διαθέτει η Megasoft και προσφέρει μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής PRISMA Win® Kiosk & Retail δυνατότητες πλήρους ελέγχου της επιχείρησης σύννομα και οικονομικά! Η εφαρμογή παρουσιάστηκε στην Ημερίδα της Ένωσης Επαγγελματιών Καπνοπωλών & Περιπτερούχων Αθήνας με θέμα “Το νέο Φορολογικό περιβάλλον  στο Περίπτερο”. Η εφαρμογή PRISMA Win® Kiosk & Retail υπερκαλύπτει τον υποχρεωτικό πλέον λογιστικό προσδιορισμό των κερδών και την έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης και αποδείξεων παροχής υπηρεσιών για τους περιπτερούχους. Προσφέρει πολλαπλούς κωδικούς δραστηριότητας και ανταποκρίνεται στην ανάγκη για ορθή κατανομή των πωλήσεων στις σωστές κατηγορίες έτσι ώστε οι περιπτερούχοι να έχουν τη δυνατότητα επιμερισμού των πωλήσεων και σωστής κατανομής των φορολογικών τους εσόδων και κατά συνέπεια ορθολογικότερη φορολόγηση των κερδών τους. Η εφαρμογή προσφέρει έτοιμη βάση με χιλιάδες κωδικούς barcode, ενώ τα είδη είναι έτοιμα και καταχωρημένα στην κάθε κατηγορία δραστηριότητας, έτσι ώστε να μη χρειάζεται ο χειριστής κάθε φορά που τιμολογεί να ελέγχει την κατηγορία του είδους και το συντελεστή και να αποφεύγονται λάθη που μπορεί να στοιχίσουν στον περιπτερούχο. (Περισσότερες πληροφορίες στο www.megasoft.gr)

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

100 δισ. δολάρια ο ετήσιος τζίρος της βιομηχανίας του σεξ στο Ίντερνετ

Κέρδη 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 81 δισ. ευρώ) αποφέρει κάθε χρόνο η παγκόσμια βιομηχανία πορνό στο Διαδίκτυο, η οποία, από σήμερα, αποκτά τη δική της «γωνιά» στον Παγκόσμιο Ιστό.

Το «.xxx» θα είναι σε λίγους μήνες η κατάληξη των domain names εκατομμυρίων πορνογραφικών ιστοσελίδων, όπως αποφάσισε σήμερα η Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης (ICANN, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Fujitsu Scanners στην Ελλάδα

Η Fujitsu Technology Solutions είναι ο μοναδικός αντιπρόσωπος των Fujitsu Scanners στην Ελλάδα έχοντας την αποκλειστική διανομή καθώς και το κέντρο υποστήριξης των Fujitsu Scanners.
Έχει παρατηρηθεί προσπάθεια διανομής προϊόντων και προσφοράς υπηρεσιών υποστήριξης από μη εξουσιοδοτημένες εταιρείες από την Fujitsu. Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στην αποδοχή προσφορών από μη πιστοποιημένες εταιρίες, που δεν είναι συνεργάτες της Fujitsu, και να σας προφυλάξουμε από τον κίνδυνο να προμηθευτείτε προϊόντα και υπηρεσίες που ΔΕΝ έχουν πιστοποιηθεί ποιοτικά και δεν καλύπτονται από τη Fujitsu.
Οι υπηρεσίες υποστήριξης που προσφέρουμε σας εξασφαλίζουν την ιδανική λειτουργία του εξοπλισμού σας για πάρα πολλά χρόνια ακόμη, ενώ συνεχώς διερευνούμε όποια περιθώρια βελτίωσης των υπηρεσιών μας για την αποτελεσματικότερη χρήση του πολύτιμου εξοπλισμού σας. Η αποδοχή υπηρεσιών υποστήριξης από άτομα που δεν είναι πιστοποιημένοι τεχνικοί σήμερα από τη Fujitsu θέτει σε κίνδυνο τον πολύτιμο εξοπλισμό σας.

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Ψάχνουν κέρδη… μετά μουσικής στο Ίντερνετ

Apple και Google «κονταροχτυπιούνται» για το ποιος θα εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά της μουσικής στο Ίντερνετ, την ίδια στιγμή που η Microsoft μπαίνει δυναμικά στο «παιχνίδι», λανσάροντας την πρώτη μουσική μηχανή αναζήτησης.

Το ενδιαφέρον των εταιρειών είναι εύλογο, αν κρίνει κανείς από τον τζίρο της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας στο Διαδίκτυο, που ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Google ετοιμάζεται να εγκαινιάσει μια υπηρεσία για downloading και online αναπαραγωγή τραγουδιών, που θα είναι συνδεδεμένη με τη μηχανή αναζήτησής της. Θα έχει τη μορφή ενός «media player», μέσω του οποίου οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ακούν και να «κατεβάζουν» τραγούδια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Wall Street Journal», η Google συνεργάζεται ήδη με εταιρείες της μουσικής βιομηχανίας, προετοιμάζοντας πυρετωδώς τη νέα μουσική υπηρεσία, με στόχο να την θέσει σε λειτουργία μέσα στο 2010 και να την κάνει συνδρομητική το 2011.

Η Google επιδιώκει να «χτυπήσει» την υπηρεσία iTunes της Apple, που κατέχει σήμερα δεσπόζουσα θέση στην ιντερνετική μουσική αγορά.

Το iTunes είναι ο μεγαλύτερος «λιανικός πωλητής» μουσικής στο Διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια της επταετούς λειτουργίας του, έχουν «κατέβει» από την ιστοσελίδα του 10 δισεκατομμύρια τραγούδια.

Η Apple κατέχει το 70% της «πίτας» της ψηφιακής αγοράς μουσικής και το 28% όλων των πωλήσεων μουσικής που έγιναν στις Η.Π.Α. το πρώτο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με το NPD Group, την μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία έρευνας αγοράς.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η κίνηση της Google θα τύχει ιδιαιτέρως θετικής υποδοχής από τις δισκογραφικές εταιρείες, οι οποίες ανησυχούν έντονα βλέποντας την Apple να αυξάνει όλο και περισσότερο το μερίδιό της.

Η υπηρεσία της Google προσδοκά να «κλέψει» σημαντικό μερίδιο από την Apple, επεκτείνοντας και στην κινητή τηλεφωνία τις υπηρεσίες που θα παρέχει, σε όσα κινητά έχουν το λειτουργικό σύστημα «Android».

Ο «πόλεμος» μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησε πέρυσι, όταν η σύγκρουση μεταξύ του Android της Google και του iPhone OS της Apple, ανάγκασε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Έρικ Σμιντ, να παραιτηθεί από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. της Apple, που κατείχε ταυτόχρονα, λόγω «σύγκρουσης συμφερόντων» των δύο εταιρειών.

Ο ανταγωνισμός «αναζωπυρώθηκε» όταν η Apple πέρασε στον χώρο της διαφήμισης στα κινητά τηλέφωνα, ανταγωνιζόμενη την θυγατρική της Google, AdMob, που δραστηριοποιείται στον τομέα.

Οι κινήσεις της Microsoft

Την ίδια στιγμή, η Microsoft επιχειρεί «είσοδο» στο χώρο της διαδικτυακής μουσικής βιομηχανίας, λανσάροντας -από χθες- μια «μουσική εφαρμογή» στη μηχανή αναζήτησης Bing.

Το νέο «εργαλείο» παρέχει τη δυνατότητα αναζητήσεων για εξειδικευμένα αποτελέσματα στην κατηγορία της μουσικής. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναζητήσεις σχετικά με την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τα παιχνίδια.

Η εφαρμογή μοιάζει με εκείνη που παρουσίασε η Google τον περασμένο Οκτώβριο, με τη διαφορά ότι η τελευταία εξαρτάται από τις εταιρικές συνεργασίες που έχει συνάψει η Google με τη μουσική βιομηχανία.

Αντίθετα, η Microsoft έχει εξασφαλίσει δικές της άδειες για νόμιμη διάθεση μουσικής μέσω της υπηρεσίας Zune Marketplace, οι οποίες ισχύουν και για τη Bing, κάτι που επιτρέπει στους χρήστες να ακούν όσες φορές θέλουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια τραγούδια. Αν τους αρέσει ένα τραγούδι, μπορούν να το αγοράσουν με ένα απλό «κλικ».

Η εφαρμογή της Bing παρέχει αναλυτικές βιογραφίες των καλλιτεχνών και όλη τη δισκογραφία τους (με αναλυτική παράθεση των τραγουδιών που περιέχονται σε κάθε άλμπουμ και των στίχων ορισμένων από αυτά).
Enhanced by Zemanta

«Ζούμε στην καρδιά της τεχνολογίας»

Ο πρώτος ιντερνετικός οικισμός στην Ελλάδα με δίκτυο οπτικών ινών στην Κοζάνη
«Καθημερινά έχω πρόσβαση σε μια τράπεζα ταινιών και ντοκιμαντέρ. Σερφάρω στο Ιντερνετ με πολύ μεγάλη ταχύτητα, παρακολουθώ δορυφορικά κανάλια και οργανώνω τη δουλειά μου διαδικτυακά».
Φωτογραφία
Κάτοικος του πρώτου ιντερνετικού οικισμού στην Ελλάδα, μόλις δύο χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κοζάνης, ο κ. Ηλίας Μωυσιάδης εξηγεί στα «ΝΕΑ» πώς είναι να ζεις στην καρδιά της τεχνολογίας. Οι 250 οικογένειες που ζουν στον οικισμό της Πρότυπης Ζώνης Ενεργούς Πολεοδομίας είναι οι πρώτες στη χώρας μας στα σπίτια των οποίων δεν φθάνουν καλώδια χαλκού του ΟΤΕ, αλλά απευθείας το υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών.
«Νιώθω τυχερός που εγκαταστάθηκα στον οικισμό πριν από τέσσερα χρόνια. Εξηγώ σε φίλους τις ψηφιακές παροχές που έχω και δεν με πιστεύουν», λέει ο κ. Μωυσιάδης, ιατρικός επισκέπτης στο επάγγελμα. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Κύπελλο Ποδοσφαίρου με την πρωτοποριακή τεχνολογία 3D

H Sony, Επίσημος Συνεργάτης FIFA, γιορτάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και προσκαλεί τους φίλους του ποδοσφαίρου να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία του 3D στο Golden Hall και το The Mall Athens έως και τις 11 Ιουλίου. 
Το Golden Hall θα φιλοξενεί κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ το mini 3D cinema της Sony, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις νέες 3D τηλεοράσεις Sony. Μικροί και μεγάλοι λάτρεις του ποδοσφαίρου θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν τη νέα 3D εμπειρία, παρακολουθώντας αποσπάσματα από αγώνες που έχουν μαγνητοσκοπηθεί έως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, σε τεχνολογία 3D. Στον ίδιο χώρο θα μπορούν να ζήσουν τις μοναδικές συγκινήσεις που προσφέρει το νέο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της EA για το PlayStation®3, 2010 FIFA World Cup South Africa. 
Παράλληλα, για όλο το μήνα του Μουντιάλ, οι επισκέπτες του The Mall Athens θα μπορούν να παίξουν το νέο παιχνίδι 2010 FIFA World Cup South Africa σε έξι κονσόλες PlayStation®3, που βρίσκονται τοποθετημένες στον εξωτερικό χώρο του εμπορικού κέντρου. Ακόμα, στον τρίτο όροφο έχει δημιουργηθεί ένα 3D stage, όπου όλοι μπορούν να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους σε παιχνίδια του PlayStation®3, επιλέγοντας ανάμεσα από τους δημοφιλείς τίτλους δράσης WipEout HD, Pain, SuperStardust HD, MotorStorm®: Pacific Rift. Στον ίδιο χώρο μπορούν να παρακολουθήσουν και στιγμιότυπα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τις εντυπωσιακές τηλεοράσεις 3D της Sony. 
Ο μήνας  του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA είναι γεμάτος εκπλήξεις από τη Sony που προσφέρει ένα ταξίδι στο μέλλον της οικιακής ψυχαγωγίας. Ακολουθήστε τον κόσμο του 3D και ζήστε τη μοναδική εμπειρία της νέας αυτής τεχνολογίας από τη Sony
Enhanced by Zemanta

Καθυστερήσεις στη διαδικασία ταυτοποίησης καρτοκινητών τηλεφώνων


Σημαντική καθυστέρηση καταγράφεται στη διαδικασία ταυτοποίησης καρτοκινητών τηλεφώνων, καθώς 30 εργάσιμες ημέρες προς την λήξη της σχετικής προθεσμίας, περίπου 4,5 εκατομμύρια καρτοκινητά παραμένουν αδήλωτα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», όσα καρτοκινητά δεν έχουν αποκτήσει ονοµατεπώνυµο στις 30 Ιουλίου θα διαγραφούν από τις βάσεις δεδοµένων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και θα διακοπεί η λειτουργία τους.

Από την Δευτέρα, οι κάτοχοι των καρτοκινητών τηλεφώνων Vodafone και Wind εκτός από τα καταστήµατα των εταιρειών µπορούν να απευθύνονται και στο δίκτυο των καταστηµάτων των ΕΛΤΑ σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να δηλώνουν το νούμερο του καρτοκινητού τους.

Σύµφωνα με τις εκτιµήσεις της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), από τον Νοέµβριο 2009, οπότε και άρχισε η διαδικασία, µέχρι τώρα έχει δηλωθεί περίπου το 65% των καρτοκινητών τηλεφώνων, δηλαδή περίπου 7,8 εκατ., όταν το σύνολο των καρτοκινητών στη χώρα ανέρχεται σε περίπου 12 εκατομμύρια.

Η ΕΕΚΤ εκτιµά ότι όσο πλησιάζουµε προς τη λήξη της προθεσµίας στις 30 Ιουλίου, όλο και περισσότεροι χρήστες θα προσέρχονται στις εταιρείες για να δηλώσουν το καρτοκινητό τους, καθώς από την 1η Αυγούστου όσα δεν έχουν δηλωθεί θα παύσουν να λειτουργούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι λίγες χώρες οι οποίες εφαρμόζουν σήμερα κάποιο σύστημα ταυτοποίησης χρηστών κινητής τηλεφωνίας, κατέληξαν σε αυτό μετά από πολύμηνο διάλογο με τους φορείς της αγοράς και τις ανεξάρτητες αρχές, δίνοντας επαρκή χρόνο και για την εφαρμογή του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ισπανία μετά από το πέρας του διαλόγου, δόθηκε διετής προθεσμία για την εφαρμογή του νέου Νόμου. Στη Μεγάλη Βρετανία, μετά τη διαβούλευση, το Σχέδιο Νόμου ανακλήθηκε ως μη ρεαλιστικό και επαναπροσδιορίζεται σε νέα βάση. Η ταχύτητα με την οποία προωθείται το Σχέδιο Νόμου στη χώρα μας, εγκυμονεί προβλήματα για την ουσιαστική εφαρμογή του.

Η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας είχε στο παρελθόν ζητήσει να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για την ταυτοποίηση τουριστών που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν ελληνικό καρτοκινητό κατά την περιορισμένη παραμονή τους στην Ελλάδα και να βρεθεί τρόπος να μην αποκλειστούν από τη χρήση καρτοκινητής τηλεφωνίας ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (πχ. ηλικιωμένοι, κάτοικοι χωριών, απομονωμένων ή ακριτικών περιοχών, οικονομικοί μετανάστες, κλπ).

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

«Αγγίξτε» τα όριά σας με τον online διαγωνισμό “Live Borderless” από την LG

Ταξιδέψτε σε έναν κόσμο χωρίς  όρια και περιορισμούς, γιατί Life’s Good! 
Η LG Electronics, συνεχίζει τη δυναμική της παρουσία στην online κοινότητα και ανακοινώνει το διαγωνισμό “Live Borderless”, προσκαλώντας το κοινό να «αγγίξει» τα όριά του και να μοιραστεί τη δική του οπτική για μια ζωή χωρίς περιορισμούς! Η πρωτοβουλία αυτή της LG διοργανώνεται με αφορμή την παρουσίαση της νέας επαναστατικής σειράς τηλεοράσεων LG INFINIA, που εισάγει μια φρέσκια προσέγγιση στην οικιακή ψυχαγωγία.
Ο διαγωνισμός, -που θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιουλίου 2010- διεξάγεται μέσα από τον δικτυακό τόπο www.liveborderless.gr αλλά και τη σελίδα του Facebook (www.facebook.com/liveborderless), όπου οι χρήστες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, να μοιράζονται τις εμπειρίες τους καθώς και να διαδώσουν το διαγωνισμό στους φίλους τους.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν δύο κληρώσεις, που θα αναδείξουν τους τυχερούς νικητές οι οποίοι θα κερδίσουν έπαθλα και “Borderless” εμπειρίες από την LG. Συγκεκριμένα, στην πρώτη κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου, οι δύο πρώτοι τυχεροί νικητές κέρδισαν από μία τηλεόραση 42 ιντσών LG Infinia LE8500 Full LED Slim LCD και οι υπόλοιποι τρεις από μία extreme πτήση parapente με εκπαιδευτή. Στη δεύτερη κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού στις 5 Ιουλίου 2010, πέντε επιπλέον τυχεροί νικητές θα κερδίσουν αντιστοίχως δύο τηλεοράσεις LG Infinia LE8500 Full LED Slim LCD και τρεις πτήσεις parapente, προκειμένου να βιώσουν και αυτοί τη συναρπαστική εμπειρία της «απόλυτης ελευθερίας».
Η νέα σειρά τηλεοράσεων LG INFINIA, βασίζεται στον πρωτοποριακό σχεδιασμό που εξασφαλίζει ακόμα μικρότερο βάθος έως και 2,3χιλ., εξαλείφοντας το κάδρο της οθόνης και διευρύνοντας τους ορίζοντες της ψυχαγωγίας. Ειδικότερα, η LG LE8500 Full LED Slim LCD διαθέτει τεχνολογία TruMotion 200Hz, δυναμικό λόγο αντίθεσης 9.000.000:1, ανάλυση Full HD 1080p, πιστοποίηση THX και υψηλή συνδεσιμότητα μέσω DLNA και WiFi, παρέχοντας στους καταναλωτές μια συναρπαστική εμπειρία θέασης.
Όπως στην ανθρώπινη φύση είναι έμφυτη η  ανάγκη για ελευθερία και αναζήτηση περισσότερων επιλογών, έτσι και για την LG είναι συνεχής επιδίωξη η ταύτισή της με τον κορυφαίο σχεδιασμό και την πρωτοπορία στην οικιακή ψυχαγωγία. Η BorderlessTM φιλοσοφία καταδεικνύει ακριβώς αυτή τη στάση ζωής και η LG προσκαλεί τους καταναλωτές να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία χωρίς περιορισμούς, γιατί Life’s Good!
Enhanced by Zemanta

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Éclair update για το HTC Hero

Η αναβάθμιση του HTC Hero που αφορά στο Android Éclair θα διατεθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση θα γίνει σε δυο μέρη. Το πρώτο θα είναι διαθέσιμο από αυτή την εβδομάδα και θα περαστεί αυτόματα, εφόσον το Hero ελέγχει μόνο του για τυχόν αναβαθμίσεις. Το δεύτερο μέρος θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Δεδομένου ότι το δεύτερο μέρος της αναβάθμισης θα διαγράψει όλα τα περιεχόμενα απ’ τη συσκευή, οι χρήστες του HTC Hero καλούνται να εξασφαλίζουν ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων τους.


Λόγω μεγέθους της αναβάθμισης, θα σας συστήναμε να χρησιμοποιήσετε τη σύνδεση μέσω Wi-Fi προκειμένου να αποφύγετε, τυχόν, έξτρα χρεώσεις.

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

Περισσότερο στυλ και καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης για αρχάριους χρήστες DSLR από την Sony


Η οικογένεια ‘α’ (Alpha) των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR της Sony μεγαλώνει ακόμη περισσότερο με την προσθήκη δύο νέων οικονομικών μοντέλων για φωτογράφους που τώρα μπαίνουν στον υπέροχο κόσμο των DSLR. 
Ιδανική επιλογή για την πρώτη σας DSLR φωτογραφική μηχανή, η DSLR-A390 (α390) και η DSLR-A290 (α290) θα σας προσφέρουν μια απίστευτη αναβάθμιση στην ποιότητα της εικόνας και στις δημιουργικές δυνατότητες σε σύγκριση με τις μηχανές compact, με τις οποίες απλά σημαδεύεις και φωτογραφίζεις. Και το σημαντικότερο, είναι πανεύκολες στη χρήση ακόμη και αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ DSLR. 
Με ανάλυση 14.2 ενεργά megapixel – για άψογες εικόνες με χαμηλά επίπεδα θορύβου – και τα δύο μοντέλα διαθέτουν την άμεση απόκριση για την οποία φημίζονται οι DSLR. Η α390 προσφέρει επιπλέον Quick AF Live View, το μοναδικό αυτό σύστημα που συνδυάζει την ευκολία της ζωντανής προεπισκόπησης της εικόνας στην ανακλινόμενη Clear Photo LCD οθόνη με την άμεση και ακριβέστατη αυτόματη εστίαση. 
Η πιο οικονομική DSLR από τη Sony, η νέα α290 διαθέτει την ίδια ανάλυση των 14.2 ενεργών megapixel με την α390, σε ένα σώμα compact σχεδίασης το οποίο ζυγίζει μόλις 456 γραμμάρια (χωρίς την μπαταρία και το μέσο αποθήκευσης). 
Και οι δύο  φωτογραφικές μηχανές διαθέτουν  μια νέα, ελκυστική σχεδίαση χειρολαβής, η οποία επιτρέπει ακόμη πιο  άνετο χειρισμό. Οι περιοχές των  χειριστηρίων στο επάνω μέρος του σώματος έχουν επίσης επανασχεδιαστεί και στα δύο μοντέλα, προσφέροντας μια νέα διάταξη των κουμπιών που αποτρέπει κάθε περίπτωση λάθος χειρισμού. 
Ακόμη και  οι αρχάριοι χρήστες θα εξερευνήσουν με μεγάλη ευκολία τα αναρίθμητα δημιουργικά χαρακτηριστικά και στις δύο μηχανές. Τα γραφικά του Graphic Display θα σας δώσουν μια αίσθηση της σχέσης μεταξύ ταχύτητας κλείστρου και ανοίγματος διαφράγματος, αλλά και το αποτέλεσμα που θα έχουν οι ρυθμίσεις έκθεσης που επιλέξατε στην τελική σας εικόνα. Το μενού Help Guide θα σας προσφέρει σαφείς, συνοπτικές επεξηγήσεις για τις λειτουργίες της μηχανής με την βοήθεια δειγμάτων εικόνας για να δείτε το αποτέλεσμα που θα έχετε. Η άμεση πρόσβαση στα μενού των λειτουργιών λήψης και αναπαραγωγής υποστηρίζεται από έγχρωμες εικόνες στην οθόνη. 
Οι α390 και  α290 διαθέτουν και θύρα mini-HDMI για απευθείας σύνδεση με οποιαδήποτε HD Ready τηλεόραση (απαιτείται καλώδιο που δεν παρέχεται). Η υποστήριξη της λειτουργίας PhotoTV HD εξασφαλίζει αναπαραγωγή φωτογραφιών με ακόμη καλύτερη ποιότητα εικόνας σε συμβατά μοντέλα τηλεοράσεων  BRAVIA™. Η λειτουργία BRAVIA™ Sync επιτρέπει τον έλεγχο των slideshow και άλλων λειτουργιών αναπαραγωγής των φωτογραφικών μηχανών με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας. 
Οι στιλάτες, εύκολες στη χρήση νέες ψηφιακές SLR α390 και α290 από τη Sony θα είναι διαθέσιμες από το καλοκαίρι του 2010.

ΤΟ MOTION CONTROLLER PLAYSTATION®MOVE ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Η Sony Computer Entertainment (SCE) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κυκλοφορήσει το χειριστήριο PlayStation®Move *1 για το PlayStation®3 (PS3™) στις 15 Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη και τις PAL περιοχές, αλλά και στην Ασία *2. Από τις 19 Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμο και στη Βόρεια Αμερική, ενώ στην Ιαπωνία θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου. Το «βοηθητικό» χειριστήριο PlayStation®Move navigation controller, το οποίο χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το βασικό χειριστήριο προκειμένου να προσφέρει μια «διαισθητική» εμπειρία πλοήγησης στους χαρακτήρες και τα αντικείμενα των παιχνιδιών, θα είναι επίσης διαθέσιμο την ίδια ημέρα.
      Η Sony Computer Entertainment Europe θα κυκλοφορήσει το πακέτο PlayStation Move Starter Pack. Θα περιλαμβάνει το χειριστήριο PlayStation Move, την PlayStation®Eye camera και το PlayStation Move starter disc, στο οποίο περιλαμβάνονται demos των περισσότερων παιχνιδιών που θα διατίθενται στο λανσάρισμα και στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η PlayStation Eye camera θα πωλείται και αυτόνομα .ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Επαναστατική 3D τεχνολογία, εμπειρία παιχνιδιών επόμενης γενιάς με φυσική κίνηση και μια ασύγκριτη συλλογή παιχνιδιών παρουσιάστηκαν από το PlayStation® στην E3 2010

Η Sony Computer Entertainment Europe(SCEE) ανακοίνωσε μια σειρά νέων προϊόντων και υπηρεσιών, οι οποίες εδραιώνουν ακόμη πιο εμφατικά την ηγετική θέση και την πρωτοπορία του PlayStation® στο χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας. Από το προηγούμενο Φθινόπωρο, η ενίσχυση της δυναμικής σε επίπεδο πωλήσεων ήταν πρωτοφανής για το PlayStation, δίνοντας ισχυρή ώθηση και για τη νέα χρονιά. Η εταιρεία σκοπεύει για ακόμη μια χρονιά να προσφέρει στους καταναλωτές μια γκάμα ασύγκριτων επιλογών ψυχαγωγίας, μέσω της κορυφαίας 3D τεχνολογίας, της παρουσίασης του χειριστηρίου PlayStation®Move και των παιχνιδιών που το «υποστηρίζουν», αλλά και μια σειρά κορυφαίων τίτλων για PlayStation®3 (PS3™) όπως τα inFAMOUS™ 2, Twisted Metal™, Gran Turismo®5, LittleBigPlanet™ 2 και Killzone™ 3.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ


Enhanced by Zemanta

Το νέο LG Optimus GT 540 σας καλωσορίζει στον υπέροχο κόσμο του Android!

Η LG Electronics, παγκόσμιος ηγέτης τεχνολογίας και σχεδιασμού στην κινητή τηλεφωνία, παρουσιάζει το νέο LG Optimus (GT540), ένα smart phone που βασίζεται στο λειτουργικό Android, το οποίο προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση στις λειτουργίες του μέσα από ένα βέλτιστο περιβάλλον χρήσης και απευθύνεται σε καταναλωτές που για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Android!
Το νέο LG Optimus, επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν την ποικιλία των εφαρμογών του Android και να «συγχρονίζουν» αυτόματα στο κινητό τηλέφωνο όλους τους λογαριασμούς των υπηρεσιών του Google. Παράλληλα, το LG Optimus διαθέτει προηγμένες λειτουργίες πολυμέσων, προσφέροντας βελτιωμένες δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης.
«Το LG Optimus αποτελεί ιδανική επιλογή για νέους χρήστες, που επιθυμούν να απολαύσουν όλες τις λειτουργίες ενός smart phone χωρίς την πολυπλοκότητα που συνήθως χαρακτηρίζει τις συσκευές αυτής της κατηγορίας», σχολίασε ο Dr. Skott Ahn, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications Company. «Το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο έχει σχεδιαστεί ειδικά για καταναλωτές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα smart phone, αλλά ήταν διστακτικοί λόγω της υψηλής δυσκολίας που απαιτούσε η εκμάθησή του. Προσαρμόζοντας το LG Optimus ώστε να είναι πιο προσιτό, ευελπιστούμε ακόμη περισσότεροι χρήστες να αγκαλιάσουν τα smart phones».

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Συνεργασία Air Liquide και Sixtron σε παγκόσμιο επίπεδο

 Η Air Liquide και η Sixtron Advanced Materials ανακοίνωσαν την έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας τους για την προώθηση και πώληση επικαλυπτικών υλικών προηγμένης τεχνολογίας σε κατασκευαστές φωτοβολταϊκών στοιχείων κρυσταλλικού πυριτίου (“c-Si”) σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συμφωνία θα αποτελέσει μοχλό ενδυνάμωσης της δεσπόζουσας θέσης της Air Liquide στην προμηθευτική αλυσίδα της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
Η Sixtron είναι μια καναδική εταιρία με κύρια δραστηριότητα την ανάπτυξη διαβαθμισμένων και αποδοτικών βιομηχανικών επικαλυπτικών συστημάτων που βελτιώνουν την απόδοση των φωτοβολταϊκών στοιχείων. Η εν λόγω αποκλειστική συμφωνία θα επιτρέψει στην Air Liquide να συμπληρώσει την υφιστάμενη σειρά προϊόντων της ALOHATM που αποτελείται από προηγμένης τεχνολογίας πρόδρομα υλικά και να προτείνει μια νέα λύση προστιθέμενης αξίας στο πλαίσιο του τομέα των αερίων στους πελάτες της-κατασκευαστές c-Si φωτοβολταϊκών παγκοσμίως. 
Η καινοτόμος τεχνολογία SilexiumTM θα επιτρέψει στους παραγωγούς φωτοβολταϊκών κρυσταλλικών πάνελ – οι οποίοι σήμερα αντιπροσωπεύουν το 70% περίπου του συνόλου των κατασκευαστών φωτοβολταϊκών - να βελτιώσουν τα επίπεδα απόδοσης των φωτοβολταϊκών τους στοιχείων και να μειώσουν το κόστος/Wp, χωρίς την ανάγκη πραγματοποίησης σημαντικών κεφαλαιακών επενδύσεων.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.  
Ο Peter Tyszewicz, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sixtron, δήλωσε: “Η υπ’ αριθ. 1 θέση που κατέχει η Air Liquide στην αγορά, θα επιτρέψει στη Sixtron να στηρίξει τον κλάδο των φωτοβολταϊκών κρυσταλλικού πυριτίου βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και μειώνοντας το κόστος κατασκευής τους.”  

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

Η Saudi Arabian Airlines ολοκληρώνει με επιτυχία τη μετάβασή της στην πλατφόρμα Amadeus Altea CMS και λύσεις e-commerce

Η Amadeus, ο κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε ότι η Saudi ArabianAirlines πραγματοποίησε με επιτυχία την μετάβαση στις ενότητες Κρατήσεων και Inventory της πλατφόρμας Altéa Customer Management System (CMS) και κύρια στοιχεία της σουίτας Amadeus e-Commerce. Μετά από την μετάβαση του περασμένου μήνα, η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη σημειώσει σημαντική αύξηση των κρατήσεων μέσω των online πωλήσεων, που πλέον αντιπροσωπεύουν πάνω από το 20% των συνολικών κρατήσεων, καταλήγοντας σε μια υγιή αύξηση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας.


Η εισαγωγή τεχνολογικών συστημάτων επόμενης γενιάς αποτελεί μέρος του προγράμματος εκσυγχρονισμού της εταιρείας με σκοπό την βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας και την ενίσχυση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας. Εκτός από την τοποθέτηση της τεχνολογίας στην βάση των λειτουργιών της και την αλλαγή στρατηγικής, η αεροπορική εταιρεία αναβαθμίζει τον στόλο της και έχει λανσάρει ένα πρόγραμμα με σκοπό την βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών και των προϊόντων μέσα από την χρήση των πιο προηγμένων τεχνικών διαχείρισης πελατών. Η πλατφόρμα Altéa CMS αντικαθιστά την πλατφόρμα τεχνολογίας που η εταιρεία χρησιμοποιεί τα τελευταία είκοσι χρόνια. 

“WIND ECO NEWS” για εργαζόμενους

Νέος ηλεκτρονικός χώρος περιβαλλοντικού περιεχομένου αποκλειστικά για τους εργαζόμενους της εταιρείας  
Το WIND Eco Νews, έναν ηλεκτρονικό χώρο περιβαλλοντικού περιεχομένου αποκλειστικά για τους εργαζόμενους της, εγκαινίασε πριν από λίγες μέρες η Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού της WIND Ελλάς με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.  
Το WIND Eco News το οποίο φιλοξενείται στο ανανεωμένο intranet της WIND, είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους εργαζόμενους της εταιρείας και έχει ως  στόχο την ενημέρωσή τους σε θέματα περιβαλλοντικού περιεχομένου καθώς και την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίησή τους σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Ραντεβού με την 3D τεχνολογία από τη Sony Hellas

Με αφορμή τον ερχομό της τρισδιάστατης  τηλεόρασης (3D), η Sony Hellas δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη Θεματική Έκθεση «Τηλεόραση 2010: 3D & Web TV» που διεξήχθη στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου 2010. 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η Sony παρουσίασε όλες τις τελευταίες εξελίξεις και high-end λύσεις που προτείνει στο καταναλωτικό κοινό για την συναρπαστική αυτή νέα τεχνολογία.   Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαρία να ξεναγηθούν στο μοναδικό τρισδιάστατο κόσμο της Sony και να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία θέασης με τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων 3D που με το επαναστατικό τους design και τη μοναδική ποιότητα εικόνας που προσφέρουν έκλεψαν τις εντυπώσεις.  
Όπως δήλωσε ο κ. Σταύρος Παπαδόπουλος, Product Manager Home Entertainment της Sony Hellas: «H Sony, κατέχοντας ηγετική θέση στον τομέα των high-end προϊόντων έχει επιτύχει όχι μόνο να ακολουθεί τις τάσεις της τεχνολογίας, αλλά και να ηγείται των εξελίξεων, προσφέροντας στην ουσία ένα ανεπανάληπτο εικονικό ταξίδι στο μέλλον».   
Το 3D της Sony, με την προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης και τα ειδικά γυαλιά Active Shutter, προσέφερε τη δυνατότητα θέασης σε ρεαλιστικό βάθος και απίστευτη λεπτομέρεια στην 3D εικόνα σε πλήρη HD ανάλυση και επέτρεψε στους επισκέπτες να βυθιστούν κυριολεκτικά σε μια 3D Full HD εμπειρία. Παράλληλα, η Sony παρουσίασε την εμπειρία του 3D gaming για PlayStation®3 (PS3™), δίνοντας στους χρήστες μια ολοκαίνουρια οπτική κι ένα νέο «δρόμο» απόλαυσης ορισμένων από τους πλέον επιτυχημένους τίτλους, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής στο gaming.  
Πέρα από  τις τηλεοράσεις και τα Blu-ray Disc Players, η Sony αναπτύσσει ήδη και άλλα προϊόντα συμβατά με τεχνολογία 3D, όπως τα VAIO και οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ενώ στο περιεχόμενο που θα μπορεί σύντομα να προβάλεται σε 3D τεχνολογία περιλαμβάνονται τηλεοπτικές μεταδόσεις, ταινίες, CG animation και αθλητικά γεγονότα, όπως το FIFA World Cup 2010.     
Τα νέα  προϊόντα 3D της Sony ανοίγουν ένα νέο παράθυρο για μια συναρπαστική ματιά στο μέλλον της οικιακής ψυχαγωγίας και σας καλούν να ανακαλύψετε έναν νέο κόσμο διασκέδασης! 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...